Foto: Youtube/Alternativ för Sverige

Alternativ för Sverige censurerade på Youtube – Google hotar radera kontot

104 Shares

Partiet anklagas för hets mot folkgrupp. ”Jag ser YouTubes censur och anklagelser om ’hets mot folkgrupp’ som en ren kvalitetsstämpel av mitt budskap”, säger partiledaren.

På måndagen publicerade partiledare Gustav Kasselstrand ett videoklipp på sajten i vilket han enligt Fria Tider talade om det senaste islamistiska terrordådet i Paris där en tjetjensk 20-åring mördade en person och skadade fyra.

I videon sade Kasselstrand bland annat att han ville utvisa de uppskattningsvis 2 000 islamister som enligt Säpo finns i Sverige.

Videon togs bort med hänvisning till hets mot folkgrupp och man ska även ha hotat med att ta bort partiets konto helt och hållet.

– Jag ser YouTubes censur och anklagelser om ”hets mot folkgrupp” som en ren kvalitetsstämpel av mitt budskap. Det är ändå problematiskt att jag som partiledare för ett snabbt växande parti i Sverige inte tillåts föra ut mina åsikter på sociala medier, säger Kasselstrand.

Exakt vad som skulle vara ”hets mot folkgrupp” är dock oklart.

Kasselstrand menar att lagen om hets mot folkgrupp utgör ett tankebrott och bör avskaffas omedelbart.

I skrivande stund finns videon fortfarande kvar på Twitter.

104 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.