Den av många Samnytt läsare välkända polischefen Emelie Kullmyr befordras nu till ny polischef för Storgöteborg. Kullmyr var ansvarig för att motarbeta politikern Rasmus Paludans islamkritiska valmöten under våren. Kullmyr nekade Paludan demonstrationstillstånd med hänvisning till att ”Paludan har en retorik som går ut på att skapa kaos” vilket är något ”vi måste hjälpas åt att slå hål på”.

53-åriga Emelie Kullmyr har arbetat som polis i 30 år och efterträder nu Erik Nord i att ta ansvar över ett av fem områden i polisregion Väst.

I en intervju med statstelevisionen får Kullmyr kommentera hur hon ser på det blågula blockets vallöften om hårdare tag mot kriminella. Det är ingenting som Storgöteborgs nya polischef tänker arbeta med.

– Polisarbete är liksom inte en mandatperiod i ett val utan det är långsiktigt, säger Kullmyr.

LÄS ÄVEN: Jävig polischef ändrar Paludans platser – svarar med koranbränning utanför polisens bostad

Enligt Kullmyr är diskussionerna om ”hårdare tag” som strategi ”förenklat”. I stället menar hon att lösningen är att det finns andra val för människor som hamnar i kriminalitet. Kullmyr bedömer att det kommer ta decennier att lösa den växande kriminaliteten i landet.

– En klok kollega svarade en kritisk politiker för några år sen att ”det har tagit decennier att gräva den här gropen, det kommer ta decennier att gräva igen gropen. Så ta en spade och hjälp till.” Den har jag haft med mig. Det är inga quick fix, säger Kullmyr till SVT.

Polischefen: ”Se människan bakom brottet”

På frågan varför Kullmyr blev polis svarar hon att det inte handlade om stora muskler och våld. Hon föll för att man skulle se ”människan bakom brottet”. Kullmyr framför att hon inte tror på hård tag mot kriminella utan att ”ditt bästa vapen är din mun” och att poliser ska ”prata sig ur situationer”.

LÄS ÄVEN: Intervju med poliser: ”Många områden är TOTALT förlorade”

Stoppade Paludan: ”Vi måste hjälpas åt att slå hål på retoriken”

Samnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat att Emelie Kullmyr, tidigare kommenderingschef vid polisen i region Väst, har engagerat sig i att motarbeta den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan i polisregion Väst. I ett pressmeddelande från myndigheten recenserade hon Paludan och framförde att han har fel åsikter som skapar kaos.

– Rasmus Paludan har en retorik som går ut på att skapa oordning och kaos. Vi behöver hjälpas åt att för att slå hål på den retoriken, sade Emelie Kullmyr i ett pressmeddelande.

Paludan tog Polismyndigheten till domstol och fick senare rätt mot Kullmyrs antidemokratiska beslut att neka honom sina grundlagsskyddade rättigheter.

LÄS ÄVEN: Domstol: Polisen gjorde FEL – Paludan ska ha tillstånd att bränna koraner
LÄS ÄVEN: Polischefen berättar: Därför tog jag ställning mot Paludan