När Ivar Apri, ledarskribent på Svenska Dagbladet, i går skrev om det allt råare våldet där gärningsmännen nästan uteslutande är invandrare och offren lika uteslutande är etniska svenskar, blev vänsterpartisten Ali Esbatis reaktion att det är beskrivningen av samhällsförfallet som är problemet – inte utvecklingen i sig.

I ledaren frågar Arpi när det är nog, när sätter samhället stopp och hur man kan skydda sina barn från ett sådant hat som de allt vanligare förnedringsrånen medför.

På Twitter konstaterar Arpi att reaktionerna hade varit helt annorlunda ifall det varit etniska svenskar som rånat och förnedrat invandrarungdomar.

LÄS ÄVEN: Polis invänder mot nedmontering av polisen – ”högerextrem propaganda” enligt V-riksdagsledamot

”Lek med tanken att mönstret hade varit det omvända, vad gäller gärningsmän och brottsoffer. Reaktionerna hade sett helt annorlunda ut. Men vi är fast i en sjuk ideologi där förövare ses som svaga på grund av sin bakgrund och offren som starka på grund av sin, twittrar han.

Arpis alltför sanningsenliga beskrivning blev för mycket för den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Ali Esbati som menar att man med en ”vildare, smutsigare, våldsammare språkbruk försöker skapa hetsstämning mot en del av landets befolkning”.

Den senaste tidens våldsamheter har fått många att reagera över samhällsförfallet och de dystra framtidsutsikterna för Sverige, bland dessa Alice Teodorescu Måwe.