Rasmus-Paludan-Alexander-Bard
Inrikes

Alexander Bard om reaktioner på koranbränning: ”Jävligt svag religion”

Publicerad 9/28/2020
Annons

I en intervju med rapartisten Karl Levander mer känd som ”Lokal” kommenterar den liberala debattören Alexander Bard koranbränningar. Han säger att en religion som inte kan tillåta att man bränner upp en tryckt kopia av den dess heliga bok är ”en jävligt svag religion”.

Det var den 20 september som intervjun publicerades på YouTube där man berörde ämnen som Black Lives Matter och även de islamkritiska demonstrationerna som det danska partiet Stram Kurs med Rasmus Paludan anordnade runt om i Sverige.

LÄS ÄVEN: EU-kommissionen fördömer Koranbränningen: ”Rasism”

I mitten av september uppmärksammades det att 15 muslimska församlingar inte kan acceptera att man bränner Koranen i Sverige. En imam i Rinkeby berättadde att församlingarna ska verka för att ändra Sveriges lagar för att förbjuda ”hån” mot religioner. Det ska inkludera att bränna ”heliga skrifter”.

”Vi måste tåla att man gör det”

Bard bemöter kritiken mot att bränna böcker och slår fast att det är fullt lagligt i Sverige. Vidare menar debattören att någon som inte kan tolerera det här är svag i sin tro men även att religionen som inte tillåter det är svag.

– Det här är svensk lag idag. Så det här är inte extremt att anse det här. Det är den svenska grundlagen. Man får bränna böcker i Sverige.

Bard menar att den svenska grundlagen är ännu mer vidsträckt.

– Man får till och med gå mycket längre än så. Du får faktiskt om du vill gå och göra en liten vaxdocka av en jude och sätta den framför synagogan och elda upp den även om det är mycket råare än att bränna Koranen. Du får göra det och gör någon det får man göra det. Vi måste tåla att man gör det för det ingår i yttrandefriheten.

LÄS ÄVEN: Koranbränning blir trend i Sverige – flera nya videoklipp utlagda på nätet

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons