arnstad

Faksimil Facebook

Inrikes

Arnstad dödförklarar svensk demokrati – jämför sig med Vilhelm Moberg

Publicerad 10/26/2021
Annons

Efter att Björn Söder (SD) delat en skärmdump som skulle visa sig vara ett falskt utspel av Henrik Arnstad har historikern polisanmält Sverigedemokraten. I en debattartikel om fallet jämför sig Arnstad med Vilhelm Moberg under 1940-talet.

Det var i samband med pilbågsattacken i Norge nyligen, som en islamsk konvertit låg bakom, som ett falskt Twitterutspel cirkulerade på sociala medier. En av de som delade detta, och samtidigt ifrågasatte om det verkligen kunde stämma, var Björn Söder (SD).

Trots att Söder tog bort utspelet så fort han fått klart för sig att det var falskt, polisanmäldes han av Henrik Arnstad för förtal.

LÄS ÄVEN: Arnstad: SD motionerar om att införa fascistisk diktatur

I en debattartikel i vänstertidningen ETC berättar Arnstad om sina skäl till att polisanmäla just Söder och inte även alla andra som delade skärmdumpen.

År 1940 verkade Adolf Hitler ha vunnit andra världskriget. Demokratierna hade besegrats på kontinenten – med förfärande enkelhet. Sverige hukade mellan tyskockuperade Danmark och Norge samt det förnedrade Finland, som besegrats av tyskallierade Sovjetunionen.

Då skrev Vilhelm Moberg:

”Här måste jag stå det onda emot, det gives icke något val för mig.”

[…]

På samma sätt är min motståndshandling – att polisanmäla SD-riksdagsledamoten och riksdagens före detta vice talman Björn Söder – enbart ren desperation. ”Här måste jag stå det onda emot, det gives icke något val för mig”, javisst. Men samtidigt är det ett faktum att demokratin förlorat kampen i Sverige.

Vidare skriver Arnstad att då SD kom in i riksdagen 2010 var det ”en historisk seger för ett svenskt fascistiskt parti”. Men efter migrantkrisen 2015, eller ”rasismkrisen” som Arnstad kallar den, förändrades allt.

Men plötsligt 2015 förändrades allt och Sverige frångick sina stolta traditioner som moralisk stormakt. Solidariteten förbyttes till ”ett andrum för svenskt flyktingmottagande” som snabbt permanentandes. Svenska partier förenades i åsikten att Sverigedemokraterna hade haft rätt hela tiden. Sveriges välfärd påstods hotad av ”massinvandringen” och flyktingar var inte längre välkomna i vårt rika land.

Numera tävlar Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Socialdemokraterna om att vara hårdast mot migranter. Det har hänt förut i historien. Men då har inte Sverige haft världens största fascistiska parti som kunnat paralysera demokratin.

I dagens Sverige hävdar Arnstad att ”minoriteter – särskilt muslimerna – dagligen [är] utsatta för våld, hets och rasism”.

Flickor med slöja får spottloskor på bussen, moskéerna brinner och den sverigedemokratiska våldsindustrin mördar, mordhotar och terroriserar. En tredjedel av Sverige journalister är utsatta. Utan att demokratin förmår resa sig till försvar.

Vad kan jag göra annat än att polisanmäla Björn Söder för förtal – och envisas med att stå det onda emot, via min publicistiska och vetenskapliga gärning. Efter valet 2022 riskerar den svenska demokratin att avslutas efter ungefär 100 år. Det ungerska mörkret stundar.

LÄS ÄVEN: Henrik Arnstad: SD landsförrädare som styrs av Putin

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
754Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons