Palestinier våldtog och mördade judisk tonårstjej – hittades naken med halsen avskuren och magen uppsprättad
T.v. Terroristen Arafat Irfaiya. T.h. Volontärarbetaren Ori Ansbacher.

På torsdagen påträffades en judisk tonårstjej naken och brutalt mördad i en skog i Jerusalem. Dagen därpå kunde israelisk säkerhetstjänst lokalisera en palestinsk man som erkände våldtäkt och mord med terrormotiv. Mannen kommer när han dömts att få livstidsförsörjning av den palestinska myndigheten finansierat genom bistånd från svenska skattebetalare.

Det var i torsdagskväll som israelisk polis larmades till ett skogsområde i sydvästra Jerusalem. På platsen hade en naken och svårt tilltygad kvinnokropp påträffats med avskuren hals och upprättat bröst/mage. Enligt olika medierapporter från Israel ska kvinnan även ha blivit knivhuggen över 10 gånger.

Den mördade 19-åriga Ori Ansbacher arbetade som volontär vid ett ungdomscenter. Efter att hon lämnat arbetet för dagen beslöt hon sig för att bege sig till en park för att vila. Hon återvände aldrig hem och familjen rapporterade Ori försvunnen.

Enligt den israeliska säkerhetstjänsten Shin Bet arbetade man först efter teorin att det handlade om ett brutalt våldtäktsmord. Varefter utredningen fortskred visade det sig att det varit fråga om ett terroristbrott utfört av en palestinier.

Svensk media tysta
I svensk media är det locket på om det bestialiska terrormordet. Inte ett ord har skrivits om den brutala våldtäktsslakten.

Jublar över ”judeslakten” och vill ha fler
På olika Facebooksidor jublar och hyllar ett flertal personer med arabiskklingande namn den brutala våldtäktsslakten av tonårstjejen.

Jakten på terroristen
Efter att säkerhetstjänsten gjort framsteg i utredningen kunde man i fredagskväll lokalisera den misstänkte terroristen till en plats nära den palestinska huvudstaden Ramallah. I samband med att militären avancerade in i området för att gripa terroristen försvårade palestinier arbetet.

På plats grep man 29-årige palestiniern Arafat Irfayia på sannolika skäl misstänkt för mord. Han häktades senare Arafat har medgett handlingarna och har även kunnat kopplas till kvinnan och mordet genom teknisk bevisning.

I förhör har Irfayia berättat att han lämnade sitt hem i staden Hebron i torsdags beväpnad med en kniv och tog sig illegalt över gränsen till Israel. Vidare har han erkänt att han upptäckte den oskyldiga tonårstjejen som satt på en bänk och vilade i skogsparken. Irfayia våldtog då kvinnan för att sedan skära sönder henne och lämna henne i skogen.

https://www.facebook.com/jonathan.j.uzan/videos/10211216912573465/

River terroristens hus
Ett straff som drabbar alla som begår terroristbrott mot Israel är att man river hus. På söndagen inledde israelisk militär förberedelserna för rivningen av familjen Irfayias hus i Hebron.

https://www.facebook.com/BehindTheNewsIsrael/videos/150549852503119/

Får terroristlön från svenska skattebetalare
Vid varje terroristattack ser den palestinska myndigheten till att försörja terroristerna och deras familjer. Det här ekonomiska bidraget anses av många kritiker locka fler till att begå brott för att sedan kunna motta livstidsförsörjning åt sin familj.

Förra året offentliggjorde Israels försvarsdepartement siffror över hur mycket den palestinska myndigheten betalar till terrorister som sitter fängslade i landet. Under 2017, betalade den palestinska myndigheten ut 550 miljoner shekel (ca 1,5 miljarder kronor) till nuvarande och frigivna fångar.

Familjer till döda eller skadade terrorister fick samtidigt 687 miljoner shekel (ca 1,9 miljarder kronor). Tillsammans utgör dessa belopp hela sju procent av den palestinska myndighetens budget som till stor del finansieras med biståndspengar.

LÄS ÄVEN: Israels försvarsdepartement avslöjar: Så mycket tjänar en palestinsk terrorist

En palestinsk terrorist, som också är israelisk medborgare, gift och far till tre barn, och som avtjänar ett livstidsstraff i Israel, får 10 950 shekel (30 500 kronor) i bidrag från den Palestinska myndigheten varje månad under resten av sitt liv vilket är betydligt mer än vad en palestinier tjänar på att ta ett vanligt arbete.

Värt att poängtera i sammanhanget är att Sverige bistår den palestinska myndigheten med över 800 miljoner skattekronor per år. År 2017 överförde Sverige ännu mer, 974 miljoner skattekronor, till Palestina – bland annat 60 miljoner extra som inte använts i ett annat biståndsland.


Utrikesminister Margot Wallström tillsammans med palestinske premiärministern Mahmoud Abbas.

Senast i somras förra året förklarade den palestinske premiärministern Mahmoud Abbas och ledare för partiet Fatah – enligt statsminister Stefan Löfven ”vårt kära systerparti” – att man aldrig kommer att gå med på krav att sluta betala lön till vad man kallar ”martyrer” som mördar israeler. I dagsläget finansierar den palestinska myndigheten omkring 35 000 terrorister som beskrivs som ”stjärnor på himlen i den palestinska kampen”.

– Om vi endast har småslantar kvar så kommer vi fortfarande att ge dessa till martyrerna, förklarade Abbas.

På söndagen meddelade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att man inom en vecka kommer att börja tillämpa den nya lag som formellt trädde i kraft vid årsskiftet och som innebär att den sammanlagda summa som den palestinska myndigheten betalar ut i lön till dömda terrorister och deras familjer och efterlevande kommer att dras av från de tull- och skatteintäkter som Israel samlar in åt den palestinska myndigheten.

Ytterligare en kvinna
Senast i oktober förra året blev 34-åriga mamman Kim Levengrond Yehezkel och ytterligare en israel handfängslade och ihjälskjutna på sin arbetsplats av en palestinier. Företaget i fråga verkar för att främja integration och samförstånd genom att anställa både israeler och palestinier. Trots detta mördade den palestinske terroristen Ashraf Walid Suleiman Na’alowa två oskyldiga israeler.


Mördade Kim Levengrond Yehezkel.


Terroristen Ashraf Walid Suleiman Na’alowa

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.