Annie Lööf

Annie Lööf höll jultal. Foto: Faksimil YouTube

Inrikes

Annie Lööf höll jultal – partiet censurerade kommentarer

Publicerad 12/16/2020
Annons

På onsdagen höll Centerledaren Annie Lööf sitt årliga jultal i kölvattnet av den senaste tidens blåsväder där EU-toppen Fredrick Federley avslöjats ha en parrelation med en dömd barnvåldtäktsman och umgänge med flera dömda pedofiler. Idag kunde Samhällsnytt avslöja hur ytterligare en centertopp lever med en dömd pedofil. I samband med jultalet sändes ut på nätet arbetade partiet hårt med att censurera väljarnas inlägg i kommentarsfältet.

Det var vid klockan 12 som Centerpartiet direktsände Lööfs jultal i vilket hon pratade om den pågående coronakrisen och hur Sverige behöver en ny pandemilag. Vidare talade hon bland annat om mäns våld mot kvinnor.

LÄS ÄVEN: Centertopp lever med dömd pedofil – ”Måste se människan bakom”

Kommentarer rörande sexuella övergrepp mot barn uteblev däremot i talet. Detta trots den senaste tidens långa rad av avslöjanden om förtroendevalda för Centerpartiet som antingen har haft nära kopplingar till pedofiler eller själva utsatt minderåriga för sexuella övergrepp.

Censurerade kommentarer –behöll ”Du är bäst Annie”

I samband med direktsändingen på YouTube valde partiet att censurera en överväldigande majoritet av kommentarerna som inkom. De få inlägg som släpptes igenom var i positiva ordalag med meningar som, ”du är bäst Annie!”.

Man hann dock inte med att ta bort alla kritiska kommentarer och vissa av dem syntes på sidan innan de försvann. Det gick bland annat att läsa: ”den ’nya demokratin’… censurera oliktänkande” och ”varför tas meddelanden bort?”.

Centerpartiet raderade kommentarer. Foto: Faksimil YouTube

Längre in i sändningen av jultalet beslöt partiet att helt inaktivera chattfunktionen:

Lööf stänger inte dörren för Federleys comeback

I en intervju med statsradion på onsdagen kommenterade Annie Lööf Fredrick Federleys koppling till barnvåldtäktsmän och pedofiler. Hon berättade att hon haft ”många och långa samtal med Federley”. Vidare tycker hon att det var ett ”klokt beslut” att Federley lämnade sina uppdrag.

Lööf fick frågan om Federley kan komma tillbaka som företrädare för Centerpartiet och det var något hon inte stängde dörren för.

– Ja men just nu har ju Fredrick Federley faktiskt lämnat alla sina uppdrag och anledningen till det är ju för att det var ohållbart att vara kvar med alla de uppgifter som uppdagats. Nu så behöver han vara sjukskriven och rehabiliteras och vad som händer i framtiden det kan faktiskt bara Fredrick Federley svara på, sa Lööf.

ÄVEN: C-nämndeman och värdegrundsexpert våldtog 14-årig flicka: ”Viktigt att tjejer tar plats”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1107”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons