I sitt kanske mest kryptiska och bisarra utspel hittills på sociala medier lägger före detta klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) upp en bild som driver med hur den politiskt korrekta vänstern medelst semantiska bannor banat väg för den skenande islamiseringen i väst.

Det är i ett svar till ett inlägg på X, tidigare Twitter, som journalisten Per Gudmundson gjorde på måndagen där Annika Strandhäll gör sitt uppmärksammade utspel som fått många att klia sig i huvudet.

Gudmundson kommenterar den senaste S-skandalen där partiledare Magdalena Andersson i tysk media bland annat beskriver det svenska regeringsunderlaget som antidemokratiskt.

På detta svarar S-toppen att ”det är på alla sätt helt sant” och ”att ni som varit dörrmattor för utvecklingen tycker det att obehagligt ändrar inte faktum”. Tillsammans med kommentaren har Strandhäll lagt till bilden där man driver med den politiskt korrekta vänstern.

Många har frågat sig vad Strandhäll menar med detta – om hon nu plötsligt gått över till ”den onda sidan”? Förklaringen är med största sannolikhet teknisk inkompetens och att utspelet är en referens till Richard Jomshofs (SD) inlägg på X dagen före där sverigedemokraten lade upp samma bild. I stället för att ta en skärmdump på hela Jomshofs inlägg har Strandhäll bara kopierat själva bilden och därmed saknas kontexten.