annie lööf järvaveckan

Faksimil Youtube

Inrikes

Annie Lööf avgår som partiledare

Publicerad 9/15/2022
Annons

Vid en pressträff på torsdagen meddelade C-ledaren Annie Lööf att hon avgår. Hon kommer dock att sitta kvar på posten tills partiet hittat en efterträdare.

Lööf började med att berätta vilken framgångsrik partiledare hon varit och att hon ”står med rak rygg” för att sedan meddela sin avgång. Hon sade också att hon är stolt och har samma värderingar i dag som för elva år sedan då hon tillträde posten som C-ledare.

LÄS ÄVEN: Valet: Centerpartiet tappade mest

– Jag lämnar detta besked nu för att Centerpartiet ska få ha en ordnad och bra process för att välja en ny ledare. Om man så vill en öppen och transparent process med flera kandidater.

– Den som kommer efter mig ska få mycket tid på sig att bygga sitt lag och rusta Centerpartiet inför framtiden.

”Anständighetens gräns”

Samtidigt underströk hon att hon inte tänker låta ”hatet” vinna.

LÄS ÄVEN: C-veteranen om Annie Lööfs styre: ”Fiasko!”

– Jag står med rak rygg. Jag är övertygad om att det finns flera krafter som säger ifrån när anständighetens gräns passeras. Jag har gjort min del, jag vet att vi är fler som inte kommer låta hatet vinna. Politiken är en väldigt tuff bransch.

Reaktioner

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons