Samtidigt som den somaliske 27-åringen som ligger bakom vansinnesdådet i Borlänge i fredags kväll, där han med sin taxi körde på ett stort antal människor, häktas på sannolika skäl misstänkt för mordförsök framkommer nya uppgifter om vad som han ha varit motivet.

Igår måndag begärde kammaråklagare Eva-Lena Jansson att mannen skulle häktas misstänkt för mordförsök i ett fall och fyra fall av grov misshandel, vilket blev utfallet. Vid förhandlingarna i Falu tingsrätt hävdade mannens försvarare Leif Hägglund att hans klient förnekar brott på samtliga punkter.

Enligt Jansson är den misstänkte gärningsmannen bekant med en av målsägarna sedan tidigare och de ska ha en pågående konflikt. Det var denna person han ska ha försökt köra på medan övriga fyra råkade befinna sig på samma plats vid tillfället.

Sexuellt utnyttjande av barn

Enligt uppgifter i Aftonbladet ska denna målsägande vara en anhörig till en tonårsflicka som somaliern misstänks ha förgripit sig på. Samma målsägande har anmält mannen för sexuellt utnyttjande av barn. Utredningen i fallet pågår fortfarande.

LÄS ÄVEN: Taxichauffören i Borlänge hade måltavla i folkmassan

På fredagskvällen ska 27-åringen ha fått syn på personen i centrala Borlänge och då försökt köra på denne.

Mår psykiskt dåligt

Enligt den anhöriges advokat mår mannen dåligt.

– Med tanke på vad min klient varit med om så är det förvånansvärt att han klarat sig så bra från allvarliga skador. Rent psykiskt mår han väldigt, väldigt dåligt och är oerhört chockad och tagen av händelsen, säger advokat Alexander Berglund, som är målsägandebiträde.