annie-loof-ramadan

Foto: Instagram/Youtube

Inrikes

Annie Lööfs förslag: Förbjud demonstrationer under ramadan

Publicerad 4/27/2022
Annons

Bör demonstrationer under ramadan förbjudas för att undvika att provocera muslimer att ta till våld? Det är i alla fall ett förslag som Centerpartiets partiledare Annie Lööf lyfter fram.

Det är i en intervju med Svenska dagbladet som centerledaren diskuterar de kravaller som skakade Sverige under påskhelgen. Muslimer som provocerades av att politikern Rasmus Paludan eldade upp exemplar av koranen ställde till med våldsamma kravaller i ett flertal svenska städer.

Förbjud demonstrationer under ramadan

Den kristna trons viktigaste helg sammanföll i år med muslimernas fastemånad ramadan. Det antas ha eldat på den muslimska ilskan. Annie Lööf föreslår därför att det införs inskränkningar för när och var demonstrationer får genomföras.

LÄS MER: Polischef vill stoppa Paludan – justitieråd: ”Ingen bra utveckling för demokratin”

– Det finns önskemål om att vi från politiken kan gå in och förtydliga att man i större utsträckning än idag skulle kunna säga att: ”Ja, du får demonstrera, men du får inte göra det i det här utsatta området eller under ramadan, du skulle kunna få göra det vid den här tidpunkten på det här stället”, säger hon.

– Jag tycker att man skulle kunna använda det i större utsträckning än idag.

Vill stoppa Rasmus Paludan

Centerledaren säger också att det ”i grunden är något sympatiskt” att polisen vill tillåta demonstrationer, men att Rasmus Paludans koranbränningar är ”klockrena fall” där demonstrationsrätten bör inskränkas.

– Syftet är att uppvigla och vi ser fruktansvärda scener som har utspelat sig med väldigt aggressiva våldsverkare som riktat sitt hat mot polisen, säger Annie Lööf.

LÄS MER: Korankravaller i Linköping – poliser flyr när polisbil sticks i brand: ”Vi har backat undan”

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
554Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons