Åtalade Sverigedemokrat för hets mot folkgrupp – är jävig

Delningar

Efter att kammaråklagare Lena-Marie Bergström i Karlskrona åtalade Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona Christopher Larsson för hets mot folkgrupp efter ett utspel om minareten tillhörande en lokal moské, framkom det att hon själv är en hårdför SD-motståndare. Nu har överåklagaren Mats Svensson beslutat att hon inte får driva fallet vidare då hon anses jävig.

Det var i november förra året som Larsson på Facebook skrev att det var ”en sorgens dag” då moskén i Kungsmarken skulle börja med sina första böneutrop från den nya minareten på fredagarna. Han nämnde också att det som bland annat utropas är ”Allahu akbar”, samma fras som islamister använder då de utför terrordåd.

LÄS MER: BILDER: SD-hatande åklagare väckte åtal mot SD-politiker som kritiserade islamister

Polisanmälningen gjordes av Magnus Manhammar, ordförande för Socialdemokraterna i Karlskrona.

Under fjolåret hade Bergström via en Facebooksida under annat namn spridit anti-SD-material, bland annat en film där man likställer partiet med nazisternas framfart i Hitlers Tyskland. Då hon tillfrågades om detta gick att förena med hennes uppdrag i samband med åtalet mot en SD-politiker, svarade hon att vara motståndare mot rasism ligger i linje med hennes yrkesroll.

LÄS MER: Kammaråklagaren Bergström går under jord efter avslöjanden om politisk aktivism

Detta var dessutom andra gången Bergström åtalat en Sverigedemokrat för hets mot folkgrupp.

Jäv

Det var Larsson själv som anmälde Bergström för jäv, vilket nu alltså överåklagare Mats Svensson beslutat föreligger i fallet.

Enligt Svensson kan materialet som Bergström spred tolkas som att göra ett politiskt ställningstagande och då förtroendet för henne är rubbat kan hon inte få driva fallet vidare.

Åtalet mot Larsson kvarstår dock och nu blir det en annan åklagare som kommer driva ärendet i tingsrätten.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

210 KOMMENTARER

 1. Svensk rättsväsende driver med svenskarna,i princip gör dom narr av åsikterna och åsikter får man inte ha.

 2. Det ligger icke i linje med hennes yrkesroll att vara antirasist. Hennes arbetsuppgift är att tillämpa svensk lag. Just idag gäller i Sverige lagar, som kan anses vara antirasistiska, men imorgon kan vi ha raslagar som hämtade från USA och Sydafrika. Då kommer det fortfarande vara Lena-Marie Bergströms uppgift att tillämpa svensk lag.

 3. Fake news från SVT! Marie Bergström har plötsligt blivit en ”han” då SVT i 12-nyheterna nämnde den aktuella avstängningen.

  Men det kanske var så att Bergström plötsligt bytt kön? Kan tyckas enkelt om man är vänsterextremist när kön endast är en social konstruktion.

  • Att kasta genitalierna på sophögen och byta till snippa är poppis nu för tiden. Det ger hög samhällelig status. Man sätter prideflaggan i topp och betraktas som en fullt normal hen.
   Vi befinner oss nämligen i landet Bögland.

 4. ”Att vara motståndare mot rasism ligger i linje med hennes yrkesroll”. Tur att det finns undantag för åklagare så hon kan framstå som god. Att vara anhängare av rasism ligger ju i linje med så himla många andra yrkesroller.

 5. Det hela påminner om jäv – och angiverisystemet i de forna öststaterna där statens hantlangare spred pest och pina och åtalade s.k. dissidenter för deras kritik mot politruker och andra ansvariga inom diktaturen.
  Så har de äntligen kommit upp i dagsljuset alla dessa ”diktaturens kreatur” och hantlangare i statens tjänst!

 6. Så kan det bli i dagens kvoteringsiver. Uppenbart okvalificerade kvinnor anställs på viktiga funktioner.
  Denna hatmänniska bör få lämna sina uppdrag omgående.

 7. Jag fattar öht inte vad som är hets mot folkgrupp i Christopher Larssons kommentar på FB. HMF-lagen är en gummiparagraf som inte hör hemma i en rättsstat.

 8. Kammaråklagare Lena-Marie Bergström bör väl tas ur tjänst helt och hållet som åklagare när hon nu visat att hon drivs av sina egna åsikter i stället för att hålla sig neutral till Sveriges lagstiftning.

 9. För kännedom och varning!

  På dagens SVT forum fällde de politiskt korrekta ut klorna fullt ut.
  De tycker inte alls om kritiken mot massinvandringen. De jämförs i klartext med rasism.

  Det diskuterades olika förbud, men man visste inte hur de passar ihop med dagens yttrandefrihet, som tur är.

  I panelen stod även en av vänsterns stalinister, fullt ut accepterad av de övriga demokratiföreträdarna trots vänsterns skumma förflutna.

  Kommunismen har tydligen slagit rot med besked hos godhetens riddare dvs demokraterna. Vi får allt passa oss om vi inte vill hamna i en ny DDR- stat

  Gud bevara oss väl från denna falskhet riktad mot oss. De bär på fullt synliga diktaturambitioner.

  • Vänsterns massmördare är typ ”goda massmördare” så förklarar vänstern att de stödjer historiens värsta massmördare just för att de är vänsterns bödlar, då är fint att göra massmord..

   Om vänstern får makten då blir vi som inte tror på samma galenskap naturligtvis fängslade och avrättade..

  • Gotland har ny lokalregering, som också älskar det nya som kallas utveckling.

   Skillnaden är att de goda Gotlänningarna lever långt från de problem som de är med och skapar för fastlandet.

   Gotland har möjlighet att ta emot proportionerligt lika många som övriga kommuner på fastlandet…

   men då skulle det drabba eliten från Stockholm, med sommarhus på ön?

 10. Hela rättsväsendet står på hennes sida då det är fullt i rättsalarna av vänsterliberalister hade vi haft en domarkår värd namnet hade vi inte haft gatorna fulla av invandrar våldtäktsmän samt skjutglada nysvenskar

 11. Förstår ni bättre nu varför Berlusconi rensade den italienska rättsväsendet på kommunister och Orban gjorde samma sak i Ungern, medan PK industrin skrek som stuckna grisar efter demokrati och rättvisa.
  Inte många ville tro, men kommunisterna i smyg har infiltrerat allt i hela samhället och vill gärna ta över.
  Samma strategi används av en annan stormakt idag: Islam.
  Så kommunismen, Brezjnevs CCCP är inte död, bara bytte namn till
  S-C-MP-L i Sverige.
  det finns ingen demokratisk medicin mot detta idag, bara diktatoriska metoder, då dessa sjuka partier förbjuds – tills de tinar bort och kommunistsjuka är bortplockad.

  • Trump gör samma sak i staterna. Han vet att det är meningslöst att börja med stora offentliga rättegångar – när rättsväsendet är genomstunget av galna hjärntvättade och korrupta SJW:s.

 12. Den Sverige-vänliga rörelsen står inför två enorma svårigheter:

  •1 Få den sovande medelsvensson att förstå vad som händer med Sverige.

  ..Och när medelsvensson väl vaknat ur sin koma och röstat in Sverigevänliga partier till en majoritet i riksdagen:

  •2 Rensa ut alla kulturmarxistiska femtekolonnare i den offentliga sektorn.

  Det är svårt att styra ett land med en tyst armé av sabotörer. Kammaråklagare Bergström är inte ensam: -Stat, kommun, rättsväsende, på departementen, i skolorna.. ..Överallt kryllar det av aktivister som på pappret har neutrala arbeten, men som i verkligheten har en dold politisk agenda. De kommer försvara sin ideologi och sina intressen mot folkviljan genom att sätta käppar i alla hjul.

  Och det kommer inte att gå att resonera med de här människorna. Om en Sverigevänlig regering inte klarar att statuera exempel och ha hårda nypor så är det kört. -Det räcker alltså inte att få en majoritet av rösterna: -Konsensusmentaliteten måste också kastas på soptippen.

  • Det du beskriver är väl vad Trump försöker åtgärda i staterna – han kallar det – Drain the swamp. Jag tror nästan vi är mer illa ute i Sverige faktiskt än vad USA är.

   Hos oss finns ingen riktigt stark motrörelse. Den kommer lite sakta smygande -men jag tror det är för lite och för långsamt.

   • Självklart ligger Sverige risisgare till. Trump vann ju valet, medans SD gjorde ett magplask. Och den fullständigt exempellösa massinvandringen av samhällsförstörande kulturellt inkompatibla element gör det hela ännu värre.

    Sverige har ju redan lagt sig pladask för USA:s djupa stat, så om Trump misslyckas så försvinner också Sveriges sista halmstrå.

   • …Då kommer aktivisterna i statsapparaten bli ännu mer måna om att behålla sina privilegier och fortsätta som innan. Motsåndet mot förändring kommer nå orkannivå.

    När vanligt folk blir arbetslösa så vill de naturligtvis fortsätta att sitta säkert med sina låtsasjobb utan resultatansvar i den offentliga sektorn.

  • Det är framförallt graden av indoktrinering som dessa kulturmarxister uppvisar som jag finner skrämmande. Åklagare Bergström verkar vara fullt övertygad som att SD är nazister och fullfjädrade rasister. Vådorna av att leva hela sitt liv i Åsiktskorridoren blir till slut en groteskt förvrängd världsbild och oförmåga att ta in avvikande information.

   • Vissa fattar självfallet att det bara handlar om charader, att PK-hetsen bara är en metod för att förstöra samhället. Men de flesta, säkert 95% av kulturmarxisterna är kulturmarxister utan att själva förstå det. Nyttiga idioter, helt enkelt.

  • Under den röda revolutionen hade bolsjevikerna samma problem, fast åt andra hållet. De rensade ut i stort sett alla tjänstemän och ersatte med sina egna landsmän och medbrottslingar. (en liten omskrivning) Därmed var det inte svårt för dessa att vara tuffa mot ryssar, det var ju ett annat folk.
   Här blir det svårare.

  • Du glömde tre viktig ’spelare’ där femtekolonnarna leker politik; våra
   Länsstyrelser, våra Universitet och Högskolor och Svenska Kyrkan
   med sina Stift.

 13. Det kommer alltid vara folk som är så pass in snurrade i systemet att de är beredda att gå över lik för att försvara det, tråkigt nog 🙁

  • Och ännu bättre vart det när tjänstemannaansvaret togs bort med start 1974. Dom visste åt vilket håll dom ville dom jävlarna – och nu är dom nästan , nästan framme.Dödsstöten blir 10 Dec.

 14. Sossarna börjar ju utvecklas till ett riktigt fint litet Islamistiskt parti.Från alla håll och kanter. Jag antar att t.ex Guillou är skitnöjd.

 15. Det är inte första gången som majoriteten bedriver förföljelse mot oliktänkande. Nazisterna gjorde det mot judarna. Några hade på agendan att man skall förtrycka kristna och ateister. Rommarna, Napoleon, Hitler, Kommunismen, Osmanska riket osv har haft samma agenda. Global dominans där syftet och makten står över allt annat som inte har något att göra med demokrati. Sverige har samma agenda infunnit sig där man annvänder sig av förklaringar och bevekelsegrunder som ”allas lika värde” utan att definiera vad som innefattas i detta. Beroende på vem eller vilka som definierar detta så innebär det olika innebörd. Men sambanden med historien sakas ofta och man ser därför inte likheterna att allt handlar om makt över andra.

 16. Verkar som vår juristutbildningen lämnar mycket i övrigt att önska. Jäviga åklagare och partiledare som inte respektera fattade juridiska beslut. Jag skiter i allt o gör som jag vill , för jag ääär såååå gooood………………och inte som dom rasistiska SD

  • Så länge vi inte har tjänstemanansvar så kommer detta att fortgå!! Jo jag vet att där fins något som heter så…men det är helt omöjligt att anklaga och döma politiker,komunal eller statlig person eller personal. Detta tog Olof Palme med bihang med andra ord resten av patierna gladeligen. Vem vill inte göra vad som helst politiskt utan att vara ansvariga för detta?

 17. Hon förstår inte själva vad hon ställt till med denna FJOLLA och en sådan skall sitta och bestämma i juridiska frågor över andra människor

 18. Detta är bara början

  Tyvärr sker allt mer och allt oftare.

  Undrar hur många svenskar som känner sammanhållning som folk?

  Hur många PK kommer att avstå sin pension och begära att den istället betalas ut till en migrant-familj?

  Hur många PK kommer att fira jul, tillsammans med den lokala tiggaren på ICA, ta hem och låta bo med familj och släkt under julhelgen?

  osv, osv.

  Allt är en teater, de som inte spelar teater förstår kanske inte allvaret?

  Långsiktig hållbarhet kommer av att folk får leva i fred och harmoni i sina hemländer.

 19. Fel och fel?

  Migrationslagarna bestäms av EU, inte delstatsregeringen i Stockholm!

  SWEXIT och Landet Sverige kommer att lösa mycket.

 20. Hon kopplas bort från aktuellt fall bra, men i övrigt då? Är hon lämplig som åklagare? Nä tror inte det va. Ordningsman på ett asylboende tycker jag kan passa batikfröken.

 21. Numera är fakta åtalbara. I somras fallet med IQ och somalier. Muslimerna flyttar fram sina positioner. Är det någon som har förtroende för vårt rättsväsende?

  Åklagare och domstolar är samma skit.

 22. Inte konstigt att det som kallas den svenska rättsstaten rämnar i fogarna med åklagare som denna Bergström. Själv har hon tagit politisk ställning mot ett parti för att sedan på uppmaning av politisk motståndare åtala representant för detta parti. Förstår man inte att detta handlar om jäv bör man inte ha en funktion i rättsväsendet. Dåligt omdöme är inte vare sig ovanligt eller förbjudet men det borde vara förbjudet för en åklagare. Bergström borde omgående förpassas till tjänst där hon gör minsta möjliga skada.

 23. Vilka människor har ingen aning om verkligheten. Utan har har hatet som drivkraft. En media bild av nazister undrar om hon har träffat på riktiga nazister från andra världskriget. Man ska förhindra att inte förintelsen händer igen. Men människor utrotas i flera länder även i Sverige fast det sker på laglig väg med folkutbyte. Nertill och med moderater pratar om arbetsplikt då finns det inte många rättigheter kvar i livet. Utan det är aborträtten som finns kvar om man nu ska kalla det rättighet eller frihet. Möjligtvis minska svenskar.

 24. Hur kan dessa vänsteraktivister acceptera att var tredje ung tjej blir utsatt för sexuella övergrepp varje år till följd av massinvandringen. Meto har mera varit ett sätt för de söndrande feministerna att kunna skuldbelägga de vita jämställda männen. Den kraftiga ökningen av våldsbrott är en direkt följd av en okontrollerad illegal massinvandring. Dessa feminister låtsas att de bryr sig om alla de uppmärksammade övergrepp som sker i Indien. Men att Sverige är ett ännu värre land vad gäller kvinnors utsatthet bryr de sig inte om?

 25. Tandläkaren blev dömd och arbetslös då han följde lagen och anmälde barn som vuxna. Detta är ett värre brott. Hon ska avskedas och dömas till 100000kr i skadestånd

 26. Ge fanskapet sparken ! Min skatt som fattigpensionär ska absolut inte användas för att avlöna såna äckliga vänstertroll . Låt henne inte avgå. Avskeda henne snarast och se till att människan aldrig får verka som åklagare igen !
  Åtala henne dessutom för grovt tjänstefel !

 27. Först och främst så kanske man borde bestämma vad som är att betrakta som en folkgrupp, om muslimer är en folkgrupp bara för att de tyr sig till en ideologi så måste ju även Sverigedemokraterna ses som en folkgrupp då även vi företräder en ideologi, men när dömdes ngn för ”hets mot folkgrupp” efter det att man hetsat eller talat illa om Sverigedemokrater?

  • Lagtexten hänvisar till ”trosbekännelse” men inte till politisk ideologi. Det är därför SD ostraffat kan kallas rasistiskt, oanständigt mm. Möjligen kan förtal hävdas men antagligen saknas prejudikat när det gäller politiska partier och deras väljare snarare än specifika individer.

 28. – SD-hatet är som en sjukdom och när det gäller anställda på våra myndigheter så företräder de staten, d v s oss svenska medborgare och då gäller politisk neutralitet (de får agera genom att rösta) och definitivt inte att de anställda agiterar, inte ens privat då de i sin ställning inte är helt privata. Särskilt allvarligt är det med anställda där medborgarna är i beroendeställning som rättsvårdande myndigheter, polis, FK med flera.

  I det här fallet handlar det inte enbart om specifikt fall av jäv utan om kammaråklagare Lena-Marie Bergström är lämplig att inneha en tjänst som kammaråklagare /åklagare överhuvud taget?

  Hon ser ju ganska snygg och trevlig ut, men vad hjälper det om det brister i omdöme?

  • Det enda åklagarmyndigheten / andra myndigheter såväl som 7-klövern gör är att sprida hat och avsky om och mot SD.
   SD är faktiskt det enda demokratiska partiet i Sveriges riksdag och över en miljon har röstat på SD som inte har något som helst värde av de andra partierna.
   Jag anser att de som företräder 7-klöver partierna skall avgå och ställa sina stolar till förfogande till gräsrots folk som ser hur verkligheten i Sverige ser ut.

 29. I detta statsi land kan allt hända. Är förvånad att Bergström plockades bort.
  Det var ju ingen sosse eller moderat som blev åtalad utan en hemsk SD som bara vill rädda landet.

 30. Hela grejen med HMF är ju helt skev. Polisanmälningarna görs väl sällan av någon som ansett sig utsatt. Anmälningarna görs ju av pk-idioter för att jaga oliktänkande. Vem är då målsägare?

  • Precis. Finns massor med exempel på enskilda individer som blivit förtalade i pressen och fått sina liv och företag raserade eller lidit enorm skada. Då blir det sällan en brottmålsprocess som en allmän åklagare driver. Nej, de drabbade får själva bekosta jurister för stämning mot mediebolaget och riskerar att betala motpartens rättegångskostnader om de förlorar. Dessutom är det svårt att vinna i ett tryckfrihetsmål. Går inte ens att överklaga. Vi har ju fallet Jimmie som exempel.

   Helt sjukt att statsmakterna i stället slösar resurser på rättegångar där det är väldigt diffust vilka som egentligen är drabbade.

 31. Skönt att vänsterkvinnan blir stoppad. Man kan ju undra hur många fler vänstermuppar det är som borde stoppas från sitt ämbete.

  • ”Hen” kanske inte alls är vänster. Evigt tjat om ”vänster”. Vi ska vara rädda om LO-väljarna och inte framställa oss som höger. Den här nya massinvandringspolitiken är inte vänster.

 32. HMF en av de mest luddiga ”brott” jag varit med om. Det finns tydligen bara åt ett håll, detta ”brott” kan utdömas!!!!!

    • Nej. Vi får inte älska vårt land, vårt folk, vårt språk, vår kultur och vår frihet. Om vi opponerar oss mot att vårt land, vårt folk, vårt språk, vår kultur och vår frihet krossas är vi ”rasister-fascister-nazister”.

     • Låt dom kalla oss rasister etc, jag bryr mig inte men ska dom ha rätt att kalla mig detta så ska jag ha rätt att kalla dom för vad jag vill. Det är Yttrandefrihet.

  • Det ska inte var ett brott och borde snarast tas bort från allas vår gemensamma lagbok. En stor skamlighet att det nånsin blev lag. Det ska inte vara ett brott att tycka och uttrycka det man vill.

  • Han var ju dock bara ett barn där. Han är ju en jude själv.
   Men han är ett tillräckligt sv*n ändå med allt annat han gjort i vuxen ålder.

  • Centerpartiets ledare och medlemmen i Trilaterala kommissionen Annie Lööf är en fruktansvärd globalistmarionett. Det är en stor olycka att hon har släppts in i maktens korridorer. Skyldiga till detta är bl.a. syskonparet Willy och Margit Silberstein.

   • Och nu står hon, utan att rodna, och säger sig vara beredd att bli statsminister. Man tar sig för pannan. Norrmännen gjorde inte Vidkun Quisling till statsminister, och vi ska inte ha nåt liknande till vår statsminister.

 33. Självklart ska hon få sparken och fråntas sin legitimation att vara advokat/åklagare.
  Det är såklart inte fallet i vår diktatur så en eloge till överåklagaren så länge han nu får ha kvar tjänsten efter detta

 34. Dessa onda korrumptionskrafter har satt i rullning ett mycket mer kaotiskt sverige. De tänker inte så långt att när det vänder tvärtom kommer de själva att sitta där de sätter andra idag, och värre. Är det någon drivkraft som är stark i människan är det viljekraften bakom upprättelse eller hämnd.

 35. Bra att hon avfördes från målet men det är skrämmande att vi i Sverige år 2018 har politiska rättegångar mot oliktänkande vilket i praktiken innebär att de inte delar den totalitära ”värdegrunden”. Dan Park fick också sin tredje fängelsedom bla pga anmälningar av den ständigt kränkte muslimske ”afrosvensken” Sabuni. Afrosvensk borde däremot försvinna ur allas vokabulär. En styggelse.

 36. ”Hets mot folkgrupp” är rena rama diktaturlagen. Nu anmäls det hejvilt pga den dömde djurplågarens anmälningshysteri.
  Däremot är jag en anhängare av ”häst mot folkgrupp” när det innebär att ridande poliser sätts in mot vänsterblivna huliganer.

 37. Enligt nyhets artilkeln i SR som Samnytt länkar till:

  Åklagaren väckte åtal mot Larsson, misstänkt för hets mot folkgrupp då
  han utmålade muslimer som terrorister och kvinnoförtryckare.

  Hur vet SR att ”han utmålade muslimer som terrorister och kvinnoförtryckare” när åtalet inte har prövats ännu i domstol?

 38. Jag hoppas att den nye åklagaren kan juridik och har förstånd att tillämpa lagarna på det sätt de var tänkta.

  Att yttra en åsikt offentligt tillhör svenska folkets grundläggande rättigheter och skyddas av Yttrandefrihetslagen,som tillika är en av Grundlagarna.

  En åsikt är inte hets mot folkgrupp.

  Punkt!

 39. En åklagare får inte åtala om denne inte är säker på att vinna målet.

  En trolig utgång av detta åtal är att den nye åklagaren avstår från att åtala, då målet har blivit alltför politiserat.

 40. Varför hatar hon SD för? Några stalltips? Jag slår vad om att hennes vänner är feminister, hon borde uppgradera till Sverigevänner istället de är ett bättre sällskap.

 41. Att hon skulle vara ett unikum tvivlar jag starkt på. Domstolsväsendet och hela rättsapparaten har sedan länge varit föremål för infiltration av kommunister, feminister och miljödårar. Det är därför vår rättsväsende inte fungerar. Det är känslostyrt.

 42. Hör och häpna detta nämndes i förbigående i SVT rapport kl. 18.00 i dag. Misstänker att någon får sparken i morron.

 43. Är det inte lika bra att bara lägga ner åtalet? Det är ju bara en ren okynnesamälan. Christopher Larsson har uttryckt varken hat, hot eller osanning. Varför ska skattebetalarna behöva finansiera en helt onödig rättegång?

 44. Vilka andra åtal har hon drivit på grund av sin politiska inställning. Samt lika viktigt, vilka åtal har hon inte drivit vidare på grund av sina politiska åsikter.

  • Som du skriver, vilka åtal har hon undvikit. Med hennes dåliga omdöme kan man bara tänka sig vad som händer med vänstervåld.

  • Har hon begärt utvisning där lagutrymmet medger utvisning?
   Har hon begärt minimistraff fast brottslingen har en multikriminell livsstil?

 45. Vad fattas människan? hon är globalvänster och därmed går in i satans beastsystem med kommunism,islamism
  Hon borde inte få vara åklagare, pga hon inte kan vara objektiv, hon tror en massa saker, fakta är bättre

 46. För att sammanfatta läget: En vänsterextrem åklagare attackerar en Sverigevänlig politiker. Hon bedöms helt korrekt som jävig eftersom hon bevisligen är en politisk aktivist och inte en fungerande tjänsteman. Trots detta så fortsätter åtalet mot Larsson genom en ny åklagare. Det rimliga förfarandet vore nog att den vänsterextremistiska och politiska aktivistens anställning omedelbart avslutades och att åtalet lades ned. Varför ska Larssons anställningsposition fortsätta att bestridas när det var Bergström som agerade helt fel?

  • Larsson har ju polisanmälts av sossen Manhammar och anmälan måste väl prövas på något sätt. Nu är det en annan åklagare som gör det. Denne måste väl ta ställning till om fallet ska drivas vidare eller läggas ned. Eftersom jävsbeslutet just tagits är det nog tverksamt om den nye har hunnit sätta sig in i åtalet. Jag tror att vi får vänta lite och se huruvida det läggs ner eller inte.

 47. Man kan väl söka tillstånd att domonstrera mot moskeer . Det tillhör väl yttrandefriheten . Vi ska inte ha sån skit i landet .

  • Frågan är bara hur många som hon som ännu inte blivit avslöjade då det inte längre finns många grävande journalister kvar som kan avslöja dem. Samnytt och andra fristående Sverigepatrioter hinner inte med mer än de högst uppenbara. fast det finns många medior i landet är de flesta upptagna med de jätteviktiga snyftreportagen av dömda gängkriminella, bedragare, mördare och våldtäktsmän

   • Vi får lägga vårat hopp på dom tippsare ute i landet som har fått nog av detta vansinne.

    Dom blir fler och fler skulle jag gissa på…☺

 48. Kammaråklagare Lena-Marie Bergström ”känner” själv, som hon säger, inte att hon är jävig men överåklagaren Mats Svensson anser att hon är det vilket är en rejäl smäll på fingrarna för fröken Bergström.

 49. Hade hon varit smart hade hon överlämnat fallet till en kollega.
  Hon har naturligtvis rätt till sina åsikter, precis som vi andra. Men en tjänsteman måste vara neutral och uppfattas som neutral. Alltså undergräver man sin egen ställning som tjänsteman om man privat starkt tar ställning i olika frågor. Det är en självklarhet och kan inte komma som en överraskning för henne. Om det gör det är hon naiv eller dum, eller båda delarna.

  Ännu värre, går man ut som tjänsteman och starkt tar ställning i politiska frågor, som uppropet inom regeringskansliet, bör man antingen avskedas eller få en tydlig varning. I det senare fallet bör det ovillkorligen vara silkessnöret som gäller vid en upprepning.

  • ”Hade hon varit smart hade hon överlämnat fallet till en kollega”
   Hade hon rätttolkat jävsbestämmelserna så hade hon gjort det men det missade hon.

   • Det var nog ingen misstolkning. Jag tror att hon såg risken, undervärderade den och hoppades (a) klämma åt en politisk motståndare och (b) bygga en karriär på att vara ”god”. Hon blev för girig och föll på eget grepp. Alltså, hade hon varit smart hade hon handlat annorlunda.

 50. Denna artikel med grävande journalistik och hur samnytt drar ut korruption I ljuset är så bra!

  Viktiga och välskrivna artiklar med bevis som inte kan ignoreras av MSM är var Samnytt gör störst skillnad!

  Exponera korruption och oegentligheter, låt makten frukta er!

  Sluta med alla fluffartiklar om Trump, Venezuela osv och fokusera på Sverige och EU. Dessa artiklar, i viss mån intressanta l. men ofta så vinklade att de förlorar mening är inte lika viktiga som artiklar som denna!

 51. En åklagare som driver ett case trots att hon är jävig borde åtalas gör grovt tjänstefel. Det finns ingen ursäkt då hon uppsåtligen har missbrukat sin tjänsteställning för egen politisk vinning. Bananrepublik!!

   • Lika oetiskt menar jag.
    Och denna gör det av egoistiska skäl.
    -”Varför jagar du uteslutande SverigeDemokrater?”.

    -”Därför att jag kan, men råkade flyga ovanför radarn denna gång. Vi åklagare har vissa kvoter som måste fyllas, och Jag var väl för ivrig denna gång”.

 52. Kanske föregående åtal borde återupptas,
  om det blev en fällande dom?

  Hon ALDRIG MER få hantera mål som avser HMF!

  Möjligen hantera P-botsöverklaganden…

 53. Har vi så sverigefientliga och inkompetenta åklagare i Sverige att de väcker åtal mot svenskar om man säger sanningen? Har jag hört fel på nyheterna då eller? Menar dessa plattskallar till åklagare att de islamistiska terroristerna inte skriker Allahu Akbar när de mejar ner eller spränger oskyldiga européer på våra gator och torg?

 54. Det är inte bara fråga om att åklagarkammaren i Karlskrona har ett stolpskott till åklagare, utan värre är den rättsröta om ådagalagts på myndigheten. Självklar skulle stolpskottet Lena Marie Bergström ha stängts av från sin tjänst i avvaktan på att JO utreder om hon begått tjänstefel. Det är också fel av överåklagaren att han låter en annan åklagare på samma myndighet överta åtalet. Lena Marie Bergströms politiska aktivism smittar hela åklagarmyndigheten. Vad överåklagaren borde ha gjort är att överlämna åtalsärendet till en annan åklagarmyndighet. Men med den rättsröta som finns på åklagarkammaren i Karlskrona sker det givetvis inte.

 55. Är det frågan om vänsteraktivistiska hämndaktioner dessa åtal mot oskyldiga Sverigevänner? Sjukt är vad det är och man tror knappt att det händer på riktigt. Det råder full åsiktskontroll i landet och inget annat!

 56. Om den åtalade Christopher Larsson i allt väsentligt endast har skrivit det som återges ovan så är detta åtal ett rättsövergrepp som vi sällan har skådat i västvärlden de senaste 100 åren.

  Här finns ingen chans till fällande åtal – ingen överhuvudtaget (givet antagandet ovan). När så är fallet så avbryter åklgare enligt västerländsk rättstradition fortsatt process.

  Detta förfarande har i Europa varit tradition sedan den romerska republikens tid.

  Här åsidosätter man som det verkar den rättstraditionen.

  Nej, det här handlar inte om lag eller rätt. Åtalet kan snarare tolkas som krigföring under förespegling av rättsprocess. En krigföring som används för att kväsa fria individer som står under lagens beskydd. Då den lilla klick individer som inte tolererar vår åsikstsfrihet och yttrandefrihet kommer till insikt med att de inte kan skada de som är av annan åsikt, då återstår det vi ser här.

  Krigföring genom domstol.

  Det ska vi inte acceptera och detta kan vi inte acceptera.

  • Förstod det som att han hade klagat på böneutropen i den nya Karlskronamosken, och som SDare i det PK-sinnessjuka landet blir ju detta då ”hets mot folkgrupp”. Hon ville väl gärna ha en prejudicerande dom här.

 57. ”Rättsstaten Sverige” rämnar som ett såll! När inte det offentligt styrda och finansierade etablissemanget kan hålla lagrum och anständighet före eget tyckande DÅ är det hög tid att kontrollera alla dessa etablerade! Börjar mer och mer förstå vad t ex Putin redan insett, håll pöbeln i schack, annars går de över huvudet på staten!!!

 58. Hur kan rättsväsendet hålla på med sådant här trams och petitesser samtidigt som hela landet håller på att förblöda. Får ju nypa sig i skinnet flera gånger om dagen så att man vaknar ur drömmen men inser att att dessa eskalerande galenskaperna är ren och sker verklighet.

  • Dessutom är detta en grov lögn. Jag har själv arbetat med undervisning på Kinesiska universitet många gånger. Vad som sker är att man håller efter typ islamister, uppviglare, våldsverkare, osv. Ett fall där jag själv blev temporärt indragen var när en amerikan bad mig att deltaga i gratis undervisning, undervisningsmaterialet kom från USA och var en handbok hur man inför ”demokrati” med att skapa oroligheter, våld, civil olydnad, demonstrationer eller väpnat uppror. Den var mycket skickligt skriven. Universitetet stoppade tilltaget, och omedelbart satte den amerikanska propagandamaskinen igång och prolongerade via USA media att ”under order från Kinas kommunistparti” hade man ”rensat ut” västerländsk litteratur från universitetet för att främja renlärig kommunist ideologi. Bara att universitet hade inte hört om något sådant. Lögn, förbannad lögn, och statlig SVT propaganda.

   • Tack för den! Precis så går till när Soros skickar ut sina lakejer. Var han månne med och skapade studentupproret i Hong Kong också? Troligtvis. Dessa finns ju i precis alla länder i dag under epitetet ”demokratiskapare”, och påhejas av hela västvärldens PK-elit.
    Kineserna av dagens moderna Kina är så mkt smartare än västvärldens dekadenta, hjärntvättade och degenererade folk, att de går inte på detta. Medan Kina bygger samhällen så raserar vi samhällen.

    • Om det var Soros vet vi inte. Vad vi däremot vet med stor sannolikhet är att samma program skapade upproret och våldet i Hong Kong. Jag fick ju läs materialet och både strategi, taktik och de argument man använd i Hong Kong – bokstavligen – var ordagrant desamma som i ”undervisningsmaterialet”. Kina har redan provat demokratin, och man har provat integration, jämlikhet, och mångkultur, med samma misslyckanden som Sverige. Man har nu skapat ett rymligt ramverk och det håller man mycket hårt på, inget våld, ingen provokation och uppvigling, alla har rätt att vara olika, alla har rätt att vara sig själva, alla har rätt till egna åsikter och att uttrycka dom respektfullt, och allas olikhet skall respekteras och tolereras. Man har mycket stora friheter så länge man inte provocerar eller trakassera andra. Det verkar fungera.

     • Medan alla svenskar är matade med att Kina är en kommunistdiktatur. Bra att det finns några svenskar som har flyttat både till Kina och Ryssland, och har en annan verklighetsförankring där än våra PK-journalister.

 59. Detta måste det bli represalier på!!!!!! MEN, vi lever i Sverige och här är det bara vi Sverigevänner som kan och får det hett om öronen!!!!! IDIOTI!!!!

 60. H.M.F Är en diktaturlag som ger staten möjlighet att sätta åt oliktänkande, tycker mej se att den har eskalerat på senare tid, vad blir nästa steg? inplockad på bara misstanke att man inte gillar tiggare och allt vad det nu är som lagen beskyddar.. Winston Churchill sade nåt som är så sant.. Dom som idag kallar sej för antifascister ,är morgondagens fascister. tycker det speglar uppkomsten om den lagen rätt bra…

 61. PK-folket dominerar inom samhällets alla inflytelserika organ, och rättssystemet är ett av de viktigaste. Det är ju därför SD:s politik inte får större genomslag – den motarbetas systematiskt för att hindra full spridning till det sömniga folket.

  Hur många oliktänkande har inte blivit oskyldigt dömda sedan 2010 (då hetsen var ännu större)? Tyvärr tusentals, och de kommer aldrig att få upprättelse.

 62. Naturligtvis borde fallet avskrivas eller göras om från början.
  Rättsrötan i vårt land slår alla rekord, undvik att hamna i svensk domstol till alla pris. Där kan det gå hur som helst, mördare av utländsk härkomst frias men etniska svenskar fälls, oskyldigt ibland.

 63. Dock var överåklagaren mycket bestämd i att åtalet inte var fel, utan ska dras vidare. Allt för att rädda skinnet på aktivisten.

 64. Pedofiler som dagispersonal,
  Poliser som ljuger i domstolar,
  Präster som våldtar små pojkar,
  Batikhäxor som får sex av ensamkommande,

  Varför blir man inte förvånad när man läser om den här felplacerade apan?

LÄMNA ETT SVAR