jeff-ahl-gustav-kasselstrand-bild-afs

Jeff Ahl och Gustav Kasselstrand. Foto: AfS

Opinion

Återvandring ödesfråga för Sverige

Publicerad 4/24/2020
Annons

➤ DEBATT Sveriges ödesfråga är återvandring. Bara Alternativ för Sverige har presenterat en seriös och omfattande återvandringspolitik. Bara genom en omfattande återvandring av systembelastande invandrare som kommit hit för att försörjas med bidrag, begå brott eller vägrar anpassa sig kan vi återupprätta ett tryggt och harmoniskt Sverige.

Sverige var i början av en systemkollaps redan innan Corona-krisen. Kommuner såväl som regioner larmade om att de gick på knäna. Till exempel var både region Jämtland/Härjedalen och Vilhelmina kommun tvungna att ta lån för att betala de offentliganställdas löner.

Corona-krisen kommer att förvärra detta snabbt. Systemkollapsen kommer att eskalera och före nästa val 2022 kommer Sverige att vara i fritt fall. I detta läge krävs prioriteringar.

Vi vill att invandrare som tär på Sveriges välfärd skickas hem. Minst en halv miljon inom sex år, och därefter ännu fler. Återvandringen berör systembelastande invandrare med såväl medborgarskap som uppehållstillstånd. Våra barn och äldres välfärd är viktigare än bidragsregn över probleminvandrare.

Många menar att Sverigedemokraterna också har en återvandringspolitik, men problemet är att det är en pappersprodukt. Jimmie Åkesson meddelade i en nylig intervju med SVT:s politiske kommentator Mats Knutsson att de vid förhandling med Moderaterna och Kristdemokraterna kommer nöja sig med att enbart minska invandringen.

Alternativ för Sverige har varit tydliga med att vi aldrig kommer att kompromissa i våra kärnfrågor, som återvandringen.

Vissa menar att man vid regerings- och budgetförhandlingar måste kompromissa. Detta var något som uppenbarligen förbigått Centerpartiet och Annie Lööf som påtvingade Socialdemokraterna flera av Centerns tunga nyliberala profilfrågor. Vi är Centerpartiets politiska motsats, men det visar tydligt att det går att få fullt genomslag för viktiga frågor vid förhandling.

Även om Sverigedemokraterna skulle få egen majoritet blir det mest troligt ingen återvandring. De vill använda de frivilliga återvandringssystem som vi redan har idag i Sverige, och bara göra mindre förstärkningar av dessa. Som mest kommer det med deras politik innebära att 1 000 personer åker hem varje år. Troligtvis färre.

Eftersom Sverigedemokraterna i höstas meddelade att de dessutom fortsatt vill se kvotinvandring till Sverige har vi svårt att se att det överhuvudtaget blir någon nettoåtervandring. I bästa fall blir det plus/minus noll.

Hade Alternativ för Sveriges återvandringspolitik fått råda från och med 2018 hade vi idag repatrierat över 100 000 systembelastande invandrare. Vid årsskiftet hade det rört sig om över 150 000. Fram till valet 2022 hade vi skickat hem cirka 400 000 systembelastande invandrare.

Efter valet 2022 hade vi genomfört den grundlagsändring som krävs för att vi i större utsträckning ska kunna skicka hem även de med förvärvat medborgarskap som vägrat anpassa sig, i huvudsak gått på bidrag eller begått brott. Fram till 2024 hade slutligen minst 504 000 invandrare skickats hem, och därefter fortsätter återvandringen sannolikt i stor omfattning för att slutligen sjunka till nära noll i takt med att projektet är slutfört.

Vid nästa val kommer prioriteringarna vara viktigare än någonsin. För Alternativ för Sverige är det viktigaste att rädda våra barn och barnbarns framtid. Inget annat prioriteras högre. Återvandringen är medlet för att vi ska få tillbaka ett tryggt och harmoniskt Sverige igen.

Jeff Ahl
Ledamot i Alternativ för Sverige, f.d. riksdagsledamot
Gustav Kasselstrand
Partiledare, Alternativ för Sverige

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons