Centerpartiets ledare Annie Lööf har tilldelats ett pris ”för betydande insatser mot främlingsfientlighet och rasism och för människors lika värde”.

Centerledaren har under åren gjort sig känd som en stark motståndare till Sverigedemokraterna och bland annat drivit på för fortsatt massinvandring till Sverige.

LÄS ÄVEN: Annie Lööfs förslag: Förbjud demonstrationer under ramadan

Ett sådant tillfälle var 2018 när Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen såg till att driva igenom den så kallade gymnasielagen vilken innebar att omkring 9 000 afghanska män utan asylskäl fick stanna i landet. Partiets ja möjliggjorde att lagen klubbades igenom i riksdagen.

Nu har den antirasistiska organisationen 5i12 hyllat Lööfs politiska insatser genom ett pris. Vid sidan om Lööf får även socialdemokraten Mona Sahlin och tidigare folkpartisten Bengt Westerberg ta del av priset.

Bland tidigare pristagare finns SD-hataren JasonDiakité mer känd under sitt artistnamn ”Timbuktu”.

”Årets 5i12-pris delas mellan Annie Lööf, Bengt Westerberg och Mona Sahlin. Tre framstående politiker som under lång tid visat mod och civilkurage för sitt opinionsbildande politiska arbete mot främlingsfientlighet och rasism.

Annie Lööf skriver i ett Facebookinlägg att hon är hedrad över att ha tagit emot priset. Vidare skriver hon att ”dessa krafter får inte slå rot i vår liberala demokrati” och att hon ska fortsätta arbeta för att att mobilisera ”anständighet”.

Faksimil Facebook

LÄS ÄVEN: Annie Lööf: Invandringspolitiken inte för generös