Under helgen samlas hundratals centerpartister från hela landet i Stockholm för partiets valkonvent. Samtidigt går partiledare Annie Lööf ut och varnar för att Sverigedemokraterna kan få ett inflytande över nästa regeringsbildning.

Med start på fredagen ska Centerpartiet bland annat spika sitt valmanifest. I sitt inledningstal tog Annie Lööf faran för att ett ”rasistiskt, populistparti” kan vara på väg att få inflytande över regeringsmakten efter valet om en dryg månad.

LÄS ÄVEN: Annie Lööf: SD:s åtgärder är ”ren och skär rasism”

– Ett parti vars historia och agerande borde fördömas och förkastas, inte ges inflytande över Sveriges framtid. Ett parti vars människosyn och idéer borde vara ett stoppljus för varje sann liberal, inte en språngbräda till makten, sa hon.

C har lösningarna

Vidare påstod Lööf att att det finns starka krafter som försöker svartmåla Sverige genom att spela på misstro och uppgivenhet. Hon beklagade sig även över att den politiska debatten har spårat ur med aggressiva personangrepp.

Samtidigt beskrev hon C som det parti som kan lösa Sveriges problem.

– Det är tufft att vara en motpol mot allt detta. Det vet jag, det vet du, det vet vi. Men vi måste fortsätta framåt. Återigen visa vad som definierar en centerpartist. Vi blundar aldrig för problem. Vi visar att en ljusare framtid är möjlig. Vi står upp för allt det som gjort Sverige till ett av världens bästa länder att leva i. Öppenheten, toleransen, friheten och förnuftet.

LÄS ÄVEN: C-veteranen om Annie Lööfs styre: ”Fiasko!”

Lööf lade särskilt stor vikt vid klimatfrågan och sa att det är ”varje förbannade politikers ansvar att hitta gemensamma politiska lösningar”.