Foto: Centerpartiet.

Alliansen bjuder in Stefan Löfven till samtal

Delningar

I en debattartikel i Dagens Nyheter på onsdagen skriver ledarna för allianspartierna att man vill ha blocköverskridande samarbete för att slippa förhålla sig till Sverigedemokraterna.

”Vi vill bygga en Alliansregering på samarbete över blockgränsen. Sverige behöver en stabil ekonomisk politik och stora, långsiktiga politiska reformer som kräver ett brett parlamentariskt stöd för att kunna genomföras”, skriver Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C), Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (L).

En av punkterna i debattartikeln går ut på att man inte på något sätt kommer att samtala med SD: ”SD och deras väljare ska behandlas med respekt, men vi kommer inte bygga regeringsmakten på SD. Alliansen kommer inte låta varken Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet få inflytande över en ny regerings politiska inriktning.”

Alliansledarna föreslår att nuvarande regeringens förtroende ska prövas direkt efter talmansvalet senare i september till vilket man kommer föreslå en egen kandidat. S-samarbetet om reformer och kompromisser kan påbörjas så snart slutresultatet är definitivt.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

959 KOMMENTARER

 1. vad mysigt, då väntar vi med spänning på en DÖ v.2.0 frågan är om aliansen verkligen låter löfven sitta som stasiminister.

   • Enligt resultatet så tycker ju ca.82% av de röstberättigade folket att massinvandringen är bra, det kanske är så att allt måste slå i botten för att sen kunna vända upp.

    Svensken är ju i grunden jordklotets mest naiva varelse, och dessutom utan ett uns av kritiskt tänkande.

 2. ”SD och deras väljare ska behandlas med respekt” – så respekt är att inte bli hörd? Man kan tydligen häva ur sig vadsomhelst.

 3. Ett nytt ”DÖ” där dom tror att Löfven kommer ta rollen som ”DÖD” opposition.

  Jag tror inte att den sk. alliansen kommer att lyckas med detta infantila utspel.

 4. Stefan släpper inte fram Ulf
  Ulf släpper inte fram Stefan
  Ingen pratar med Jimmie

  Världen måste se vår riksdag som ett nöjesfält med clowner

    • Ja, fast det bidrar väl till situationen att SD vill satsa mycket mindre pengar på integration, när de flesta andra anser att det behövs mer. Invandrarna är trots allt 1/4 av Sveriges befolkning. Och det är svårt att se ett SD som skulle ändra sig på den punkten.

     • Integration betyder att invandrarna ska anpassa sig till vårat samhälle och det görs genom att vi ställer krav, det kostar inte mycket .

     • Vi ställer krav. Och samtliga partier (utom V då möjligen) vill ställa högre krav. SD å andra sidan vill kraftigt minska de stöd som också behövs.

   • 4 år till ?? Knappast.. Reinfeldt styr fortfarande Moderaterna (Moderatledaren har sagt att han får råd/styrs av Reinfeldt) missnöjet inom Moderaterna kommer till sist att klippa banden. Samma process finns i flera de av andra 7-klöver partierna.

    Frågan som hindrar är den som Elefanten i rummet representerar.

    Sverige klarade inte av 150K migranter och kommer inte att klara av 300K. Snart inser Moderaterna att alla dessa skattesänkningar blir omöjliga och S att deras trygghets system rämnar.

    • De flesta verkar inte dela din bild att Sverige inte ”klarade av” 150.000 migranter. ”En utmaning som vi med nuvarande insatser, samt de som föreslagits av M,S mfl, kommer att klara av” verkar väl de flesta tycka.

   • Bilderberg är nervösa… Jag är övertygad om att de har haft hemilga förhandlingar med sjuklövern innan valet om just valet och SD.
    SD hade varit som käppen i hjulet för dem och deras agenda.
    Det var samma sak i Frankrike med Macron.

 5. SD kommer att rösta ner en Alliansregering. Inser alla. SD skall syna Alliansen. Låt de ta ansvar och rösta ned allt. Då kommer M att implodera och SD kommer att öka ännu mer.

 6. Ingen av de såkalte ”ansvarlige” partiene i Sverige vil klare å få Sverige på rett kjøl. De som tror at Socialdemokraterna eller Moderaterna vil klare det må tro om igjen. Det beste for SD vil være å ikke delta i et slikt samarbeide.
  SD 2022

 7. Sök på ledarsidornas.se senast artikel med kommentarsfält finns personer som behöver hjälp med zip filer från valmyndighetens kraschade data, men har ej kunskap kring hur man gör. Titta där ifall du är dataprogramerar eller likande, kan vara intressant att veta om att ni behövs!

 8. DÖ= globalist överenskommelsen gäller Sverige o svenskarna ska sänkas. Om femtio år finns bara en överhet av svenskar som styr det nya Sverige o världen.

 9. Röstar SD ned allt kommer det snart bli nyval för Alliansen kommer aldrig kunna samarbeta med S i de stora frågorna.

 10. Ynkliga små förstörare av Sverige !!! Nonchalerar mer än 1,5 miljoner väljare ! Finns bara förakt för dessa dödgrävare. Vi kanske ska skicka en hink och spade så de kan sitta i sandlådan och sprätta sand på varandra ! Passar bättre än att leda Sverige !

 11. Om Moderaterna ute i landet stödjer detta
  så lovar jag att ni aldrig mer får min röst
  ni är i så fall som döda för mig.

 12. Det är bara att förbereda er Sverige. Allt kommer bli värre. Mer inkompatibla kulturer komma svämma in, islamismen kommer breda ut sig, gängkriminaliteten och med en stundande finanskris och att vi lägger 100 miljarder på migration varje år. Dessa clowner kommer aldrig kunna styra Sverige rätt igen. Förbered er för inbördeskrig inom 20 år

 13. Precis vad jag visste. En röst på moderaterna var en röst på sossarna. Glad att jag inte svikit mig själv och röstat på ynkedommen.

 14. Synd att behöva säg det.Men allvarligt,vad trodde ni som röstade SD egentligen?Håna oss som i alla fall provade ett nytt alternativ för att få någon liten förändring.Vilka vinnare ni alla är.Tjohoo.

 15. Allt käbbel om att hålla SD utanför alla samtal om regeringsbildning kommer bara att gynna SD, men det förstår inte 7-klövern. I en demokrati är det väljarna som vill ha inflytande, det vore konstigt om över 1 miljon röster från SDs väljare inte ville ha inflytande över Sveriges framtid. Politikerna är bara folkets representanter och företräder dem i riksdagen. 7-klövern visar ett demokratiförakt som saknar motstycke i Europa eller i något annat civiliserad del av världen påhejad av media som har lagt grunden för demokratins åsidosättande.

 16. Låt dem regera med stöd av S så får vi se vad det åstadkommer. Inte ett skit. En expeditionsministär. Lär inte funka i 4 år. Kommer att gynna V och SD. Ännu mer polarisering till dess kriget kommer.

 17. Då händer det jag visste skulle hända. De började prata ihop redan före valet.
  SD hade aldrig en chans att regera. Ja om SD skulle ha fått över 50% så…
  Jag har däremot börjat fundera på om man inte skulle rösta på sossarna nästa val
  istället för att ligga på soffan. (Alternativet till att rösta är väl att göra något roligt med barnen….)
  Jag menar det är bra att ansvaret för kollapsen av Sveriges välfärdssystem inte kan skyllas på något annat parti. ..för nu gott folk är det absolut kört för välfärdssystemet och för Sverige som ett land med egen kultur.
  Njut medans ni kan..tycker bara så synd om mina barn och barnbarn. Det skulle ha känts så bra att lämna ifrån sig ett tryggt och stabilt land till dem. Men nu får man försöka få dem till att ha andra alternativ till Sverige…

  • Klart att dom vet, förrädarna. De vet också att de står där pga stulna röster från SD. Jag har fått veta att SD skulle haft 27,7%,från en källa som gör allt de kan för att få fram bevis för detta. Det skulle i så fall stämma på min egen gissning om minst 25%.

 18. Hur länge ska det här tramset fortsätta?
  Slå ihop s,m,kd,l,c, mp till ett parti. Det är igen skillnad på ideologin i stort.

 19. Den gamla höger-vänsterskalan är förlegad.
  Numera har vi en globalist-nationalistskala.
  På den skalan har Sverige två partier. 7-klövern och Sverigedemokraterna.

 20. Det blir en ny DÖ fast nu presenteras den som samarbete över blockgränserna. Konformismen i svensk politik är enastående.

 21. Jaha, Alliansen vill regera, Stefan Löfven vill regera, men vad svenska folket vill de ger de blanka f-n i. Svenska folket vill att SD får 17,6% att säga till om. Det heter demokrati. Men ja just ja, det har ju sjuklövern avskaffat sedan länge.

 22. Så jävla besviken trodde faktiskt att SD skulle få fler procent orkar man fyra år till ännu fler invandrare som kommer att kunna rösta.

     • Om man tittar på bilder på dom ”barn” som kommit hit i massor, så är påminner dom flesta av dom om vältränade soldater i sin bästa ålder, säkerligen så har många av dom stridsvana från konflikterna dom varit med om, samt att det är den värsta fiende som finns eftersom dom ser det som en ära att dö i strid och få komma till paradiset och göka jungfruar!

     • Man får lura ut dom i den svenska storskogen bland alla ”orena” vilda djur så skiter dom i brallan och ger sig frivilligt. Det är inte riktigt detsamma som att kriga i ett sandghetto.

   • Skåne är M största fäste.,stor makt även nationellt. Blir det splittring där så kommer det att nå Stockholm direkt. Bollen är i rullning..

  • Kommuner har ändå ingenting alls att säga till om. Stockholm kör över dem i allt, inklusive tvångsutplacering av utlänningar med kommunal rösträtt! Moderatpampen i Staffanstorp lovade ju prata med SD efter valet, men nu behöver han inte det, har majoritet tillsammans med C eller med L. Jag uppskattar antalet kommuner där SD får inflytande till:
   0

 23. SD rösterna som framhävde ”att nu måste de borgerliga börja sammarbeta med SD” har tystnat. Hur de ens kunde tro det vet jag inte.

  • Herregud, det är ett spel.. Detta är bara första ronden. SD skall sätta enorm press på Alliansen..och ffa Kristersson. Så att de verkligen visar respekt.

 24. Varför bjuder man inte in imamerna till politiskt samtal eftersom islam verkar vara den dominanta och styrande ideologin i Sverige just nu?

 25. Komik av den högre graden. Löfven inbjuder Alliansen till blocköverskridande samtal. Alliansen bjuder in Löfven till blocköverskridande samtal….

 26. Jag tror INTE väljarna kommer att straffa ett sånt här beteende. Varför? Ska man tro att valresultatet inte var manipulerat så gillar ca 82.5 % av svenska väljare detta politiska beteende. Det är i princip jämförbart med DÖ.
  Öppna gränser ska gälla såväl i politik som nationellt.
  Jag tror det är kört för Sverige. Tyvärr.

 27. Såja. Nu har de fyra dagisbarnen bölat klart för stunden. Dom har tillfälligt masat sig ur sandlådan och står med sina hinkar och spadar i händerna och menar att dom minsann ändå kan tänka sig att leka med Steffe. Trots att deras 2.5 M+ väljare sagt nåt annat.

  Påminn mig att vid nästa val göra något mer värdefullt med min tid än att gå och rösta. Ett par timmar framför Paradise Hotel hade varit en bättre investering.

 28. På min cykeltur i morse , såg jag nästan bara kvinnor i huckle, körande med sina barnvagnar, det känns alltid konstigt, man vänjer sig aldrig.

 29. Alliansen ger alltså carte blanche till socialisterna igen, trots att de tillsammans med SD skulle sitta med trumf på hand gällande att rösta bort vänstern. Så förbaskat enfaldigt och ynkligt. Svenskarna kommer att få som de förtjänar efter att ha röstat så här.

 30. Fler kockar ju sämre soppa
  tycken hela jävla 7-partiet
  kan dra åt helvete
  dom vet för Helvete inte om dom
  har skitit eller om dom ska !

 31. Valet förändrade ju ingenting överhuvudtaget. Så det är bara för Stefan att ignorera denna inbjudan att köra vidare som vanligt. Vi fick en åttaårig mandatperiod 2014-2022.

   • SD är totalt isolerat från ens det minsta inflytande. SD ignoreras komplett av 82% riksdagsledamöter (och väljare).

    • Ja, i regeringsfrågan. När verkligheten knackar på i riksdagshuset lär det bli annat ljud i skällan. SD har makt att rösta ned allt utom ett nytt DÖ. Vi har ett nyval om några månader….

     • De rödgröna behöll ju pluraliteten, deras budget och lagförslag får alltså flest röster när borgarna fortsätter att lägga ned sina röster, eller lägga partiindividuella förslag som de vet kommer att röstas ned. Ingenting har förändrats av valet, så mer av samma är den uppenbara fortsättningen.

   • Världen är numera immun mot terrordåd. Se bara på Frankrike och Tyskland. I Sverige går folk ut och demonstrerar för terroristen inte offren efter terrordåd.

    • Mycket riktigt. Grodan kokar gradvis upp. Terrordåd har normaliserats som vardaglig massbrottslighet. Poliskåren krymper med 5% om året medan antalet utlänningar ökar med 10% om året, ingen bryr sig.

     • Verkar som att folk har tröttnat på invandringsfrågan. Den rör inte längre på sig. Den här mandatperioden lär domineras av en finanskris istället. Lustigt att ekonomi för första gången i ett svenskt val överhuvudtaget aldrig nämndes i valkampanjen!

     • Upplever att terrordåd beskrivs ibland i västerländsk media som ”vansinnesattacker utförda av personer med mentala störningar”. Då blir det mindre fokus på vilken ideologi som inspirerar till dåden. /Trött Nysvensk, röstade SD2018

 32. Jag tror det är bra för SDs del att stå bredvid. I kraft av sin storlek tvingar man de övriga partierna att ta beslut efter beslut som går i linje med SDs önskemål. Samtidigt förlorar man inte röster genom att sitta i regeringen och tvingas till kompromisser som skulle kunna punktera det stöd man har.

  • SDs linje måste bli att förbjuda islam och verka för att människor som vägrar ta avstånd från islam lämnar Sverige så fort som möjligt. Allt annat är att stå på knä och vänta på att en jihadist skär av ens huvud.

 33. Den enda möjligheten till förändring är tyvärr en samhällskris av dystopiska, apokalyptiska och episka proportioner. En sådan är också oundviklig, och då har vi vår chans. Frågan är vad som finns kvar att rädda ur spillrorna?

 34. Alliansen: Vi vill inte samarbeta med SD!

  SD: Ska ni samarbeta med S?

  Alliansen: Vi vill ha en Alliansregering.

  S: Kan ni tänka er att regera med stöd av SD?

  Alliansen: Vi vill ha en Alliansregering.

  S och SD: Hur ska ni göra det?

  Alliansen: Om ni vill samarbeta tycker vi att ni ska säga det nu.

  Alla andra: Ni vill inte samarbeta med SD, ni vill inte samarbeta med S. Hur ska ni göra?

  Alliansen: Vi vill ha en Alliansregering.

 35. Jag kan bara se två gigantiska, politiska sandlådor som kastar sand på varandra och bredvid står SD och tittar på. Sannolikt småleende.

 36. Alliansen verkar leva i en DÖ värld. Trots att den har upphört och trotts att Löfven har sagt att han inte är bunden till den så försöker nu alliansen att utkräva att sozzarna återgälda alliansens lojalitet till Stefan Löfven under hans regim. Patetiskt och så genomskinligt. Jag kan tänka mig hur rödskrikan gormar på alliansens möten och utkräva lojalitet av sozzarna. Ulf toffeln Kristersson är säkert bara en bisittare som låter sig styras av denna neurotiska rödskrika.

 37. jaha.. då händer det som jag förutsade.. o jag hatar o ha rätt!!!!

  i detta fall JOE dalton.. hattar hatar hatar!!!

  en sak har därmed bevisats.. att det finns en parti v-s-m-l-kd-mp…. låt oss kalla partiet för vsmlkdmp….. o ett parti som hetter *SD… så vi har 2 partier i riksdagen… är det inte lite så som diktaturer fungerar???

  dom som bestämmer .. o dom som finns där för att bara finnas.. utan makt???

  • Det har hänt i världen, att de som trycks ned har gjort uppror, men svenskarna är nog mer inne på att ställa sig på knä?

   • ja exakt.. men det är svårt att slås med knutna näven i fickan.. . o 300 år utan krig.. är ett fantastisk siffra.. o man ska vara stolt.. över bara det.. spelar ingen roll hur o varför.. etc… men ändå!!!!

    dessutom så fängslade man kommunister under 2 ww.. lol o med facit i hand så borde man ha skickat dom till tyskland..

    men 300 år är super.. tyvär nackdelen är att folket blir hjärndöd???

  • Instämmer. Jag såg tidigt, långt innan valet, att vi har socialmoderater och moderatsocialister som kommer att klia varandras ryggar ända fram till de åtråvärda köttgrytorna. Jag hoppas folk nu begriper att ingen av vare sig rödgröna eller alliansen har folkets bästa för ögonen.

 38. Alliansen verkar inte ha missat en väsentlig sak. Även om de lyckas vinna talmansomröstningen 24/9 och avsätta Löfven i en statsministeromröstning dagen därpå så går det inte att komma till makten utan att prata med SD. Eller tror de på fullaste allvar att S lägger ner sina röster i statsministeromröstning där Kristersson är kandidaten? Nu handlar det inte om blocköverskridande uppgörelser (vilka vi ju haft tidigare också) utom regeringsmakten i Konungariket Sverige. Det finns inte på kartan att S accepterar en moderat statsminister i en sådan omröstning och därmed blir det heller ingen Alliansregering. Sorry, Alliansen. Tänk om, gör rätt. Prata med Åkesson. Ni kan ju göra det via en tredje part, det finns säkert duktiga kommunikationsbyråer i Stockholm som kan hjälpa till så slipper ni smutsa ner era händer själva.

 39. Nu gäller det att genomföra en repatrieringspolitik utan behöva befatta sig med dom, som har haft rätt hela tiden.
  Människor med fel värdegrund måste uteslutas ur gemenskapen och i synnerhet nu, när deras politik måste genomföras.
  Det är också viktigt att visa väljarna respekt genom att ignorera företrädarna för det parti, som de har valt.

  • Svenskar har all möjlighet att hjälpa svenskar i det tysta.

   Arbetsförmedlare kan förmedla svenskar till arbetsgivare, Försäkringskassan kan hjälpa svenskar med hjälpbehov, osv…

   Men det kräver civilkurage…

 40. Dom som lade sin röst på Moderaterna och trodde att dom skulle få borgerlig politik är så förbannat korkade att dom borde SKÄMMAS! Alla klarsynta människor förstod att Kristersson är en socialliberal. Snacket om skärpt migration och tuffare tag var förstås en lögn som syftade till att inte tappa väljare till SD. DÖ 2.0 på ingång – varsågoda, idioter. Tugga och svälj! Och framförallt – inget gnäll från M-väljare nu. Ni fick det ni röstade på.

  • Tror faktiskt att moderatväljare är dom korkaste !! Jag menar 23% röstade på Reinfeldt när han säger att nära nog alla pengar ska gå till invandrare !! Öppna era hjärtan

 41. Många Moderata väljare hade före valet så mycket kunskaper, att de visste att detta kunde hända.

  Ändå röstade Moderater på Moderaterna, för att upptas av ”Arbetarpartiet Socialdemokraterna” !

  Det kaos som inte kommer att upphöra, har därmed tydliga ansvariga.

 42. En ny DÖ-överenskommelse?! Sex-klövern nu då?

  Ska bli DÖ-spännande att höra hur . . .
  – Ebba Bush Thor förklarar att hon redan glömt vad hon skröt om under valtalen, att det var KD som DÖdade samarbetet med de rödgröna
  – Annie Lööf tänkt vädra ut oDÖren när hon tillreder sin sko-middag
  – hur Löfven ska DÖdförklara samarbete med (V)

  En samling DÖ-nickar alltså

  • Att Åkesson tog den lögnen från ebt utan att försvara sig gjorde att jag stängde av tvn . Sanningen var att ebt kämpade med näbbar och klor mot skyttedal men skyttedals sida vann och ebt rusade ut nästan gråtande ! Det var sanningen men Jimmie bara tog det o blev fullständigt pulvriserad av ebt samtidigt . Pinsamt

 43. ” Det påstås att Bildbergergruppen ser sig själv som världsledare och att man provocerar fram kriser och att ministrar avsätts och tillsätts av Bildbergergruppen”.

 44. Marxister och globalister tvingas skapa en ’långsiktig’ allians för att stoppa nationalister och oroade västerlänningar. Det visar hur pressad makten är av Sverigedemokraternas framgångar.

  Alla förstår att fortsatt massinvandring av dysfunktionella människor och kulturer kommer att generera ett allt större motstånd och redan nu vill man skapa en allians som håller motståndet nere.

  Det säger allt. Massinvandringen ska fortsätta oavsett vad folket säger, oavsett kostnaderna och oavsett hur många människor som dör på kuppen.

 45. Sandlådepolitikerna fortsätter att leka.

  Hur kan sådana personer komma in på ledande politiska befattningar ?

  FÖR FAN ! Visa er vuxna.

  • Varför skulle PK utlysa extraval? De är ju nöjda med 82% majoritet. Ett nytt val skulle ändå inte förändra någonting. SD har slagit i taket på 1/6 av väljarkåren nu. Saknar förmåga att ta något initiativ, bilda opinion, vinna nya väljare, få inflytande. Härnäst går de till EUP-valet med löftet att reformera EU, precis som VPK och MP.

    • Tyvärr är SD naiva o godtrogna ! Förstår inte hur skrupelfria dom andra är !! Blev helt tagna på sängen när sossarna sista dagarna satte in hela sin lögnfabrik ! Åkesson kan inte i heller komma helt slutkörd till partiledardebatterna och möta utvilade partiledare som har som mål att sänka honom ! Tex ebt

     • Det tar kraft att växa. Nu är det dags att gå till nästa nivå och börja prata om västvärlden och västvärldens kultur istället för Sverige och svensk kultur som man kan lämna till AfS.

 46. Det enda som håller en igång är att man under sin livstid hoppas få se de här människornas totala demaskering och nedfall.

  • Vi SKA följa den amerikanska konstitutionen i stora drag. USA är den enda överlevande supermakten. Den amerikanska konstitutionen är inte kompatibel med islam och sharia.

 47. Vi är på väg mot en lågkonjunktur och kronan håller fullständigt på att kollapsa! Ska bli intressant att se hur dom här jönsarna kommer att tackla alla problem vi står inför. Jag tycker de e bra att Jimmy står lite i skymundan och bidar sin tid för den kommer!

  • Man ska hålla med tok, då blir det minst bråk. SD kan lika bra avvakta 4 år till, sitta på åskådarplats och se pellejönsarna strida sins emellan.

 48. Det nya Svenska partiet heter 7-klövern, så att blockpolitiken börjar försvinna är bara båg….tänk vad Svenskar är lättlurade.
  Numera handlar det om blockpolitik mellan SD och 7-klövern, så har det varit dom senaste åren men inte talats högt om och förnekats…nu är det helt uppenbart att det är så det är.

 49. Detta är bara en ny Decemberöverenskommelse, men nu är det Alliansen som vill ha till den.

  På så och vis kan jag tycka det är bra. Regeringen Reinfeld och Regeringen Löfven har ställt till det rejält i landet – så de får städa upp också.

  • Problemet är att de inte kommer städa upp, snarare fortsätta stöka till det. Mer av samma destruktiva politik är att vänta.

  • På vilket sätt är det bra? Landet har havererat fullständigt under den senaste mandatperioden, man har fått låna under högkonjunkturen och ekonomin är en stor uppblåst bubbla, en massa fakejobb har tilldelats för att putsa statistiken, migrantströmmen fortsätter. Så om detta var att ”städa upp” efter Reinfeldt, vad väntar oss när lågkonjunkturen kommer.

   • Jag har ett fågel Fenix perspektiv på det hela (kanske fel men känns så). ”Fenix bränner sig själv på ett bål för att ur dess aska uppstå i föryngrad gestalt”. Vilket betyder att det först måste gå riktigt åt skogen för att man ska kunna komma upp igen.

 50. En mandatperiod till med mellanmjölkspolitik är inte vad Sverige behöver, och antagligen inte det som väljarna räknade med att få för sina röster. Sotdöden väntar förhoppningsvis de partier som ger sig in i leken, med väljarflöde till SD som resultat. /Trött Nysvensk, röstade SD2018

 51. Mittenpartierna går ihop och meddelar att det inte är ok att tycka för mycket åt höger eller vänster och man skiter i var 4:e väljare, säkert fler egentligen (valfusk)

 52. Detta var ju väntat, tyvärr. Låt dem hålla på, tramset förlorar de bara på. Snart inser dem att de måste bita i det sura äpplet och faktiskt ge SD inflytande.

 53. Skulle fårvåna mig storligen om inte alla försök till samarbete mellan allians och sossar bryter samman. Löfven kommer att bita sig fast vi statsministertaburetten som en dopad pitbull. Så antingen får alliansen vackert spela andra fiolen fyra år till eller också snackar man med SD.

 54. På valmyndigheten kan man följa kontrollräkningen nu. Efter ca 1000 distrikt så ser det ut som S seglar iväg mot 32%. Kan dom inte bara sätta S stapel på 100% så slipper dom bråka.

 55. September överenskommelsen. Björklund om du stänger ute SD, så stänger du ute dess väljare. Snacka om att in förstå vad demokrati betyder, och i dem flesta västländer skulle denna odemokratiska hållning aldrig accepteras. Man har skyldighet att förhandla med samtliga partier som valt demokratiskt i ett val. Dumme svenske tycks inte ens förstå hur galet det är i vårt land. Misstänker även att hela valet var riggat, och valmyndigheten fick troligen direktiv uppifrån ang data kraschen. Observatörer som meddelar media i Danmark om det mest odemokratiska val dem observerat tidigare, och berättar även om misstankar av valfusk

  • Jag undra över på hur många valräkningskontor runt om i landet det fanns någon SD sympatisör som observerade räkningen? Man har faktiskt rätt till det. På vårt fanns det en och han upptäckte att det fanns oanvända valsedlar där inne vilket det inte får och fick ut dem. Det räcker att det i vissa valdistrikt endast är räknare som har sina sympatier hos ett parti och valsedlar kan lätt bytas ut.

 56. S + Allianspartierna skulle bli en stark konstellation på papperet.

  Det viktigaste är att man kan få ned invandringen till ett minimum med endast behövlig arbetskraftinvandring, kanske något tusental personer per år.

  Att sända hem personer som inte har fått uppehållstillstånd är ett måste.

  Att sätta stopp för islam och imamernas för samhället destruktiva verksamhet är också ett måste om man skall komma till rätta med integrationen.

  Ovanstående är grundbulten för att lösa problemen med skolan, vårdköerna, kriminaliteten och mycket annat.

  Och då förstår man att motsättningarna är för stora inom och mellan partierna för att ett storblock skulle kunna fungera.

 57. Varför jönsa ihop en regering med alliansen och sossarna. Ta med hela 7 klövern på en gång, det gör ju varken mer eller mindre skillnad. Politikerbubblan kan inte vara tydligare.

 58. p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

  Lovande initiativ
  för att cementera det faktum att det bara finns två alternativ i
  svensk politik: det sjuklövern representerar och det som
  sverigedemokraterna står för! Det är en följdriktig fortsättning
  på det som decemberöverenskommelsen (DÖ) var förlöpare för, att
  till varje pris hindra att sverigedemokraterna får formellt
  politiskt inflytande. Bra att man tycks vara beredda att ta ansvar
  för en sån politik under kommande mandatperiod (så lång den nu
  blir). Bra, särskilt med tanke på att sjuklöverns egohumanistiska
  politik kommer att framträda än tydligare under den lågkonjunktur
  som många ekonomiska bedömare tror slår ned med full kraft om ett
  par år. Då konsumtionen minskar, konsumismen inte längre kan
  drivas som religion. Då den självutnämnda nomenklaturan
  framträder med sitt rätta ansikte bakom inhägnade och bevakade
  bostadsområden, fria från migranter och fria från det lågintensiva
  (förhoppningsvis) krig vi andra konfronteras med. Då det står
  klart för alla att de globalistiska snällhetsivrarna bitit sig
  själva i svansen.

  Vad tror de kloka egohumanisterna händer då, vid nästa fria allmänna val? Om det nu blir något.

 59. Att S och C och L skall bestämma migrationspolitik gör mig rejält ångestfylld. Vi ser ett nytt Dö där alliansens väljare kan känna sig blåsta. Det bästa är om samtalen havererar och det blir nyval.

  • Det måste haverera så att SD blir ännu större i ett nyval. Ett nyval som varken röda eller blåa vill ha men framförallt inte dom blåa.

   Sd rösta på Stefan för stadsminister så får blåa blocket klart för sig att dom kommer alltid vara i opposion om man inte samtalar med SD. Nästa steg är att rösta fram en blå budget som dom röda måste följa och då har vi tre val.

   Antingen en ny dö
   Nyval
   Eller en röd regering som går efter en blå budget och alla blåa röstare får veta att deras röster inte betydernått

 60. Förbered er för det sk ”Tvåtredjedelssamhället”. Den demokratiska konsekvensen blir att de två tredjedelarna har möjlighet att rösta fram politiska alternativ som gynnar dem på bekostnad av den kvarvarande tredjedelen.

  • De kör över drygt en miljon väljare enbart för att stoppa dessas förnuftiga val att rädda vårt land. Sandlådepolitiken är i full fart igen och hela världen skrattar åt dem.

   • Filip & Fredrik raljerar för fullt med SDare och Anders Lindberg är en av mobbarna som står bredvid och hejar på. Vänsterns som har sina stora väljargrupper i utanförskapsområdena med skyhög arbetslöshet, talar om låg utbildning bland SD. Nu bygger man opåtalat på hatet mot SD från olika håll.

 61. Muppetshowen fortsätter ! Ingen förändring , nu går tåget av bara faen ! Lycka till i eländet ni som röstade mot er undergång !

 62. Åh, så förvånande! Vem kunde tro att det skulle bli så här?
  De sju partierna som egentligen är ett ska samarbeta med sig självt!
  Ja, åtminstone jag är jätteförvånad.
  Inte.

 63. Svensken är mer rädd för att bli kallad rasist.
  Än att riskera att ligga och dö i smärta i en sjukhuskorridor helt i onödan.
  För att det saknas Resurser inom sjukvården för att ge den livräddande vården.

 64. Istället för en klar blå politisk ton med tillskott av en gul skånsk färgstråle som hade kunnat föra landet i ny riktning, blir det nu en grå massa bestående av sex helt olika partier med den enda kvalité som förenar dem, mental retardation.

 65. Detta är ett stort långfinger mot väljarna.
  -Det kvittar hur ni röstar, vi kommer ändå strunta i det.
  Politikerföraktet kommer öka enormt. Medborgare kommer strunta i att rösta eller rösta på SD i ännu större omfattning.

  • Lugn. SD kan spela ut kortet att fälla clownerna i Alliansen. SD kan behålla Lövet så länge. Så tar vi hand om honom sedan.

   SD har fortfarande makt hur de än gör.

   Så får Kristersson förklara detta för sina väljare sedan… Så får vi 5-10% ytterligare till SD.

   • Precis! Det är så SD skall tänka. De har makten och kan spela korten hur de vill. Väljarna kommer att stödja detta samt att många Moderatväljare kommer att fly från partiet. Moderatfena kommer att implodera.

 66. Vad alliansen inte förstår just nu är att det kommer bli samma sak nästa val. Då kommer folk rösta på SD.
  S kommer alltid få många röster eftersom alla invandrare röstar på S.
  Och invandringen ökar ju under dessa 4 år nu till nästa val.
  Så det kommer nya väljare till S och V.
  Alliansen skjuter sig själva i foten.
  Nästa val kanske S landar på runt 35% och de rödgröna vinner största block. Eftersom alliansen även då vägrar tala med SD.
  Det betyder att alliansen aldrig någonsin kommer få makt att styra.
  Det kommer aldrig bli en högerpolitik ifall man inte kan snacka med SD

 67. Glöm inte att SD fortfarande kan spela ut kortet att behålla Lövet som statsminister…

  Det kortet kan vara bra att dra om man nu ingår en ny DÖ som detta i praktiken är.
  Så får Kristersson sedan stå till svars för sina väljare och företrädare och sitta på läktaren i 4 år till.
  Partiet kommer implodera. Vilket redan börjat.

  Men… det finns inte en chans att S blir stödparti åt denna skolklass. Lika lite som Alliansen blir stödparti åt S.

  • Med tanke på dagisklassen Alliansen så är jag faktiskt inne på att behålla Lövet så länge.

   Syna Kristersson på allvar. Så får han förklara detta för sina väljare sedan. Partiet kommer implodera.

   Lövet kan vi hantera senare.

   • Dessvärre verkar ett betydande antal moderatväljare enbart tänka med plånboken, vilket parti som sänker skatten är mindre viktigt, sossar, vänsterpartister i allians med moderater går lika bra.

     • Oändliga förhandlingar eller kohandel. Vårt land är inte enbart slaget i spillror utan det är grått och tråkigt också eftersom majoriteten av inröstade politiker saknar mental spänst och skärpa.

  • Varför inte? I Sovjet och Östtyskland hade regimen stöd av kanske 15 procent och bestämde ändå. Svensk socialdemokratisk riksdagsledamot, Stellan Arvidsson, var ordförande i vänskapsföreningen Sverige – DDR och tyckte allt var bra i DDR. Tagen går igen i dagens socialdemokrati. Att socialnazisterna före Stalingrad dessutom var nasseinflurerade förstärker bara åkomman.

  • Det är ett maktövertagande av globalister du ser rakt framför ögonen. Dags att lägga ner sandlådeteori och naiv snacket. Svenskarna är grundlurade.

   • Japp maktövertagandet skedde för 2 val sedan. Segertalet var Fredrik R´s öppna era hjärtan och Sverige blir vad invandrarna gör det till.

  • Vem är det som utsätter skåningarna för rasistanklagelser? Själv känner jag bara till två typer som figurerar i någon TV-kanal som ingen tittar på. Är det de du menar så måste skåningarna ta det som en komplimang. Tänk om det vore tvärtom att dessa udda typer skulle berömma SD. Inte roligt!

  • Mobbare?

   Det är vanlig politik en allt större del av väljarkåren är invandrare. I detta valet var det 20% som per automatik gick till rödgröna.

   Nästa val kommer cirka 120-150 tusen svenskar att ha gått ur tiden.

   Samtidigt kommer det cirka sexhundratusen nya invandrarer in i röststocken inkluderat invandrare som når 18 samt invandrare som blir medborgare.

   Alla partier förstår att det är dessa som avgör valen framöver.

   SD 2022 är totalt meningslöst att satsa på. Demografiskt avgjordes detta för 2 val sedan. Det var därför Fredrik R. stolt kunde proklamera att Sverige tillhör invandrarna.

   Vissa tycks fortfarande inte fatta det.

 68. Ja, då vet vi vad klockan är slagen. En ny mandatperiod med sossarna och kommunisterna. DÖ 2.0. Både socialdemokratiska väljare och moderata kommer rinna över till SD. Precis som förra gången. Behövs ingen valkampanj till nästa val Jimmie. Du kan åka hem och vila upp dig. Tack förresten.

 69. Deras politik har prövats med förödande resultat för Sverige och svenskarna. En ny dö-kartell bildas nu. förstörelsen av landet fortsätter…

  Katarina Broman förmedlade ett av Winston Churchills lysande tal till mig. Jag tycker det passar här när hoppet verkar vara ute för Sverige.

  ”Vad ska vi göra? Hur ska vi bete oss för att rädda våra liv och världens framtid? Det spelar inte så stor roll för gamla människor, de går snart bort. Men mitt hjärta snörs samman när jag tänker på ungdomarna och deras sjudande verksamhetslust och framför allt på barnen och deras ystra lekar. Då undrar jag vad som ligger framför dem om Gud tröttnar på människosläktet.

  Det finns tid o hopp om vi förenar tålamod med mod. Den dag kan gry när rent spel, kärlek till nästan, respekt för rättvisa och frihet kommer att göra det möjligt för plågade generationer att lugnt och segerstolt marschera framåt och lämna den ohyggligt dåraktiga epok i vilken vi måste dväljas. Under tiden gäller det att aldrig svikta, aldrig vi förenar tålamod med mod. Den dag kan gry när rent spel, kärlek till nästan, respekt för rättvisa och frihet kommer att göra det möjligt för plågade generationer att lugnt och segerstolt marschera framåt och lämna den ohyggligt dåraktiga epok i vilken vi måste dväljas. Under tiden gäller det att aldrig svikta, aldrig förtröttas, aldrig misströsta.
  Winston Churchill

  • Lugn. för det första kommer det inte att hända att S är ett stödparti till Alliansen.

   SD har dessutom draget kvar att behålla Lövet som statsminister i omröstningen. Kan absolut vara en bra idé om man tänker ingå ett nytt DÖ.

   Så får Kristersson sedan förklara detta för sina väljare, skånemoderaterna och andra företrädare så får vi se hur det går. Partiet kommer implodera.

   SD har en del drag att dra som vi inte bör glömma bort.

  • Fina ord som borde vara eviga men i dagens Sverige saknas både förnuft och sans. Där kan media och politiker ta varandra i händerna och vandra mot stupet med folket i släptåg.

   • Ja den patriotismen borde vara odödlig. Men patriotism är inget som kännetecknar svenska politiker. Förutom SD som är uttalade Sverigevänner…

 70. Nu börjar det taktiska spelet. De tänker tala om för Löfven att han inte kommer att kunna vara statsminister länge till.

 71. Det måste haverera så att SD blir ännu större i ett nyval. Ett nyval som varken röda eller blåa vill ha men framförallt inte dom blåa.

  Sd rösta på Stefan för stadsminister så får blåa blocket klart för sig att dom kommer alltid vara i opposion om man inte samtalar med SD. Nästa steg är att rösta fram en blå budget som dom röda måste följa och då har vi tre val.

  Antingen en ny dö 
  Nyval
  Eller en röd regering som går efter en blå budget och alla blåa röstare får veta att deras röster inte betyder nåt

 72. Moderata väljare kommer fly partiet. Gissa vart? Ha ha. Alliansen kan ju inte vara riktigt kloka. Vad ska socialdemokratiska väljare tänka om Stefan lämnar över rodret till Kristersson. Oj, oj. SD kommer framstå som det enda valbara partiet i framtiden.

  • Spelar ingen roll om det inte blir nyval snart och de kommer de 7 kommunistpartierna att undvika till varje pris.
   2022 är det försent!

   • Demografiskt var detta sista valet Svenskarna hade en chans.

    600.000 nya valboskap till nästa val samtidigt mindre svenskar.

    • Ja vi går nu in i en irreversible framtid med en kraftig ökning av mena folk och ett dysfunktionellt samhälle. Svenska folket hade chansen att gå en annan väg men tydligen vill de ge sina barn och barnbarn ett helvete till samhälle.

  • Men snälla människa vakna. Det är för sent att få stopp på invandring genom att rösta.

   Demografiskt har det detta valet tippat över.

   Rödgröna kommer att ha 600.000 nya väljare nästa val som vill ha bidrag.

   Det medans 120.000 – 150.000 tusen av SD´s väljare kommer att ha gått ur tiden.

 73. Hatet fortsätter och det är 7-partiet som uppmuntrar och göder hatet bland sina väljare. Hörde just på radion att idag kl. 18 ska det ordnas en demonstration på Sergels torg mot SD. De kallar sig ”Vi är 82%”.

  • Egentligen skulle svenska folket få leva i det nya ”spännande” land de vill ha och vi övriga borde lämna dom åt sitt öde.

  • 😂 .. de hjärntvättade, pk-iterna, mobbarna, hatande, de 82%:en jobbar på för sin egna undergång, fortsatt islamisering, stenkastning mot polis och brandmän, våldtäkter, sjukvårdsförfall, bilbränder, segregation, skjutningar, etc, etc… Huuu, skrämmande!!
   VE DEN SOM KALLAR ONT FÖR GOTT OCH GOTT FÖR ONT!

 74. Dom BER alltså om stryk.

  Dom fattar inte att Jimmie Åkesson menar allvar.

  Dom behöver alltså pisk och att lära sig veta hut.

  Det bästa sättet för det är att rösta på Socialdemokraternas kandidat till TALMAN.

  Det vore ett FÖRNEDRANDE NEDERLAG för den självsäkra och arroganta Alliansen, och det skulle helt punktera deras gapande om att de kan regera utan SD’s stöd.

  Skulle SD vara så dumma att de stöder Alliansens talmanskandidat utan motkrav kommer SD att bli helt utan inflytande i senare regeringsförhandlingar och budgetförhandlingar.

  Men så dum tror jag inte Jimmie Åkesson är.

 75. Alliansen vill socialdemokraternas död, men samtidigt vara beroende av S. S vill höja skatterna, M vill sänka skatterna. Hur konstigt blir inte detta. Kommer Löfve’n sätta sig i knät på Uffe? V-Jonas och Mp, hur kommer de att reagera?? En enda soppa av alltihopa. En rödgrönblå mix. Vad leder det till??

 76. Hur tänker moderata väljare? Kinberg-Batra kunde ta makten..men ville inte regera..utan lät socialisterna regera..😊 Kinberg- Batra kunde gå då långt att förnedra sig att ingå en odemokratisk överenskommelse..bara för att slippa regera😁

  Nu kan SD fixa det så att ännu en moderat partiledare inte vill regera..fast han kan bli statsminister..få igenom 80-90 % av din politik😀 De moderata väljarna kommer att framstå som kompletta idioter som röstar på ett sådant här parti.

  • Folk fattar inget dom är lurade hela vägen till banken:

   Detta är Ulf Kristersson – Fredrik Reinfeldts polare som förstört landet genom att välla in invandrare. Hur kan någon ö.h tro att de vill stoppa någon invandring?

   Ulf vill förstöra svenska välfärden det är hans mål. Han har sagt att utöver import av flera hundra tusen som belastar alla försäkringssystemen så vill han skära minst 50 miljarder per år i välfärden…

   Vad blir då över till vanliga svenskar ?

   NADA ZIP ZERO Nothing.

   Här nedan Bo Lundgren – Ulf K ville förstöra Sverige.

   https://www.youtube.com/watch?v=dJIJdRlScto

 77. Noterar att många här börjar spekulera i hur stora SD kommer att bli i nästa val om M sviker sina väljare nu. Nästa val!? Det kan vi glömma, det här var sista gången vi fick gå till val.

 78. Fan vad jag skulle vilja vara en fluga på väggen i SD´s partistyrelserum nu.

  Man har allt i sina händer och kan fortfarande fälla Allians-clownerna hur enkelt som helst genom att behålla Lövet som statsminister i omröstningen.

  Så kan Kristersson sedan förklara detta för sina väljare och företrädare. ”min egen politik ända in i kaklet” eller hur var det? 🙂

  Sen röstar vi på Alliansbudgeten om kartellen vågar sig på en sådan. Annars har man ingått ett DÖ 2.0 och vi kommer få ytterligare 5-10% av väljarna.

  Hur tänker SD?
  Vi har mycket, mycket makt. Vi bestämmer även vilken talman det blir.

  • Absolut! Nu har de 18 % och har suttit tysta i 8 år och tagit ansvar. Dags på allvar att sätta hårt mot hårt och syna Alliansen. Moderaterna är djupt splittrade. 70 % av väljarna kräver samarbete med SD. Många kommunalråd vill nu se samarbete. SD har ett jätteläge att klämma åt Kristersson.

 79. Hysteriska Sharia-Annie som statsminister är inte helt osannolik. Bettingbolagen har dessutom sänkt Bilderbergarens odds senaste dygnet.

  Den här mandatperioden kommer att vara mandatperioden från helvetet. Svenska folket hade chansen men valde att åter igen möta verkligheten med en gäspning. Skrämmande….

  • Bilderbergarna vet något vi inte vet så är det. Men hennes funktion är ju såklart mångfacceterad för Bilderbergarna. Hon är ju framförallt vågmästare.

   Hennes inbjudan kunde ju också varit en försäkran om att hålla alliansen till vart pris så att Kristersson kan få genomdriva en omgång till av förstörelse av systemen.

   Se för guds skull till att inte bli sjuka gott folk för då hamnar ni på gatan.

 80. Visa SD och deras väljare respekt ? När skall detta införas i deras beteendemanual ? Annie Rödskrika har väl aldrig haft funderingar på detta och hennes hat mot SD och deras väljare är så tydlig att man undrar var hon har sitt ursprung egentligen. Sverigedemokrater älskar sitt land och vill skydda det mot farliga och importerade fiender som är det största hotet mot ett fritt Sverige medan Annie Rödskrika vill importera ännu fler oönskade och presumtiva fiender uppemot 30-40 miljoner stycken analfabeter ifrån Menaområdet. M.a.o har kärringen som ambition att eliminera allt som har med Sverige och Svenskhet att göra och Annie rödskrika är det största hotet mot Sverige. Ser inte Ulf, Ebba och Jan detta ? Är de helt förblindade av att få bilda regering och tar vad skit som helst. Då kan de dra hela högen.

  • Han söker ju samarbete över blockgränsen, bara han får bestämma som vanligt med stöd av kommunisten Jonas Rödräv.

 81. Fulmedia med SVT/SR i spetsen, hade fått jobba hårt med sedvanliga lögner för att få det att verka normalt med en sådan regering då nästa val står för dörren. Annars kanske SD ökar ännu mer vilket ju är det enda viktiga att förhindra för dom…..

  • Ett extraval kommer ganska snart – Annie vill samarbeta med MP – det säger väl allt om hur det står till i alliansen, suck.

 82. ”(SD:s)väljare ska behandlas med respekt….” säger de -och agerar exakt tvärs emot ! Hakelius på FOKUS skriver att det finns minst två skäl att akta sig för att stoppa en femtedel av valmanskåren i det politiska kylskåpet.med allt vad det betyder för väljaren att bli så fullständigt ignorerad…..risken finns för en stark radikalisering,samt att man signalerar att man inte tror på det demokratiska systemets förmåga att hantera värderingskonflikter -ett allvarligt underbetyg,då det är detta system som just är tänkt att klara ut just sådant,att kunna samtala om olika åsikter och värderingar och inte hamna i oförsonliga motsättningar..
  Och hur ska nu alliansen hantera det faktum att Björklund kommit ut som stöttepelare till extremvänstern ?

 83. Tror Jimmie sitter ganska nöjd och avvaktar nu. Tror också att han gör en helt annan analys än de flesta här. Både han och alliansen är medvetna om vilken makt som ligger hos SD. Tänk om alliansens besked till Löfven är att de aldrig kommer att stödja honom som statsminister. Då ändras spelplanen.

 84. Redan nu har 26% före detta sossar gått över till SD. Gissa var resten av sossarna går om Löfven samarbetar med alliansen. Ha ha. En mandatperiod till med DÖ som aldrig dog. Kommer SD växa sig ännu starkare.
  Vi får tacka Stefan och Kristersson för det.

 85. Vi kommer inte på något sätt att samtala med SD men SD och deras väljare skall behandlas med respekt. Det liknar en tulipanros. Hur fan skall dom ha det ?

 86. Hoppas sd-ledning agerar och gör allt i sin makt för att det ska bli nyval.
  Så vi förhoppningsvis får till ett val och valförfarande utan en skog av frågetecken.

  • Exakt! Stöd S förslag om talman, rösta fram Löfven som statsminister , stöd Alliansbudget. Då får vi se hur det går😁

  • Och att Sverige måste byta valsystemet, så vi kan rösta via internet, för att mobilisera mot valfusk. Det är ett måste annars fuskas det igen.

   • Det svenska dysfunktionella borde skrotats för länge sedan.
    Som i så mycket annat är det bara att lära av grannlandet Danmark för att se hur det ska gå till.

   • Hoppas på en lågkonjunktur nu.
    Det tillsammans med 7-klöverns prostitution kommer att leda till att SD och AFS bildar en koalitionsregering på över 50% 2022.

    • Det som jag tjatat om hela morgonen. Demografiskt så går det inte att ändra läget. Därför går det fint att ignorera SD utan stora konsekvenser.

     SD måste påtala för Svenska folket att de håller på att bli minoritet i rasande takt men det lär inte ske.

     • Jag hinner inte läsa allt du skrivit tidigare. Menar du att etniska svenskar blir i minoritet i Sverige inom 4 år?

     • I problemområdet Araby i Växjö har antalet röstande ökat i år! ”Man röstade för demokratin” påpekade en invandrarrepresentant! Möjligt men problemen i området fortsätter! Så,vilken form av demokrati?

     • Ja, ok då förstår jag. Ja, det är ju det som är Socialdemokraternas enda hopp, vilket de insett för länge sedan.

     • Till 2022 – Så har 600.000 fler invandrare med bidragsberoende kommit in i Röststocken samtidigt som Svenskarna dör ut med ungefär 150.000 till nästa val.

      Det borde SD ta upp var dag för att folk ska förstå. Vem ska annars berätta ? S?

 87. Det var därför det var knäpptyst om hur en regeringsbildning skulle se ut.
  Jag undrar om det finns många besvikna allians väljare som inte vill se ett närmande vänsterut.

  Allternativet skulle kunna bli en relativt bra allians regering med stöd Sd, om de bara kunde inse att invandringen skulle kunna anpassas till Sd:s politik.

 88. SD är framtiden..

  Vi kommer nöta ner 7-klövern till slut..

  Dessvärre är det en kapplöpning med islam..

  Om Sveriges kungakrona..

  Klockan går..

  Tick tack tick tack..

 89. Intressant det här. Någon måste ju frångå ett tidigare uttalande. Annars är läget låst

  – Inte pratar med SD
  – Ingen DÖ
  – M vägrar prata med V
  – C vägrar stödja S
  – Alliansen vägrar upplösas

  Frågan är väl vara vem som backar först. Något nyval lär det väl inte bli…

 90. Går Löfven med på detta blir SD utan inflytande och det har bildats en ny decemberöverenskommelse.
  På Moderaternas Facebook går det inte längre läsa alla kommentarer, något som gick innan valet då det fanns många uppmaningar att dom skulle samarbeta med SD, luktar censur lång väg.

  • DÖ har levt hela tiden. Ryktet om motsatsen är osant.

   Frågan är bara hur man ska kunna lura i folket något annat. De facto är det S+M som har styrt migrationspolitiken sedan 2010.

  • Det är väl lika i hela landet nästan…. Lokalt är det inga problem att samarbeta med SD….. Det är bara sopskallarna rix som inte vill lämna S sandlådan…

 91. ”Så är det” – Björklunds favoritfras. Nej – så är det inte Jan! Absolut inte. Men föralldel – har väljarna röstat fram dessa stolpskott i sina partier – SÅ ÄR DET kört för landet Sverige!

 92. Det är nödvändigt att ändra på reglerna på hur regerings bildning ska gå till. Den ska styras av regler så att de största partierna får platser i regering utefter hur många mandat väljarna ger varje parti. Denna cirkus vi ser nu är rena aphuset där de minsta partierna kan få större inflytande än ett parti som är 4 gånger större. Det är inte demokrati att de minsta partierna styr landet.

 93. Sverige er å regne som en banan stat nå, omfattende valg fusk, hvorfor i all verden fikk ikke SD rent flertall ? er svensker helt ødelagt i hodet ? det ser mørkt ut for landet nå.

 94. Lämna ansvaret åt Löfven!
  Kräv en ren S-regering utan MP och invänta kollapsen! Lågkonjunkturen kommer och ett nyval, säg 2020, har vi liten men ändå ändring i oppinionen.

 95. Det blir så tydligt att borgarna och svetsarn gärna plaskar i samma ankdamm.
  Allt handlar om att hålla bort SD och att sänka Sverige.

 96. Alltså vi ska gå och känna oss äcklade i fyra år, beroende på att ingen av dessa politiker driver en politik som kan stoppa våldtäktsmännen i landet!

 97. Kristersson har att ta ställning för fortsatt stor invandring med S eller skarpt beskuren sådan med SD.
  Med S cementeras nogo-zonerna ytterligare, (60-70% S i valet) eller med SD där definitiva åtgärder om att återvinna dessa områden till svenskt lag-territorium igen.

 98. Svensk politik har kommit till en återvändsgränd..

  Det kommer bli en radikal förändring i vårt land..

  PK går mot sin död..

  Det kommer nya tider..

  En ny typ av politik kommer födas..

 99. demokrati på svenskt vis
  Är det någon mening att gå och rösta alls?
  Är det så ska man spotta på ca 1 miljon väljare?
  Är det svetsaren som ska sitta kvar?

  Vilka ruttna lögnare allihopa är och dessa politiska prostituerade anklagar SD.

 100. Utländsk kriminalitet lamslår landet, missväxt, bränder, massinvandring med familjeåterförening väntar de närmsta åren, gamla svälter, uteliggande pensionärer – då formerar sig Allians mot Sverige!

  Deras första och största uppgift är: Att stoppa över en miljon Sverigevänliga röster att höras!

 101. Nu måste SD visa vem som bestämmer.

  Det bästa för att visa det är att SD röstar på sossarnas kandidat till TALMAN.

  Då kommer Alliansens stöddiga prat om att de kan regera utan SD’s stöd att haverera inför hela allmänheten…

  Släpper SD fram Alliansens talmanskandidat nu kommer SD att bli utan inflytande och haverera precis som Ny Demokrati gjorde efter att de stödde Moderaternas uppblåsta Carl Bildt utan att få något som helst i utbyte.

  Ny Demokrati havererade sen i inbördes strider och åkte ur Riksdagen i nästa val.

 102. Hade man förväntat sig något annat av dessa ynkryggar ?
  De bäddar för sin egen undergång…
  De skall vara jäkligt glada över alla i valet fuskande vänsterblivna rösträknare…
  Så från alliansen lär vi inte höra något om röstfusk då minst ett av dem skulle ha åkt ut ur Riksdagen om det inte vore för ”datorhaveriet”……..

  • Absolut
   Det ger de fullständig fan i !
   De tänker enkom på sig själva..Väljarna var ju bara boskap nu nån vecka innan och fram till valet….
   Nu bestämmer de ju igen…Över våra huvuden och åsikter…

 103. Fyrklövern har nu sträckt ut handen till S och vi får en femklöver som styr kommande mandat period. Klappat och klart och väntat. Grattis Sverige!

  • V kan bara bli ett stödparti till 6k/DÖ, de ingår inte i DÖ partiet så det är bara 6 partier som är ett, det märks inte minst nu vilka partier som ingår i samarbetet. Vi får se vad S vill göra med MP eller vad alliansen vill med Mp.

 104. Alliansen tror på fullt allvar att Sossarna kommer att stödja en Alliansbudget och inte sin egen 🙂

  Ofattbart korkat. Kommer inte att hända.

 105. Just nu har Alliansen presskonferens om att bjuda in Löfven för överenskommelse över blockgränserna för att fortsätta DÖ-politiken. Löfven behöver inte komma då han under de premisserna inte behöver avgå. Varför stödja Alliansen om inte S-politiken får råda.

  De här politikerna prioriterar inte Sverige bara sig själva! Jimmie, give them Hell, de förtjänar det!

 106. En taxi chaufförs berättelse. Med jämna mellanrum får innevånarna i ”Lilla Mogadishu” besök av socialdemokratiska politiker. Framför allt av de som talar somaliska.
  Helt uppenbart var han och den somaliska gruppen mycket nöjda med denna kontakt med det svenska samhället. Särskilt nöjd sa han sig vara med att de besökande politikerna var lyhörda för de problem man upplever i sin vardag.

  Jag frågade honom: ”Röstar du och dina kompisar på Socialdemokraterna?” Hans svar blev: ”Nej, nej! Det gör vi inte! Vi röstar på socialen!”

  • Ja det är väl socialdemokraterna som högst personligen betalar ut socialbidrag.

   Hörs på namnet, röstar man på något annat parti, uteblir bidraget.

   Jag menar har någon hört talas om moderatbidrag, vänsterbidrag eller något liknande?

   Gäller att rösta rätt, eller svälta ihjäl.

 107. Journalisterna är stora frågetecken på presskonferensen just nu där de undrar hur i helvete Alliansen kan tro att Sossarna ska rösta på en Alliansbudget och inte sin egen 🙂

  S som stödparti till Alliansen kommer inte att hända. Glöm det.

  Sossarna ska svara vid 12:30 – tiden på presskonferens.

  Sossar som satt sig som stödparti i övriga Europa har imploderat fullständigt. Det misstaget gör inte Lövet.

 108. Alliansen håller pressträff nu på svt där dom upprepar inbjudan
  Sossarna kommer svara genom pressträff inom en timma, spännande.

  • Förmodligen kommer Socialdemokraterna bekräfta att de kommer att stödja Alliansen och låta Kristersson bli statsminister. Det är väl det som de fyra mupparna hoppas. Ja du milde vilka muppar vi har inom svensk politik.

 109. Enligt media, så har Jan Björklund givit det kommunistiska Expo 40.000:-kr – som hans skjorta inbringade i en Tradera-auktion.
  Med den affären, så borde det väl inte vara några som helst problem för Björklund, att regera tillsammans med kommunisterna?
  Men som jag har sagt vid många tillfällen…
  Hela 7 -klövern är väl lite halvkommunistiskt, om man råkar lyfta på förlåten.

 110. Löfven i maktställning. 9000 afghaner med släkten får stanna, samt en ny påfyllning av bidragstagare med ca:300.000 på 24 månader.

  Alliansen med Lööf i spetsen. 9000 afghaner med släkten får stanna, samt Lööfs önskemål om ytterligare 30.000.000 bidragstagare. (Vi har plats )enl.Reinfeldt.

  Ps. det finns ingen räddning för Sverige, kollapsen kommer som ett brev på posten.

 111. VE och FASA! Annie Lööf ?!
  Om en statsministerkandidat inte godkänns, kan talmannen sammanlagt lägga fyra förslag.
  Ponera då att ett av talmannens förslag blir Annie Lööf, vilket alliansen kan godkänna
  OCH kanske Löfven – om han själv dessförinnan inte har godkänts !!
  Om inget av förslagen godkänns ska extraval hållas inom tre månader.

  MEN . . Det som vi ska kräva är OMVAL (!) med ännu fler valobservatörer både före, under och efter valet . .
  . . . med tanke på att omfattande valfusk, tvivelaktig påverkan, sabotage, DÖDSHOT, misshandel av valarbetare och inte minst alla felaktiga redovisningar av röster förekommit.
  Nu återigen:
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=7041602

 112. Enda sättet dom kan lösa det utan Löfven tappar ansiktet är att bilderbergruppen får rätt och Annie Lööf blir statsminister i nån slags mittenkoallition!

 113. Kommer bli underhållande debatter om DÖ 2.0 blir verklighet.

  Åkesson som enda opposition mot de andra 🙂 (i och för sig som vanligt men ännu värre).

  Som enda opposition har vi 5-10% nästa val.

 114. Ska man kanske köpa popcorn och skaffa en härlig tv-fåtölj för att se på hur dessa bedragare hanterar kommande lågkonjunktur.

 115. De håller på att koka ihop ett nytt Decemberavtal där den politiska tyngdpunkten ska vara att hålla SD utanför något politiskt inflytande. De hittar på ett nytt namn på avtalet och väljarna går på den finten. Inget av partierna kan hålla något av sina vallöften till sina väljare om ett nytt avtal liknade decemberöverrenskommelsen sätts på plats.

 116. Vansinne att i en demokrati utesluta väljarnas röst, vad är det för demokrati ?
  Samarbete med S kan likställas med ideologisk prostitution.
  Då får dom ta svekdebatten om ett nytt DÖ.

 117. Det är bara att täppa till käften på fjanten Kristersson och Annie ”rasisten” Lööf och rösta för Lövet som fortsatt statsminister i talmansrundan.

  Så kan Kristersson stå där och försvara detta till sina väljare (som en klar majoritet vill samarbeta med SD), skånemoderaterna (som redan är ute i media och trycker på om samarbete med SD) och andra företrädare.

  Partiet kommer implodera fullständigt. Rasa ihop. Och SD blir vinnare.

  Det är dax att syna den här fjanten på allvar nu. Låt han stå till svars. SD överlever 4 år i opposition. Moderaterna gör det inte.

  Vi börjar med valet om talman som SD bestämmer till 100%.

  Vi har många kort att spela ut. Give em hell!

 118. 7-Klövens väljare i sitt oförstånd vet iallafall att de har gjort en god gärning att förinta vårt land!
  Men ingen har någon uppfattning om vad ska vi göra sen, alltså, framtiden är bortglömd:

 119. Stefan Löfvén kommer aldrig någonsin avgå frivilligt, det tolererar inte islamisterna som har makten över hans parti, Stefan är endast en nyttig idiot åt islamisterna som drar i hans armar likt en marionett, rädslan för konsekvenserna lyser i hans ögon.

 120. Vad demokrati är vet ni inget om, era förbannade landsförädare. Ni spottar nu mer än vad 6:e väljare rakt i ansiktet, fy faan vilket förakt ni visar en stor del av svenska folket. Aldrig trodde jag att ni i Alliansen skulle sätta er ner med fredspipan tillsammans med fienden, som ni kämpat emot i alla tider. Stick och brinn hela högen, ni har mitt djupaste förakt !

   • Njae. Nått kan ha försvunnit men inte 10%.

    SD fick 30% av Svenskarnas röster men svenskarna är en allt mindre andel av röststocken.

    2018 var över 20% av röststocken invandrare. Det blir fler och fler.

    2022 är det omöjligt att rösta bort detta rent demografiskt – fusk eller inte.

    • jag är rädd att du har rätt. Så Islamiseringen av Sverige kommer att accelerera nu…OM det inte händer nåt via USA och den vägen. Det grävas fram mycket skit därborta just nu – och jag hoppas , hoppas , hoppas att det spiller över hårt på EU och om vi har tur ,Sverige.

     • Jag har sagt som det är i alla tider. Svenskarna måste börja fokusera på roten av problemet: En konspiration mot Svenskarna vi måste definiera : Que Bono?

      Utan att vara rädd för att bli kallade för det ena och andra.

      Vem vinner på att invandrarna blir fler?

      S vinst? absolut det är uppenbart. De har noll incitament att satsa på vanliga svenskar eller för den delen satsa på att stoppa invandring. Det är givet att allt kommer att fortgå som tidigare.

     • Med den politik S vill föra finns det ingen chans för dom att behålla makten med Svenska röster. Maktskiktet i S måste skapa nya okritiska väljare som går att köpa med politiska metoder på ett sätt som inte fungerar med Svenskar. När Svenska arbetarväljare röstar borgerligt och SD finns inget kvar att göra för S här hemma

     • Du har helt rätt – det är så vi etniska svenskar ska krossas. Men dom flesta som inte är redpillade – fattar inte vad vi pratar om överhuvudtaget. Dom tror bara att vi är helt jävla galna.

 121. Höger och vänster går starkt framåt i svensk politik, det anser mitten vara förödande för dem själva, därav dessa samtal.

 122. Verkar som C fått mest röster i valet, om man lyssnar på Annie.
  Hon sätter väl Ulf på plats och säger duktig vovve, här får du ett ben att gnaga på.

  • Annie är en äcklig maktmänniska med klara drag åt det psykopatiska hållet – Bilderbergs gillar den typen ….så mycket så att Reinfeldt nu har 20mille om år för en fejktjänst på Globalistbank. Betalningen för att Svenne öppnade sitt hjärta helt plötsligt…

 123. Löfven kommer endast att avgå bara han får en hög post i Eu parlamentet och kan fortsätta med sin bisarra politik.

 124. 7-Klövens väljare i sitt oförstånd vet iallafall att de har gjort en god gärning att förinta vårt land!
  Men ingen har någon uppfattning om vad ska vi göra sen??
  Alltså, framtiden är bortglömd, men att se vårt land som ett typiskt U-land, är en fruktansvärd tanke för det är detta vi drivs emot!

  • Framtiden är att Globalisterna vill ha ett ”annat Sverige” och det är förmodligen inte ”ditt” Sverige – eller vad du ens menar med ett svenskt Land. Kanske kan man locka hit ryssarna så dom kommer och stoppar skiten.

 125. Börjar nästan att luta åt plan B.

  M + KD bildar regering med passivt stöd av SD. Något köttben kommer man tvingas att kasta åt SD.

  Något DÖ 2.0 tror jag är uteslutet. Utlandet har börjat få ögonen på den humanitära stormakten Sverige.
  L + C har för mycket att förlora på ett sånt upplägg.
  En sak står dock helt klart att både VpK och MP är helt marginaliserade, och kommer att få noll inflytande.
  Löfvén gillar inte det här med höjd ISK-skatt något som VpK tvingade fram i budgetförhandlingarna. El-cyklar på skattebetalarnas bekostnad är något som Löfvén spyr på, men som MP tvingade fram.

 126. Marcus Oscarsson om läget efter presskonferensen:

  ANALYS
  Fråga 1: Är det sannolikt att Socialdemokraterna – som är lika stora som Moderaterna och Centern tillsammans – vill utgöra stöd åt en alliansregering och släppa igenom alliansbudgetar vilket dessutom gör att de tappar sin roll som oppositionsroll?
  Svar: Nej.

  Fråga 2: Vet inte Alliansen redan om att S kommer att säga nej?
  Svar: Jo, visst vet de det.

  Fråga 3: Vad är Alliansens plan B?
  Svar: Moderaternas och KD:s plan B är i alla fall att bilda en M-KD-regering där C och L inte ingår.

  Fråga 4: Går C och L med på det?
  Svar: Ja, det är mycket möjligt. Ty det är osäkert om det överhuvudtaget finns något som S kan locka med som kan få Centern att tacka ja. Inte ens säkert att statsministerposten duger.

  Fråga 5: Är det inte fel att helt räkna bort V i denna matematik?
  Svar: Jo det är givetvis tel, ty det intressanta är inte regeringspartier utan regeringsunderlag och V har redan ingått i det Rödgröna regeringsunderlaget i 4 års tid så den retoriken från Alliansen får ses som just bara retorik.

 127. Bara inse att 82% av sveriges befolkning tycker att landet fungerar perfekt och att vi har outömliga resurser för att fortsätta importen av ”gäster” kommande fyra åren.

 128. Det var väl inte det deras väljare hade tänkt sig.Att en röst på alliansen är en röst på Löven?Men nu har det ju gått tre dygn sedan valet.Då kan man skita i väljarna.Som man alltid har gjort!

 129. SD ska fortsätta vara iskalla, om man så måste vänta 4år till. Med detta blocköverskridande samarbete och lågkonjuktur på antågande, kommer massflykt ske från 7k partier!

  • Nej – Regerande partier vinner nästan alltid på kriser speciellt den som komma skall.

   Dessutom tillkommer 600.000 nya röster från invandrare på Rödgröna 2022.

   Demografiskt går detta inte att vända.

    • Japp instämmer. Jag talar förvisso bara om medborgare med rösträtt och andra tredje generationens förortssvenskar.

     600.000 är en låg siffra med tanke på det.

     Planen är att sänka Sverige. Inget annat.

     • Stefan och Krister är bara ”change management directors” folk tillsatta av eliten för att slakta upp Sverige. Det borde stå helt klart för alla Svenskar nu men gör det bara för en försvinnande liten del.

     • Då kan man undra vad vinner dessa två herrar på det? Ett Sverige som ett U-land?Där kriminella ligor har tagit över.

     • Exxakkkt!

      Nej det är rätt uppenbart – 2 saker. Antingen slutar de som Palme om de inte plays ball , sedan är det väll en känsla av makt att kunna styra Sveriges riktning. De vet ju att de med familjer alltid sitter säkert och får ersättning så länge de lyder sina herrar.

   • 600 000 nya skapar 600 000 nya belastningar på välfärden. Vi måste slå ordentligt i botten innan det vänder. Jag vägrar gå med på att SD säljer sig utan att få något tillbaka denna gång. Nu är det hårt mot hårt som gäller.

 130. 7-Klövens väljare i sitt oförstånd vet iallafall att de har gjort en god gärning att förinta vårt land!
  Men ingen har någon uppfattning om vad ska vi göra sen??
  Alltså, framtiden är bortglömd, men att se vårt land som ett typiskt U-land, är en fruktansvärd tanke för det är detta vi drivs emot!

 131. Vad än 7-klövern stoppar ner för skit i halsen på majoriteten av Svenskarna..

  Så tuggar och sväljer de det..

  Det finns inte ett enda spår av vikingablod i detta folk längre..

 132. Socialdemokraterna skall hålla presskonferens i eftermiddag och kommer att säga samma sak som Alliansmupparna. Fast tvärtom.

 133. Alliansen ställer krav om att Löfven ska avgå och vill bilda en koalition med sossarna och med Kristersson som statsminister. SD har bara en sak då att göra och det är att rösta så att Löfven blir statsminister. Skapa oreda för dessa charlataner.

  • Kristersson säger att man skall ha respekt för valresultatet!
   Så det är bättre att ta in ett parti med 4% röster i regeringen än ett med 18%!!
   Det är LOGIK i sin prydno!

   • Har han sagt att MP ska med? De för ju bara samtal med sossarna. De behöver varken SD, MP eller V för att bilda en mittenregering.

  • SD bör hålla tyst?

   Vänta tills någon vaknar och ber om hjälp med att rösta igenom sådant som de fina PK-rasisterna önskar?

 134. På grund av SD.s såkallade RASISTISKA POLITIK vill man ej samarbeta med SD- som är i linje med en stolpskotts åsikt: ”Tomas Axnér, 48, som är huvudtränare för Lugi HF:s herrlag i Elitserien och TV4-profil, har med hjälp av Expressens karta fått reda på hans grannar röstade.

  – Jag är väldigt glad att jag bor i ett kvarter där väldigt få väljer att rösta på ett öppet rasistiskt parti. Det känns tryggt att veta att det inte springer omkring så många med de sympatierna på mina gator, säger han.”

  Gladast är människorna i ex. denna förortsområde där man ser sällan en enda svensk. Det finns alltså minst RASISTER här.

  Svenskarna är inget överlevnadsfolk. De röstar för sin egen undergång. De är hjärntvättade sedan barnsben att lyda den lömska och stygga vargens politik som lurar dem till undergång.

  Och ett fenomen som jag tänkt på men ej skrivit om, ej heller sätt någon annan skriva om: Nästan dagligen i nya Sverige så smiter personer som kört på ex, cykliskt och fotgängare. I morse blev en vägarbetare påkörd. Föraren smet från platsen.

  • Japp media är problemet. De har aktivt jobbat mot Svenska folket sedan lång lång tid.

   Läs SvD från 50-60 talet då rapporterades en spade som en spade. Finns på nätet gratis.

   Redan då kunde man läsa om överrepresenation av invandrare i brott. Mitten av 60-talet kunde man läsa om att hälften av alla våldsbrott begicks av en försvinnande liten del invandrare.

   Nu är det sjuttio resor värre såklart.

  • Skriv då till denna ”Tomas” och fråga hur han har röstat, och hur han arbetar för att svenska barn ska slippa flytta runt med sina föräldrar i Sverige, i jakt på jobb och bostad.

   Fråga hur ofta han är i t.ex. MENA och hjälper till och hur det kan vara rasism att hjälpa på plats, så att folk ska slippa flytta från sina hemländer?

   • 7-klövern och media har främjat rasismen mest. Både mot svenskar som invandrare. Men det är svenskarna som drabbas riktigt ohyggligt.

    • Strukturell rasism mot de som betalar festen. Nu är festen slut, och gästerna behöver hjälp att utveckla sina hemländer.

     FN och andra NGO´s har i alla tider pekat ut ungefär samma områden och länder.

     Oerhört cyniskt att inte hjälpa dem på plats.

  • Många svenskar ser, upplever, arbetar dagligen med ”utmaningar”, men har ingen att vända sig till.

   Det kommer förmodligen denna mandatperiod, någon som startar en verklig revolution för Svenska arbetare 🙂

  • Det pågår nog febril verksamhet på Axners gata över vilka som är sverigedemokrater. Sedan börjar den exkluderande verksamheten att ta fart. Hej lille Kalle, vet du vad pappa röstade på i valet?

  • Kan någon förklara på vilket sätt SD är ett öppet rasistiskt parti???? Har aldrig sett några konkreta exempel på detta! Bara dessa floskler! De andra partierna tar ju efter SD:s program!.

 135. Sverige behöver? Skitsnack. Ingen 7k politiker bryr sig vad Sverige behöver.
  Nu måste vi göra om valsystemet. Låt oss rösta digitalt. Kan man deklarera på nätet kan man rösta på nätet. Bara hålla valmyndighetens site uppe 4 veckor. Den sista kl 24 stängs siten ner. Då har man en månad påsig att rösta, och man kan även ändra sig innan månadens slut. Man skulle även kunna göra personliga valundersökningar. Bara klicka på en länk så plockar systemet fram tex hur 1000 personer för tillfället har röstat. Naturligtvis anonymt. Ingen människa ska överhuvudtaget räkna några röster.

 136. Så nu när ni inser det som jag och många har sagt länge att utvecklingen går inte att stoppa rent demografiskt med hjälp av demokrati – ja då återstår ju bara massiva demonstrationer och att ta ut på gatorna för att kräva er rätt.

  NATO och globala eliten har planerat sedan länge för att möta er som vill demonstrera.

  http://www.friatider.se/h-r

  NATO övar på att kriga mot svenskar.

  Svenska ”rasister” som fått nog av invandring går hela övningen ut på – I kid you not…

 137. OT. Trots att det nu gått två och ett halvt dygn sedan valet så är bara ett av Skånes 615 distrikt kontrollräknat (muslimstaden Malmö räknar jag inte in här)när detta skrivs.

  Varför så segt i SDs bästa områden?

 138. Jaja dom är kanske klara innan valrörelsen till 2022.
  Men det som nu är extremt tydligt är att dom ”sociekonomiskaområdena” nu byter namn till ” särskilt socialdemokratskt utsatta områden”.

 139. Annie och Ebba har kjolar som tar slut ovanför knäna! Därmed utsätts allmänheten för ytterligare valfläsk. Usch! Dessutom förolämpar deras klädsel muslimer. De bör sona genom att vägra skaka hand med Uffe och Janne.

 140. SD radikaliserades ju kraftigt sista två månaderna. De tappade säkert ca 5-6 procentenheter där och gjorde ett ganska tafatt valresultat. Åkesson trodde ju felaktigt att det här lilla sektpartiet afs hade stora opinionsframgångar och kände sig därför tvingad att använda deras retorik. I själva verket så levde denna lilla sekt i en egen värld. Hade jag varit sverigedemokrat hade jag varit jättearg på afs och många av er som skriver här och som stöttade sekten. Jag är inte skadeglad av natur och finner inget behov men kan konstatera att er rörelse ganska snabbt radikaliseras så fort ni känner att ni har framgång. Det gör mig rädd.

  Tack för mig.

 141. Det är kört! Jag ser bara två alternativ för mitt eget välbefinnande: antingen flyttar jag till Norge eller så jobbar jag hårt i 10år till och flyttar till Thailand när jag går i pension.

  • Gör både och, flytta till Norge och jobba hårt säkert och tryggt där kan du få vård i tid om så skulle behövas, slippa bli kallad för än det ena än det andra. sen vid pension kan du flytta till Thailand, för många sitter och bara säger att de ska flytta. Tror nu när jag räknar efter att över 60% av mina vänner har flyttat varav 80% av de 60% pga Sveriges tillstånd, själv har jag dragit åt andra hållet längre bort än Norge, arbetar i England men även på annan ort längre bort än så. bra att du börjar se om ditt hus nu.Jag har ännu 20år kvar till pensionen om det kommer finnas någon när jag kommer upp i den åldern men vågade inte chansa, förstod redan när Reinfeldt klev på tåget vart det hela skulle leda åt, så 2008 köpte jag och min partner två billiga tomter riktigt billga tomter på annan ort i världen, levde och lever som kyrkråttor redan innan 2008 har nu lyckats bygga upp två små hus jag menar verkligen små hus på 2 olika ställen ifall Sverige skulle hamna i det läge vi gjort nu. Vi har sålt av allt, jag har nu bara några tusen kvar att betala på studielånet från mina universitets studier även de utomlands ifrån. Så kör hårt nu Bängman jag önskar dig och alla andra lycka till med flytten, vi kan fortfarande kämpa för Sverige men från annan ort.

 142. Ett nytt DÖ i vardande! Alliansen menar att de tillsammans är ett parti och då större än (S) och (MP), det andra regeringsalternativet. (V) står i Alliansens värld utanför och skall inte räknas liksom (SD). Sossarna skall då enligt planen rösta för alliansregeringen i många frågor på samma sätt som Alliansen gjort under den gångna mandatperiodens DÖ. Cruxet är väl att Löfven inte ser läget så utan räknar med (V) i sin regering trots att han utesluter dem där. Men (V) kan knappast tänka sig att gå emot en sosseregering så att den fälls. Om sittande regering behåller sitt mandatförsprång i förhållande till Alliansen när alla röster räknats så sitter Löfven kvar utifrån DÖ-logik! I annat fall fälls den gemensamt av Alliansen och (SD), vilket (C) knappast ställer upp på. DÖ kommer att regera vilken av parterna som än sätter sig på maktens taburetter, ty det blir en minoritet som behöver stöd av andra traditionella blocket. Och det är ju faktiskt Alliansens tur! Men i en regering av det här slaget får (MP) och (C) en väldigt stor makt och sossarnas importerade röstboskap kommer att öka väsentligt i antal och tyngd de kommande fyra åren, liksom storleken på den springnota de slänger till skattebetalarna.

 143. De vill ha bort vänstern så de kan utförsäkra och vägra ekonomiskt stöd till alla etniska svenskar.

  Även SD vill följa M försäkringspolitik.

 144. Hur ska de dessutom kunna undvika att bli kallade för rasister, om det omöjliga inträffar, att de vidtar åtgärder för att stoppa kriminaliteten i landet??
  Alltså vi ska gå och känna oss äcklade i fyra år, beroende på att ingen av dessa politiker driver en politik som kan stoppa våldtäktsmännen i landet!

 145. Detta kan bli hur kul som helst, om SD först ger sitt stöd till Löfven som statsminister och sedan i budgetomröstningen röstar på alliansens budget.

 146. Centerns förlorade mandat har myglats tillbaka till dem från sd.
  Man märker att bedragaren Eliasson är ansvarig för kaoset. I hans spår följer ständigt olycka och katastrof så även nu. Undrar vem som är nästa lyckliga myndighet att drabbas av farsoten Eliasson?

 147. Stefan vill prata med Jan och Annie som inte vill prata med Stefan. Jimmie vill prata med Ulf men han vill bara prata med Ebba, Jan och Annie. Ingen vill prata med Jimmie eller Jonas men Stefan kan ta stöd av Jonas fast då kommer han inte kunna tala med Jan och Annie för de vill inte tala med Jonas. Om Ulf och Ebba skulle tala med Jimmie slutar Annie och Jan prata med Ulf och Ebba och börjar istället prata med Stefan förutsatt att Stefan slutar prata med Jonas.

  https://twitter.com/sjunnedotcom/status/1039568854496800768

  Vilken sandlåda.

 148. Det spelar ingen roll hur mycket dessa 7-Klöver partier intrigerar mot SD genom att försöka skapa olika krystade regeringsalternativ.

  SD bygger underifrån från medborgarna och uppåt till skillnad från de andra ”ordergivande” partierna.

  Studera den politiska Skånekartan i nuvarande val läge så ser man att nästan hela Skåne nu domineras av SD.

  Det beror naturligtvis på att just Skåne och Malmö har fått ta en oproportionerligt stor del av migrationsbördan och medföljande problem.

  Denna dominans kommer sakta men säkert att sprida sig norrut i landet allt eftersom man där ser mer och mer av de förfärliga effekterna av den okontrollerade migration som tillåtits av 7-Klövern.

  Idag är Skåne nästan politiskt helgult som färgen på korset i svenska flaggan som hålls högt av Sverigevännerna i SD.

  Så småningom blir hela Sverigekartan helgul.

 149. Svenska folket o landets medborgare har sagt sitt men det politiska o maktgalna etablissemanget, bortser även från grundlagen i regeringsformens 1§ All offentlig makt i Sverige, utgår från folket.

  Idag utgår all offentlig makt från två politiska block, som helt bortser från det demokratiska regelsystemet.

  Det vi ser är en statskupp av den egna politiska regimen.

 150. Annie Lööf vinner tillbaka det förlorade mandatet från SD, ingen förklarar hur det gått till eller ifrågasätter varför det händer?
  Det svenska valsystemet är ett lika stort skämt som regeringen Löfven.

 151. Men vill folket det, vill vi ha ETT parti innehållande SVaMP partierna?
  Så Sverige kommer bara att ha SVaMP och SD
  Känns inte så demokratiskt.
  I västsverige leker de Big Brother och bjuder in alla utom SD.
  ”I slutet på veckan bjuder Socialdemokraterna in alla utom Sverigedemokraterna till samtal.” Allt enl bt.se

  Påminner om när det fanns mobbare i skolan som gruppera sig mot nån enskild och sadistiskt gjorde livet hemskt för de mobbade.

  Nu är de vuxna (ja äldre, kanske inte mognare) och nu sitter dessa mobbare på höga positioner i samhället och fortfarande så mobbar de andra i grupp, ibland för nöjes skull ibland för att få makt…

  Riktigt tråkigt att de inte kan bli vuxna nån gång så vi kan bygga det där demokratiska samhället alla pratar om.

  Så vilka är det som egentligen splittrar landet, SVaMP kommer att göra så tills SD blir 51%.
  Så nu får vi börja jobba för nästa val på olika sätt, väck de som sover, påminn folk när det sker elände i samhället vilka det är som styr och hur vi kunnat få ett bättre land med SD…

 152. Bildas det ett muslimskt parti i Sverige så sjunker S ner till 15-17% MP försvinner mer eller mindre helt och C lär förlora minst 1-2%.

  Då och endast då kommer övriga att snacka med SD, så ett musselparti kanske är vår räddning i slutändan…:-(

 153. Min lösning!
  Om SD röstar på Jimmie som regeringsbildare har man inte svikit sina väljare, men samtidigt gjort klart för alliansen att de inte kan ignorera SD.
  Om man sedan röstar på Alliansens budget så har man visat även Sossepatrasket att de måste samtala med alla partier.
  Båda blocken får en rejäl örfil!

 154. Alliansens strategi är tydlig: De bjuder in Löfven och säger åt honom att släppa fram Alliansen. Löfven kommer att vägra. Då måste Alliansen prata med SD, och kan hävda att Löfven inte vill samarbeta och tvingade dem att prata med SD. Löfven blir the bad guy. Smart, om det funkar.

  • Finns inte en snöbolls chans i helvetet att (C) och (L) skulle tala med (SD). De har totalt låst sig själva där och med det hela Alliansen.

   • Men räcker det inte att M och KD talar med SD och så får C och L göra vad de vill, eller kan dessa tillsammans med vänsterblocket bli större?

    • (M), (KD) och (SD) har desto värre inte majoritet och skulle motarbetas totalt. I annat fall, om modet hade funnits, kunde det ha blivit en österrikare.

     • Jag tror att eftersläntaren Sverige behöver mera tid för att normaliseras till andra européiska länders nivå. Vi har många prövningar framför oss på grund av den förda politiken och hur den nya regeringen än ser ut och vilka som DÖ-stöder den så kommer många att bli besvikna på ”sitt” parti. Sannolikt ligger (SD):s skördetid framför partiet om fortsättningen sköts väl.

     • Mer tid får inte det här sjuka socialistlandet av mig. I fyra år har jag arbetat för en förändring. Men förändringen blev alldeles för liten. Kan inte vänta 4, 8, 12 eller 16 år till medan islamisterna väller in. Mina barn ska inte behöva växa upp i ett repressivt socialistiskt land där man kan bli dömd för att uttrycka en åsikt. Nu är det fullt fokus på att ta familj och företag overseas. Bye bye, creepy country.

     • Skall man tro alla seriösa uttolkare av Nostradamus profetior så kommer västerlandet att förlora kampen mot islams folkvandrare, så att flytta bopålarna utom räckhåll kan vara klokt.

   • L och C har bara sagt att de inte kommer att samarbeta eller göra sig beroend av SD. Jan Björklund har uttryckligen sagt att han inte har något emot att SD stödjer L eller deras förslag. Vad gäller Annie Lööf inser hon att Alliansen måste ta stöd av SD, men för att inte tappa förtroendet måste hon se till att hon inte har något val. De är just detta som de uppnår genom upplägget att Stefan Löfven tvingar Alliansen att acceptera stöd av SD.

    • Förvisso reste sig Alf Svensson och Bengt Weterberg demonstrativt ur TV-soffan när Ian och Bert inträdde i studion för att sedan via ”information” hänga upp hela regeringen Bildt på (NyD), men särskilt (C) och Lööf har låst sig så hårt i motståndet mot (SD) att ingen öppning är möjlig om inte (C) vill förlora de 3 procenten det har gett i vänsterliberal medelklass i storstad. Konkurrensen om de invandrarvänliga väljarna blir nog hårdare med (MP) denna mandatperiod.
     Tja, om en minoritetsregering med Alliansen kunde räkna med att i det närmaste alltid ha stöd från (SD) utan att behöva ge något tillbaka så var ju saken biff! ”De får gärna rösta med oss men vi har inget med dem att göra”. Frågan är om det ligger i (SD):s intresse att vara betjänt utan lön? Att det ger Löfven tack för senast – hans kosackval á la 1928 hänsynslöst riktat mot (SD), och som gav utdelning i spurten mot målsnöret!!!!, är det motivation nog för (SD)?

 155. Ändå skall man minnas att även om (S) gjorde ett förvånande bra val på riksnivå utifrån mätningarna (kring 25% kunde det ha blivit), så är det katastrofsiffror i kommun- och regionval över hela landet. Löfven är mer eller mindre tvungen att behålla regeringsmakten hur begränsad av blocköverskridande stöd han än kan bli för att inte inre strider skall utbryta i partiet. Inget talar ju för att raset slutar efter detta val och nya tankar om framtiden måste till. Turbulensen och vilsenheten i de gamla partierna är nog bara början på en fortsatt rörelse framåt från stabilitet till okänt gungfly. Och nästa år är det EU-val!

  • Hur många riktiga moderater vill se det.
   Hur många riktiga socialdemokrater vill se det.
   Hur många av deras väljare är trötta på tramset att inte vilja samarbeta för Sveriges bästa med det tredje största partiet.

 156. Oj, nu vann SD tillbaka mandatet dom nyss förlorade till Centern, vilket skämt, svenska valmyndigheten måste styras av Dan Eliasson.

  • Propagandaministeriet på Svea Vägen styr…

   Men är det inte märkligt tyst om den Ryska påverkan av valet? eller var det bara om S inte lyckats manipulera bort SD som de tänkt ropa om Ryssen…

 157. Såg statistik på att att folk som gått över till SD, eller motsvarande ”populistiska” partiet i överiga Europa, inte går tillbaka. Strömmen går alltså åt ett håll. De etablerade partierna kan bara minska den strömmen, de kan inte vända den. Känns bra.

 158. Det är det här hag menar … En liberal i ett annat land hade hållit sig för god för att leka socialist. I Sverige är till och med moderaterna vänster, men de fattar det inte ens.

 159. Statsminister Stefan Löfven (S) svarar på Alliansens inbjudan till samtal vid en pressträff klockan 13:15 i Rosenbad i dag.

 160. Kan inte Samhälls Nytt ha en poll om vi vill ha ett multiparti typ SVaMP eller inte.

  Och en fråga om folk vill ha en lekstuga i riksdagen med Big Brother mentalitet där syftet är att frånta väljares företrädare deras befogenhet att använda det i styrandet av landet.

  Typ

  Vill väljarna ha ett multiparti
  Vill väljarna ha en statlig Big Brother lekstuga i riksdagen.

 161. GIVE EM HELL
  Skapa kaos nu, låt inte kaoset vara i 4 år
  Partierna ska gå till val på vad dom vill
  Kristensson och Ebba
  Ska ni ligga med Expo Majoren och Kommunist ANNIE

 162. Vad fan är det frågan om!? Enligt Expressen är 6000 valdistrikt nu kontrollräknade men valmyndigheten säger 1000. Någonting är sjukt skruvat.

 163. Ingenting är mer kunnigt än att ta reda på ute på YouTube för där finner vi massor av politiskt oerhört skickliga människor som kan beskriva varför 7-klöverns politiker har kört över svenska folket allt sedan tidigt 60-tal.
  Här ett exempel på hur okunniga politikerna är om hur och varför folk reagerar kritiskt emot dem?
  https://www.youtube.com/watch?v=q3Cyl1ZPzaE

 164. Om man nu vill ha en regering med sossar i är det väl bättre att rösta på S än att gå omvägen över att rösta på alliansen?

 165. Det var därför de satte ned SD valresultat för att inte kunna få SD,M.KD majoritet . Hoppas inte för många SD are trodde på att det skulle bli så , Vem som har satt ned SD siffror? De har velat ha dö hela tiden sandlådebarnen , Vik aldrig ned er mer SD för att passa in i M ock KD går aldrig lita på dessa .Synd inte KD åkte ur de förtjänar inte att vara i riksdagen hela sjuklövern

 166. Att bara säga nej till alla regeringsförslag ser icke bra ut inför svenska folket. Mer ansvarsfullt vore om SD släppte fram en Alliansregering med uttalande om att hoppas delta i budgetsamtal. Då har man visat sin goda vilja och kan sedan fälla Alliansens budget.

   • Massinvandringen ja den måste stoppas!
    Men en annan sits att alla som sköter sig bland invandrarna får stanna den sortens politik förbannar jag, lyssna vad Jimmie tycker som begår detta fel, för att göra sig angenäm hos invandrare för att vinna fler röster??

    Vi borde ta upp en mycket allvarlig diskussion om vårt största och främsta kulturarv som är varje svensk mentalitet som är delvis annorlunda våra grannländer och med en ryslig skillnad på i övriga länders mentaliteter!
    invandrarna vill inte umgås med vår svenska mentalitet som är markerad med ett civiliserat tänkande som feministrörelsen försöker bryta ner!.
    7-klöverns politiker bekämpar vår mentalitet med uppenbara lögner för det passar inte in på alla invandrare som är deras röstboskap, antingen de sköter sig eller inte!

 167. Det är väl en sätesbjudning det är ftågan om då Anne snackat om att bli rövknullad i en debatt och de två soyapojkatna till män säkert är lagda åt det hållet också. Det blir tråkigt för Ebba på det mötet.

 168. Ingenting är mer kunnigt än att ta reda på det ute på YouTube!!
  Där finner vi massor av politiskt oerhört skickliga människor som kan beskriva varför 7-klöverns politiker har kört över svenska folket allt sedan tidigt 60-tal.

  Här ett exempel på hur okunniga politikerna är om hur och varför folk reagerar kritiskt emot dem? (Sökord: Det politiska systemets grundare)
  https://www.youtube.com/watch?v=q3Cyl1ZPzaE

 169. Lögnnven står och säger att VPK ska räknas med i den Röd Gröna röran.
  Svenska folket har gett Högerpartierna (jag räknar med C+L) klart direktiv att Sverige ska regeras Höger ut
  Släng Kommunismen på soptippen en gång för alla.

  • 2 saker sker :

   1. han pissar på sina gamla trogna svenskar som har byggt upp landet
   2. han hyllar det nya valboskap som han så stolt importerar.

   Det tillåter svenskarna naturligtvis och en del sitter och klappar som sälar.

 170. Diktatorn Stefan Löfven har talat. SD skall DÖ. Han pratar om SD som oseriöst och inte kan ingå i en regering. Hans Regering från 2014 med MP hade S=113 mandat och MP=25 mandat dvs 138 mandat. Alliansen hade tillsammans 141 mandat. Löfven talar inte om V som tyst stöttat S. De hade 21 mandat. SD fick 2014 49 mandat. Diktatorn verkar förvirrad och har bestämt sig för att sitta kvar. Han borde bäras ut omgående!

  • Muslimerna har bestämt sig för att sitta kvar.

   Någon begränsning av importen av deras släktingar får under inga omständigheter komma på tablån.

   Det är det viktigaste av allt.

 171. Vore det inte lika bra att slå ihop 7k-partiet till ett. Man slipper käbblet och det är ju ändå ingen skillnad mellan partierna.

 172. Aha ! Nu skall Stefan Löfven visa alliansen hur man gör när man går till en korvakiosk och beställer : ” En välfärd utan skattesänkningar och en kuckmebrö ”.
  Skitenkelt, men som bara vänsterfolk kan komma på. Annie Rödskrika kommer att kvittra av glädje bara hon slipper Jimmies recept som hon hatar.

 173. Hur än Stefan Löven och Alliansen försöker få det att låta så fint med ”blocköverskridande” och andra nypåfunna verb, så är detta inget annat än en ny DÖ.
  Allt annat är enbart förvanskningar.

 174. Såg nyss den enväldige ledaren hålla presskonferens i tv.En rent obehaglig upplevelse!Det kunde lika gärna vara Erdogan eller något gammalt Sovjetspöke man lyssnar på.Och att Sveriges mest oanständiga människa står och kallar oss,1,1 miljoner väljare för oanständiga är en skandal!Vilken låg människa!

 175. Fyfan va ja hatar detta lander och alla hjärndöda jävla dårar som bor i detta landet hur fan kan dom lägga en röst på såna människor usch allså ..#UtMedPacket

 176. TV-huset är intaget och väljarna dirigeras från denna propagandacentral!
  En röst på M är en röst på S men det verkar inte dumsvensken fatta!

  Tyst statskupp som folk inte begriper!

 177. Sossarna har börjat använda uttrycket ”anständiga partier” för att utesluta Sverigedemokraterna. Dags att han får reda på alla oanständigheter som Socialdemokraterna har utfört genom åren. Skallmätning, tvångssterilisering av 63.000 personer är bara en liten del av de oanständigheter som detta parti har utfört. För att inte tala om allt valfusk som skett och de blivit dömda för. Ändå är det ett stort mörkertal. Bara detta år har många berättat hur folk som inte vet vad det handlar om blivit transporterade till vallokaler och fått röstsedlar i händerna och där ledaren följt med bakom skynket för röstning. När man sagt till valförrättarna har de bara ryst på huvudet och sagt att det är inte lönt att säga till att det är förbjudet eftersom de inte förstår vad man säger. Det kallar Löfven för anständigt, men inte jag.

  • Spelar ingen roll allt det där … Han representerar nya Svenskarna – muslimerna och de flera hundratusen som står för dörren.

   De gamla svenskarna ska slitas ut och sen helst hamna i graven utan att ha mottagit något för deras skattekronor.

  • Men då är väl V för alltid ett waste of space? eller är det ”rätt” anständighet där? alla de som dött eller lidit under kommunismen…..

 178. Som jag trodde. DÖ version 2.0 omvänd sådan. Lövfens tur att vara passiv i 4 år och heja på med MP och V. Löfven & Company kommer bara att acceptera Annie Lööf som Statsminister.

 179. Vad är det för skillnad på Löfven och Xi i Kina. Löfven kommer snart också att utropa sig till statsminister på livstid!

 180. Det tidigare aktivt nazistödjande socialdemokratiska partiet och likaledes till samma förintelserörelse nära familjekopplade Löfven står alltså och delar upp riksdagen i anständiga och oanständiga partier.
  Hans dagar borde vara lätträknade i ett land som trots han och hans parti ännu kan räknas till de anständiga.

 181. Även om det inte gick som så bra som många hoppats på för SD, så har dom väldigt mycket makt.
  Bildar alliansen regering och SD röstar på Sossarnas budget så är Alliansen körd, och då blir det antingen sosseregering med stöd av L och C, lr regering med M+KD med passivt stöd av SD.
  Funkar inget av det blir det nyval och det kommer gynna SD.
  Efter haft lite valångest så tycker jag nu det ser lite spännande ut då vad än som händer kommer gynna SD.

 182. Stefan Löven är körd, det är Ygeman och hans små adepter som styr nu. Allvarligt, att denna pajasföreställning kan få fortsätta, så ansvarslöst och barnsligt att man skäms. Så kontentan är att blocken dissar varandra, ingen vill prata med SD? man skiter i vad folket, från vilken all makt utgår, vill. ett moras.

  • Vilken kraftfull mes han är den där Ynkemannen. Man hör knappt vad han mumlar om när han visar sin arroganta överlägsna attityd i dumburken.
   Ett riktigt bomskott.

 183. Men vad tycker alliansväljarna om de vill samarbeta med S och ev MP? Det är väl inte det dom ha röstat på.. Eller vice versa..
  Verkar som att politikerna inte bara skiter i SD:s väljare utan i hela svenska folket.
  De borde gör klart hur de står INNAN valet så folk bet vad de röstar på. Detta är bedrägeri på hög nivå

 184. Och i kulisserna bakom detta oanständiga spel för galleriet väntar valets verkliga segrare på att kliva in på scenen och förklara villkoren på riktigt.

 185. Frågan är om inte det bästa hade varit om SD upplöstes och lades ned så att landet fritt kan regeras av röstfuskaren il ducce Löfven Det ändå bara en tidsfråga innan landet kollapsar och blir Europas första kalifat. Allt verkar gå i den riktningen!

 186. Löfven vägrar att avgå och kommer ta stöd av V.
  Nu har Kristersson satt sig själv i skiten genom att lova ett regeringsbyte utan att ta hjälp av sd.
  Hur skall det gå till eller skall vi ha kommunister som kör landet i botten 4 år till.
  Dags att ge oss svar Uffe!!

 187. Sossarna kommer under inga omständigheter bli ett stödparti och helt plötsligt börja rösta på en alliansbudget än sin egen. Varför skulle de göra ett sådant svek mot sina väljare och straffas likt S gjort i övriga Europa som gjort nått liknande. Kommer INTE att hända enligt Lövet.
  Då går de i opposition och kör sin egen politik.

  Det betyder att Alliansens enda möjlighet är stöd av SD.
  Något C och L aldrig kommer gå med på.

  Blockpolitiken är alltså död.
  Det förstår vem som helst.

  Detta kommer sluta i en M + KD regering med passivt stöd av SD.

   • Du behöver inte majoritet. Det enda du behöver är en icke majoritet emot dig. Två skiljda saker.
    C + L kan absolut lägga ner sina röster vad gäller en M+KD regering.

    Jag tror inte de röstar EMOT en sådan.

     • Alla som tänker klarsynt inser att detta snart är det enda vettiga alternativet. Kanske t om det enda som kan tolereras av kammaren.

    • S+C+M skulle fungera idag men vill man säkra även nästa val måste L och KD vara med och Alliansen vill nog inte gärna dela upp sig.

     • Men Alliansen måste dela upp sig. Det är matematiskt omöjligt annars om man inte tar stöd av SD.

      M och S kommer inte att regera. Sveket blir för stort. Det är ett större svek än SD i stora moderatgrupper. Inklusive deras väljare. Kommer inte ske.

     • S och M har i praktiken styrt migrationspolitiken sedan 2010. De har inga problem att regera ihop vilket alla normalbegåvade väljare inser.

     • Det är ju därför de regerat ihop endast 1 gång på över 100 år… under krigstiden… eftersom de gillar varandra så mycket 🙂
      Går de ihop så har SD +10% ytterligare. Var så säker. Kommer inte att ske som sagt.

     • En koalition stärker SD som du skriver men frågan är hur mycket. 7 partier och hela etablissemanget står mot SD så man tål en del väljarflykt.

     • Man blir enda oppositionsparti av någorlunda storlek. Det gynnar SD enormt mycket. Men som sagt, kommer inte att ske. Priset är för stort för framförallt M att regera med S.

      M + KD som Marcus Oscarsson varit inne på ifrån början ligger närmast till hands. Skulle kunna tolereras av kammaren genom att C + L lägger ner sina röster och SD röstar för koalitionen.

      S går i opposition vilket de nog hade mått bäst av.

     • Dels därför att Åkesson även han ser detta alternativ som troligast och dels skulle vi se i budgeten om de håller vad de lovar vad gäller migration och brott o straff.
      Finns samsyn i ganska mycket så en SD väljare hade fått ut en del genom en sådan regering och vi sedan ger passivt stöd. Med makt att fälla den när som helst.

     • Han kan tänka sig passivt stöd. Vem som helst får mer än gärna rösta på hans budget…

      Och den kan mycket väl innehålla något bra med M+KD. Annars fäller vi den.

      Som sagt, det troligaste scenariot.

     • Samtliga Allianspartier har deklarerat att lämnar ett parti så faller Alliansen…..Trodde faktiskt att den skulle dö när Annie struntade i de övriga och röstade för gymnasielagen…

   • Nej men M + KD har. Med passivt stöd av SD, C och L. Då bryts inga vallöften och Alliansen hålls intakt för framtida bruk. Något samarbete mellan blocken kommer inte att inträffa. Inte med nuvarande partiledare i varje fall. Det får bli ett nyval…

  • Möjligen……… Troligare är att DÖ uppstår igen , trots att M sagt att den är död allt för att ta bort SD från inflytande. Dom sätter sitt eget välbefinnande före landets bästa som vanligt. Så agerar 7klövern. FOLKFÖRRÄDARE !!!!

   • Nej nej nej. Något DÖ kommer såklart inte att ske. Gör det så har SD +50% i nästa val. Moderaterna och KD åker ur.

    Kommer inte att hända.

  • Ja, jag ser ingen annan utväg…skulle vara ett nyval i så fall. Går C eller L till sossarna är det goodbye för Alliansen för all tid och evighet. Sen blir det som förr i tiden innan Alliansen där sossarna använde de olika borgerliga småpartier som ping-pong bollar….

 188. De vill ha en ansvarsfull politik för sina egna karriärers bästa. De ser till att folket sjunker ned i havets botten men de själva har sina livbåtar.

 189. ”Nej!”, sa Löfvén. Och började jiddra om ”anständiga partier” där han tydligen räknar massmordsförnekarna i V, men inte SD…

 190. Självklart blir Alliansen avvisad av Löfven. Men det värsta var att Löfven fick tillfälle till att citera Mattias Karlssons senaste faceboksinlägg där han bland annat pratar om att ”segra eller dö”. Detta är skandal av Karlsson att just nu mitt under förhandlingar provocera så att Löfven än en gång får tillfälle att fördömma SD.

  • Karlsson citerar en historiebeskrivning. Att Lövet hoppar på det som en Terrier kunde man ju räkna ut men man kan inte leva sitt liv och alltid ha i åtanke och ta hänsyn till vad denne psykopat kan säga.

  • Karlsson tänker inte så klart, det är bara en ren slump? Tror du Karlsson vill att dom ska komma överens? Vad tror du SD önskar? Driva detta till sin spets så sjuklövern får bekänna färg. Det som pågår nu är en teater, där alla sidor i sjuklövern låtsas om att man tycker olika, man ska visa inför väljarna innan man gör den stora blocköverenskommelsen att man inte har något val, att man aldrig kan samarbeta med SD.

   SD skall hela tiden flåsa sjuklövern till att börja samarbeta, så fler inser att vi har en sjuklöver.

  • Röda annie flyr nog till löfven om han lockar med en ministerplats. björklund trallar nog med utan att få en ministerplats, en egen fotpall och han e glad.

 191. Var inne och läste på Kristerssons Instagram, tydligen dumma människor som röstat på M och KD i tron dom skulle förhandla med SD.
  Enda vettiga var att dom hotade med att rösta på SD om alliansen börjar samarbeta med vänstern.

 192. Alla partier anser att SD inte är ett anständigt parti,men V får räknas in.
  Alla som har röstat på SD är således inte anständiga medborgare och borde inte få finnas kvar i Sverige.
  Ett mycket klart besked från både Alliansen och Socialdemokraterna.👎

    • Och nu kommer deras anhörig invasion med fler hundra tusen bidragstagare som hjälper dem i nästa val, så S har bråttom att göra dessa till svänska medborgare under året 2019

  • Exakt. Vi är paria och får mobbas på alla sätt, åtalas för förflugna ord, misshandlas med 7k goda minne. Reinfeldt tyckte ju att vi förtjänar den stryk vi kan få på grund av åsikter.

   De är våldsamma och totalitära. I slutänden straffar det dom själva, men då kan det vara för sent för oss allihop.

   • Att kalla alla som röstat på SD för oanständiga måste väl straffa sig i slutändan.Vad är det för gycklare som slåss om makten i det här landet??? Ingen inom Alliansen klarar av att leda in Sverige på rätt väg igen.Att vänsterregeringen inte lyckades här vi ju facit på.

 193. Spelet går ut på, att efter mycken vånda lansera Lööf som kompromisskandidat.

  S ger sig inte i första taget. Det vet alla.

  • S tar hellre nyval än att släppa fram en sådan kompromiss som statsminister. Blir helt orimligt att någon från ett så litet parti får den posten. S+M ligger egentligen i planen efter 2022, så det vill man inte köra ännu, så bästa är då S+C+L+MP. Det kommer att ta några månader. Sedan efter 2022 kommer S+M, då blir det först 2026 man kan få något.

   Representativ demokrati är underbart, media och privata intressen har fortfarande stor/avgörande makt över opinionsbildningsprocessen i de ”fria västdemokratierna”.

   Avgörande för reell demokrati är en transparent opinionsbildningsprocess och medier som lyfter fram alla sidor i en fråga på ett proportioneligt sätt, inte driver agendor. Tyvärr går utvecklingen åt helt fel hål idag.

   • M kommer aldrig palla 4 år på läktaren igen. Partiet har ju redan börjat implodera. Kristersson sitter i en riktig rävsax och det är skoj att se.

 194. ”Finns bara två val – seger eller död”

  Nu växte Mattias Karlsson med flera meter. Har tidigare varit kritisk mot SD för den ”vänslande” retoriken som fördes mot svajiga borgerliga väljare. Visst blev det fler SD-väljare i detta val men de på marginalen från S och M svek i sista stund. Sådana väljare är inget att ha.

  Låt nu C, L och M köra sin charad och kanske tom inlemma S i denna. Driv sedan fram ett extraval som kommer att vara ”kryddat” med eftersmaken av ”svek” för en hel del av C-, L- och M-väljare. Eventuellt också S.

  Läget är gott.

  • Jag håller med. Läget är gott.
   Vi har all makt och blockpolitiken är död.

   Vi kan t om låta Lövet sitta kvar och på riktigt syna fjanten Kristersson och Annie ”rasisten” Lööf.
   Så får han försvara det för sina väljare, skånemoderater och förtroendevalda. Partiet hade imploderat fullständigt.

   Som sagt. Läget är gott.

   • Aftonslasken idag (nu). Självfallet kan jag inte garantera att han blivit rätt citerad (Slaskpressen uttrycker det lite annorlunda) Det är ju trots allt så att maintreammegafonerna hör ju som bekant det de vill.

 195. Är det inte betydligt värre att S stödjer sig på V(kommunister) med hemsk bakgrund än att stödja sig på SD som inte existerade under nazismen?

 196. Moderata gräsrötter måste revoltera mot sin stela ledning. Efter avsättandet av Kristersson och ett nyval så är saken klar. Tydlig konservativ regering med M och SD. Sedan kan Ebba tjafsa hur hon vill. Jag tvivlar dock inte på att hon lägger sig och vill samarbeta i det läget.

 197. Idag så har jag bestämt att sluta hjälpa de i min omgivning som tycker SD är oanständiga.
  Min hjälp i det vardagliga livet går till andra Sverige vänner, vill SVaMP inte ge vårt mandat att vara med demokratisk och styra landet så vill de nog inte ha vår hjälp heller.

 198. Löven går ut å säger att blir det så att S inte blir störst så kommer han att pryta sig från alla andra partier och bilda en Opposition för att få behålla makten.

 199. En moderat i Vellinge säger öppet att hon tycker att Moderaterna borde samarbeta med SD i Riksdagen. Det är dags för sossarna att fixa Vellinge. Tvångsplacera tiotusen anonyma islamister där (2% av denna mandatperiods import) med kommunal rösträtt, si så blir sossarna största parti, VPK får sina första mandat och Moderaterna krossas när hälften av dem röstar på SD. Det vardagliga terrorvåldet på gator och i skolor skrämmer sen invånarna att hålla käften. Demokrati på socialistiska.

 200. Det var ju väntat. Antingen uppstår DÖ igen ,eller också kommer C och L att stödja S och MP med vidöppna gränser som följd allt för att slippa SD och ge 1,1 milj väljare inflytande. Det är inget annat än folkförräderi.

  • Du tycks inte hänga med i svängarna. Något DÖ kommer inte ske. Om det gör det så har vi +50% i nästa val så varsågod. Den tar jag gärna.

   Blockpolitiken är död i och med Lövets uttalande nyss.

   • Ha ha. Är du så naiv att du litar på politiker…………Jag vet att M och KD har sagt det men hela 7klövern är ju en samling lögnare allt för att rädda sitt eget skinn före landets bästa. Det kan väl inte ha undgått dig eller………………..

   • Alla som har hyreslägenheter måste överlåta dem frivilligt till dem horder av människor som kommer komma nu gratis körkort och ny iphone delas ut vid gränsen ”livet på en pinne” Filip o Fredrik skrattar hela vägen till banken och jublar åt folkutbytet.

 201. Varken MP eller VPK skall ha något att säga till om iaf. Bättre hade väl varit de tre största S, M och SD styr.

  För det går inte att ha fem stycken kockar för det kommer bli kaos (när inte ens alliansen själva kan komma överens). Så alla pyttepartier på 30 eller mindre mandat i riksdagen, får hitta på något annat. Typ knyppling eller dyl.

  • Risken är dock nu att SD tvingar C och L i armarna på S och MP.
   Bättre att släppa fram en Alliansregering och sitta med trumfkortet i december när budgeten skall röstas igenom.

 202. 4 år til med samme ansvarsløse politikk. Dette begynner å ligne lit på H.C Andersens eventyr ” Keiserens nye klær ”

  • Ja nu går det utför i en rasande fart mot avgrunden.
   Snart upphör landet Sverige att existera som ett kristen harmoniskt land.
   Vi blir ett nordisk islamistiskt kalifat där ondskan har sitt säte, och där terrorister ostört kan planera dåd och leva skyddat av Svenska Staten.

   En sån mardröm.

   • Ifølge MP finnes det ikke lenger svensker samtidig som svensker junker Pippi, Carola og Torsk på Tallin . Men derimot somaliere finnes ifølge MP . De måste Sverige ta vara på for alt det er verd .

 203. SVaMP har nog redan bestämt vad de skal göra, de inväntar bara rösträkningen. Ett spel för gallerierna, kanske för att inte låta SD få komma fram i ljuset som vågmästare eller för att dölja röstfusket då ”svensson” tittar mer på block bråket?

  Så vi har bara två partier att välja på i Sverige inför nästa val/nyval. Multipartiet SVaMP och SD

 204. Det är bra om centern inte får det 31:sa mandatet.
  med 31 mandat så kan den rödgröna sörjan plus Annie få ihop 175 mandat, 144+31…
  Centern bör alltså hamna på 30 för att stänga den möjligheten att rödhättan skulle samarbeta med Stefan, MP och V

 205. Det måste haverera så att SD blir ännu större i ett nyval. Ett nyval som varken röda eller blåa vill ha men framförallt inte dom blåa.

  Sd rösta på Stefan för stadsminister så får blåa blocket klart för sig att dom kommer alltid vara i opposion om man inte samtalar med SD. Nästa steg är att rösta fram en blå budget som dom röda måste följa och då har vi tre val.

  Antingen en ny dö 
  Nyval
  Eller en röd regering som går efter en blå budget och alla blåa röstare får veta att deras röster inte betydernått

  O

  • Jag tror att du gör en missbedömning där.
   Övriga partier visar nu tydligt att de inte vill samarbeta med SD även om det innebär ett nyval.
   Folk vill ha en stabil regering, och ett nyval skulle förmodligen innebära att många väljer att lägga sin röst på ett av de två största partierna, S och M för att ”säkra” en fungerande regering.

   • Eftersom ideologi betyder allt mindre och det viktigaste är att ”slantarna eller bidragen trillar ner i börsen” varje månad så väljer ”Svensson” det han/hon tror ger mest.
    Det knepigaste för politikerna blir när

    • Det där var ju inte helt sant.
     Det finns ett visst stöd hos ett par partiers väljare, men det är inte detsamma som det du skrev.

  • Det är inte nyval vi ska kräva utan OMVAL !
   ”I Sverige gäller att valprövningsnämnden kan besluta om omval när det förekommit AVVIKELSE FRÅN FÖRESKRIVEN ORDNING, eller vid RÖSTFUSK.”
   . . vilket det verkar ha förekommit en ansenlig mängd av – ena nyheten efter den andra om detta dyker upp, så vi får hoppas att Riksenheten mot korruption dit sådant anmäls, inte är S-märkt ; )

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Omval

  • Det omvända är betydligt klokare.
   1. Rösta bort Löfven, aktivt
   2. Lägg ned rösten vid val om Kristersson.
   3. Lägg ned rösten vid val om budget.
   Då sitter Kristersson med en rödgrön budget och vi lär få ett extra val, utan att SD kan klandras.

 206. En röst på Stefan är en röst på Ulf. En röst på Ulf är en röst på Stefan.
  Inte konstigt att SD och V växte.
  Kvittar ju vad man röstar på, blir samma sak ändå.

 207. Roligt med alla lurade moderater på moderaternas Facebook nu. Trodde dom verkligen att PK bryr sig vad väljarna tycker? Förresten sa Uffe hela tiden att dom inte skulle samarbeta med Sd, dumma moderatväljare sluta rösta som idioter.

 208. Intressant att följa KD´s siffror i No Go Zonerna, man ser direkt vart muslimerna finns.

  Så man ser redan nu hur muslimerna kommer att förändra den politiska kartan i landet, när de tagit över sossarnas parti kommer kraven på moskeer och böneutrop samt obligatorisk bön i skolan och på arbetsplatser.

 209. Ja, ett nyval på nyår efter det att bostadsbubblan spruckit verkar inte osannolikt.

  På nyheterna igår.
  Pre-fabrikanten Älvsbyhus rapporterade dålig orderingång för nya hus.
  Ytterligare e.n förvarning om vad som är på gång.

  Säger det igen:
  Går inte att bygga dyra hus/lägenheter för människor som aldrig får arbete, inte lär sig svenska eller inte vill/kan anpassa sig till det svenska samhället.

  Svårt att förstå?

  Insikten kommer ”the hard way”, då är det sent, mycket sent.

  Och ”politikerspektaklet” fortsätter och fortsätter………….ätter.
  Rena dockusåpan.

  Om det inte vore så allvarligt för landet så skulle ”Den gamle mannen” storskratta.
  Men nu fastnar skrattet i halsen.

 210. J Björklund (L) vill att Alliansen ska styra och göra upp budget med (S).
  U Kristersson (M) säger att det inte är första valet med att det är tänkbart att göra upp budget med (S).

  Vilken fars det är i Sverige nu!

 211. Skall vi verkligen behöva stå ut 4 år till med en statsminister som har nazistiska rötter??? Hoppas SD lägger ut alla möjliga krokben för att stoppa honom från inflytande!!!