Foto: Markus Wiechel / Twitter.

Alliansen släppte igenom regeringens sjukvårdsskatt

Delningar

Regeringen fick igenom sitt förslag då alliansen lade ned sina röster. Skatten införs den 1 juli.

På onsdagen röstade riksdagen om regeringens förslag om sjukvårdsskatt.

Förslaget innebär att privata sjukvårdsförsäkringar som arbetsgivare betalar förmånsbeskattas och drabbar 468 000 löntagare och egenföretagare.

Genom den extra skatten räknar regeringen med att dra in en dryg miljard kronor extra per år.

Sverigedemokraterna var enda parti vars riksdagsledamöter röstade nej. Elva moderater röstade med regeringen.

Alliansen släppte även igenom återinförandet av skattereduktion för fackavgifter – också här lade alliansen ned sina röster och SD sade nej.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

345 KOMMENTARER

 1. Vad är det för skillnad på alliansen och de rödgröna? På pappret två block, men med exempelvis centern som hoppar över och stödjer sossarna, vad är det för block? Eller när miljöpartiet snabbt hoppade över till alliansen under Reinfeldts regerande…

  Det visar ju bara att i verkligheten är det ett block, och SD som opposition. Även om allansen strategiskt väljer att lägga ner sina röster, betyder det i verkligheten att de stödjer de rödgröna. Men ska kunna säga att det inte var de som lade fram förslaget… Slugt.

  Jag hoppas verkligen och innerligt att svenska folket har vaknat och inser vad som händer. Att de väljer att rösta SD, innan vi skattas till att bli livegna, för att politikerna ska få leka ”goda” och skänka bort allt vi äger. Snart inför de väl ättestupan för våra pensionärer, och vågar knappt ens fundera över vad de gör med sjukvården… De inför väl två vårdklasser. En ultramodern med massa lyx för våra nyanlända, och slakthus för oss infödda svenskar…

  Sossarna med Löfven i spetsen har verkligen lyckats med konststycket att bli det absolut sämsta parti och statsminister genom historien. Jag trodde att Reinfeldt skulle bli svårslagen, men Löfven har slagit honom – med råge. Och tack vare det får vi skämmas utomlands.

  Nya uppstickarpartier som AfS i all ära, men jag måste ändå rösta SD. För SD har flerårig erfarenhet av regeringsarbete, och de är det enda oppositionsparti vi har. Det enda parti som faktiskt försöker stoppa detta oskick med att försöka skatta oss till döds. Det spelar ingen roll hur många miljarder sossarna får, det är ändå för lite. De försöker ständigt finna nya sätt att skatta oss ännu hårdare. Hög tid att skicka ut dem. Låt dem göra det sämsta valet någonsin, sätt dem på avbytarbänken och sätt in SD. Så att vi får en chans att återhämta oss och bygga upp vårt land igen.

  P:S. Är det någon mer än jag som har problem med disqus nu?

  • Med facit på hand, i minst 4 decennier har msm-media och politiker slagit i väljarna att det är stor skillnad på vilket block man har röstat, summa summarum har det varit en storm i vattenglas. ”Same s**t different name” har aldrig varit mer påtagligt. Ena blocket vill ta in mer skatt på en sak och sänka på den andra, andra blocket vill göra tvärtom skillnad i resultat är knappt marginellt. Och väljarna går på det år efter år , decennium efter decennium. Lätt att tillhöra etablissemanget… 😉

  • Har haft problem oxå!!! S-falangen och M-falangen sitter alla i samma båt!!! Inget har förändrats. Men som du säger, har svensken vaknat och insett vad som verkligen händer eller är de flesta ännu sovande!?

  • Så här går det med ett land, är ”folk” slutar engagera sig och överlåter allt till en liten politiker-elit.

   Grunden för demokratin bygger egentligen på lokala krav och ideer, som sedan ska lanseras av representanter som valts lokalt.

   Men idag är det centralstyrda partier som sätter ”agendor” som ”folk” sedan får rösta på, och hoppas att de genomförs med alla de skatte-miljarder som ”folk” pumpar in.

   • Problemet är egentligen att politiker bara bryr sig om folket när det är dags för val.
    De lovar guld och gröna skogar men när de väl sitter säkert så kör de sitt eget race – oavsett M eller S…

 2. SD – Den enda sanna oppositionen 2018.
  Hoppas svenskarna kommer ihåg det vid valet. Man mår inte bra av att år efter år bli överkörd av lögnare och opportunister. Politiker som säger sig hylla någon slags abstrakt värdegrund samtidigt som de roffar åt sig lägenheter, förmåner, resor, bonusar, pensioner och allt annat de kan komma över i politikens syltburk. Politiker som utger sig för att vara moralens väktare samtidigt som de lägger beslag på lägenheter som skulle gått till behövande etc. De lägsta av de låga.

 3. I smyg röstade partier från vänster till höger igenom denna kapning…
  Vänstermedia tänker tydligen tiga dom också…
  Sveriges makthavares avsikt är tydligen att dölja och ljuga för allt vad de är värda…

 4. Om inte M-väljare hoppar över till SD i och med moderaternas svek blir jag förvånad. Det finns endast ett oppositionsparti – SD. Den förr borgerliga alliansen är på samma sida som V, S och Mp.

  Vilket grundligt arbete för socialism Reinfeldt utförde. Detta svek kommer att straffa sig. Kristersson satsar på att bli statsminister. Vilket skämt…

  • Det knappast finnas någon annan svensk statsminister, som har gjort att skattebetalarna har fått så många socialfall på halsen, som moderaten Fredrik Reinfeldt.

 5. Moderaterna är nya skattehöjarpartiet. Världens högsta skatter är inte nog, vi ska ha dålig välfärd och hög pensionsålder också.

 6. Snart lägger jag ner företaget och skiter i det här, det blir ju bra för samhällsekonomin. Det ska vara lönsamt att starta eget företag sägs det, det är ett skämt

 7. Är kanon om företagaren ger sådana förmåner. Har alltid varit mån om mina arbetstagares hälsa. Nu ska miljard efter miljard mjölkas från skattebetalarna.
  Undrar varför😁?

 8. Men att dom ekonomiska migranterna som kommer varje år kostar det tredubbla så vari ser dom poängen med denna skatt!

  • Vilken förbannade korkskalle, och det bara fylls på hela tiden. Miljarderna måste in till statskassan det kostar att ta emot alla berikare.

   • De menar att det faktiskt finns några andra;)? Den dagen jag får bevis tror jag det. Eftersom ingen migrant påträffats med några id-handlingar hittills är det enda sådana deras roliga historier.

 9. ”Genom den extra skatten räknar regeringen med att dra in en dryg miljard kronor extra per år.”

  Invandringens gigantiska svarta hål suger alla pengar så allt måste beskattas.

  ”Sverigedemokraterna var enda parti vars riksdagsledamöter röstade nej. Elva moderater röstade med regeringen.”

  Moderaterna är eviga kappvändare. De snackar nu om att stama åt invandringen men kommer inte at göra någonting om de får makten efter valet.

  Kristersson är en kvacksalvare och charlatan. Han lovar vad som helst åt väljarna för att bli statsminister. I slutändan är han en likadan lögnhals och ormtunga som rästen av 7-klövern.

  Korkad är den som låter sig bedras av Kritserssons honyngsdrypande toma löften.

 10. ”räknar regeringen med att dra in en dryg miljard kronor”

  Räcker till att försörja ett tusen ”ensamkommande” under tre månader.

 11. INGEN kan vara Förvånad, 7 Klöver Politikerna har INGEN Ideologisk ÅDRA längre, dom bara sitter där och Väntar på att något skall Hända som Förändrar deras Arbete och Svärigå TROTS att det är deras Jobb som dom har Betalt för att Förändra till det Bättre…!
  För SÄMRE kan det knappast bli och det ÄR Ert gemensamma Ansvar i Ert Förtroendeuppdrag som SKAPAT det…!!
  MEN ännu har Vi inte hört någon som Tar på sej Ansvaret och lämnar in…
  Det tyder bara på att Ni INTE är medvetna Om vad Ni gjort eller Gör..!

 12. Man måste ju förstå att dom måste hitta nya skattemål. Sverige är ju snart K, tack vare massinvandringen.
  Vi utlandssvenskar fick 5 % mer skatt sedan dom höjde SINK skatten från 20 % till 25 %

 13. Moderata väljare har så mycket att vara stolta över denna mandatperiod!
  Måste kännas tryggt att rösta på ett parti som konsekvent företräder ens intressen.

 14. Denna extra miljard kommer snart försvinna ned i det bottenlösa hål som kostnaderna för massinvasionen innebär. Så länge svenska kvinnor tvingas till att föda barn i bilen, operationsköerna blir längre och längre och svenska akutmottagningar härjas av kriminella gäng finns ingen egentlig anledning till varför svenskarna skall betala sjukvårdsskatt över huvud taget.

   • Ja, man kan alltid hoppas, men så länge vi har den regering vi har, och man skyr SD som pesten så tycker jag att det mer och mer börjar likna enpartistat ad modum gamla Sovjetunionen. Vi hoppas på ändring i höst!

 15. Att lägga ned sina röster är samma sak som att säga ja och det vet ”Alliansen”. Om de inte ens vill ändra på sitt DÖ-beteende så här i desperata valtider så finns det inga skäl till att tro att det skulle bli någon som helst skillnad efter valet. Sanningen är att vi har ett enda 7-parti och några få Sverigevänliga uppstickare som i den här takten inte kommer att kunna vända på skutan snabbt nog.

   • Javisst. Med skatter ska man knäcka ryggen på medelklassen och göra alla fattiga. Oligarker rika som troll och globalistmedlöpare som lever fett på skattepengar eller monopol.

 16. Dom pengarna ska gå till att försörja alla Burkaförsedda kärringar som knappt kan prata Svenska trots lång tid i Sverige och som inte får gå ut för sina hedersvålds-makar. Det är vad pengarna ska gå till. Öppna era Hjärtan nu!

 17. OT<:
  Fick Valmaterial från socialdemokraterna i brevlådan, det ser ut som de försöker kopiera SD´s layout och hur politiken skall säljas in till de ovetande massorna.

  Var på er vakt så att inga misstag görs 🙂

  • Ja, det skiljer ju bara ett D mellan S och SD. Fast det är ju förstås ett mycket viktigt D. De riktiga Demokraterna.

 18. Uppenbarligen finns det bara ett oppositionsparti i Riksdagen som försöker hämma denna socialistiska dynga som härjar där.

 19. och det fortsätter…Alla dessa horribla nödlösning för att fylla på den tomma säcken. Sen undrar de varför vi har en så fruktansvärt oattraktiv företagskultur i Sverige.

 20. Den verkliga skuggan faller på de mentalt förkrympta stackare som röstat fram de som bit för bit monterar ner vår en gång så stolta nation.

  • Ja – det gör det verkligen! I dag finns ingen ursäkt för att rösta på skiten längre – om man nu inte genuint hatar sitt land – då är det en helt annan sak!

 21. Idag kunde vi läsa på text-tv att
  800 000 tusen personer i SVÄRIGÄ lever på Sociala Bidrag…

  Vi Vet att 5 miljoner Arbetar 2,5 i det Privata och 2,5 i det Offentliga..

  Nu får Vi alltså lägga till 800 tusen på det Offentliga eftersom de ÄR Skattefinansierat också m a o totalt
  2,5 + 800 tusen=3,3 miljoner som de i det Privata skall Försörja….

  Sen är ju frågan Hur många som driver Skolor o Vård med ers från Skattekistan, kanske 300 tusen till då är vi uppe på 3,6 miljoner som 2,5 miljoner i det Privata skall STÅ FÖR.

  SKATTEFINANSIERADE Personer i Svea Rike har Spårat Ut Totalt..
  Är det någonstans VI skall SPARA så är det av Personal i Stat & Kommun..

  Det ÄR det Enda Sättet att få en EU anpassad Skattetabell…

  Sjukt att 2,5 milj skall Försörja 3,6 milj

 22. Regimen är helt desperata efter nya skatter att ta in efter senare årens enorma omkostnader i samband med massinvandringen.

 23. Tyvärr finns det en del föråldrade vänsteridéer där i regeringen och riksdagen, som dom tror att det ska ge röster.. Gamla VPK är säker jätteglada!
  Helt plötsligt ska högersossar bli gamla vänstersossar igen. Allt för fler röster. Börjar likna lite desperata försök.

   • Självklart! Om man ser tillbaka på 8 år med alliansen och deras skattesänkningar som var riktade till dom som har mest pengar.

    Eller att Reinfeldt lät brottsligheten vara ifred samt låta bli att satsa polisen, allt för att finansiera sänkta skatter..

    Klassklyftor är den motor som högern vill ha för att motivera folk att jobba så billigt som möjligt. Massinvandringen är en förstärkare av detta.

 24. Sjuklövern är ett enda parti. Att den är uppdelad i sju bitar med olika namn är bara en rökridå för att få det hjärntvättade folket att tro att det finns politisk mångfald.
  Även DDR hade ett flerpartisystem..

  Att beskatta de som har privata försäkringar är ett helt logiskt och förutsägbart steg. I takt med att samhället faller sönder kommer tumskruvarna dras åt på alla. Svensken är redan livegen: -Han har ingen kontroll över sin pension. Han tvingas betala in till staten och det är också staten som bestämmer om, när och hur mycket han får tillbaka. Gissa vad staten kommer bestämma? Han är inte ägare till sin bostad utan sitter i knät på banken med jättelån under hela sin livstid. Hela politiken med ränteavdrag syftar till att göra svensken skuldsatt så att han kan kontrolleras.

  Systemet är uppbyggt så att svensken är beroende av statens välvillighet för att få del av den samhällsservice han själv finansierat.

  Det är så man skapar lydiga medborgare.

 25. Moderaterna släpper ”igenom” detta, att man förmånsbeskattar sjukvård men inte SD? Sverigedemokraterna vill alltså värna höginkomstagarna mer än moderaterna?
  Det är ju mer höginkomstagare som har en sådan försäkring än långinkomstagare.
  Varför ska vi ens behövs ha privat sjukvårdsförsäkring, är det rätt väg att gå?

  Exemplet USA avskräcker rejält på den biten, dels har dom väldigt dyr sjukvård, och byråkratin när du väl har försäkring är oöverstiglig. Ser inte varför det är ens en viktig fråga för SD att rösta emot? Skall vi inte värna om att alla får lika bra sjukvård och minimera behovet av privata lösningar och motverka det så splitrande klassamhället?

  Vad är problemet med skattereduktion för fackavgifter? SD visar sin anti arbetliga sida som inte fanns från början. Skall alla vara höginkomstagare nu? Detta gynnar väl de flesta låginkomstagare i alla fall. Finns dom som spyr på facket, men det är många som kämpat fram det välfärdssamhälle vi byggt upp, det kom inte gratis, utan det fick vi kämpa till oss med näbbar och klor.

  Många ungdomar tror att dagens välfärdssamhälle byggdes av högern- glöm det. De var emot allt, pensioner, badhus, semester, sjukpenning, precis allt har gamla högerpartierna varit emot detta. Nu är SD mer höger än M, hm.

  • Om pengarna användes till fattigpensionärer skulle jag hålla med, men det går till subventionering av dem som aldrig betalat skatt.

  • Det är inte bara rika som har försäkrlingar, stora företag har det för sina anställda bl a för att minska sjukfrånvaron!

   • Företag har ansvar för att hålla nere sjukfrånvaron – därför får företagen betala för de två första sjukskrivningsveckorna!
    Det, om något, svider för en arbetsgivare!
    Ska man underlätta för företagare så är det där man ska ändra!

  • Min dotter är ingen höginkomsttagare men hon har sjukförsäkring via jobbet.Så det drabbar inte bara rika.

   • Spelar ingen roll om hon är högavlönad – beloppet företaget betalar är likväl en del av hennes lön.

  • Här i kommentarfälten ser man tydligt effekten av okunnighet…
   Men man får kämpa på tills man går i pension och hoppas man dör smärtfritt.

 26. Fan människor betalar först skatt och sedan försäkring och sedan skall även det beskattas. Sjuk får man inte vara , gammal skall dö och dessutom sådana skatter?! Alliansen är ju ett j-la skämt ! Sossarna bryr sig tydligen bara om afganer, V skall man inte prata om de har för länge sedan övergivit de grupper de har representerat tidigare och bryr sig bara om importerade analfabeter, SD vill ingen prata med .. vad är detta för samhälle?! Det är ju inte så att människor kan gå till fungerande vårdinrättningar, då skulle de ju inte gå vis sina försäkringar, har man tänkt tanken att detta kan kosta mer än det smakar?! En miljard x/tra att slänga i det svarta hålet!? Idioti!

 27. Cirkus ”Syre & Blodbrist” där de 7k-akrobaterna utför sina nummer straks innan fallet på maneget.

 28. Och tänk på moms du betalar på allt du köper

  vad blir kvar på intjänad hundralapp ???

  Vad fan får jag för pengarna Ja inte en Volvo

  • Om en arbetsgivare ska punga ut med en hundralapp till en arbetstagare så blir det:
   Utgift 100.00
   Arbetsgivaravgift -31.42
   Kommunalskatt 34kr -34.00
   Kvar till dig 34.58
   Moms på ”Kvar” 6.92
   Kvar 27.66
   Detta gäller för en arbetstagare som bara betalar kommunalskatt och handlar varor som endast är momsbelagt. Tanka bilen t.ex så blir det inte många kronor kvar av hundralappen som arbetsgivaren betalar. Och ändå vill sossarna höja den ena skatten efter den andra och införa nya.skatter. Allt för att kunna bekosta invällarna som ser bidragen som pengar från ”A…ah” dvs avgift från ”otrogna”. Ingen tacksamhet där inte.

 29. Några måste betala alla nytillkomna kostnader.

  T.ex Afghanpojkarna – 9000 tre år – skolpeng och försörjning under tre år, dvs minst 200 000 per år – det blir ca 6 miljarder – mer att hämta in eller så får Centerns reformer strykas i Alliansregeringen, dvs vad C lovar blir bara luft.

 30. Alla dessa skattehøjningar e som å hælla grus i en motor.
  Det finns alltid en græns før hur mycket folk e villiga att skatta.
  Var den grænsen går e vanskligt att veta,men riksdagen gør sitt bæsta før att finna ut det.

 31. Det finns endast två val i år, antingen lägger man en röst för Sverige och röstar på Sverigedemokraterna, eller så lägger man en röst mot Sverige och röstar på sjuklövern.
  Årets val har aldrig varit enklare.

   • Det är bara bra om Afs kommer in i riksdagen, men jag tror inte de gör det, därför kastar jag inte bort min röst utan jag röstar på SD.

    • Du vet att SD står väldig nära M i frågan om framtida samarbete va? Du lägger med andra ord en röst på sjuklövern oavsett. Lägger du din röst på AfS så har du i alla fall rent mjöl i påsen.

     • Vilka kommer du att röst på då om du nu inte tänkt rösta på AfS eller något av 8klöverns partier? MED?

     • Kräva? Det har SD hållit på med sedan 2010. Och dom står FORTFARANDE hjälplösa då ingen vill samarbeta med dom. Du tror väl knappast M tillåter SD bestämma? Det kommer ju att helt bli på M:s villkor. Bert Karlsson visar bara vad jag sagt hela tiden: J Å är gaddlös. J Å sitter och beter sig som en liten skolelev framför B K som visar hur en politiker SKA vara medan J Å nästan ber om ursäkt för sin existens. Ynkligt att en sån ska vara partiledare. Inte heller konstigt att det aldrig blir några resultat av SD:s politik med en sådan frontfigur. Bert Karlsson må vara en sniken svikare men är en jävel på att köra över folk med sin argumentation. Om Jimmie Åkesson hade haft den gåvan hade politiken sett annorlunda ut men nu har ju toppstyrningen internt förstört SD och dessutom har AfS skapats ur detta kaos.

     • Visst är det ett problem att ingen vill samarbeta med SD, men hur kan du då säga att de ingår i en 8-klöver?

      Som JÅ sa i klippet, det intressantaste läget skulle vara om SD och S tillsammans fick majoritet. Då skulle SD kunna fälla en M-ledd regering genom att rösta på S budget. Det skulle tvinga M att lyssna på SD. Det låter väl inte som någon som lägger sig platt för M?

      Jag ser JÅ som en resonerande person som tänker när han talar. Jag vill hellre se 7-klöverspolitiker bita i gräset av att inte kunna slingra sig ur en argumentation, än att någon bara skriker högre. Som exempelvis Löfven för inte så längesen.

      Men visst har Bert sina kvaliteter. Han är lite som en svensk Trump. På flera sätt.

     • Du kan dock inte komma ifrån att SD närmat sig M oroväckande mycket de sista veckorna och det gör att SD närmar sig med automatik sjuklövern och om SD ingår ett samarbete innan valet så blir det per automatik en 8klöver. Men M kommer ju självklart inte att gå med på det men dom låter J Å tro att det finns en möjlighet till framtida samarbete.
      J Å vill gärna komma in i värmen för att få nya röster. Problemet är att OM SD skulle ingå en form av allians med M så förlorar SD ännu fler röster från tidigare kärnväljare. SD kan inte bli större än dom är nu så det J Å försöker med nu kommer bara att skada SD och tvinga egna ledamöter och väljare till andra partier.

      J Å har inte den pondus som Bert har även om Jimmie är vältalig så har han inte den utstrålning som krävs för att tas på allvar av andra partier. Men Bert skulle vara ett starkt tillskott till SD som rådgivare men det kommer inte heller att ske. Bert har ju förälskat sig i KD. =)

 32. Agenda 2030 skatter, transferera pengar i från svenska företagare och arbetare, det går ju på tvärs mot M traditionella politik och ideologi men partipolitiken är död till fördel för globalismen.

 33. Ni som har företag. Planera för att basera dessa i utlandet. Speciellt om ni har e-handel. Ni kan fortfarande ta ut lön lagom så att ni får ta del av sjukvårdssystemen.
  Fortsätt inte bidra till denna bluff och stöld som pågår framför våra ögon.

 34. Världens högsta skattetryck räcker inte för alliansen, de låter regeringen höja ännu mer. Jag är rätt säker på att Samhällsnytts läsare har många bra tips på hur man förbättrar statsfinanserna utan att höja skatten.

  • Minska antalet ”riksdagshen” till hälften. Börja med sossar, kommunister och miljömuppar.

 35. Varför i h-e släppte allianspartierna igenom regeringens sjukvårdsskatteförslag? Någon som begriper det?

  PS. Nej jag har ingen privat sjukförsäkring och uttalar mig inte i egen sak. Men själva principen är skamlig och saknar grundade skäl.

  • Statens finanser går förmodligen inte ihop, trots världens högsta skatter. Kronans fall kan ha bidragit och höjer man räntan kan bostadsmarknadens kollaps utlösas.

   Det behövs nog en rejäl räntehöjning för att reparera Sveriges försämrade rykte.

  • inte bättre är i UPPSALA.
   Attentat på Skatteverket(brann) i Uppsala.
   Sama dag .. Rån mot juvelbutik i Centrum Uppsala

 36. Det kostar att importera en ny adel!
  Svenska barn, sjuka och pensionärer är inget värda för ”våra” partier! Etniska svenskar ses på sin höjd, som någon form av smuts som fastnat under naglarna.
  För övrigt är regeringen och alliansen ”ett” parti, de tycker ungefär lika i en majoritet av alla frågor. Det skiljer bara lite på nyanserna.
  Enda oppositionen i riksdagen är SD!

  • Under de två senaste åren kostade asylinvandringen till Sverige 51 miljarder (år 2016) och 53 miljarder kronor (år 2017) enligt Migrationsverkets siffror.

   Och då är inte kostnaderna räknade efter det att migranterna är kommunplacerade.

   Som en jämförelse kan vi t ex ta den underfinansierade Polisen kostade ca 20 miljarder kronor (år 2017).

   Sedan har vi försvaret, tullen, rättsväsendet, vård, skola, omsorg och infrastruktur …

   Våra politiker är fullständigt ansvarslösa!

   SD 2018!

 37. Detta är ju märkligt. Dom måste ju begripa att bl.annat får ju inte alla garnityret fixat för en 50 lapp. Skatten är ju enbart till för dom verkligt skadade..Ock där ingår ju regeringen. Hahhaaaa,,,,,,,,,

 38. Vilken märklig ordning ”Oppositionen” har ett mycket tydligt ansikte – SD.
  DÖ lever fortfarande gott.

  Lägga ner röster är ett svek mot de väljare som röstat för nedläggarna. Förhoppningsvis blir de partierna av med sina tidigare väljare då det röstat på ett part för att de ska ta ställning.

  En nedlagd röst är inte att ta ställning utan ett kratigt uttryck för att de stöder regeringen. Fy f-n.

 39. Miljarderna måste fortsätta flöda in i konkursboet Svea AB och vi har nog bara fått se början än.
  Sen kommer all övrig skatt att höjas till nivåer vi bara kan drömma om, för om vi nu befinner oss i en högkonjunktur som finansministern påstår så räcker det med enbart 1 år i grundskolan för att räkna ut vad som händer när denna högkonjunktur snart är slut.

  Så nu jobbar dom som satt oss i skiten för högtryck för att hitta på nya och fiffiga sätt att pungslå varje människa in på bara skinnet för att kunna täcka upp det ofantliga hålet det kostar att ha tagit hit människor som aldrig någonsin kommer täcka sitt eget uppehälle och aldrig haft en egentlig och riktig anledning enligt lagar och förordningar att ens bli försörjda av oss.

  • ..och svenska folket måste jobba och betala skatt (högre)
   för att finansiera, ”ensamkomandebarn”- potencjela våldtäktsmän.

 40. Alliansen låter det här passera i utbyte mot att folkutbytet får fortsätta mer eller mindre oförminskat.

 41. Finns det något överhuvudtaget som kommunisterna inte har kommit på att de kan plundra skattepengar på. Jävla kapitalstöld av folket som pågår i Sverige.

 42. Oseriöst att kalla det för ”sjukvårdsskatt” – allvarligt prova tänka lite först!

  Det handlar om en löneförmån som, idag, inte är medräknad som inkomst – som ett fåtal arbetsgivare ger sina anställda.
  Det innebär att beloppet företaget betalar för försäkringen ska tas med i deklarationen som en inkomst!

  För oss vanliga dödliga som får hela lönen beskattad så är det rättvist!

  • Vadå löneförmån! Väntetiden på vårdcentralen är flera veckor , det är en besparing för staten dessutom som slipper pröjsa för sjukvård! Sjukskrivningarna kortas dessutom! Rättvist, jo pyttsan, mera skatt att stoppa i det stora svarta hålet!

   • Det är sjukvård för eliten.
    Det är en del av lönen.
    Det är en förmån som avtalats mellan anställd och arbetsgivare.
    Det är inget som vanliga löneslavar får.

    • Jo du ! Tex en del stora byggföretag har det, taxi Stockholm , de stora försäkringsbolagen mm man har det för att den allmäna sjukvården inte fungerar. Den borde omfatta fler företag håller med! Har själv ingen privat försäkring tyvärr! Fasar för den dagen man blir sjuk!

     • Jag är rätt övertygad om att du hittar på eller är felinformerad.
      Det är ganska normalt att chefer, eller viktiga nyckelpersoner, har försäkring men det är inget generellt eller normalt förekommande för vanliga anställda.
      Det vet jag av erfarenhet.

     • Jag hade det när jag jobbade som statsanstäld, men det förändrades när jag gick i pension, nu är alla kollektivanställda

   • Hur mycket skulle du värdera fri privat sjukvård?!
    Blev jag erbjuden det så skulle jag ta det och jag skulle också ha förståelse för att det är en förmån.

 43. 7 nyanser av socialdemokrati, så klart skattehöjningar klubbas igenom, sen blir det gemensam fest på Rosenbad

 44. Det är f-imig skatt på snart allting. 18% på trafikförsäkringen bl a, något som få känner till men sant.

  • Skatten,som ifördes 2007, ligger väl dessutom på…32 % 450 kronor för min del! Men,som du säger,det är inte många som känner till detta och HUR det gick till när den infördes!

 45. These cowards didn’t even dare to take a stand. That was even WORSE than a ”No” vote.

  Not only don’t you have a clue, you have no honor. No decency. You think we are STUPID enough to go with the ”Nya Moderaterna” did not vote for the raised/new taxes.

  Not so fast there…

 46. Och detta ska kallas opposition ? Skamligt ! och DÖ fungerar än……
  Vilken allians sén…….Annie Lööf har ju torpederat det hela.

  • Är verkligen också genuint intresserad av det.
   Förstår inte hur man kan förmå sig att rösta moderat när moderat politik
   inte är det som körs? Det må snackas om det, men det existerar inget agerande på deras egna förslag öht – deras politik går idag enbart ut på att blockera SD, om så ett samarbete med S, bara för att hålla SD ute.

   Det finns ju rätt många goda exempel på hur oliktänkande tänker dock.
   Hade för ett tag sedan en rätt irriterad diskussion med en kollega om Sveriges ”Fina ekonomi” och vart pengarna faktiskt tar vägen. Där han sedan svarar att ”det i alla fall inte är invandringens fel”.

   Jag undrar bara hur naivt blåögd man kan vara och hur länge, innan korthuset faller? Åratal av förnekelse och att erkänna sina brister, vet vi ju alla, att svenskar är ”bäst” på. Pratar man sedan om eliten, så blir det ju knappast bättre.

 47. Bilderberg : 2017 Bilderberg Meeting … bl.an
  Wallenberg, Marcus (SWE), Chairman, Skandinaviska Enskilda Banken AB
  Lööf, Annie (SWE), Party Leader, Centre Party
  http://www.bilderbergmeetings.org/participants.html

  PS. Hon skryter inte direkt om det … ???? …kanske man ska fråga henne,..
  Här är de fem svenskarna som är med hos Bilderberg
  -https://www.svd.se/har-ar-de-fem-svenskarna-som-ar-med-hos-bilderberg

  • ”Deltagarna har tystnadsplikt under Chatham House Rules vilket innebär att de inte får avslöja vad som avhandlats på mötet eller vilka som deltagit.”

  • Bilderberggruppen lockar med högavlönade glidarjobb som muta efter utfört värv, se Reinfeldt som exempel, jobbar på en amerikansk bank nu, Bank of America Merrill Lync.

  • Det är alldeles uppenbart att hon är en köpt marionett. Aldrig att hon skulle driva sin politik helt efter eget huvud. Och just det att hon sålt sig gör hennes skymf mot svenskarna ännu mer allvarlig. Man kan ursäkta viss naivitet, men inte förrädiska handlingar.

  • de som sålt ut sig belönas rikligt i början men förlorar allt som betyder något i slutändan

 48. Nästa skatt vi väntar på från 7K är koldioxidskatt på utandningsluft. Även dina husdjur kommer beskattas med en schablonskatt.

  • Inte alls otroligt. Förutom den aldrig sinande strömmen av dysfunktionella folkslags lyxkrav så vill ju Globalisteliten i Bryssel ha x antal miljarder i höjd medlemsavgift att smörja kråset med. Sveriges politiker vill ju också ha en rejäl löneförhöjning givetvis. Kommer man inte på nya fantasifulla saker att belägga med skatt så finns det alltid saker man kan dubbel, trippel och kvadruppelbeskatta.

 49. Precis, det är tamifan skatt på allting, men ingenting fungerar när man väl ska ta del av välfärden. Pinsamt dåligt!

 50. Men att bara lägga ner sina röster är bara alltför ynkligt, ty då ger man budskapet att man varken tycker det ena eller det andra. Men världens sämsta opposition (Alliansen) har ju visat att man inte vill regera, fast man kan, och nu vill man inte ens opponera! Det bedrövliga med den här nya förmånsskatten ur medborgarnas synpunkt är att den kommer att stoppas i det slukhål som heter massinvandring.

  • Tycker det borde stå i grundlagen att en riksdagsledamot under alla omständigheter måste rösta ja eller nej och att bara ”lägga ned” sin röst gör att den personen blir utesluten och mister sin position. Tycker att det är hemskt att det överhuvudtaget är möjligt att lägga ned sin röst.

   Om inte ens partiet kan visa för sina väljare exakt vilken fot det är som de står på, vad fan röstar folk på?!

  • Någon måste finansiera deras ” fel-beslut” . Tog in folk från främmande länder och de måste någon FÖRSÖRJA. …
   Jag vi gör det.

  • Varför drog Trojas försvarare in den ihåliga hästen innanför murarna så att fiender gömda i den i nattens mörker kunde öppna portarna och släppa in fienden? Svar: De insåg inte listen och faran med den. Samma sak med Svenska Kyrkan och den profana makteliten i dagens Sverige som inte ser den nya trojanska hästen.

   • Jag tror att de svenska avkristnade biskoparna och myndigheterna mycket väl vet vad de sysslar med. Skulle de säga nej så skulle det bli mediedrev om brott mot värdegrunden, rasism, främlingshat osv. De skulle förlora rätten att smygbeskatta folket.

    • Det fanns en tid när kristna ståndaktigt tog förföljelser för sin tro. Nu tycks metoden vara att visa buken som ett tecken på underkastelse.

   • historia har benägenhet att upprepa sig..
    tänk på att sverige kan hamna i samma fattigdom som före -40 talet

   • frågan är hur du agerar utifrån infot???
    behövs det mer info??? vi vet alla vad som händer.. ändå fortsätter svenne knyta näven i -fickan-

 51. Alliansen har fegat sig ur sin roll som ”oppositionen” i 4 års tid. De verkar nöjda med att ha en sosse och miljö regering, och har förvandlat Riksdagen till den mest moderna sandlådan någonsin. Klia mig på ryggen så kliar jag på din. En hoper svagsinta latmaskar utan ansvar och känsla för landet och folket.

  • Alliansen har fegat ur ???? Nej de hör alla till samma parti i grunden, nämligen den sunkiga och vänsterinfluerade 7- klövern de som skapar lögnarna de flesta går på.

   • Just det, de har samma värdegrund. Att de skulle vara riktiga motståndare är lika dåraktigt som att tro at amerikansk wrestling är en tävling mellan idrottsmän.

    • Vilket i praktiken innebär att svarta och mörka skall ses som mycket mer värda än en vit svensk. De sliter och betalar sina konfiskatoriska skatter.
     Allt för att det skall delas ut frikostiga bidrag till de nyanlända.

 52. Att allt negativt som dagligen drabbar oss är en konsekvens av massinvandringen, hoppas jag alla inser och förstår.
  Jag hoppas också att alla förstår vilken dålig affär det är för oss att klänga sig fast vid den humanistiska tanken. Den åsikten, eller vad den nu skall kallas, har kostat oss åtskilliga miljarder.
  Man kan faktiskt må illa av mindre!!!!!

 53. vetenskapsmän har länge undrat vad dom här svarta hålen i rymden är för något
  svaret är SVERIGE……

 54. Och skattepengarna som tas ut i en ny skatt kommer att användas för att bekosta en del av 7-klöverns galna asyl- och invandrings-politik och dess kringkostnader… Runt 300 miljarder kr per år kostar 7-klöverns galna asyl- och invandringspolitik oss vanliga svenskar varje år. År efter år efter år….
  /CC

  • om 10 år kostar den 500 miljarder om året osv tills Sverige är bankrutt vilket är målet för 7K som bestämts av EU och Globalisterna

  • Den som tror att invandringen kostar 300 Mkr är naiv
   Räknar man vård polis rättsväsende mm så är man uppe i det fyrdubbla

 55. Så, ni SD:are kan ni förklara för mig varför det skulle vara bra med tvångsintegrering? För det är vad SD vill. Jag vill inte integreras med främlingar, eller att mina barn ska tvingas in i ett mångkulturellt helvete. Så egentligen är SD värre än något parti gällande detta. Tack för ordet. #NMR2018

  • Var har du fått denna gallimatias ifrån? Troligen från tokvänstern. SD vill väl egentligen inte integrera någon. Den som inte vill eller kan låta sig integreras bör bostta sig någon annan stans. Där har du sanningen.

  • SDs politik går ut på att stoppa 99 procent av all invandring och skapa ett utvandringsöverskott och SDs politik går ut på att INTE tillåta några utlänningar (förutom norrmän, finnar och danskar i krigstider) söka asyl här. Alla bidrag och förmåner kommer att dras in för utlänningar som inte jobbar och försörjer sig själva. Så SDs politik är 1000-fallt mycket bättre än 7-klöverns politik för vanliga hederliga svenskar. Med SDs politik så kommer vi att på bara några år få 100-tals miljarder kr över/ per år till vår egen välfärd och framtid. Så visst är SDs politik rättvisare och bättre än 7-klöverns galna politik.
   /CC

 56. Sverige är skattehelvetets paradis. Invandringen får belasta oss vanliga hur mycket som helst. När ska vi betala skatt på antal soltimmar och regndroppar.

  SD I september ingen tvekan.

 57. Snart har vi inte råd till annat än Invandringen. Den äter allt vi tjänar in. Dieselpriset är nu uppe i över 16 kr liter. Åkerierna som redan gick på knäna får inget över men samtidigt måste de investera i nya miljövänliga bilar. Någonstans har idioterna i regeringen inte fattat att det inte går ihop. Sen har vi fått mer konkurens från de de forna öststaterna som numera kan köra hur mycket kabotage som helst utan att skatta någonstans. De inför nya strängare lagar för att stävja det säger dom men vad hjälper lagarna när ingen ser efter att de följs. Ursäkta mig, de ser efter att Svenska åkerier följer lagarna och straffar dem hårt annars. De andra utifrån kan göra precis som de vill utan påföljd. Sen har de börjat jaga oss om vi hatar också men kan man göra annat med dessa inkompetenta politiker vid makten.

 58. Jag skulle beställa en enkelbiljett ut ur Sverige om jag var företagare där nu. Vill du fortsätta att sätta ditt land i ett kaostillstånd. Det enda sättet är att ta pengar från politikerna. Valet i höst att ge samma politik men kanske andra politiker.

  • De stora företagen klarar sig alltid. De har flera företag och en del utomlands sen taxerar de som koncern och betalar ingen skatt här utan i ett lågskatte paradis. Annat är det med småföretagarna som inte kan göra så och får betala som arbetarna, en skyhög skatt. Så var tror du det finns pengar över att köpa en enkel biljett ut ur Sverige för dem.

   • Jag avskedade alla och flyttade mitt företag från Sverige. Det var ca 3 anställda så inte så många. Men företagsidén tog jag med mig och kunderna och mig själv också förstås. Svenska företaget lades ned, ett nytt utländskt med samma namn startades upp. Jag känner mig ganska nöjd med att lyckas, jag har aldrig gjort sådant tidigare.

    • Jag avskedade mina två anställda för några år sedan, vilka kostade 700.000 kr, men drog bara in 300.000 kr, så nu kör jag själv, ligger rejält på plus och laddar upp för flytt till annat land, så jag slipper att vara med och försörja en massa lyxmigranter och värdelösa politiker.

     • Jag har en kompis som var i samma situation, det lönade inte att ha anställda. Droppen var tydligen när en nyckelperson skulle vara ledig får att vara hemma med ett nyfödd barn. Jättetrevligt och ligger i tiden. Men var får man tag på ersättare? Inte lätt ibland hopplöst.

   • Svenska arbetare och den lägre medelklassen har inte resurser till att fly till annat normalt land och etablera sig där. Precis som motsvarande i MENA-länderna, men det kan de i det undergångsfixerade landet Sverige.

  • Jag har själv försökt starta IT-företag i Sverige, det går inte, kostnaderna är på tok för höga och inte ens med 100 Mkr är man säker, se vad som hände med Narrative, konkade efter 6 år. Se på Spotify, hållits levande med konstgjord andning av Sony BMG och först nu lyckats lanseras på börsen, de var väl tvingade efter rekordförlusten 2017…
   Dessutom så har C300 redan tagit beslut om västvärldens öde och det kommer inte vara roligt. Hårda nedskärningar! Comply Or ”DIE”

 59. Enligt Magdalena Andersson så är finanserna starka i Sverige, är det därför alla möjliga skatter ska höjas.
  Jimmie Åkesson gå all inn med att svenska folket ska få reda på kostnaderna vad invandringen kostar.

  • Maggan har ena fingret där och andra fingret usch och ska räkna ut skatten, inte konstigt att inget stämmer! Men har man ett idiotfolk som väljare har man fria vänstertyglar!

 60. Undrar hur känt detta tillåts bli ifrån vårt skitmedia. I smyg genomförs den ena nya skatten efter den andra. Det har även talats om att finansdepartementet kontaktat de övriga departementen med en begäran att de ska se över sina budgetar för möjligt tillskott tillbaka till ”kassan” – ty den sinar.

  SD 2018

 61. va?? det har jag missat.. ny skatt?? fy fan…

  bara o höja priset… allt blir ju dyrare tjänster o hantverk… snart blir det väl att höja till 1500kr i timmen plus moms

  • Ingen fara, det kommer massor med skattehöjningar som dumsvensken får betala som tack för att HEN röstar vänster!
   Idioter i tomteverkstan!!

 62. Återigen bevisat, svenskarna är världens i särklass absolut dummaste folk! Regeringen sparkar konstant svenskarna i underlivet, och vad gör svenskarna – nej nej man röstar ändå inte på något annat, på valdagen står dumsvensken nerbajsad och nerkissad och mössan i ena handen och sossevalsedeln i den andra.
  Bästa beskrivningen på dumsvenskar är ”jantar som fjantar”!

     • Haha tänker jag absolut göra !
      Du får ta räkningen
      Det tråkiga är att även mina barn o barnbarn får göra det pågrund av idioter som du !!

    • Förstår er. Lämnar själv Sverige i höst, kommer bli riktigt skönt att slippa all galenskap och alla invandrare.

    • Är det inte ganska hög invandring i Spanien också? Portugal verkar bättre för det är så fattigt att inga lycksökande migranter och ”flyktingbarn” vill flytta dit.

     • Faktiskt inte så farligt samt att polisen är stenhårda här nere
      Illegala åker ut direkt

   • vi drar snart här i från och sen får du skatteslava för muslimerna tills du tynar bort och dör samtidigt som vi sitter på stranden och dricker pinacolada och har det gott i något varmt paradisland.
    och tro inte att du kommer få några gratispengar, välfärdsdrottningarnas tid är förbi. jobba eller dö, Comply or ”DIE”

    • Jag kommer inte att sakna er. Vi behöver inga ynkryggar här när det skall göras upp med våra fiender.

     • vi har inte gett upp ännu, vi ger er ett par chanser till, dock så ser jag ingen större förrändring, 7k har fortfarande majoritet och Soya Demokraterna SD har övergivit sina vallöften.

    • Lägg av med muslim tjatet, spelar ingen roll vilken religion araber och afrikaner har…jag vill inte betala för dessa fega värdelösa ”flyende” oavsett religion !!

   • Vi flyttar under förutsättning att MEA gänget gör det samma. De får börja, då de kom sist. LAS heter lagen.

   • ”Trivs ni inte med oss Svenskar finns det inget som tvingar er att vara kvar.”

    Jo, det finns det! Den ekonomiska situationen tvingar många att vara kvar.
    Ca 30 % av folket är på gränsen till efterblivna och pga att de ändå har rösträtt så förstör de Sverige genom att rösta på oikofobiska och svenskfientliga partier. Att man då inte trivs i Sverige är ju inte alls konstigt men är det en anledning att emigrera?
    Ja, vissa har ju fattat det beslutet (50 000 svenskar per år emigrerar).
    Man kanske trivs med sitt jobb, bostad, bostadsområde mm och då är man inte så pigg på att emigrera bara för att majoriteten svenskar vill begå kollektivt självmord och skapa ett helvete för sina och alla andras barn och barnbarn.

  • Alla svenskar är inte dumma i huvudet men mitt bestämda intryck är att ca 30 % har ett iq som ligger en bra bit under normalintelligens, de är nästan efterblivna. Att genomsnitt-IQ i Sverige ligger på 100 måste bero på att det finns en liten intelligent elit som driver upp genomsnittsintelligensen.

  • Ja så fort man nämner NMR så är ni där och raderar. Ni beter er exakt som Bonnier, Google, Youtube etc. Känns inte som att ni står för yttrandefrihet.

 63. Alliansen med YNKRYGGSMODERATERNA i spetsen har precis på alla tänkbara sätt visat under drygt 4 år vilka jäkla Sverigehatare de ÄR
  Sparka ut dem ur Riksdagen den 9/9 !

 64. Återigen bevisat att det bara finns ETT oppositionsparti i landet och sju sossepartier. Vakna, för helvete svenska folk!

   • Det är bara att tiita omkring så ser du det varje dag. Listan är enormt lång! Några exempel:
    1. Alliansen är i praktiken död, därmed kommer man aldrig kunna få ihop en koalition
    2. Ulf K vill regera med Löfven
    3. DÖ lever fortfarande. Att inte vilja ta makten under de sista fyra åren säger allt.
    4. Det finns ingen gemensam plattform, med andra ord har man ingen plan
    5. Så länge Annie Lööf beter sig som en tjurig barnunge kommer Alliansen ingen vart.
    6. Man röstar inte emot typiskt förslag såsom att beskatta sjukförsäkringar
    Jag säger inte att det kan uppstå andra konstellationer, men Alliansen så som vi känner den, vare sig kan eller vill regera ihop.

 65. Låter självklart att en löneförmån ska beskattas som lön.

  Finns andra områden inom det finansiella som är mycket viktigare som att Riksbanken lånar ut pengar till finansbranschen till negativ realränta vilket är ren förskingring av statens pengar.

 66. Det är väl inte mer än rätt, tänk om arbetsgivaren skulle betala bilförsäkring hemförsäkring osv vore det rätt eller,?

  Privat sjukvårdsförsäkring beskattas inte om löntagaren betalar själv med skattade pengar.

  • Sjukvårdförsäkring tar något av pressen från de offentliga sjukhusen, de biter sig i halen , dessa politiker.

    • Om man aldrig blir sjuk eller behöver utnyttja denna försäkring, kan man då få tillbaka den skatt man har betalat in? Det blev aldrig någon förmån.

     Å andra sidan är det bara om den beskattas för då har vi råd med ännu mer invandring.

    • Nej, det är en extra försäkring som arbetsgivaren betalar för att sina anställda skall få rätt vård snabbt för att sen kunna återgå till sitt arbete snabbare.
     Ditt resonemang är rena sossefasonerna ” får inte jag, skall ingen annan få”.

     • Ja, precis. Bara en massa avundsjuka.

      De som klagar anser nog att det är bättre att folk dör i kön medan de väntar på att få vård.

      Ska det inte även vara en skatt om man fick träffa en bättre läkaren än andra fick träffa. Jag fick träffa en bra läkare och kunde återgå till jobbet efter en vecka. En annan person fick träffa en dålig läkare och kunde återgå till jobbet efter två veckor. Klart att jag ska nu ska betala en extra skatt för det!

    • Det är ändå inte en VILKENSOMHESLT förmån, eftersom den sparar samhället för pengar.
     Räknestycket är interessant. En sjukhusbädd kostar 6000 i dygnet, och sjukvårdsförsäkringen har en premie på 200 i månaden.

     Så blir försäkringstagaren sjuk, och hamnar två veckor på sjukhus, altså 84 000 plus själva behandlingen till 30 000, som samhället släpper betala.

     114 000 sparat. Om han får betala själv, så gäller marginalskatten, så premien blir fortfarande 200 kr, men skatten kommer i tillägg, så det blir 100 kr för honom att betala i skatt. 1200 kr i året. Han vill inte ha denna utgiften, så företaget får betala honom 200 kr extra i månaden i lön.

     Företaget har då inte råd, och avslutar försäkringen.

     Nu blir han sjuk efter två år, och staten fick inte en krona till, och nu får den betala 114 000. Ingen lysande äffar.

     • Exakt. Det uppstår alltid oanade konsekvenser. Enligt din beräkning borde det vara på det viset att de som inte har en privat försäkring är just de som borde betala mer för sin vård.

      I stället för att tänka avundsjuka borde de tänka, att alla arbetsgivare borde försäkra sina anställda på detta vis. Hur kommer det sig att de inte gör det?

      Men just nyss nämnda är den springande punkten. Alla anställda inom offentligt sektor får inte någon privat försäkring. Och just de är i mest behov av en sådan då de är mest sjuka på grund av att staten är en sådan dålig arbetsgivare.

     • Hur många anställda inom den offentliga sektorn som har så kallade låtsas jobb. På stadsdelsförvaltningen här är nog 95%. De är sjuka, då de aldrig får foten.

     • Nej, du sparar ingenting, den försäkrade betalar ingenting för behandlingen, oavsett, det är det landstinget som gör i sista fallet, försäkringsbolaget i första fallet.

      Herregud, följ med!

     • Jag hänger med, samhället sparar enligt dig 114 000 men
      om han jobbar , så vinner samhället dvs. våra bidragstagare och politiker ..Har ingen funderat att 6000 per dag om det är nu sant är lite mycket ?

     • Tydligen följer du inte med. Om han får en svår influensa så kan han inte jobba, om han han får en skada, så kan han heller inte jobba.

      Vården får han , men med olika betalare, skattebetalarna eller försäkringsbolaget. Det här är akuta fall. du tänker tydligen på planerade inngrepp (höftoperationer o.a.), men det är en annan del av diskussionen.

      6000 per dygn er lågt anslagit. På Sollefteå sjukhus kostar det 40 000 per dygn på intensivvården. I tillägg kommer mediciner på mellan 1000-20 000 i dygnet.

      När jag senast (i 2015) låg på ett sjukhus i Örebro län, så skickade Landstinget en räkning till mig på 89 000 kr, då hade jag legat dår i 10 dagar, före jag flögs med helikopter til mitt hemland Norge. Räkningen skulle såklart inte sänts till mig, men till norska Helfo, men den utländska damen på Landstingets fakturaavdelning kunde knappt svenska, så det gav jag upp. Helfo fick ordnad detta. Eftersom jag har fastigheter i Sverige, och svensk personnummer, så skickade landstinget räkningen till en av mina fastigheter där. Grannen tog hand om posten, og skickade den till mig…

      Oavsett, sina patientavgifter på runt 2000 kr ville de ha ändå.
      I Norge som jag låg två månader på sjukhus ,finns det inte en enda krona i patientavgifter, så där fick jag betala ..ingenting.

      Eftersom den akuta delen innebar en post på 27 000 kr, så blev dygnkostnaden 6000 kr, medisiner kom på 2000.

      Torde berätta att de gärna ville ha mig där längre, för då fick de ju in pengar, för den vanliga örebroaren får de ju inte en enda krona…..men jag valde att åka till ett land utan patientavgifter på sjukhus. Norge har dock 150 kr i avgift för att gå till din läkare (intil 2000 kr året), och vårdcentraler finns inte i Norge (annat än för småbarn).

    • För att sedan stoppa pengar i det svarta hålet och långa sjukskrivningar pga väntetider för vård! Vilken vinst?!

    • Varför skall allt beskattas? Förstår inte riktigt. Jag får ändå inget för min skattepengar, förutom sån jag inte vill ha.

  • Rätt och rätt. Staten lagstiftade om att företagen ska ta mer ansvar för sin personals hälsa. En åtgärd är denna privata försäkring. Nu ska de anställda bestraffas mer eller mindre på grund av att staten är en sådan förbaskat usel arbetsgivare.

   Alla avundsjuka i samhället kommer inte vara nöjda förrän alla betalar minst 100 % i skatt.

  • Sjukvårdsförsäkring har man som företag för sina anställda inte främst för att vara snäll mot de anställda och ge dem en förmån, utan för att den anställda är viktig för verksamheten samtidigt som man bedömmer att offentliga vården inte kommer kunna leverera vård i rimlig tid, med en stor kostnad för utebliven produktion och/eller hitta+lära upp ersättare + sjuklön för den sjukskrivne. Det är alltså en försäkring främst för att personalen ska finnas arbetsför på plats när den behövs och inte sjukskriven i en vårdkö, på samma sätt som man har försäkringar på sina maskiner t ex. Ska de anställda betala förmånsskatt för att den maskin de arbetar med är försäkrad också?

 67. Sosseregeringen bestämmer att arbetsgivarna ska ta större ansvar för sina anställdas hälsa. En åtgärd arbetsgivarna då gör är att försäkra sina anställda privat. Arbetsgivarna vill bland annat att deras anställda ska få vård snabbare, så de kan komma tillbaka till arbetet snabbare.

  När detta upptäcks av sosseregeringen och allt annat vänsterfolk börjar de skrika om att det är orättvist. Det måste bestraffas. Det måste skattas.

  Det ironiska i ovan är att staten är den sämsta arbetsgivaren. Staten har den sjukaste personalen. Men, det är alltid privat arbetsgivare som det klagas på. Vad har staten gjort för att förbättra sin personals hälsa? Ingenting. Tvärtom, gjort det ännu sämre.

  • Det är nog snarare så att företagen vill ha sina anställda på jobbet än att regeringen tvingat på dem försäkringarna.

   Annars har du rätt i mycket. Offentliga sektorns matriarkala strukturer är lika bra för hälsan som arsenik.

 68. Det är ju det jag sagt hela tiden, vi har sju socialkommunistiska partier i landet. Det finns ingen borglighet, ingen allians, inga högerpartier förutom ett.
  1 miljard extra alltså, direkt till mer dödskultsmuslimer med andra ord.

  • vad får den etniske svensken ut av det ? svar: inget det enda sossedreglet kommer att (vårda) är ännu fler muslimer.

 69. Hur många här i kommentarsfältet har denna förmån från arbetsgivaren?
  Det är väl mest speciella grupper som får detta betalt av arbetsgivaren. De andra får väl, om de förekommer, betala genom löneavdrag.

  • RUT kan du utnyttja utan problem, utan att äga din bostad. Sjukvårdsförsäkring har man som företag för sina anställda inte främst för att vara snäll mot de anställda och ge dem en förmån, utan för att den anställda är viktig för verksamheten samtidigt som man bedömmer att offentliga vården inte kommer kunna leverera vård i rimlig tid, med en stor kostnad för utebliven produktion och/eller hitta+lära upp ersättare + sjuklön för den sjukskrivne. Det är alltså en försäkring främst för att personalen ska finnas arbetsför på plats när den behövs och inte sjukskriven i en vårdkö, på samma sätt som man har försäkringar på sina maskiner t ex. Ska de anställda betala förmånsskatt för att den maskin de arbetar med är försäkrad också?

  • Du kan inte heller i normalfallet bli en glad pensionär vid fyllda 50 år och med 16 intjänandeår bakom dig, men den förmånen har politikereliten i riksdagen gett sig själva.

 70. Det är nog lätt att bli utbränd som riksdagsledamot när man måste hålla koll på 6 olika knappar.

 71. Hur kan det ens få finnas en knapp där det står avstår, klarar en riksdagsman inte ens av att ta ställning har den inte i riksdagen att göra.

 72. Nu klämmer dom åt småföretagarna. Snart flyr dom också. Alla företagare ligger och väntar och ser vart vindarna går efter riksdagsvalet. Vinner sossarna igen är det kört. Själa pensionssparande…lågt riktigt lågt!!

  • Och i väntrummet krav på en ny skatt på avstånd, den s. k. kilometerskatten, som drabbar tunga transporter och skogsnäringen i Norrland extra hårt.

  • Helt riktigt ! Och även för personer utanför försäkringen, att få möjlighet till bra vård…

 73. En sak jag inte förstår. Maggan talar ju ständigt om dessa stora överskott i stadsfinanserna… Varför isåfall fortsätta driva in mer pengar i en skadligt skattehöjjar politik?

 74. Den miljarden staten drar in behövs för att fortsätta att betala de extra utgifterna för
  de ”nya svenskarnas” sjukvård och tandvård!!!!

  • Och det är bara början; många fler miljarder måste tas in inom en snar framtid för att betala berikandet.

 75. Importfolket betalar 50 kronor för sjuk / tandvård, du och jag betalar fullpris.

  VARFÖR FÖRMÅNSBESKATTAS inte dessa personer ?
  Vad säger MODERATERNA ? LIKA FÖR ALLA !!!

 76. POLITIKERNA har den bästa förmån av alla.
  Bara att åka till Sofia hemmet för sina krämpor.
  INGEN FÖRMÅNS BESKATTNING.

 77. En röst på Moderater är en röst på V-Kommunisterna. Sverige har 3 st olika politiska partier idag, 7-klöver regimen, SD och AFS.

 78. Vilket svek av de borgerliga partierna, emot sina egna väljare!

  Inte konstigt att SD hela tiden tar röster från dessa svekfulla partier, som i DÖs anda hela tiden sviker sina kärnväljare.

 79. En miljard extra som även det ska gå till importen förstås,nu börjar skattehelvetet
  på riktigt när alla kommande notor ska betalas.

LÄMNA ETT SVAR