Den interna kritiken mot Centerpartiets nye partiledare Muharrem Demirok handlar om ”unken rasism”. Det hävdar PR-konsulten Anna Simon-Karlsson, som tidigare var pressekreterare åt Annie Lööf.

I ett antal inlägg på Twitter angriper Anna Simon-Karlsson de röster i partiet som är tveksamma till och inte helhjärtat sluter upp bakom den nye partiledaren.

”Det har varit en otroligt unken rasism i den kritik som ett par perifera centerpartister lyft”, skriver hon och fortsätter sedan: ”Ett parti med stolt antirasistisk ryggrad får inte låta den krokna så fort det handlar om de egna partivännerna.”

Kunde inte partiledarens namn

Den tidigare pressekreteraren kritiserar att två delegater på kongressen inte lärt sig den nye C-ledarens namn. Lars Bäckström från Västerbotten kallade under kongressen den nye ledaren för ”Murrahem” medan Bo Hagström från Gullspång istället omnämnde honom som ”Murrak”.

”Att dessa personer inte ens ansträngt sig för att lära sig uttala hans förnamn innan de kliver upp på scen i direktsänd TV”, twittrar hon.

LÄS ÄVEN: KLART: Muharrem Demirok ny partiledare för Centerpartiet

Den 29-åriga C-kvinnan passar även på att lovorda den ”klassresa” Demirok gjort i och med sin raketkarriär inom partiet. ”Han har under lång tid bevisat sig inom partiet och är välförtjänt av att ha nått dit han är idag”, skriver hon.

Demirok var arbetssökande när han valdes in i partistyrelsen 2005. Svårigheterna att få jobb skyllde han i en intervju med Svenska dagbladet samma år på att svenskar inte vill anställa invandrare.

– Det förekommer en utbredd diskriminering på arbetsmarknaden, hävdade han och efterlyste åtgärder för att få arbetsgivarna att anställa fler invandrare.

Landsbygdsbakgrund inget krav

Anna Simon-Karlsson, som själv är från Stockholm och numera arbetar som konsult på ett PR-bolag på Östermalm, angriper även de partikollegor som hade föredragit en partiledare med landsbygdsbakgrund.

LÄS OCKSÅ: EXKLUSIVT: LÄS domarna mot C-toppen Muharrem Demirok

”Att tro att det bara är etniskt svenska personer med bondgård eller skog i släkten som kan driva en ambitiös politik på landsbygdsområdet är identitetspolitiskt bullshit”, skriver hon.

”Hoppas att fler centerpartister markerar mot sådana personer som alltid ska avfärda andra engagerade medlemmar – av en händelse ofta med utländsk bakgrund eller unga kvinnor i storstäder – som ’inte riktiga centerpartister’.”

”Det kanske faktiskt är folk som inte är trygga med en Muharrem som partiledare som inte är riktiga centerpartister.”

LÄS ÄVEN: Ensamkommande turk – nye C-ledarens okända väg till Sverige