Utdrag från förslag till partikongressen. Carina Fredén/Faksimil Facebook

AVSLÖJAR: Så här ville Socialdemokraterna bygga sin egen trollfabrik redan 2015

Delningar

Samhällsnytts granskning visar att Socialdemokraterna diskuterade frågan om en trollfabrik redan 2015. Bland annat föreslogs att skapa en nätarmé av ”köksbordskämpar” med fejkade profiler på Facebook. När frågan togs upp på partikongressen hade partiet redan ”gjort särskilda insatser för att stödja nätverksbyggande funktioner på nätet – inte minst inför och under valrörelser”.

Under den senaste veckan har vi bevakat skandalen på Socialdemokraternas partikansli och kunde berätta om ytterligare detaljer. Alternativa mediers rapportering i ämnet har lett till att två medarbetare på kansliet, inklusive Ayan Jamil, har stängts av och utreds internt. Detta kan vara ett sätt för Socialdemokraterna att rentvå sig från anklagelserna genom att lägga skulden på två medarbetare och så småningom bli av med dem. Omvärldsanalytikern Ayan Jamil som är misstänkt för användning av trollkonton syns på bild med Stefan Löfven:

Idag kan dock Samhällsnytt avslöja att Socialdemokraterna motionerade om att skapa en egen trollfabrik redan hösten 2015. Stockholms Allmänna kvinnoklubb som sorterar under Socialdemokraterna i Stockholm antog en motion med den talande rubriken ”Gör alla partimedlemmar till köksbordskämpar för medmänsklighet!” på sitt medlemsmöte den 16 november 2015.

I motionen anförs bland annat följande:

”Min tanke utgår ifrån att vi, organiserade socialdemokrater, är ganska många. Cirka 100 000 personer är medlemmar i det socialdemokratiska partiet… Tänk om alla vi 100 000 varje dag kunde utföra en aktiv handling för att främja denna dröm? Och dessutom hemma vid köksbordet? Eller i favoritfåtöljen?

Låt oss förvandla de socialdemokratiska partimedlemmarna till en armé av köksbordskämpar i humanitetens tjänst!”

Vidare i texten utpekas journalisten Julia Caesar som ”bitterhetens apostel”. Hon och även sverigedemokrater beskylls indirekt för dådet i Trollhättan där en svensk ung man angrep flera personer med invandrarbakgrund med svärd.

Motionären föreslår bland annat att partimedlemmarna ska starta falska profiler på Facebook samt att partiet ska hålla koll ”centralt” på ”hatsajterna”:

”Vad krävs? För att göra en köksbordskämpe av en, kanske äldre partimedlem, krävs lite grundlläggande utbildning i hur sociala medier fungerar. Kanske ska man lära sig hur man kan skaffa sig en anonym facebook-profil (det finns ett gäng därute som inte drar sig för att bära sig fysiskt illa åt mot människor med andra åsikter än de själva).

Dessutom behöver partiet centralt hålla koll på hatsajterna och följa med när hatpratet flyttar till nya virtuella hemvister för att kunna kommunicera detta till våra köksbordskämpar. Vi tror också att partiet behöver bygga ett nätverk för köksbordskämparna där de kan få hjälp, tips och råd om hur man argumenterar – och där de kan få stöd av varandra!”

När Samhällsnytt når Almänna kvinnoklubbens ordföranden Carina Fredén på telefon bekräftar hon att det var hon som skrev motionen:

– Den här motionen skrev jag. Jag ville att man på ett organiserat sätt försökte att lägga moteld så att även socialdemokrater går in på de här förfärliga sidor och gör något annat… talar om någonting gott så att man kan påverka.

– Jag fick bifall på den motionen. Och då gick den vidare till kongressen och där fick jag också bifall av Stockholms arbetarekommun.

Samhällsnytt har tagit del av prokotoll och beslut från Socialdemokraternas partikongress 2017, och det som Carina Fredén uppger verkar stämma. Hennes motion antogs av Socialdemokraterna i Stockholm som sin egen och lades fram som motion G26.1 för omröstning av partistyrelsen.

Vid den tiden var Anders Ygeman ordförande för Socialdemokraterna i huvudstaden. I sitt utlåtande håller partistyrelsen i stort sett med motionären om behovet att agera mot meningsyttringar på nätet:

Särskilt framhölls att Socialdemokraterna nationellt redan ”har gjort särskilda insatser för att stödja nätverksbyggande funktioner på nätet” – inte minst inför och under valrörelser. Partikongressen bedömde motionen besvarad i och med detta utlåtande. Carina Fredén menar att just detta var anledningen till att hennes motion inte bifallits:

– De har väl tyckt att de har tagit initiativ i den riktningen och det är skälet till att de har besvarat den istället för att bifalla den.

Är det kopplat till Facebook-gruppen #jagärhär?

– Ja och nej, kanske, svarar hon.

Gruppen #jagärhär verkar följa just de riktlinjer som tagits fram av Fredén i motionen och skapades kronologiskt efter att förslaget hade motionerats. Ordföranden i kvinnoklubben håller med om att gruppen förverkligade hennes förslag och menar att många socialdemokrater finns med i gruppen – inklusive hon själv och hälften av styrelsen för Almänna kvinnoklubben. Hon säger sig dock inte känna till mer konkreta kopplingar mellan #jagärhär och partiet.

Vad säger du om anklagelser mot gruppen om att de stryper yttrandefrihet och tystar debattörer?

– (skrattar) Ja… det skulle jag ta med mycket ro! Jag tycker att de invändningarna är inte mycket att lägga vikt i. Jag tycker att #jagärhär-gruppen gör enastående nytta.

Trots flera försök har Samhällsnytt inte lyckats att få ett svar från Socialdemokraterna på frågan om vilka särskilda insatser som partiet har genomfört för att stödja ”nätverksbyggande funktioner på nätet”.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

244 KOMMENTARER

 1. En sluss som gör det möjligt att ännu mera förstärka/cementera islams närvaro i s.
  Islam har infiltrerat m,l,c,v och fi.
  DDR metoder förväntas av 7-klövern

 2. Det här förvånar inte alls på något sätt.

  Virtuellt nätverk = Icke verkligt nätverk.

  De som blivit avstängda har blivit offer då de bara följt Stockholm arbetarkommuns beslutade motioner.

 3. Ytringsfrihet, redelighet, anstendighet, rettferdighet, sannhet og rak rygg, har aldri disse ekstreme fascistiske feministene på ytre venstre brydd seg med.
  Derimot: Vær så jævlig, infam, usann og motbydelig som mulig.

 4. Vad säga? Det verkar som att de vill ha ett verbalt krig, och då får väl vi göra likadant. Jag tycker det är helt fel, det är precis emot allt vad jag står för. Men om jag måste så…

  Jag vill ha en demokratisk och fri debatt. En där alla får säga sitt. Oavsett hur dålig kommentaren är, de ska få yttra den. Så länge den håller sig inom ramarna. Inga personangrepp, inget hat. Men det kommer ju fram mer och mer hur vissa försöker strypa åsikts- och yttrandefriheten på olika sätt. Främst då inom sossarna. Det är #Jagärhär, det är olika trollfabriker, det är allt möjligt mygel.

  Och, jag skrev igår att jag tvivlar på att de gör någon djupare undersökning för att rentvå sitt namn. Det blir dessa bägge som sossarna offrar. Så om ett tag får dessa två nya jobb inom S. Och så kör de nya, fula tricks.

  Jag älskar Samnytt och jag avgudar Egor för att de ständigt gräver fram sådant här. Ja, sossarna kommer inte att sluta försöka fuska. Men varje gräv, likt detta, gör att de måste vara lite mer försiktiga.

  Egor, om jag hade kunnat, hade jag nominerat dig till ”årets gräv” varenda år.

  • Han borde nomineras till årets guldgrävmaskin, så kan vänsternissarna få ha sin guldfolierade plastspade för sig själva! ????????????

  • Håller med om Egor. Han är den bäste medarbetare som ”Avpixlat” rekryterat. Att jag som inbiten SD föredrar t.ex. Aftonbladets lögner före Expressens dito är att AB:s upplägg är bättre.

   Avpixlat tidigare upplägg var också betydligt bättre än nuvarande Samhällsnytt – tyvärr. Men Igor är helt jävla suverän. Årets Gräv – utan tvekan Igor!

  • PK-media surfade ofta in på Avpixlat för att pejla av stämningsläget i befolkningen (eftersom de inte har sådana i sin bekantskapskrets).

   Numera surfar de in för att stjäla nyheter. Antar att vi får se ett nytt av Egors ”avslöjande” i PK-media inom en dag eller två.

   I PK-media kör det med guldspadar på SamNytt med Schaktmaskiner.

   • nu har dom börjat tala om att det är för lätt att få uppehållstillstånd men nu sen dom började jaga EGOR då har det börjat bli aktuellt konstigt att dom kommit på det nu? han är nog väldigt besvärlig för media o makten som är mycket bra det är ju bara alternativ media som man får reda på sanningen tro fan att dom vill tysta ner dom

 5. Stalin och Goebbels nickar förnöjt i sin himmel och menar att deras liv inte varit helt förspillt när de noterar hur Socialdemokraterna agerar i deras anda.

 6. Jag tror ingen ens kan föreställa sej så mycket smuts det går att hitta inom socialdemokraterna om någon haft viljan eller tillräckliga resurser att gräva.
  Jag säger bara det tack och lov för alternativmedia.

 7. Trodde inte det skulle bli så här hemskt. Sjuka galningar som visar maktfullkomlighet. Mycket har jag trott om sossarna men det här börjar bli sjukt och galet. Borde nog återstarta ett av dom gamla mentalsjukhusen för socialdemokrater. Sjuka jävlar är nog rätta ordet och ha mage att kalla SD rasister. Men klart lyfta blicken från sig själva. Rasism mot svenskar.

 8. Tro tusan att socialdemokraterna vill stoppa alternativmedia, de gör allt för att deras egen smutsiga byk inte ska kunna hängas ut.

  • det är en skrämmande utveckling som vi ser men nu har vi fått möjlighet att till p med läsa om den tack vare våra grävare tidigare fick man aldrig läsa sånt men nu tack vare fria medier så kan vi det dom gamla belyser aldrig sånt eftersom dom har lierat sig med makten dom är i symbios med den

  • Ja, han och Hitler hade en liten tidning och flygblad. Sossarnas propaganda maskin har ju precis allt! Det måste vara det här som kallas nyfascism..

 9. Ett maktfullkomligt parti som vill ha koll på samhällets alla funktioner. Det började med att IB avslöjades, en egen form av spionorganisation underställt ”partiet”. Listan går att göra hur lång som helst men en sak är klar, demokrati är inte djupt förankrat i det partiet!

 10. Vad jag hört så har ”#jagstårinteut” kopplingar ända upp i regeringen! Det vill säga de kan påverka indirekt. Tänk att vi ska dessa typer av kopplingar, rena mafia metoder.

 11. ”….i syfte att stödja humanism..” Hahahahahaha! De kallar ISLAM för humanism??? Det ena de stödjer är muhammed, allah och alla ensamkommande taliBARN som införlivar sina egna klankultutrer i Sverige, på bekostnad av det hårt arbetande folket som byggt upp landet!

 12. Stefan trollefar, tillsammans med Ayan Jamil, trollnätsbyggare. Vilket radarpar! Sossarna går nu på den ena smällen efter den andra. Men lär dom sig nåt? Nej de är ju sossar…

  • Gissa vem som finansierar en av de värsta hatsiterna: IRM?
   IRM samarbetar med Expo (gissa vem som ligger bakom) som ihop med Baseball mannen driver Researchgruppen som ”trollar” och samarbetar med Expressen, Aftonbladet, JönköpingsPosten med flera!
   Konstigt att de bara jagar SD medlemmar och väldigt tragiskt att SD MU litar på trolleriet.

 13. Socialdemokraterna de senaste 20 åren är väl troll hela högen. Kolla bara bilden ovan. Är det inte det fula skogstrollet själv som sticker fram nosen?? Det är bara näsvårtan som fattas…..

 14. Helt grymt jobbat Egor. Jag anade att hela smutsen komma fram när det här uppdagades. Det är damage control på steroider hos sozzarna nu.

  Det roliga är att de använder sig av namn som ”hatsiter”, när det är enbart de själva som står för hatet.

 15. Grattis till riktig journalistik Egor. Sossarna har tappat greppet totalt och du avslöjar det. Det är aldrig bra när ett parti får ha makten för länge. De har infiltrerat hela samhällsapparaten och samtidigt tappat omdömet och känslan för rent spel.

 16. Det är ju rent valfusk som sossarna ägnar sig åt. Fast det är ju inget nytt, jag kommer ihåg röstningskurser för invandrare som man tillämpade för ett antal år sedan, med Mona Sahlin som kursledare.

  Kan de här vänstermänniskorna aldrig göra något renhårigt?

  • Jag minns när de hängde frukostfrallor med ost på alla dörrar med utländska namn i hyreshus i Malmö. Där stod det att s bjuder på frukost och rösta på oss så får ni mer!

 17. Sossarna är som b-lags nazister.
  Inga coola vapen inga snygga uniformer inga tekniska underverk.
  Samma lögner och storhetsvansinne dock.

 18. Snacka om att S kackar i eget bo . Hoppas stanken sprider sig ut i landet så alla ser vad som sker. Den som först gav svar ,var fisens far. Jo Jo Melin,hur ska du bemöta detta ?

 19. Detta är #jagärhär och #vistårinteut till viss mån #metoo också, fast namnen var inte uppfunna ännu, där ser man vad socialister och kommunister har för sig på nätet.

 20. Sossarna kör åsiktsförtryck på entreprenad genom #jagärhär och Researchgruppen (Sveriges informella STASI).

  • ja,herre gud om dom skulle förlora makten och alla som lever av den då är nog risken för inbördeskrig överhängande dom vill ju narurligtvis behålla sina privilegier som dom haft under så många år

 21. Jag tycker beslutet var bra. Kanske att sossarna genom att sniffa in på andra sidor skulle kunna få lite bättre perspektiv på vad som verkligen är humanism på lång sikt?

  De har en partiledare som säljer drönare med Wallenberg till diktaturen Saudiaraben som bedriver olagligt krig mot Jemen.

  De har stöttat kriget mot suveräna stater inkl. demokratin Syrien och därigenom stöttat terrorister och skapat massmigration.

  De har verkat för en signalpolitik som dödat tusentals människor i Medelhavet. Bilden av Alan Kurdi är fortfarande färskt i våra minnen.

  Genom att slösa bort pengar på s.k. ”baarn”, som inte var barn alls, samt inte var flyktingar alls, har de slösat bort potentiellt bistånd som skulle hjälpt betydligt bättre och rätt lokalt, ex. unga flickor som blivit kvar för att ta hand om sina småsyskon som inte kan migrera.

  Det enda som förhindrar enandet av Sverige och svenskarna under en human politik är naturligtvis endast inhumana kommentarer.

 22. Förklarar så mycket via har alla mött dem troll, förnekare, faktaresistenta,naivister. Ja även okära barn har många namn. Men nog tycks de ha ökat på senare tid man kan knappt uttrycka kritik så är de där som förstörare av konstruktivt samtal. Gemensamt är att de stjäl energi ock kväver debatten.

  För att slippa lägga mer energi i onödan på dessa verklighetsförnekare. Så har jag kommit på ett standardbemötande av dessa…. citat

  ””Tack för floskler och det eleganta sätt du förminskar befogad kritik!! Sånna som du ger andra som läser insikt om att naivitet och verklighetsförnekande bidragit till att gårdagens politik skapat dagens verklighet! Samt att detta ej kan tillåtas fortsätta för barn och barnbarns skull. ””

  I alla fall ett svar så jag slippa mycket onödigt debatt och lägga energi på tomtar och troll.

 23. Efter valet i september någon som söker enklare arbete med följande annons: ”Överårig trollfabrikör utan arbetslivserfarenhet men delvis genomgången svetsarkurs söker enklare arbete som städning, krattning av gångar och kratta löven i parkerna”

 24. Alla ideologiskt korrumperade socialdemokrater och ölmagade fackföreträdare, jämte andra kommunalt syltburksfingrande företrädare får gärna komma in här på Samhällsnytt och lära sig lite om det verkliga livet som medborgarna i Sverige (de riktiga) får genomlida i spåren av den socialdemokratiska härdsmältan.
  Att de skulle ha några vettiga argument för den förda politiken finner jag uteslutet.

  • men dom verkar vara jävligt sega men så har dom ju hela makten och MSM på sin sida så det är svåra motståndare men dom skall knäckas

 25. Dessa sossar… de är så makthungriga att de tar till vilka medel som helst. Hultqvist försöker lura i svenskarna att Ryssland har trollfabriker och kör påverkansoperationer. Vi behöver bara gå till Sveavägen 68 för att hitta en riktig trollfabrik som kör verkliga påverkansoperationer!

 26. Självklart har politikerklassen trollfabriker, både inom forskning och inom opinionsbildning. Svenskar med sinne för logik röstar på SD för att göra karriärspolitikerna sömnlösa.

 27. S provar desperat alla medel i dessa valtider, men får mothugg både här och där.
  SR skriver:
  ”Lagrådet sågar regeringens förslag till samtyckeslag” . .
  ”Det var före jul som regeringen presenterade förslag till ny sexualbrottslagstiftning, och föreslog två nya brott: Oaktsam våldtäkt och oaktsamt sexuellt övergrepp.”

  Undrar bara, vad är då motsatsen . . . AKTSAM våldtäkt och AKTSAMT sexuellt övergrepp, kanske? Finns det?
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6869038

 28. ”Gör alla partimedlemmar till köksbordskämpar för medmänsklighet!” Vilket TRAMS! Vad är det för medmänsklighet med svenskfientlighet och stöd för rasismen, hatet, kvinnoförtrycket, religionsförtrycket och terrorn som blev naturlig utveckling av islamiserings-politik.

  Det vore bra om partistyrelsen såg med allvar på utvecklingen som man till stor del varit med att skapa.

 29. Erbarmligt dålig svenska i partistyrelsens yttrande över motionen. Något förvånande faktiskt. Däremot är det inte förvånande att en socialdemokratisk partikoryfé fullständigt struntar i yttrandefriheten.

 30. Detta verkar vara socialdemokraternas brunskjortor i cyber-rymden.
  Inte konstigt alls med tanke på att socialdemokraterna är enda parti som i modern tid praktiserat fascistisk politik med tvångssteriliseringar, åsiktsregistreringar etc etc.

 31. Helt nyligen var det åter dags för Folk och Försvar (och Nato!) i Sälen. En närmast normaliserad premiss för tillställningen är ”ökad rysk aggressivitet i närområdet” vilket motiverar resurser till försvaret och ökat närmande till Nato under ledning av Trumps USA.

  Vari den ryska aggressiviteten konkret består av får vi inte veta förutom referensen till ”Krim och Ukraina”. Men Ukraina tillhör inte ”vårt närområde” och som flertalet seriösa bedömare påpekat så hotar inte Ryssland väst. Vad kan då ”aggressionen i närområdet” handla om?

  https://anthropocene.live/2018/01/24/sveriges-politiker-sprider-fake-news/

  • Ryssland är Potemkin-fasad för att inte någon ska börja snacka om den muslimska invasionen, den är skyddad av högförrädarna.

 32. Va tusan ska sossarna med en trollfabrik till för, har ju redan en i Rosenbad som producerar troll så det räcker och blir över…. efterfrågan på slika är stillad sedan åratals tillbaks….

 33. Detta om något är bevis vad sossarna kan ta sig till för att försöka behålla makten. Allt är möjligt. Och det finns säkert ett enormt mörkertal. Sen sossarnas kommunikationschefs uttalande säger allt. Klart man tar avstånd när man är avslöjad, upptäckt och bortgjord.

 34. Socialdemokraterna jämte moderaterna och centerpartinterna är troligen mögligt genomruttna och falska så det stör. Dessa politiker säger ofta saker som bara syster till att med lögner svartmåla Sverigedemokraterna. Att aktivt bedriva politik med medvetna lögner är falskt och beklämmande ohederligt. Jag är övertygad om att de som röstar på S, MP och C är korkade, obildade eller fanatiker. För dessa tre partiers politik leder till raserad välfärd och till massfattigdom och till ökat våld … så mycket våld att det blir lokala krig. Rösta inte på dessa saboterar. Vill du rädda vår välfärd och framtid så måste du rösta på SD.
  /CC

  • Alla ledare i 7 klöver har sold sig til Bilderbergers , så de agera i princip likadant finns ingen skillnad mellan S o M numera, eftersom de följer samma agenda som de gömmer under konstig mantra ” värdegrunder” . DÖ är ett kraftigt bevis till detta . Spelar ingen roll vem är vid köttgrytan , svenska hårdarbetande skattebetalare alltid kommer att bli de sista att få hjälp, bidrag, förmåner osv .

   Kriget mot sitt eget befolkning redan pågår , fast svensken snarkar på soffan och fisar framför TV och röstar som vanligt tills hans villa blir utsatt för inbrott eller hans barn blir rånad/våldtagen / eller misshandlad.

 35. Med den nya tidens media så kommer dom riktiga ”trollen” ut i ljuset.
  Vilket troll kommer att avslöjas ikväll i Uppdrag granskning….
  Törs man gissa att det är en sosse som visar sig vara en ”sugar daddy”?

 36. NÄÄ… de sossarna är inte smarta nog för att argumentera. Deras argument är löjliga och verklighetsfrånvända . Det ska inte funka iaf.

 37. Trollarmé hit och trollarmé dit. SD behöver egentligen bara den rådande situationen i Sverige för att få röster.

 38. Trollfabriker och andra sosseframsteg ingår såklart i allas vår lille Stefan Löfvens

  världsberömda och i Sverige uppskattade samhällsbygge. I detta bygge ingår inte några murar , men stora produktiva trollfabriker som spottar ut troll i en rasande fart. Hela hans eminenta regering består av alla sorters troll med en gemensam egenskap, alla är ytterst okunniga och inkompetenta som vill störta ned Sverige i avgrunden. Han har också en hel skock häxor i trollhögen som Ylvan, Margåttan , Fisabellan, med flera riktigt elaka häxor. Huuuu jeda mej !!

 39. ’Landsförrädarna’ fick inte domstolen med sig.

  Utredningen har lagts ner och NMR slipper åtal för förtal med sina plakat vid demonstrationen i Göteborg i slutet av september.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6868668

  Ja, allt annat hade varit rättsröta.
  För inte har väl 7-klövern och alla deras anhängare inom journalistkåren straffats för att de i flera år kallat SD-politiker och dess sympatisörer för ”troll”, ”nazister”, fascister mm mm – anklagelser som är långt värre förtal?

  Bilder på plakaten där journalister, politiker och poliser kallades för ”förbrytare” och ”förrädare” spreds av regeringstrogna SVT och media. De medverkade alltså att göra dem kända för den större allmänheten.

 40. Jag hoppade av journalistutbildningen när jag var gravid och jag återupptog den aldrig eftersom jag skriver som en kratta

  Det är precis den typ av grävande journalistik som Egor är så bra på, som vi fick lära oss på journalisthögskolan i början av 80-talet

  Den undersökande journalistiken är annars stendöd i hela västvärlden och återfinns bara i alternativ media.

  Journalister i vanlig media är numera bara agenda-styrda papegojor.

 41. Sossar är såååå goda och toleranta, att de måste inskränka yttrandefriheten för andra istället för att debattera och bemöta i sak det de är sååååå måna om! De tål helt enkelt inte andra åsikter och har de makten så inför de censur! Bara en historie- och hjärnlös kålrot kan sympatisera med detta präktiga, korrumperade, hycklande, förljugna, taktiserande politrukernas parti!!! Man äcklas bara man ser bokstaven S !

  • Det är gamla vanliga socialistknep…”kontrarevolutionärer ” ”folkets fiender ” ”odemokratiska ” ” nazister ” rika borgare ” utsugare ” bonndjävlar ”..knutna nävar i luften …UPP TILL KAMP…KLASS MOT KLASS …hets och hat…..jag minns hur sossarna alltid hetsat mot ” överklassen ” och ” klassförrädarna ”. —-.vi bönder var alltid ett tacksamt byte , få och maktlösa.

 42. En fråga till Carina som kanska hade varit på sin plats:

  ”Du förespråkar i din motion att partimedlemmar registrera falska facebook profiler (s.k. nät troll). Tycker du fortfarande att det är en försvarbar taktik och nåt som ett riksdagsparti bör ägna sig åt?”

 43. Det spelar väl ingen roll om det dyker upp en massa falska socialdemokrater. Deras argument blir inte bättre för det!

 44. Men hallå, Var är alla trollen nu? Passa på att gå in här och kommentera och berätta vad bra det är med troll! Nu har ni chansen att jobba och göra rätt för er! (???!!!)

 45. Media och politiker har insett att sociala medier är opinionsbildare och de har stora problem med hur de ska hantera det. Media har inte monopolet längre. Dessutom kom SD in i riksdagen och växte. En konsekvens av att både sjuklöverpolitiker och media känner sin position hotad är att de har närmat sig varandra. Det ställs inte lika svåra frågor som annars kulle vara fallet. Politiker stödjer ”god journalistik” eller vill förhindra s.k. fakenews. Det har blivit vi och dom. När maktstrukturer rämnar händer det saker.

 46. Stoppa hat är just vad SD kommer att göra!

  Ingen ska uttrycka hat genom att skada andra, hata får man göra hemma i garderoben en stund, för att sedan fortsätta att återuppbygga Världens Bästa Demokrati!

  Har sett flera olika PK-företrädare Projicera ut allt möjligt, utan riktig koll! Vet denna kvinna hur verkligheten ser ut?

  PK borde oroa sig ordentligt för risker med öppna gränser, att segregera Svenskar, att bygga utanförskapsområden med parallellsamhällen… och en möjlig global börskrasch!

  Det tycks inte finnas någon hejd på Oaktsamhet!

 47. Snacka om vänskapskorruption. Dessa anarkister sitter idag, med miljonlöner. Vilket fruktansvärt samhälle dessa anarkister har skapat.

  Dom kan inte ens stava till kulturarv, dessa politiskt kriminella politiker o deras så kallade chafstjänstemän,
  med sina mångmiljonlöner.

 48. Österrikiska broderpartiet har gått i bräschen med att använda sig av fake news för att svärta ner politiska motståndare. Hatobjektet var Sebastian Kurz, dåvarande utrikesminister i koalitionsregeringen mellan socialdemokraterna och de konservativa. Han som ledde de konservativa en klar seger vid senaste riksdagsvalet. För smutskastningen anlitade socialdemokraterna en professionell kommunikationsexpert, israelen Tal Silberstein. Både en rasistisk Facebooksida och en blogg som uppgavs stödja Kurz sattes upp. Det ”stöd” som publicerades på bloggen var raka motsatsen och ämnat att svärta ner Kurz. Enligt österrikiska veckotidningen Profil satsade S ca en halv miljon Euro på projektet.

  De rödas fake news avslöjades dock i tid, Silberstein tog till schappen till Israel (där han för övrigt kom att häktas på grund av anklagelser för korruption), den socialdemokratiska valkampsledaren Georg Niedermühlbichler (som bedyrade att han inte visste) avgick kort före valet, och själva valet blev ett stort nederlag för S. Motståndarna de konservativa och FPÖ (SDs motsvarighet i Österrike) fick tillsammans en klar majoritet och kunde bilda en koalitionsregering. Den fördöms visserligen av alla ”Gutmenschen” (goda människor fast med besk bismak) i Österrike och i utlandet men har redan visat den handlingskraft som tidigare saknades.

  Historien om ränkespelet finns bl a på tyska Spiegel:
  http://www.spiegel.de/politik/ausland/oesterreich-spoe-von-skandal-um-facebook-kampagnen-erschuettert-a-1170855.html

 49. OT. Nu börjar man förstå varför Socialdemokraterna tycker att invandringen är så lönsam.
  Polisen i Sundsvall gjorde ett tillslag mot en prostituerad och hennes kund. Mannen fick böta 1500 Kr och likaså fick damen pröjsa lika mycket. Tre tusen rakt in i statens kassakista…..fina pengar, släpp in fler damer från Rumänien.

 50. Politikerna har väl packat resväskan och är färdiga att dra till något skatteparadis , när Sverige brakar ihop . Välgödda med skattebetalarnas pengar som dom har fifflat till sig .

 51. Trots flera försök har Samhällsnytt inte lyckats att få ett svar från Socialdemokraterna på frågan om vilka särskilda insatser som partiet har genomfört för att stödja ”nätverksbyggande funktioner på nätet”.
  Räkna inte med ett svar.

 52. De har också suttit och ringt till folk under flera valrörelser. Då har de spridit lögner om olika moderater som då var fienden. Några riksdagsmän och några med högt uppsatta positioner rev ner valaffischer i Eskilstuna och saboterade. Några andra tog bort valsedlarna i röstlokalerna för moderater och senare för SD.
  Detta har alltid förekommit. En annan sak är att en sprider lögner och sedan tar de andra upp det som en sanning. De kan sprida en osann historia om en person på valbar plats. De har fått en del att avgå, han moderaten som anklagades för att gå till prostituerade var helt obevisad. Han hade en otrevlig vårdnadstvist som sedan blev en smutsig process mot honom.Det finns fler exempel. Det är bra att ni tar upp detta, respekt Egor!

 53. Då vi nu lever i upplysningens tidevarv är det inte längre är så framgångsrikt för socialdemokratin att föra ut sin propaganda till folket. Nu satsar socialdemokraterna istället på en kraftig ökad invandring ”röstboskap” för att till varje pris få sitta kvar vid makten. Även högern har kommit till den insikten att vill man sitta vid makten så får man gå i socialdemokratins upptrampade fotspår. Att idag välja mellan höger eller vänster är som att välja mellan pest och kolera

  • Har inte gammelmedia alltid sagt att de får inte hänga ut folk som inte är dömda?Men det gäller inte svenskar tydligen.
   Det finns tre utlänningar som också står anklagade för värre saker i meetoo skandalen men deras namn visas aldrig.
   Vilka hycklare de är!

 54. Sossarna har haft hela mediakåren bakom sig från 60 talet till 90 talet tills MP dök upp, då svängde sympatierna. Nu gäller det förstås för S att vinna tillbaka väljarna och då är det sociala medier som gäller. De vet vilken betydelse de har. Sociala medier krävs för att få tillbaka deras tidigare makt. Där de otrogna i mediakåren och MP har blivit ett nytt par. Media är otrogna, mediehoran hehe, och har dumpat sossarna sen flera år tillbaka. De blev speciellt tydligt när Media började dyrka Reinfeldt.

 55. Det verkar lite oklart vad köksbordskämparna ska kämpa för. Allt går åt helvete med multikulti flummet. Man förstår att kämparna behöver utbildning för att förstå vad dom ska kämpa för.

 56. Det flesta av oss har lik i garderoben
  Med en socialdemokrat vet man aldrig vad man hittar under, eller ännu värre I, sängen …

 57. Detta ger en försmak på hur lågt S kommer sjunka i valrörelsen i sin iver att förgöra SD. Därför är det viktigt att SD hela tiden under valdagen har sympatisörer på plats i rikets ALLA vallokaler för att se till att SD:s valsedlar inte göms eller slängs.

  • Detta pratade vi om också och det är bedrövligt att inte vuxna människor ens går att lita på i ett sådant samhälle som Sverige, det är därför allt åt alla klingar så falskt och utfallet av de senaste 35-45 årens politik har slutligen nått vägs ände.

  • Just detta är jätteviktigt, har för mig att man måste anmäla sig hos länsstyrelsen om man vill vara med och övervaka.

   Är det någon som vet mer om detta, så meddela gärna.

 58. Det borde stå några stenstayer föreställande troll utanför entrén till S-kansliets lokal på Sveavägen. Skulle se rätt gulligt ut rentav!

 59. Sossar gör vad som helst för makten. I vår kommun har de redan börjat bearbeta nykomna att rösta på Socialdemokratin när tiden är inne (inte en kvinna på mötet bara män). Detta kommer säkert inte gratis, så snart har även jag finansierat en moské. Så fungerar Socialdemokratin.

 60. Någon fler än jag som tycker det är märkligt att Löfven förekommer i en hel drös med bilder på dömda sexualbrottslingar?
  Alltså inte bara outade i Metoo, utan dömda för ex regelrätta våldtäkter mm?

  • Tycker det är dags att vända på steken:
   ”Usch, de där fascistern/nazisterna/kommunisterna beter sig inte ett dugg bättre än sossar.”

 61. Sossarna skiter fullkomligt i folket ! Det enda de är intresserade av är makt !
  Att det sedan går ut över folket och att t.o.m liv spills bekommer dom inte det minsta !

  Nästa gång du hör en sosse tala t.ex Löfven så lägg märke till att allt handlar om saker som kommer att hända…… i framtiden !

  Vi kommer att titta på bla bla bla
  Vi har sett detta och ska bla bla
  Vi ska tillsätta en utredning om detta bla bla
  Vi måste bygga ett bla bla
  Det är en inkörningsfas och det kommer att fungera fullt ut 2020 bla bla
  Det är ute på remiss bla bla

  Allt är i futurum, sedan går tiden och ingenting händer utan man bara rabblar samma skit om och om igen !

 62. Först tala om att pensionerna kommer räddas med hjälp av alla extremt arbetsamma och högutbildade man tar in, sedan låta de rikaste tjäna på asylkaoset , inte bara de rikaste många tjänat grova pengar på detta, samtidigt kaos i skola och sjukvård, höjd pensionsålder, sannolikt den högsta i världen, våldtäkter och mord stup i kvarten och det är förstås alternativmedia dom är problemet…har de ingen skam i kroppen?

 63. Moderator, du får väl ta bort det här om det känns fel….
  Det jag vill säga är,
  Stöd samhällsnytt, för det har jag börjat göra.
  Bankgiro: 502-1001
  OBS! Ingen referens behöver anges, pengarna kommer rätt ändå.
  Bara en liten slant gör skillnad.
  Jag ger 50kr/mån fr.o.m. nu.
  /med hälsningar från Bagdadbob

 64. FYFAN, vad hemska de är. Och de sitter högt upp, överallt!
  Jag söker mig utomlands.
  Sverige är kört de kommande 50-100 åren.

 65. Det är ju bra att det kommer fram hur intelligenta de är. Men det syns ju också i vilken riktning de har tagit landet i. Problemet är att de inte ens verkar förstå hur pass illa det är, och begriper de inte ens vad en skruvmejsel är, ja då blir det svårt….

 66. SAMTIDIGT som S uttrycker avsky och oro för ryska och ”högerextrema” trollfabriker…höjden av förljugenhet…(som vanligt)….
  ”Detta är helt oacceptabelt”: herr Stefan!!

 67. Typiskt såssar ler och lovar men har en kniv bakom ryggen färdig att använda mot den som inte går på deras lömska inoktrinering.

 68. På 70 talet skulle man träffas utanför Konsum och dela ut lappa enligt Quislingen Palme. Nu när väljarkåren sviker sossarna, så använder Sossarna botnar som sprider deras hemska värdegrund och förstör Sverige med mångkultur.

 69. Definitioner av folkmord:

  1. By ”genocide” we mean the destruction of an ethnic group…. Generally speaking, genocide does not necessarily mean the immediate destruction of a nation, except when accomplished by mass killings of all members of a nation. It is intended rather to signify a coordinated plan of different actions aiming at the destruction of essential foundations of the life of national groups, with the aim of annihilating the groups themselves. The objectives of such a plan would be disintegration of the political and social institutions, of culture, language, national feelings, religion, and the economic existence of national groups, and the destruction of the personal security, liberty, health, dignity, and even the lives of the individuals belonging to such group

  2. The crime of genocide should be recognized therein as a conspiracy to exterminate national, religious or racial groups. The overt acts of such a conspiracy may consist of attacks against life, liberty or property of members of such groups merely because of their affiliation with such groups. The formulation of the crime may be as follows: ”Whoever, while participating in a conspiracy to destroy a national, racial or religious group, undertakes an attack against life, liberty or property of members of such groups is guilty of the crime of genocide. (”Genocide”, American Scholar, Volume 15, no. 2 (April 1946), p. 227–230)[9]

  3. Genocide is] the planned destruction, since the mid-nineteenth century, of a racial, national, or ethnic group as such, by the following means: (a) selective mass murder of elites or parts of the population; (b) elimination of national (racial, ethnic) culture and religious life with the intent of ”denationalization”; (c) enslavement, with the same intent; (d) destruction of national (racial, ethnic) economic life, with the same intent; (e) biological decimation through the kidnapping of children, or the prevention of normal family life, with the same intent…. [Holocaust is] the planned physical annihilation, for ideological or pseudo-religious reasons, of all the members of a national, ethnic, or racial group

  4. Genocide is the deliberate, organized destruction, in whole or in large part, of racial or ethnic groups by a government or its agents. It can involve not only mass murder, but also forced deportation (ethnic cleansing), systematic rape, and economic and biological subjugation.

  5. Genocide is the attempt to destroy any recognized, stable, and permanent group as it is defined by the perpetrator: [It] is a concerted effort to eliminate its individual members and to destroy the group’s ability to maintain its social and cultural cohesion and, thus, its existence as a group. The perpetrators’ genocidal goals — i.e., intent, which is central to the 1948 UN definition but is often analyzed too legalistically and narrowly — can be uncovered by examining policies, actions, and outcomes.

  Sålunda när socialdemokrater genom medveten migration systematiskt undandrar svenskarna deras kultur och levnadsmöjligheter vilket långsamt medför svenskarnas delvisa och på sikt fullständiga utplåning som folk utgör detta folkmord. Att syftet med socialdemokraternas migration uppenbar är att stärka sin egen politiska makt genom att de nya migranterna utgör ett nytt röstunderlag för partiet (migranterna förväntas rösta på socialdemokraterna när de på snabbspår får svenskt medborgarskap) är en försvårade omständighet.

 70. HaHaHa, vilken bild på Löfven….Liknar han inte en blobfisk på YouTube så liknar han trollet själv här. ???? Gå o göm dej Steffe så vi slipper skämmas!!

 71. 2018 blir valåret då man avslöjar socialdemokraternas gigantiska valfusk. ”Valkurser”, ”valhjälp”, trollfabriker och tankesmedjor ska granskas av utländska valobservatörer.

 72. Släktskapet mellan Socialdemokraterna och Josef Stalin är omfattande vilket u.t. noterat många gånger.

  Det är ingen slump att de firar 100 miljoner dödsoffer för marxismen varje år på samma dag.

 73. Jag tackar för mig och lämnar detta PK styrda Forum!
  Ni uppför er som små barn och raderar det som är relevant i god PK anda!

 74. Kommer vi att få se samma utveckling efter valet 2018, som i Finland 1917-18 ?
  Socialdemokraterna försökte återta makten med ”utomparlamentariska” metoder och brutalt våld efter att ha förlorat valet.
  De lät utsläppta våldsbrottslingar härja fritt för att terrorisera och döda meningsmotståndare.

  De borgerliga bildade skyddskårer för skydda liv och egendom, istället för att låta sig skrämmas av de röda gardena. I Sverige förväntas vi frivilligt låta avväpna oss.

  De svenska Socialdemokraterna stödde de röda mördargängen.
  ”De var ju goda Socialdemokrater som slogs för en god sak.”

  • Enda skillnaden mellan socialdemokrater och kommunister är att medan kommunisterna vill döda alla intelligenta och produktiva människor så vill socialdemokraterna förslava dem.

  • Dom flesta röda klarade sig genom att ta sig över gränsen österut. Men
   många blev upphunna och fängslade. Så klarade sig Finland den gången.

 75. Och man ifrågasätter ”Fake News”.
  Och som VI allavet är gammelmedias medarbetare oftast just vakumskallar vilka skriver om ekon från propagandan de ska sprida .
  Helt i stil med sossar med annat vänsterpack .

 76. Var det inte så att dom plockade bort den här personen med trollkonto för att partiet skulle utreda det hela. Och nu framkommer att det hela beordrats från toppskiktet av partiet. En stor skandal är vad det är som visar att sossarna inte ändrats mycket på hundra år. Då mätte man folks näsryggar och skallben för att dela in folk i olika raser. En forskning som Hitler tog till sig av och använde sossarnas resultat i sin bok mein kampf. Hela den här propaganda cirkusen är på samma nivå. När man dessutom blir utfrågade och ställda mot väggen har man alltså mage att hånskratta oss rakt i ansiktet. Man tar väldigt lätt på alla dessa skandaler som har uppdagats

 77. Yttrar någon följande ord: ”Jag tycker att #jagärhär-gruppen gör enastående nytta.” ..har denne individ inte många rätt. Eller minsta koll på läget i något avseende. JÄH-syndikatet gör ingen som helst nytta, mer än sysselsätter människor som är extremt intoleranta med andra åsikter än de de själva är anhängare av.

  Det behövs ingen moralpolis på Facebook som börjar svärma kring misshagliga inlägg, och som efter att någon av medlemmarna taggat med sin tramstagg #jagbaratär, drar till sig en massa menlösa bäbisretoriker som spammar kommentatorsfältet med dagis-inlägg á la: ”Hur menar du då?”, ”Jaså. Det visste jag inte. Källa tack.”, ”Så du hatar alla som kommer till Sverige då?”

  För att inte tala om de inlägg som JÄH-syndikatet uppmanat andra att massanmäla. Se vad både Uvell och Janouch har visat på sina sidor. Det finns skärmdumpar hur det går till. Precis som sekter och sektledare: ”Kära vänner. Det har kommit till vår kännedom att XX precis har skrivit så här. Möjligheten finns att den som känner att det här inte är okej, att anmäla inlägget. Då gör man så här.”

  Och det räcker med 40 stycken som anmäler valfritt inlägg för ”sexuellt” innehåll, så spärras både inlägget och vederbörandes konto minst i 24 timmar. Något som drabbat Janouch, Lamotte, Birro, Roberto, Uvell, ”En Arg Blat*e” och flera andra som utmanar Åsiktskorridoren. Så, nej. JÄH gör ingen enastående nytta. Om ett inlägg eller ett foto strider emot lagen, tycker jag självklart att det ska anmälas. Men till polisen direkt.

  JÄH innehåller alltför många vänsterextremister och antidemokrater, för att JÄH ska göra någon nytta för vår demokrati. Att tysta misshagliga åsikter – som inte strider emot lagen – är fascism, antidemokrati och maffiametoder. Något våra skattepengar aldrig någonsin ska gå till, i någon form.

  Jag försvarar varken olaga hot, hets emot folkgrupp eller förtal. Och önskar att allt sådant ska polisanmälas. Så kan JÄH-syndikatet ägna sig åt något annat istället. Varför inte alla de grupper som på olika sätt förklarar krig emot vårt västsamhälle och emot Sverige? Det finns många riktigt otäcka grupper här i Sverige, på Facebook, som JÄH-syndikatet kan lägga sitt krut på. Där det riktiga hatet återfinns.

  Men jag gissar att de inte vågar angripa det där snabbväxande patriarkatet som verkligen skadar andra människor. Inte minst kvinnor och barn.

  Samma som med feminister. De har mer ont av en vit man på T-banan, som sitter två centimeter för brett isär med benen. Men samma feminister har inga problem med religiösa samfund där kvinnor behandlas som något hunden spottat ut på marken. Ja, ideologin där otrogna hundar är allmänt avskydda till och med. Vad har feministerna att säga om det? Inte ett ljud – självklart. Tala om hycklare…

 78. Nätarme av köksbordskämpar. Bara den frasen ger rysningar.
  Som en galen version av en James Bond skurk.
  Men i detta fall så handlar det om ett lands ledande parti, vars ansvar är att se till sitt folks bästa.
  Frågan är bara om ett parti som ser sig som härskaren av en nätarme
  och önskar sig köksbordskämpar. Verkligen drar sig för något för att behålla sin makt?
  Att det sedan finns en koppling mellan makten och #jagärhär
  är än mer skrämmande.
  Risken är stor att vårt lands demokrati är död och utrotad.
  Inte med öppet våld eller en diktatorisk arme.
  Utan med censur och åsiktspåverkan, vilket är bra mycket svårare att stå emot.
  Om det är så att socialdemokraterna har medvetet undertryckt sina väljare som som påstår sig värna om.
  Så är det förräderi på högsta nivå.
  Valet 2018 lär bevisa om det är så, om SD drar mest röster men fortsätter frysas ut.
  Så finns ett facit på att dom som ska vara våra beskyddare,
  har en egen agenda. Då är det upp till oss folket att byta ut dom,
  mot några som jobbar för oss. Inte emot oss.

 79. Sossarnas trollfabrik enda syfte är antagligen att angripa Sverigedemokraterna, det kommer bli ett smutsigt val och sossarna har redan satt i gång.

 80. Jaha så det var antagligen därför Minna Dennert med trolig hjälp av maken Dennert på SVT skapade #jagärhär på FB och det är väl inte helt otroligt att samtliga medlemmar inom S fick mejl om att ansluta sig och lägga till sina vänner. That make sence!

 81. Är det inte ganska uppenbart att sossarna endast lever på gamla meriter och inser att deras föråldrade valgrupp håller på att dö ut och man importerar nytt valboskap för att behålla makten framför allt.

 82. Tack Egor för din oförtröttliga grävande och avslöjande journalistik att avslöja makten och maktens mediala fake news- och trollfabriker.

 83. Detta kan bara hända i ett land som Sverige ! Att vi har en statsminister som är en landsförädare, som föredrar en befolkning av skitiga kamelfösare med koranen under armen i svenskarnas Sverige.

 84. Det har krupit fram ett tvättäkta sånt där NÄTTROLL som förvisso agerar med eget namn men som uttnyttjar sin betalda arbetstid för att konstant ljuger om SD´s politik.

  Det visade sig vid en enkel källkontoll att det var en ombudsman för Byggnads som ägnar sin tid åt att sprida skitsnack på sociala medier.
  Är det verkligen OK att en ombudsman sitter och facebookar på betald arbetstid samtidigt som medlemmarna till större delen röstar på SD? Googla på ”Fälta”!

 85. Hoppas sossarnas nättroll drabbas av interna slitningar. Löfvén verkar schizofren i och med att han sagt att massinvandringen var naiv, men samtidigt kallar dem som vill ta ansvar i denna fråga för nasister. Det kan vara svårt för nättrollen att ha en enad front utåt.

 86. Låt dem gärna debattera på FB och här. Jag tror att s- trollen kommer att förlora de flesta debatterna och att de dessutom kommer att ljuga och böra sig illa åt.
  Kom an, om ni törs!

 87. Dessa troll märks direkt då de till varje pris försvarar grovt kriminella med utländsk bakgrund. De struntar fullständigt i offren som mördats eller väldtagits.

  Flashback:
  Jag har sett flera av dem på Flashback där uppmärksammade grova brott diskuterats De försvarar GM till varje pris och anklagar andra hysteriskt för att förmedla felaktigheter trots att det aktuella bekräftats officiellt av Polis eller vittnen.

  Sossar känns också igen då de rent generellt inte kan diskuttera samhälle och politik, Snabba till personangrepp och accepterar inte andras åsikter även om de talar mot erfarna människor som vet vad de talar om.
  Sossar är mer för förbud av andras åsikter. De flesta av dessa människor har en begränsad intelligens som jag är osäker på att vanliga IQ tester kan mäta hur begränsat hjärnan faktiskt fungerar. Orsak och verkan tycks inte funka alls.

  Slösa bort Sveriges skattemedel har man gjort i decennier.

LÄMNA ETT SVAR