Foto: Youtube/Alternativ för Sverige

Alternativ för Sverige utmanar SD – går till val på återvandring

Delningar

Förre SDU-toppen Gustav Kasselstrand presenterade vid en pressträff under måndagskvällen partiet ”Alternativ för Sverige” som utmanar inte minst Sverigedemokraterna i höstens riksdagsval.

Det nybildade partiet går till val på att kritisera det politiska etablissemanget, införa asylstopp och satsa på en aktiv återvandringspolitik.

– De som kommit till Sverige illegalt, de som begått brott, de som ljugit eller fuskat sig till uppehållstillstånd, de som bott här år efter år utan att lyfta ett finger för att anpassa sig eller bidra till det svenska samhället har ingen plats här, sade Kasselstrand i sitt tal och tillade:

– De ska inte integreras, de ska åka tillbaka till sina hemländer!

Efter en infekterad intern maktstrid bröt Sverigedemokraterna med Sverigedemokratisk ungdom (SDU) hösten 2015 och skapade ett nytt ungdomsförbund. Många av dem som i samband med det uteslöts ur partiet har nu gått över till Alternativ för Sverige.

Maktstriden, som kulminerade 2015, var delvis en schism mellan SD:s skånska falang och dess Stockholmsavdelning. Det är något som även avspeglas i Alternativ för Sveriges styrelse där de flesta tidigare var medlemmar i SD:s Stockholmsdistrikt.

Förutom tidigare SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand finns även SDU:s förre vice förbundsordförande William Hahne samt SDU:s förbundsordförande Jessica Ohlson i det nybildade partiets partistyrelse.

Andra namn i styrelsen är Markus Jonsson, tidigare pressekreterare åt Stockholms finansborgarråd Sten Nordin (M), samt Adam Berg som hotades med uteslutning ur SD 2015, men klarade sig kvar med nöd och näppe när SD-ledningen rensade ut misstänkt intern opposition.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

2421 KOMMENTARER

  • Var inte så säker på det du. Det finns potential i AFS. Låt säga ett SD på 18% och ett AFS på 6% är alla dagar i veckan bättre än ett SD på 24%… Och med AFS så försvinner det ständiga slagträet om ”bruna rötter” ????

   • YES precis så. Det olyckliga skulle förstås vara om AfS tar 3.5% eller så, och därmed skär tasken lite grann av SD. Men SD har samtidigt förtjänat det. De har ägnat de senaste 4 åren åt at ….. i stort inte göra något alls. Varför har man inte varit ute och talat på gator och torg? Varför har man inte anordnat demonstrationer?

    Nej, fram för mer energi. Nya förmågor. Folk föraktar den etablerade makten, istället för att sukta efter att få gå på nobelfester och skit. Det enda viktiga för Sverige nu är: INTERNERA DEPORTERA REPATRIERA. Inget annat spelar någon roll.

    • den som gjorde det har dom ju petat från toppen nämligen KENT EKEROTdet bästa lokomotivet som SD hade nu kanske han går över till afs i stället

  • Nei. Alternativ for Sverige kommer til å forskyve tyngdepunktet i svensk politikk. En stemme på afd er 100% mer innvandringskritisk enn en stemme på SD.

  • Precis så resonerades det också inför valen 2002 och 2006 när SD påbörjade sin ”resa”.
   Sannolikt kan det gå snabbare för AfS. SD har ju s a s ”brutit väg”.

  • Du menar åttklöverpolitik? Läs SDs ”migrationspolitiskt inriktningsprogram”! Det är tandlöst snömos.

 1. Röstar jag på det här partiet så finns det en mindre chans att massinvandringen upphör så nej tack.

  • Ooook, så massinanvdringen upphör, det vill säga minskas till 3000 kvotflyktingar och 30 000 anhöriginvandrare och 20 000 arbetskraftsinvandrare eller vad SD nu vill ha enligt Bielerplanen. Sen då? Det är samma march mot avgrunden som övriga åttklövern.

  • SDs ”migrationspolitiskt inriktningsprogram”, en liberalisering av deras program från 2007:
   https://sd.se/wp-content/uploads/2017/10/Migrationspolitiska-inriktningsprogram-.pdf

   Arbetskraftsinvandring, utdrag:
   Tillstånden bör dock inte vara bundna till ett enskilt avtal och en enskild arbetsgivare, tvärtom ska arbetstagaren under tillståndstiden ha möjlighet att byta arbetsgivare förutsatt att den nya anställningen motsvarar kraven för ett nyupprättat arbetstillstånd. Vid ett sådant byte ska arbetstagaren maximalt gå arbetslös i tre månader.

   – Ok, så enligt SD ska man kunna arbetskraftsinvandra hit genom att få någon att anställa en, varför inte en syrisk kebabkiosk, och sedan kunna hoppa mellan arbeten? SDs arbetskraftsinvandring är mer eller mindre öppna gränser redan där.

   Flyktinginvandring, utdrag:
   Naturligtvis finns det situationer då hjälp i det direkta närområdet är otillräcklig och enskilda behöver förflyttas till säkerhet i ett annat land , exempelvis för att undkomma en specifikt riktad och stor hotbild. I sådana situationer förespråkar Sverigedemokraterna ett vidarebosättningssystem där de flyktingar som har fått behov av flytt fastställt kan få detta ordnat på ett lagligt och välorganiserat sätt.

   Ovanstående principer bör för svensk del upprätthållas även om det internationella samarbetet brister. Asyl ska endast beviljas om Sverige är närmsta nåbara säkra land.

   Så länge Sverige inte utgör närområde till en kris ska flyktingmottagande endast vara möjligt genom någon form av organiserat vidarebosättningssystem. I dessa fall ska mottagandet vara förberett avseende såväl boende som sysselsättning, vare sig det handlar om arbete eller utbildning.

   – Hela avsnittet är motsägelsefullt och förvirrande. Men när politiker varken säger bu eller bä om invandring vet vi vad som händer. Vidare vet vi att SD vill höja mängden kvotflyktingar. Antagligen för att folkutbytet skall ske på ett ”lagligt och välorganiserat sätt”.

   Hursomhelst, du har länken, läs på själv! Jag kan inte tänka mig att någon som läst igenom detta sorgliga, illa hopkomna, otydliga dokument får förtroende för SDs invandringspolitik.

   • Det finns väl inget som motsäger återvandring i det? Det handlar om olika individer. Det som SD skriver om är tänkta extrema och sällsynta tillfällen där en resa till Sverige är det enda som kan rädda livet på någon flykting. Då ska den möjligheten finnas.

 2. Jaha, då har SD två alternativ: fortsätta med sin trötta och oftast flundralikt platta stil, eller….. ÅTERRADIKALISERING!

  Det partiet som på mest trovärdiga sätt försäkrar oss om att de vill INTERNERA DEPORTERA REPATRIERA samtliga som inte hör hemma i Sverige har min röst.

  Kasselstrand är en väldigt intelligent och vältalig människa. Han skulle förmodligen vara en väldigt mycket mer formidabel oppositionsledare än Jimmy.

  Må bästa INTERNERING-DEPORTERING-REPATRIERINGS-parti vinna!

  • Det som imponerar mest på mig med Kasselstrand är att han verkar drivas av pliktkänsla snarare än något annat.

   • Verkligen, en frisk fläkt. Älskar att han verbaliserar sitt förakt mot den gamla politker-klassen. Stor skillnad från Åkesson, som så längtande och trugande fiskat efter att ”få komma in i värmen” under så lång tid.

 3. OT. Denna site borde skriva om det nyligen avslutade valet i Italien som fick en mycket intressant utgång och som även kommer att sätta sinnena i kok i EU.

  PK media i slaskSverige har som vanligt lagt locket på om detta valet.

 4. Sosse-Sverige består mest av sossar och kommer så förbli tills något mycket omvälvande sker. Att oppositionen splittras på två partier kommer inte att bidra till någon förändring.

 5. AfS vill lägga ner Migrationsverket, och påbörja en aktiv återvandringspolitik. JA! Kasselstrand fattar var skåpet ska stå. Med detta, har han inte bara kastat handsken inför Jimmy. Han har tagit handsken, lagt blyhagel i den, och gett Jimmy en örfil med den som förmodligen kunde höras på månen.

  Vad blir Jimmys respons? Förhoppningsvis ”jag synar dina kort Kasselstrand, och höjer med ett löfte om att tömma landet på zigenare innan sommaren 2019, om jag får makten”. Och sen Kasselstrand svara på det, osv. Det finns ingen brist på icke önskvärda människor att lova kasta ut. Det finns ingen brist på politiker man kan lova åtala för folkförräderi och annat. Det finns ingen brist på skatteslöseri man kan lova åtgärda.

  Låt fighten börja!

     • Då tycker jag du ska förklara för SN:s läsare hur de redan på 60-talet komuniserade från och till månen.
      Om vi nu ska ta det så?

     • De använde radiovågor. Det är inte samma sak som ljudvågor.

      Men för helvete, skit i ljudvågorna. INTERNERA DEPORTERAS REPATRIERA! Det är det viktiga som jag vill att folk tar med sig från mitt inlägg. Låt partiet du stödjer – SD eller AfS – veta att det är de 3 sakerna som ligger dig varmast om hjärtat!

     • Tragiskt trams och ”rättande” är jag trött på.
      Jo jag vet hur de skickade ljudet.
      Anpassadet till hur de som kommer till vårt land behagar bete sig, är enl mig en av de sämsta egenskaper vi svenskar har, och gör oss till dåliga mottager av de som ser ner på oss.
      Det om inget annat gör att dessa måste hem igen, med anpassat färdmedel, så de kommer fram.

  • Mitt i allt detta gör den liberala makten vad den vill , varken SD eller AFS kommer någonsin att få makt, folket är helt i händerna på maktapparaten. Sossarna kommer att försena katastrofen med ytterligare skattehöjningar och kosmetika. Samtidigt som
   mångkulturen och Islamismen fräter sönder nationalstaten.
   Lilla KD har mycket mer makt än SD/AFS tillsammans, och så kommer det att förbli.
   SD är enda hoppet.

   • Fast om SD aldrig någonsin kommer få makt, hur kan du då tycka SD är enda hoppet? 🙂

    Allt är inte förlorat, kamrat. Se på Italien. Vindarna vänder. Kanske även i norr.

   • Hopp för vad? Mer invandring, mer liberalism, mer menlöshet. Jag har fått nog av det antirasistiska mittenpartiet som förespråkar en lagom invandring.

 6. SVERIGE BEHÖVER ETT PARTI TILL HÖGER OM SD
  Ett parallellparti till Front National i Frankrike, Lega Nord i Italien och Alternativ fur Deutschland.Ett parti med vilken SD längre fram kan bilda regering med! Och rädda Sverige från en stor katastrof.Detta parti kommer systematiskt att bekämpas av Sveriges journalistkår.Däremot anser jag att SD bör hålla sig neutralt till partiet!Men det nya partiet kommer att möta hårt motstånd!Gränserna till Sverige bör stängas hermetiskt och en omfattande repatriering påbörjas. Vi bör följa Israels exempel där man ger alla 50000 oönskade afrikanska invandrare 3500 US dollars i fickan(motsvarar 7-8 årslöner i hemlandet) + enkel flygbiljett hem till Afrika.Humant!
  Lycka till !

  • Jag skulle åka var som helst i hela världen med moped om jag kunde åka hem med 7-8 årslöner. Det låter som en kraftig pullfaktor att komma till Sverige.

  • Eller, 4%+ till AfS, och därmed ett parti som öppet talar om att lägga ner migrationsverket och skicka hem alla som inte hör hemma i Sverige. Ett parti som kan så lite välbehövlig råg i ryggen på SD, som typ inte gjort ett jävla skit de senaste 4 åren.
   Ett parti som flytta Overton-fönstret norrut. PRECIS vad vi behöver.

 7. Hur kommer det att bli om alternativ för Sverige kommer in i riksdagen och ytterligare ett parti där de inte vill tala med och inte får vara med i Nobel festen osv och att inte tala om vilka anklagelser det kommer att bli ???

 8. Känns som Nationaldemokraterna 2.0.
  Gissar att det kommer gå ungefär som för ND. Historien upprepar sig!

  • Nationaldemokraterna var ett sosseparti. Om det är något som är säkert med AFS är att de kommer stå till höger om resten av den politiska kartan ekonomiskt. Så din jämförelse är okunnig.
   Vidare så kom ND ur den gamla utomparlamentariska högern i sverige. AFS folket är komna ur det moderna SD, det är unga människor som engagerat sig när vansinnet i sverige har varit uppenbart.

 9. Underbart! Äntligen ett seriöst alternativ som man kan rösta på. Håller helt med de som skriver att SD inte gjort mycket de senaste åren fast de har spelat mot öppet mål.

 10. Tyvärr tror jag AFS behöver betydligt mer tid på sig.
  Men förhoppningsvis en nagel i ögat på det ”nya 5e borgarpartiet”.

 11. Man vinner inga val på att splittra Sverigerörelsen. Detta parti har NOLL möjligheter att komma in i Riksdagen och kommer endast stjäla röster från SD. Vänstern jublar säkert då högern nu får sin motsvarighet till Fi.

  • Det sa alla om SD också när jag röstade på dom första gången -98.
   -Ingen mening. Dom kommer aldrig få något inflytande..
   Och se hur det har gått med det. Säkert bra i slutändan. Tror faktiskt att dom kan gå ganska bra redan i år. Det blir ett perfekt samarbetsparti för SD sen när prestigen lagt sig lite. 2022. Efter den efterlängtade totala systemkollapsen

  • AFS kommer ta de röster som tror att man löser sjukvården med återvandring. Tror inte heller att de kommer in. 2-3% mindre till SD.

 12. Skall läsa programmet ordentligt. De samarbetar också med sd uttrycker de.
  Kan göra att jag ändrar blankrösten. SD är i mitt fall numer helt uteslutet och det känns faktiskt bra i kroppen.

 13. Precis vad som behövs som alternativ kvotflyktingälskande och SVT-älskande SD. Har SD tur nu så kanske AfS seglar upp som den nya äkta oppositionen så att SD kan få lov gå i sin hett efterlängtade HBTQ-parad efter 2018

 14. Splittring är inte bra just nu. Vi slipper en del dårskap i Riksdagen för att V och MP anhängare röstar Fi istället, som inte tar sig förbi spärren. Men just i år behöver SD alla röster de kan få. Sen har jag en viss förståelse för att AfS bildades också…

  • Det skulle nog sd tänkt på lite tidigare innan de började med sin moderatuppvaktning och sen gjorde i princip det mesta de kunde göra för att reta upp sina kärnväljare.

  • Men just i år behöver SD alla röster de kan få
   Så kommer SD säga varje val, medan de liberaliseras mer och mer, blir fantasilösare, idelösare, tröttare, kraftlösare och helt blir en organisation för att lyfta riksdagspension. Tror du inte att resten av sjuklövern ville väl en gång? Tror du inte att M och C var patrioter en gång?

  • 80%, minst, av svenska folket vill inte ha islamisering av landet. 7klövern står för islamisering. Det finns gott om utrymme för ett sverigevänligt parti till.

     • Då har kanske dessa 60% en chans till i september. Missköter de sig då kommer det att stå dem dyrt, Soros, islam och vänstern kommer att göra huggsexa av Sverige.

   • Varje gång SVT’s Opinion Live ställer frågor till folket i klick-enkäter vinner alltid det sverigevänliga alternativet med 80-85%.

    • SVT vill (?) att folket ska leva på bidrag och DÄRFÖR får de som är EMOT aldrig komma till tals. Det enda alternativet är : FLER MEA , Somalier , Afghaner –> kör skiten i konkurs !

   • De borde få Sura 8:12 i hemläxa. Fattar de inte då kommer jag inte att sakna dem som får uppleva suran i verkligheten. IS har övertygat mig.

 15. Man kan se på bildandet av AFS på flera sätt, men om Kasselstrand jobbar envetet och klokt och håller nazister borta från partiet så kommer AFS definitivt in i riksdagen inom 2-3 valperioden. Jag tror dessutom att partiet är bra för SD s utveckling då AFS kommer att dra SD tillbaka till den ursprungliga väg SD hade från början. I dag försöker Jimmie pk anpassa partiet, vilket är fel väg och vi ska därför välkomna AFS.

  • Om 2-3 valperioder är allt för sent. Det enda hoppet vi har är SD, och ett riktigt starkt sådant nu till hösten.

   • Jag kanske underskattar AFS utvecklings potential, men det kommer definitivt påverka Jimmies pk planer. Kanske han även ändrar sin inställning till SVT, den kommunistiska bastion, som han tydligen vill ha kvar.

   • SD har inte gjort ett smack under fyra års tid trots otroligt dramatiska händelser. När man slår upp ”trött” i ordboken står det ”sd” där. De är slut.

    • Vad jag vet så är det i riksdagen som makten sitter där har SD 12-13 % skulle denna procentsats ha någon makt mot 87% liberalism. förklara hur ett marginaliserat (utstött) parti på 4% via Riksdag /Kommun/Landsting skall påverka, Det som SD har undvikit är gatans parlament i kamp mot AFA är det där AFS skall agera. Man påverkar via makt vad jag vet.
     SD har lärt sig läxan.

     • Så är det formellt men inte i verkligehten. I verkligheten utövas makt på många nivåer och genom det allmänna samtalet. Politik är nedströms från kulturen, som någon sa. SD har inte gjort ett smack på det ämnet, de har suttit vid sina skrivbord och flyttat papper. Och de visar ingen passion, ingen vilja, ingen glöd, ingen tro. De är meningslösa.

 16. Undrar ifall de liberala valstrategerna i SD förutsåg
  detta ? Välbehövligt i allafall eftersom SD håller på att glida in i 7- klöver dimman! Med tanke på det bisarra läget Sverige befinner sig i behövs ett parti
  som talar klarapråk och inte smyger i buskarna som strykrädda katter.

    • Hungriga hundar viftar på svansen och gnyr. De är lata och odrägliga. Hungriga vargar är nått helt annat. Ursäkta men högern är en mops medan vänstern är ylande och gläfsande vargflock.

     • Ligger lite sanning i det. Dock är väl hunden sprungen ur vargen,och som under åren förädlats för att passa in i vårt liv.

     • Det är så det heter. Nu kan man ju inte fråga en varg men jag anar att han tycker att en hund är en degenererad typ som inte duger till mycket annat än som föda. I synnerhet mopsar och liknande.????

     • Poesin är ”fri” och gränslös. Vi lever i en uppdiktad värld och konsekvenserna av den.

  • Vad hjälper det att tala klarspråk, under tiden som AFS talar klarspråk så förvärras och cementeras dagens politik , detta ger 7 klövern anledning att en gång för alla gå ihop till en 7klöver allians , då kan DU säga adjö av Svensk demokrati som känner idag, detta parti kommer aldrig att få någon makt annat än som en ny spottkopp för makten. Sverige är unikt detta projekt kommer inte att lyckas , möjligen försvaga SD eller stärka SD vem vet. Den Svenska själen är idag så anfrätt av liberalism , både ute bland folket och makten så SD /AFS kommer att vara
   marginaliserade i all evig tid. glöm inte att klockan har gått långt över tolv för Sverige utan möjlighet till återvändo, möjligen om Europa som helhet ändrar sig.
   Då snälla SD är utfryst, vad kommer inte att ske med AFS.

   • 7- klövern alliansen kommer att bli verklighet i vilket fall som helst,den strategin ligger i pipelinen redan. Den kommer att deklareras på valnatten den 9 september

   • Du kan inte besegra monster genom att vara snäll. Och de som gjort detta mot oss är verkligen monster.

 17. Fakta: de absolut flesta SDare som nu hävdar att AfS är ”radikala” och att en röst på AfS är en ”bortkastad röst”, sa samma sak om SD för 15 år sedan (om de ens vågade tänka på att rösta SD då!). De gnäller samtidigt på att invandringen inte har lösts tidigare, och inbillar sig att de nu är helt upplysta vad gäller problematiken och vilka lösningar som faktiskt krävs.

  Goddag yxskaft.

  • Är inte AfS idag jämförbart med SD för 15 år sedan? Alla partier glider ju till vänster och det blir ett tomrum på högersidan. Då kan nya partier bildas där.

 18. SD har haft fullt upp med att utesluta folk och till och med haft samröre med expo.
  Här kommer resultatet.

   • Ja när kroppen blir sjuk så reagerar immunförsvaret.
    Det var länge sedan nu som jag blivit ytterst tveksam till SD.
    Det har varit för många turer av ren protektionism från toppen.
    Samtidigt har politiken urvattnats. Som sagt jag är definitivt inte främmande för att lägga min röst på AFS.

    Om AFS kommer över 4 % så är det en win win situation.
    AFS gör nu också att SD måste börja tänka på politik igen och inte bara att sitta vid köttgrytan och mumsa.

 19. Jag är lite kluven över det här. Jag har stått trogen SD i så många år men till exempel petningen av Kent Ekeroth från riksdagslistan var ett hårt slag för mig. Alternativ för Sverige vill ha betydligt hårdare invandringspolitik än t om SD vilket jag välkomnar stort men sista tåget går för Sverige i höst och väljarbortfall för SD i valet oroar. Som sagt jag är kluven.

  • Håller med dig. Jag hade gärna sett att AFS startades efter valet 2018. Det hade nog gett dem en mer seriös chans att komma in i riksdagen. Vi behöver ett part som talar mer klarspråk än vad SD gjort senaste året. Det finns inget bra med splittring i detta valet.

  • SD har råd att förlora 4%, då de ligger nu runt 24-25%. Det spelar ingen roll då trollet Löfven är pigg på att gå i allians med islam häxan Annie.

  • Förstår din ståndpunkt helt och hållet men SD har bäddat för detta själv i sin iver att bli rumsrena i etablissemangets ögon

  • Dom har dessutom bra politik när det gäller demokrati o politiker, med återinförande av tjänstemannaansvar m.m.

  • Jag litar på att du är taktisk. En röst utanför SD är en bortkastad röst om vi vill ha en förändring. Ska man rösta får man välja av det som står till buds och välja det alternativ som passar en bäst oavsett om det inte innehåller allt man önskar sig.

  • Man må hasardera allt, som Kalle Dussin sa. 4% för AfS så de får plats i riksdagen vore mycket mer värdefullt än 4% extra åt SD. 3.5% vore mycket synd. Men AfS partiprogram är ju så underbart, ljusår bättre än SDs, så det är värt chansning. Kör hårt, kamrat!

 20. SR och SVT verkar ha missat den viktiga nyheten. Ägnar sig åt förväntningarna över vår store pajasministers besök hos Trump.

 21. Blir intressant att se hur msm media kommer att behandla detta parti som står utanför riksdagen, jämfört med FI .

  • Det blir förmodligen som de behandlade SD tidigare. Numera verkar de flesta medier tom. kunna ta i SD med tång ????

   • Eller så blir det tvärtom, pk-media behandlar AfS med silkesvantar i hopp om att SD väljare ska splittra sig och hoppa över.

    Ett bästa scenario kan då vara att Afs (med draghjälp av media) kommer in, med drygt 4% …o vips, finns då två invandringskritiska partier i riksdagen 🙂

 22. Det här är bra men samtidigt lite oroväckande. Bra är att det finns alternativ till SD och lite ”tuffare klarspråk”. Oroväckande är att SD kanske tappar väljare och att de blir två läger; SD och AFS men inte fler väljare totalt. Vi får väl se.

   • Tack! Inte jag heller. Enträgen vinner i längden. De som vill ha en förändring får ingen på grund av att de byter fot och SD tappar röster. Enda hoppet är SD. Om många röstar på det nya partiet får vi garanterat fyra år till av förfall. Tack för det alla lättfotade!!!!

   • Vad har närheten till valet för betydelse? Vad spelar det för roll om SD får 21% istället för 24%? Om SD legat på 51% i undersökningar vore det en annan sak som jag ser det.

    • Absolut!!! Låt oss säga att SD får 27% och att de tappar 4% på de som vacklar, väljer AfS eller M. Om de 4% var trogna fick de 31% och därmed det största partiet. I denna situation kan man inte bortse från SD och valresultatet.

     Det är dessutom mycket psykologi i detta. De som inte är fasta i sin övertygelse följer strömmarna. Det är därför viktigt att stå kvar vid SD, då kommer övriga lättfotade väljare också våga ta steget till SD. Vi behöver en stro framgång för SD i detta val, då Sverige inte klarar av ytterligare 4 år av den destruktiva spiralen vi är inne i.

     • Den spiralen kommer vi inte ur med SD på 31%. De kommer absolut att kunna bortse från SD ändå, det har de redan bevisat (DÖ). Oavsett så är SD för urvattnat, kanske kan lite konkurrens ändra på det.

 23. Nu skall det bli spännande att se hur SD reagerar om dom reagerar ?
  Skall de i ren pk anda börja skylla på nya nazister i buskarna eller kommer de att bara vara tysta ?

 24. Som boende i Stockholms skärgård, så är ”Alternativ för Sverige” mitt val.
  SD har gjort allt för många misstag, i mina ögon, och deras löjliga nolltolerans börjar gå mig på nerverna.

  • SD blev omöjliga för mig när jag hade läst Åkessons nolltoleransmejl.
   Det är inte så att det är nödvändigt för ett parti att bedriva en etnisk politik eller ha gentester eller sånt. Men människan bryr sig om ursprung, det är bara såna vi är. Att då utesluta alla som råkar uttrycka lojalitet med det svenska folket, tja, vansinne. Nolltoleranspoltiiken lämnade över nycklarna till SD till media och Expo. De sitter ju naturligtvis och väljer ut vilka de ska få uteslutna med hjälp av alla deras data hack.

   • Om SD skall ha någon som helst trovärdighet så måste man utnyttja sin maktställning. De representerar faktiskt 13 procent av folket. De är så tysta, så tysta. De kan inte lägga skulden på medierna. Alla vet vad de går för. Sd måste ha en kunnig/ person/er som vet att nyttja den välsignelse som Internet på många sätt är. Möjligheterna att göra film och sprida är fantastiska. Afs kan bli ett alternativ om man vet hur man ska undvika Sd:s misstag. Om det nu är misstag. Själv anser jag att partiet är infiltrerat.

    • Deras totala fjasko 2015 var väl bara kvitto på att SD är meningslösa. En SDerska i skåne föreslog att militären skulle försvara Öresundsbron när invasionshorden närmade sig. För det blev hon avsatt från sin nämndemannapost och SDs ledning uttalade sig med ”väldigt olämpligt uttalande” ”vi ska noga undersöka den här kandidaten” (mina citat från minnet). Alltså inget stöd alls. SD är så trötta så trötta så trötta.

    • Nej att någon sagt räcker inte, krävs faktiskt en tydlighet där hela partiet står bakom uttalandet annars får zigenarna sällskap av fler ”grupper” som inte kommer att integreras trots flera hundra år i Sverige, och det blir isf sveriges undergång.

    • SD förslag är är ca 4.000 kvotflyktingar ??

     Danska Socialdemokraterna som har ett radikalt program för att lösa ”Getto” problematiken bl.a. nej till direkt-asyl, asylläger i Afrika, hårdare straff för getto-brott osv osv har också ett ökat antal s.k kvotflyktingar i sitt förlag, från 0 till flera tusen.

     SD har tyvärr varit väldigt tysta om sin ståndpunkt vilket get utrymme för att nytt konkurrerande parti att starta samt gjort att man gått från topp noteringar på strax under 30% ned till 20%.

     En stor del av tillväxten har baserats på det arbete som Kent Ekeroth och andra som nu är satta på undantag eller blivit uteslutna. Patrioter har bytte ut mot ansiktslösa partistrateger.

    • Du får inte glömma att de som kommer hit Iran Afghanerna till exempel är ju inga flyktingar. Det gäller i lika hög grad våra arabiska och somaliska vänner. Och med sådana vänner behöver man inga fiender.
     Så tanken med kvotflyktingar är rätt men för det behöver man ju inte rösta på flickpartiet SD som Åkesson håller på omvandlar det till.

     • Nej, inga kvotflyktingar, inga studerandeinvandrare, inga arbetskraftsinvandrare utifrån europa, ingen anhöriginvandring utifrån europa. Därför att hela systemet i sverige är nedlusat med globalister och utlänningar på alla nivåer. Ge dem ett lillfinger så tar de hela handen, vilket de bevisat otaliga gånger.

     • Vad betyder utifrån Europa ?
      År du medlem av bröder och systrar med SFI utbildning ?

     • När jag hemsöker dig för att säga några väl valda ord till dig om din muppighet och påpeka att det bästa vore kanske om du sökte hjälp för din Ashbergers. Så säger du ”men var kom du ifrån”. ”Utifrån” svarar jag. ”Utifrån var” säger du, som den mupp du är. Och då svarar jag ”utifrån denna stinkande håla”.

 25. Låter mera som ”gamla” SD, vilka nu gör allt för att anpassa sig med följd att många starka medlemmar ”rensas” bort.

  Bara bra med ett alternativ vilka SD kan samarbeta med.
  Lycka till.

 26. Titta se den dålige förloraren gå in i betongväggen. Låt oss förutspå att partiet får några 1000 röster och Kasselstrand & co. bränner ut sig själva och ger upp om några år. Om Kasselstrand vill göra någon verklig skillnad skulle han resa land och rike runt för att bilda opinion, argumentera och skriva texter. Vi kan kalla det intellektualism om vi vill. Det är trist kanske men det fungerar. Men det blir inget av det utan på sin höjd lite flaggviftande som Kasselstrand & co. kan tänkas åstadkomma. Och några videos med panorerande svepande kamerarörelser vars inspiration är hämtad från nått gammalt skit från en svunnen tid vi inte vill se mer av.

  • Men det var väl TUR att han blev utesluten ur sd, med tanke på hur sd ser ut idsg. Ett 8’e mjäkigt pk parti.
   Det är bara att inse att det inte finns något av värde bland de husvarma partierna och att landet är i princip förlorat.

   Det enda man kan göra som väljare är att rösta såpass rakryggat att man kan se sig i spegeln . Hade länge tänkt hålla för näsan och rösta sd, men de har helt enkelt gått för långt bort ifrån att vara opposition nu. Sd är kaputt.

   • Du får öva dig i flaggviftande. Det blir för svårt för dig att förstå allt det som SD åstadkommit för svensk politik.

    • Det SD egentligen har åstadkommit för svensk politik är att massimporten ökade då rövhålet Reinfeldt ville hämnas (väldigt vuxet) på de som röstat SD.

     • Vidare, eftersom SD satsat på att röstmaximera har de lagt sig så nära sjuklövern som möjligt politiskt. Detta har gjort att sjuklövern ej har kunnat röra sig åt SDs håll alls. SD har skapat en fruktansvärd låsning i svensk politik med deras röstmaximeringsstrategi.

     • Vi svenskar verkar bli helt förblindade av etiketter. Står det ”Miljöpartiet” så fortsätter vi att tro att det partiet sysslar med miljöpolitik, långt långt efter att de slutat göra det. Det är nog därför partierna står för typ motsatsen till vad deras namn antyder i sverige.

     • Samla ihop fårskallarna i säcken och knyt ihop helt enkelt.
      Fårskallarnas röster är då makulerade.

      Kontrollerad opposition. Det finns naturligtvis en anledning varför detta är min hypotes.

    • Det är du som är flaggviftaren. En blind flaggviftare där de bara växer sd blommor i skallen. Jag har varit med sd i tre val och varit medlem så man har hunnit se en hel del.
     SD kan för övrigt tillräkna nästan all sin framgång till Sverigevänliga debattörer över hela landet. Hade de inte varit för dem hade de inte ens varit ett riksdagsparti.

     • Håller med om att intellektualism alltid vinner i det långa loppet. Det är precis min poäng.

   • Håller med dig. Har också röstat SD för att de var det enda alternativet som inte var skit. Jag kommer dock rösta AfS i det här valet, ser hellre ett invandringskritiskt parti som leds av Kasselstrand än Åkesson.

    SD har ju dessutom helt tappat luften sedan de blev bekväma i riksdagen.

  • ”svepande kamerarörrelser vars inspiration är från nått gammalt skit från en svunnen tid vi inte vill se mer av ”

   Och vad är det du vill se mer av ? Lite röda flaggor med hammaren och skäran ?

 27. Kan AFS bli ett parti utanför sandlådan, där kompisar inte rekryterar kompisar, där beräkning av konsekvenser görs före val av handlingsalternativ, etc?

  • Det får man väl hoppas. Men vid det här laget känner man till hur politikern korrumperar och förändrar människor.

  • Titta på SDUs gamla youtubekanal. Och lyssna på den kokta grodan. Så får du en god uppfattning om Kasselstrands personlighet och värderingar.

  • Vid 1 % i föregående val får man gratis valsedlar som distribueras till alla vallokaler.

   Vid 2,5 % får man förutom valsedlar som ovan också anslag för att kunna hålla ett kansli.

   Vid 4 % och över får man valsedlar som ovan, partistöd som finansierar ett partikansli plus arvode och förmåner för x antal riksdagsledamöter samt medel för att kunna hålla ett kansli i riksdagen.

   • Hej Janne!

    Jag har samma namn i mina svar.

    Vill du vara vänlig och ändra ditt namn.

    Jag vill inte ansvara för andras åsikter.

    Det räcker länge med mina egna.

    Märkligt att samma signatur godkänns,när man registrerar sig.

 28. Jag tror inte att de kommer in i Riksdagen. Hade vi inte haft en riksdagsspärr, då är jag övertygad om att de kommit in. Det var väntat med ett nytt utmanande parti för SD, då så många blivit uteslutna. Jag utgår från att de också kommer att dra till sig ”virrpannor” och kommer att få liknande problem som SD.

  Partiet har på sätt och vis större möjligheter att dra till sig mer M-väljare än SD, då de lagt sig mer till höger. Politik är konkurrens!

  • Fast bara 1% vore väldigt väl investerade röster eftersom de då får valsedlar distribuerade till varje vallokal nästa val. Och vid 2.5% får de vissa ekonomiska resurser. Om jag kan hjälpa till med någon av de nivåerna med min röst så är jag helt nöjd.

    • Många av de som skickades till Gulag eller dömdes till avrättning på stalins order under utrensningarna brukade säga ”om bara stalin fick reda på hur de bär sig åt mot mig”.
     Var du samma hästväljare på ditt gamla parti? Snälla du, titta på vad SD har blivit? Så läs deras migrationspolitiska program för tusan! Det finns ju ingen anledning kvar att rösta på dem överhuvudtaget! Moderaterna var mer radikala fram till 2002.

     • Jag kommer att fortsätta att rösta på SD p.g.a. att jag tror att de har potensial att få igenom politiska beslut, vilket jag tror blir betydligt svårare fär Alternativ för Sverige. Jag välkomnar dock partiet och ser gärna att de kommer in i Riksdagen, detta skulle lägga lite minder fokus på alla dessa ”hemska SD:are”.

      Låt oss säga att det blir en samlingsregering i september. Man kan nästan utgå från att den spricker när konjunkturer börjar peka nedåt. Kanske då SD kommer in i en regering, eller åtminstående få en viss politisk makt. Visaren kan då i alla fall börja peka åt rätt håll men Alternativ för Sverige tror jag kommer att växa, deras tillfälle att komma efter 2022. Det är dock mycket upp till SD och deras framtida politik. Idag finns det ca: 1,2 miljoner muslimer i Sverige + många andra från utomeuropeiska länder, totalt kanske 2 miljoner tillsammans. Till 2022 lär andelen muslimer snarare vara 2 miljoner och kommer att blunda inför detta. SD:s spel för politisk makt kontra att hålla Alternativ från Sverige på avstånd kan bli väldigt avgörande.

      Lycka till Alternativ för Sverige men min röst får ni inte i september.

     • Jag håller med dig om det men… Det är 4% för att komma in i riksdagen, en spärr avsett för att hindra fler partier att komma in i riksdagen. Nu har det kommit en partier i alla fall, vilket redar de etablerade partierna och MSM.

      Som det är nu vill jag ha ett så starkt SD som möjligt, även om jag inte håller med om allt.

 29. De borde bilda den efter valet. Det kan bli 2-3%bort från sd, och ändå hamna under spärren till ingen nytta.

  • Vid 1% får de gratis valsedlar distribuerade till nästa val vilket är enormt viktigt. Och väl investerade röster eftersom det ger ett nytt seriöst alternativ som kan attrahera nya väljare, AFS kommer ju bli ett ”höger-SD” rent ekonomiskt.
   Vid 2.5% får de vissa ekonomiska resurser. För att kunna ha någon/några anställda.

 30. Jag förblir trogen SD till efter valet. Jag har inte gått genom denna resa i gott och ont för att svika mitt land nu. SD ÄR det enda alternativet i valet 2018.

  • Varför då? Jag tycker SD har tappat fokus det senaste året. Partiet har blivit riktigt mellanmjölk och känns inte riktigt som en utmanare längre. Jag kommer rösta på AfS.

  • Strålande! Det händer mycket på sociala medier nu, så SD kommer att få många röster i valet. Gruppen ”Vi står upp för Katarina Janoush” på FB är nu nästan uppe i 17000, tillräckligt för att bilda parti. Hennes nya bok som berör våra hjärtefrågor är redan mest säljande bok på Adlibris och Bokus, trots att den kom ut för mindre än en vecka sen. Det är också många andra grupper som växer större för var dag som sympatiserar med oss. Folket har fått nog och de säger vad de tycker öppet i dessa frågor. Gå gärna med i Katarinas grupp och köp boken för att stödja henne.

    • Det är möjligt. Men hon smart, så hon röstar förmodligen på SD men har intressen i AfS. Vi har inte råd med att kasta bort våra röster i detta ödesval. Så sympatisera gärna med AfS, men rösta på SD i detta val för att få till en förändring.

     SD är inte veka. Det är precis tvärtom. De är beredda att ta missnöjet från missnöjda SD-anhängare i syfte att stärka sin position. Målet är att få inflytande och kunna påverka. Om vi alla mobiliserar och röstar på SD i detta val blir vi så många så att vi kan påverka. Detta krattar även manegen och bäddar för AfS i nästa val.

 31. Många är ju rädda att typ extrempartiet FI ska komma över spärren med sina virrpannor, så varför skulle inte AFS kunna göra det, folk ser ju varje dag förfallet i landet och läser alternativ media om vad som händer utanför mörkningen av landet.

 32. Noterar att det är många kommentarer för eller emot men jag är iallafall tacksam att det finns folk som har kämpargglöd kvar och är beredda att kämpa för Sverige och dess bevarande hur det går vet vi inte ännu men man kan inte anklaga dem för
  att inte ha försökt iallafall.

 33. Detta namn som poppar upp ur det förgångna. Gustav Kasselstrand. Så passé. Känns lika fräscht som Sigge Cedergren, han med Mockfjärdsvapnet. Uttjatat och skrattretande.

  • Jimmie Åkesson är långt mer uttjatat och passé. Får ofrivilliga gäspningar när jag ser honom numer. Han är så jävla trött alltså, så menlös man bara kan bli när politiken inte längre är intressant . Några pianolektioner till och lite antidepressiva till kan jag lova att han fixar en bättre karriär åt sig en den han motvilligt spelar med i nu.

   • Jag får kolla lite närmare nästa gång och se om det finns täckning för vad du säger. Men betänk att vi lever i Sverige. Svenskarna vill nog inte ha en briljant vältalare av kontinental eller brittisk modell. De klarar inte det. Jantelagen förbjuder det.

    Jag gillade inte Nigel Farage som schappade efter att ha ställt till det med Brexit men nog kunde han vara dräpande alltid. Skulle inte gå hem i Sverige:

    https://www.youtube.com/watch?v=dranqFntNgo

 34. Med tillgänglig teknologi borde det vara möjligt att låta datorer styra landet. Input är vilket samhälle vill vi ha och datorn ger svar på hur vi ska agera. En vanlig upphottad schackdator borde fixa det. Det gäller bara att ha ett gott virusskydd, läs islamskydd. Sen kan politiker göra det dom är bäst på, tjafsa i en sandlåda någonstans i Mellanöstern.

 35. Börja likna hur vänstern agerade på 70-talet.

  Småpartier som ynglade av sig och lade fram program som skulle vara radikalare än de andra.

  Vanligt folk sket i käbblet.

  Nu när SD efter många år äntligen lyckats nå ut till alltfler,kommer de otåliga och de med snabba lösningar på en enda fråga, fram och splittrar det enda oppositionsparti som finns i Sverige.

  Vem vinner på det?

  Jo,den sittande regeringen.

   • Förstår inte vad du menar med det.

    Ska man vinna val,så gäller det att värva röster.

    Och det är just vad SD gjort.

    Val efter val.

    • Förstår inte vad jag menar?

     Har man inte spottat oss rakt i ansiktet??

     Rösta för tvångsfinansiering av svt propagandan, peta Ekeroth för att ta ett par sentida exempel.

     De skulle lika gärna kunnat spotta oss i ansiktet.

     • Retorik? Det är så det känns, jag känner mig förnedrad av mitt eget parti, de har gjort det nästan omöjligt för mig att rösta på dem, fast jag gärna ville göra det..

     • Ja,då får du rösta på splittrarna.

      Så du känner dig bättre till mods.

      Men det förändrar inte invandringspolitiken i riksdagen.

     • Ja jag får se hur jag gör, men en sak är säker SD är på väg käpprätt i fel riktning som jag ser det. Möjligen kan de göra en tvänit och en tvärvändning?

     • Ja,läget i landet är frustrerande.

      Men att attackera det enda parti som har möjlighet att förändra politiken i Sverigevänlig riktning.

      Är fel väg att gå.

    • Sd har inte värvat i närheten så mycket röster som debattörerna har gjort. Utmärkt artikel i nya tider av Stefan torsell i veckan som beskriver just det.

     • Har debattörerna ett annat parti att föreslå,som har en möjlighet att påverka politiken i riksdagen?

 36. Negativa och nu helt offentliga strömningar rund SD partiet.

  PK media ligger i startgroparna för nya attacker. För dem är detta en skänk från ovan.

  • ”Negativa och nu helt offentliga strömningar rund SD partiet”

   Förklara gärna vilka strömningar du avser .

    • Splittring och partibyte är högst vanligt se bara på hur många nya väljare SD fått från övriga partier och hur många politiker som bytt sida. Det är en splittring frå andra partier.

     Politik handlar om splittring. Syftet med politik kan inte vara att ha en klubb för inbördes beundran. Syftet måste vara att aktivt vilja påverka politiken i den riktning man gått ut med.

     SD verkar ganska nöjda med att bara vara.

 37. Om det ena alternativet är återvandring så är nog det andra, förutom invandring, utvandring. Man får alltmer en känsla av att folk har svårt att se en framtid i Sverige, i synnerhet för den yngre generationen och som pensionär.

 38. Det är välkommet med ett till invandringskritiskt parti vid sidan om SD i Sveriges riksdag, så att det blir mer tryck i frågan.
  Mattias Karlssons samarbete med Expo är svårsmält. SD-s anpassning och fjäskande för Moderaterna stör mig.
  Åkesson är för tunn för att leda ett nationellt sinnat parti, och det ligger i korten att han avgår som partiledare efter valet 2018.
  Lägger nog min röst på Afs i riksdagsvalet eftersom det verkar som att de bara kandiderar där. SD får min röst i kommunal och landstinget.

  • Jag kommer följa detta mycket noggrant. Blir dock SD i Kommunen och landstinget. Där jag bor är SD väldigt aktiva och duktiga ! Kommer att få över 30% i kommunen!

  • AfS kommer inte in i riksdagen, så en röst på dem blir en röst mindre på SD. Tänk efter snälla Kirre. Det är detta val som kan rädda vårt land sedan blir det försent.

   • Förklara för oss som inte förstår, hur menar du att SD skall rädda Sverige ? Vad skall dom göra och hur rent sakligt.
    Jag är nyfiken.

    • Om du inte själv är SD-are blir det här svårt att förklara. Vad jag menar är att detta valet kommer att bli avgörande hur det ska bli med landet så därför är splittring av SD det absolut sämsta tänkbara. Vad gäller Kesselstrand så blev jag själv mycket förvånad emedan han gjorde ett jättejobb innan förra valet och jag var t.o.m. imponerad av hans tal och uppträdande på valmötena. Samma sak vad gäller Ekeroth, MEN det är inte nu vi ska strider inom partiet. Nu gäller det att få bort både regeringens och alliansens riksdagsmän från riksdagen och få in våra och MED-s aspiranter.

 39. Trodde faktiskt att, vad heter han, Daniel Friberg, skulle starta Alternativ för Sverige. Pratade inte han något om det för något år sedan?

  • Fullt tänkbart. Säga vad man vill men han är en företagsam ung man. Har läst Arbetarens senaste scoop och börjar förstå bakgrunden till mystiken. Kanske inte rysk mullvad ändå? Fast vem vet.

 40. Den viktigaste invändningen mot AfS är att partiet tar röster från den Sverigevänliga opinionen och alltså saboterar för Sverigedemokraterna.

  Hur kan någon tycka att det är bra utom Kasselstrand själv & Co?

  • ”Sverigevänliga oppinionen”

   Vilket parti syftar du på då? Sd vill ju i alla fall inte ha den rollen helt klart.

   Sd älskar integration precis som sjuklövern. Det är precis det de säger. Hur funkar det på en skala. Integration av muslimer ? Den som tror på det måste ha ett antal skruvar lösa.

  • Det gäller bara att SD, AfS och andra invandringskritiska alternativ kan samarbeta i alla frågor där de tycker lika. Till skillnad från alliansen som tvärvänder och överger sin egen politik likt en trotsig 5åring.

   Om AfS och t.ex NMR vill ha återvandring men inte SD så får de helt enkelt vara överens om att de är oense i just den frågan.

   Det är så representativ demokrati ska fungera. Om alla tycker lika blir det bara diktatur av alltihop. Se bara på 7-klövern.

  • Själva tanken att man ska ”returnera” personer som inte har här att göra är naturligtvis riktig. Det som definitivt inte är bra är om/att AfS under detta första val kommer att sno röster för SD, vilket innebär att AfS faktiskt försvagar den opinion som borde stärkas till det yttersta.

   Det är svårt att tro att AfS skulle kunna få ihop 4 %, så att de faktiskt kommer in i riksdagen. Men AfS har ändå en möjlighet:

   AfS och SD skulle kunna bilda en koalition på sådant sätt att de valsamverkar, och att samverkan innebär att SD får ungefär vad SD skulle ha fått utan AfS, men att AfS får en eller annan plats i riksdagen.

   Det är samma taktik som Alf Svensson kom in i riksdagen på, för KDS. Han kompade med C och fick EN plats åt sitt då nyskapade parti.

   AfS kommer ganska säkert att kunna komma in i några kommuner alldeles av sig självt.

   Om AfS och SD bekämpar varrandra på riksplanet kommer det att leda till en eller annan plats mindre i riksdagen.

 41. Förut var det 7 klövern mot SD nu blir det 8 klövern mot AFS 🙂

  Svensk sandlådepolitik i ett nötskal.

 42. Grymt, har väntat länge på att Kasselstrand skulle komma tillbaka i politiken. Han kommer få min röst, SD har blivit för bekväma i att sitta i makten nu.

 43. 1. Skapad och styrd av en Stockholmsklick.

  2. Går ut med en ( 1 ) hjärtefråga.

  Detta håller naturligtsvis enbart för en minimal anhängarskara, ungefär som ett student jippo på något universitet.

 44. För militant, asylstopp kan jag hålla med om och strippa det erhållna svenska medborgarskapet vid allvarliga brott och utvisning.

 45. Detta nya nya parti konstaterar bara det fullständigt självklara…som vi alla redan vet..majoriteten av de som anlänt efter 1990 måste återvända!

  • Kasselstrand är smart nog att hålla dessa individer på avstånd. Gör han inte det är projektet Afs stendött.

 46. En annan vinkel; AFS får röster från dom som anser att SD blivit tunna. Må så vara! Det öppnar för SD att få nya väljare som tidigare var oroliga för ”brun-skjorte-stämpel”. I slutändan kan de ge AFS+SD fler röster tillsammans. Jag tror säkert att dom kommer överens när det blir dags. ????

  • Det blir inte dags. Om svenskarna ska lägga sin röst på ett Sverigevänligt parti så röstar de på SD. De slänger inte bort sin röst på en sekt. Varför skulle de göra det?

   • För att SD inte vill internera, deportera och repatriera till samma grad som AfS. Därför.
    Om du t ex. vill att jag ska rösta på SD igen detta valet (jag gjorde det förra valet), så får du dra ditt strå till stacken och låta partiet veta att du vill att de ska kopiera samtliga punkter från AfS program, och sedan gärna göra det ännu mer extremt. Då går jag glatt tillbaka till SD.

    • ”inte i samma grad”. Och hur skulle AfS få igenom det? Ett litet pluttparti som inte ens har en chans att komma in i Riksdagen!

     • Precis vad statisterna sa om SD, innan de fick sitt första riksdagsmandat, och vet du vad som hände sen? 🙂

      AfS kommer inte ”få igenom” något på egen hand i överskådlig framtid, men de skulle öppna Overton-fönstret rejält mycket mer än SD förmått, och det gagnar alla, inkl. SD, som många påpekat här i tråden redan.

 47. Förstå om SD behållit Kasselstrand och istället skickat Expo infiltratören Karlsson!
  För övrigt helt rätt valfråga! SDs snack om frivillig återvandring? Vad är det? De kan ju inte tro på det själva?
  Eftersom att det inte finns någon get eller åsne herde, som frivilligt lämnar livstids försörjning, på svenska barn, sjukas och pensionärers bekostnad!

  De behöver aktiv hjälp ut!

   • Det funkar säkert! Synd bara att SD ”glömde” nämna den delen, men kom ihåg att nämna ökade bidrag för att lämna och att Sverige skulle bygga skolor mm i deras öken/träsk länder!

    Jag föredrar att resurserna läggs på att få ut dem! Vad de sen gör i sitt dystopiska hemland rör inte oss.

  • Om detta nya parti uttrycker just det, att denna nuvarande politik sker på svenska barn och gamla och sjukas bekostnad.

   Och därmed påstår sig vara godare, föra en godare politik än pk patrasket. då kommer de heller inte ha ngn anledning att be om ursäkt, eller kravla i gruset för pk-media.

   Och då kommer det att hända grejer.

 48. De sju Sverigefientliga Islamistpartierna jublar – nu är vägen krattad för medeltidssekten Islams maktövertagande av vårt land.

  • Då kan man ju vara tacksam att det åtminstone finns ett parti som kan göra skillnad: SD.
   Kasselstrands män blir vad tyskarna kallar ”Schlappschwänze” eller impotenta d.v.s. utan något som helst politiskt inflytande.

  • Jag har ingen aning vad Kasselstrand är men SD har visat prov på att vara ett sionistiskt parti. Kanske därför som de samarbetade med expo ?

  • Kasselstrand är väl vad jag känner till för en tvåstatslösning vilket SD hade i sina tidigare program.

   • Jag förstår inte vad som är intressant nere bland sanddynorna låt dom sköta sitt där nere så sköter vi vårt här uppe.
    Det handlar om Sverige inte om Israel eller Palestina.
    Att det ens dyker upp på tal visar att det finns en dold agenda.
    Svenska partier skall gå svenska intressen till mötes och skippa vurmen för Israel eller Palestina.

 49. Något för den närmsta vänkretsen och några till. Finns det inte en bok som heter Musen som röt?

 50. På 60- och 70-talet delade sig små partier till vänster om VPK i allt mindre sekter och sub-sekter.. Till slut var det så många att de flesta av dessa små sekter kunde inrymmas i ledarens 1:a på Södermalm!

  • Socialism är som islam, inte en centraliserad ideologi som sådan. Vilket innebär att alla och dess moster har en tolkning av vad socialism egentligen är. Det i sin tur innebär att splittringar är oundvikliga när alla med en åsikt vill vara den Store Ledaren som ska ersätta Jesus som människans förebild.

 51. SDU kommer säkert att sno en del röster från båda SD och inte minst M för skärpta invandringspolitik. Alternativ media och invandringskritiska politiska partier måste få försatta växa fritt i Europa som i Italien med stora framgång! Det är fullständigt antidemokratiskt att publik service i Sverige fortsätter att kalla politiker för ’populistiska och främlingsfientliga’ som är kritiska mot ’Islam’ och vill skärpa EU:s ansvarslösa invandringspolitik och istället hjälpa gamla och sjuka som byggde landet.

  • Det är ett obehagligt propagandaspråk som statliga media använder sig av när det ständigt etiketterar olika partier som ”den populistiska femstjärnerörelsen” eller ”det främlingsfientliga La Lega”. När får vi höra ”det fanatiska Fi” eller ”det svårt belastade V”?

 52. Bra! Mattias Karlsson behöver få sig en knäpp på näsan för alla sina utrensningar av folk som inte tycker som han. Blir dock vid SD också i det kommande valet, så får vi se hur det går. Mitt tips är dock 15%.

  • 80% av folket vill inte att Sverige skall bli en islamisk stat. Sverige håller på att bli en islamisk stat på grund av opportunistiska politiker och globalistkontrollerad systemmedia. 7klövern säljer ut Sverige. Jag tror att stora delar av folket har fattat detta nu. Jag tror att många kommer att höja på ögonbrynen i kommande val.

   • Om 80% av folket inte vill ha ett Islamiskt Sverige så kan man förstås fråga sig varför ca 80% av folket röstar på partier som för en politik för att islamisera Sverige.

   • Solnaskandalen kommer att få folk att fundera tror jag. ”Nä nu jädrar, ska det sitta muslimska kärringar i domstolarna numera och döma enligt sharia. Det är ju för jävligt”.

 53. Hoppas folk förstår det meningslösa med att slänga bort sin röst till ingen nytta på det här partiet.

  Får dom fler röster än F! skulle jag bli förvånad.

 54. Programmer verkar bra och kommer att kunna rädda landet. Men partiet kan komma att infiltreras, därför måste klausuler införas om att partiprogrammet ej får ändras! Åtminstone inte under de närmaste decennierna.

 55. Det vore intressant att veta hur detta parti skall kunna finansiera och organisera en valplattform på bara några månader. Det hela är ett dödsdömt projekt i regi av en man som närmast desperat vill stå kvar i ljuset av strålkastarna.

 56. Ingen verkar vilja samarbeta med SD. Det hindrar ju inte SD från att samarbeta med Moderaterna. Allt som Moderaterna vill få igenom ska SD också rösta för. SD behöver ju då inte ta ansvar för besluten till fullo. Huvudsaken är att socialisterna görs maktlösa. Sedan beror det ju på om vi får en omgång med en 7-klöver igen, eller som det ser ut, en 4-klöver då tre partier hänger på gärdsgården.

 57. Ju mera högerpartier desto bättre. Jag ska rösta SD, men de som vill se mer radikala vörändringar kan rösta AFS så länge de samarbetar i Riksdagen i huvudsakliga frågor .

  • Det är rätt resonerat om AfS få tillräckligt med röster. Men det är osannolikt. Tiden till valet är för kort.

   Valsamverkan är en möjlighet. SD och AfS borde kunna hjälpas åt, därför att det ger möjligheter till fler platser i riksdagen.

  • Jag vet inte om det är så värst mycket höger att ha sunt förnuft och leva i verkligheten. Det fanns folk som röstade på Socialdemokraterna som hade dom egenskaperna när jag var ung.

  • Det gör jag också. Men jag förordar samtidigt teknisk valsamverkan. SD och AfS måste slåss ihop vid valet, för att rädda ett eller annat mandat.

 58. För guds skull, ni som vill behålla ett Sverige och skicka bort det importerade buset, se till att valsamverka – det är den enda möjligheten för er att öka i riksdagen.

  Om AfS agerar fristående är sannolikheten mycket stor att de snor några procent röster från SD, vilket inte hjälper AfS,som inte får riksdagsplatser, och inte hjälper SD.

  Kom ihåg att det är bråttom. SD måste öka vid kommande val för att vi ska kunna rädda Sverige.

  Och återvandring är något som SD borde driva, de också. Vi har ingen anledning att fortsätta försörja brottslingar, arbetsovilliga, religiösa fanatiker. Och det är nu det avgörs.

  • ”SD: Gör Migrationsverket till ett återvandringsverk – invandrare ska återvända till länder ”där de bör bo””

  • Det är upp till SD att skapa fram en bra attityd, men jag tycker inte att Åkesson har varit tillräckligt tydlig vad gäller ställningstaganden om hur de vill ha det på senare tid. Flörtandet med M kommer de definitivt att förlora på. Alla dessa utrensningar för att bli accepterade av de andra partierna smakar inte bra.

  • Och återvandring är något som SD borde driva, de också. Vi har ingen anledning att fortsätta försörja brottslingar, arbetsovilliga, religiösa fanatiker. Och det är nu det avgörs.
   ______________

   Konstigt nog men i Tyskland tex återvändning av alla såna typer och afghaner som inte ha asylskäl sköts jättebra av CDP, OCH INGEN KALLAR DEM NAZISTER som det gör man i Sverige mot SD – även de 600 000 syrier har just TUT och de ska åka hem så fort som det är fred i Syrien .
   De bara följer LAGEN till skillnad från svenska Migrationsverket som glömt fullständigt vad ordet ”lag” betyder.

 59. Alla muslimer måste lämna västvärlden och alla västerlänningar måste lämna den muslimska världen. Driv den frågan och låt verkligheten göra jobbet så kommer väljarna att strömma till.

 60. Min åsikt är att det är bra att någon lyfter den heta potatis som Även SD numer fegar om.
  Nämligen varför skall vi som bott här och betalat skatt större delen av våra liv få stå tillbaka ekonomiskt för människor som kommer hit med krav, tstället för att vara tacksamma övermöjligheten att starta ett nytt liv.
  Väl medveten om att det är inte deras fel. Utan våra makthavare som fått storhetsvansinne och skänker bort pengar utan motkrav.
  samt annonserar med lock och löften om alla bidrag som finns att casha in.
  Hur dessa individer tänker som låter gamla bli lidande för att glänsa lite över hur duktiga dom är. Är för mig en gåta.

  • De vill göra snabb karriär i den nya världsregeringen som FN håller på att skapa. Det är därför Sverige underordnats Agenda 2030.

   • Inte omöjligt . Fast Sveriges folk tror jag är väldigt trötta på allt elände som våra politiker skapat, Våldtäkter , skjutningar, handgranater, sämre ekonomi och höjd pensionsålder.
    Tror det kokar rejält i folkhemmet just i denna stund.

  • Problemet är inte ditt resonemang, eller SDs agerande, utan det hårda faktum att det behövs MINST ett underverk om AfS ska ta sig in i riksdagen.

   Och om de INTE kommer in så hade säkert hälften av de bortkastade rösterna kommit från SD, vilket innebär att SD minskar i betydelse, samtidigt som AfS saknar betydelse helt och hållet.

   AfS kommer säkert in i en del kommuner, om de bara försöker. När de har gjort det kan möjligheten öppna sig att göra något i nästa val.

   Det är därför teknisk valsamverkan mellan SD och AfS kan ge fördelar.

   • Valet i höst är antagligen sista chansen att rädda Sverige. Klockan är en minut i tolv och kanske är det redan för sent.

    • Så har det hetat i tio år. Vi svenskar behöver politiker som företräder OSS. SD står för en enhetslösning som inte längre är möjlig. Nationalstaten är mördad och kan ej återställas.

   • Visst kommer Afs sno några röster,
    Men SD behöver verkligen vässa knivarna, skälet till att dom får min röst är att jag avskyr samtliga andra lögnare!
    Om dom mesar ner sig och försöker bli en kopia av dom andra. Så varför skall jag rösta på dom?

   • Precis min tanke, det finns inte tid att vänta tills AfS blir stora nog, det är i år eller aldrig som Sverige kan räddas.

    • Så har det hetat varje val. Sanningen är att det var länge sedan ”sverige kunde räddas”. Oavsett vad som händer eller vilka som får röster kommer sverige aldrig kunna återställas och radikala förändringar kommer ske. Därför är det bästa att stödja det man tror på.

     • Jag tänkte för några dagar sedan att om det inte går vägen detta val så kommer säkert skrivas ”SD 2022!” Men nej, då är det på tok för sent.
      Det är inte val än, får tänka på saken.

   • 1% ger gratis utdelning av valsedlar till alla vallokaler 2022 vilket är jättestort. 2.5% ger pengar till rikskansli.
    Det troligaste scenariot för framtiden är sönderfall, förstörelse, stridigheter, våld, fattigdom. I en sådan miljö MÅSTE vi svenskar ha våra egna politiska företrädare. Eftersom alla andra grupper kommer ha sina. Så visst, inte så hög chans att AFS kommer in i riksdagen. Men det är noll chans att SD kommer stoppa sönderfallet även om de så får 28% av rösterna. För de vill inte göra det längre.
    Så oavsett vad så är det västa för oss svenskar att rösta på AFS.

 61. Återvandringen är ju en fråga sd borde ha lyft för flera år sedan.
  Sd är lite bekväma av sig.
  Folkomröstningsfrågan borde man också ha kört hårt på, men icke.

 62. Stockholmarna är skadliga för Sverige.borde inte få rösta.Det var väl Stockholmarna som hjälpte fram MP.Nu vill dom splittra SD

 63. Gå till val med återvandring? Finns 30-40000 återvändare och vad händer ? Inte ett dugg.Polisen hittar ju inga eller är det ASF som ska fixa detta själva?

 64. Tack, tack, tack…*

  Ja, det vi verkligen behöver inför valet är ju splittring.

  (* = Tacken kommer från Fredrik Reinfeldt, Mona Sahlin, Birgitta Ohlsson, Ulf Kristersson, och Anders Lindberg på Aftonbladet.

  Dessa sverigehatare skrattar så att de sk*ter på sig).

 65. Intressant med alla idioter som välkomnar Kassels nya parti.
  Det som kommer att hända är att SD kommer att tappa en del väljare men Kassels parti kommer inte komma upp över 4% och alla röster där blir bortkastade.

  Resultatet blir att Centern, MP och S kommer kunna fortsätta med Sverigeförstörningen. De ansvariga blir numera Kassel och alla som är sura på Mattias och resten av SD.

  Ofattbart att den personliga hämden är viktigare än Sveriges framtid och välmående. Ofattbart att så många här inte tänker längre än näsan räcker.

  • Har ingen betydelse hur mycket SD och AfS får, så länge Moderaterna och Socialdemokraterna har mer än 50% tillsammans så är det de som styr över migrationspolitiken.

   • Löjligt svar.

    Det är ju för fan självklart att det har betydelse hur många röster SD får.

    Antalet röster är ju det som valet gäller.

  • Kasselstrand får ta smällen och bita i det sura äpplet. Han är ute. Hans lust att ge igen är inget skäl föra att slänga bort sin röst.

  • Tror vårt lands öde är förutbestämt redan redan tyvärr.
   Bara fixa popcorn och vänta in slutspelet.

    • Dristar mig att spå i kaffesump, blandat med viss statistik.
     Valet 19 så SD gör ett rekord val toppen siffror.
     Men det hjälper föga, då övriga fryser ut dom, hostar lite om Sveriges bästa. Samarbete över blockgränserna.
     Osv. Pressen lovordar iniativet till att stoppa rasismen.
     Nya lagar om HMF spottas ut.
     Mer våld , mer ekonomisk idioti. Något eller några år senare,
     så kommer den lågkonjuktur som sveper genom Europa.
     Pengar slut taskigt med mat i Sverige. Sedan börjar det på allvar.
     Har jag fel så får du välja fri whiskey sort på systemet om 7år.

  • Om AfS kapar åt sig knappt 4 % så innebär det att övriga partier ska dela på de cirka 13 mandat som AfS inte får. Det ger då ungefär 5 mandat extra åt de rödgröna, och ungefär 5 mandat extra åt f d Alliansen, och kanske 3 mandat extra till SD.

   Men grejen är den att OM SD och AfS samarbetar i valteknisk samverkan, så får de tillsammans ungefär 10 mandat mera, varav AfS får ett antal som beräknas på ett sätt man kom överens om i förberedelserna. Det beräknas lämpligen på förhållandet mellan antal röster till SD och antal röster till AfS. Detaljerna kommer man överens om FÖRE valet.

   Metoden gav en gång KDS möjlighet att komma in i riksdagen, med ETT mandat.

   • Dom kommer INTE att få 4%,NMR kandiderar oxå till riksdagen å dom kör ungf.samma politik.Invandrarna ska ut.

  • Är det idiotiskt att ha Sverigevänliga alternativ? Jag vill inte ha en 8klöver. Det kan bli så ifall det inte finns några alternativ.

   • Försök att tänk lite framåt, Kassel kommer naturligtvis bryta SDs trend.
    Allt det han tidigare arbetat för tillsammans med sina tidigare partikamrater raserar han nu. Det är ett stort bevis att han tänker på sig själv först och främst, vilket i sin tur visar hur olämplig han är. Det finns ett väldigt bra alternativ nu och det är SD.

    • Jag tror att det finns gott om utrymme för båda partier. Vi kan inte göra oss beroende på ett alternativ. Det kan resultera i en 8klöver, och då står vi där med rumpan bar.

 66. Mer skit som kommer upp framöver om dom andra partierna som vill sänka landet med bidragsturister som aldrig kommer i riktiga arbeten gör att AFS säkert kommer få ett par röster från dom.

 67. Väldigt dåligt. Lär resultera i ett lägre resultat för SD och att AsF står utanför riksdagen. Får väl hoppas att inte allt för många ändrar sin röst. Hade möjligen förstått om det var ett väletablerat parti med flera år på nacken men när det kommer nu 6 månader innan valet så är det bara fjantigt.

  • Precis å NMR kommer oxå att ta röster,så dom rösterna är bortkastade,å spelar 7-klövern rakt i händerna

  • Jag tror att du bedömer det alldeles rätt. SD’s historik visar att det kan ta minst åtta år att komma in i riksdagen, om man har tur. Det är därför AfS är ett hot mot svenska intressen. Men läs lite om teknisk valsamverkan som jag har skrivit om ovan.

 68. Ett starkt SD gör Sverige starkare. Om Kasselstrands parti lyckas plocka röster från SD försvagas Sveriges möjligheter att komma på fötterna.

   • Och om AfS får 3 % vad händer då?
    1) de kommer inte in i riksdagen och har fyra tråkiga år framför sig.
    2) om de hade fått mandat för sina 3 % så hade det blivit åtta mandat
    3) nu får de inga mandat, så av deras 8 tänkta mandat går ungefär 3 till RG, och ungefär 3 till f d Alliansen, och ungefär 2 till SD.

    4) men OM AfS och SD hade haft teknisk valsamverkan så hade de TILLSAMMANS lagt beslag på alla 8 mandaten, och de hade haft ett avtal om hur de skulle delas upp, och AfS hade fått lite färre än 8 mandat men avsevärt fler än 0, och SD hade fått ett par mandat extra som tack för hjälpen.

    Jag hoppas verkligen att SD och AfS kan komma överens om sånt.

 69. Hoppas att Alternativ för Sverige också tar itu med media som domineras helt av Bonnierägda tidningar som lyckats att hjärntvätta svenskarna genom sin agenda- journalistik och fake news. Tyvärr är SD alldeles för fega för göra något åt Bonniers monopol. De ägnar sig istället åt att utesluta medlemmar som påtalar detta.

  • Det skulle vara intressant att se faktiskt om de själva skulle vilja eller, själva önska bo i områden i absolut närheten av utanförskapsområde. Och så klart muslimskt böneutrop i närhet.
   I Israel så visar med all tydlighet att Bonnier har fel och Israel har rätt.

   • Israelerna vill ha ett eget land. Det vill vi svenskar också ha.
    De som inte trivs med detta kan flytta till valfritt muslimskt land.

  • AFS har i sitt partiprogram att de tänker lägga ner SvT helt. Och bygga upp ett nytt statsmedia.

   Tanken är troligen att staten skall få direktkontrollerad media som gör att politikerna kan hävda sig mot de stora mediemogulerna. Som ju faktiskt är de som har drivit förstörelsen av sverige.

   Som före detta libertarian är jag litet kluven till förslaget. Men i Ryssland var det just att staten tog över statstelevisionen (ingen läser ändå tidningar) som gjorde att Putin regimen kunde stoppa oligarkernas rovdrift.

 70. AfS innebär att SD kan påvisa konkret att man rensat ut extremisterna ur partiet.

  Ungefär som Socialdemokraterna kan påstå att de inte är kommunister för att kommunisterna har ett eget parti. Därmed blev Socialdemokraterna regeringsfäiga.

  Att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har samma politik och samma mål är en annan sak.

 71. AFS bör fiska sina röster från andra partier än SD. De slår fel helt enkelt. Bygg upp AFS som ett samarbetsparti till SD.

  • Varför tror du att Max etablerar sig där McDonalds redan finns? Det har visat sig att även om det nu är två så ökar omsättningen. Samma sak här. Två likattade partier har lättare att få 15% jämfört med att ett parti skulle få 30%

    • Vi får se hur det går i Italien. Huvudsaken de samarbetar om utvandringen där SD uppenbarligen kommer bli bromsklossen

   • Bestämmelserna om val har en lösning åt MAX och McDonald. Den kallas teknisk valsamverkan. Den ger AfS en chans att få utdelning på mindre än 4% röster, och SD blir inte bestulet på röster. Läs på om teknisk valsamverkan.

 72. Divide and conquer. Man skulle kunna tro att sossarna är de som har skapat Alternativ för Sverige för att splittra SD och de som röstar på de.

  • Sossarna styr SD. Åkesson blev nog hotad när han gick in i väggen och Mattias Katlsson tog över och gjorde om pattoet till en del av en åttklöver

 73. En väntad utveckling. SD har sparkat ut så många medlemmar. Som inte har något annat alternativ än att bilda ett eget parti. Många av dem var omtyckta i SD och kan ta med sig sympatisörer till det nya partiet.
  Det är naturligtvis inte bra inför det kommande valet. Enade vi stå – splittrade vi falla.

  • Tvärt om. De mätta katterna som styr SD är inte på jakthumör och behöver en blåslampa i arslet. Idealet vore att Kasselstrand får över 4 % och spräcker SDs vågmästarrol samtidigt som SD och moderaterna får 47% av stödet

   • Det kan man tycka, men det hela hänger på om Kasselstrand får 4 % eller ej.

    För SD tog det mer än 8 år att få ihop 2,9%, vilket inte gav några platser.

    Nästa gång , 2010, fick SD mer än 5 %och platser i riksdagen.

    2014 fick man 12,25 %

    SD jobbade alltså i minst 12 år för att komma in.

    Man kan tänka sig att AfS har det bättre, att opinionen är mer för dem osv, men att de skulle gå från 0 till 4 % i ett steg är osannolikt.

    Däremot kommer de att få röster, och det är problemet, eftersom rösterna ganska säkert tas från SD, men inte bidrar till några platser i riksdagen.

    Jag skulle bli väldigt glad om SD erbjöd AfS teknisk valsamverkan, vilket skulle kunna ge AfS ett par platser, och SD skulle kanske också öka.

    Jag hoppas verkligen att SD kan överse med tidigare stridigheter, och arbeta ihop med AfS för att rädda Sverige

   • Det kommer dom inte att få.Det enda detta för med sig är att SD försvagas å då står vi där med 7-klövern IGEN i 4 år

   • Att slå ihop SD och M är fel då M hör till sjuklövern och kommer stödja S om dom är större än M (DÖ) 47% så M ska då hamna på ca 17 då SD ligger runt 30 i nu läget..

 74. I Danmark är senaste utspelet att ointegrerbara invnadrare skall fortsatt få bidrag men bara om de åker hem till hemlandet. – Danmark skulle tjäna stort på detta menar man.

 75. Detta är mycket välkommet! Äntligen ett parti för oss om skulle röstat på SD i höst i brist på alternativ. SD har blivit alltför rumsvarma och klänger inte längre på barrikaderna så som de gjorde förr. Vi vill alla Sveriges bästa men jag anser att problemen vi står inför är så massiva att SDs passivitet illavarslande. De har haft öppet mål i många år nu men är alltför tama. AFS är för oss som tycker om SD men vill ha mycket tuffare tag. Kasselstrand är motsatsen till Åkesson, han är en finslipad version av bullterriern Ekeroth. Anledningen att Alternativ för Sverige är det bästa alternativet är flera för exempel; SDs ställningstagande kring att Public Service ska gå via skattesedeln, de märkliga avståndstagandena av Toralf och andra mycket kompetenta personer i partiet samt Jimmies uttalande om att ”Det inte är så viktigt vem som styr så länge som vår politik genomförs”. Det behövs ett parti som inte lismar för de andra partierna utan vågar stå på sina egna ben. Men det är mycket viktigt att SD och AFS förblir vänner för dessa två partier kommer regera Sverige i framtiden.

  • En röst på AFS i höstens val är en bortkastad röst. Gillar man AFS bättre än SD så kan man väl vänta till 2022 då AFS kan ha möjlighet att komma in i riksdagen. Det enda som händer annars är att SD förlorar och 7-klövern vinner i höst. Och det kan väl inte vara bättre?

  • Å den rösten blir en bortkastad röst eftersom dom inte kommer att nå 4%.NMR kandiderar oxå till Riksdagsvalet.Bättre att rösta SD eftersom dom redan är stora

  • Tror alla partier gör som SD, så även detta nya partiet ”Alternativ för Sverige”. Så fort de kommit in i riksdagen och lönen / karriären är bärgad, då kommer anpassningen!

   • Det behövs ett parti som pressar på och driver samtalet framåt. SD tar oss för givet numera. AFS kommer vara en blåslampa. Oavsett om de får 3% eller 5% så måste debatten upp på en helt annan nivå än dagens. Kommer de inte in denna gång så är de garanterade i nästa, nån måste våga gå först. Sverige är mycket illa ute.

    • Men det är bara dumt att rösta på något annat än SD i detta läget. Även om många inte tycker SD infriat förväntningarna utan blivit för mycket åt pk-hållet, så har vi nog inget annat alternativ 6 månader före valet!
     Att rösta på ”Alternativ för Sverige” nu skulle bara splittra SD och göra partiet svagare (vänsterns våta dröm).

 76. SD gör nu samma sak som 7 klövern gör mot SD anklagar och säger att Alternativ för Sverige är extremister. Att SD inte lärt sig att inte använda sådana anklagelser som de själva är utsatt för! Ska SD också bli PK idioter?

  • I en demokrati borde man få tycka vad man vill. Jag förstår inte vad som är problemet med det.

   • Då är du lika dum som 7 klövern. Problemet är att man säger osanningar precis som 7 klövern gjort mot SD hela tiden.

 77. Väldigt många SD hatare i farten.

  Är ni nöjda med Löfvén&Co?

  Finns bara ett realistiskt val i höst.

  Nämligen SD.

  Att hoppas på mirakel och tro att ett enfrågeparti ska nå över 4% spärren.

  Är lika sannolikt som att islam är fredens religion.

  • AfS står längre ifrån Löfvén än SD. Dessutom behövs det en blåslampa i baken på dem så att det inte blir en 8klöver.

    • När AfS kommer över 4% kommer jag definitivt att göra det. Jag kommer att rösta på det mest Sverigevänliga partiet, oavsett vad det heter.

    • Vi vet att varken SD eller AfS kommer få sitta med i någon regering. Båda partierna kan däremot hjälpa till att dra 7K mot mer sunt förnuft utanför regeringen.

     • Det är inte helt fel med ett parti till på sikt. Men släng inte bort din röst i september!

     • Så kommer ni förbaskade asylprofitörer i SD säga varje val! Ni har svikit alla frågor och alla slitvargar som fick in er i riksdagen. Ni har blivit helt och hållet meningslösa och det enda som intresserar er är att lyfta riksdagslöner. Finns ingen anledning alls att rösta på såna meningslösa svikare som ni. Ni ska bara skämmas!

 78. Vinden vänder sakta i Europa. Nya tongångar i Frankrike, politisk vridning i Italien.
  Var östeuropeerna står vet Juncket et co. mycket väl.

  Dansken och Finland stretar emot.

  Varför skall nu SDs skara splittra sig, nu när det är som viktigast att dra
  åt samma håll ?

  Obegripligt och gynnar enbart sitt eget ego.

    • Ingen vill samarbeta med SD men SD ställer ändå upp och hjälper pk partierna kan man sammanfatta det med.
     Hur tydligt de än tar avstånd från SD så fortsätter SD att ge sin hjälpande hand.

     Får man inget så skall man inte ge något !

    • Så kan du då tala om för mig exakt vilken politik som är så bra med SD just nu ?
     Det handlar inte om att vara med i en frimäkssklubb där man jämför frimärken det handlar om att bedriva en önskvärd politik.

     Så min tydliga fråga till dig blir vilken önskvärd politik är det nu då som SD driver på så hårt att de skall få just min röst ?

     • För min del så missnöjesröstar jag. Vem älskar SD eller AfS?
      Åkesson måste vara Europas och Världens tråkigaste populist.

     • Lägger man en röst på tex AFS så gör man ju det för att man inte är nöjda med resterande 8 partiers politiska framtoning.
      En röst är således alltid mer eller mindre än missnöjes röst 🙂

     • Politik kan drivas framgångsrikt,om man har väljarstöd.

      Utan väljarstöd,inget inflytande.

      Basic.

     • Basic är också att om man lockar till sig väljare med en viss politik så kanske man måste jobba för att driva på eller i alla fall vilja driva på den politik man förespråkade för att få in väljaren.

      Man kan ju inte äta kakan och ha den kvar.

     • Kakan har växt för varje val,som SD deltagit i.

      Och politik går ju ut på att locka till sig väljare.

      Något som SD framgångsrikt har lyckats med.

      Fler frågor?

     • Jag har inga frågor jag har svar. Förmodligen är det de som kommit in i SD på senare år som känner sig mera bekväma med nuvarande SD och dess ”politik” .
      De som har varit med längre och sett hur vridningen mjölkat ur politiken till att bli någonting helt annat än det var kanske inte är nöjd och letar sig vidare.

      Det är inget konstigt med det. I mitt tycke så spelar det ingen roll hur många mandat man får om man inte vill något med dessa mandat.

     • Vad SD vill står skrivet i deras valplattform.

      Sedan kan du tycka och spekulera hur du vill.

      Men vill man åstadkomma någon förändring i dagens katastrofpolitik,som regeringen för.

      Ja,då måste man ha väljarstöd och tillräckligt många röster,för att nå inflytande och kunna förändra.

      Och enda verkliga oppositionspartiet i riksdagen i nuläget.

      Är SD.

      Så vill du ha förändring.

      Rösta SD i höst.

  • Ja men då får väl SDs ledning tänka till lite innan man stödjer medlemmarnas fiender, tex gällande tvångsfinansiering av svt.

   Eller ger sig på medlemmarna hjältar och förebilder som Ekeroth.

   Varför skulle man hitta på sådana dumheter för, ber man då inte om splittring, vill man inte då reta upp oss?

   • Ja, du har rätt. SD har blivit mer PK och går mot sin bäste politiker Kent Ekeroth.
    Om Kent tycker att alternativ för Sverige är bra, då kan jag rösta på dem

  • AfS har blivit utkastade från SD. Alla partier och länder som innehåller ordet demokrati har själva stora svårigheter med demokrati.

   DDR
   Demokratiska Republiken Kongo
   Demokratiska Folkrepubliken Korea
   Socialdemokraterna och ja
   Sverigedemokraterna

   • Du menar alltså att medlemmar som inte delar partiledningens åsikter,ska fortsatt vara medlemmar.

    Då ska islamister,som inte delar den svenska demokratins synsätt.

    Tillåtas agera utifrån sin agenda i Sverige.

    Partiledningar måste styra upp partiet,när de anser det är befogat.

    Vad ska man annars ha en ledning till.

    Tillåta allt och alla?

 79. Lär ta tid för Kasselstrand & Co att etablera sig och skapa förtroende. Men om SD sviker kommer säkert många att söka sig till partiet.

  • Ja vi är nog många som balanserar på gränsen till om vi kan tänka oss rösta SD längre, det påminner mer och mer om ett pk-parti.

   Och finns det ngt som kan avskräcka och äckla mer än det?

   • Tiden är för knapp just nu för att rösta på något annat parti vi inte vet något om. Det tar tid att bygga upp ett parti och ett förtroende och jag tänker ge min röst till SD och ge dem chansen 2018.

    Men om de inte förvaltar förtroendet de fått och gör det de lovat, då kan det nog mycket möjligt bli ”Alternativ för Sverige” år 2022.

 80. Har ni ännu inte uppfattat att SD nu pratar om återvandring? Det är ju först nu åsiktsklimatet i Sverige har svängt så pass att det går att prata om det. Och utan SD hade det inte svängt ett dugg. Kasselstrand & co. däremot har inget åstadkommit. De kan få sitta i nån garderob och vifta med flaggor. Där hör de hemma.

  • De började med det under valåret. Oj! Ett sånt sammanträffande! Vad påminner det om, hm, få se, låt mig tänka nu. Jo! Jag vet! Det påminner om vad den övriga åttklövern har gjort i alla år! Det påminner om precis det politikervälde som har förstört vårt land och utsatt oss svenskar för hemska övergrepp.

    • Fy fan vad du är oärlig. AFS har begränsade ekonomiska resurser. Så därför väntar de med att lansera sitt parti till alldeles inpå valet så de kan lägga så mycket resurser som möjligt på kort tid.
     SD däremot har enorma resurser. Jag blir så förbannad när jag stöter på såna här genom-oärliga människor som du. Fy!

 81. Förra valet blev det SD över SvP eftersom att jag inte ville kasta bort min röst, men nu tänker jag rösta på Kasselstrand. SD försvarar inte sina egna, de försvarar sin partilinje/ideologi och det är inget parti som jag vill stödja. Dessutom ignorerar de problematiken i dagens svenska samhälle genom att t.ex. principiellt försvara invandring – det finns det ingen plats för. Vi har problem, vi måste ta itu med dem och att gå till val med inställningen att man är positiv till invandring när situationen är som den är duger inte. Åkesson har gått ut med något slags stopp mot invandring, men de står principiellt fast vid att den är bra. Men det här är inget ideologt krig, utan en verklighet där invandrade grupperingar slåss med granater och det måste bemötas rakt på.

  • SD har gått ut med att man måste stänga gränserna helt, tills man lyckats ta itu med alla problem som massinvandring fört med sig, vilket i min meningen betyder att gränserna aldrig lär öppnas igen, så dumt att rösta på annat än SD, och göra så SD får än mindre inflytande.

  • Tyckte jag såg åtminstone ett 50-tal olika frågor, platt skatt, kostnadsfri tandvård för svenskar, etc

 82. Det här partiet saknar existensberättigande, kommer inte in i riksdagen och skadar inte något annat parti än SD. Det finns alltid några som inte kan se helheten och huvudmålet utan kastar bort sina röster.

 83. ”Given icke åt hundarna vad heligt är, och kasten icke edra pärlor för swinen, på det att dessa icke må trampa dem under fötterna och sedan vända sig om och sarga eder.”

  Valet 2018 är sannolikt det viktigaste för Sverige någonsin.

  Det avgör om Sverige skall ha en chans, just det en CHANS – att genom hårt arbete och enighet – kunna ta sig ur Sjupartiets HELVETESGREPP.

  Vi skall INTE KASTA BORT VÅRA RÖSTER PÅ EGOTRIPPADE FJOLLTRÄSKARES ESKAPADER. Sveriges framtid är viktigare.

  Citatet? Från Matteus 7:6. Ja, just det, Bergspredikan alltså.

  • Du är för sent ute.Ödesvalet stod i september 2014!Endast knappa 13% visade intresse då.Hur landet utvecklats vet vi.Nu är det för sent och allas stora hopp,SD,har svängt grovt vänster och liberaliserats.De är inte längre ett alternativ.

  • Fader förlåt dem ty det vet inte vad de gör.
   Vissa citat kan passa in på vår tid med.
   Men att korsfästa ett helt land är magstarkt i mina ögon.

   Så förlåta är nog inte ett alternativ.
   Ty ,, är min..

   • De som förrått Sverige skall självfallet inte förlåtas. De har även förrått vår kristna kultur och bidragit till folkmord på kristna i Syrien.

     • Det finns mycket intressant i de delar av vår kultur som kommer från förkristen tid.

     • Just tiden innan Hel(vetet) på jorden började, ursäkta ordvitsen.
      Men när människan vart för bofast och började odla storskaligt, så drog det med många bekymer, krig om yta. Prästen som skulle tolka gud ord osv.
      I små grupper så vart friåkare utfrysta eller ihjälslagna.
      Det fanns inte plats för dom som inte gjorde nytta för sig på ett eller annat vis.

      Just därför så studerar naturfolk av alla sorter, men finner vanlig religion lika intressant Mvh.

 84. Hur fan ska man få folk att flytta ”hem”? Man vet ju inte ens varifrån de kommer. De kommer hit på falska pass, ljuger om sin ålder, sitt ursprung och vilka skäl de har att ”fly”.
  Det finns inga länder utanför Europa som tar emot sådana människor.
  Det är en utopi att de går att ”skicka hem”. När de väl kommit hit, är det omöjligt att bli av med dem. Vare sig de är kriminella eller inte.
  Den enda praktiska åtgärden är att dra in alla asylpengar, och få folk att återvända frivilligt .

  • Inga problem, bara ta bort välfärden för dem så är de borta på ett par veckor. Merkel och Macron, kanske t.o.m. May Allt kommer vara bättre än Sverige.

 85. Tyvärr något som splittrar och förstör, detta parti tat sig inte i riksdagen på många år, och tar röster från sd.

  Det gynnar istället allianse och de rödgröna.

  GRATTIS… 🙁

    • Löjlig?Vi befinner oss alla mitt i ett rasande krig.Sverige ockuperas av rasfrämlingar och Quislingar.

    • Du menar det antirasistiska mittenpartiet som förespråkar ”lagom” invandring? Har du läst deras ”migrationspolitiska inriktningsprogram”? Lika urvattnat som hos den övriga åttklövern.

     • Ändå bättre än att ge de andra partierna mer makt, det är nämligen vad detta orsakar

     • Ser ingen som helst skillnad. Destinationen är densamma.
      I värsta fall innebär AFS politisk representation för oss svenskar 2022. Och i det kaos sverige kommer bli så behöver vi svenskar politiska företrädare så vi kan förhandla och samtala med andra grupper i sverige. I bästa fall kan de komma in i riksdagen 2018 och påverka det politiska samtalet. Och flytta politikens mitt åt höger.
      Många SDare verkar tro att politik är någon sorts teknokratisk aktivitet som bara händer på något magiskt sätt, att hjärtat finns vid skrivborden och på kanslierna.

     • Tror inte de kommer in ens 2022, och jag förstår att du heller ser att de rödgröna får mer makt för det blir resultatet om detta parti tar röster från SD, för det blir enbart de som mister röster

 86. Man får väl önska AFS lycka till. Hoppas de kommer över 4%-spärren och bildar allians med SD efter valet.

 87. Efter att jag nu studerat AfS politiska programpunker, inom de olika kategorierna, så kan jag inte se någonting som jag inte ställer upp på.

  För min egen del blir det att invänta opinionsundersökningarna i aug, därefter fattar jag mitt beslut.

  • Jag har beslutat mig att rösta på dem oavsett. Det krävs att många beslutar sig tidigt om de ska ha någon chans. Jag är inte helt nöjd med SD och vill stödja den här riktningen.

   • Då spolar du en viktig röst i avloppet. Bättre att rösta SD, invänta reslutatet och eventuellt rösta AfS 2022.
    AfS har ingen chans att komma in i riksdagen detta valet!

    • Nej jag vill inte rösta på dem längre. Det räcker ändå inte med att rösta för att rädda Sverige. Det finns så mycket mer utanför rösturnan som behövs.

    • Och även om dom skulle komma in så sker det på bekostnad av att SD blir mindre ( Inte alltför många miljöpartister eller liberaler kommer att rösta på Afs…) och något inflytande får dom ändå inte eftersom det finns en viss möjlighet att de 7 (eller 8 ) andra partierna inte skulle vara så särskilt intresserade av att samarbeta med dom…

     • Vi vet ju inte heller om detta nya partiet är ett taktiskt påfund av 7-klövern för att just splittra SD inför valet!

 88. Alla partier som vill skicka ut de minst 80000 som Ygeman lovade ligger bra till,som dessutom inte vill som Löfveneländet tömma skattkistan.

 89. Jag är SD trogen men partiet har tyvärr blivit allt för Stockholmsfixerade. SD måste ut i hela landet och var sig själva och starka och inte ränna efter andra partier i salongerna på södermalm. En dag kommer de andra mediestyrda partierna att stå på knä inför SD precis som det hände i Danmark. SD skall vara folket parti. Inte elitens och mediernas.

 90. Bara det inte blir ännu en av dessa ” karriärplattformar ” som de etablerade partierna förefaller verkar vara. Kasselstrand o co är duktigt och smart folk så….

 91. Ett utmärkt förslag. Det tilltalar mig mycket. Jag hoppas att SD tar till sig det här förslaget. Jag är också övertygad om att med det tidigare SDU i SD har SD i dag haft högre siffror i mätningarna.

  Kasselstrand syns vara en mycket duglig person. Han fick, efter vad jag förstår, snöret på alldeles för lösa boliner. Där gjorde SD.s ledning en oförlåtlig groda. Att splittra i stället för att hålla ihop, förstör våra gemensamma ansträngningar för att hålla massinvandringen stången. Sorgligt!!!!

  • Jag är också övertygad om att med det tidigare SDU i SD har SD i dag haft högre siffror i mätningarna.

   Kan nog stämma. När dom sparkade ut SDU, så gjorde sig SD troligtvis även av med 70-80% av partiets mest hängivna aktivister.

    • Visst, det hade kunnat funka. Men problemet är nog mera personkemin mellan Kasselstrand och ”de fyras gäng”.

    • Att ägna sig åt teknisk valsamverkan måste man komma överens och det blir ett surt äpple för Åkesson att sätta tänderna i. Men man kan alltid hoppas.

  • Otacksamhet är världens lön. Åkesson har slitit och fört SD från noll till ett parti med ca 25 procent. Hur kan en avmaskad långrev lyckas med sånt? Och färglös långrev?

 92. Om inte Sverige befann sig precis vid stupets kant eller om AfS i den senaste opinionsmätningen låg runt 10 % så skulle jag kunna tänka mig att lägga min röst på dom.
  Men nu befinner sig Sverige vid stupets kant och Afs ligger alltför långt ifrån riksdagsspärren och därför är inte alternativ för Sverige något alternativ för Sverige.

 93. Partiet verkar vara hårdare än SD. Det behövs eftersom integration har visat sig vara meningslös och kostat oss hundratals miljoner kronor PER DYGN.

  Flyktingbedragare, ”barn” och andra kriminella måste kastas ut omedelbart!

  • Rätt teori men en omöjlighet om SD inte kommer till makten alt blir ett extremt stark vågmästare och nyttjar sin makt fullt ut. Nästa val kommer det int att finnas möjlighet i annat fall de gamla partierna kommer att se till att de på laglig väg kan stoppa ”så kallade” högerextrema !

 94. Tack Samnytt för att ni vågade skriva om detta trots att AfS tilltalar de flesta här inne. Man kan säga vad man vill om hur skadligt och splittrande detta är för SD men de har banne mig skapat problemet själva. Hade SD skött sina kort rätt skulle inte AfS behövas och kanske kan denna press få SD på rätt köl igen. Om inte kommer alla gamla partisympatisörer gå över till det nya (eller snarare gamla) SD. Kvar kommer bara bli de nyvunna lättfotade vindflöjlarna. Lycka till med dem!

 95. Jag ser inget fel i deras ståndpunkter, och jag tycker att de blev orättvist behandlade i svallvågorna av medias förföljelse av SD och den överdrivna ”nolltolerans” som följde för att få tyst på dreven.

  Men… Sverige har en 4%-spärr, och den är där på riktigt. Splittras motståndet mot massinvandringen i massor av detaljerade fraktioner, så är vi rökta. Klockan är 5 över 12, så det kanske t o m redan är för sent.

  Som jag ser det behöver vi ett parti som blir tillräckligt stort för att kunna stoppa globalistagendan. Det enda viktiga är det SD faktiskt redan säger: Stopp för invandringen, och starta återvandring. När SD för första gången blir tillräckligt stora för att införa detta paradigm-skifte – då kan vi alla splittra oss i alla de övriga frågor som skiljer oss åt.

  PS! Påminner om att jag inte känner någon som inte tror att SD är fruktansvärda nazister som vill bygga koncentrationsläger. Media har folkdjupet i sin hand. Shariadomen i Solna fick många att haja till, men nu känner de att staten har tagit itu med problemet och att allt är lugnt i landet igen, med en ledning som vill skydda och ta hand om sitt folk.

  • Det är sant att en splittring inte vore bra. En röst på MED är bortkastad i mina ögon. AFS är de enda som kan utmana SD på ett seriöst plan.

     • Lika glada som vi är om MP och F! får 3.5% var och hamnar utanför riksdagen, lika glada blir globalisterna om våra röster splittras i minst 3 delar, varav alla utom SD hamnar utanför riksdagen.

      Den enda framkomliga vägen är att först ha ett stort parti som tar bort makten från globalisterna. Sedan kan man ha ett radikalare alternativ, som hetsar på. Lite som S och V…

   • När det gäller valet 2018 håller jag med dig, men i valet 2022 kan saken vara i ett helt annat läge.

    • 2022 fins det förmodligen lagstiftning eller andra juridiska ordnade vägar att stoppa allt som kan ”kallas” högerextremt sista tåget går nu Kommer SD inte i bättre position så är det kört ! Det är en dröm som går i uppfyllelse för de etablerade inom 7 Kl ju mer splittring desto säkrare sitter de !

   • Så…vilket/vilka partier hade Afs tänkt att samarbeta med för att få majoritetsstöd i riksdagen för återvandringen om dom nu mot förmodan inte skulle få över 50 % av rösterna…?

   • SD pratar om återvandring, men det märks inte mycket i media. Samhällsnytt skrev om det häromveckan.

    Hur skulle SD kunna visa om de är tuffa eller inte, när de övriga partierna håller ihop och ser till att de saknar inflytande? Ponera att AfS kommer in med 4-5%, på bekostnad av ett SD som hamnar på 10%. Vad känner du vore vunnet med det? Glädjen av att ha ett mindre slipat parti som står och skriker för döva öron i 4 år i riksdagen?

    • AfS kommer max få 1% och det är optimistiskt.Tror inte dom har pengar att trycka upp valsedlar

     • Splittring nu är i vilket fall dålig timing. Sverige ligger sinnessjukt illa till. Varje procent röster räknas. Först måste paradigmskiftet etableras. Sen kan vi käbbla om småsaker igen.

 96. Valet 2022 blir det Medborgerlig Samling eller AfS om inte SD tuffar till sig när det gäller repatriering.

  • Asyl är bra en tillfällig status och ingenting som skall handla om att byta bostadsland för evig framtid.
   Krigen nere i ME är orkestrerade för att skapa så kallade flyktingströmmar avsedda att ta sig in i Europa. Vidare så handlar maktspelet om olja, gas och resurser samt geopolitik.
   Kriget i Syrien är ett proxy krig inte ett inbördeskrig.

   På den ena sidan står tex Syriens lagligt valda regering som har hjälp av lagligt inbjudna grupper som tex Ryssland och Iran.

   På de andra sidan har vi de som inte har blivit inbjudna. Till dessa kan räknas bland annat USA, Israel , Saudi Arabien och förmodligen även Turkiet.

   Vilka som hjälpt fram och skapat ISIS behöver man inte vara någon raketforskare för att förstå. ISIS är ett verktyg för att avsätta Syriens president.
   Nu blev det lite käppar i hjulet sedan Ryssland kom in och bombade IS på riktigt men freden är tyvärr inte ännu vunnen då vissa delar av den andra proxy sidan fortfarande har för avsikt att störta Assad.

   Det skulle vara bra om detta proxy krig kunde ta sin ände så att vi kan skicka tillbaka alla dessa asylsökarna.
   Åter igen asyl är ett tillfälligt tillstånd och inte ett skäl för livslångt uppehälle och boende i annat land.

   Tack för kaffet.

 97. Det var ett mycket bra tal som Gustav Kasselstrand höll på Alternativ för Sveriges presskonferens! Det är klasskillnad mellan honom och Jimmie Åkesson. Som det känns idag så kommer jag att rösta på Alternativ för Sverige i riksdagsvalet den 9 september. Det här är det parti som jag har längtat efter, det vill säga ett parti som är radikalare än SD, men som inte är nationalsocialister som NMR. Alternativ för Sverige fyller ett tomrum i svensk politik.

  http://alternativforsverige.se/politik/

  • Nackdelen blir tyvärr att alla tidsramar till åtminstone ett försök att få landet på bättre vägar kommer att försvinna totalt SD är det enda alternativet och kommer de inte i mycket stark vågmästare eller blir största parti kommer de etablerade att se till att allt som ”kan kallas extremhöger” inte få fler möjligheter, lagstiftning kommer garanterat att ske !

 98. Det vore mig fjärran att överge SD i dagsläget – men måste medge att jag gillar Kasselstrand. Han är både klipsk och vältalig. Får han med Ekeroth så kommer många tidigare utsorterade SD-entusiaster att flytta sina sympatier till AFS. Tyvärr har vår nuvarande SD-ledning blivit alltför liberal i sin framtoning.

 99. Gammelpartierna i hela västvärlden blir stora förlorare. 1% av befolkningen äger idag över 50% världens tillgångar. Partierna har misslyckats totalt. Allting går åt fel håll och det ser snart en majoritet av väljarna!

 100. SD har sig själv att skylla. Efter 2014 så har SD bara blivit mer och mer PK. Jimmie är en duktig politiker. En svärmors dröm som många säger. Men är det verkligen det som SD behöver för att få partiet att växa? Jag skulle nog hellre se en person typ Nigel Farage.

  • Kesselstrand har mer pondus än de flesta i SDs ledning i dag. SD ledningen insåg det så Kesselstrand och de andra som kunde utmana ledningen blev uteslutna eller tvingades lämna SD

 101. En rak och tydlig riktning, brottslingar och snyltare som vägrar göra samhällsnytta ska återvända!

 102. Är det här ett sätt att göra det legitimt för alliansen att samarbeta med SD ?

 103. Jaha och precis när man trott att SD kommer göra skillnad i detta ödesval så dyker ett gäng uteslutna antisemitiska muppar upp med ett eget parti som kommer dränera SD på viktiga röster men ändå inte tillräckligt många för att nå över riksdagsspärren. Alternativ för Sverige är en dröm för 7-klövern. En röst på detta extremistparti är dock en bortkastad röst! Sverigevänner tänk väl innan ni lägger era röster i september. Alternativ för Sverige en ny Nationaldemokraterna dvs ett parti som aldrig kommer nå riksnivån.

  • Alla friska patrioter kommer rösta på AFS.
   Man röstade SD för alternativet saknades!
   Ut med semiterna! AFS 2018!

   • En frisk höger arm som höjs i en 88? Två friska ben som marscherar till ”Horst-Wessel-Lied”? Definiera ”friska”!

  • AFS kan möjligtvis komma in i riksdagen 2022. Men att ge rösten till dem 2018 är totalt bortkastad och gynnar bara 7-klövern

  • Ja det va bra tajming från AfS att splittra SD nu så här nära nyval…
   Inte det att jag ej håller med AfS men som många andra här uttrycker det att rösta AfS gör ju att SD blir mindre och gör 7klövern starkare så att eländet kan fortsätta.

 104. Bara en tanke när jag ser AfS bild här.
  Har tunnhåriga pilsneraxlade män tillför något för detta land inom politiken på senare tid?

 105. AfS kan vara bra för SD! Ingen kan längre anklaga SD för främlingsfientlighet och rasism!
  Vi som vill bli av med främlingarna kan rösta på AfS. En win-win-situation!

 106. Efter att ha läst igenom den migrationspolitiska delen av AfS politik, så som den är presenterad på deras hemsida, kan jag konstatera att den i praktiken verkar identisk med SDs, fast formulerad lite annorlunda. SD har tagit upp frågan om återvandring, och myntade t.o.m. idén om att ersätta migrationsverket med ’återvandringsverket’ – men det verkar som om många i kommentarerna har glömt detta, trots att det endast var några månader sedan.

  Själv tycker jag att AfS kan vara en nyttig blåslampa i baken på SD, men tjänar inte något större syfte i svensk politik utöver detta. Jag tror knappast att de kommer in i riksdagen det här valet, men man vet aldrig – möjligtvis nästa val. Kan förstå att vissa gillar den kaxigare framtoningen, men glömmer samtidigt att de är ett nytt och litet parti, som inte har några mandat ännu och därmed har råd med attityd och att slå åt alla håll.

  I och med att partiet mognar, blir större och hamnar i en position där de förväntas faktiskt få igenom sin politik, så kommer denna attityd (i likhet med SD) att tonas ned, då de kommer komma till insikt med att de måste vara villiga att samarbeta för att faktiskt göra verklighet av det de vill, och kan man inte slå hejvilt omkring sig om man vill framstå som ett alternativ. När det händer (om partiet ens kommer så långt) kommer folk sitta här och klaga på att AfS har blivit för mesiga.

  • Det är även en förtroendefråga. Många är missnöjda med hur SD utesluter sina egna och hur de letar att bli en del utav etablissemanget. Jag vill inte stödja dem längre än jag måste och nu måste jag inte det längre. Kasselstrand med flera är duktiga, tycker jag, och om min röst och mitt stöd kan vara en vind i seglen så ser jag fram emot att vara det för dem.

   • Sant, men sedan fungerar svensk politik tyvärr som den gör, och då kan man antingen förhålla sig till verkligheten eller dunka huvudet mot en vägg i hopp om att något händer. Jag tror SD försöker göra det förstnämnda.

    Sedan måsta jag säga att även om jag kan tycka Kasselstrand är en duktig politiker, så tycker jag samtidigt att han väldigt överskattad och har aldrig framstått som ’vass’ likt Åkesson, däremot något lillgammal och tillgjord i vissa fall.

    • Det är givetvis en risk att rösta på Kasselstrand och AfS, men det är ju en risk oavsett. Det finns inga lätta val, som det heter, men jag kan inte helhjärtat stödja SD – även om jag tycker att Åkesson emellanåt visar på ett slags sunt förnuft som ingen annan etablerad, svensk politiker kommer i närheten utav.
     Jag vet inte exakt hur du menar när du säger att svensk politik fungerar som den gör men jag inser att som den ser ut så kommer det att gå käpprätt åt helvete. Jag är glad att det kommer fler bra alternativ till vad man kunde kalla sosseriet. Vi behöver färska produkter som stimulerar oss till att tänka självständigt oavsett om vi kommer fram till att SD eller AfS är rätt för oss.

     • Det jag menade var att i praktiken så måste man vara villig att – som politiskt parti – samarbeta i svensk politik, då egen majoritet knappast är en möjlighet i dagens Sverige.

     • Det var det jag trodde. Jag anser att man måste ha attityden att övervinna hindren. Trumps väg till president är ett bra exempel på hur det ska gå till, mot alla odds. För ingen kan vinna när de spelar efter andras regler. Vi måste slåss för vår sak med näbbar och klor och inte bry oss om vad förlorarna i Sjuklövern sysslar med.

 107. Det pratas vitt och brett om att det behövs ett mer radikalt alternativ till höger om SD.

  Det finns ju redan ett sådant – NMR.

  Nordiska Motståndsrörelsen.

  Och det har ju gått lysande för det partiet, eller hur…?

  De ligger ju LÅÅÅÅÅÅNGT över 4-procents-spärren, eller hur…?

  Ja, de är ju nästan på väg att få egen majoritet, eller hur…?

  Ja, eller kanske det inte riktigt är så…

   • Det gör ingen som helst skillnad om dom kommer in i riksdagen- detta eftersom knappast vare sig S eller M kommer att vara så särskilt intresserade av att samarbeta med dom.
    Det enda partiet som möjligen skulle kunna tänka sig att samarbeta med dom är det partiet som just har blivit försvagat och förlorat några mandat eftersom Afs har vunnit de mandaten.

  • Lite svårt att lyckas när man ”bara” ska byta ut demokratin mot den populära (ironi) nationalsocialismen… Tycker du verkligen att jämförelsen är vettig?

  • AfS är inte det minsta radikala. De är vad SD borde vara. NMR är nazister som hyllar Hitler och förnekar förintelsen. Det är en jäkla skillnad.

  • AfS kallar sig ”Alternativ för Sverige” för att RENOMMÉ-SNYLTA på AfD, Alternativ Für Deutchland.

   MED VILKEN RÄTT DÅ?

   AfD motsvarar Sverigedemokraterna i Tyskland, eftersom det är det STÖRSTA nationsvänliga partiet i Tyskland.

 108. ❤️AFS❤️

  Äntligen ett svensk vänligt parti utan sionistiska kopplingar!

  Alternativ för Sverige 2018!!!

  • Du kan säkert med din instinkt hitta att Kasselstrand är släkt med Rockefeller och är kusin med Facebook-killen.

 109. Ur partiprogrammet:
  Alternativ för Sverige inser att kulturen i många fall har mer inflytande över samhället än politiken. Ett samhälle vars kultur styrs av vänstern kommer alltid att förstå sig självt med hjälp av vänsterns språk. Alternativ för Sverige inser att ett parti som ska förändra samhället måste tillerkänna kulturen sin rättmätiga betydelse.

  AfS förstår vad det handlar om. Orsakerna till vansinnet står att finna i kulturmarxismen som styrt media och 7K sedan 60-70 talet. Alla problem med invandringen, polisen, skolan, välfärden, försvaret är SYMTOM inte orsaker.

 110. Önskar man slänga bort sin röst så är ju Afs ett bra alternativ. Vi som röstar med huvudet väljer dock SD.

 111. Äntligen. Bra med riktig opposition. Dra nyttiga lärdomar av Trump och det Italienska valet samt inte minst av Visegrad 4.
  Backa inte för systemmedia sätt agendan själv.

 112. Tror detta är bra..SD behöver en blåslampa i röven, synd bara att detta inte kom för ett år sen.

  • Ja, då hade det varit möjligt för AFS att komma in i riksdagen, och ingen röst hade varit bortkastad.

 113. Jaha, Vi står inför ett ödesval för Sverige, Och då slår man splittring i leden.
  Tror inte AS får över 4%. Det man gör är att göra den Sverigevänliga rörelsen svagare.
  Kan hålla med om att SD borde tuffa till sig, och inte bli ännu ett PK parti.
  Men tiden är knapp. Snart spelar val inte någon roll längre.

  • Och får Afs över 4 % så beror det på att SD har tappat 4 % – för inte så särskilt många miljöpartister kommer att gå över till Afs…

  • Om inte annat kanske SD äntligen nu får en samarbetspartner i riksdagen, ifall AfS skulle få över 4%.

   • Vad menar du att skillnaden skulle vara i riksdagens voteringar om du jämför ;
    A ) SD 69 Mandat och Afs 0 mandat
    B ) SD 60 Mandat och Afs 9 Mandat.

    ”Samarbete” sker för att få fler mandat – om samarbetet inte resulterar i fler mandat så fyller samarbetet ingen som helst funktion.

    • Precis!
     A) Påstår sig vara Sverigevänliga, men driver inga frågor som skulle kunna göra skillnad!
     B) Driver de frågor som behövs för Sverige!

     Om de inte fyller någon funktion, så spelar det ingen roll hur många mandat de får!

   • Om AfS kommer in i riksdagen kommer deras och SD:s sammanlagda mandat inte blir störreäm SD:s nuvarande. AfS kommer endast ta väljare från SD.

   • Kanske, Men så här nära inpå valet tror jag det gör mer skada än nytta. AS skulle startats efter valet, och satsat på valet 2022

    • Tror det var rätt tid nu och valet 2022 kommer att bli ett Sveriges ’ödesval’. Även om SD får 30% nu i september? Kommer det att förändra något? Tror AfS kan normalisera SD och dra röster från 7klövern.
     Faller KD, MP och L bort? Vad betyder det? Vem tar vem då och bildar regering? Kommer Medborgerlig samling och AfS in i riksdagen 2022? Då har vi 3 högerpartier.

     • Om man tror att 30% av rösterna inte kommer att förändra något.

      Ska man läsa på lite vad parlamentarism betyder.

   • Fördubblar man sitt röstetal vid varje val.

    Ja,då är det verkligen full fart framåt.

    Finns inget parti som i historisk tid lyckats med den bedriften.

 114. För mig finns det bara ett Sverigevänligt parti – SD. Det enda seriösa alternativet till Sveriges räddning.
  Det enda Alternativ för Sverige kan åstadkomma är att ta några väljare från SD utan att komma in i riksdagen. Det kommer leda till en försvagning av SD och den Sverigevänliga rörelsen. Sannolik blir det försumbart men vi behöver alla röster vi kan få.
  Att rösta på Alternativ för Sverige är att slänga sin röst i soporna. De kommer aldrig får nån makt eller inflytande.

 115. De röster som skulle kunna rösta på Alternativet lär komma från SD.
  Låt säga att de får 3% i riksdagsvalet och SD 20%.
  Är det inte bättre med 23% för SD?

  Rösta gärna på Alternativet i kommunerna men inte i Riksdagsvalet.

  • Nej, SD vinner på detta eftersom fake-media inte kan kalla dem rasister längre. AfS får röster från oss som vill att något händer. Även många som tyckte att det var meningslöst att rösta kommer att rösta på AfS.
   Jag tror de får 8%!

  • Exakt så kommer det bli. AfS kommer bara ta mandat från SD. Och misslyckad de med att komma in i riksdagen så är det förlorade mandat för SD.

  • Om SD får 20 eller 35% är egalt, de kommer ändå att motarbetas av de övriga sju partierna. Alla sjulingarna har klart och tydligt sagt att de vill inte ha med SD att göra.
   Bara med 51% av rösterna kan SD åstadkomma någonting.

 116. Tror på max 1 %.
  I ett normalt land skulle SD i valet få väljarnas belöning för att i många år ha lyft och tagit mycket skit gällande migranternas påverkan på samhället och liknande frågor.
  P.Service och övrig MSM låter i valrörelsen istället M få framstå som drivande i dessa frågor nu när det är dags för skörd. Dom gynnar nog hellre M och blockerar det nya invandringskritiska partiet från allt gammelmediautrymme. Dom ser hellre att invandringskritiska lägger sin röst inom 7-klövern där den är helt bortkastad. Hade det däremot bara gällt att sno röster från SD till ett parti som troligen inte klarar spärren hade nog dörren till mediautrymme stått på vid gavel.

  • Nej, Ulf Kristersson har just gått ut i DN och förtydligat att M kommer att fullfölja globaliseringen av Sverige till en mångkultur om de får makten i höst. Varje missad procent för SD i årets val kommer att vara mycket dyr för folkets framtid.

 117. Skillnaden i SD,s och AFS,s politik är i grunden inte stor, med de som vill vänta ytterligare 12 till 16 år på en radikal förbättring av Svensk politik kan ju lägga sin röst på AFS, men glöm inte vem det var som tidigt pekade ut vägen till ett Sverige för Svenska folket, och en rättvis politik.

  • Kom ihåg att varken SD eller AfS kommer få sitta med i någon regering. Om man hotar SD med att rösta på AfS så kanske SD triangulerar och skärper till sig.

   • En röst på AFS hjälper inte SD att ”skärpa till sig” till detta val. Som skrivet, kanske 2022. Släng inte bort din röst i september.

   • Kanske i nuläget, det krävs att betydligt flera Svenskar ställer sig på deras sida, men jag är övertygad om att den politiska kartan kommer att ritas om ordentligt de närmaste åren. När det äntligen går upp för den tröga Svensken att Sverige håller på att gå under, och det på grund av den vansinnespolitik som bedrivs i dag. Vi får hoppas att det inte är för sent.

 118. Varför tog det så lång tid för SD att komma in i riksdagen?
  Jo,
  därför att alla sade att de inte kunde nå 4 %! Samma typ av resonemang
  som många för här i kommentarerna. Ni som tänker rösta på AfS när de
  kommit in i riksdagen, tror ni att det är svansen som viftar på hunden
  också??
  En hederlig väljare med moral röstar efter sin övertygelse.

   • Glöm inte heller att de åkte ut direkt.

    Endast 2 andra gånger i modern tid har andra partier lyckats i ett nationellt val på första försöket: Junilistan 2004, och Piratpartiet 2009 (båda i Europaparlamentsvalet).

    I alla 3 fallen har ”upp som en sol” omedelbart följts av ”ned som pen pannkaka”.

    • Glöm inte varför de åkte ut. De splittrades i stridande fraktioner. Det är just en sån kollaps till som Sverige inte har tid med.

     • Inte insatt i dem, utan riktade in mig på hur Ny Demokratis kollaps födde ett förakt som gjorde att svensk migrationspolitik hamnade efter övriga länder.

  • Ibland behöver man göra ett avvägt val men i det här fallet tycker jag att det är ganska enkelt – SD har inte mitt förtroende efter att ha uteslutit sina egna. De har varit för rigida och ovilliga att diskutera och samarbeta inom partiet, sedan så vill de förhandla med övriga partier – försök att få huvudet runt det.

  • SD 2018. Att inte kacka i sitt eget bo är sunt. Jag säger bara lycka till. Varje röst på afs är en förlorad röst för SD.

  • I riksdagsvalet 2010 fick Nationaldemokraterna (samma andans barn som AfS) 1141 röster, vilket motsvarar 0,02 procent av rösterna. År 2014 var de ej längre ett politiskt alternativ. Vad får dig att tro att det bli annorlunda den här gången? Att splittra den Sverigevänliga fronten är det mest korkade egoistiska man kan göra inför ett ödesval som 2018. Det blir bära eller brista för SD. Ett parti med +25% av svenska folket bakom sig blir ett seriöst alternativ när inga av de övriga blocken får egen majoritet. Ett försvagat parti och det blir återigen 4 år utan något som helst inflytande. Det är kanske det ni vill?

 119. Målet är nog inte ideologiskt,fet lön väntar dessa fjollträskare om dom lyckas komma in i riksdagen

 120. Demokrati… ” flest har rätt ”. Men om nu de flesta är idio… sorry. men mindre förstående av orsak och verkan så är väl ett riksdagsval inte mycket att hoppas på.
  Klarspråk rekommenderas.

  • Demokrati liknar en lynchmob. Om en är smartare än övriga i en grupp så är det antagligen bättre att den styr än att gruppen gör det – särskilt om gruppen som helhet är galen och självdestruktiv. Med demokrati så får vi vad vi får.

   • Ett spel för galleriet. Ett system där ett 20tal herrar med högt hatt med ryggrad, hjärta och hjärna på rätt ställe vore att föredra.
    När det gäller damer så.. ja om de har benägenheten att rådgöra med hjärnan framför hjärtat så skulle väl en och en annan sådan kunna passera också.
    Det förekommer ju några i dessa spalter vet jag..

    • Det är bra med hjärta men det räcker inte för ledarskap. En god ledare kan göra mycket för ordningen. Världen behöver fler utav dem.

 121. Vi brukar prata här om att man måste rösta med hjärnan. Det verkar som att en del här inne är beredd att överge den strategin.

  • Liberalismen och sionismen blev helt enkelt för mycket inom SD för vanliga röstare.

   AFS är framtiden!

  • Hjärtat är bra, men hjärnan är bättre.

   Det är nämligen just det faktumet att folk har tänkt med hjärtat som har resulterat i 200 invandrartäta utanförskapsområden…

  • Lite ödmjukhet tack, du tyckte säkert att alla som röstade på SD 2006 var lågpannade också?

   • Det har jag väl ändå inte skrivit! Och jag röstade SD 2006. Fattar du inte min poang är det ditt problem.

    • Det är många här som läser väldigt dåligt innantill…man pådyvlas alla åsikter som nån annan ogillar…

     • Att man överger sitt parti SD som lyckats med hårt och långt arbete att bli ett parti i toppen och i stället slänga bort sin röst att vara med att rädda sitt land på ett parti som kommer få några procent. Det är att missnöjerösta och förödande för landets framtid då det snart är försent. SD och endadt SD kan vara med att förändra för det är jävligt bråttom. Så känner jag. Skippa snacket om lågintelligent eller lågpannad. Man måste kunna diskutera utan att ta åt sig personligt och hitta på vad den andre skriver.

     • Tack för ett utförligt svar, men jag tror inte på förändring enbart genom att konsekvent stödja nåt parti av sympati. Sen är det ju de som har förändrat sin politik, söker man nya väljare så får man också det. Jag tycker du ser för kortsiktigt, två ärliga partier är bättre än ett i längden.

 122. Folket har tröttnat på de etablerade partiernas tomma vallöften, de vill se handling, inte tomma ord i överflöd. Det har vi haft allt för länge. När SD kom trodde många av oss att nu blir det andra bullar av men de far tyvärr gått i PK fällan. De sparkar ut Kesselstrand men behåller invandringsvurmaren Paula B. De som fortfarande värnar om Sverige i SD har de tystat. Lycka till Kesselstrand och Hahne med flera

 123. Innan valet 2014 jobbade jag tillsammans med en kille som röstade på MP i valet 2010.
  Han sa att han funderade på att rösta på F! i valet 2014 eftersom han tyckte att F! drev en mer radikal antirasistisk och feministisk politik än MP som han var lite besviken på.
  De närmaste månaderna gjorde jag mitt bästa för att pusha honom från MP och till F!

  Så i valet 2014 la han sin röst på F! .
  Detta gladde mig eftersom det konkreta resultatet av detta blev ….att MP tappade makt och inflytande i Riksdagen samtidigt som F! inte fick något inflytande i Riksdagen.
  En extra bonus för mig var att min arbets-”kamrat” just hade kastat bort sin röst.

  Hmm…det hela påminner en del om vissa inlägg i den här tråden… 🙂

   • Jepp.

    En del i den här tråden talar om att det är bra om Afs kommer in eftersom SD och Afs då kan samarbeta.

    Med tanke på att ganska så exakt 100 % av Afs väljare lär komma från SD så förstår jag inte riktigt hur alliansen ”SD + Afs” skulle kunna bli mandatmässigt starkare än ett ensamt SD ?

    :/

 124. Presentationen av AFS kunde inte kommit olägligare ur SDs synpunkt.

  Men strategiskt riktigt för AFS. SD har målmedvetet jobbat sig till den position de har idag. Trots etablissemangets attacker. Det imponerar. SD är mitt parti…

    • De kan ju vara baptister. Vem fan vet. Inte fan så gör de något för min eller andras del mer än söndrar och beter sig svinaktigt och hämndlystet. Men så långt fattar väl inte de som röstar på dem. Kan idioter rösta på idioter så kan de lika gärna rösta på vad som helst.

   • Detta med judar och Israel bakom allt, fejkad månlandning, leka Illuminati. Vuxna människor lämnar sånt bakom sig efter tonåren.

     • Jag gillar tex inte Osama men är jag ett troll ändå eftersom jag inte ser varför vi skall lägga oss i Israel Palestina frågan och då på Israels sida.

      Blir man ett troll då ?

    • Betänk att det finns människor som inte har annat till uppgift än att sitta och studera ut strategier.
     En del av dom talar till och med öppet om deras vilja att få till saker i en viss riktning. Det finns att se för de som är intresserade.

   • SD är Sveriges Israelvänligaste parti ja. Frågan är vad vi svenskar har för nytta av att gulla med en av de stater som är aktiva i att underblåsa krig i den region där många lycksökare kommer ifrån.

    Ett svenskt parti skall värna Sverige i alla hänseenden och inte en främmande makts intressen.

 125. Även Syrien och Afrika vinner på om läkare och ingenjörer utvisas till sina hemländer. De gör definitivt mer nytta där än här!

  • Ja det är ju rasistiskt all lägga beslag på den spetskompetens som de behöver bättre där nere 🙂

   Fy skäms Sverige sänd genast tillbaka doktoranderna.

 126. Förstår inte logiken. Om nu Afs mot alla odds skulle komma in i Riksdagen och därmed plocka några av SD:s platser: På vilket sätt skulle detta då öka SD:s möjligheter till inflytande? Tror ni moderaterna då plötsligt skulle komma springande och önska ett samarbete?

  • Ja, förmodligen.
   För om Moderaterna inte vill samarbeta med SD så lär dom nog vara oerhört villiga att samarbeta med Afs 🙂

   Folks resonemang bygger på det helt fantastiska logiken att en allians bestående av ”SD + Afs” med 70 Mandat är oerhört mycket bättre och starkare än om SD har 70 Mandat på egen hand.
   Detta resonemang beror förmodligen på att folk missade en del mattelektioner i skolan… :/

   • Matte är inte svenskens starka sida. Inte politik heller. Däremot tycks de vara bra på att var annorlunda.

  • Nej, M m.fl ska bytas ut mot andra partier. De vill byta ut befolkningen, då måste de bort från makten. Inte samarbetas med!

  • Om man visste att AFS skulle klara spärren vore ingen större skada skedd…
   Problemet är att de knappast gör detta.

 127. Blir nog inte många procent afs får, det är bara en bortkastad röst som SD skulle haft nytta av.

 128. Detta skamlösa parasiterande på det svenska folket måste upphöra. Lås in de skyldiga politikerna, och skicka hem de som kommit hit av fel anledning.

 129. Återvandringsfrågan måste upp på dagordningen utmärkt !! SD borde ha gjort den känd…men huvudsaken att den diskuteras i det publika samtalet…!!
  Vi måste få den startad…!! Åter till hemlandet är parollen !!!

 130. Killen på bilden skulle jag aldrig ens köpa en begagnad bil av. Än mindre lägga min viktiga röst på.

    • Jag är i alla fall entusiastisk angående det som jag sett och hört om AfS. Jag hoppas att du lyssnar opartiskt och inte dömer ut Kasselstrand innan han ens begått något misstag. Det verkar för dömande, ingen förtjänar det. Om du inte känner honom, eller något.

     • Som jag skrev tidigare,AfSs partiprogram är som SDs, fast ”på lätt svenska”. AfS riktar sig till dem som har lite svårare att tänka, lyssna, förstå och tänka ett par steg framåt.
      Om man vrålar ”UT MED PA**ET!” i en megafon fattar de, inte annars.
      Vi andra förstår att det krävs smartare tillvägagångssätt för att uppnå önskat resultat.

 131. AFS borde omgående gå ut och tala om att de kommer att samarbeta med SD då blir en röst på dessa inte en bortkastad röst de lär möjligen komma över 4% spärren, det tog 30 år för SD att ta sig där de befinner sig i dag den tiden finns inte nu mer att spela med !

  • Men, precis som ’Idiotplague’ nämnde, så kommer närmast 100% av rösterna komma från SD, och då blir samarbetet ganska meningslöst.

   • Folks resonemang bygger på det helt fantastiska logiken att en allians bestående av ”SD + Afs” med 70 Mandat är oerhört mycket bättre och starkare än om SD har 70 Mandat på egen hand.
    Detta resonemang beror förmodligen på att folk missade en del mattelektioner i skolan

   • Det kan bli Androider som kommer få representera SD i riksdagen. Hjärndöda knapptryckare. AfS kommer definitivt få SD att skärpa sig. Jag röstar på SD men utan ett liten blåslampa kommer SD att stelna och bli fossiler som 7K.

  • Hur menar du att ett samarbete mellan Afs 3 mandat och SD 50 mandat skulle ge mer inflytande i riksdagens voteringar än om SD ensamma hade 53 mandat…? :/

 132. ”Av deras frukt skolen I känna dem. Icke hämtar man väl vindruvor från törnen, eller fikon från tistlar? 

  Så bär vart och ett gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär ond frukt.” Matteus 7: 16-17.

  Vilka är då Kasselstrands och Hahnes frukter? De är:

  1. Antisemitism. Snacka om att de Sjuklöversekten och dess betalda drängar i Lügenmedia får önskeläge, vilket även kommer att kunna användas för att kunna angripa SD.

  2. Splittring. Varje röst på AfS är en röst på 40-miljoners-Annie som Statsminister.

  3. Egoism. Dessa personer sätter alltså sina egna egon framför Sveriges väl.

  4. Hämndlystnad. De är ute efter revansch och vill skada SD. De bryr sig inte om att de därigenom även skadar Sverige.

  Kasselstrands och Hahnes frukter äro således onda.

  Låt oss inte kasta bort röster i valet på dessa giftiga frukter.

  • Våga säga sanningen idag stämplas som antisemetism! 8-klövern är i panik!

   AFS är vår sista räddning, för utan sanning kan man aldrig segra!

   AFS 2018!

     • Man skall aldrig generalisera men Barbara Spectre och George Soros är judar och dom älskar jag inte.

     • Absolut är det så men samtidigt vet man att det finns folk ur en viss gruppering som är pådrivande i att Sverige och Europa skall översvämmas av främmande folk och den Europeiska etniciteten slås sönder.

      Faktum är att dessa tyvärr inte allt för sällan är av den sort man inte får nämna utan att bli kallad en massa epitet.

     • Fredrik Reinfeldt är inte jude.
      Mona Sahlin är inte jude.
      Hillary Clinton är inte jude.
      Stefan Löfven är inte jude.
      Osv, osv…

     • Nej det är sant men det finns NGOer som har satt sin prägel på dessa personer. Har du någon gång lyssnat på tex Barbara Spectre ? Vet du vad George Soros NGO sysslar med ?

      Apropå Clinton så vet vi ju att Amerika inte styrs av Presidenten utan folket bakom presidenten.
      Presidenten är bara en galjonsfigur.
      Tittar du i kongressen så ser du en oproportionerligt stor ansamling av judar gentemot hur många de är i landet.

      Om jag minns rätt så är de 2 % i landet men 25 % i kongressen. Det är oproportionerligt och skapar en skev politik

     • Självfallet vet jag vilka Barbara Spectre och George Soros är och vad de står för. Men beror de på att de är judar…?

      I princip har du rätt i att den judiska folkgruppen i USA har mycket större inflytande än sin del av befolkningen. Men stämmer verkligen siffran 2 %? Det låter väl lite, tycker jag.

     • Se där. Nu avslöjade du dig som ett judehatande MENAit-troll. Bra.

      Bilden stämmer nog bra med ditt verkliga utseende också.

  • Varför allt detta prat om antisemitism ? Vad har semitism med svensk politik att göra ? Fokusera på landet Sverige och låt den där stämpeln om antisemitism ligga kvar i byrålådan.
   Det är alla dessa epitet om rasism, nazism och antisemitism som har förstört svensk politik.

   Helt kontraproduktivt för en Sverigevän att använda sig av dessa epitet.

 133. När det här är över så kan ju regeringen bränna upp alla pengar som skattebetalarna har betalat in och kalla det för en utmaning att få ordning på ekonomin.

 134. Förbaskat synd att SD uteslöt Gustav Kasselstrand och vände SDU ryggen. Gustav hade blivit en perfekt tronföljare till Jimmie. Nu blev det så här och jag välkomnar AfS och Gustav Kasselstrand. Vi behöver ett parti som vågar stå upp för Sverige och svenskarna. Ett nytt parti med en obefläckad och fräsch bakgrund som inte behöver försvara sin bakgrund i varje debatt.
  Nu är det bara att köra ’järnet’ och ’sopa’ mattan under alla PKiterna i riksdagen och mediehusen.

 135. Inte direkt jättebegåvat att starta en konkurrent till SD om man vill ha förändring i detta landet. Sjuklövern med anhang måste jubla….

  • SD har mycket att vinna på att AfS kommer som ett hårdare alternativ. Nu kommer rösterna från 7klövern att rusa till SD som helt plötsligt blivit rumsrenare.

   • Problemet som jag ser det är om AfS får typ 3% och gör en FI:are. Tror inte för en sekund på att de kommer in i riksdagen nämligen…

   • Det är sant att en effekt av Afs kommer att vara att SD framstår som något mera rumsrena.
    Men någon rusning av moderater och miljöpartister som springer till SD kommer vi inte att få se.

    SD är nämligen fortfarande ”nazister” – och dom blev inte mindre ”nazister” bara för att NMR bildades. Och då kommer dom heller inte bli mindre ”nazister” bara för att Afs bildas.

    Det funkar liksom inte så att jag går och röstar på MP bara för att F! är ännu mer extrema och galna.

   • Då blir det möjligt för den så kallade alliansen som egentligen är 50% av PK sekten att samarbeta med SD.

    • Du menar att Afs skulle bli mer intresserade av att samarbeta med MP om bara F! kom in i riksdagen ?

     • Jag menar att om SD nu upplevs som snällare än AFS blir det lättare för alliansen att samarbeta med SD.

 136. Om jag inte misstog mej så Utsåg delar av Näringslivet
  Gustav Kassekstrand till en Framtida Maktfaktor i SVÄRIGÄ strax innan dom blev uteslutna ur SD…

  Har ett svagt minne av det….!!

 137. Kommer bli livat detta val men en taktikröst på SD kan vara på sin plats ändå för att trycka ned 7-partiet så mycket det går. Inte mycket mening att börja om från början med 4%? 🙂

  • Ju fler vi blir till höger om mittfåran, som nu definitivt ligger på vänsterjord, desto tryggare kan svensken möta framtiden. Den gamla sloganen Bevara Sverige Svenskt är aktuellare än någonsin.

 138. Är det överhuvudtaget någon av alla SD kritiker som har en aning om vad för politik SD kommer att bedriva efter att de tagit makten, jag tror inte det. Det som gäller i en smart politik är att få så många med sig som möjligt, det får man inte med AFS taktik.

 139. HEJA GUSTAV !
  Färdrikningen är nu klar för vårt svenska Sverige. SD behöver nu få arslet ur vagnen och ta rygg på detta initiativ. Vi vill inte försörja den globala plågan av sunk som aldrig kommer att bidraga med något annat än kriminalitet och moskeer, ej att förglömma alla kvinnor som slipper våldtas. SD, skärp er och ta rygg på Kasselstrand, annars är ni blåsta på min röst !

 140. Koalitionsregeringar är ju poppis i Sverige. Det skulle väl vara utmärkt att byta ut S+MP mot SD+AFS.

   • NMR möjligtvis men om partiet kommer över riksdagsspärren så är väl ett samarbete på sin plats oavsett var väljarna kommer ifrån.

    • Ett ”samarbete” är helt bortkastat om samarbetet inte resulterar i fler mandat.
     Och det gör inte samarbetet om samarbetspartnerns alla röstar kommer ifrån SD.

     • Tror det finns många betydligt radikalare svenskar som känner sig obekväma med att rösta SD med tanke på deras ”mjukare” framtoning på senare år. AFS kan i så fall ge SD röster som dom inte skulle fått i annat fall. Ett samarbete skulle säkert också fungera i positiv mening. Där AFS tar udden av SDs PK-fjäsk och SD som stävjer den allra radikalaste biten av AFS. Utmärkt om du frågar mig.

     • Varför har då inte dom radikalare partierna samlat mer än max sådär 5000 röster i något tidigare val

     • Det kanske har avstått från att rösta då alternativ har saknats. Man kan ju vara radikal nationalist utan att vilja vara nazist. AFS kanske kan fånga upp den gruppen.

    • NMR… Suck. SvP fick 4800 röster 2014, ND ställde inte ens upp i valet efter att ha fått blott 1000 röster 2010. Det krävs ca 220.000 röster för att komma in i riksdagen med 4%. AfS kommer givetvis inte in i riksdagen, den lilla rännil av radikala Ekeroth och Kasselstrand-fans här i kommentarsfälten på Samnytt utgör INTE hundratusentals väljare!

     • Jag vågar inte sia om varifrån AFS skulle få sina röster men jag är övertygad om att det finns gott om svenskar som önskar hårdare tag än vad SD kan erbjuda så jag avfärdar inte AFD:s möjligheter på den politiska arenan.

  • Bara lite humor från muslimerna, att släppa människor efter bilar är också humor i den kulturen. Det är väl bara att bita i det sura äpplet för dom PK religiösa.

 141. SD har alla möjligheter att i höst bli största parti, vilket utöver inflytande har ett oerhört symbolvärde. Men det kommer bli stenhårt och ett par bortslängda procent på Afs kan försätta den möjligheten.

  • Att frysa ut folk utan känsla och förståelse är då inte så bra som de tror. Översittare politiken går aldrig hem. Då har de fanimej inte heller själva i politiken att göra.

 142. Kvastpartiet Sverigedemokraterna har nog inga kvastar kvar, för de är så utslitna och färdiga som de nu överhuvudtaget kan vara. Allt på bekostnad av att deras egna har mer bestämda åsikter i sinnet. Håll käften och gör som vi vill partiet SD förlorar nu minst 50% i valet till NMR och AFS. Till och med soffliggare och 7-klöverliggare kommer att sluta ligga SD till last mera i fortsättningen. Upp som en sol och ner som en pannkaka. Åt helvete med vartenda parti ändå, för det de tydligen är bäst på, är att ställa till ett helvete och en röra som luktar skit överallt.

  • Jättebra.
   Då säger vi att du får rätt och att SD förlorar hälften av sina väljare till AFS.
   Så istället för SD 22 % så får vi SD 11 % och AFS 11 % .

   Har du lust att förklara vad det positiva i detta skulle vara …?

 143. Mycket väntat. SD har en monopolsituation i dag och den har man inte nyttjat så väl. Naturligt att konkurrens dyker upp. SD är ett verktyg, inte lösningen. Att man tar % från SD är självklart- men i långa loppet får vi se vem som tar av vem.

  • Ingen hämnd vad jag ser- man har en annan grundsyn och utgör en konkurrent till SD- Jättebra, det behövs, konkurrens kan ju göra att du väljer det som är bäst, eller hur? Förhoppningsvis tvingar de partiledningen i SD till att återigen bli ett mittenparti i välfärdsfrågor. Flaggviftande moderater är inte så spännande.

 144. Åkesson beter sig mot dem som de andra behandlar honom. Han säger att de är extremister och Nazister och han ändå inte vill ha deras röster. Så talar en mätt katt som gett upp. Pinsamt, nu är det uppenbarligen en åttklöver mot denna nya friska fläkt.

 145. Nu ser vi att SD gjorde rätt som kastade ut revolutionsungarna. SD hade dock vunnit mera sympati på att öppet redovisa orsakerna och vad de revolterande försökte sabotera för partiet. Det är nu bara att hoppas att SD inte förlorar så många väljare på grund av detta – för Sveriges skull!

  • SD måste också ha rätten att hemligstämpla vad revolutionsungarna försökte med för att sabotera för moderpartiet, den rätten har alla moderpartier enligt svensk demokratisk lag.

  • Den här situationen (ett parti som kommer parasitera på SD-röstarna) är trist, men jag anser att det var medias drev som tvingade SD att utesluta SDU. SD kryssar försiktigt mellan minor, när de strategiskt och metodiskt försöker väcka det sovande folket, men ”nolltoleransen” man tvingats till är för hård.

   Sammanhållning för att få stopp på massinvandringen och starta återvandringen är dock det som behövs, så vi får inte splittras i fraktioner.

 146. Äntligen finns det ett parti som inte viker ner sig för PK-etablissemanget!
  Jag kommer rösta på Alternativ För Sverige. Det är det enda partiet som har en politik som faktiskt kan rädda Sverige.

  • Ja, fast politiken är i grunden identiskt med SDs, så där blir det inte mycket skillnad egentligen.

  • Jo, för ett parti som får någonstans mellan 0,3 % – 4,1 % kommer verkligen kunna rädda Sverige… 🙂

  • SD ett av flera invandringspartier,
   Alternativ för Sverige enda återinvandringspartiet,
   det är väl det som är så extremt,
   enligt Jimmie Åkesson.

    • Varför står inte Jimmie upp och öppet deklarerar att SD vill ha en återinvandring, har han gjort det vid något enstaka tillfälle eller inte alls?

     • Han gör det ju, i de få kanaler han får höras i. Vad ska han göra? Globalisterna äger media och sitter på de stora pengarna. De sätter kreditbetyg på Sverige. De håller i tyglarna.

  • Nyckeln är att få med sig väljare så ett parti måste vara både mjukt och hårt. SD jobbar med att få med sig kvinnor för stunden så man kan få bort 7-partiet så mycket det går annars kommer ingen räddning oavsett.

 147. ”Återvandring” är även SD för när det gäller de som fått tillfälliga uppehållstillstånd, samt de som falskeligen har fått permanenta uppehållstillstånd!
  Även att sänka bidragen för de som söker asyl, då det inte skall vara en självklarhet att få samma fördelar som svenska medborgare, vilket Danmark har förstått och också infört!!!
  För ett Sverige där svenska medborgare sätts i ”första rummet” —SD 2018!!!

  • SD har t o m gått ut med att man vill riva upp medborgarskap som fåtts på falska grunder. Det som fattas är inte fungerande politik, utan folkets stöd för att kunna genomföra den! Och det blir inte lättare med splittring i fraktioner.

   • Hur ska man kolla att ett medborgarskap har fåtts på falska grunder? Det går inte.

    Bättre att utvisa alla invandrare från muslimska länder rakt av.

    • Tja, SOU har redovisat att 90-95% av alla migranter till Sverige sedan 90-talet har underlåtit att identifiera sig, så jag ser potential…

    • Finns nog goda möjligheter för mycket koll i efterhand genom nya fakta och genom alla fakta som mig.verket och handläggare negligerat i sin iver att dela ut PUT

 148. Verkar som om AfS enda egentliga syfte är att plocka upp missnöjda SD:are, alltså redan frälsta. Utomstående kommer troligen titta på partiet, se att de är närmast identiska med SD, och undra vad poängen med att lägga sin röst på AfS och inte SD skulle vara.

 149. M har fått sina utbrytare – Medborgerlig samling, och nu har SD fått sitt. Kommunistiska sekter ploppade upp som svampar ur jorden på 70-talet.
  Det gjorde varken från eller till. Då heller.

 150. Jag tycker Sverige redan har tillräckligt med utmaningar.

  Kasselstrand kan gå hem och klappa katten, istället för att rasera SD:s möjligheter att äntligen nå inflytande på Sveriges politik.

  • Det är bara bra att den förtryckta högerfalangen får ett eget parti, eftersom det inte finns någon tolerans för högeråsikter, inom det så kallade demokratiska partiet.

  • Problemet är att SD har tamare invandrings och integrationspolitik än Danska Socialdemokraterna…

   • Danska S är i linje med åsikter och stämningar i Danmark, i Sverige skulle det vara alltför radikalt för majoriteten av väljarna liksom många andra åsikter som olika Danska partier har. SD driver frågor på en Svensk nivå för att få väljare nog att kunna påverka politikern som förs, inte för att stå på läktarn o skrika ut ett radikalt budskap som intresserar fåtalet

    • Så du menar att Danska Socialdemokrater är värre rasister än SD?.. Om man nu ska se det med Svenska PK glasögon?..

     • För Svenska PK eliten var det nog ett totalt dråpslag att deras vänner i Danska S kom med dom förslag dom gjorde – och ja dom ses troligen som värre eller lika illa som SD. Vilket kan ge intressanta effekter på det mellan nordiska samarbetet mellan S partierna. Kanske tom att Danskarna kan banka in lite sans i våra Svenska S företrädare

     • Själv så tror jag faktiskt att Svenska Socialdemokrater skulle kunna införa ett Luciabeslut 2 om de inser att de kommer att förlora alltför många röster till nästa val…

   • Det behövs nog ett SD-hardcore som gillar den danska handfasta linjen, mera verkstad och mindre snickesnack.

  • Att gå ut så här sent inför ett val görs bara av ego och hämndbegär inte med anledning av att vilja skapa f