alliansen

Foto: Centerpartiet.

Inrikes

Alliansen bjuder in Stefan Löfven till samtal

Publicerad 9/12/2018
Annons

I en debattartikel i Dagens Nyheter på onsdagen skriver ledarna för allianspartierna att man vill ha blocköverskridande samarbete för att slippa förhålla sig till Sverigedemokraterna.

”Vi vill bygga en Alliansregering på samarbete över blockgränsen. Sverige behöver en stabil ekonomisk politik och stora, långsiktiga politiska reformer som kräver ett brett parlamentariskt stöd för att kunna genomföras”, skriver Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (L).

En av punkterna i debattartikeln går ut på att man inte på något sätt kommer att samtala med SD: ”SD och deras väljare ska behandlas med respekt, men vi kommer inte bygga regeringsmakten på SD. Alliansen kommer inte låta varken Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet få inflytande över en ny regerings politiska inriktning.”

Alliansledarna föreslår att nuvarande regeringens förtroende ska prövas direkt efter talmansvalet senare i september till vilket man kommer föreslå en egen kandidat. S-samarbetet om reformer och kompromisser kan påbörjas så snart slutresultatet är definitivt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons