Centerpartiets partiledare Annie Lööf går till attack mot Sverigedemokraterna och anklagar partiet för att ha en ”sunkig partikultur”. Detta efter måndagens hovrättsdom där SD:s EU-parlamentariker Peter Lundgren dömts för sexuellt ofredande.

Under måndagen dömdes Peter Lundgren för sexuellt ofredande av Göta hovrätt. Bakgrunden var en händelse på ett hotellrum i mars 2018 då han sexuellt antastade partikollegan och dåvarande riksdagsledamoten Sara-Lena Bjälkö.

LÄS MER: Peter Lundgren (SD) döms för sexuellt ofredande

”Redan utagerad”

Sverigedemokraterna kommenterar via partisekreteraren Richard Jomshof händelsen, som polisanmäldes av numera uteslutna SD-politikern Kristina Winberg, på följande sätt i ett mejl till SVT och TT:

”Det är bra att detta utretts noga av rättsväsendet. Vår uppfattning är att både Peter Lundgren och den målsägande har rett ut situationen sinsemellan och är på god fot med varandra. Som vi förstår kommer Peter Lundgren driva ärendet vidare till nästa instans. Vad partiet anbelangar så är saken redan utagerad”.

Även Sara-Lena Bjälkö uttalar sig i mejlet:

”Det här handlar om en händelse som är utredd mellan mig och Peter sedan flera år tillbaka och det har aldrig varit mitt önskemål att detta skulle bli en rättslig process eller en grej i media. Jag ser Peter som en nära vän och om han tänker driva ärendet vidare så har han mitt fulla stöd”.

”Sunkig partikultur”

Sverigedemokraternas besked väcker emellertid ont blod hos Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Hon anser att SD ”försvarar en dömd sexualbrottsling”.

”SD:s ledning försvarar en dömd sexualbrottsling med argument som för tanken till parallell rättskipning. Det säger mycket om deras sunkiga partikultur och om synen på sexualbrott – så länge det inte är en invandrare som begått brottet sopas de under mattan. Förkastligt”, skriver hon i ett inlägg på Twitter.

Faksimil

RELATERAT:

C-politikern hade pedofilträffar på gården – är ordförande i familjenämnden

C-politiker blottade könet för småbarn – försvarade sig med att han är centerpartist

AVSLÖJAR: Centertopp lever med dömd pedofil – ”Måste se människan bakom”

Pedofilhärvan inom Centerpartiet växer – Annie Lööf inblandad

Efter pedofilhärvan – nu säljer Federley gården och blir präst

AVSLÖJAR: Centertopp häktad för pedofilvåldtäkter – ”Det är ett yngre barn”

C-profilens krav: Legalisera barnporr