quantitatives-4PljbcYIzyE-unsplash

Photo by Quantitatives on Unsplash

Partner

​Är det lagligt med kryptovalutor?

Publicerad 8/11/2022
Annons

Kryptovalutor är ett relativt nytt fenomen och det kan vara svårt att veta vad som gäller. Men, det absolut viktigaste att veta är att det är helt lagligt att handla med kryptovalutor.

Se dock till att du handlar av etablerade sidor som vet vad de håller på med. Speciellt när du som nybörjare ska ge dig in på marknaden. Då är det skönt att veta exakt vad det är för företag och tjänst man har att göra med. För att hitta bra kryptomäklare så krävs det en hel del research. Som tur är så finns det företag som listar alla etablerade sidor som erbjuder säker handling med kryptovalutor.

Behöver man betala skatt när man har krypto?

Många har under perioder sett krypto lite som ett skatteparadis. Så är inte fallet längre. Idag kräver Skatteverket att du har med kryptovalutor i din deklaration. Du behöver alltså betala skatt precis som du gör med alla andra dina ekonomiska tillgångar. Det kan vara krångligt till en början, men som tur är så finns det gott om hjälp att få. Du kan till och med få rättslig vägledning direkt från Skatteverket. Både som ny och mer erfaren kryptoköpare så är det viktigt att man är på den säkra sidan när det gäller skatter. Man vill inte sitta där i slutet av året med en deklaration som kräver återbetalning. Det är alltid bäst att göra rätt från början.

Är det rätt tid att ge sig in på kryptomarknaden?

Huruvida det är rätt tid att ge sig in på marknaden går inte att svara på. Precis som alla andra valutor och tillgångar så ger det både upp och ner. Idag är de flesta kryptovalutor ganska långt ifrån deras topp, men det är inget som säger att de inte kommer gå upp igen. Det har hänt förr. Men, du måste göra denna bedömning själv. Gör mer research och bestäm sedan vilken, eller om du överhuvudtaget ska investera, kryptovaluta som passar dig bäst.

Det är också så att de allra flesta som köper krypto idag inte gör det för att kunna använda dem nu. De ser det som en investering inför framtiden. De som hoppade på tåget tidigt har gjort riktigt stora pengar, men än är det inte för sent. Som sagt så fortsätter marknaden bli större och större. Många experter tror att vi är långt ifrån toppen och att det bara kommer bli större och större.

Externt Material
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
559Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons