Magdalena Andersson 94

Faksimil YouTube

Inrikes

Anderssons sommartal: SD och ”dess högerextrema svans” driver på koranbränningar

Publicerad 8/27/2023
Annons

På söndagseftermiddagen höll Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson sitt sommartal på den årliga IF Metall-dagen i Olofström.

Dagen efter SD-ledaren Jimmie Åkessons sommartal, som till stor del handlade om att inte krypa för islamister och definitvt inte göra några lagändringar för att islamanpassa svensk yttrandefrihet, var det dags för S-ledaren Magdalena Andersson som har en helt annan hållning i frågan.

LÄS ÄVEN: S, V och MP kan bilda regering – utan C

Hon ägnade även en stor del av talet till att anklaga SD och ”dess högerextrema svans” för att bära ansvar för ”korankrisen” och muslimska terrorhot mot landet. Detta genom att driva på och ”uppmana till bokbål”.

– SD och dess högerextrema svans har varit med och drivit på koranbränningarna under lång tid. Ett led i deras hatiska kampanjer.

Andersson framförde att islamkritik ”kränker miljontals människor för deras tro”.

– Under året har Richard Jomshof, ett av partiets främsta företrädare, fortsatt att uppmana till bokbål och mitt i korankrisen drivit på hatet mot muslimer.

Andersson gick även till attack mot SD:s klimatpolitik. Hon hävdar att den drar undan benen för företag som satsar i den gröna omställningen och framförde att det därmed riskeras tusentals jobb i Sverige.

LÄS ÄVEN: Kvinnor vill ha tillbaka en vänsterregering

Vidare talade Andersson bland annat om den växande gängkriminaliteten – som Socialdemokraterna bär ett stort ansvar för att ha gjutit fast i Sverige. Nu har S hittat lösningarna på problemen – mer resurser till kommunerna, som har ansvar för socialtjänst, kuratorer och fältassistenter.

Vidare ska de som köper knark av barn och tonåringar fängslas.

– Var och en som partyknarkar har också ett eget ansvar, går ditt partyknarkande verkligen före varje ung människas rätt att växa upp i trygghet, frågar Andersson.

Se hela talet:

LÄS ÄVEN:S kräver samtal efter dansk islamanpassning av yttrandefriheten

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
555Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons