Foto: Youtube/Alternativ för Sverige

Alternativ för Sverige utmanar SD – går till val på återvandring

547 Shares

Förre SDU-toppen Gustav Kasselstrand presenterade vid en pressträff under måndagskvällen partiet ”Alternativ för Sverige” som utmanar inte minst Sverigedemokraterna i höstens riksdagsval.

Det nybildade partiet går till val på att kritisera det politiska etablissemanget, införa asylstopp och satsa på en aktiv återvandringspolitik.

– De som kommit till Sverige illegalt, de som begått brott, de som ljugit eller fuskat sig till uppehållstillstånd, de som bott här år efter år utan att lyfta ett finger för att anpassa sig eller bidra till det svenska samhället har ingen plats här, sade Kasselstrand i sitt tal och tillade:

– De ska inte integreras, de ska åka tillbaka till sina hemländer!

Efter en infekterad intern maktstrid bröt Sverigedemokraterna med Sverigedemokratisk ungdom (SDU) hösten 2015 och skapade ett nytt ungdomsförbund. Många av dem som i samband med det uteslöts ur partiet har nu gått över till Alternativ för Sverige.

Maktstriden, som kulminerade 2015, var delvis en schism mellan SD:s skånska falang och dess Stockholmsavdelning. Det är något som även avspeglas i Alternativ för Sveriges styrelse där de flesta tidigare var medlemmar i SD:s Stockholmsdistrikt.

Förutom tidigare SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand finns även SDU:s förre vice förbundsordförande William Hahne samt SDU:s förbundsordförande Jessica Ohlson i det nybildade partiets partistyrelse.

Andra namn i styrelsen är Markus Jonsson, tidigare pressekreterare åt Stockholms finansborgarråd Sten Nordin (M), samt Adam Berg som hotades med uteslutning ur SD 2015, men klarade sig kvar med nöd och näppe när SD-ledningen rensade ut misstänkt intern opposition.

547 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.