I ett inlägg på Twitter förra året gick Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg till attack mot dem som flyger och menade att de borde skämmas för vad de gör. Nu fångas han på bild på Arlanda i morse i färd med att ta flyg med familjen.

Bilderna som har tagits av en person som vill förbli anonym publicerades först av Twitter-profilen Alexander Edbom. Enligt en uppgiftslämnare till Samhällsnytt har bilderna tagits på terminal 5 på Arlanda i morse runt kl. 7.

På bilderna syns Anders Lindberg först studera en avgångstidtabell för att sedan sätta sig i gaten.

I ett inlägg på Twitter förra året delade ledarskribenten en krönika som hävdade att de som flyger på korta avstånd inom Europa – som kan nås exempelvis med tåg – bör skämmas för de klimatförändringar som de orsakar:

I krönikan uppmanades även att ta tåget till Grekland och avstå från att flyga till Medelhavet.

Enligt uppgifter från Swedavia utgick endast flyg inom Europa från terminal 5 på Arlanda mellan kl. 7 och kl. 9 idag – många av dem just till Medelhavet.

Detta är inte första gången som ledarskribenten anklagas ha en dubbelmoral. För en dryg månad sedan uppmärksammade Samhällsnytt att Lindberg kritiserade grillningen som ett hot mot klimatet – samtidigt som han stoltserade med egna grillfester.

Samhällsnytt har sökt Lindberg för kommentar.

LÄS ÄVEN: Anders Lindberg predikar mot grillning ”för klimatet” – privat stoltserar han med sina grillfester