Annika Strandhäll 3

Genrebild/Annika Strandhäll. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Annika Strandhäll jagas av Kronofogden: ”Är i normala fall noga”

Publicerad 11/30/2021
Annons

På tisdagskvällen avslöjades det att S-toppen Annika Strandhäll, ny klimat- och miljöminister, jagas av Kronfogden för uteblivna betalningar.

Det finns två betalningsförelägganden mot Strandhäll hos Kronofogden. Det rapporterar Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Annika Strandhäll gör comeback i regeringen

Bakgrunden till det första kravet är att Strandhäll har anlitat ett företag som bland annat utför poolfyllning och sedan nonchalerat deras faktura. Betalningskravet var på 1 521 kronor där 871 kronor fortfarande återstår att betala.

Vidare har Strandhäll även undvikit att betala sin räkning hos telekombolaget Telenor. Enligt tidningen skulle räkningen ha betalats i slutet av september och med inkassokravet har summan växt till 2 055 kronor.

Kronofogden har vid två tillfällen i november skickat brev till Strandhäll men utan att hon har reglerat skulderna. Myndigheten kommer härnäst att åka hem till Strandhäll.

– Det som händer nu är att det kommer gå vidare till vår delgivningsenhet och en delgivningsman kommer att åka hem till henne, säger en handläggare på Kronofogden till Aftonbladet.

Strandhäll: ”Jag är i normala fall noga”

Strandhäll kommenterar sina obetalda räkningar med att hon har missat dessa. Vidare hävdar toppolitikern att hon i normala fall är noga med sin privatekonomi. Efter medieuppmärksamheten uppger Strandhäll att hon ska reglera skulderna.

”Jag har nu kontrollerat Aftonbladets uppgifter, och har uppenbarligen missat dessa två räkningar. Detta är något som förvånar mig eftersom jag i normala fall är noga med min privatekonomi.”

LÄS ÄVEN: Strandhäll prickas av ett enigt konstitutionsutskott

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
628Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons