c-peddo-osby-feature

Pressbild/Faksimil

Inrikes

Ännu en C-topp anklagas för sexövergrepp mot småpojkar

Publicerad 6/13/2023
Annons

En före detta toppolitiker för Centerpartiet i Osby anklagas för sexuella övergrepp mot minderåriga pojkar. Det skriver tidningen Norra Skåne.

Misstankarna mot mannen, som sedan några år tillbaka inte längre har några politiska uppdrag, har funnits sedan åtminstone 2013. Bland annat reagerades det då på att politikern skjutsade en pojke som han inte är släkt med till och från olika aktiviterer. Han ordnade även ”spritfester” med unga killar i Centerpartiets lokal i Osby.

Lokaltidningen har varit i kontakt med en idag vuxen man som uppger att han som barn utsattes för den före detta C-politikern. Denne berättar att centerpartisten ville ha sex med honom och andra pojkar i utbyte mot alkohol och cigaretter. I gamla mejl- och SMS-konversationer framgår politikerns sexuella intentioner.

Faksimil

Inte dömd

Centerpartiet påstås ha känt till C-toppens förehavanden, men valde länge att inte agera. En tidigare kvinnlig företrädare för partiet berättar dock att ”spritfesterna” i partilokalen till slut blev för mycket, och politikern fick lämna sina politiska uppdrag.

– Jag fick till mig att det var en myndig vuxen person och att det inte var olagligt, kommenterar kommunalrådet Niklas Larsson (C) uppgifterna gällande en av de kritiserade relationerna.

Den utpekade C-toppen uppges ha polisanmälts men utredningen ledde aldrig till åtal. En kontroll som Samnytt gjort visar att han inte är dömd för brott.

C-politikern förnekar att han haft sexuella kontakter med någon under 15 år. Han säger sig heller inte ha något minne av de sexuella meddelanden som de unga männen delat med sig av. Samnytt har sökt den sexbrottsanklagade tidigare C-toppen.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons