Badrummet där mordet skedde/Rebar Hesso. Foto: Polisen

Amanda, 21, lyssnade på musik för högt – fick sin hals avskuren

Delningar

En psykiskt sjuk man skickas till en lägenhet som delar hus med ett LSS-boende. In i det sista försöker han att få hjälp från ansvariga med det som han upplever som outhärdliga störningar från grannar – men trots alla signaler ignoreras han av myndigheterna. Till slut får han ett psykiskt sammanbrott och dödar sin granne – en 21-årig kvinna – med 130 knivhugg samt skadar hennes syster allvarligt. För sin gärning döms han till livstid i fängelse – trots att domstolar medger en allvarlig psykisk störning som påverkat hans agerande.

Det här dramat fick sin början 2012 när Rebar Hesso från kurdiska staden Al-Hasaka i Syrien kom till Sverige och sökte asyl. Hans personnummer som visar att han är född den 1 januari 1991 tyder på att han saknade id-handlingar när han kom till Sverige och därmed endast har ett ungefärligt födelsedatum.

Det tog dock inte lång tid innan han fick ett permanent uppehållstillstånd i Sverige. Enligt hans egna uppgifter i offentliga handlingar hade han en utbildning inom data. Så småningom börjar han jobba som snickare på ett husföretag i Vetlanda. Enligt hans före detta chef var han lättlärd och pratade bra svenska – dock verkade han sikta högre än så och talade om att han hade mer ambitiösa planer än att arbeta inom träindustri.

På jobbet hamnade han i konflikt med en annan person – och blev så arg att han ansåg att han inte kunde jobba på samma arbetsplats som han.

Ett år innan mordet flyttade Rebar från en annan adress till Lasarettsgatan. Anledningen till flytten var störningar från hans tidigare granne. En rättsmedicinsk utredning som beställts av tingsrätten ska senare visa att Rebar led av en allvarlig psykisk störning och autism. Men trots detta flyttas han till en lägenhet som ligger i samma byggnad där ett LSS-boende för personer med lätta handikapp finns.

Efter att ha sagt upp sig levde mannen en ensam och isolerad tillvaro – med Youtube-klipp och dataspel på dagarna. Han täckte sina fönster med tidningar (se bild i bildspelet).

Och även på den nya platsen blev han utsatt för störningar och oljud. Som mest stör han sig på en granne över honom – 21-åriga Amanda. Totalt finns sju störningsanmälningar mot Amanda dokumenterade. En säkerhetsvakt från Securitas som tillkallades av Rebar vid flera tillfällen på grund av hög musik från Amandas lägenhet och som vittnade i tingsrätten medger att ”ljudnivån var rätt hög” när han var på plats. Efter upprepande besök meddelade han till Rebar att denne ska ringa till polisen istället.

Så här beskriver Rebar helgen innan mordet:

” På söndagen var det fortsatta störningar men han ringde inte Securitas. Två tjejer kom till honom och sa att de kom från kommunen. Han fick besked att Amanda kunde göra vad hon ville fram till kl. 22.00 men inte efter. De kom överens om detta. Han ringde upp kvinnan kl. 23 och frågade om de inte hade kommit överens om att det skulle sluta. Han ringde bostadsbolaget på morgonen direkt på söndagen och sa att han inte hade sovit på hela natten.

Kl. 11.00 ringde hon upp och sa att hon skulle skicka ett papper till kommunen – det var det hon kunde göra, så han somnade. Amanda väckte honom vid cirka 16-tiden. Han vaknade som en helt annan människa, det gjorde ont i hans huvud, han förvandlades kanske till ett vilt djur. Han bankade med staven. Hon bankade tillbaka. Han ringde sin vän som hade hittat en annan bostad men inte precis just då. Han tänkte också åka till Danmark, men hade inget pass. Han tänkte sova på hotell, men hade inga pengar.

Oljuden – som från en hammare – fortsatte ovanför honom, han hade öronproppar och plastfolie runt sitt huvud men det hjälpte inte.”

Vid kl. 1 natten mot måndagen den 20 februari 2018 ringer Rebar till 114 14 och säger att han ska ta saken i egna händer om inte polisen gör något. Någon polispatrull kommer dock inte – och slutligen går han upp till sina grannar och bankar på dörren. Klockan är då kvart i två på natten. Amanda som hade sin syster på besök och kom just hem från McDonalds efter att ha firat sin födelsedag öppnar inte, utan sms:ar istället till boendepersonal som finns i en lägenhet i samma komplex.

Marcus kommer och knackar på hos Rebar för att prata med honom. Samtalet spårar dock ur snabbt när Amanda med sin syster lägger sig i det:

– Åk tillbaka till ditt hemland om det inte passar, sade de till mannen.

– Det fixar vi, svarade han, sprang in i sin lägenhet och kom tillbaka med en kniv.

Först försökte han angripa boendepersonalen Marcus.

– Det var mord i hans blick, uppger Marcus senare i domstolsförhandlingen.

Marcus klarade sig genom att säga att han inte gjort någonting och flytta på sig så att Rebar kunde fortsätta till trappan mot Amanda och hennes syster. Själv låste han in sig på sitt rum och ringde polisen. Boendet hade ett direkt larm till polisen, men av någon anledning visste Marcus inte om detta.

Det dröjde dryga 40 minuter innan första polispatrullen anlände till boendet. Under den tiden hann Rebar döda Amanda med 130 knivhugg och allvarligt skada hennes syster.

Trots att de hade låst in sig i sin lägenhet bröt han ut deras köksfönster – som vetter mot loftgången – och tog sig in i lägenheten. De tog sig in på toaletten, men orkade inte hålla emot dörren för mannen. Så här beskrev det överlevande vittnet, Amandas syster, händelseförloppet i tingsrätten:

” Rebar var jättearg och helt stissig, kom in och högg henne med kniv vid nyckelbenet rakt ner i lungan, sparkade henne i magen. Hon själv försökte skydda Amanda. Hon fick ett slag över näsan så att det blödde. Hon ramlade sedan med näsan mot väggen och hamnade i fosterställning. Amanda sa ”Hjälp”, hon hann inte ringa. Rebar gick på Amanda, knivhögg henne i halsen, köttade henne i ryggen. Blodet forsade ner i duschsilen. Amanda sa ”Hjälp, förlåt mig”. Rebar svarade ”För sent, det är redan för sent”.

Detta var innan han skar halsen av Amanda. Hon tittade inte, men hon hörde. Amanda ramlade och föll på magen. De var tätt intill varandra. Amandas arm var på Zandra. Hon själv spelade död för att rädda sig själv. När hon senare reste sig upp låg kniven på Amanda. Hon var helt förstörd. Det var kanske 50 knivhugg hon hörde i badrummet. Det lät likadant. Det sista Amanda sa var ”Aj, aj, nej, nej.” ”

Innan Rebar lämnade badrummet ska han ha sagt ””Har du dött nu?” till Amanda.

Polisen hittade henne på en soffa i vardagsrummet där hon höll på att förblöda. Knivhugget punkterade en av hennes artärer och lunga. Enligt ett läkarutlåtande i polisens förundersökningsprotokoll är sådana skador direkt livshotande – döden kan inträffa inom 20 minuter om patienten inte får vård.

Rebar överlämnade sig själv till polisen och var, enligt ingripande patrullen, lugn och samlad. Väl i häktet försökte han att ta sitt liv. I ett samtal med en psykiatriker menade han att han kommer att hamna i fängelse och hans liv saknar en mening. Enligt ett rättsmedicinskt utlåtande lider Rebar av allvarlig psykisk störning och autism – vilka ska ha påverkat hans agerande på morddagen. Tingsrätten rekommenderas att döma honom till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Trots detta dömdes han av Eksjö tingrätt i juni 2018 till livstids fängelse med hänvisning till att det finns synnerliga skäl för att utdöma ett fängelsestraff. Rebar Hesso dömdes även till utvisning från Sverige på livstid. I sin motivering vidhöll tingsrätten att utvisningen till Syrien är omöjlig att verkställa i dagsläget, men att det inte hindrar att utdöma straffet eftersom situationen kan ändras när och om Rebar blir frigiven.

I oktober 2018 fastställdes domen av hovrätten utan några ändringar, men i slutet av oktober överklagade Rebar domen till Högsta domstolen. Han förnekar inte mordet, men menar att han är i behov av vård istället för fängelse. Domen kan läsas i sin helhet på följande länk: B309-18

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

466 KOMMENTARER

 1. ”..Enligt ett rättsmedicinskt utlåtande lider Rebar av allvarlig psykisk störning och autism ..”
  Finns en (1) anledning …

  INAVEL !!

 2. Märkligt hur dessa mördare, våldtäktsmän och pedofiler från Mellanöstern helt plötsligt blir offer och daltas med.

 3. För några år sedan fick en tonårsflicka ansiktet inslaget med en hammare för att hon spelade musik och dansade i lgheten på eftermiddagen medans mamman var iväg en stund. Sånt här berör mig så mycket.

  • Jag är delad i frågan. Folk visar inte hänsyn längre, och jag finner det väldigt irriterande. Jag har haft grannar som har spelat hög musik vid många tillfällen och under lång tid, jag har haft grannar som fått för sig att det är ok att ställa grejer i mitt garage, jag har haft grannar som lagt saker på min gräsmatta, jag har haft grannar som när de haft fest spelat med trummor och ropat med tungrop sent på natten osv osv. De flesta av dessa grannar var svenskar, men såklart inte alla.

   Så även om jag kanske inte anser att det är bra att slå ihjäl sina grannar, så har jag tänkt tanken ett flertal gånger. Bristen på respekt och hänsyn gör att människor blir väldigt arga, och om de då (till skillnad mot mig) saknar nödvändiga spärrar, då förstår jag att dåd likt dessa händer. Det är alltid förövarens fel, men ibland så delar faktiskt offret på ansvaret. Amanda valde att bete sig på ett sätt som drev grannen till vansinne, och han försökte lösa det fredligt under lång tid. Hon kanske inte förtjänade att bli brutalt mördad precis, men det var hennes beteende som gav det resultatet.

   • I dessa fall får du skylla på myndigheterna och inte dessa stackars mördade tjejer. Ingen förtjänar att få halsen uppsprättad som en fisk eller hela ansiktet inslagen med hammare för att man spelar lite för hög musik. Och tro mig jag har också varit galen på grannar som stör.

    • Som sagt, jag påstod inte att offren förtjänade det. Det är som med en tjej som ensam hoppar in i en svarttaxi. Hon förtjänar inte att bli våldtagen, men hon har fattat ett beslut att ta en ENORM risk, och min empati är reserverad för de som själva inte skapat den situation de drabbats av.

     Om ens granne anmält flera gånger att man spelar för hög musik, då får man f*n ta och se till att inte spela så hög musik. Damen hade kunnat visa hänsyn, och då hade hon sluppit bli mördad. Krasst, men sant.

     Därmed inte sagt att förrädarna och inkräktarna inte bär på det främsta ansvaret, men jag tror främst på ett personligt ansvar, speciellt i ett land som Sverige där ingen tar ansvar för vad de gör. Om DU inte tar ansvar för dig själv, så kommer ingen annan att göra det.

   • Håller med dig. Nog fasen har man tänkt onda tankar om grannen när man ännu en gång fått lyssna på bas under lång tid, som får det att dunka i ens huvud men som tur är har man spärren.

    När jag flyttade hemifrån var mina föräldrar noga med att påpeka för mig att jag måste visa respekt för mina grannar. Men vissa verkar sakna uppfostran utan allt handlar om en själv. Om man nu ska lyssna på bas så att trumhinnorna går sönder så är det väl bara att dra på sig ett par hörlurar? Nej, man ska köra utan så att grannen nedanför som bor i en etta och inte kan komma ifrån oljudet ska störas- för klockan är minsann inte 22 så det är ens rättighet.

    • Onda tankar ja men här handlar det om halalslakt. Ingen dålig skräckfilm utan en ung kvinna som blev uppsprättad av en sinnessjuk syrier. Om det är hennes fel får det stå för er. Tack och adjö.

    • Notera dock att den där ”klockan 22”-regeln är en myt. Man har inte rätt att störa alls, oavsett tidsslag (i praktiken så bryr sig såklart fastighetsägare etc mer om störningen sker på natten).

     • Tog till slut upp det med hyresvärden och givetvis ska man kunna bo och trivas i sin lägenhet oavsett tid på dygnet. Menar tänk dom som jobbar natt om det vore ok att väsnas hela dagen, då skulle dom inte få mycket sömn.
      Det var hon som tolkade 22-regeln som att hon får bete sig som hon vill fram tills dess, jag har alltid tolkat den som att jag får låta på en rimlig, ickestörande nivå under dagen men efter 22 ska det vara tyst.

     • Du har rätt, hon har fel, anmäl tills kärringen blir vräkt!

      Ett tips, som självklart är helt hypotetiskt(..). Om din granne spelar hög musik väldigt ofta så skulle man t.ex. kunna vänta tills julafton eller liknande helg, där de firar hemma och du firar iväg, och så kan du sätta stereon på max och låta dem njuta av något med mycket bas.

      Schysst? Nej, men de började. Hypotetiskt alltså.

     • Hon har skärpt sig efter mina kontakter med Securitas och slutligen hyresvärden. Den ouppfostrade jäveln ska minsann inte tro att hon kan flytta in och få mig att vantrivas i min lägenhet.
      Innan det hade jag t.o.m tagit ner henne i min lägenhet för att hon skulle fatta hur mycket det låter, hon sa ”oj” sänkte för att sedan fortsätta på samma sätt igen.

      Jag har faktiskt sagt att det vore så kul att kunna ge igen med samma mynt. Men hon bor ovanför mig och jag vill inte störa grannen under.

     • Förståeligt, nackdelen med lägenheter antar jag. Men ja, med sådana människor så gäller det att fortsätta stenhårt, för är man snäll i en sekund så utnyttjar de det.

     • Märkt det. Dom är som små barn. Testar gränserna och om man låter dom hållas ett par gånger så kommer dom fortsätta med det.

   • Intressant att du nämner det, det är min egen observation. Till råga på allt det är mest svenskar som håller på med hög musik ch störande fest. (Även nattfester ute vid Magelungen, jag hör deras techno dunka-dunka i Bandhagen)

    Jag bor i en liten lya högst upp. Under mig bodde en supertrevlig hårt jobbande afrikansk familj med barn. Det var alltid tyst i huset och de var mycket trevliga och respektfulla. Jag hade lite fördomar när jag flyttade in men jag fick ändra mig.

    De hade tyvärr flyttat och det kom en svensk familj med en hemmaboende tjugoåring, redan första veckan var de igång med fest hela natten och det fortsatte så. Jag var tvungen att prata med förvaltningen osv. Inte nog med det, de har installerat starka wifi-sändare som ger fullt utslag i min bostad samt att kvinnan röker som en skorsten på balkongen, all rök kommer in i min lya, ingen kan göra något.

    Jag förstår inte varför man inte kan visa enkel hänsyn. Tyvärr ser jag i vårt område att det är mest svenskar som festar hela natten (i andra hus i närheten, jag hör skriken på svenska) så jag kan rapportera att det är så, ett mycket märkligt beteende, jag skulle aldrig våga störa med fester klockan 01 på natten i min lägenhet.

    • Svenskarna festar medan de dör ut. En mycket märklig företeelse. En sund person hade kanske sörjt eller tänkt om?

    • WT är i mina ögon inte bättre än inkräktarna. Skötsamma invandrare har jag inga direkta problem med (även om det generellt finns alldeles för många icke-svenskar i detta land), utan det är de som missköter sig (majoriteten) som är problemet…och svenskar som beter sig likadant är precis lika vidriga.

     Men ja, hänsyn verkar vara något som försvann på 90-talet. För mig så fungerar det så här: jag visar hänsyn och gör allt jag kan för att vara snäll och inte skapa mer jobb eller problem för andra. Om de inte visar mig hänsyn, så anser jag att alla regler är bortblåsta, och jag gör vad som krävs för att stoppa beteendet. Det är inte ett positivt tillvägagångssätt (dock rätt så effektivt), inte alltid lagligt, men jag är en relativt binär individ ibland. För mig så handlar det inte om att inte våga, utan om att det helt enkelt är fel att göra sådana saker, alltså gör jag dem inte (om inte jag anser mig tvingad till det, pga den andra partens beteende alltså).

    • Fattar inte hur viss tänker. Jag som nästan fick dåligt samvete dom gånger jag hade fest, och då hade jag ändå ringt på hos grannarna och förvarnat men lovat att ha alla ute senast midnatt, och givetvis spelade jag ingen dunka-dunka med bas. Vill jag ha hög musik, bas och kunna väsnas får jag och mina vänner gå ut och festa.

 4. Kusingifte i var och varannan generation sedan århundraden eller årtusenden tillbaka är en härligt nysvensk idé, vars konsekvenser redan berikar Sverige.

 5. Puh! Vilken förfärlig och våldsam skildring. Egor Putilov på Samnytt sätter ord på det ruskiga händelseförloppet.

  Väntar spänt på att DN, SVT, SR och andra PK.medier skriver lika klart och sanningsenligt utan sidoblickar på värdegrunden…

 6. Ansvariga politiker och myndigheter måste inse att vi kan inte ta emot människor som vi inte har resurser att ta hand om. Förr hade många mindre orter som Falköping och Kristinehamn mentalsjukhus med stora resurser och plats för flera tusen patienter och nästan lika mycket personal. Men de lades ner och alla släpptes ut. Det var fel redan då och med en okontrollerad invandring har det blivit en mer fel.

 7. ”– Åk tillbaka till ditt hemland om det inte passar, sade de till mannen.”

  Vi ser varje dag hur den här typen av kommentarer leder till åtal och straff. Det står helt klart att regimen inte accepterar att svenska folket uttrycker sig på det sättet.

  Hur kommer regim-media att hantera det här fallet, nu när offren sa något sådant?

 8. Den yttersta ansvarige för det här bestialiska mordet på 21 åriga kvinnan är Reinfeldt. Han har redan många lik på sitt samvete. Alla hade levt idag om han inte hade straffat svenskarna med att öppna helt för invällande bara för att man röstade på SD. När ska han åtalas?

  • Reinfeldt hade öppnat gränserna på vid gavel även om SD inte hade existerat. Han var och är lakej åt globalistoligarkerna. Globalistoligarkerna och deras lakejer har blod på sina händer, mycket blod.

  • Fredrik Reinfeldt är den värsta förrädaren i mänsklighetens historia och det finns ingenting ont som kan drabba honom som han inte förtjänar, men nej, han bär inte på det yttersta ansvaret för detta mord…det är det inkräktaren som gör.

   Men visst, den onde bär på ett enormt ansvar, precis som många andra förrädare (inklusive många ”journalister”) och varenda enskild individ som har röstat på 7-klövern de senaste 20 åren (de har alla blod på sina händer).

 9. Vidrigt att så många dör för att vi tar emot folk utan historia inga ID inga pass .Ofta är det en slump vem som råkar illa ut fattar inte svensken eller är den rädd eller kanske tokig . Det är de svenska myndigheterna som förstört sverige och sjuklövern

 10. Svenska Polisen utesluter inte brott ,,,

  Men satan prova att slå handflatan mot benet 130 gånger det är faan en oändlighet ,han jobba på rätt bra

 11. Är det fortfarande någon som tror att de länder flyktingarna kommer ifrån , släpper ifrån sig de bästa medborgarna de har ??? Inte jag…

 12. HUR MÅNGA med liknande besvär/diagnoser springer omkring i vårt samhälle – och de facto kan explodera närsomhelst.. Precis när som jävla helst.

 13. Funderar på en sak… Alltså, förstå mig rätt nu. Han begick mord, han ska ha straff för det. Det är inte det jag funderar över. Om han ska ha vård istället, det låter jag vara osagt, jag är inte kunnig nog att döma i sådana fall.

  Men vad jag funderar över, hur kan de ge honom livstids fängelse och livstids utvisning till Syrien, när de inte kan göra det mot våldtäktsmän och liknande? Hur många fall har vi inte sett, där våldtäktsmän till och med döms till att få skadestånd, för att de suttit inne ett par dagar. Och fälls de, inte blir det någon utvisning. Det hävdas att det är för farligt för dem.

  Så, om jag tolkar det rätt, det är farligt för våldtäktsmän, men inte mördare..? Är det för att de ”stabbar” sina offer med olika ”knviar”? Eller vad?

 14. När ska vi förstå att demokratin är död, och att det krävs nya arbetsmetoder, dels för att få bort politikerna för gott, och för att deportera de som inte ska vara här.

 15. Egor skriver mycket bra, men ”oumbärliga störningar” skall nog vara outhärdliga störningar eller liknande.

 16. SRIV ÄVEN OM IKEA MORDET
  Jag har tidigare beställt kopior angående mördarens rättsfall. Men ingenstans står det nämnt om att IKEA mördaren var muslim.!!! Ämnet har inte tagits upp!!!! Varför kan var och en här räkna ut.Sannolikt var de fruktansvärda knivmorden på IKEA rena terrorhandlingar

 17. Jag har observerat en märklig företeelse. Förutom födelsedatumet 01 Januari 1991 ALLA syriska och afganska migranter har ”datautbildningar”. Jag visste inte att man hade så många datorskolor i öknen.

 18. Han saknade riktiga id-handlingar men släpptes in i Sverige och fick PUT ganska omgående.Hur fan är det möjligt att släppa in personer med falska id-handlingar och ge dem permanent uppehållstillstånd med tillgång till vårt välfärdssystem?
  Utvisa honom omgående till sitt hemland Syrien och där kan han sitta av sitt straff.

 19. Blev nedstämd av att läsa detta, stackars tjejer. Vad har vi Svenskar gjort för att förtjäna detta förfall.

 20. Klanbildning genom generationer av inavel i generna hos Rebar?

  Att inavel skapar såväl psykiska som fysiska defekter hos såväl människan som hos övriga däggdjur är väl känt inom forskningen.

  Naturvårdsverket är oroade för inaveln inom Sveriges Vargstam.
  Är det inte dags att oroa sig för inaveln hos människan också?

  • Ja det är ju väldigt vanligt med inavel i de länder som importen kommer ifrån så detta är nog inte
   det sista vansinnesdådet i Sverige,finns nog många mentalfall därute.

 21. De har många liv på sina samveten de jä_la politikerna och media som skönmålar, ljuger och förvanskar följderna av detta folkutbyte som pågår mitt framför ögonen på oss.

  Jag ställer mig frågan hur länge till de etniska svenskarna ska finna sig i detta??

 22. Jag har full förståelse för att han blev galen! Jag har också varit med om en granne som terroriserade en hel trappuppgång under flera månaders tid, och trots att jag varken har ADHD eller är obalanserad – eller hade en besvärlig livssituation, så hade jag också kunnat döda. Jag tycker att man vid rättegången borde ha tagit hänsyn till i vilken situation han befann sig. Att han är invandrare ska inte göra att han bedöms med annan måttstock! Måste säga att vad jag läser här i kommentarerna är på en motbjudande låg nivå!

  • Finns inget som ursäktar att utföra våld/mord mot någon oskyldig, om det är någon kommentar som är vidrig är egentligen din. Där intelligensen tar slut tar våldet sin början.

   • Sinnesrubbad??? Det behöver man nog inte vara. Men efter flera nätter utan sömn och inga myndigheter som lyssnar på ens rop på hjälp är ”rubbningen” inte långt borta även för den som titulerar sig som ”Niclas Lundgren”.

  • Brukar vara långt från tanke till handling. Så du liksom rättfärdigar att skära sönder en människa som spelar för hög musik?

 23. Han skulle inte varit i Sverige överhuvudtaget men de godtrogna idioter som finns och som sväljer vilka skitlögner, som helst har låtit detta ske!

 24. Vem är det som bär det yttersta ansvaret för att psyksjuka människor från främmande delar av världen importeras för att sedan precis som våldsbejakande islamister släppas lösa på våra gator och torg?
  Jo sjuklövern samt de väljare som ger dessa inkompetenta pajaser makt över vårt land!

 25. Det enda sättet att minska våldtäkter, misshandel, stölder och mord är såklart att minska invandringen.

  Denna information verkar inte nå fram till våra politiker.
  Vi kan skaffa hur många poliser som helst och då kanske förövarna åker fast efter att de har begått sina brott. Men naturligtvis kommer det aldrig gå att förhindra innan.

 26. Hur en sådan person kunde springa lös från början, och vad han öht gjorde här, är den viktigaste frågan för makthavarna att besvara.

 27. Feministerna var är ni när kvinnor behöver hjälp? Ja visst ja ni vill ha det så här. Folket har valt att ha det så trots alla varningar.

 28. Problemet i Sverige är att inga myndigheter tar ansvar trots att det är deras ansvarsområde utan man skjuter alltid över ansvaret på någon annan och den där annan finns inte. För oavsett om man utför sina arbetsuppgifter eller ej så får man lön ändå. Tjänstemannaansvaret borde återinföras.

 29. 130 knivhugg ….. Antagligen påstår hans advokat ” Min klient saknade uppsåt att döda o bör försättas på fri fot” …… Möjligen ”vållande till kroppsskada” …..

 30. Och just nu i skrivande stund propagerar SVT i programmet Sverige idag hur fantastiskt det är med asylinvällare. Att en by på 80 personer i Norrland fick ta emot 240 asylsökande var enligt ortsbefolkningen det bästa som kunde hända. Man tar sig för pannan!

 31. Varför är alla feminister o ni i etablissemanget så tysta ?? Tänk om det vart en svensk vit man, som varit mördaren. Hade ni varit lika tysta då ???

 32. Mycket intressant och bra genomfört arbete men…
  Jag hoppas ni ”riktiga” journalister lägger stor kraft på andra viktiga saker i samhället när statsmedia undanhåller och mörklägger information till folket..
  Exempelvis att Sverige ska skriva på för öppna gränser i FN snart.
  Eller varför inte ställa politiker till svars varför/ om de höjer pensionsavgången och ändrar spelreglerna? Kan det ha med invandringen att göra och inte förlängd livslängd? Folk och framför allt män dör som flugor i tidig ålder verkar det som?
  Finns det någon statistik på att folk klarar att arbeta längre för att de lever längre?
  Finns mycket viktiga saker som händer just nu…

 33. Nog första gången som jag säger detta, men här har samhället ett stort ansvar. Om han är bedömd som sjuk, då skall det följas upp och åtgärder skall sättas in. Han larmade flera ggr och det ska tas på allvar. Skillnad om han inte var inne i systemet, men han var inne i systemet, då ska vi kunna kräva att det fungerar. Tar naturligtvis inte bort den egna skulden, men i det här fallet finns det mycket skuld att dela ut till många inblandade.

  • Håller med dig fullständigt . Just detta som gör mig rädd. Och just detta som visar konsekvenserna av dyr invandring där välfärden blir lidande .

   Likadant som när flickan i Karlskrona blev ihjälslagen . Socialen var inblandad larmad likaså polisen. Uppenbart mer resurser som behövs och de styra av pengar… Skattepengar . Men de går åt till annat

 34. Ingen i ansvarig ställning har minsta aning om hur många tickande bomber av den här sorten som går omkring i vårt samhälle. Gränserna står fortsatt vidöppna för de oidentifierade invasionsstyrkorna från all världens dysfunktionella kulturer.
  Utan totalstopp och massiv repatriering under lång tid är landet som vi kände det utom all räddning.
  Jag vågar knappt tänka tanken ut då lågkonjunkturen slår till med full kraft i det redan pågående samhällskaoset.

  • Ingen alls har någon aning om det, ansvarig eller inte. 90% av alla som ges uppehåll i Sverige styrkar inte sin identitet, de andra 10% kan uppge falsk identitet, ingen vet. Ingen vet vem dessa människor är alls.

 35. Enligt Sunnah ska han inte fällas, eftersom hon hade provocerat honom till handlingen. Jag förstår honom mycket väl, och anser att han var modig och gjorde en god insats. Hade själv en boxningsklubb under mig när jag bodde på Erstagatan som störde mig dag som natt och så blev min lägenhet värdelös att bo i trots att jag inte fick sinnesro någon gång ifrån kl sju till klockan 11. Ni kanske tror, som inbitna islamhatare att jag anser all brottslighet som invandrare begår bra. Men nej, så är det inte, men det här fick igång min skadeglädje. Den djäveln som stör andra ska få sitt straff, den saken är klar. Han hade försökt alla diplomatiska vägar, men inte nått framgång med dem. Att han skulle vara psykiskt störd betvivlar jag starkt, utan att han var andligen känslig och behövde sinnesro. Dåligt rättssystem som inte tar hänsyn till att provokationer får sin konsekvens. Killen hade ju försökt med allt liksom.

  • Och 82% procent av idiotsvenskarna, är förvånad att så få hjärntvättade pk hittar hit, det finns några här idag dock, ja alla kan ju läsa deras dravel..

 36. Det där med att attackera med kniv är uppenbart ett djupt rotat beteende hos de ockuperande primaterna ifrån MENA.

 37. Man blir helt bestört. Något så hemskt. Men, jag måste tyvärr säga att kvinnan bär själv den största skulden för sin död. Men vi får inte glömma detta samhälles agerande i sådana här fall. Själv har jag erfarenhet av ett liknande. Då jag bodde granne med ett dylikt elände som höll kalas hela nätterna. Det började klockan 10 på kvällarna sen var det fullt hus hela natten. Natt efter natt. Jag blev tvungen att flytta därifrån. Den känsla som till slut stiger upp inom en efter att aldrig får sova ifred är hemsk och fruktansvärd. Nu är jag glad att jag inte förgick mig mot detta eländiga fruntimmer utan flyttade istället därifrån.

  Så jag menar bara: jag förstår den stackars mannen som utsattes för denna omänskliga tortyr. Var han sen psykiskt dålig så är ju saken än värre. Det var helt enkelt en alldeles för svår situation för honom som han hamnade i.

  Som förvaltare för en person med psykiska besvär ringde jag psykvården inom kommunen och frågade om de inte kunde ta in honom och se till så att han fick vård. Hyresvärden hade hotat med vräkning om han fortsatte som han gjorde om nätterna. Han skrek så grannarna inte kunde sova.

  På psyket svarade de bara att : ”psyket har inga bostäder”. Det är inte bara att ta in dom. Det finns inga pengar, sa de vidare. ”-Men vart tar pengarna vägen”, frågade jag. ”-Det går till annat i samhället.” Vad pengarna går till sa han inte, Istället blev han tyst. Han hejdade sig väl för att inte försäga sig, men jag förstod vad han menade …

  Jag lider med denna man. Vad han hade behövt var vård. Och att få sova ifred är ett absolut måste för oss alla. Det gäller inte bara denne stackare.

  Nej, jag lägger hela skulden för detta fruktansvärda och avskyvärda mord på samhället som inte kan slänga ut dessa hemska fruntimmer som inte kan hålla tyst om nätterna. Och är folk sjuka ska dom beredas plats på sjukhus för vård. De ska inte vara kvar ute i samhället och skapa kaos.
  Så tycker då jag.

  .

  • Men den vård han behöver ska han beredas i det land där han hör hemma. Hans problem har inget med Sverige att göra och Sverige har inget ansvar för honom.

  • Även om man kan bli till gränsen på galen av störande grannar, så berättigar det inte att man hugger ihjäl dem. Han ska ha sitt straff. Men jag håller med om att hon borde ha tagit sitt ansvar och lyssnat på honom. Synd att det ska behöva gå överstyr. Men hon bär inte skulden till att han hugg ihjäl henne, det måste du förstå.

    • När du skriver att ”sjuka ska få vård”, så får du det att låta som någon slags belöning, för en man som huggit ihjäl någon med 130 knivhugg.

     • Ser att du resonerar utifrån dina egna referensramar om hur min kommentar låter i dina öron.

      Tycker du ska läsa artikeln ett par gånger till så att du kanske förstår hur DEN egentligen låter. Ditt livs inhämtade tankegods stör din uppfattningsförmåga.

 38. Jag tror inte att vissa människor förstår hur många knivhugg ”130 knivhugg” är? Inte den värsta lågproducerade C-filmsmörjan har visualiserat 130 knivhugg. Det är så osannolikt groteskt att vilken j—-a person med sunt förnuft MÅSTE fördöma förövaren bortom dess människovärde. Det finns inga som helst argument att ett sådan monster, missfoster ska ha existensberättigande. Det borde vara dödsstraff på stubben. Men det är bara min åsikt.

    • Okey, jag förstår att någon yttrandefrihet tycker du inte vi ska ha. Inte ens på Samhällsnytt.

     Det är nästan så jag önskade att du utsattes för samma tortyr som den där Rebar, men egentligen önskar man inte sånt ens på sin värsta ovän.

  • Du har inte många i hagen du. Så psyk är något påhittat enligt dig eller kan de bero på något sådant ?
   I mina öron låter det som han är sjuk på riktigt . Så många hugg sätter inte en frisk människa i någon.

 39. Utan att vara ett uns religiös, tand för tand – SAKTA! Må hon vila i frid och systern ”hämta sig” så gott som det går! Ytterligare ett bevis för att folkutbytespiolitiken ALDRIG kommer att bjuda på annat än en TOTAL KATASTROF för de som påtvingas den utan livvakter ute i VERKLIGHETEN…

  • Och vad har detta med denna historia att göra ? Personen är ju för fan sjuk.. finns hur många svenskt födda med samma utfall. När människan får sin sömn rubbad en längre period. Ta de med autism inblandat i leken. Detta är ett samhällssvek inte en etnicitet fråga.

   Ska vi ha denna invandring från så pass hårt drabbade områden behövs givetvis mer riskbedömningsr och psykiska utredningar av personer som vart med om vad krig medför. Detta är bara tragiskt.. och jag har själv haft sömnproblem och jobbiga grannar då jag jobbat helger . Med mycket fester sömnlöshet. Hade jag haft autism på de hade jag nog fan inte slutat med en kräftsmäll den gången .

 40. Att erkänna att en våldsverkare är sinnessjuk och sen döma honom till fängelse, det är sinnessjukt. Där havererar juridiken abnormt! Rättspsykiatriklinikerna är som namnet säger, kliniker för sinnessjuka brottslingar, om inte de sinnessjuka brottslingarna sätts där, så vad fan ska vi med dem till?

  • Också ett bra alternativ för mördare att bli behandlade ”bättre”, ska de ha psykvård så tung medicin och lobotomi. Det är för lätt att yrka på sinnesförvirring då svenne folket lider av det .

  • Jag vill minnas att debattens vågor gick för tiotalet år sedan då ett antal psykfall ”tillfrisknade” mirakulöst under sjukhusvistelse och snabbt skrevs ut som friska

  • I detta fall undrar jag verkligen vem som är det egentliga monstret.
   Är det hon som provocerar eller är det den som till slut tappar besinningen? Eller kanske är det Wolfgrin som inte ser problemet utan hugger ihjäl ändå?

   • Så om man spelar musik för högt så förtjänar man få halsen avskuren. Ja det måste ju vara tjejen som var monstret. ???

    • Du har totalt missat min poäng.
     Också jag tycker det är förfärligt det hemska öde hon drabbades av.
     Men vad jag vill säga är att hon ska inte gå fri. Det är hon och ingen annan som bär skulden till det hela. Hade hon tagit hänsyn till sin granne så hade detta hemska aldrig hänt.

     • Tja hon går ju inte fri ,hon är död. Du menar på fullt allvar att man konstant ska ta hänsyn till att varenda människa är ett potentiellt psykfall? För att gå och mörda någon för att man störs av oljud är ju inte en proportionerlig respons. Är det då rånoffrets fel att han blev rånad för att han hade en mobil? Är det då den våldtagna kvinnans fel att hon blev våldtagen för att hade för kort kjol? Din logik är helt uppåt väggarna. Vi har alla ett eget ansvar att behärska oss själva. Klarar vi inte av det är vi inte bättre än en rabiat grävling.

     • Att kalla en person som lider av sjukliga besvär för en grävling tycker jag är att gå för långt.

    • Ja självklart får man inte spela musik i framtidens svenska kalifat, det förstår ju alla.. han gjorde ju tjejen en tjänst och skyndade på utveckligen

  • Ja, det är helt sant. Jag har vänner nära mig som har drabbats hårt av detta. En vän har fått vänta på lägenhet i 5 år nu för att de prioriterar ”nyanlända” – det är så skevt att jag mår illa.

 41. Spela musik för högt? Nej fy för sjutton så så kvinnan kom lindrigt undan med halsen avskuren o 130 knivhugg. Skandal att man importerar MENA:s alla psykfall o behandlar dessa som en ekonomisk kulturskatt.

 42. Psykiatrin har slutat fungera. Myndigheter tar ingenting på allvar. Många måste ha blundat här. Rädslan för rasistkortet är stort, men det största ansvaret för samhällsutvecklingen har politiker och media som hyllat massinvandringen samt de sinnessvaga som röstar på dem.

 43. De unga kvinnorna spelade hög musik in på natten vid upprepade tillfällen och hetsade mannen under mordnatten. De härjade fritt utan att någon vidtog några åtgärder, så då gjorde han det själv istället.

  Sensmoralen: Vi behöver auktoriteter som kan, får och vågar sätta in åtgärder i tid. Kvinnorna har bara sig själva att skylla. Massinvandring är en katastrof.

  • Skylla sig själv är för hårt, det han gjorde går naturligtvis aldrig att motivera eller försvara. Med det sagt håller jag med att åtgärder borde vidtagits sen länge, detta borde kunna ha gått att undvika om någon faktiskt tog ansvar för situationen. Han gick ju inte bara upp och mördade henne för att hon spelade hög musik, han försökte få det åtgärdat på andra sätt, flera gånger. Tyvärr är dagens Sverige helt tandlöst, det finns ingen hjälp att få oavsett om det handlar om en ”enkel” sak som detta eller något allvarligare. Måttet tycks vara ”Too little, too late” och det stämmer ganska väl i denna situation.

   Sen undrar man ju hur många som sitter krigsskadade eller psykisk instabila runt omkring i Sverige. Någon typ av analys bör göras när personen släpps in i landet…

 44. Sverige är på många dåliga sätt världsunikt. Att man tagit bort tjänstemannaansvaret innebär att alla offentliganställda i princip kan göra vilka fel som helst utan att riskera att straffas. En läkare kan utan rättslig åtgärd t.ex ta livet av en patient eller såga av fel ben(något som hänt på ett sjukhus i Uppsala). Politiker kan t.ex släppa in ID lösa massmördare som i Sverige fortsätter sitt mördande utan att någon är ansvarig.
  Mycket viktigt att tjänstemannaansvaret återinförs med en lagstadgad straffskala , bla för medhjälp till mord , våldtäkt, narkotikabrott osv-man kanske tänker sig för och kontrollerar vem man släpper in, om statsministerkabinettet riskerar mångåriga fängelsestraff. Hade denna helt normala paragraf funnits idag hade hela riksdagen suttit bakom lås och bom.

 45. Och precis som om det inte räckte med våra egna etniska svenska knäppskallar så ska vi GIVETVIS importera också…..
  Hur var det nu med alla högutbildade pensionsräddare? Läkare, kirurger, raketforskare och kebabtekniker? Vart tog den begåvningsreserven vägen?
  Har aldrig funnits, och kommer aldrig att göra, säger du?
  I den mån dom har NÅGON utbildning så handlar det om att memorera Koranen på gehör, för det är endast en handfull som är läskunniga.

  • Dom har vi ju fått!

   Enligt Löfven och co så är ju Sverige inte tryggare än på 10000år!

   Vi har ”massvis” med Läkare, kirurger, raketforskare och kebabtekniker, men dom valde nog en annan väg när dom fick en 3:a nånstans betald i 2år.

   Det är vi svenskar som är ”rasister” för att DOM inte kan visa legitimation på sina färdigheter, typ det nämnda ovanför!
   Då kastar dom sig utför och visar sitt missnöje och våldtar, skjuter folk, misshandlar, säljer droger, bränner bilar, mördar osv…

   Jomenvisst, Sverige har ALDRIG varit tryggare !?

   • Ja brotten sjunker. Varför, för att dom inte utreder, eller har tid att utreda. Och fler brott klaras upp, varför? Jo för do kör pinnracet, tar och klarar upp enkla brott, så statistiken ser bra ut…. Tjolahopp tjolahejsan sa… Får man säga det, eller är man rasist då?

 46. ” Utvisning till Syrien är omöjligt ”
  Hur i helvete kan man kläcka av sig de , URLÖJLIGT
  ett sånt förbannade jävla MÖRDAR-AS har ingen rätt att leva
  äckel skulle dränkas i svinpiss med avskjuten pung , och
  den där s.k. ” asylrätten” skulle för helvete SKROTAS !

  • Handlingen han utförde mot Amanda är mycket klandervärd. Men jag anser att man borde se till vad det var som retade upp honom så att han tappade all besinning. Det han gjorde, gör man bara inte.

   Har du själv blivit utsatt för den här typen av tortyr?
   Det var ju två som torterade honom, dels Amanda men också myndigheterna som har uppgiften att skydda befolkningen.

   Ingen får behandlas på detta sätt så som han blev behandlad. Att han var utlänning försvarar inte tortyren.

   .

   • Har du fått en tegelsten i huvudet!?
    Hade du resonerat lika om det varit ditt barn eller släkting som blivit slaktat?

    • Tycker han var ganska vettig i sitt inlägg!

     Grejen är ju faktiskt, han försökte flera ggr säga till att han blir störd…han fick inget gehör överhuvudtaget någonstans (svenska värdelösa myndigheter)!

     Visste svenska myndigheten om att han var autistisk och hade en allvarlig psykisk störning????
     Det tycker jag är ALLVARLIGT!
     För om dom visste det så är dom medhjälpare till mord!!

     Sen vad han gjorde, är f*n så äckligt så jag spyr, skulle lätt kunna skjuta honom, eller sitta och flina vid ”old sparky” när han sitter där och skakar!

     Men ännu än gång, så är det f*n Sveriges mesiga myndigheter som har största ansvaret som har hänt!!

     • Ok!

      Sorry, har missat det inlägget…my bad 🙁
      Svar till ”Emigrera” – Åfan, det hade jag ingen aning om…aj…
      Känns som om jag har trampat riktigt i klaveret här nu…
      Jeje, förutom mina små misstag så vet ni ju vad jag tycker!

     • på vilket sätt gör de det då? Ingen av myndigheternas individer brukar ta ansvar i dagens Sverige.Jag känner intel ett enda fall. ..inte konstigt att så många blir psykisk sjuka och får utbrott…Jag själv blev utsatt för psykisk misshandel.

     • Jag mår inte heller bra men vi får väl hoppas du inte utdelar 130 knivhugg på någon i framtiden.

   • ”Handligen” ? ”Klandervärd” ? Bland det sjukaste jag har läst.. Tycker du så på riktigt? Tjejen blev bestialiskt sönderhuggen och du tycker avskrädet som utförde dådet kan ursäktas??? .. för att hon spelade hög musik. Mållös..

   • Latrin-högen blev proviserad ,
    det är precis så SVENSKA domstollar resonerar och
    klappar mördaren på axeln , t.o.m. fö. ”rikspolischefen”
    nollan alltså !

   • Jag blir INTE proviserad för en sån sak
    Jag vet en som blev de , han skulle upp tidigt och jobba
    han gick in och slog sönder hela jävla aparat skitet
    han tog i alla fall inte till någon kniv

   • ojojoj, ja ursäkter kan man ju alltid hitta på! MEN för fan, du ansvarar för var du gör, och naturligtvis måste det finnas spärrar! Syns dock klart vilka kulturskillnader det är, och även juridiska, t.ex. där kvinnor som blir våldtagna är förbrytaren och kan stenas till döds. Kamma till mustaschen och kom in i matchen! Eller slå en signal till Eliasson och be om medlemskap!

 47. Det är det här socialistsvinen kallar arbetskrafts invandring. Rebar Hesso är ett bra exempel på vilka ”tillgångar” som kommer till Sverige.

 48. Lyfter knappt mitt ena ögonbryn vis läsningen. Skulle däremot en ordentlig åtgärd innan dådet skett och i synnerhet efteråt hade hela pannbenet varit i bakhuvudet vid det här laget. Men den dagen lär väl vara avlägsen antar jag.
  Passera, inget att se – säkert bara en enskild händelse………….

 49. 130 knivhugg! Har ni sett ett lik efter 130 knivhugg?? Kan ni tänka er hennes sista tid i livet. Hon spelade musik.

  • Håller helt med, sinnessjuk människa som ALDRIG skulle ha sluppits lös, även i hans skitland, var han nu kom ifrån!

   Eller är det dom här ”läkarna, Ingenjörerna, snickarbetarna som ska bygga vår världsfärd osv…” som vår statsminister har satsat MILJARDER på?

   Reinfeldt la grunden, Löfven fortsätter…
   Båda borde bo i no-go-zoner i en vecka, som dom förövrigt säger att det inte finns!

   Enda gången vår statsminister Mr Löfven gick i en no-go-zon det var när han hade fullt span överallt, skydd…och på dagen, i typ en timme, skrattretande!!

   Låt Mr. Löfven gå själv i ett som han kallar att det finns inga (no-go-zoner) så får vi se…skickar man en fråga till honom om det, så får man inget svar 😀

 50. I det här fallet är båda parter klandervärda. I dagens samhälle är psykisk misshandel och tortyr helt ok, men inte fysiska våldsdåd. Detta är helt fel, det borde tas mer hänsyn till även psykisk tortyr. Kan tänka mig att tjejerna vid många upprepade tillfällen väsnades inpå sena natten för att de var rasister. Och ville att han skulle flytta. Har ni en aning om hur man kan påverkas när man inte ens i sitt egna hem får lugn och ro? Att inte ens få kunna sova? Vem som helst blir galen av sånt om det sker under en längre period.
  Han borde rimligen ha fått vård istället för fängelse.

  • De var i alla fall hänsynslösa idioter som spelade musik på natten för jämnan och omdömeslösa som retade mannen. Samtidigt är 130 hugg extremt.

   Det enda belägget för att de var rasister är väl den där kommentaren att han skulle dra hem igen men det är inte tillräckligt för att kalla någon rasist. Vänstern har väldigt lösa definitioner där alla är rasister idag bara för att de gör skillnad på folk.

   Jag tycker nog att man borde ha avrättat honom… Systern borde få ett symboliskt straff för att ha spelat musik på natten. Ingen blir ju straffad för några överträdelser i det här släpphänta landet.

 51. Det här är åt helvete..!

  Vi måste sätta ner foten nu..!

  Och skyndsamt anordna en jättemanifestation på Sergels torg mot rasism..

  Allt annat är otänkbart..

 52. Visar bara hur illa det går när syster o bror sätter barn till världen.
  Mina absoluta sympatier och känslor till den stackars tösen.
  !Såna där” får ALDRIG lämnas ensamma med flickor/kvinnor ! Och på ett boende vilket UG bl a kritiserat i ÅRATAL och politiker med ansvariga lovar varje gång käften glappar , hur stora o bättre förändringar man ska genomföra.
  Skit och ingenting har hänt annat än att man fortsätter offra liv o skapa lidande.
  Duktiga idioter
  Ät några maskar till

  • Fast jag håller med Matte om att det är rena rasistiska kommentarer.

   Hade det t.ex varit en utlänning som spelat och väsnats vid upprepade tillfällen under nätterna så att, låt säga en svensk hade gått dit och haft ihjäl utlänningen så hade vi snarare fått läsa kommentarer liknande ”han får skylla sig själv, han måste anpassa sig efter det svenska samhället” eller ”[email protected] ska inte störa hederliga svenskar som ska upp och jobba dagen efter. Svensken gjorde en bra handling”

    • Knappast vänster! Så långt man kan komma från vänster och feminister, röstat SD de senaste 2 gångerna.

     Men, nu gör bl.a du och personen i kommentaren nedanför EXAAKT samma misstag som de flesta svenskar gör, fast omvänt: Säger man något om utlänningar så är man rasist. och med tanke på era kommentarer så är det omvänt, dvs håller man inte med om att det är synd om svensken så är man vänstertroll..
     Jag har inte försvarat någon som hugger ihjäl en annan människa. Det är ett hemskt brott, oavsett vilken etnicitet personen har

     Så lägg av med era löjliga kommentarer!

  • Samma visa?
   Olika namn?
   Första gången jag kommenterar för jag känner starkt för detta. Ser det som. Politiker sviker oss . Samhället svek henne och honom. Han gjorde ju allt om ni läser . Ringde anmälde osv. Dessutom väldigt sjuk. Varför var han i en lögeläge med tejpade tidningar över fönstren ? Alltså försök förstå ?

   Så många rena rasism uttal utan förankring till nyheten. Bidrar inte till något..

   • OK, jag kan ha missbedömt dig. Det är vanligt med provokationstroll som uttrycker sig på liknande vis.
    Men du kan flagga kommentarer som är olämpliga, det hjälper oss till snabb bedömning.

 53. Undrar varför i ett annat mycket liknande fall får mördaren inte något fängelse alls, utan
  ”psykiatrisk vård?För att mordare var svensk och offret var av ryskt ursprung kanske?
  Svensk rättsväsendet är väldigt underligt.Minst sagt.
  Jag ser att domstolar utgår av vilken etnisk bakgrund man har.Det är avgörande.
  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/snickaren-skyldig-till-mordet-pa-elena-/
  Efter att 31-åringen genomgick en stor rättspsykiatrisk undersökning fastslogs det att han lider av en allvarlig psykisk störning och att han därmed ska dömas till vård.

  Hovrätten går i tingsrättens linje och fastslår domen, den 31-åriga snickaren döms för mord till rättspsykiatrisk vård.

 54. Ytterligare en hjärnkirurg, som säkert är ingenjör och tandläkare också. Klart att.Lövén inte fattar, han har ju varken barn eller empati. Han tillhör skaran Dan Eliasson som frågar sig ”vad hade den pojken blivit utsatt för i livet”. Och flickan bodde på ett LSS hem och polisen kom efter 40 minuter. Tryggt. Undrar hur lång tid det tagit i Norrland…..

 55. Fy fan för dessa helvetets avföda. Det är ni alla jävla sinnessjuka politiker som är mördare, ni har mördat Amanda ingen annan. Jag hoppas ert eget slut blir extremt plågsamt och jävligt!

 56. Det blir så när samhället vänder ryggen åt sitt folk. Varför kom inte polisen när de ringde efter den? Varför reagerade inte behöriga på alla störningar? Musik klockan 2 på morgonen?! När sedan samhället reagerar blir det tokigt; livstidsfängelse för en psykstörd individ….

  • Offret var faktiskt skyldigt till att ha agerat dumt. Vi kan inte fortsätta att vara vita riddare här i kommentarerna varje gång som tjejer gör någonting korkat och far illa. Tänk på det här: om du säger att mord eller våldtäkter är fel så får du medhåll men tjejerna stannar inte upp och tänker till och de fortsätter att rösta rosa. Men när du säger att de är idioter eller slampor och får skylla sig själva så går de upp i varv och ibland så får man oväntat medhåll på det. Det är helt enkelt effektivare att skälla på offret. Det räddar tjejer ifrån att bli nästa offer.

 57. Varför reagerar inte folk direkt?? och om de visste han hade div diagnoser, varför fanns ingen till hands? han är ju psyk störd karln, tappar kontrollen helt. Dessutom plac in honom som har psyk problem mm bland andra kvinnor med handikapp, funktionsmedsättningar, är ju mera än stört! vem i hell har fattat det beslutet och fanns ingen personal som kunde dämpa ner brudarna? bevisligen spelade de högt och begrep inte reglerna. Det skall ju finnas direktkoppling till polisen, jourer för sådana här personer och de skall inte bo under samma tak.

  • Han blev klassad som psykiskt sjuk efter mordet.

   Tjejerna visste nog mycket väl vad de gjorde. De gjorde det antagligen för att de var rasister och ville att han skulle flytta därifrån

   Det fanns direktkoppling till polisen står det, bara det att personen som jobbade just då inte visste om det.

 58. Phu HUR många Är dom nu som de senaste 10 åren har gått LÖST på Svenska Befolkningen med olika Vapen som lett till döden….?

  Och som Tack för Omsorg Bidrag i ett Välkomnande Land, bekostat av Offrerna själva och som förvisso gm Tvång från 7 klövern..blivit utsatta för och tvingade leva sida vid sida om dessa obeäknade Individer….

 59. De provocerade karln, vilket gjorde det slog slint i hjärnkontoret. Han borde faktiskt sitta på rättspsyk tills han utvisas. Men tjejerna är ju ansvariga också delvis, hade de dragit ner volymen t ex och personalen inf dem att samma regler gäller för dem som för alla andra, kunde en sådan händelse undvikits men på sikt skulle han ha psyk vård. Är han autistisk också begriper han inte allting heller, fel av samhället, beslutsfattare, personal att lämna sådana här personer åt sitt öde att lösa problem.
  Låsa in sig på toaletten?? personalen är säkert inte utbildad vare sig för de olika handikappen, störningar etc

   • Skäms allt du vill, men han har rätt. Precis som en kvinna som hoppar in i en svarttaxi bär på ett visst ansvar. Det betyder INTE att de förtjänar att något illa händer eller att förövaren (samt de förrädare som släppt in den) inte bär på det främsta ansvaret, men visst bär offren på ett visst ansvar. Visar man ingen hänsyn och orsakar andra skada (inklusive mental) så är det en risk man tar, och man får faktiskt ta ansvar för det.

     • Jag: ”Det betyder INTE att de förtjänar…”
      Idioten: ”…så hon förtjänar att…”

      *facepalm med båda händerna*

    • Hon var inte i någon svarttaxi utan hemma i sin egen lägenhet. Kurden som inte ens borde vara här slaktar henne brutalt för att hon, en svensk kvinna i sverige spelar musik högt hemma i sin egen bostad. Detta var inte fråga om en tjej som söp sig full och festade med utlänningar. Du tar genast ställning emot henne, det säger en hel del.

     • Ok, om du skippar känslorna och läser vad jag faktiskt skriver istället?

      En svensk kvinna som spelade hög musik mer eller mindre konstant, något hon visste allvarligt irriterade grannen. Efter många anmälningar så fortsatte hon spela väldigt hög musik, och visade absolut ingen hänsyn.

      Om jag varje dag spottade på din bil, hade du blivit sur då? Om jag slängde ägg på din husfasad, hade du blivit sur då? Att spela musik högt under lång tid/ofta är bland det mest hänsynslösa och respektlösa man kan göra mot sina grannar. Det stör, det driver upp stressen hos grannen (speciellt om den inte vet när kärringen ska dra på igen) och det kan uppenbarligen leda till att mentalt labila individer blir våldsamma.

      Då du har problem med läsförståelsen så får jag väl upprepa det självklara igen: jag påstår inte att hon förtjänade detta, eller att inkräktaren borde få ha varit i Sverige, eller någon annan halmgubbe du har förberett. Självklart borde hon inte ha blivit mördad, men hon valde att konsekvent spela hög musik som hon visste drev grannen till vansinne. Hon hade ingen rätt att störa grannen och hon valde att inte visa någon som helst hänsyn. Så även om hon inte förtjänade det som hände, så var det hennes beteende som skapade situationen och hon som valde att ta risken.

     • Så det nya normala är att man skall räkna med att det finns knivbeväpnade sinnesjuka kurder som bryter sig in i din lägenhet när du spelar musik för högt? Vi brukade kunna fixa sådana grejer i Sverige med lite diplomati, men det var innan massinvasionen.

      Jag förstår mycket väl vad du skriver och det äcklar mig. Fatta nu vad jag skriver: Detta var inte en kvinna som söp sig full och festade med utlänningar, åtminstånde efter vad som framgår i texten. Hon spelade musik i sin egen lägenhet alldeles för högt och blev attackerad av en aggressiv rasfrämling. Du börjar genast misstänkliggöra mordoffret, den svenska kvinnan, och detta gör dig till en skit. Har du förstått eller ska jag skriva långsammare?

     • Kan du läsa? Vad skrev jag om halmgubbar? Nej, du förstår inte vad jag skriver (alternativt att du är en av de dummaste människorna i Sverige, ditt val). Och jag har läst om detta fall många gånger tidigare, så jag vet hur hennes beteende var. Har du (retorisk fråga)? Och jag tror inte att du kan skriva långsammare, då du knappast skriver snabbare än du tänker.

      Kurden försökte med diplomati, han pratade med henne och anmälde henne många gånger. Hon valde att skita i det, och hon fick betala för det. Åter igen: det betyder inte att hon förtjänade det, men det blir ingen empati från mig.

      Människor ska lära sig visa hänsyn! Om sådana som offret (och du, gissar jag) väljer att inte visa hänsyn så är det helt upp till er, men kom f*n inte och gnäll efteråt (för er själva eller andra).

     • Du tar ställning för en rasfrämling och misstänkliggör en svensk kvinna som han dödade med 130 knivhugg, det gör dig till ett rövhål punkt

     • Bra skrivet! ”Att ha hänsyn” till andra människor är väldigt viktigt.Även för egen säkerhet.Men vissa verkar inte begripa det.De förstår inte att samhället har förändrats.Vi är inte politiker, vi har inte valt det men vi är tvingade att leva med NU.Vi är tvingade att ta hänsyn till människor som vi har i närheten,som hamnade här, många blev lurade, lockade hit också.Det vet man väl inte vilken bakgrund man hade.
      Det heter att vara diplomat på sin nivå.Om man inte vill råka illa själv alltså.Något att lära sig.

     • Nu är jag extremt anti-religiös, men jag visar hänsyn för att det är rätt, och för att jag vill att andra ska visa mig hänsyn. När jag växte upp så fungerade svenskar på ett annat sätt, vi var inte bortskämda ”entitled” skitungar som ansåg att alla skulle anpassa sig efter oss. Möter man äldre människor på trottoaren så går man åt sidan. Man håller upp dörrar för de bakom en. Vill man spela ofantligt hög musik så använder man hörlurar. Vill man prata i telefon med någon så skriker man inte i telefonen på tunnelbanan.

      Men, Sverige har förändrats, och inte till det bättre. Inkräktarna tar över, de nya generationerna svenskar är underlägsna de äldre på alla sätt och både ”journalister” och politiker är nästan uteslutande förrädare. Det här kommer INTE sluta väl.

     • Det skulle kunna driva vem som helst till vansinne, även om alla har lite olika toleransnivå. Men nästan ingen psykiskt frisk person (eller opåverkad av narkotika) skulle lösa det på hans sätt. Nu var han tydligen autist och hade till och med en historik av stark affekt. Då kan vad som helst hända, när en person inte kan behärska sina impulser och lösa den inre konflikten på ett för oss andra rationellt sätt. En sån här person, om han varit rätt diagnosticerad, borde aldrig ha fått bo så nära inpå andra.

     • Ja, USA och flera andra har använt höga oönskade ljud som tortyr, så det är absolut något som påverkar människor negativt. Och visst, han borde inte ens ha släppts in i landet, men faktum kvarstår att hon blev anmäld många gånger, och vägrade ändå visa hänsyn. Hade du eller jag bott granne med henne så hade vi varit offren istället för tvärtom. Vi kanske inte hade blivit mördade, men som du säger så hade vi påverkats mentalt av hennes beteende.

   • Absolut, han borde få dödsstraff (och även de förrädare som bär skulden för att han fanns i Sverige), precis som tjejen som inte kunde visa hänsyn fick.

    • Dödsstraff för psykiskt sjuka människor?
     Nej, den typen av samhälle vill jag då verkligen inte ha!
     De behöver hjälp så att tragiska händelser som denna inte sker.

     • Jag håller inte med, men jag förstår hur du ser på det. För mig så handlar det om vad individen har gjort. Att individen inte är som du eller jag är för mig irrelevant. I just detta fall så borde individen inte ha släppts in i landet dock.

 60. När en person isolerar sig som han gjorde, är de inte friska! han drabbades ju samman med folk där han arbetade också och blev väldigt arg, vilket borde ha signalerat han kan bli farlig.

  • Amanda var lika farlig, nonchalant, arogant och likgiltig för sin nästas hälsa. Vem var värst? Den som plågade en levande man till vansinne eller den man som tog plågoanden av daga?

   • Den överlevande systern inte ett dugg bättre. Ljög i rätten om att hennes mördade syster skulle har varit rädd för mannen. Om man är rädd för någon så fortsätter man inte att jävlas med personen.

    Och så ljög hon om att hon försökte skydda systern; hur man nu kan göra det genom att spela död för att överleva medan systern blir mördad alldeles bredvid en begriper jag inte..

     • Du måste verkligen vara förbannat trög eller ha bristande läsförståelse med tanke på hur du bemöter många av kommentarerna här idag.

   • Vem var värst, en svensk kvinna som spelade musik för högt eller den rasfrämling som högg ihjäl henne med 130 knivhugg? Hur i helvete kan man vara en sån feg liten insekt som dig och snacka skit om en död kvinna som inte kan försvara sig? Du din ryggradslösa lilla insekt sitter här och snackar skit om ett mordoffer för att hon retade upp en kurd som inte hade här att göra i första taget. Amanda kan inte försvara sig från dina fega angrepp. Hur vore det med lite lojalitet med din ras, är det för mycket att begära?

 61. ”Någonsin har hänt?Är du säker?
  Här https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/snickaren-skyldig-till-mordet-pa-elena-/får du läsa om ett brutalt mord .
  Där en 31 årig svensk snickare mordade ryska Elena.Men 20 hugg! Mitt på dagen,helt utan anledning!Och han fick omedelbart ”psykiatrisk vård”.Inget fängelse alltså! För sådant hemsk mord!
  Efter några år blir han ”frisk”och friad!och kan börja ett nytt liv.Men inte den mördade Elena.
  Hoppas du är tyst efter ha läst länken och gapar inte mer!
  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/snickaren-skyldig-till-mordet-pa-elena-/

  • Efter vad man har läst borde väl han inte ha dömts till vård?? Oprovocerat, betedde sig som vanligt efteråt, gjorde sig av med vapen och brände kläderna??? Låter inte som att personen är så psykiskt sjuk..

   • Men han var väl svensk.Och hon var ryska.RYSKA.
    Slutsats.De var två av olika ursprung, vilket var säkert avgörande för domstolen, misstänker jag.
    Gärningsmannen är svensk, offret är ryska då gäller andra riktlinjer.Så är det.
    Jag blev extra chockad av domen för jag kände henne förut 🙁
    Sverige är en total ryssofobisk /rysshatisk stat. Egor Putilov har även en artikel om det…

   • Han har väl fattat att man kan klara sej undan rättvisan genom att spela psyksjuk.. alla terrordåd numera klassas som psykiska fall i västeuropa har du inte märkt det?

 62. Ett fall som säkert kommer att upprepas under lång tid framöver i vårt land , med ett stort antal psykiska människor , med en bakgrund från hemländer som ständigt är i fejd med varandra . Att psykvården här inte räcker för den inhemska befolkningen , gör ju inte saken bättre då vi troligen kan vänta ännu längre köer för vård , om det blir någon.

 63. Ibland borde dödsstraff åtminstone diskuteras
  Vissa bestialiska vildar förtjänar inte bättre…
  Att jämföra;
  I vissa länder räcker det att du dricker vatten ur fel mugg om du är kristen…..
  Sådana länder Margot Wallström så kärt omhuldar….

 64. OT:

  Hemtjänstmannen lurade med sig och våldtog flicka i tjänstebilen.

  Under sitt nattpass för hemtjänsten på Södermalm i Stockholm lyckades den 34-årige mannen få en 16-årig flicka att sätta sig i hans tjänstebil. Han körde sedan iväg med flickan och våldtog henne i bilen. Nu döms mannen till ett kort fängelsestraff – och han kan inte utvisas till Afrika med gällande lagstiftning.

  http://www.friatider.se/hemtj-nstmannen-lurade-med-sig-och-v-ldtog-flicka-i-tj-nstebilen

  • Jaa hon hade säkert fått höra sedan barnsben att alla är lika värda och då speciellt mörka personer från utlandet. Dessa är extra fina hade hon kanske matats med under många år

 65. LSS boende och hus ser ut som tillfälligt boende, alltså barack utan ordentlig ljud isolering, och på bilderna man kan se vilka högtalare den unga tjejen hade i sin lägenhet. Sådant bullret kan bli riktig tortyr till grannar. Många unga när de flyttar hemifrån till sin första egen lägenhet, är kanske dålig uppfostrad och naiva till att anpassa sig till samhällslivet, att kan inte tänka knappt sina grannar.

  Men inte heller LSS boendets personal var kunniga eller tagit tillräckligt ansvar att lösa problem i tid. Kanske inte tillräckligt personal heller, som kostar till verksamhet och man bara litar på att det finns larmsystem i stället att ha vuxna på platsen just på nätterna, överallt finns resursbrister.

  • överallt resursbrister och idioter…
   Detta land har blivit livsfarligt för alla. Jag är riktigt frustrerad att vara här.Därför försöker hålla mig mest inne och inte umgås med andra.Bara få utvalda personer.

 66. Jag blir så upprörd varje gång jag läser denna vansinniga logiska kullerbytta inom juridiken: ”Döms till livstids fängelse och utvisning från Sverige” – vad är det som då skall utvisas efter livstiden? En likkista kanske??? Det borde det vara rent logiskt, men tankefelet beror på att ‘livstid’ aldrig är LIVSTID i verkligheten, utan bara en omskrivning som är ett hån mot mördades anhöriga…

  • livstid i sverige är MINST 14 år sedan prövas det om och om igen … m.a.o är detta ett strff som inte är tidsbestämt … sverige skall ha fått kritik för detta med tidsobestämda straff. Vi skall vara ganska ensamma om detta.

   • Det finns liknande i andra länder. T.ex. Breivik har dömts till ”förvaring”, vilket i hans fall lär bli ett äkta livstidsstraff (välförtjänt dessutom, i mitt tycke).

    • Mycket – mycket – mycket ensamma.

     Problemet är att man tror att man är världsledande, bara att man leder åt fel håll.

  • Plus att detta ofta ändå inte betyder att personen verkligen blir utvisad. De överklagar till regering och/eller så kan man inte verkställa utvisningen då deras riktiga hemland inte vill veta av dem mer. ”Ni där uppe i mesiga Sverige måste skicka mer bidrag till oss om vi ska överväga att ta tillbaka någon skurk.” ”Jaha ja men det förstås vi.” svarar då våra skarpa representanter

 67. Med ett second amendment (för svenskar) hade det här aldrig hänt. Istället hade kurden fått förhöjd blyhalt i kroppen.

  • Med en annan invandringspolitik hade det kanske inte heller hänt. Vi har släppt in en massa människor i landet som vi inte vet något om. Hur många har varit psykiskt sjuka eller kriminellt belastade i sina hemländer? Psykvården här klarar inte ens att ta hand om våra egna.

 68. ”vad har han varit med om, vad har han i sin rygg säck”

  130 knivhugg, hur trött och slut måsta han inte ha blivit …. hur länge kan detta ha fortgått … 2 minuter … 5 minuter … samt sedan också på och hugga på systern …

  Man brukar säga att ju brutalare ett våldsbrott är desto mer känslomässigt involverad är man i en personen/offret … men om dom inte kännt varandra … han måste vara totalt störd … kan inte vara första gången han gjort detta …

 69. Jag har tudelade tankar om detta fall.

  Det är klart att man inte kan mörda folk bara för att de spelar musik för hårt. Å andra sidan hade killen begärt om hjälp flera gånger utan att få det. Dessutom verkar det som om tjejerna provocerat honom flera gånger med att brassa på med stereon trots att de blivit tillsagda.
  Därför kan jag på sätt och vis förstå att killen flippade och helt enkelt ville sätta stop för otyget en gång för alla.

  130 knivhugg låter också överdrivet men de påvisar egentligen att karln inte var i sina sinnens fulla bruk vid mordtilfället. Det är nämligen inte ovanligt att folk blir som blinda för vad som händer när de i raseri har ihjäl någon och därför överdriver våldet. Ofta säger gärningsmännen också att de inte minns något av händelseförloppet.

  Nåväl, utan invandring hade detta aldrig hänt.

  • Även jag är kluven här.
   Killen har sökt hjälp flera gånger och det borde inte ha varit så svårt att förstå att han verkligen var i behov av hjälp.
   Han provocerades och var inte kapabel att hantera det.
   Detta handlar inte i första hand om invandring, utan om allvarliga brister inom psykiatrin – brister som i detta fall fick förödande konsekvenser.

    • En allmän psykiatrisk screening av asylsökande känns inte befogad.
     Varför screena de som söker asyl för att exempelvis förföljelse för sexuell läggning eller för att de opponerar mot en diktator?
     Screening av de som på något sätt traumatiserats?
     Möjligen, men då också av alla svenskar som på något sätt misshandlats, utnyttjats eller på annat sätt råkat illa ut.
     Alltför ofta tycks det ju inte som att de här personerna inte upptäcks, utan att de inte fått den hjälp de behöver för att inte skada sig själva eller andra.

     • Jag valde nog fel begrepp. Jag tycker att alla asylsökare bör genomgå en hälsoundersökning, både somatisk och psykiatrisk.

  • Under ”kriget” så var mer än halva landet säkert. Också därför som de flesta ”syriska” ”flyktingar” antingen inte ens var syrier, eller var syrier som levde i andra länder och ville ha bidrag i Sverige istället.

 70. Man ska inte mörda folk men man ska inte driva folk till vansinne heller. 7 klagomål gällande oljud utan åtgärd. Det tycker jag liknar tortyr. Jag hade nog gjort likadant i fantasin iallafall. Som tur är bor man på landet och slipper oljud från stökig ungdom.

  • Nej, verkligen inte. Men jag har full förståelse för hans situation och hur helvetisk tillvaron kan vara med den sortens grannar, för att inte tala om det nochalanta bemötandet från hyresbolaget.

   • Kortare och sanningsenligare skulle säkert ingen kunna säga det Mittlandet. Nu lyfter jag verkligen min hatt för Din del.

  • I min port vart det knarkdilare från okännt ursprung som härja i trappan,
   ringde polisen flera gånger och sa att nu står det typ fem bilar utanför huller om buller på gräsmattorna och springer in o ut porten.
   Kan ni skicka en bil? och beskrev situtationen vad det handlar om
   Nä de har vi inte tid med vart svaret.
   Vafan har de tid med?
   Nu har det blivit mycket lungnare ialf.

   • Tid finns alltid att utreda brott mot HMF överträdelser åsiktsbrott, kränkningar av nyanlända eller ensamkommande. OSV

 71. Dömd till livstids gratis boende på ett 5 stjärnigt svenskt hotell på skattebetalarnas bekostnad. Den etniska rensningen i Sverige fortsätter. Detta är bara ett exempel på hur den genomförs av eliten och makthavarna, MSM, myndigheter och regering. Vore det inte billigare och bättre att stoppa massinvandringen. Som Orban sagt, släpp inte in några fler och skicka hem resten.

  • Ja, med tanke på så stora skillnader i mentalitet borde nog inga invandrare ta risken att bosätta sig i Sverige. Ibland kan det lyckas, men knappast i längden.

 72. Ja man kan väl bara säga att Amanda hade varit i liv idag om inte MP hade fått bestämma. Tillsammans med hur många tusen andra svenskar?

 73. Grattis sverige………..
  Över 25 enskilda skjutningar semadte veckan i sverige!
  Bör väl endå vara något rekord…

 74. Jag tycker man möter nu här alltför många som inte har förståelse för hur det känns att bli utsatt, mobbad, kränkt och störd utan att få stöd eller hjälp någonstans. En domstol är alltid en domstol så även domstolen måste man förstå att de har gjort det de är till för. Den här typen av störningar är troligen något vanligt fenomen i Sverige, där man ofta skiter i grannen. Klagar deras granne, så uppstår hatkänslor istället för att kunna be om ursäkt, eller försöka förstå den som blir störd. Istället blir man elakare och stör ännu mer, eller blir dum på något sätt. Man behöver inte bo på ett LLS-boende för att bli utsatt för liknande händelser, för sådant kan hända i vilket boende som helst tydligen i Sverige. Jag vet som bott i ett flertal länder som sjöman, att om sådant sker, så pratar bara grannarna med varandra. Tar varandra i handen och tar en fika eller en öl ihop någon gång. I mitt fall om det varit fest någonstans, har de ringt på dessutom och bett att få bjuda på något gott. Inte i Sverige. Där skiter man totalt alltför mycket i om man stör sina grannar. Ibland finns där en störningsjour, men aldrig i utlandet för det aldrig behövs.

  • Jag håller helt med, även jag har bott i många länder och jag har samma erfarenhet. Själv har jag inte råkat ur för någon allvarlig mobbing, med undantag för kommentars trådarna ett par gånger, men en annan person jag känner har seriös blivit offentligt mobbad, av journalister på MSM. Han polisanmälde men polisen bara struntade i det. En mobbning vi inte skall glömma är dels Benny Fredriksson som mobbades till självmord av journalister, och alla dessa lynchdrev som #metoo, vilka är inget annat än mobbning. Vi behöver helt enkelt en ny slags lagstiftning i Sverige som reglerar detta, inklusive hur maktfullkomliga media personer tillåts använda sig av yttrandefriheten och pressfriheten. Det var mycket den här attityden, för att inte säga kulturen som fick mig att vända Sverige ryggen. Där jag är nu knackar man på hos grannes och delar med sig av den goda kakan, vinkar till varandra från balkongerna, hälsar på varandra på kvällspromenaden, och dansar var kväll på torget, medan ungarna far som torra skinn. Så vill i alla fall jag ha det.

   • Precis. Någon mobbinglag finns inte i Sverige. Och det beror väl på att mobbing i det landet skulle överbelasta rättsväsendet totalt.

   • I Sverige är samtalen med störande grannar outsourcade till Störningsjouren. Eller så skriver man arga lappar. Det är en kulturell sak, man undviker gärna direkt konflikt. Ibland är det bra, ibland inte.

    • Jag håller helt med dig, men det har inte alltid varit så. För omkring 50 år sedan besökte jag ett militärt träningsläger. Omkring 25 damer (Hette Blå Stjärnan) bodde ena halvan av en barack. Så flyttade ett antal manliga värnpliktiga in i den andra halvan, och första kvällen hade en sjudundrandes fest på full volym. Nästa dag gick en av kvinnorna över och snällt kvinnligt (kvinnor tilläts vara kvinnor på den tiden) frågade om dom inte kunde vara lite tystare på kvällen. Killarna sprang omkull vandra och kunde inte finna ord före att be om ursäkt, och resten av tiden var det knäpptyst. Det Sverige som inte längre finns.

     • Ingen storstad och inget samhälle heller, det var en militärt träningsläger med några baracker omkring 6 mil norr om Stockholm, men det visar att det fanns en annan kultur på den tiden i Sverige.

     • Jag är inte säker att det var representativt för Sverige, men tack för att du delade med oss dina erfarenheter. Enstaka fall av direkta samtal med störande grannar förekommer även idag.

     • Jo – det var representativt för Sverige. Det var den tid då jag växte upp, så det är förstahands erfarenhet. Då kände man sina grannar, och umgicks, och folk låste inte ytterdörren på landet. Enstaka fall idag, då var det regel, det fanns ingen Störningsjour då.

  • Låter som att du försöker hitta ursäkter för en man som bestialiskt mördar sin granne. Syriern borde aldrig ha fått tillträde till Sverige överhuvudtaget och bevisligen är han en allvarligt störd varelse. Nog för att jag förstår att man kan reta upp sig på störande grannar, men 130 hugg?

 75. Man undrar hur domstolarna egentligen dömer i Sverige ….. Uppenbarligen psykiskt störd man som blivit ígnorerad av myndigheterna döms till livstid fängelse och utvisning medan andra, psykiskt friska individer som utförde värre saker med avsikt blir dömda till mycket lättare påföljder.

 76. Jag vet vad vi gör vi importerar pyskiskt störda, avstår från atr behandla dem sedan skickar vi hem dem efter att de dödat en flicka! Det är dem svenska myndigheterna som borde utvisas till Syrien när det är ”tillräckligt säkert”.

 77. Han skulle inte ha kommit hit alls och framför allt skulle Migrationsverkets process ha avslöjat honom.

  Men med nuvarande statslednings under bordet ”order” skall vissa kategorier, t.ex IS-mördare, islamister, jihadister, grova brottslingar, krigsbrottslingar etc släppas igenom även om de uppdagas.

  Att inte släppa igenom dessa kategorier betraktas av nuvarande statsledning som både rasism och främlingsfientlighet.

  Därför är Sverige idag ett paradis för utländska brottslingar att leva i fria som fågeln skyddade från rättvisan i de länder de begått sina ofta grova brott.

  Den här ”gossen” fick dock sitt rättmätiga straff men det kommer när saken tonat ner att omvandlas till kanske 5 års fängelse varav 3 villkorligt och utvisningen häves. Det är ju ”synd” om honom utsatt som han är för svenska folkets rasism.

  Bland kriminalvårdens s.k ”intelligentia” talar man nog om detta fasansfulla brott som att det är ”ett rop på hjälp” och liknande ”guano” tjafs.

  Svensk statsledning anser ju att Sverige har ett väldigt behov av sådana här individer för att ”rädda pensionerna”.

  Det gjorde han också så till vida att han såg till att den mördade aldrig får någon pension.

 78. Eftersom han saknar ID handlingar så vet Sverige inte ens om han är syrier egentligen… Ingen utvisning kommer därför att kunna ske varken till Syrien eller annat land!

  När skall de som ylar ”utvisning” lära sej att först kräva att Sverige verifierar ”flyktingarnas” ID/Hemland samt upprättar ett avtal om återtagande av forna medborgare i det hemlandet h*n egentligen kommer ifrån?
  Då och inte förr kan Sverige verkställa dessa utvisningar!

  Vad bättre vore är att Sverige låter samtliga som inte har verifierbara ID handlingar med sej när de står och vill komma in vid svenska gränsen att de får vackert stanna i det land som släppt in dem så får detta land stå för konsekvenserna av sina egna beslut i stället för att drabba svenska skattebetalares plånböcker såväl som rättssäkerhet!

  Hur svårt kan det vara! Schengenavtalet är ett bra verktyg för detta!
  Signalpolitik till övriga länder-så snart de får stå för konsekvenserna av egna beslut lär de också kräva verifiering av ID/hemland !

  • De får väl utvisa honom till Finland för där älskar ju deras minoritetsgrupp finlandssvenskarna sådana hörde jag av besättningsmän och ”kolleger” därifrån.

 79. Undrar just hur mycket det kostat sedan det mångkulturella samhälls experimentet infördes 1975 i lidande och i pengar siffran är naturligtvis makalöst hög och vi folket gör inget som helst motstånd beklämmande

 80. Mycket hemsk händelse. Jag tycker inte att hon fick vad hon förtjänar givetvis. Sjuk sak som inträffat. Men att Amanda började be om ursäkt när hon var i underläge är enligt mig ett riktigt äckligt beteende. Hon skulle respekterat sina grannar långt innan.

  • Ja det kan man ju tycka..men hur många gånger är det tvärtom. Dvs svenskar som blir störda av invandrare?
   Hur många svenskar har då skurit halsen av sina grannar?

   • Som jag sade, hon förtjänade givetvis inte det där. Och att svenskar blir störda av invandrare ger inte svenskar rätten att ge sig på invandrare heller. Sluta dra alla över en kam nu.

   • Vet inte, men gissar på att SCB har den statistiken på ett säkert ställe. Precis som allt annat skit de har gömt. I Stockholm hörde jag, att de sitter och skickar till 70+tanter enkäter de ska svara på om hur de fiskar i deras inloppsvatten och hur ofta. Om de inte svarar skickar de skiten gång på gång till dem.

  • Du gör alltså offret ansvarigt för att hon fick halsen avskuren och 130 knivhugg? Varför skulle Hon respektera kurden? Respekterade han henne?

   • Kurd eller Svensk, man ska väl respektera varandra oavsett?! Samma gäller alla, Inga undantag eller gräddfil beroende på bakgrund imo. Till kurdens försvar så hade han ju faktiskt försökt. Han hade anmält åtaliga gånger till olika instancer enligt artikeln. Och som jag sade så förtjänade hon givetvis inte att bli knivmördad för hennes disrespect.

  • Det gör de flesta i ett underläge. Det är nog först då strax innan döden de fattar vad i helvete de ställt till med. Liemannen fick ett lätt jobb den gången också.

   • ” ställt till med?” Han var ju psykiskt sjuk och kunde mycket väl ha blivit störd av ljud som andra inte ens lagt märke till. Alltså en sjuk man som mördar en granne.Mord är alltid fel,oavsett orsak.

 81. Vilket sjukt beteende skuldbelägga offret och hitta ursäkter varför kurden slaktade henne!
  Han kunde lika gärna ha dödat fler i sitt blinda raseri.
  Om det hade varit en kurdisk kvinna som blivit slaktad av en blindgalen svensk man, då hade det knappast snackats om mobbing och att kurdiskan skulle ha respekterat svensken. Det hade blivit muslimska massdemonstrationer som i Trollhättan,

  • Vi vet ingenting om offret, bara att hon hade en ”lätt handikapp” vilken kan vara just förståelsehandikapp eller lärsvårigheter vilket kan förklara hennes oresonabla beteende. Men att placera en psykisk störd man nära ett boende med sådana individer är att be om problem. Vore jag en anhörog till tjejen skulle jag stämma kommunen och ansvariga för deras vällande till andras död – de har förorsakat denna situation. Och varför en dokumenterad psykiskt störd person har fått en livstidsfängelse är helt oförståeligt. Han borde dömas till vården. Händelsen har ingenting med invandringen att göra. Som invandrare tycks förovaren varit välanpassad – han pratade bra svenska och hade ett jobb, trots att han varit i Sverige ”bara” 5 år.

 82. Tänk om detta hade skett på 70-80 talet. MSM hade haft tidningsartiklar i minst ett halvår kring mordet. Numera heltyst från MSM, om det inte är en svensk gärningsman dvs.

 83. Många som gjorde fel här , det bästa vore ju om han som kurd hade flyttat inom Kurdistan till någon kusin eller bekant . . Men det var väl som vanligt bidragen som avgjorde! ?

  • Inte en jävel har lyckats göra rätt. De är totalt efterblivna varenda en. Som vanligt i Sverige antagligen. Konsultera alkisen och snusmumriken GW Persson för han kan ju allt mellan himmel och jord den liraren. Till och med orkat skryta om sitt blask till vin han börjat sälja.

 84. ”Marcus klarade sig genom att säga att han inte gjort någonting och flytta på sig så att Rebar kunde fortsätta till trappan mot Amanda och hennes syster. Själv låste han in sig på sitt rum och ringde polisen.”

  Det är ju fint at det moderna, feministiska, Sverige upfortrar sina pojkar till att vara modiga och starka.

  • Vad Du kan dilla ihop det på Ditt dumma vis. Men Du väger väl 120 kg med muskler som en pitbullterrier. Vältränad in i märgen och yrar runt i knivväst dygnet runt, med cowboyhatten käckt på svaj.

   • Så om man inte är stålmannen så är det bäst att låsa in sig och rädda sig själv? Hur utomordentligt medmänskligt Svenskt.

    Det hade åtminstonne varit 3 mot en. Och man kan ju tro att han hade någonting i lägenheten att använda som tillhygge.

    Hade han försökt göra någonting så är det mycket möjligt att han hade blivit skadad. Också mycket troligt att flickan fortfarande hade varit vid liv, åtminstonne hade han sluppit leve med skammen och ångesten för resten av livet.

    Det händer att man ställs inför en riktigt svår situation, en sån som sållar agnarna från vetet. I sverige har vi blivit inlärda at alla skall vara agnar.

    • Du slösar din tid och kommer inte få något vettigt svar. Du talar med ett vänsterextremistiskt ”antirasistiskt” troll. Hela tråden har degenererat till ett enda stort hån mot mordoffret, vilket moderatorerna tydligen inte har något emot, och där många rakt av köper den kurdiska mördarens försvarstal om ljudstörningar i stället för att ifrågasätta dessa upprepade anmälningar av en psyksjuk utlänning.

     • ”Svenskarna har alltid varit fega.” Detta är ett historiskt felaktigt påstående vilket alla normala människor förstår. Svenskarna har däremot blivit egoistiska och fega sedan de infekterats med kulturmarxism. Nej Mohammed, bara ett liten Muhammedansk kackerlacka som du skulle njuta av att en svensk kvinna blivit brutalt slaktad av en annan muhammedan.

     • Nja, jag håller med Sara. Problemet har mångfaldigats sedan 68-orna, men fegheten i Sverige går djupare än så. ”Neutraliteten” under kriget tillexempel.

     • Ja vi skulle ha gjort gemensam sak med Tyskland och stridit för vårt folks överlevnad i stället för att passivt acceptera det mångkulturella helvete som påtvingats oss.

     • Nja, det kan man väl tycka som man vill om, men det skulle åtminstonne ha varit ett ställningstagande och inte bara kappvändning och profiteering.

  • Man ska aldrig ingripa när ett brott begås, då blir man själv fälld med en påföljd som ofta är hårdare än förövarens. Är dessutom brottslingen asylant eller invandrare får man även en rasistdom på sig. Feminism är en mental defekt, men det är ju ingen hemlighet precis. I dagens toksverige gjorde Marcus helt rätt, han riskerar därmed inget åtal. Jag skulle ha gjort detsamma!

   • Feminism, om du frågar mig, och jag har bott i många länder, är en VÄLDIGT svensk sak. Respekten och likaberättigande för kvinnorna är det som skiljer Sverige från andra skitsländer och samhällen där kvinnohatande religioner eller andra stenåldersideologier förtrycker och dödar dem. Klankar du ner på feminismen ställer du dej på samma nivån som islam och dylikt.

    • Kan du då förklara för mig varför svenska rättsystemet, som man ofta häver ur sig är feministiskt, ger utländska våldtäktsmän marginella straff samtidigt som en svensk familjeförsörjare får skyhöga byter för trafikbagateller?
     Plus att till och med snöröjningen är feministisk!! Min uppfattning är att feminismen hör hemma på institution, till och med partiet Fi tar ställning för våldtäktsmännen mot svenska kvinnor. Riktigt sjukt!
     Kärringar röstar på vänsterklövern medan riktiga kvinnor röstar på SD, är man vänsterbliven så blir resultatet därefter.

     • Det är för att en del av det svenska samhället har svikit kvinnorna och börjat springa i utländska kvinnohatares ärenden. Begreppet feniminsm har blivit missbrukat och misshandlat av den styrande regimen. F ö hör jag islamiska undertoner i dina tänkegångar – att kvinnor är ”kärringar” som inte är värda någonting. En mans vittnesmål är värd fyra kvinnors… är det så du tänker?

     • Min undran är varför feminismen är så hårt knuten till extremvänstern och Stalinismen. Stalin är tidernas värsta massmördare, är det på den kanten feminismen ska finnas så ska den bort från vårt samhälle.

     • Feminism är ilika mycket knuten till extremvänster och Stalinismen som denna artikel till invandringen. 🙂

     • Kvinnor i allmänhet är inte underlägsna, det är bara svenska ”konvertiter” och allsköns vänsterblivna tokstollekärringar som känner sig underlägsna. Extremfeminismen hör hemma på historiens soptipp, det vet vi alla.

     • Du får ta upp denna fråga på nästa fredagsbön, jag är säker på att du kommet att finna mkt gehör för dina bekymmer.

    • Feminism är inte samma sak som jämnställdhet viket är vad du beskriver.
     Det är också skiljnad på feminism och feminism, men i grunden, så kom feminism fram för att få bort kärnfamiljens vikt i västvärlden, inte som svar till kvinnoförtyck i tredje världen.

     • Hm…. jag håller inte med. Feminism är för jämställdhet mellan könen, lika förutsättningar och valmöjligheter oavsett könstillhörighet. Problemet är att vissa vänstermännsikor har blivit tokiga och misshandlat och missbrukat begreppet. Hur kan man försvara våldtäktsmän och kvinnoofredare bara för att de kommer från ett annant land? Det är antifeminism och rasism, om du frågar mig. Utländska män ska inte få något rabatt fråm jämställdheten. Det är INTE vad feminism handlar om.

     • Mångas tro är nog vad du säger, att feminism är för jämnställdhet. Men det var det aldrig, det skulle frigöra kvinnor från det patriarkiska slaveriet. Att ta hand om sina egna barn, var tillexempel slaveri enligt urfeminismen, eller att laga middag åt sin man. Dom sket fullständigt i vad individuella kvinnor egentligen ville, kärnfamiljen skulle utplånas.

      I Sverige, tog ”feminismen” fart politiskt sett på sent 60-tal när socialdemokratenra insåg att om alla kvinnor tvingades jobba också så blev skatteunderlaget bums dubbelt så stort.

     • Det är nog bara en biff mellan särarts- och likhetsfeminismerna, men ingen av dem skulle stödja kvinnoförtryckande religioner som t ex islam. Det som vissa idag kallar ”feminism” är knappast någon feminism alls. Och att påstå att man är ”feminist” och sedan springa i chador inför mullurna i Iran är bara löjligt. Otroligt att de valde att göra detta, jag skämdes för Sverige! Merkel t ex har aldrig påstått att hon var feminist men hon kom fram utan slöja när hon var på ett officiellt besök i Saudiarabien och skakade hand med Saudiska härskare.

   • Man skall kunna leva med sig själv också. Samhällets förfall tröstar nog föga när man sitter där med skammen och ångesten efter att ha sprungit och gömt sig medan en flicka blivit brutalt mördad.

 85. Hur många svenskars halsar har skurits av sedan globalistpolitikerna beslutade att Sverige ska bli ett mångkulturellt land där svenskarna är en minoritetsbefolkning?

 86. Själv haft en granne som förde ett sådant oväsen att det gick rundgång i huvudet. Stampade som ett ånglok från 0530 – 0100. Varje dag. Hade jag inte flyttat skulle jag fått psykbrott med. När man inte får sova och ständigt konstant oljud så blir man tillslut ett vilddjur och överlevnadsinstinkten tar över.

  Det var fel av de att placera honom under en kvinna som fullständigt ignorera hänsyn till andra. Fel av kommunen att inte vidta åtgärder, det är på deras samvete.

  De flesta grannar i Sverige visar respektlöshet gentemot sin grannar. Måste bero på väldigt lågt IQ och stort ego. Dessa borde bli vräkta och placerade på en öde ö så kan de störa varandra dessa low trash white ppl.

 87. Här pratar vi om en totalt vidrig typ som visserligen är psykiskt skadad men det är ingen anledning till att han skulle fått asyl här. Damma av giljotinen på Långholmen!

 88. Denna allvarliga typ av störning är ofta en blandning av islam, ”consanguinity” och drogberoende, och är som känt vanligt hos dylika individer. Vi importerar desamma i 100.000-tals, och när de sedan begår bestialiska brott så kommer allehanda bortförklaringar av PK-etablissemanget.

  Detta är dock en stor del av sanningen, och också en förklaring till att de har så svårt för att bygga samhällen och hålla fred. Destruktiviteten är större än konstruktiviteten. Visst är de offer, men inte på det sättet som PK-ismen vill ha det till.

  För vår egen skull och vårt eget land så måste vi sluta tycka synd om dem och ständigt se dem som psykiskt sjuka. De ska helst inte få komma över gränsen ens, då det redan är för sent att bli kvitt dem då de väl är här.

 89. Hörlurar, bluetooth skulle väl ha löst det mesta i den här historien. Denna teknik har förhindrat mycket tjöt med barnen i min familj iallafall.

 90. Drogtesta samt gör en sinnesundersökning på alla som kommer. Dom ska även ha bevisad utbildning / diplom arbetslivserfarenhet samt pengar och jobb ordnat i Sverige innan dom söker medborgarskap.

  Dessa personer kan vi ta in. Resten ska motas bort

LÄMNA ETT SVAR