Foto: Kruosio.

Ambulans på utryckning vandaliserades – patient fick vänta på ny transport

1.2K Shares

Medan ambulanspersonalen var inne hos patienten slogs två sidorutor sönder. ”Fullständigt oacceptabelt”, slår vd:n för Falck Emergency i Sverige fast.

Tidigt på torsdagsmorgonen larmades ambulans till en patient i Nynäshamn. Under arbetet vandaliserades ambulansen vilket gjorde den obrukbar, och vilket i sin tur ledde till att man fick tillkalla en ny ambulans. Den extra väntetiden ska dock inte ha påverkat patientens sjukdomsläge.

– Det är fullständigt oacceptabelt, säger Uno Lundberg, vd för Falck Emergency i Sverige.

Lundberg ser mycket allvarligt på vandaliseringen och konstaterar att våldet mot räddningstjänst och polis är ett problem som drabbar hela samhället.

– Jag tycker ju någonstans att allt våld eller vandalism mot blåljuspersonal eller blåljusutrustning är totalt förkastligt. Vi finns ju där för samhällets medborgare när de behöver hjälp av sjukvård. Att då göra något som riskerar vår möjlighet att hjälpa till är fullständigt fel, säger han och fortsätter:

– Vid det här tillfället gick det förhållandevis bra, men själva händelsen i sig är naturligtvis inte okej.

1.2K Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.