syrier-valdtog-prostituerade-feature

Foto: Polisen

Inrikes

Arabisk trio våldtog och rånade prostituerade – två utvisas

Publicerad 3/15/2023
Annons

Tre arabiska män döms till fängelse för flera våldtäkter och rån mot prostituterade kvinnor i Malmö. Två av dem som kommer från Syrien utvisas efter avtjänat straff. Det har Malmö tingsrätt beslutat.

Det är i juni förra året som polisen larmas till Good Morning Hotel i Malmö. En rumänsk kvinna som försörjer sig som prostituerad berättar att hon blivit våldtagen och rånad av tre machetebeväpnade män av ”turkisk härkomst” i samband med att hon träffat en av dem som är en kund.

Gärningsmännen på Good morning hotel. Foto: Polisen

Det är andra gången Malmöpolisen får in ett liknande larm den sommaren. En månad tidigare, i mitten av maj, har två thailändska kvinnor som också säljer sex knivrånats av två män.

Fler prostituerade våldtäktsrånas

I juli och augusti kommer larm om att ytterligare kvinnor drabbats av våldtäktstrion.

Två av dem är rumänska kvinnor som försörjer sig som prostituerade i en lägenhet i Fosie. En tredje är en kinesisk kvinna som säljer sex i Sverige för att betala av en skuld i hemlandet.

Den kinesiska kvinnan berättar att den ene mannen letat igenom hennes lägenhet efter pengar och värdesaker, medan den andre våldtagit henne på toaletten.

Den 19 augusti anhålls två arabiska män i sin frånvaro misstänkta för grovt rån, våldtäkt och sexuellt utnyttjande. Båda två grips några dagar senare.

Under hösten identifieras en tredje man för de brutala överfallen. Även han en arab.

Döms och utvisas

Nu har de tre männen dömts för att ha överfallit, rånat och förgripit sig på sammanlagt sex prostituerade kvinnor i Malmö.

Mohamad Nahel Abo Amer, som saknar uppehållstillstånd i Sverige och är syrisk medborgare, döms för tre rån och en våldtäkt till fem år och tio månaders fängelse. Han ska utvisas från Sverige efter avtjänat straff, och är inte välkommen tillbaka förrän år 2038.

Ibrahim Abou Amer, även han syrisk medborgare men med uppehållstillstånd i Sverige sedan juni 2019, döms för tre rån och en våldtäkt till fem års fängelse. Han utvisas också i femton år efter avtjänat straff.

Wadie Hashimah, en palestinier med svenskt medborgarskap som är född i Jerusalem, döms till fyra år och tio månaders fängelse för fyra rån och ett grovt sexuellt övergrepp.

Ibrahim och Wadie. Foto: Polisen
Mohamad, Ibrahim och Wadie.

De tre männen ska dessutom betala över en halv miljon kronor i skadestånd till sina offer.

Tidigare dömda

Såväl Ibrahim Abou Amer som Wadie Hashimah är tidigare dömda för brott. De dömdes så sent som i december förra året för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt olaga hot respektive grovt olaga hot.

Åklagaren ville när domen överklagades desutom få duon dömd för förberedelse till mord på en svensk man, men förra veckan valde hovrätten att istället mildra straffet för männen och helt fria dem från hotanklagelserna. Påföljden blev tre respektive två och ett halvt års fängelse för grovt vapenbrott.

En vecka efter att den domen fallit dömdes alltså de båda männen, tillsammans med Mohamad Nahel Abo Amer, för ytterligare grova våldsbrott. Denna gång mot prostituerade kvinnor.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1513Internationella brottmålsdomstolen utfärdar arresteringsorder för Putin
Annons
Annons