På årets sista dag tänkte vi på redaktionen lista några av våra viktigaste och/eller mest lästa artiklar 2021. Glöm inte att även läsa i gula boxen längst ned i artikeln!

Erik Paulsson (C) Foto: Faksimil Facebook

Centerpartiet har ju blivit känt som ett parti som huserar många pedofiler. Det var förra hösten som det hela började med att Fredrick Federley uppdagades bo med en pedofil. Samnytt avslöjade kort därefter ytterligare en centerpartist, Christer Yrjas, som därefter avgick. Men även 2021 fortsatte pedofilskandalerna i Centerpartiet.

Samnytt kunde i april i år avslöja att centertoppen Erik Paulsson i Småland har häktats misstänkts för flera fall av barnvåldtäkter.

– Det är ett yngre barn som har blivit utsatt för upprepade fall av våldtäkt mot barn, sa åklagaren till Samnytt då.

Artikeln blev en av våra mer lästa under 2021. Du kan läsa den HÄR.

Stig Rydmark likställer regeringen med fascister. Foto: Privat/Crozet/Pouteau

En annan artikel som blev populär var när 89-årige Stig Rydmark fick besök av polisen efter att han uttryckt sig kritiskt om dåvarande statsminister Stefan Löfven (S). Det ledde till att han i november förra året fick polisbesök, utsattes för husrannsakan och fick sin dator beslagtagen. Han jämförde då händelsen med situationen för vitryska journalister.

– Jag har inte mycket förtroende för vår polis, sa han till Samnytt då.

Du kan läsa vår granskning av staten och händelsen HÄR.

Margret Atladottir/Radiohuset. Foto: Holger.Ellgaard/Faksimil Facebook

Att granska statsmedia är en viktig del av Samnytts verksamhet. En sådan granskning som blev välläst var den om den 36-åriga Margret Atladottir. Hon är journalist och verksam som programledare och producent hos statsradion och har under flera år spridit rashat och hat mot Sverigedemokraterna. Men trots detta ansåg den skattefinansierade Public service-aktören att hon var lämplig för arbetet.

Läs vår granskning om det HÄR.

T.h. fotosession som orsakade kalabalik

En annan artikel på lite lättare tema blev den om de nakna kvinnorna i Dubai. Det blev en viral sensation när man såg de omkring 12-13 kvinnorna stå nakna på en balkong i Dubai. Så även på Samnytt då artikeln lästes av många. Du kan se den HÄR.

Nadim Ghazale/SD-tavlan. Foto: Faksimil UR/Privat

Men det är våra granskningar av media, staten och dess myndigheter som är viktigast för oss och våra läsare. En artikel på det temat var när vi avslöjade den medialt uppmärksammade och omhuldade polisen Nadim Ghazales SD-hat. Bland annat visade vi att Ghazale, som dessutom var SVT:s polisexpert, sedan flera år tillbaka har en SD-hatisk tavla föreställande en blåsippa med rötter i form av ett hakkors upphängd på Borås polisstation.

Samnytt pratade med polischefen för att höra hur han ser på att poliser hänger upp politiska tavlor i huset. Läs artikeln HÄR.

SSU:s lokale ordförande William Beatt. Foto: SSU/Privat

Vår granskning av SSU blev också populär. Det var William Beatt, SSU:s lokale ordförande i Simrishamn, som kunde knytas till en rasistisk trollfabrik. Han kallade bland annat en SD-profil för ”zigenare”. Läs artikeln HÄR.

Fyllekörningen/Emma Claesson (S) Foto: Privat/Faksimil Facebook

Vi kunde visa hur en socialdemokrat körde full och sedan kom med fantastifulla bortförklaringar. Det var Emma Claesson (S), socialdemokratisk kommuntopp, som greps efter att ha roat sig på spritfest och sedan satt sig bakom ratten för att köra. Detta medan hon lämnat sin fyraårige son ensam hemma. Samnytt kunde visa videoklippet och intervjuade ett vittne som hävdar att politikern ljuger i media. Läs artikeln HÄR.

Men Samnytts omfattande och djuplodande rapportering om gängkriminaliteten i Sverige är kanske det som engagerar våra läsare mest. Vår rapportering kring gangsterrapparen Einar och hans efterföljande död blev väldigt mycket läst. Bland annat artikeln om hans död som kan läsas HÄR.

Även vår kritiska granskning av gammelmedias hyllningar av kriminella gangsterrappare blev en av de mest lästa i år. Vi skrev om ”dödspatrullens” Mehdi ”Dumlee” Sachit som glorifierades i Expressen – trots att han hade gruppvåldtog en flicka blodig under pistolhot. Detta faktum undanhöll Expressen från sina läsare, men inte Samnytt. Läs artikeln HÄR.

1.Cuz med Greta/1.Cuz utan mask. Foto: Mattias Edwall/Polisen

Vi kunde även avslöja vem den hemliga gansterrapparen 1.Cuz är.

Han syntes bland annat i sociala medier på en bild med klimataktivisten Greta Thunberg. Flera frågade sig vem personen bakom rånarluvan är. Samnytt kunde som första media avslöja att den person som lyfts fram av statsmedia och i klimat- och vaccinkampanjer kopplas till gängkriminalitet och är dömd för att ha transporterat fem automatvapen och ammunition genom Stockholm.

Läs artikeln HÄR.

Interiör TV-huset i Stockholm (t.v) och soldat beväpnad med Glock 17 (t.h). Foto: Arkivbild/Richard Watt

Vi skrev även mer om statsmedian. I en artikel avslöjade vi att SVT vill satsa på en egen privat beväpnad polisstyrka. Läs den HÄR.

Foto: Miljöpartiet/Privat/Google Maps

Vi kunde även visa att Miljöpartiets språkrör Per Bolund gömmer sin bensinbil, vilket var genant för honom då han klagar på andra som använder sådana bilar och vill försvåra för sådana bilägare. Läs artikeln HÄR.

Foto: Riksbanken/Facebook

Vi granskade pengarullningen till kriminella från staten. Omkring 1 200 misstänkta kriminella hade fått dela på tiotals miljoner av svenska skattepengar. Vill du veta hur mycket och hur stor andel som gick till invandrare? Läs artikeln HÄR.

Alla våra granskningar, reportage och intervjuer kostar i tid och pengar.

Samnytt skriver artiklar 7 dagar i veckan, 16 timmar om dygnet, hela året. Vänsteretablissemanget försöker stänga ner oss. Genom stämningar, genom att försöka hindra oss från att söka statliga mediebidrag och mycket mer. För att vi ska kunna fortsätta, så ni slipper förlita er på gammelmedia, behöver vi våra läsares stöd. Vi behöver DITT stöd.

Om du inte redan stöttar oss med en donation eller prenumeration så skulle vi vara väldigt tacksamma om du började med det.
Vill du prenumerera klickar du HÄR.
Vill du donera klickar du HÄR


Tack för stödet på förhand och ett Gott Nytt År önskar Redaktionen!