jimmie5
Inrikes

Allt fler rankar SD:s invandringspolitik som den bästa

Publicerad 6/27/2018
Annons

Ökningen på bara två månader är dramatisk – från 27 till 36 procent. Det visar en ny mätning från Novus.

Medan regeringen försöker få valet att handla om välfärden, är det fortsatt invandringen som ökar mest i betydelse för väljarna.

Trots att både Socialdemokraterna och Moderaterna försökt vinna tillbaka väljare som tröttnat och gått över till Sverigedemokraterna genom att i stora delar kopiera partiets politik, har det inte gett någon utdelning – hos såväl S som M har förtroendet i invandringsfrågan backat.

SD äger fortsatt frågan med 36 procent som anger att partiet har den bästa invandringspolitiken, en ökning med hela nio procentenheter på två månader.

– Det är ett faktum att Sverigedemokraterna är ett parti som har lyft de här frågorna under väldigt lång tid och det är klart att det också betalar sig. Jag tror däremot att ju närmare valet vi kommer så handlar det inte bara om att peka på problemen utan det handlar också om att visa på lösningar, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer till SVT Nyheter.

Bara 14 procent anser idag att Socialdemokraterna har den bästa invandringspolitiken.

– I delar så handlar det om att väljarna tycker att det är Sverigedemokraterna som har ett stort förtroende i den här frågan. När också debatten väldigt ensidigt har handlat om migration och integration så växer det förtroende för Sverigedemokraterna, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
774Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons