Arnstad utbildar journalister
Youtube

Medieprofilen och debattören Henrik Arnstad kommer efter nyår hålla i en utbildning för Svenska journalistförbundets frilansmedlemmar. Det uppmärksammar fackförbundet på sin hemsida.

Arnstad är till vardags adjungerad lärare vid Södertörns högskola, och har i debatten gjort sig känd för sina många kreativa attacker på Sverigedemokraterna.

Bland annat har han anklagat partiet för att vara ”landsförrädare”, ”Vladimir Putins ombud”, ”nazister”, ”fascister” och ”en terrororganisation”.

SE ÄVEN: Löfvens rådgivare: SD en terrororganisation

I januari kommer han för journalistförbundets räkning hålla i en tredagarskurs för förbundets frilansmedlemmar. För 3000 kronor per person får kursdeltagarna lära sig hur man gör poddradio.

Påannonseringen av Henrik Arnstad som kursledare för en utbildning för journalister väcker reaktioner i sociala medier. Flera frågar sig om det är ett skämt.

Arnstad vill när Samnytt ringer upp inte berätta om poddkursen i januari.

– Samnytt? Jag är inte intresserad. Tack! svarar han och lägger på luren.

Samnytt har varit i kontakt med Svenska journalistförbundet där det råder oklarheter kring vem som är ansvarig för att ha bokat in kursen med Henrik Arnstad.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mattias Albinsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Vill du slippa reklamen och samtidigt stötta Samnytt
Bli då prenumerant och välj annonsfritt eller om du hellre vill donera välj det alternativet!