Mustafe Ahmed 94221

Skärmdump från video som den islamistiska politikern spred/Ahmed Mustafe med statsministern. Foto: Faksimil Facebook

Avslöjanden

AVSLÖJAR: S-politiker vill att otrogna bränns i helvetet – ”Står i Koranen – du kan läsa den”

Publicerad 4/14/2021
Annons

Samnytt kan avslöja att en socialdemokratisk politiker och topp inom SSU vid sidan om sina uppdrag för bland annat omsorgsnämnden och BRÅ – sprider islamistisk propaganda där det framförs att otrogna bränns i helvetet. Politikern som har kampanjat med både statsminister Stefan Löfven och inrikesminister Mikael Damberg vill bland annat se heltäckande slöja på både flickor och kvinnor. Detta eftersom ”det står i Koranen”. Samnytt har talat med politikern.

Den 26-årige Mustafe Ahmed Yuusuf är folkbokförd i Hyltebruk beläget i Hallands län och under flera år varit engagerad i både Socialdemokraterna och Socialdemokraternas ungdomsförbund – bland annat som ordförande för lokalavdelningen i Hylte. Ahmed är från Mogadishu i Somalia och folkbokfördes i Sverige 2011-06-17. Den 6 augusti i fjol erhöll han svenskt medborgarskap.

LÄS ÄVEN: Så här vill islamisterna ta över hela SSU

I valet år 2018 kandiderade Ahmed till både kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige. Ahmed har i digitala flygblad framfört att han vill påverka och göra skillnad i bland annat integrationsfrågan som han brinner för.

Enligt Hylte kommuns hemsida tjänstgör Ahmed i omsorgsnämnden och även i det lokala Brottsförebyggande rådet (BRÅ).

S-politikern: ”Säg till fruar och döttrar att täcka kropparna”

I sociala medier har Ahmed ägnat sig åt att sprida islamistisk propaganda där både kvinnor och flickor uppmanas att täcka ”hela sina kroppar”. Detta för att vara ”fria och respektabla kvinnor”.

Enligt skärmdumpar i sociala medier ska Ahmed även ha delat en bild på ett litet barn iförd slöja.

När S-politikern kritiserades för sin kvinnosyn gick han ut och försvarade sin hållning med följande ord, ”jag har rätt och säga så för att det står i Koranen som jag tror. Hitta något annat harpa”.

Delar video med präster och brinnande helvete

Samnytt har granskat flera av politikerns konton på olika plattformar där han återkommande delar videoklipp från salafistiska predikanter. I ett videoklipp som Ahmed publicerat på YouTube visas en bild på präster i en kyrka samtidigt som det framförs att otrogna bränns i helvetet.

Vi har frågat Luai Ahmed, flykting från Jemen och debattör, hur han skulle beskriva det som framförs i de olika videoklippen.

– Det är vanlig muslimsk smörja, ”de otrogna kommer hamna i helvetet”. Sådant här skit förklarar varför muslimer är hyperreligiösa.

Vidare finns inlägg där Ahmed vurmar för Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan.

Kampanjade med regeringen

År 2018 ska SSU:s lokalavdelning i Hylte med Mustafe Ahmed i spetsen ha utsatts för vad som påstås vara rasistiska hatkommentarer i sociala medier. I samband med detta ryckte inrikesminister Mikael Damberg (S) ut till Hylte för att kampanja med Ahmed vilket genererade flera artiklar i media.

Ahmed till Samnytt: ”Det står i Koranen – du får läsa”

På onsdagen talade Samnytt med Ahmed för att höra hur han resonerar kring sina inlägg i sociala medier.

Du skriver att flickor och kvinnor ska täcka sina kroppar.

– Ja.

Varför ska de täcka sina kroppar?

– Jag vill inte prata om det. Jag vill inte att detta ska spridas.

Varför har du då publicerat inläggen?

– Men det är för att jag tror det. Det är min religion och det är ingenting som jag hittar på. Det står i Koranen och du kan gå dit och kolla själv.

Går detta ihop med att vara socialdemokratisk politiker?

– Men, tyvärr, jag vill inte prata med media. [Slänger på]

Socialdemokraterna: Han ska lämna

Samnytt har även talat med socialdemokraten Micael Arnström som är ordförande i Hylte kommunfullmäktige för att höra hur partiet ser på inläggen.

Har du sett Ahmeds inlägg i sociala medier?

– Jo, det är uppmärksammat och Socialdemokraterna har pratat med honom och han har lämnat, han har avsagt sina politiska uppdrag. Det kommer hanteras på nästkommande fullmäktige om lite drygt två veckor, säger Arnström.

Arnström berättar för Samnytt att partiet framfört att hans inlägg och kvinnosyn inte är förenliga med Socialdemokraternas politik. Hur Ahmed förklarade sina inlägg inför partiet vill Arnström inte svara på.

Samnytt avslöjade islamismen inom SSU

År 2018 kunde Samnytt som första media avslöja antisemitiska, kvinnoförnedrande och islamistiska åsikter inom Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU). Vi inledde avslöjandet med uppgifter om Omar Al-Ganas, som då var SSU Hässleholms ordförande, ledamot i distriktsstyrelsen och precis invald i Hässleholms kommunfullmäktige.

Vi kunde även bekräfta att Al-Ganas är brorson till den ökände imamen Abu Raad i Gävle moské som pekas ut som en av islamismens främsta ledare i Sverige. Därefter följde vi upp med ett avslöjande om SSU:s distriktsordförande Mansour Ahmeds islamistiska och antisemitiska åsikter. Det gjorde att etablerad media intresserade sig till den grad att man tog vårt avslöjande utan att kredda Samnytt och presenterade som sitt eget arbete.

Våra avslöjanden ledde till att Al-Ganas tvingades lämna SSU, moderpartiet och kommunfullmäktige i Hässleholm. Även Ahmed tvingades lämna sina uppdrag inom ungdomsförbundet och moderpartiet.

LÄS ÄVEN: Brorson till militanta islamismens ledare vann internvalet i S: ”Jag hatar judar”

konto.samnytt.se/wp-content/uploads/2020/10/donate_icon.png>

Tycker du om det här avslöjandet?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1081SD:s partigrupp föreslår: Stycka upp Ryssland i flera stater
Annons