Strandhäll

Socialminister Annika Strandhäll hyllar sig själv.

Inrikes

Annika Strandhäll anklagas för att driva trollkonto på Twitter – ger stöd till sina egna påståenden

Publicerad 12/23/2018
Annons

Socialminister Annika Strandhäll (S) har hamnat i blåsväder på Twitter. Hon anklagas för att driva ett trollkonto där hon stöttar sina egna påståenden. 

Under lördagen uppmärksammades något mystiskt kring den socialdemokratiska toppolitikern Annika Strandhälls Twitterkonto. I olika svar från sin egen Twitterprofil visar det sig att ministern har kommenterat uppmuntrande till sina egna inlägg.

LÄS MER: FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson hälsar från Danderyd: Min hund vill ha fler flyktingar till Sverige

Enligt bilderna talar mycket för att socialministern har flera Twitterprofiler och sedan skiftar mellan konton för att kommentera sina egna inlägg. Nu sprider sig kritik mot ministern och flera anklagar henne för att vara ett så kallat internettroll medan andra tycker att hon ska överväga ett alkolås på telefonen.

Arbetarklass
Det är inte första gången som den kontroversiella ministern hamnar i blåsväder i sociala medier. Tidigare har hon uppmärksammats för att kalla sig ”arbetarklassens hjälte”. Strandhäll målar gärna upp bilden att hon är en del av arbetarklassen och det mångkulturella Sverige – trots att hon bor på Värmdö i Stockholms inre skärgård och tjänar 136 000 kronor per månad.

2016 avslöjade DN (2016-01-15) att Strandhäll hyrde en 100 kvadratmeter stor lägenhet i den exklusiva stadsdelen Östermalm genom fackförbundet Vision, i vilken hon var ordförande, samtidigt som hon bodde i sin skärgårdsvilla.

Sjukvård i världsklass
Ministern uppmärksammades även på Twitter då hon förklarade att Sverige är ett land att skryta om. Enligt ministern har landet en ”sjukvård i världsklass faktiskt. Allt annat är faktaresistens”. Något ministern blev väldigt kritiserad för då Sverige inte intar någon topplacering när sjukvården i Europa jämförs.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
772Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons