abf

Utdrag från domen och mannens profilbild på Facebook

Inrikes

AVSLÖJAR: Redaktör på Aftonbladet dömd kvinnomisshandlare – ”tillfogade blåmärken” på sin sambo framför barnet

Publicerad 10/20/2017
Annons

”Han puttade bort henne så att hon slog i en dörr”. Barnet skrek och grät men redaktören fortsatte att slita och dra i sin sambo. Mannen dömdes för kvinnomisshandel så sent som i maj 2015 till en månad i fängelse. Han fortsätter arbeta på Aftonbladet.

Det var den 14 mars 2014 som ett drama utspelade sig i mannens bostad i Värmdö som han för tillfället delade med en vid den tiden 31-årig kvinna. Paret hade en diskussion kring ekonomiska frågor. Mannens sambo menade bland annat att hon endast fått gå på en konsert sedan deras gemensamma barn fötts. Detta medan mannen unnade sig lunch varje dag samt åt middag ute ofta – något han menade hade samband med hans arbete, enligt domen.

LÄS MER: Aftonbladet erkänner: ”Vi mörklägger när våra egna medarbetare begår brott”

Redaktören blev snabbt irriterad och övergick till fysiskt våld mot kvinnan:

Mannen nekade dock till anklagelserna och menade att blåmärken hade uppstått av att deras vid tidpunkten 9 månader gamla dotter nypt kvinnan. Tingsrätten hörde tre vittnen, bland andra kvinnans mor, en läkare och en rättsmedicinsk expert, samt tittade på flera fotografier och kom fram till att mannens skuld var styrkt:

På grund av att brottet skett mot en närstående i hemmet där också parets dotter har vistats kan brottet inte anses ringa, skriver tingsrätten, och dömer mannen till en månad i fängelse för misshandel av normalgraden. Straffet blev villkorligt.

Enligt mannens Facebook-konto, har han arbetat på Aftonbladet sedan 2004. För närvarande arbetar han som redaktör på sportredaktionen och är aktiv på Twitter. Paret bor inte längre tillsammans.

Faksimil Facebook

Samhällsnytt har försökt kontakta mannen på flera olika sätt, men utan framgång. Artikeln kommer att uppdateras så snart vi får kontakt med honom.

Samhällsnytt har pratat med Aftonbladets nyhetschef Johan Edgar, som säger sig inte känna till uppgifterna om mannen. Edgar meddelar att de flesta medarbetarna har gått för dagen, men lovar att vidarebefordra vår önskan om att få en kommentar från någon högre upp i hierarkin. I skrivande stund har dock ingen ringt tillbaka från kvällstidningen.

Vi fortsätter att försöka få kommentar från tidningen.

Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons