Arvsfonden 35

Genrebild gravplats/Imamen Salahuddin Barakat. Foto: Pixaby/Faksimil Facebook

Inrikes

Allmänna arvsfonden skänker miljoner till islamist – ska förebygga ”islamofobi”

Publicerad 8/11/2021
Annons

Allmänna arvsfonden låter nu miljonbelopp regna över imamen Salahuddin Barakat som kopplas till Muslimska brödraskapet. Barakat ska tillsammans med rabbinen Moshe David HaCohen förebygga islamofobi och antisemitism i landet.

Allmänna arvsfonden förvaltar de pengar som medborgare utan att arvingar lämnar efter sig när de avlider. Samnytt har tidigare uppmärksammat att arvsfonden bland annat skänkt pengar för att lära ut om fisting och analsex. Informationsmaterialet togs sedan in av bland annat Storsjöskolan i Umeå, där barn i åldrarna 10 till 12 år studerar.

LÄS ÄVEN: Staten tar deras familjearv: ”Man kör över den lilla människan”

Nu har Allmänna arvsfonden skänkt 12 508 420 kronor till föreningen Amanah som leds av imamen Salahuddin Barakat och rabbinen Moshe David HaCohen.

Det framgår av information på Allmänna arvsfondens hemsida att projektet ska förebygga, motverka och hantera islamofobi och antisemitism bland personer 12-25 år.

Känd som islamist

Samnytt har tidigare uppmärksammat imamen Salahuddin Barakat som är ordförande i Islamakademin i Malmö, en förening som skattebetalarna finansierar genom Malmö stad.

Barakat som media framställer som moderat i sin muslimska tro har samtidigt medverkat som talare vid den årliga konferensen för Islamiska förbundet som anklagas för kopplingar Muslimska brödraskapet.

År 2016 författade Barakat en debattartikel i SvD i vilken han uttryckte bestörtning över att islamisterna Mehmet Kaplan och Yasri Khan tvingades lämna maktens korridorer.

På Facebook uppges Barakat bland annat ha skrivit följande där han klargör att islam står över allt annat, även svensk lag:

Imamen: Muslimer kommer utkräva sin rätt

Så sent som i hösten 2020 attackerade Barakat Frankrikes regering med ord som ”islamofob skurkskat” för landets hållning mot islamism. Tidningen Nyheter Idag uppmärksammade att Barakat nio dagar innan läraren Samuel Paty halshöggs i ett muslimskt terrordåd i Paris skrev följande på Facebook och senare raderade inlägget:

”För hans största rädsla är just arabernas och muslimers självständighet, enande och styrka. En utan tvekan befogad rädsla då en vacker dag kommer de som har varit utsatta för Frankrikes ondska och orätt att utkräva sin rätt.”

Islamakademin som styrs av Barakat håller kvinnor separerade från män.

Islamakademin. Foto: Faksimil Facebook

LÄS ÄVEN: En miljard kronor till radikala islamister från svenska skattebetalare

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
518Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons