Arkivbild.

Åtal mot två män som torterat, våldtagit och misshandlat par

Delningar

Två män i tjugårsåldern åtalades i tisdags för flera grova brott med inslag av tortyr. De flesta av åtalspunkterna handlar om vad de gjorde mot ett par i Älandsbro norr om Härnösand en natt i början av september.

De misstänkta gärningsmännen ska ha slagit mannen med en käpp eller dylikt, bränt honom med stormtändare mellan skinkorna samt rispat och huggit honom i armen med en köttyxa, enligt stämningsansökan.

Tortyren pågick under flera timmar och han fick även ta emot dödshot, hot om våldtäkt och hot om att hans fingrar skulle klippas av.

Mannen tvingades sedan att klä av sig naken och utsattes för sexuella övergrepp. Han tvingades också att dricka såpa.

Våldtog sambon
Den åtalade 26-åringen, som bor i Nordanstigs kommun, ska också ha förgripit sig på den misshandlade mannens sambo. Samtidigt som mannen låg naken på golvet utsattes hans flickvän av 26-åringen för sexuella övergrepp som klassas som våldtäkt då han fört in fingrar i hennes underliv.

Samme person misstänks även ha utfört en grov misshandel och grovt olaga tvång mot en 37-åring från Umeå, enligt SVT.

Umeåbon fick knytnävsslag och 26-åringen ska även ha klämt Umeåbons tår med en tång.

Fler brott
Ett par veckor innan det ska 26-åringen ha rånat en man i Timrå på en klocka och två mobiltelefoner. Under rånet slog han mannen i Timrå med en yxa och en machete i huvudet och även hotat att döda honom.

Åtalet innefattar bland annat, grov våldtäkt, grov misshandel, grovt olaga frihetsberövande, narkotikabrott och grovt olaga tvång, dels för fallet med paret men även för brottslighet som skedde i juli och 1 september.

Båda misstänka har svensk bakgrund.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

162 KOMMENTARER

 1. En svårt sjuk person som skall sitta inlåst.
  En farlig hund avlivas, en farlig människa får gå fri på gator och torg.

 2. om han hade redan råna , hotta , misshandlat och till sat en annan person for sexual övergrepp vad gjorde han på fri fot !!!!!!!!!!

  • Det vanliga; löjligt låga med rabatt eller frikännande med skadestånd. Inget förvånar mig längre. Expressen har idag en artikel om en som blev skjuten och trots DNA-bevis blev hans mördare frisläppt. ”Inte ställt bortom allt rimligt tvivel…”

 3. ”båda misstänka har svensk bakgrund”
  första gången vi ser angiven etnicitet=))))).
  ok, det finns väl kriminella svenskar.
  det betyder bara att invandring är överflödigt.
  vi har egen kriminalitet att ta hand om.
  sedan är jag skeptisk till angivelsen ”svensk bakgrund”.
  denna angivelse kan betyda mycket. ett rymligt begrepp det där.

 4. Är det detta Jerzy Sarnecki avser med att brottsligheten inte har ökat och inte blivit grövre, han är en sanningsförvrängare,
  Jag hoppas de spm väljer att tro på honom själva blir drabbade av den brottslighet de tror inte finns

 5. Det där om skottpengar känns nästan rätt när det gäller mot typerna utan människovärde, de bör behandlas som vilddjur och då ska de få känna utav att de lever farligt!

 6. Oavsett vilken bakgrund dessa förövare har bör de förutom straffet de får av domstolen behandlas på ett liknande sätt som de har behandlat sina offer. Men eftersom offren inget hade gjort mot dessa förövare för att bli utsatta för brottet borde gärningsmännen behandlas t.ex. 10 ggr värre och under 10 ggr längre tid.

  De borde alltså bli slagna i huvudet med 10 yxor och 10 machetes. Slås med 10 käppar, bränd med 10 stormtändare mellan skinkorna samt rispas och huggas i armen med 10 köttyxor.

  Tortyren borde pågå under flera timmar (t.ex. 30 timmar) och den borde även ta emot dödshot, hot om våldtäkt och hot om att fingrarna skulle klippas av.
  Vidare ska de kläs av naken och utsättas för sexuella övergrepp samt tvingas dricka 10 liter såpa.

  Någon som är emot?

  .

 7. Vad har hänt med Svenska folket Löfven. En förklaring vore på plats…
  Jaså inte de!
  Förlåt jag vet inget, kan inget,förstår inget.
  Nu vill jag ha en grogg.

  • Det är ganska enkelt,kriminella har märkt hur lätt det är att skrämma det svenska folket,detta resulterar att våldet mot svenne eskalerar.

  • På 60-70- talet var det ”rasistiskt” att säga svart, då skulle man använda n-ordet. Det kanske svänger tillbaka igen om 20 år? Trams…

 8. Ajaj då, detta kan nog ge några månaders fängelse, eventuellt en utvisning som inte kommer verkställas. Hade offret varit beväpnad så kanske han skulle kunna förhindra denna förnedring, o andra sidan så hade han då fått livstids straff.
  Sverige är fantastiskt.

  • Jesus sa:
   Herren förlåt dom, för de vet inte vad de gör.

   Så kan Jesus säga, men för oss dödliga är det svårare.

 9. Svensk bakgrund ? Det måste innebära att de någon gång åkt tunnelbana i Stockholm, för då blir man ju per automatik Svensk enligt förra språkröret i MP Åsna Romson. MP är ju framtidspartiet för alla som vill ha Svensk bakgrund.

 10. ”Svensk bakgrund” vad betyder det.?

  Att deras morfar har åkt igenom Sverige 1947 kanske.?

  Om det mot förmodan skulle visa sig att det handlar om ”Magnus Svensson” och ”Åke johansson” så kan vi hoppa upp och sätta oss på att det handlar om sönderknarkande tattare, tyvärr så finns dom också.

 11. Nä nu djä…ar… Gossarna som påstås ha utfört dessa eländiga handlingar behöver en hop psykologer, terapeuter, samt någon av landets bästa advokater, betald av oss skattebetalare. Vad har inte dessa traumatiserade gossar varit med om…..?

 12. OT: Nu till nånting betydligt trevligare. Familjen planerar en liten city-tripp i mellandagarna. Paris och London har som tur var fallit bort ur diskussionen, och till min stora glädje handlar det nu om en tripp till de civiliserade delarna av Europa. Kan någon rekommendera något av Warszawa, Prag, Budapest?

 13. Sexuell förnedring vet vi alla vilka som sysslar med.
  Svensk medborgare blir man på direkten om man säger att man kommer från rätt land och är c:a 10 år yngre än den verkliga åldern.

 14. Psykopater som njuter av att utföra tortyr ska inte en sekund gå lösa på våra gator. Vad gör han ute, med en sån lista på brott?

 15. Machete och våldtäkt under rån/inbrott = låter som afrikaner. Grattis Sverige — ni har fått samma problem som USA och Sydafrika.

 16. Det där om skottpengar känns nästan rätt när det gäller mot typerna utan människovärde, de bör behandlas som vilddjur och då ska de få känna utav att de lever farligt!

 17. I Sverige är vi alldeles för snälla mot människor som har varit extremt grymma mot andra. Det borde existera verkliga livstidsstraff i Sverige, och gälla sådana som har uppfört sig värre än djur,

 18. Det krävs tydligen svenska drogmissbrukare för att utföra dåd som vissa Kompetensberikare utför utan att vara drogmissbrukare. Slutsatsen blir då att Kompetensberikar religion kan ha liknande effekt på beteendet som drogbruk.

 19. Svenska fängelser är fulla till 99 %….
  Så då förstår vi vad som väntar med fler frisläppta galningar då…??..
  ””
  Smärtgränsen för hur fulla svenska fängelser får vara brukar beräknas till 85-90 procent.
  Nu ligger anstaltsbeläggningen på mellan 97-99 procent.
  Det innebär bland annat att fler dömda blir kvar i häkten, som också är överfulla.
  ”Det bidrar tyvärr till en redan ansträngd situation”, lyder ett meddelande på Kriminalvårdens intranät.”

  https://www.expressen.se/kvallsposten/nu-ar-svenska-fangelser-fulla-star-infor-jattestora-problem/

 20. Klart det finns svenskar som har alla skruvar lösa, det finns faktiskt en hel del. Dock löser man inte problem genom att importera andra rötägg från främmande kulturer så vi får ännu mer problem i samhället.

  • Fängelserna har en övervikt av importerat folk. Så risken är väl störst att MENA-folk begår brott, än att svenskar gör det. Inte för att Sverige nånsin varit eller kommer vara ett paradis, men det blir inte bättre av folkutbytet. Förresten, i morse såg jag ett lämmeltåg av enbart araber på väg till gymnasiet. Det går fort! BMW och Audi jublar och badar i pengar, ofta på en hårt arbetande svensks bekostnad.

   • Gör ett besök på valfri försäkringskassa eller socialbyrå, gärna ett tag före öppningsdags!
    Det är något som jag starkt rekomenderar, framförallt till dom goda och ”anständiga” !

 21. Njöt skitrövarna av detta
  har inte S L Ö D D R E T nåt annat att göra ,
  20 års straffarb i Gulag ,
  skulle va lämpligt straff

 22. Precis läst om det på Flashback. Verkar vara pundhuvuden som alltid kommer vara ett hot mot ett civiliserat samhälle. Hade varit bäst om de inte levde överhuvudtaget, men hoppas på minst 15 år. Finns ingen anledning till varför dessa ska gå fria. Verkar som sagt vara sinnessjuka idioter. Bort!

 23. Som bekant så skjuts det av ex antal Älgar för att hålla stammen nere.
  Min fundering handlar om mångkulturen, hur ska vi hålla den nere så att invandrarna minskar i antal?

   • Så är det och i så fall ett ypperligt exempel på varför vi i Sverige inte behöver och ska masimportera ytterligare kriminella element.Vi har tydligt och helt klart tillräckligt av den varan utan den importen.

 24. Det är överfullt på fängelserna, domstolsväsendet går på knäna, poliserna är för få, och ändå kan en kriminolog påstå att brottsligheten inte ökat!

 25. Det är tur att inte Jimmie Åkesson skriver här, hur han har beskrivit hur man minskar på invandrare i landet, för då skulle även hans inlägg bli raderat!

 26. Av namnen att döma(no name) förövarna är infödda skåningar, med djupa rötter i den skånska mullan – eller inte.
  skåda Lövens nya folk, som ska rädda Sverige och göra oss alla rika.

 27. Här pågår dagligen våldtäkt på Sveriges befolkning,men den folkvalda regeringen bryr sig inte ett jävla dugg.Jag mår så illa av denna ynklighet i mage och psyke så jag borde sjukskriva mig tills det blir ett stopp på dessa sjuka övergrepp av den svenska befolkningen.

 28. Ja så här blir det när Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfvén och Annie Lööf och när 7-klöverns politiker får bestämma.

  Men ni bör förstå och inse att det här är bara början på något hemskt. Allting kommer att bli mycket mycket mycket värre.

  Massfattigdom och lokala inbördes väntar inom en snar framtid, d.v.s. OM 7-klöverns politiker får fortsätta att bestämma. Endast SD kan och vill rädda oss och vårt lands framtid.
  /CC

 29. Varje dygn begås flera 100-tals grova sexualbrott och hemska gruppvåldtäkter och nästan lika många åldringsbrott. Och för varje år blir det 5-10 fler no-go-zoner. Allt detta är ett direkt resultat av 7-klö-verns galna asyl- och invandringspolitik. Endast SD kan och vill ändra på denna galna politik.
  /CC

 30. Har läst o hört fler o fler röster höjas om införande av dödsstraff !
  Helt uppenbart kan bara ”såna där” dompteras med våld. Tämja såna sjuka varelser går inte. Men stryk lär de sig fort !
  Men i det feminiserade Östrogenfyllda kalifatet Sverige lär de säker få jobb, korv, fika o bostad.

  Och utvisning ? Knappast .

 31. Om han är svensk, så kommer han att dömas till långvarig hotellvistelse, med omfattande gulligull av någon feministisk psykolog. Om han är invandrare kommer han att dömas till ett tre gånger kortare straff.

  ’Rättvisa’ och ’likhet inför lagen’ är, för dagens domarkår, irrelevanta begrepp.

  • Jag har för mig att Hans och Greta var nazister. De var i a f från Tyskland. Rödluvan, vet jag, är från Maramö. …och Bror Duktig från Sörmland. Katrineholm.

 32. Red.: Skulle ni kunna börja med lite journalistiskt grundarbete som Var-hur-varför? Kände de varandra? Intrång? Var de inne i en lägenhet? Eller utomhus, påhoppade? Obekanta el bekanta?
  Nu börjar ni bara med handlingen, fritt hängande i luften.

 33. Västkusten har säkert bra stenkobbar lånt ut som man kan stjälpa av dom på , vattnet är ofta strömt och är akut livsfarligt att försöka simma i !

  Alternativt kan man justera en gammal gruva där de kan gå fritt omkring och ta hand om varandra bäst de vill , maten kan vara välling i papp-tallrik och ätas med plastsked !

  De som själva valt att vara monster istället för människor kan sitta i en sådan gruv-bunker !

LÄMNA ETT SVAR