amin-och-ali-73663
Inrikes

Ali och Amin döms till fängelse för våldtäkt och tortyr på kyrkogård

Publicerad 1/7/2021
Annons

På torsdagen föll dom i det uppmärksammade målet mot 21-årige Ali Jahani Asl och 18-årige Amin El Hani som i augusti förra året rånade, torterade och våldtog två pojkar på en kyrkogård i Solna.

Männen döms för människorov, grov våldtäkt, grov misshandel, rån, övergrepp i rättssak, stöld, olovlig körning och narkotikabrott. Påföljden för Ali blir 9 års fängelse och för Amin 5 år och 6 månaders fängelse.

Den avkortade strafftiden för Amin motiveras med hans unga ålder. Båda männen kommer också att få en tredjedel av sina strafftider avdragna enligt praxis samt tillgodoräkna sig den tid de suttit häktade. Ingen av männen kan utvisas då de tilldelats svenskt medborgarskap.

LÄS MER: Avklädda pojkar hittades på kyrkogård – hade blivit torterade

De två dömda ska tillsammans också betala ett skadestånd till pojkarna på sammanlagt cirka 400 tusen kronor. Domen innefattar även påföljd för flera andra brott, bland annat två personrån. De frikänns i brist på bevis för ett tredje grovt personrån.

Ali är tidigare dömd för bland annat mordbrand, olovligt brukande, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och stöld. Amin är tidigare dömd för försök till stöld.

LÄS MER: Här är tortyr- och våldtäktsrånarna från Solna kyrkogård – kan inte utvisas

Det var den 23 augusti förra året som Amin och Ali i Solna norr om Stockholm konfronterade två tonårspojkar och ville få dem att köpa narkotika. Pojkarna avböjde. Amin och Ali bestämde sig då för att i stället råna pojkarna.

De fördes iväg till en begravningsplats där de under en tidsrymd av åtta timmar utsattes för omfattande misshandel, tortyr, våldtäkt, förnedring och dödshot. Misshandeln och tortyren bestod bland annat i slag, sparkar, knivhugg och brännmärkning med med och glöd.

Pojkarna kläddes av nakna, bands, försågs med munkavle och grävdes ned i gropar där de blev informerade om att de skulle dö. Efter att ha varit i Amins och Alis våld i åtta timmar lyckades pojkarna till sist fly från platsen och få hjälp att kontakta polisen.

Domen kan laddas ned och läsas i sin helhet HÄR.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1071Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons