L-profilen Birgitta Ohlsson deltar i Abdus personvalskampanj. Faksimil Facebook

AVSLÖJAR: Liberalernas arbetsmarknadspolitiske talesperson anlitade arbetskraft svart – anmäls till Ekobrottsmyndigheten

Delningar

Said Abdu har nyligen blivit Liberalernas arbetsmarknadspolitiske talesperson. Den 32-årige mannen med eritreansk bakgrund som kom till Sverige från Saudiarabien har gjort en snabb karriär inom partiet – redan 2014 blev han invald i riksdagen, och i år deltar L-profilen Birgitta Ohlsson i hans personvalskampanj. Abdu har gjort sig ett namn som företagare och har under en tid varit partiets näringspolitiske talesperson. Idag kan dock Samhällsnytt avslöja att Abdu anlitat sina partikamrater svart för att slippa betala skatter och arbetsgivaravgifter. När de börjar ställa frågor försöker han använda Säpo för att stoppa före detta partikamraterna.

Det var under valrörelsen 2014 som Said Abdu – vid den tiden ordförande för Liberalernas förening i Trollhättan – kom överens med en partikamrat om att betala för hans insats i valkampanjen svart. Betalningen skulle bokföras som en hyra för förvaring av valmaterial i kamratens lägenhet. Men i själva verket var det en lön, enligt den före detta kamraten.

– Han ville slippa betala skatt och arbetsgivaravgift, uppger han till Samhällsnytt.

Den egentliga arbetsinsatsen som skulle betalas på detta sätt bestod av bland annat produktion av en valfilm på Youtube, reklambroschyrer samt underhåll av partiets lokal i Trollhättan. Efter valet ville dock inte Liberalerna och Said Abdu betala notan, varpå ärendet så småningom hamnade hos Kronofogden och – senare – i tingsrätten.

Tingsrätten ifrågasatte den höga ersättningen – 10 tusen kronor för förvaring av valmaterial i fyra månader. Under huvudförhandlingen kom det fram att ersättningen i själva verket handlade om en dold betalning för arbete. Att ta ställning just till denna omständighet låg utanför grunderna för yrkandet, därför tog tingsrätten inte ställning i frågan. Dock finns följande att läsa i domen motiveringsdel:

Vidare i domen framgår det att Said Abdus partikamrat inte var den enda personen i föreningen som fick betalt för sitt arbete på ett liknande sätt för att slippa skatter. Även en annan funktionär blev ersatt med 13 500 kronor per år – formellt för att täcka löpande kostnader som samtalskostnader. Tingsrätten menar att beloppet förefaller vara osedvanligt högt för det anmälda ändamålet. Dock stämmer det bra överens med kärandes förklaring – att ett sådant upplägg var ”skattemässigt gynnsamt”.

Vänersborgs tingsrätt ger den kärande rätt på nästan alla punkter i en dom från den 22 december 2016 och dömer Liberalerna till att betala honom den utlovade ersättningen på 10 tusen kronor samt rättegångskostnader.

Den före detta partikamraten får slutligen pengarna, men i juli 2018 får han ett brev från Skatteverket. Samhällsnytt har tagit del av brevet – av vilket följer att Liberalerna inte har deklarerat hans arbetsinkomst och inte heller betalat arbetsgivaravgifter.

– Jag tycker det är allvarligt när en person som har rollen som arbetsmarknadspolitisk talesperson beter sig på det sättet, kommenterar mannen till oss.

Efter samråd med Skatteverkets handläggare gjorde han en anmälan till Ekobrottsmyndigheten om skattebrott från Liberalernas och Said Abdus sida. Anmälan lämnades in i början av augusti och kan läsas i sin helhet på följande länk: Anmälan.

LÄS ÄVEN: Birgitta Ohlsson vägrar lämna riksdagsplatsen – kan kosta skattebetalarna drygt 1,4 miljoner

Enligt Katinka Wall, pressansvarig på Ekobrottsmyndigheten, utreder man alla anmälningar som kommer in:

– De hanteras precis som en brottsanmälan som kommer från polisen eller skickas med post. Först registreras den som inkommen i en registratur, och sedan slussas den vidare till en ekobrottskammare där först en administratör och sedan en åklagare får titta på den.

Det kan ta upp till 90 dagar innan Ekobrottsmyndigheten hör av sig till de berörda om myndigheten bestämmer sig att gå vidare med ärendet, enligt henne. Wall kunde dock inte berätta någonting om anmälan mot Said Abdu med hänvisning till förundersökningssekretessen.

Samhällsnytt har varit i kontakt med Anosheh Jabalameli på Liberalernas pressavdelning som säger att partiet fördömer svart arbete:

– Vi är emot svart arbete, det kan jag säga.

Är det förenligt med uppdrag som riksdagsledamot för Liberalerna att använda sig av svart arbete generellt?

– Jag skulle inte tro det, men det beror på omständigheter.

Samtidigt förnekar hon att Liberalerna känner till omständigheterna kring sin arbetsmarknadspolitiske talesperson:

– Nej, gud, nej! Verkligen inte!

Detta är inte första gången som Said Abdu omnämns i medier. I april 2016 avslöjade tidningen Arbetet att en restaurang där Said Abdu var delägare genom ett annat bolag hade 17 betalningsanmärkningar på totalt en halv miljon kronor. Vid två tillfällen har det uppstått tvister om löner där anställda var tvungna att vända sig till Kronofogden för att få betalt för sitt arbete.

När Samhällsnytt når Said Abdu för kommentar över telefon blir han mycket nervös och förnekar allt:

– De är rättshaverister! säger han om sina före detta partikamrater.

– De försöker påverka valet och är anmälda hos Säpo för stalking och trakasserier. I domen står det ju att det var en betalning för uthyrning av lokalen. Att de försöker åberopa det två veckor innan valet är ju bara ett sätt att påverka valet.

Det står dock i domen att tingsrätten ser din partikamrats förklaring till ersättningen som rimlig och håller med den?

– Nej, så står det verkligen inte!

Därefter avbryter Abdu samtalet med hänvisning till att han ska på ett möte.

Samhällsnytt ställer en fråga till Abdus före detta arbetskamrat som anklagats av honom för att vara rättshaverist.

Hur ser du på att du anklagas för att vilja påverka valet och ska ha anmälts till Säpo enligt Said Abdu?

– Tycker det är jätteallvarligt att politiker kan skicka Säpo på vanliga medborgare. Vi bor ju inte i Sovjet eller DDR. Jag har fått rätt till mina pengar i domstol. Eftersom jag vill att Sverige styrs av politiker som sköter skatter och avtal så vill jag så klart ”påverka valet” så att ärliga politiker kommer till makten. Said har visat flera gånger att han inte hör till den kategorin.

I samband med tidigare utnämning till arbetsmarknadspolitisk talesperson tidigare i år lämnade Said Abdu följande kommentar:

– Som företagsam jobbskapare från Västsverige vill jag kämpa för att ge fler människors möjlighet till självförverkligande, företagande och egen försörjning. Med fler företagsamma människor bygger vi ett starkt och solidariskt Sverige där varje människa har frihet och möjlighet att forma sitt liv – och bli sitt bästa jag.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

704 KOMMENTARER

 1. BRAVO PUTILOV!!
  Björklunds polare.
  Fyfan, nåt år i sverige och belönas med riksdagsplats.
  Endast sverige Eritreaner har.
  Maffian och koranen bestämmer karriären.

 2. Äntligen. Jag säger ”ÄNTLIGEN” börjar det lyftas fram vad det är för ”politiker” som sitter i övriga partier. Ja, det har skett tidigare, men inte i samma utsträckning som SD har varit utsatt för. Men nu drevas det friskt mot övriga partier med, och nu får de börja rensa ut sina rötägg.

  Jag respekterar andras åsikter, och jag tycker det är bra att vi har en rejäl politisk vidd. Men jag vill se ärliga och hederliga politiker. Ska de tala om för oss hur vi ska leva, ska de leva likadant själva. Och när de kräver att vi ska vara ärliga och hederliga, ska de själva vara det. För mig är det inget konstigt, men jag är ju ingen politiker heller. De däremot…

 3. Bilden med Ohlsson som storleende gör reklam för den muslimske mannen känns obehagligt symptomatisk för många svenska kvinnors agerande.

 4. Det är ett fullständigt moras i det svenska samhället. Själv skiter jag i det, då jag är så pass gammal att jag snart hamnar i jorden. Men det är trist för den uppväxande generationen svenskar, om det nu finns så många kvar av den sorten.

  • Samma här, tycker det är rätt åt att alla curlade skitungar att dom får skatta ihjäl sig i godhetens tecken. ”Pengar finns ju i bankomaten” vilka idioter. Kolla in Lyxfällan så får man svart på vitt map ”white trash”. Saknar ord.

 5. Invandrare i svensk politik gör bort sig ordentligt varje gång.

  Endast 2 undantag finns.

  Alice Bah

  Halifi Bali

  Resten blir utkastade.

  Vad kan det bero på tro ?

 6. Ett inkvoterat skrälle som skriker på SÄPO när hans kriminella beteende blir ifrågasatt.
  Grattis säger jag till Liberalerna, men framför allt grattis SD till gratisreklam.

 7. Alla partier i 7-klövern vill gärna skylta med invandrare, ungefär som nya lyxtillbehör. Borta är missionärerna som, av samma anledning, godhetssyndromet, kom hem från Afrika med en svart unge.

 8. På skylten som det rödklädda spöket håller i står det: ”-Din bakgrund skall inte avgöra din framtid.”

  Nu förstår vi varför liberalerna under den senaste alliansregeringen bidrog till att massimportera islamister, kriminella, våldtäktsmän och krigsförbrytare till Sverige: -Deras bakgrund skall inte få avgöra deras framtid! Varför skall en terrorist som skurit huvudet av folk i Raqqa inte få en framtid i Sverige? Va? Han kanske vill fortbilda sig till integrationskonsult eller lära sig att cykla?

  Jag tror inte det går att tillhöra liberalerna och samtidgt vara en normal människa.
  Bilden på varelsen som håller i skylten tycker jag stärker den tesen.

 9. Politiken är en karriärväg för korrupta individer. Direktdemokrati är Europas enda räddning på sikt.

  Även SD, MED och Afs lär har korrupta människor som väntar på möjligheter att missbruka sina positioner.

    • Absolut inte.
     Du påstår saker om SD och AFS
     så jag tar dig på ordet.
     Sitter man med höga kort i poker så spelar man ut och vinner.
     Alla korrupta i samtliga partier
     måste bort så fort bevisen finns.

  • Jag håller med om direktdemokrati frågan. Aldrig förr hade så många möjligheter att låta varje medborgare vara en aktiv och levande del av demokratin än vi har idag.
   Anledningen att vi inte har direktdemokrati är att politikerna vet att det skulle vara slutet för dem.

   • Om du vill hylla någon av SDs tankesmedjor, gör det då i en egen kommentar. Samtiden vågar inte ens ha kommentarsfältet öppet, de visar bara att SD har vuxit ihop med Sjuklövern och Gammelmedia. Om de var folkets företrädare skulle de också låta vanliga människor komma till tals. Som Samnytt gör.

    • Jag tror inte det är som du säger.
     Nya tider har också stängt av för kommentrer.
     Jag gissar att det beror på resurser.
     Sen tycker jag om Erixxon, har är
     en fantastisk välkalibrerad gentleman.
     Önskar jag kunde formulera mig
     lika förträffligt.
     Mycket kunnig i politik är han också.
     När du har så mycket bevis i armen tycker jag du skall blottlägga det för ex. Putilov, som har svarta bältet i journalistik.

     • Återigen, puffa för det du gillar under din egen kommentar. Erixxon är en opportunist och var en utpräglad neocon och krigsvurmare innan han låtsades bli SDare.

     • SDs förslag om medborgarplikt innebär en systematisk och målmedveten utrotning av den svenska etniciteten. Det är också logiskt givet SDs utgångspunkt att etniska svenskar inte existerar utan att ”svenskhet” är ett beteende som definieras av staten/SDs partikansli.

      Här är ett utdrag ur SDs ”Sammanhållningspolitiska inriktningsprogram”:

      ”Utöver att stärka det direkta samhällsbygget skapar denna form av medborgarplikter också naturliga arenor för möten med individer från andra delar av samhället än den egna. Social bakgrund,KÖN, ekonomisk ställning eller HÄRKOMSTingen sådan faktor tas hänsyn till vid mönstring eller efterföljande tjänst.”

      https://sd.se/wp-content/uploads/2017/10/Sammanh%C3%A5llningspolitiska-inriktningsprogram.pdf

      Så när unga svenskar äntligen lyckats lida sig igenom skolans terror och att bli hunsade av bättre organiserade utlänningar som dessutom har uppbackning av lärare och samhälle. Så skall de tvingas till ett år till av mer av samma. Fast här med det av SD uttryckligt formulerade målet att de skall blandas bort. 18åriga svenska flickor skall tvingas hemifrån och paras ihop med invandrare, det är vad SDs medborgarplikt går ut på.

      SD har även haft liknande förslag tidigare när de i Stockholm ville bussa svenska barn till förortsskolor. Jag förstår inte varför det är så svårt för er SD anhängare att sätta er in i vad SD faktiskt säger? Vad SDs ideologi faktiskt går ut på? De är mycket tydliga med den.

      Varför vill SD utrota den svenska etniciteten om de inte hatar oss? Och om de inte hatar oss, varför lägger de förslag som är skräddarsydda för att vi skall blandas bort och försvinna?

     • Häpnadsväckande ”fakta” du inskjuter med.
      Fick igår SD kuriren där det du påstår emotsägs.
      SD vill stoppa invandringen och omedelbart öka på återvandring.

     • De som bistått oss med värsta desinformationen är ändå 7k.
      Då kommer vi att se SD göra helt
      motsatta åtgärder efter valet????

     • Jag vet snart varken in eller ut. Jag är så trött på alla falska röster, fula knep, fega åtgärder etc. Den ende partiledare som inte sysslar med sånt är Åkesson och därför har han mitt fortsatta förtroende. Han var till och med ute på sin fritid idag och reparerade några valplakat för Vänsterpartiet, som han råkade se hade vandaliserats!

     • Glömde att besvara m.sants påståenden om att SD kommer öka återvandringen. Det finns ingenting som tyder på det. Åkesson har sagt att alla skall få stanna. Och läs vad som står i SDs migrationspolitiska inriktningsprogram om återvandring? Skrivelserna får det att framstå som återvandring är en valfri service till de invandrare som är mer bekväma med det på ålderns höst. Så m.sants påstående om att SD kommer öka återvandring har inget stöd i SDs dokument. Jag ser ingen skillnad på SDs återvandringsförslag och de regler som redan gäller. Allra helst som det ”konservativa” SDs själva kärna är att hålla igång transfereringssystemen, alltså exakt det som har lockat hit alla invandrare. Att tro att de då kan genomföra frivillig återvandring är inte seriöst.

     • Därför att du inte tänker längre än näsan räcker.

      Det som föreslås är att de som vistas illegalt i sverige skall utvisas. Jaha, ok, självklart. Ingen guldstjärna för det.

      Och sedan säger hon att invandrare som vill skall erbjudas hjälp att åka hem. Det vill säga återvandringsbidrag. Som finns redan idag. Och som är en blek skugga av de bidragsfloder som flödar här i sverige. Och som SD ser som sin huvuduppgift att bevara.

      Ok, sen har vi två miljoner utomeuropeiska invandrare till, minst. Som är yngre än oss svenskar. Som har mycket hårdare kulturer. Som har mycket hårdare sammanhållning. Som har mycket högre nativitet än vi svenskar. Som varken önskar åka tillbaka till den hårda verkligehten i hemländerna. Och som ofta inte är särskilt välkomna där. Och dem ska ni SDare tvinga på unga svenska kvinnor. För att genomdriva er vansinniga hittepådefinition av ”svenskhet”. I integrationens namn. Ok, vad nytt tillför SD? Förutom nya nivåer av hänsynslösthet mot den svenska etniciteten? Mer integration, mer blandning, mer socialism. Det är vad SD är.

      Här är för övrigt ursprungsdokumentet:

      https://sd.se/wp-content/uploads/2017/10/Migrationspolitiska-inriktningsprogram-.pdf

     • Jag citerar SDs egna dokument. ”Plikt” är inte valfritt. De tänker alltså tvinga ihop unga svenskor med invandrare. Det står svart på vitt i deras dokument. Och själva syftet med det är att blanda bort oss svenskar. Det är alltså en ny version av Buss-Mias förslag att tvinga ihop svenska skolbarn med utlänningar. Fast här på en samhällsvid nivå. Är du läskunnig?

      ”Utöver att stärka det direkta samhällsbygget skapar denna form av medborgarplikter också naturliga arenor för möten med individer från andra delar av samhället än den egna. Social bakgrund,KÖN, ekonomisk ställning eller HÄRKOMSTingen sådan faktor tas hänsyn till vid mönstring eller efterföljande tjänst.”

      https://sd.se/wp-content/uploads/2017/10/Sammanh%C3%A5llningspolitiska-inriktningsprogram.pdf

     • Du kanske även borde nämna i vilket sammanhang det där är skrivet? Nämligen gällande obligatorisk värnplikt. samt att det gäller svenska medborgare, inget annat.

     • SD kommer ej genomföra återvandring så vi har miljoner utomeuropeer som är medborgare. SDs medborgarplikt gäller både män och kvinnor, som framgår av dokumentet. Och det nämns tydligt att det är för att blanda människor av olika kön och av olika härkomst. I den åldern när människor gifter sig med varandra. Syftet är alltså att blanda bort den svenska etniciteten. Vilket är fullt logiskt eftersom SD ej erkänner att det finns en svensk etnicitet.

      Medborgarplikten är integration med tvång. Att kalla sig ”konservativ” eller ”nationalism” och genomföra såna här sovjetiska förslag är faktiskt höjden av fräckhet. Det här är rena rama kommunismen. Och rena rama svenskfientligheten. Att du inte kan se det? Läs SDs dokument igen? Förstår du inte vad det betyder? Förstår du inte vad det är för någonting?

     • Din tolkning är inte samma sak som att det ”framkommer tydligt”. Var framkommer det att SD vill blanda män och kvinnor i värnplikten? På dig låter det som att svenska kvinnor ska tvingas duscha med invandrarmän!

     • Jag har skrivit HÄRKOMST och KÖN med stora bokstäver. Och fetat ”ingen hänsyn kommer tas. Men ok, jag postar citatet en gång till:

      ”Utöver att stärka det direkta samhällsbygget skapar denna form av medborgarplikter också naturliga arenor för möten med individer från andra delar av samhället än den egna. Social bakgrund,KÖN, ekonomisk ställning eller HÄRKOMSTingen sådan faktor tas hänsyn till vid mönstring eller efterföljande tjänst.”

      https://sd.se/wp-content/uploads/2017/10/Sammanh%C3%A5llningspolitiska-inriktningsprogram.pdf

     • Det betyder, enligt min tolkning, helt enkelt att värnplikten är obligatorisk, oavsett kön eller andra attribut. Men det säger ingenting om att kvinnor och män ska blandas. Värnplikt kan utföras på olika vis och sannolikt förstår även SD att man inte tvingar kvinnor till fysiskt krävande saker som ankommer på män.

     • INGEN HÄNSYN KOMMER TAS TILL VARE SIG KÖN ELLER HÄRKOMST VID VARE SIG MÖNSTRING ELLER EFTERFÖLJANDE TJÄNST.

      Det här är ju som att försöka diskutera med Jehovas.

      För övrigt. Det finns ingenting konservativt i det här förslaget överhuvudtaget. Det här är statsfascism. Tanken att medborgarna är till för staten. Och att medborgarna ej har rätt att välja sina egna lojaliteter eller hålla kvar vid etnicitet eller icke sanktionerad kultur. SD anser uppenbarligen att staten har rätt att tvinga medborgarna att integrera sig med varandra. I statens regi.

      Ett konservativt förslag till värnplikt hade utgått från behovet av militärt försvar. Istället för den här sociala ingenjörskonsten som vi ser i SDs förslag. Och själva tanken att tvinga kvinnor till samhällstjänst är så långt ifrån konservatismen man kan komma.

     • Jag tror att du komplicerar saker onödigt mycket. För mig är budskapet i den där formuleringen helt enkelt: ”Du kan inte vägra att delta i värnplikt med hänvisning till att du är kvinna, eller muslim”.
      Det är en förebyggande formulering för att minimera krav på särbehandling med hänvisning till t.ex. religion eller det tidigare hemlandets kultur.
      Sen vet vi även att SD vill stärka medborgarskapet. Man ska inte kunna bli svensk medborgare om man inte är beredd att accepterar svensk kultur och sedvänjor.

     • Ni SDare är inte konservativa. Och ni är inte nationalister. Ni är statsdyrkare.
      Alltså, om du inte förstår ondskan i det här förslaget. Om du inte förstår hur det är den absoluta motsatsen till både konservatism och nationalism. Jag vet inte vad jag ska säga. Du hittar på ursäkter för det här allteftersom. Med någon sorts blind barnatro. Eller totalt ointresse

 10. Samtliga partier är alldeles för ivriga att få in invandrare i politiken. De granskas inte alls som svenskar. Nästan alltid har det straffats sig. Och ju fler det blir ju oftare kommer det att hända.

  • agree och fantastiska karriärer gör de också, men det är klart en del försvinner ut ur rampljuset Jag har ofta undrat vad blir det av dem?

  • Så du tror att muslimerna ska ta över och svennebanan ska stå med mössan i näven? Tror du att ”finfolket” står med dito mössa? Sverige består ju inte av stackare och socialfall! OM det är så att överklassen har ngt att vinna på att Sverige blir muslimskt så blir det så………men jag har svårt att se det. Hur tänker du?

   • Om du med ”överklassen” menar framgångsrika inom näringslivet så är de dels portförbjudna från allt som har med politik att göra, och dels orienterade till utlandet och sina marknader. Det är den politiska adeln som har all makt i Sverige idag i form av politik, media och alla chefsposter i hela offentliga sektorn. Det är en extremt hårt likriktad sekt som alla likt Högsta Sovjet rabblar sina uppenbara lögner och meningslösheter bara för att visa sin lojalitet med regimen och den enda tillåtna åsikten.

    • Och dessa individer accepterar att Sverige blir muslimskt? Liksom i den världen är ”överklassen” helt maktlös. Tanten får klä sig i burka och ungarna får gå i koranskola. Är det sannolikt? Hur mkt pengar krävs det för att få folk med makt att finna sig i det?

     • De som gör bra karriärer i näringslivet, det riktiga näringslivet som inte parasiterar på offentlig sektor, tittar inte på TV. De jobbar internationellt. De ignorerar politik. De lägger all sin tid på jobbet. De vet inte och bryr sig inte. Det är synd för Sverige har många skickliga affärsmän och proffs i olika branscher som hade varit utmärkta politiska ledare, åtminstone i pensionsåldern när de kan ge sig tid åt sånt. Ian Wachtmeister är ett ensamt undantag, och varnande exempel för resten såsom han behandlades.

 11. Det är självklart att Liberalerna inte tycker om svart arbete.

  En möjlig lösning, som skulle kunna tillfredsställa alla parter, vore att döpa om det till ”färgat arbete” i stället.

  • Inget fel på landet, men politikerna som sitter vid makten, den nya allsmäktiga politiska adeln har vridit demokratin ur väljarnas händer och betraktar sig själv som Guds utvalda folk.
   Föraktet mot väljarna är kompakt.
   Alla dessa ljugarkonstnär packar på folk alla möjliga vidriga abnormiteter och förväntar att folkets ska lyda.
   Vi vet inte vårt eget bästa, det vet bara politiker.
   Vi få se i september – det är kanske sant, det är kanske lögn det också.

   • sosseriet kommer inte kliva ner oavsett valresultat.
    svenne knyter näven i fickan tills sista blodådern sprängs sen få han köa på akuten resten av århundradet.

 12. Birgitta Ohlsson, skrev en lång artikel i DN, där hon förespråkade undervisning redan på dagis om att homoäktenskap och diverse annat perversiteter är exakt lika normala som heterosexuella äktenskap!

 13. Han ”flydde” säkert från samma krig i Saudiarabien som syriern med tre fruar och 16 barn ”flydde” från. AfS vill att alla som fått asyl på felaktiga grunder skall utvisas.

 14. Vad gnäller ni om? ”Experterna” har sedan länge slagit fast att brott har inget att göra med gärningsmannens ursprung. Istället för att glädjas för ”mångfaldens” skull är ni griniga. Suck!
  Rösta rätt den här gången.

  • inte mycket, det stora bekymret är den bristande samsynen kring hur lagregler skall tolkas. Och kom ihåg den döda fisken börjar ruttna från huvudet och nedåt. lagregler kan inte helt ersätta en moralisk kompass som lider av missvisning på alla plan. kortsiktigt smartness har ersatt långsiktigt tänkande

 15. Varför skall inte en ”svart” man kunna anlita arbetskraft svart när en ”vit” man kan anlita arbetskraft vitt? Detta är ett klart fall för DO.

 16. Vissa skulle ha en rejäl spark i arslet av skonummer 52 ut ur politiken… Men så funkar det ju inte som det flesta redan vet

 17. Nu haglar skandalerna. Man måste få undra: vad är det för jävla människor som sitter i vår riksdag och regering?

 18. Kan inte ”liberalerna” arbeta för att ta bort möjligheterna för politiker att plundra folk på pengar med hjälp av en vansinnig lagstiftning?

 19. Syneförrättning i f. d folkhemmet Sverige alla stenar skall vändas på – stor som liten det kommer bli svettigt

 20. Ängsliga naiva godtrogna och rent ut sagt DUMMA partier som tycks tro att man vinner stora mängder röster om man pushar fram en ”nysvensk” till höga positioner….

  Då har man INTE lyssnat till vad verklighetens folk tycker…

  Inte minst Centerpartiet i Göteborg har i skrivande stund bittra erfarenheter av en välvillighet mot personer från andra kulturer

 21. Man har ju växt upp i Sverige med informationen att korruption knappt inte existerar. Nu vet man varför. Den har inte granskats. Sjuklöverpartierna ertappas gång på gång dag efter dag och man kan knappt se tydligare hur vissa kulturer inte passar in i ett samhällssystem när denne eritrean som politiker motarbetar samhällets grundpelare systematiskt. Snacka om att få in grus i maskineriet och bevis för att vissa kulturer ser samhället som motpart som ska utnyttjas. Tillochmed när man själv sägs vara en del av det.

 22. Han kanske skulle satsa på en karriär som skatteexpert.
  Många, av massimmigrationen hårdskattade svenskar, behöver hjälp med skattetrycket.

 23. Den som frågar Svenska myndigheter får svar.

  Medborgarskap är inte viktigt på de anställda, har fler myndigheter svarat; Migra, AF, osv.

 24. Detta är inte Naivitet, Dumhet eller annat smått.

  Sådant här pågår i hela samhällsapparaten och något styr det?

  Grönland blir varmare.

  Kanske kan Danmark bjuda in alla Svenskar som önskar fly Sverige, till Grönland?

 25. Jaha – Vad säger Liberalernas Järnlady och TTIP-förhandlare Cecila Malmström om detta?
  Ät detta Liberalernas ide om frihandel etc…frihet , rättvisa….
  Jag tycker bara det liknar Shithole-country stuket hela vägen….på alla nivåer inklusive det som EU-politrucken Malmström själv håller på med.

  Sharia Centern och Shithole-Liberalerna.Gott Folk..är det inte dags att vi dränerar träsket snart?

 26. Som polisen Peter Springare i Örebro sade:
  ”Man blir så trött”
  Man kan tillägga: Inte bara invandrandrare utan nu även s.k. folkvalda som i parti och minut avslöjas med ”fingrarna i syltburken”.

  Häxjakten på SD-politiker har på senare tid tagit en intressant vändning.

  Är det så att ”Svenne & Amanda, med information, ledsnat på PK-gängets svartmålning av SD och delar med sig av hur det går till i ”Sandlådan”?

  En intressant iakttagelse av annan karaktär:
  PO Nilssons, Dagens Industri, med god insyn i industri och fackföreningar:

  ”Efter valet i september tvingas både företagare och fackföreningar att ta kontakt med SD”

 27. Arbetsmarknadspolitisk talesman. Jo jag tackar jag. Inkompetens och korruption haglar över Sverige. Kraven på kompetens har sänkts till NOLL.

  Om jag vore en korrupt och transsexuell muslim så skulle jag få företräde till varenda jobb i Sverige även om jag hade en intelligens som en guldfisk. Det är nämligen höjden av politisk korrekthet att anställa just en sån person, och då särskilt i offentlig förvaltning eller inom politiska partier.

 28. Saudis har utvisat över hundratusen eritreaner. Israel har också utvisat folk från Eritrea.
  Varför ska Sverige ta emot dem?

 29. Tur att man inte blev politiker.Då hade man ju tillhört en skara som dessvärre är djupt underbegåvade i allmänhet……

 30. En ohederlig politiker???????
  Vem hade kunnat tänka sig det?
  Vart ska det sluta om vi inte längre kan lita på våra folkvalda?

 31. Här den bästa hemsidan som sammanfattar problemen. På startsidan får man på 5 min grepp på hela problematiken:

 32. Off topic:
  Fick SD-röstsedlar i brevlådan i morse, nu ligger de i en valurna. Kan snart hälla upp fredagsgroggen med gott samvete.

 33. Inte undra på att länder i Afrika aldrig har kunnat uppfinna något av betydelse att exportera. Om någon individ lyckas spara ihop ett kapital så investerar han dem genast i guldringar och blänkande skrytobjekt som han strutsar omkring med vilket tycks vara sed hos afrikanska diktatorer och många av de fåfänga afrikanerna. Kompetensen tycks bestå i att kunna skryta, fiffla och göra av med pengar på glitter.

  • Lite fel Helen. Afrika är Världens största exportör av Bankomatemigranter.
   Ingen kan konkurrera i det Gebitet !

 34. Låt oss titta på den ljusa sidan, denna skandal kommer att ge ytterligare 50 000/100 000 röster till de demokratiska svenskarna.

 35. Vilket förakt sju riksdagspartier visar mot svenska folket, svenska folket som i armod byggde upp Sverige till ett av världens bästa länder, nu visar sju riksdagspartier att de totalt nedvärderar svenska folkets enorma kompetens, sju riksdagspartier påstår enhälligt att invandrare ska rädda våra pensioner och vår välfärd, de sätter ingen tillförsikt till att det är svenska folket som ska rädda Sverige fast det är svenska folket som byggde Sverige, och 75% av Sveriges folk kan tänka sig rösta på dessa partier som föraktar de själva, SD 2018.

 36. Väldigt opassande att ha i riksdagen. Svårt att veta om L eller MP är de mest naiva. S gör sådant med ren ondska i baktanke, naturligtvis.

 37. Återigen en invandrarpolitiker som skyddas och omhuldas av oseriösa politiker. Dessutom, Birgitta Ohlsson anser jag vara galen och odemokratisk i allt hon gjort. Att L ens ha haft henne i partiet borde kosta dem riksdagsplatsen.

 38. Skandalerna och riksdagspolitikers bortglömda redovisningar
  är snart nyheter varje dag, alla rodnar dom och lovar bot och
  bättring för varje avslöjande.
  Kan det förhålla sig så att Svenska politiker börjar få tänjbart
  samvete, eller håller heder och ärlighet på att utrotas i dessa
  kretsar.

 39. Eritrea är ett sargat van skött land med en diktator som måste räknas som galen…finns likheter med Sverige…😭😭😭

 40. Trycker man upp ett budskap som säger att bakgrunden inte skall avgöra, då gäller det att man gjort en ordentlig bakgrundskontroll först!

  • Passar bra för L att vara nekrofiler. Dom är väl DÖ-kåta. Pedofiler är småkåta, och incest är den nya sällskapsleken för HELA familjen. Inget som är onaturligt med det i det nya spännande mångkulturella Sverige.

  • Lägg till ett par bokstäver i bokstavssjukdomen HBQT
   Ta gärna med tidelag när ni ändå håller på.
   Det kan bli HBQTNT
   N= Nekrofeli
   T= Tidelag.
   Det finns väl fler bokstäver som kan läggas dit.
   En del gillar ju skor.
   En del gillar träd.
   En del gillar gräs.
   Vilket [email protected] dårhus vi lever i.
   Kn_lla med vad fan ni vill men låt oss andar vara i fred från er.
   Jag och många med mig är inte intresserade av vad ni har för sexuell läggning.
   Ni är lika jobbiga som Jehovas vittnen.

 41. Skandal essen briserar nu i snabb takt.

  Liberalerna satsade allt på att ha en ”neger” som förstasidesperson och arbetsmarknadspolitisk talesman för att stoltsera med sin ”mångfaldsiver”.

  Men deras mångfaldsiver innehöll tydligen inte det faktum att alla människor har sina fel och brister.

  Även invandrare!

  Således måste alla säger alla bakgrundskontrolleras och även fortlöpande hållas under uppsikt.

  Det är inte som många tror på politikens vänsterkant att bakgrundskontroll av andra hudfärger än vita är en form av rasism.

  Alla sådana kontroller är till för att upprätthålla säkerheten och förtroendet både i liten och stor skala.

  Det blir nog en rolig stuga hos Ekobrottsmyndigheten när man skall smyga runt begreppet ”svartarbete” i detta fall.

  Tingsrätten glider undan sitt ansvar och lyder den tysta överenskommelsen att sådant som svenska medborgare garanterat straffas för slipper invandrare och speciellt icke vita sådana undan.

  I SDs Sverige är alla lika inför lagen.

  Förverkliga detta svenska folkhem genom att stödja SD i kommande val.

 42. Kasselstrand: ”Jag kan inte hitta någon skillnad mellan Moderaterna och Socialdemokraterna i den här valrörelsen. Inte en enda. De vill ingenting, de vill bara få den här valrörelsen överstökad.”

  Situationen i Sverige är samma som i USA senast. När ärke-republikanen president Bush Sr sa att han stödde ”demokraten” Hillary Clinton. Globalismen(NWO) är deras gemensamma nämnare.

 43. I Sverige är det skattesmitarna som är vinnare. De som undrar vad fan man får för skattepengarna kallas rasister. Om vi ska överleva så är det svartjobb som gäller.

 44. Finländska försvaret hade bestämt att börja servera vegetarisk mat en gång i veckan, sedan fick försvarsministern Jussi Niinistö (Blå framtid) vetskap om planerna. Ingen armé kan slåss på linssoppa, säger Niinistö och stoppar planerna, nu kräver han försvaret på en förklaring. Heja Finland, ordning och reda på finska politiker, Niinistö presterar ensam mer än vad någon sjuklöverregeringar någonsin gjort i Sverige.

  • Tja! Ärtor med fläsk-/nötbitar gjorde Romerska armén till dåtida tuffaste. Romarna serverade även linssoppa med fläsk-/nötbitar. Utan kött är soppa värdelöst och hjärnan upphör att fungera ”normalt” efter ett tag på den kosten. Det visste Romarna.

   • Är det inte omega-3-fettsyran DHA som hjärnan sägs behöva? För att kött ska ge betydelsefulla mängder av det måste det väl vara gräsätande djur? Vanligt budgetkött hjälper nog inte hjärnan mer än veganmat gör.

    • ”-sägs behöva-”! Veganrörelsen (sponsrad av ”bigfood”) etc smyger in sådana påståenden lite överallt. Oavsett typ av kött, så skall köttet vara RIKT på fett. Det är fettet som gör susen hos hjärnan. Och tro inga påståenden om att ”fett” är skadligt. Däremot är s k transfetter (konstgjorda fetter) dödligt skadliga och hög grad av användning av SOCKER dödligt. Använd t ex inga energidrycker!

 45. Att Kunta-Kintes ”broder” skall ha haft en SÅÅÅÅ oerhört hög kompetens om Sveriges arbetsmarknad, det är ju så MAKALÖST IDIOTISKT så att jag baxnar! Den bortre gränsen för PK-idiotin flyttades ett par dm till…

 46. OT Åkesson attackerad men tycks helt ok

  ”Jävla rasist”, ropade en man när han tog sig förbi avspärrningarna på Våghustorget i Örebro där SD-ledaren Jimmie Åkesson höll torgmöte i Örebro på fredagen. Livvakter från Säpo tvingades ingripa under tumultet, rapporterar lokaltidningen Nerikes Allehanda.

  Attacken inträffade när Åkesson intervjuades av lokaltidningen och efteråt ska partiledaren varit skärrad över det som hände.

  – Det är patetiskt som de håller på. Jag har aldrig sett något liknande, säger han till tidningen.

  Säpo-vakterna har även tvingats ingripa mot en kvinna på platsen, enligt samma tidning. Polisområdeskommunikatör Anders Sjöberg säger till Nyheter Idag att det kan ha varit mamman till den ”yngling” som attackerade Åkesson. Hon är nu misstänkt för ohörsamhet mot ordningsmakten eftersom hon också befann sig innanför avspärrningarna.

  Den unga mannen identifierades och avvisades sedan från platsen. Han är anmäld för misshandel alternativt våld mot tjänsteman, eftersom han gjorde motstånd när han blev omhändertagen.

  – Han utövade det mot en polisman som han vevade till i samband med att vi skulle avvisa honom, säger Anders Sjöberg.

  Anledningen till att han inte greps var för att det inte fanns några ”gripandeskäl”, enligt Anders Sjöberg, bland annat för att man bedömer att brottet inte kan fortsätta.

  Bilder från platsen, som Nerikes Allehanda publicerar, visar att det var mycket folk samlade för att lyssna på politikern. Nyheter Idag söker Sverigedemokraterna för en kommentar om det inträffade’

  • ”Han hyllar den nuvarande regeringens flyktingpolitik, som han ser som en åtstramning och att det varit ”absolut nödvändigt att gå i den riktningen”

   Men vilket SKÄMT! Vem sväljer detta?!

 47. ”Said Abdu har nyligen blivit Liberalernas arbetsmarknadspolitiske talesperson.
  Den 32-årige mannen med eritreansk bakgrund som kom till Sverige från Saudiarabien ”

  Nej nu går skam på torra land. En 32-årig MENA-person som arbetsmarknadspolitisk talas man i Sverige.???? Har Liberalerna havererat totalt? Hoppas L får mindre än 4% i valet.

 48. Gång på gång kommer det upp. Varför tar bankerna bort bankfacken ingen som undrar över det. Det är som invandrartjejen helt naturligt sa vid frukosten på jobbet. Vi hämtade 250000kr i bankfacket när vi skulle köpa nytt kök. Jag har aldrig köpt ett kök för dom pengarna. Hennes gubbe har eget företag. Skatterna är som våldtäkterna ingår i kulturen. Så det får inte diskuteras utan hon var svensk egentligen o hennes man då är det sant och får nämnas.

 49. Hur gör den där polygamisten med fyra fruar. Följer han med in i valbåset och övervakar att allt går rätt till. Det verkar finnas fler valövervakare än de två från OSSE. Heja Sverige.

 50. Dina handlingar avgör din framtid. Dina tidigare handlingar visas även i din bakgrund. Och ens bakgrund avgör även ens handlingar till stor del. Så en persons bakgrund avgör oftast personens framtid. Det behöver inte vara så, men nu var det så

 51. Som om SÄPO skulle ha tid med trams…ja jisses våra invandrare borde verkligen lära sig om hur det svenska samhället fungerar!

 52. SVD / SIFO: (24 Aug 2018)

  Sverigedemokraterna: 18,6 (18,7)
  Moderaterna: 17,6 (19,4)
  Liberalerna: 5,9 (5,1)
  Centerpartiet: 10,3 (9,5)
  Kristdemokraterna: 4,7 (4,2)
  Miljöpartiet: 6,1 (6,5)
  Socialdemokraterna: 25,4 (25,2)
  Vänsterpartiet: 9,5 (9,3)
  Övriga: 2,0 (2,3)

 53. Det Är rent åt he att Invandrare skall kunna syssla med Politik i vårt Svenska Land UTAN att ha deltagit på den Verkliga Arbets Marknaden och Lärt hur det FUNGERAR i minst 5-10 år först…innan deras Politiska åsikt kavlas ut bland oss…!

  EN klar FÖRÄNDRING behövs dir efter Valet…

 54. I den dom jag har tillgång till, gällande mannen med åtta identiteter, kan man läsa: ”Migrationsverket har yttrat sig i målet. Av yttrande framgår att NN har figurerat under i vart fall sex olika identiteter i de underlag som tillsänts Migrationsverket och att personens familjeförhållanden inte är kända.” Domen föll 2016-03-07.

  Jag mejlar Migrationsverket och frågar varför de låter det här fortgå. Vad gör man för att förhindra problematiken med personer med olika identiteter? Svaret: ”Detta är en fråga där lagstiftaren ska föra diskussion kring hur mycket integritetskränkande åtgärder de vill ha.”

  https://www.svd.se/samma-person-atta-identiteter
  Det förklarar nog varför lyxbilar i Sverige ofta framförs av våra nya gäster.
  Åtta identiteter med åtföljande bankomatkort och frikostiga bidrag ……

 55. Bilden är ett rent skräck exempel. Hade som besuttit någon klockhet alls så hade dom förstått ordspråket ”för att veta vart du ska måste du veta vad du kommer ifrån”. Men det vet väl afrikanen, det är därför han ska in i riksdagen. För att ösa ur köttgrytorna.

 56. Ebba Åkerlunds pappa intervjuades nyligen.

  Han går varje morgon och kväll till hennes grav för att säga godmorgon och godkväll. Fruktansvärt öde. En skugga av en man.

  Hur många fler innan männen i Sverige tar sig i kragen.
  AfS Inger hopp. De tar inte skit.
  https://youtu.be/-wVzSV-GOsg

  • Låt oss alla Sverigevänner ta oss i kragen och gå och rösta för Ebbas skull. Res er från Bingolotto-sofforna och gå och rösta.

 57. ”Din bakgrund ska inte avgöra din framtid.”
  Nä, meriter verkar Liberalerna inte alls bry sig om när de rekryterar.

 58. OT..

  Sverige låter muslimer bygga ”regementen” i snart var Svensk stad..

  Fritt översatt betyder regemente i denna text moské..

  • Kristna har däremot inget rätt att bygga Kyrkor i Saudiaraben. Förföljelserna mot kristna i muslimska länder är fruktansvärd. Snart är det Sveriges tur.

  • ”The mosques are our barracks,the domes our helmets,the minarets our bayonets and the faithful our soldiers” – Recep Taqqip Erdogan.

 59. Ännu en av alla dessa invandrare som är stora i käften,gapiga och tror sig stå över värdfolkets regler och lagar. Dessa har ockuperat Sverige.

 60. Väntetiden för barn till BUP blir allt längre. Detta medan partier som Liberaler och Centern vill ha öppna gränser för vuxna ”barn”. Man kväljs över dessa falska profeter. Ni kommer att bli dömda för ert svek mot barnen.

  • inavlat överallt på våra institut, inte bara barn o ungdom.
   särskolan är full, överallt inom psykatrin är det fullt av inavlat smuts utifrån kostar oss enorma pengar för omhändertagande av utomeuropeiskt folk.

   allt är kopplat till ekonomi i det system vi för närvarande lever under och framtaget för svenska förhållanden, det var aldrig på tapeten att vi skulle härbärga generationer av främlingar som genom sin obefintliga skatt aldrig blir närande.. systemkraschen närmar sej när vi fokuserar våra kostnader på främlingar istället för svenskar.

 61. Korruptionen i länderna i nordöstra Afrika såsom Eritrea tillhör de högsta i världen. Han följer bara sitt hemlands kultur, vilket svenska PK eliten tycker är ”spännande”.

 62. ”Är det förenligt med uppdrag som riksdagsledamot för Liberalerna att använda sig av svart arbete generellt?

  – Jag skulle inte tro det, men det beror på omständigheter.”

  Hur i h-e kan det någonsin vara acceptabelt med svart arbetskraft för ett parti? Det är ju att säga att som riksdagsledamot är det OK att bryta mot den skattelagstiftningen man själv står bakom. Det blev nog lite knasigt där på pressavdelningen…

  • Hon var väl osäker på om han menade en importerad kolbit eller taxfree arbetare.
   Kan lätt bli så. Svenska kan vara svårt för vissa.

 63. Rensa upp i ”kultur-träsket”!! Är det inte bara ”vanlig kriminalitet” de göder vårt land med utan de goda partierna gynnar även MENA och Afrikansk ”sofistikerad skit”! Nu får det vara nog!

 64. Som jag sagt i över ett decennium, ju fler ’invandrare’ vi memar in i fiendernas partier, desto mer skadas partierna av diverse skandaler! Och nu finns det alternativmedia som kan rapportera om verkligheten.

 65. En av oändligt många invällande skattesmitande arbetsskygga mörka krafter.
  Det ser riktigt mörkt ut på Liberalernas avbytarbänk, riktikgt kolsvart, Björklund står där naken, snön lyser svart på taken, skymningen är kommen, endast SD är vaken.
  ÄSS DE !😊

 66. ”Han ville slippa betala skatt och arbetsgivaravgift”

  Klart fan, man importera invandring från U-länderna för man vill ha slavar, man vill ha stora klassklyftor, göra stora lönedumpningar, dålig löneutveckling o.s.v.

 67. Alltså – i princip – oavsett ursprung av utom-europeisk invandrare – som äger kiosk, butik, restaurang – jag lovar, alla gnäller över alla våra regler, speciellt våra SKATTE-regler och HYGIEN-regler… De vill kunna stå o grilla i gatuhörnet o sälja sina kebabs o wraps utan att nån jäkel från miljö o hälsa dyker upp och pekar finger o säger att deras försäljningsställe är fel… o de vill definitivt inte inte veta av en av skatteverkets pellar ska kontrollera deras kassa-apparat!!

  SÅ för att främja integrationen så ska vi skita i miljö o hälsa och skatter!! Japp… sen måste vi svenskar lära oss att PRUTA!!

 68. Listan fylls på med ”pensionsräddare” med grumliga agendor inom politiken.
  ”Grattis” Sverige.

  SD 2018 för oss som vill Sverige väl..

 69. Riksdagsledamot med 65.400 i månadsarvode PLUS en massa skattefria ersättningar, borde kunna ta 23.500 kr ur egen plånbok utan knot. Ändå ska det trixas och fifflas. Uppenbarligen är arvoden viktigare än laglydnad, närvaro och övertygelse.
  Samtliga statsråd, riksdagsledamöter, landstingsråd och kommunalråd borde särskilt skattegranskas varje år samt avkrävas förklaring gällande dyra tjänsteresor där överkostnad borde kunna anses vara beskattningsbar förmån.

  • ni får inte vara blonda och blåögda utan ni ska alla bli bruna genom massinvandring från Afrika – vilket jag och mitt folk driver på för vi ska bestämma över er i fortsättningen!! hälsningar Birgitta och Spectre mfl-

 70. Hmm.. Svensk förvaltning kommer om några år att styras av rena dumhuvuden, och av Klaner som prioriterar sina egna intressen osv.

  Tänk att som Svensk mötas av ett tandlöst troll hos försäkringskassan med beskedet att du får inte en spänn, trots att du betalat skatt i hela ditt liv….

  • Visst är det så. Kulturen i de länder varifrån invandrarna kommer är i det närmaste till 100% präglad av korruption. Då är det inte alls konstigt om de tar med sig den kulturen till Sverige.

   • I MENA bygger vardagen på att statsmakten försöker lura dig och du försöker lura den.
    Det har de med sig från bröstmjölken sedan generationer.

 71. Är det inte förbjudet och brottsligt att anlita svart arbetskraft på det sätt som Birgitta Ohlssons favoritpolitiker inom samma parti gör?

  Varför agerar liberalernas toppolitiker så här och varför är det så viktigt för Birgitta Ohlsson att stödja en misstänkt skumraskpolitiker inom det egna partiet Liberalerna?

 72. ”Din bakgrund ska inte avgöra din framtid”
  Nej, men ska hans bakgrund avgöra vår framtid?
  Vi föredrar nog att hans bakgrund avgör hans framtid så att vi kan få den framtid vi förtjänar.

 73. Aktuellt ikväll: NMR vill avskaffa demokratin. Hur kan det vara tillåtet?

  På vilket sätt vill NMR avskaffa demokratin? Kan någon förklara det för mig?

 74. Vilken regel bröt min kommentar mot eftersom den togs bort? Det är ju sant att judinnan Birgitta Ohlsson vill avskaffa Sverige, det finns massor av källor på det.

 75. Birgitta Ohlsson och Veronica Palm, de mest frekventa inbjudna i soffan på TV4. Och vad har vi lärt oss av detta. Sverige kan idag mer eller mindre liknas vid ett mentalsjukhus, det är nog också så man ser på Sverige idag internationellt.

  • Den arbetskraften lär det nog vara svårt att få upp på ett tak. Möjligtvis med en balkongflygande frihetsälskande kvinna .

 76. Får gratulera de Liberala med en bra och demonstrativ valkampanj där de visar hur man ska vara företagsam och ta sig framåt. Som arbetsgivare gäller det att göra som man vill. Och så vill Liberalerna ha en aktiverande politik också för dem som har jobb- man ska inte bara slita ihjäl sig medan varje arbetsprestation mäts med kalkylblad för sin effektivitet, utan man ska också aktivera sig när det gäller att få sin lön, bl.a. genom att sköta en massa domstolsärenden… Liberalerna har och visat vad de tycker om skatt och vad de tycker om lagstiftning…

 77. Liberalism innebär individuell frihet…..ursprungligen.
  Den ”Svenska” versionen som Korpral Björklund står för innebär individuell tvångsförvaltning.
  Dåtidens Folkparti var ett parti för vårt folk – Dagenns Liberaler är ett parti för alla andra folk.
  Jag älskar mitt Svenska folk
  Jag röstar på Sverigevännerna Sverigedemokraterna.
  Enkelt.

 78. FP verka har svårt att få in bra politiker i sina led. Man plockar in småfifflande små företagare tll olika projekt, det blir pankaka

 79. Tvivlade tidigare på att Afs skulle komma in i riksdagen, redan i år, men nu när SD
  har backat i viktiga frågor som till exempel återvandringen och att man också vill dubbla antalet kvotflyktingar, så är jag nu övertygad att man kommer att plocka tillräckligt med röster från SD, för att komma över riksdagsspärren. Tror att Afs kommer hamna runt 4,5 – 5,5 % av rösterna

  • Gött snack, har samma känsla. Glöm inte beställa gratis valsedlar på deras hemsida – för säkerhetens skull. Beställde själv hem 10 stycken igår.

  • .
   Inte tro ,,,,,

   – VI – ska se till att Rädda Barnens Framtid . Eller hur ,,,,,,,,, .
   .
   >> Koran – Krigarna << , SKA ut ur Sverige . Eller hur ,,,,,,, .
   .

 80. OT: Den censurivrande antivita terroranknytna organisationen ADL har i ett uttalande attackerat USA:s president för att han visat sympati för de Sydafrikanska boernas situation. Att en president kan känna empati med att vita människor massmördas och får sina gårdar beslagtagna är mer än vad denna vithatande folkmordsvurmande intressegrupp står ut med. ADL är också en av de organisationer som fått i uppdrad att cencurera YouTube.

  https://rightoftheright.com/jews-at-adl-attack-trump-for-showing-sympaty-for-white-south-africans/

  • Har du läst vad artikeln handlar om ? Du får inte skriva i berusat tillstånd på grund av respekt till andra seriösa läsare.

 81. Tips till alla som vill starta eget. På rekommendation från en kollega i Kalifornien, avskaffade vi timdebitering och införde kostnaden 10.000 kronor per dag, med beskedet till kunden var att ”vi löser ert problem” Resurserna som behöver sättas in, är vår huvudvärk. En kund som nappade på detta var exempelvis SJ-

 82. Kunde lika gärna varit hos SD där bullshittet ”allas lika värde” också gäller. Said Abdu och hans gelikar har inget i svensk politik att göra. De har ingen talan i Sverige vad än Mattias ”helIdioten Karlsson säger

 83. Man vet ju fan inte om man ska skratta, gråta, skrika, eller spy, på svensk polis ibland. Ja menar, ”fotsoldaterna” gör nog absolut det yttersta dom kan, men man håller ju på att bli tokig ibland när man läser om överfallsvåldtäkter och när polisen reflexmässigt går ut med att; vi söker en man, cirka 1,80cm lång med mörk jacka. Jaha, säger folk…det stämmer ju precis in på ungefär 50% av hela jävla befolkningen i stan. Så polisen säger; ”vi vill inte gå ut med ett direkt signalement för att inte ”förstöra & skada” eventuella vittnesbilder”.

  Sen går det typ 2 jävla år, och polisen går då ut med ytterligare signalement, med ursäkten att; ”tidigare vittnesuppgifter har inte gett tillräcklig information”. Så nu tycker dom att 2 jvla år senare så ska dom lyckas skramla fram en gärnings man med ett signalement dom satt och höll på 2 år tidigare…..Dra för fan åt heeelvete!!!!!!

 84. Bilden påminner om Pippi Långstrump historia, men mardrömmen är verklighet att dessa tokiga rättspsykfall gör rovdrift på svenska människor och svenskars egendom.

  • Ja, en vanlig infödd svensk med svenska rötter hade, av tingsrätten, dömts hårdare, troligen till fängelsestraff. Det daltas alltid med invandrare och med de som har sina biologiska rötter i fjärran länder. Detta är ett direkt resultat av 7-klöverns galna asyl- och invandringspolitik.
   /CC

  • Han är muslim från Afrika som lämnade Saudi Arabien för bidrag landet.
   800 000 sådana kom de senaste åren. Det är faktiskt irrelevant att han är en eger. De vita Irakierna,Palestinerna eller vad alla Araber numera kallas är lika smarta som dem. Vill ha ett bättre liv för ringa insats. Det är faktiskt inte deras fel, det är svenska (?) politiker som har skapat ett sådant system. Nu försöker L fiska röster bland deras landsmän. Kopierar Centern. Man kan spy för mindre.

 85. Eritreanska tänk där:) Nåja… Så här kommer framtiden se ut som Svenska folket 75% har röstat fram. Minoritet blir majoritet, nästa svart bygge blir en moske och då klagar 75%…märklig folk.

 86. Vet ni vad som är det ABSOLUT icke överraskande i detta fall???…jo, det är att Birgitta Ohlsson står bredvid han på fotot!!!

 87. Partierna är väl desperata på att få in några muslimer var att visa upp, annars kan de muslimska väljarna bli svåra att nå. Man tar de stolpskott man kan få.

  • .
   Det tråkiga i kråksången är att det INTE är en ’muslim ’ , man väljer som kutterSmycke , utan en —- KoranKrigare .
   .
   ” ! Mamma , måste jag leva efter ShariaLagarna ,,,,,,,,, ”.
   .

  • I Kulturhuset kommer alla partier att ställa upp med arabisk-talade företrädare så att de arabiska väljarna kan ta ställning til vad de ska rösta på. Är det bara jag som känner obehag inför denna nyhet?

 88. Ännu än skandal påväg att nystas upp hos sossarna? Ligger dock låååååångt ner i nyhetsflödet hos Aftonbladet som förmodligen hoppas att det inte uppmärksammas. Hultqvist och Löfven vägrar svara på frågor.

  ”– Kopplingen mellan ett privat familjeföretag i försvarslobbybranschen och försvarsministern själv är djupt suspekt och signalerar frågetecken.”

  ”Om Peter Hultqvist inte vågar ställa sig framför media och ge tydliga svar anser Tobias Billström att man inte kan utesluta att det kan finnas ännu mer som inte har uppdagats.

  – Både försvarsministern och statsminister måste vara tydligare om vad som egentligen har hänt. Så var fallet också i Transportstyrelsen. Man förde inte informationen vidare till andra instanser, i synnerhet inte till statsministern.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7lArRK/billstrom-rasar-mot-forsvarsministern-vi-behover-fa-veta

 89. Liberalernas Anosheh ? på frågan om det är förenligt med svart arbete ” Skulle inte tro det , men det beror på omständigheter”
  Vadå – bero på omständigheter…..? Jösses vilka spån, och dessa sitter med påverkande makt i Sverige.

  SD 2018

 90. ”Påverka verka valet har blivit det nya moderordet” .. Hoppas ekobrott utreder det här och L ta bort honom ifrån valsedeln. Han är olämplig att skicka till riksdagen

 91. ”Din bakgrund skall inte påverka din framtid”

  Såvida det inte är SD eller någon som för länge sedan sagt något icke genomtänkt om utlänningar, då skall ”din bakgrund” för all framtid vara brännmärkt i pannan och du skall bli bespottat och mobbad…

 92. Snart är det val och det har fått mig att fundera extra mycket. Kanske står jag inför ett dilemma. Om min fru är från Japan (vilket är ett land vars medborgare är som fromma lamm och knappast ägnar sig åt att bränna bilar eller våldta i Sverige) och jag själv är genuint svensk (min hela släkt kommer från Sverige) och jag och min fru bor här i Sverige. Ja vi har t o m barn som är födda här i Sverige och har svenskt pass. Då är min fundering den här:

  Jag är så trött på vad Sverige har blivit. Fruktansvärt trött. Det är ett sådant fokus på att ta in personer från mellan östern och norra afrika samt Afghanistan. Jag anser att det är dessa personer som förstör här i Sverige (inte alla, men många). Nu är det som sagt val och det får mig att fundera en extra gång. Min fru och den nation som hon kommer från (Japan) har inte gjort ett dyft för att på något sätt försämra Sverige. Därmed anser jag att det är fel att beskylla alla invandrare i Sverige som att de var en och samma. Jag tycker att man måste kunna se nyanser. Dock vill jag sätta stopp för detta irriterande fokus på Islam i Sverige. Samtidigt vill jag inte att min fru ska på något sätt drabbas. Jag är rädd för att om jag lägger en röst på SD att det också får en konsekvens för min fru. Jag vill lägga min röst på SD pga. fokuset på Islam i Sverige mm. men jag vill inte att min japanska fru ska drabbas. Kan jag få vägledning här på vilket sätt det inte skulle drabba min fru om jag lägger min röst på SD. Vilka är argumenten?

  Om SD kan garantera att människor från – Japan, Korea, Taiwan, Kina, Thailand, Filippinerna, Vietnam, länderna söder om Sahara, Australien, USA, Canada, mm. – inte drabbas på något sätt av att SD tar makten, ja då kommer jag givetvis lägga min röst på SD. Det är människorna (inte alla, men många) från mellan östern, norra afrika, Afghanistan som har värderingar som inte passar med svensk kultur och de vill jag ska drabbas och begränsas från att komma in i Sverige. Gärna skickas tillbaka. Så får jag höra argumenten för att jag ska rösta på SD trots att min fru är japanska boendes i Sverige.

  • Jag tror inte att du behöver vara orolig. Hitler utnämnde japanerna till ”hedersarier”. Vem kan gå emot en sådan visdom?

   • Okej låter bra. Dock har jag en del vänner som ställer sig själva samma fråga. De vill rösta på SD men de är gifta med kvinnor från andra länder. Om SD kan garantera att människor från – Japan, Korea, Taiwan, Kina, Thailand, Filippinerna, Vietnam, länderna söder om Sahara, Australien, USA, Canada, mm. – inte drabbas på något sätt av att SD tar makten då kommer jag absolut att rösta på SD!

    Det här tycker jag är något som SD borde lyfta fram och försäkra då jag tror att de skulle få ännu fler röster om de gjorde klart detta!

    • Kina? Gula faran. Huga. Filippiner kan ju vara bra som hjälp i hushållet. Men folk från Sub-Sahara? Du måste skämta!

     Allvarligt talat så har väl SD sagt att de vill ha ett totalstopp för all flyktinginvandring från fjärran länder medan de välkomnar invandring av kvalificerad arbetskraft i ordnade former. Det är väl OK?

     • Gula faran? Seriöst, är det din syn att personer från Filippinerna endast duger som hjälp i hushållet? Sub-Sahara, vilka fel menar du att människorna där har?

      Så du menar att kvalificerad arbetskraft inte kommer från t ex Japan eller Kina? Det är väl dessa länder som har utvecklats bäst av alla på senare år.

     • Du svarar ju inte på frågan. Menar du att kvalificerad arbetskraft inte kommer från Japan eller Kina?

      Du skickar en länk med mörka människor. Är det ditt svar för sub sahara. Hur vet du var dessa människor kommer från? Hur som helst. Jag kanske inte var tillräckligt tydlig. Personer från Namibia, Angola, Mozambique, Tanzania, Kenya, Uganda, Botswana, Syd Afrika, Lesotho, Zambia, Zimbabwe, Malawi ser jag inte som ett större problem.

   • Min fru har inte blivit svensk medborgare än så hon får inte rösta. Hade hon kunnat rösta då hade hon också röstat på SD. Jag vill bara inte att hon ska drabbas negativt längre fram.

  • Hej, jag vet inte varifrån du fått så märkliga idéer om att SD skulle vilja skicka tillbaka invandrare som är integrerade och kompetenta att bidra till Sverige.

   • Okej, om du säger att det är så är det ju bra. Skulle dock vara bättre om du kan hänvisa med referenser för det som du skriver.

    • Det är svårt att hänvisa till något som aldrig sagts! Jag har följt SD i 10 år och har aldrig hört talas om att skötsamma invandrare på något vis skulle riskera att bli utvisade. Tvärtom betonas att det är kriminella invandrare som ska kunna utvisas i betydligt högre utsträckning än idag. Det handlar nästan alltid om asylinvandrare, alltså inte den form av invandring från östasiatiska och sydostasiatiska länder som du nämner.

     • Säger du det så… 😉

      Men jag förutsätter förstås att du är medveten om att tidshorisonten 10 år är strategiskt vald och att det du säger inte hade varit sant om den exempelvis istället varit ”under Åkessons tid i partiet”.

      Så här kunde man läsa i SD:s partiprogram 1996. Då var Åkesson medlem sedan ett år tillbaka och det var året innan Åkesson tog plats som suppleant i partistyrelsen. Resonemanget gäller enligt programmet dem utan ”tydlig västerländsk härstamning”. Exempelvis en japansk fru.

      ”Stora resurser måste avsättas för att skapa förutsättningar för att de etniska främlingar som invandrat till vårt land efter 1970 skall kunna återvända till sina respektive hemländer. Betalning för återresan och en schablonersättning för sex månaders uppehälle i hemlandet skall utgå till dem som repatrieras. Äktenskap med svensk medborgare medför inget undantag från repatriering. ”

      Det är därför den här diskussionen kommer upp med jämna mellanrum. Att Åkesson så sent som i år svängt sig med fraser som ”där de hör hemma” gör inte saken bättre.

      Om de historiska perspektiven är relevanta när det gäller andra partier så bör kanske det gälla för SD också. Eller hur?

     • Dumheter. Jag behöver inte alls ta ställning till något annat än hur partiet sett ut sedan jag upptäckte partiet. Och det råkar vara 10 år sedan, och har alltså inget med ”strategi” att göra. Om SD stått för såna ståndpunkter som du citerar från 1996, skulle partiet inte ha intresserat mig alls.
      Du glömmer, behändigt nog, att nämna möjligheten att det kanske var t.ex. Åkessons inträde i SD och fortsatta inflytande som gjorde att SD ändrade riktning där?

 93. Igår låg valsedlar från SD och ett valnummer av SD-Kuriren i brevlådan. SD levererar seriös valinformation och service i en klass för sig, det som kommer från de andra partierna liknar mest reklam för semesterresor eller nåt liknande. Flinande människor och ”Vi vill göra Sverige bättre” eller andra floskler. Bra jobbat SD.

 94. Åter igen visar politikerna vilken smörja dom snackar,gör själva precis tvärtemot sina politiska ”budskap”

 95. Så är de där gossarna – dem som nu de flesta av 7-klöverpartierna vill stoppa kritiken emot, genom att lagstifta om rasism och förbjuda våldsbejakande organisationer. Närmast får man se det som ett försök att stoppa NMR. För syns skull lägger man då också till våldsbejakande islamsk terrorism.

  Men dock får man inte bort åsikter och tankar genom att lagstifta.
  Massinvandringen har blivit till ett odrägligt monster att motviljan inte kan lagstiftas bort.
  Vill man ändra på det gör man det lämpligast med att ändra migrationspolitiken åt det sundare hållet. Dvs. inget mer mottagande av svarta som måste ha sin försörjning genom bidrag.

 96. Vet vi varför liberalernas toppnamn Birgitta Ohlsson kampanjar för en misstänkt skattefifflare? Är svartarbete och skattefiffel så omtyckt hos liberalerna att man använder det som en del i valkampanjandet?

  • Kanske finns väldigt många svartjobbare? Vi vanliga tråkmånsar betalar skatt och kniper näbb och vi har lite insikt om hur det ser ut vad gäller hallikar, knark och svartjobbare etc. Antagligen finns en GIGANTISK arbetsmarknad där ingen betalar skatt men rösta får dom kanske?

 97. De här tänker strunta i hur vi röstar i september. Så vi får likt förbannat clowner och idioter i styret i fyra år till.

  • Så sant, Men för att få ett skifte i politiken så finns förstunden inget allternativ än att rösta på SD. Vi får vänta tills AFS blir större och det är inte i detta val tyvärr.

    • AFS tid kommer, men dom har inte en chans i detta val, dom kom in för sent. Men om fyra år så kan man nog räkna in dom.

     • .
      .
      ‼️ skitSnack .

      Om / innom 4år , har ” KoranKrigarna ” förstört Sverige —- totalt .
      .
      .

     • Det inkluderar inte FI. AfS dominerar sociala media. Medborgerlig Samling och t.o.m. det uppkopplade Piratpartiet är helt osynliga där. Invandringen är den viktigaste valfrågan för väljarna. Dina gamla PK-argument skadar SD ytterligare. Och er intetsägande Lindex-reklam till valaffischer hjälper er inte heller. SD har en inkompetent partiledning. Lever av att ha haft monopol på invandringsfrågan, but no more.

     • Sverige håller på att brinna upp och ni AfS:are är bara alltför tjänstvilliga att hälla på mer bensin i brasan….Tack o lov verkar SD ha krafter nog för att ta hand om alla sorters förrädare; från vänsterkanten till högerkanten.
      SD 2018! SD Nyval! SD 2022! SD Nyval! SD 2026! SD FOREVER!!!

     • För de som dyrkar sin Parteienführer och skiter i förd politik. SD står till vänster om socialdemokraterna i invandringsfrågan. SD går till val på att fördubbla den kvotinvandring som sosseregeringen i Danmark helt har stoppat. Det är SDs totalitarism och paranoja inom det egna partiet som har skapat AfS. trÅkesson klarar inte ens av att samarbeta med sina egna ledande företrädare.

      Kommunala SD-politiker får vänta månader på att deras personvalsaffischer ska ”godkännas” av den paranoida SD-toppen centralt. Helt mot demokratin eftersom kommunal politik ska väljas helt oberoende av resten av landet. SD bedriver en katastrofal valrörelse. Synd om partiets gräsrötter. Tur för dem att AfS bara ställer upp i Riksdagsvalet.

     • Hur kan det skada SD, jag säger bara att det är det allternativet i detta val. Asf kommer bli större det tror jag med och kan påverka debatten i rätt riktning Och det är bra. SD kan onekligen bli största partiet i år så hur skadar det SD?

 98. Egentligen så blir man så FÖRBANNAD så man vet inte vad man ska säga.. Vi har feministfjollor i landet som tycker att vi ska ”ta om, och krama ISIS ”resenärer” eftersom dom ”genomgått en traumatisk upplevelse”. Man har fan slut på galla att spy på dom….så man kan bara öppna munnen och…

  Vi har alltså politiker i detta land som tycker att ”det enda rätta” är att ”ge vård” till as som bränt folk levande i stålburar, personer som långsamt sågat av halsen och huvudet på människor, och sen staplat upp huvudena runt en rondell i staden dom erövrat. Svenska feminists/kommunister kallar dom iIS-resenärer” …..nää, jag slutar där….orden flyr mig.

 99. Detta är ett parti dom drar till dig knäppskallar, vilket till stor del beror på att många av deras ledande företrädare är globaliater med hybris.

  I Göteborg går man exempelvis till val på slagorden ”Jalla Göteborg” – vad säger det om markkontakten?

  • Det är ett parti som DRAR IN knäppgökar till sig. Ett parti vars kärnväljare utgörs av självmedicinerande psykiatriker och deras patienter.

 100. OT:
  ”Inbrott på vattenverk i Sala kan vara sabotage – Säpo har kopplats in”
  https://www.salaallehanda.com/artikel/vastmanland/sala/inbrott-pa-vattenverk-i-sala-kan-vara-sabotage-sapo-har-kopplats-in
  Det här känns inte helt stabilt. Det är rimligtvis inte särskilt lätt att bryta sig in på ett vattenverk. Tjock betong och duktiga ståldörrar. Tydligen har man dock lyckts forcera dessa barriärer och dessutom har man lyckats göra det utan att aktivera något larm.

 101. Inga hbtqn-grer på våra gator.
  Det är Vååra gator, skicka ut bidragstagarna med arslet först.
  araber likaså åk hem och knöka mamma .
  otroligt att arbetare betalar telefoon,bostad,mat,förlossningsvård,tandvård,barnbidrag,barnvagnar,biljetter till hemlandet, ja allt.
  stryp alla bidrag till dessa så går landet med plus.

  • .
   Helt rätt :

   När , inte om , – VI – har förpassat ”KoranKrigarna ” ut ur Sverige

   —- blir MorMor glad och det kommer att finnas bostäder till alla .

   Samt , skatterna behöver inte höjas —- för att tillgodose parasiternas krav .

   Tänk ,! så lätt att fixa ett svenskt paradis . Vill Du ,,,,,,,,,,, ?
   .

 102. OT men de enda partier som syns på torg i landet tycks vara SD och AfS? Eller kommer ingen när övriga kampanjar?

 103. Vi ser ännu en gång suggor som Birgitta Ohlsson sänka Sverige!

  MP’s Lövin flyger 1:a klass för 1,5 miljoner på 3 år.

  Såssarnas GlobalistMargot ger ut handbok i feministisk utrikespolitik.

  Annie Lööf kämpar för feminism och ökad massinvandring.

  Feminister är kliniskt sinnessjuka!

  .

 104. Idag kommer återvandringsturnén till Uppsala.
  Kl 12.00 på Dragarbrunns torg.
  Livesändning på nätet i vanlig ordning.

 105. Uppenbarligen har man ingen koll hos L.
  Din bakgrund kan visst avgöra din framtid.
  Hamnar man i belastningsregistret så..

 106. Är Birgitta Olsson och en Afrikan inblandade så kan vi kallt räkna med fiffel och båg…var ska sleven vara nånstans om inte i grytan.?!!

 107. Kan ni tänka er husblattar med kärnvapen .
  Hua , där har vi Jordens undergång.
  Det gäller att INTE lära dom något.

 108. Vad får man skriva kära samnytt? Birgitta tillhör de utvalda. Och den andre mannen är ju, utan tvekan, svart som kaffe!

 109. Nu maler TV4 om att NMR ska demonstrera idag, skrämselpropagandan är i full gång, då är frågan, vilken svensk har någon gång haft något obehag av NMR? Däremot har massor av svenskar haft obehag av vänsterextremister och islamister, TV4 visar vilka okunniga samhällsförstörare de är.

 110. Ot: Media lägger fokus på NMR:s demonstration på Kungsholmen i Stockholm idag. Polisen befarar våldsamheter påstår media.

  Vem är det som står för våldet o angriper yttrandefriheten o
  demokratin ? Jo det är vänsterslöddret, som media själva är delaktiga i .

  • NMR är väl sällan de som startar våldet. Tycka vad man vill om dem, men de uttrycker sina åsikter på ett demokratiskt sätt och såvitt jag vet hoppar de inte på sina meningsmotståndare.

   • Media insinuerar att det är NMR som står för våldet vilket är helt felaktigt.

    Det är inte märkligt, att svenska folket tappat förtroendet för msm-media, med dessa mörkläggningar.

 111. Sverige är ett land helt i händerna på kulturmarxisterna. Den här n gren kommer gå fri pågrund av sin hudfärg.

 112. Bolshevismen var också rasistisk. Marx ville utrota basquer, bretagnare och skottska högländare, då deras patroitism gjorde dom till ärkefiender till den kommunistiska läran.

  • ”The classes and races too weak to master the new conditions of life must give way. They must perish in the revolutionary Holocoust”- Karl Marx.

 113. Din bakgrund ska inte avgöra, låter som SD reklam. Alla är välkomna in I Sverige o ska integreras. Hur e de med Kent Ekeroth, är Han svensk? Judarna brukar ju inte vara svenzkar

   • Så länge han värnar om sverige med själ och hjärtat är han SVENSK!
    Ensamkommande som sätter sin fot på svensk mark och som får både pass och medborgarskap,
    ÄR INTE SVENSKAR, trots 7k påståenden.

   • Då kommer frågan till om han är Israelite och jag menar inte Israel utan; Huset av Judah eller Huset av Israel?
    Att vara Jude i gamla testamentet betydde att man bodde i Judea, altså mestadelen Isareliter. Sedan kom Edomiten, Israeliternas fiende, Herodes & mutade Romarna till att bli Kung över Judea & skapade Judendommen som religion, som Jesus kallade Synagogan av Satan.
    Lite att fundera på! Då man kallar folk för Judar.

  • Kent Ekeroth är RIKTIG svensk och kämpar med näbbar och klor för sitt land, sverige.
   Etniska svenskar som vill islamisera sverige är däremot våra fiender.
   Klart att vi måste återgå till reglerad invandring.
   Judarna trots din motsatta åsikt har verkligen varit en rejäl tillgång för landet.I slutet på 1800 talet invandrade tiotusentals judar som visade sig vara bl.a. ypperliga entreprenörer.
   Blanda inte ihop muslimer med judarna, de sista följer landets lagar.

    • Så du hatar alla svenskar för att Mona Shalin är svensk? Judarna sitter i samma sits som vi. De flyr Sverige undan islamismen.

     • Givetvis flyr de, de följer ju bara den sionistiska ordningen.
      Är detta med ”Baghdad bombings” dig ej bekant?

     • Sionism är nationalism! Judarna är en förebild för oss. Du är gravt multipsyksjuk som lider av jude-tourette, konspirationsparanoja och lever i en Hollywood-film som utspelar sig för 100 år sedan. Totalt verklighetsfrämmande utan förmåga att ens begripa vad en människa är för någonting. Intellektuellt lägre stående än däggdjur. Stick du till Hollywood-nazisternas Kalle Anka-parad och vifta med runor. Det är bara dina kompisar islamisterna, vänsterpacket och de mulltipsyksjuka som hatar ”judar”. Vet du förresten att de förgiftar din anti-paranojamedicin? 😀

    • Personligen skiter jag i om folk är blå , gula , röda , bruna , gay eller straight , man eller kvinna. Är man intelligent och gör sitt jobb på ett bra sätt. Sätter Sverige och det svenska före religiösa eller andra ismer. Ja då funkar det för mig.
     Det som avgör allt är hur det är ställt mellan öronen på personen i fråga. Om man applicerar detta resonemang fullt ut så får man ett självsanerande , välfungerande, rättvist samhälle.

  • Alla är välkomna om dom kommer för att jobba och klara sej själva utan extra bidrag och förmåner som inte andra har i landet.Någon jävla ordning måste det vara om landet ska klara sej ekonomiskt även i framtiden utan lån.

  • ”Hur e de med Kent Ekeroth, är Han svensk”?
   Idiotisk fråga! Jag ser att du vill få igång en diskussion om judar så antisemitismen får fart i inläggen. Sluta med den undergrävande verksamheten. Samnytt är Sveriges största oppositionella politiska sajt. Judefientlig propaganda får du ta med de som nu demonstrerar i Stockholm. Inte här.

 114. OT: Idag kommer jag NMR att passera under min balkong. Jag hoppas idioterna sköter sig. Det känns som om NMR samlar på kriminella medan RKU samlar på lata människor.

  • Ja då ska väl hoppas på att även vänstern ska sköta sej om dom passerar under din balkong,med tanke på hur många kriminella personer det finns där som kastar sten på allt som rör sej.

   • RKUs demonstration är inte på Kungsholmen. Förhoppningsvis har inte så många vänsterpartister råd att bo här 🙂

  • Det är vänsterfolket som startar våldet. Varje gång med sina ”motdemonstrationer”. Var mer nervös över om antifa dyker upp istället.

 115. Dessa figurer skall styra Sverige och det Svenska folket!
  Sverige håller på och anpassas till afrikanska seder och traditioner…

 116. En situation jag hörde talas om för lite sen:
  En man kommer in på ett kommunalt socialkontor och ska fylla i några papper för den månatliga utbetalningen. Personen närmar sig pension och har trots 20 år i Sverige knappt lärt sig språket och knappt jobbat överhuvudtaget. Person säger på knagglig svenska: Ja snart behöver jag inte hålla på med detta – jag är snart 65.
  Personen ska alltså få s.k garantipension – d.v.s han ska gå i pension här i Sverige efter 20 år på bidrag och i princip inget jobbat och knappt kan tala språket.

  Garantipension är samma pension som många infödda svenskar, efter ett långt liv med barnpassning och deltidsjobb , lyfter och ska leva på – varje månad.

  Kommentarer?

  • Förfärligt att främmande bedragare skall kunna blodigla sig på ärliga svenska skattebetalare.
   När 7k är kriminell låter man brott fortplanta sig utan mista åtgärd.
   Tacka 87% av de förr väljare.

  • Det du beskriver är ett direkt resultat av 7-klöverns galna asyl- och invandringspolitik. Och för varje år som 7-klöverns politik tillåts fortsätta så kommer välfärden att sjunka med 2-3 %. Om cirka 10-15 år finns det inte någon välfärd alls och ingen kan då få pension (pension som det går att leva på) innan 75-85 års ålder. Och när allt blivit så dåligt och otryggheten finns överallt .. Ja då blir det massfattigdom och lokala inbördeskrig. Sedan tar muslimerna över vårt land. Endast SD kan och vill rädda oss, vår välfärd och vårt lands framtid. Så rösta på SD och uppmana alla andra att också rösta på SD. Höstens val är ett ödesval.
   /CC

    • Rätt. Bra inlägg du skev om utlänningen som levt på bidrag i 20 års tid. Det hemska är att det finns minst +500 000 andra liknande fall med bidragstärande utlänningar som aldrig har jobbat och aldrig har bidragit till välfärden.
     /CC

     • Ja – det är fruktansvärt att våra politiker har kunnat hålla på så här år efter år utan att göra den minsta konsekvensanalys. Men det blir resultatet eftersom vi saknar författningsdomstol och tjänstemannaansvar.
      Sveriges regeringar från 2006 och framåt är värre och oansvarigare än dom värsta Lyxfällan fallen. Det är egentligen makalöst att dom fått hålla på och så fort nån knystat nåt så har det blivit – RASIST! NAZIST! – det är ovärdigt en demokrati.

     • En författningsdomstol kan inte fungera utan oförvitliga jurister, och sådana är dessvärre en riktig bristvara.

     • Precis – det är det som är problem nummer 2. Trump har ju insett detta och dränerar först träsket lite sakta innan han börjar agera på riktigt – ser det ut som i alla fall.

   • 2055? Skämtar du?

    De är fler än oss före 2030. Om inte massåtervandring sker. SD står för fortsatt invandring. Eftersom de skaffar långt mer ungar än svenskar så är vi ändå körda. De måste ut. Allihopa som inte bidrar måste ut.

 117. En domstol i Palermo har dömt sex stycken asylsökande ”båtflyktingar” till arton års fängelse vardera för mord på nio kristna migranter som man låtit knuffa överbord för att drunkna i Medelhavet. Åklagaren hade dock yrkat på livstids fängelse för vad denne menade var ett religiöst motiverat dåd, skriver den tyska tidningen Junge Freiheit.

  Och händelsen är inte en engångsföreteelse. Vi kuffar har inget människovärde .. inte ens när vi sörjer för deras välfärd.
  Och dem importerar vi i parti och minut.

  • Jepp – dom är falska som politiker. När dom är tillräckligt många så sparkar dom ut originalbefolkningen. Exakt som gökungen.
   En gång sa en EU-politiker , off record , när folk upptäcker vad vi VERKLIGEN BESTÄMT , så är vi sedan länge i pension , eller döda.
   Det är exakt så vår svenska korrupta politikeradel jobbar. Sverige och sveriges framtid ska förstöras. Dom gör precis exakt motsatsen till vad bonden som planterar skog för att man efter generationer ska ha glädje av den , gör. I Sverige på politisk nivå förstör man landet för att Globalisterna så småningom ska ta över hela skiten och bestämma allt.

  • Så fort man tar in kärringar så blir det problem. Minns när Ny demokrati var heta och jag röstade på dem. VIPS kom det in kärringar i ledningen och sagan var all. Jag är själv en kärring men MEDVETEN hoppas jag.

   • Jag har stor respekt för kvinnor i allmänhet men jag anser att det fungerar dåligt när de sitter i maktpositioner, till stor del – inte alltid. Fysiologin mellan män och kvinnor spelar roll, kvinnor är mer påverkade av känslor och abstrakt tänkande män mer lagda åt logiskt, direkt tänkande.

 118. 99,9% av alla somalier och eritreaner bör utvisas till sina hemländer då de näppeligen har några asylskäl. Sedan att de förstör landet med sin handel och vandel visar ju denna person väldigt tydligt. Dylika människor bör inte få tillträde till några positioner i det svenska samhället. Klanmänniskor behöver Sverige inte!

 119. OT: Precis kollat live på Återvandringsturnéns besök i Uppsala. Det bästa mötet så här långt! Fantastisk energi och bra uppslutning (minst 100) som utklassade vänsterpacket på ca 10 pers som stod där med fuckyou-fingrarna i luften och bräkte ”inga rasister på våra gator”.

  Tror ni fortfarande att en AfS-röst är bortkastad så tänk om. Det här är ett parti som växer så det knakar, så pass mycket att Unibet har sänkt oddsen för ”nytt parti tar sig in i RD” från 5,5 häromdagen till 4 nu.

  AfS 2018!

  • Att köra rasist-kortet är ett uttryck för att man är mindre begåvad mellan öronen. Att uttrycka äkta oro för hur saker och ting ska kunna ordnas upp – och då få höra att man är rasist. Det är ju rena dagisnivån.

   • Tyvärr tror jag inte att han är mindre begåvad för han vet ju exakt vilka tår han ska trampa på för att få igenom sitt. Det är ofta ganska vanligt bland invandrare att likt Özz Nujen börja köra rasistkortet och börja motanklaga för att slippa ta på sig något ansvar.

   • Rasist känns närmast som en komplimang numera.
    Skulle jag däremot bli kallad för antirasist skulle jag må dåligt.

  • Ja, det finns många som bräker ut att afs är ”bortkastat”. Jojo, den om rödluvan också. Det är bara defeatistiska dysterkvistar med low energy.

   • Nä 4,8 % enligt Yougov. Och Återvandringsturnén har inte ens kommit till Stockholm, Göteborg och Malmö ännu. Tror särskilt att många SD:are i Skåne kommer rösta AfS, för de är nog inte särskilt lockade av SD:s nya liberala skitpolitik.

 120. Inget nytt. Importerade korruptionen, terrorismen, islamismen, etniska konflikter etc har fått bördig, multikulturalistisk och kulturmarxistisk ”mark” i Sverige och blommar i fullfärg.

 121. Många invandrare identifierar sig inte alls med svenska samhället och kan därför göra precis vad de vill. Tilliten avtar då även bland övriga svenska invånare, samhället bryts sönder och blir bara skit.

  • Precis snart skiter svensken i lagar och regler.
   Invandrarna skiter i det och blir ursäktade som”dom fattade inte att bilen ska vara skattad försäkrad och besiktigad”
   Och var får dom sitt körkort ifrån?

 122. Liberala partiet är ormen i demokratin, påtalar själva om deras förträfflighet men deras kluvna tunga och huggtänder blir ett gift som sprutats in i samhället av personer likt Bengt Westerberg, Birgitta Ohlsson och Erik Ullenhag giftiga huggtänder. På ytan så kan man tror att liberala partiet är en ofarlig snok men deras bett och tänder är fyllda giftig islamistiskt gift.

  • Det är bara Maggan som inte fattar det!!!
   Nu har oljepriset gått ner så nu kan vi höja skatten!!!
   Men att dollarn har blivit betydligt dyrare glömmer hon….
   Från 6,25 till 9,50$
   Snacka om trög!!!

  • Den uttalade målsättningen är från Stefan Ingves sida att inflationen över tid skall vara 2% samma målsättning som Janet Yellen hade blev överraskad när det gick upp för mig hur likartat det ändå är mellan etablissemanget i olika länder för övrigt har en sosse fått en höjdarpost inom bankvärlden over there elaka tungor kallade honom ”för lite och för sent” då all hans opposition tenderade att sluta på samma tema

 123. Ännu en som blev politiker för sin egen vinnings skull och för att slippa gå upp tidigt och jobba som en vanlig knegare.

 124. Nej vi ska inte diskutera eller bry sig.

  Det är inte 25% av den mest otränade delen av befolkningen som de totalt vill ignorera!

 125. ”Är det förenligt med uppdrag som riksdagsledamot för Liberalerna att använda sig av svart arbete generellt?

  (Anosheh Jabalameli på Liberalernas pressavdelning 🙂 – Jag skulle inte tro det, men det beror på omständigheter.”

  ”beror på omständigheterna”? Vilka omständigheter skulle det vara när det är OK att inte följa lagar och regler i sådant här fall?

 126. Jo tjena! Hela den rasifierade kravmaskinen profiterar på ursprung och etniska särdrag. Men fine, vi kan dra ett streck över kvotering, kulturbidrag och den enkelriktade toleransen och konkurrera på meriter – precis som ni låtsas med er antydan. För en gångs skull kanske vi kan slippa tomma fraser eller snällistiska tolkningar, och ta er bokstavligen.

 127. Kravmaskinen har talat. Globalister, sverigehatare, akademiska sossar, pedofiler, nekrofiler och tidelagsutövare flockas kring L. Passande.

  Den nya ”liberalismen” är en cancer som behöver massiv strålbehandling.

 128. En riktig svartjobbare som är företagsam med andra ord.
  konstigt att said inte erbjuder sina tjänster i sitt hemland.
  men där är det 1/2 rand i timmen, här i norden får han fullt tryck i plånkan genom politikernas vurmande av minoriteter som uppgår till miljarder av apor.

 129. Jak icke ferstå. Om jak betala svart arbetare jak bli pulisammäld. Om jak icke betala svart arbettare jak vara bov. Om jak skaffa vit arbettare jak vara rasisst. Jak måste arbetta alting schälv?

 130. Kommunismen i ett nötskal:
  ” We must turn Russia into a desert populated by white negroes upon whom we shall impose a tyranny such as the most terrible eastern despots never dreamt of. The only difference is that it will be a left wing tyranny. Not a right wing tyranny. Becouse we shall shed such floods of blood as will make all the human losses suffered in the capitalist wars pale by comparison. The biggest bankers across the ocean will work in closest possible contact with us. If we win the revolution, we shall establish the power of Zionism upon the wreckage of the revolution’s funeral. And we shall a power before wich the whole world will sink to its knees. We shall show what real power is. By means of terror and bloodbarhs, we shall reduce the russian intelligentsia to a state of complete stupefaction and idoiocy and to animal existence.”- Leon Trotsky

 131. Globalisten Birgitta Ohlsson har för vana att stödja skurkar. Hon är själv en skurk, eftersom hon vill avskaffa Sverige och införa en världsfederation. Även globalisten Annie Lööf, Bilderberggruppens marionett, stödjer Hillary Clinton.

  ”Birgitta Ohlsson (L) grät ’stolthetstårar’ för Hillary”:
  http://www.friatider.se/birgitta-ohlsson-l-gr-t-stolthetst-rar-f-r-hillary?qt
  http://www.friatider.se/birgitta-ohlsson-l-gr-t-stolthetst-rar-f-r-hillary?qt-ticker_default=1&page=0%2C0%2C0%2C0%2C0%2C0%2C0%2C0%2C0%2C0%2C0%2C0%2C0%2C0%2C16

  ”Därför hejar jag på Hillary Clinton”:
  https://www.expressen.se/debatt/darfor-hejar-jag-pa-hillary-clinton/

  ”Hillary Clinton is Evil! (REMIX)
  placeboing”:
  https://m.youtube.com/watch?v=QxbswOQWolc

  ”Birgitta Ohlsson går globalisternas ärenden – Avskaffa Sverige”:
  http://varstundisverige.blogspot.se/2016/09/birgitta-ohlsson-gar-globalisternas.html?m=1

  ”Folkpartist vill avskaffa Sverige och införa en världsstat.
  Svenskidag”:
  https://m.youtube.com/watch?v=9rJ6bjtyVS0

  • Jag passerade Liberalernas tält på Odenplan idag och påminde om Birgitta Ohlssons vansinniga idéer om världsregering, världspolis, avskaffande av nationerna och nationsgränserna. Vad svarade liberalerna? De förnekade att hon sagt så. Jo sa jag. Nej sa de och gick iväg. De känner inte till sin egen globalistiska politik!
   Kan man lita på Liberalerna?

    • Mötte samma förnekade ifrån c idag.
     De förstår helt enkelt inte vad de gör.
     Förbered evakuering ni som förstår för det här,det går åt helvete.

     • Partiledningarna verkar inte ha någon kontakt eller gå ut med korrekt information om agendan till partiernas gräsrötter. Riksdagsledamöterna har reducerats till ett icke tänkande knapptryckarkompani eller en fårflock som följer ledaren blint.

   • Redan Bertil Ohlin fick öknamnet Pendelkråka. Farsan klagade ibland på att Gunnar Helén ena dagen sa ett och nästa dag något annat. Jag har under 40 år konstaterat att Fp hela tiden velat fram och tillbaka.
    De är ingenting att lita på. De fyller upp ett politiskt område som inte finns.

    • Ja du kanske har rätt. Jag hade fått för mig att Bertil Ohlin var rätt bra. Men vilken folkpartist var det som sa att vara folkpartist är att vara kluven?

     • Det har länge varit så att S och M inte står så långt ifrån varandra, inte på långa vägar så långt som de påstår. (Detta har SD tydligt påvisat genom sin blotta existens.)
      Nu ska emellertid både L och C klämma sig in däremellan och där finns nästan inget utrymme alls, det är t o m smalare och trängre än i åsiktskorridoren.
      Det är möjligt att S och M försöker bilda regering tillsammans efter valet men den blir mycket instabil.

 132. .
  Summan av kardemumman :

  De i 7-k vill inte stoppa islamiseringen ,! och ,,,,

  ,,, AfS är inte politik —- det ÄR , SjälvBevarelseDrift , ‼️
  .

 133. Han har lärt sig politikerflosklerna iaf. Det kan man inte ta ifrån honom. Är det Bagdadbob Ullenhag som är läromästare månne?

 134. I Sverige är arbete belagt med straffskatt. Man belägger oönskad verksamhet med hög beskattning, t ex trängselavgifter. Lön för arbete beläggs med straffskatt på 31,42%. Därutöver ska den som arbetar betala minst 30% i inkomstskatt. Av en lönekostnad på 100 kr minus arbetsgivaravgift och inkomstskatt blir det kvar 48 kr.
  Det är inte konstigt om man försöker slingra sig runt skattelagarna – särskilt som man blir nekad hjälp den dag man söker samhällets stöd. T ex finns normer för existensminimum men inget tak för hur mycket skatt man ska betala. Samtidigt roffar politiker och chefer inom förvaltningar och verk åt sig miljoninkomster.

  • `Han är politiker. Ska han inte betala skatt menar du ? Vem ska betala sådana som han ? Massinvandringen och korrupta politiker är inte gratis.

 135. Humor i hans svar:

  – ”Jag skulle inte tro det, men det beror på omständigheter”.

  Det är alltså rätt om man tllhör partiet Liberalerna att anlita svart arbetskraft. Bra då vet vi. Jag trodde det var förbjudit för alla alltid.

  -”Eftersom jag vill att Sverige styrs av politiker som sköter skatter och
  avtal så vill jag så klart ”påverka valet” så att ärliga politiker
  kommer till makten.”

  Det här var komik i den högre skolan. Ärliga politiker som Said alltså?

 136. Vi får väl hoppas att den avdankade majoren inklusive parti snart försvinner ur Sveriges riksdag.
  Det verkar som om Said är en första klassens snyltare och så till vida passar han ju bra in riksdagen.

 137. DIKTATET EU ÄR MEDSKYLDIG TILL ATTENTATET MOT SYNAGOGAN.
  EU HAR FÖRHÄRLIGAT/FÖRHÄRLIGAR ISLAM OCH TAR PARTI FÖR PALESTINA MOT ISRAEL.
  ANTISEMITISK STÄMNING PISKAS UPP AV PK RUNT I VÄRLDEN, OCH WALLSTRÖM HAR STÖRSTA RESPEKTEN FÖR EN LÄRA SOM VILL UTPLÅNA ISRAEL.
  ISLAM HAR LYCKATS INFILTRERA VÄNSTERNS KLOAKMEDIA SOM HETSAR MOT ISRAEL OCH BRÖSTAR SIG FÖR ATT INNEHA MONOPOL PÅ FRED OCH DEMOKRATI.
  F Y F A N !!

 138. EU i dagens form kommer inte att existera inom 5 år. Den farliga säkerhetssituationen med länder utan gränser där terrorister och kriminellt avskum reser fritt förstör Europa.

 139. Det var en annan tid då grottfolkens män kunde ta sig en fru genom att klubba ner dem med en träpåk.

 140. Hade denne gosse , Said Abdu redan från början betalat ”hyran” för ”förrådet” etc. så hade saken ALDRIG gått till tingsrätten och fifflet kunnat hållas dolt…

  Denne Said Abdu verkar inte vara speciellt smart..

 141. ”Din bakgrund ska inte avgöra din framtid” står det på den där skylten de så glatt håller upp. Vad är det för dumheter? Begår man t.ex. ett brott och hamnar i fängelse så är brottet bakgrund och fängelse framtid. I det fallet tror jag inte att någon anser att bakgrunden inte ska avgöra framtiden? Har du taffsat på barn så ska du helst inte arbeta med barn, det tror jag att de flesta är överrens om. Bakgrund som avgör framtid. Har du slagits med ISIS i Syrien så kommer jag inte ens kissa dig i munnen och dina lungor står i lågor. Bakgrund avgör framtid.

 142. Vad bra, då är både svartjobb och svart arbetskraft OK! Liberalernas väg är lite vinglig, men som jag brukar säga, tuggar man khat är allt inte rakt på – eller hur!
  Flumflamsan Birgitta Ohlsson och hennes sängbamsekompis Said Abdu kommer med pekpinnar (kan gissa vilken pekpinne Said använder och som imponerar STORT på Birgitta Ohlsson) till svenska dumfolket! Men å andra sidan är svenska träskallen tjockare än allt annat så dumfolket står fortfarande frågande med tummen omväxlande i stjärten och i munnen och röstar vänster! Hur dumt kan toksverige bli egentligen?

  • Haha jo det låter för bra för ärkekommunisten Björklund, han får nöja sig med hög svansföring i nån gethage istället! Han fick 42000:- för sin äckliga skjorta, och pengarna gav han till ministasi-organisationen Expo! Sån är den ”liberalen”!

LÄMNA ETT SVAR