Patrik Thoren 93

Patrik Thorén (SD)/Genrebild. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

AVSLÖJAR: SD-politikern Patrik Thorén häktad för mord

Publicerad 19:27
Annons

(OBS! Patrik Thorén har efter att denna artikel skrevs friats från alla misstankar. Läs mer HÄR.)

Samnytt kan som första media avslöja att det är 46-årige SD-politikern Patrik Thorén i Svenljunga som häktats skäligen misstänkt för mord på en kvinna. Enligt advokat Joakim Sjöberg som försvarar Thorén nekar han till brottslig gärning.

Det var på fredagseftermiddagen som Borås Tidning avslöjade att en man med flera tunga uppdrag för Sverigedemokraterna i en kommun i Sjuhärad misstänks ha begått ett mord på förmiddagen förra fredagen. På tisdagskvällen greps mannen och anhölls efter förhör.

På fredagen begärde chefsåklagare Per-Erik Rinsell att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Enligt uppgift från Sverigedemokraterna till Samnytt är det politikern Patrik Thorén som har häktats.

Patrik Thorén. Foto: Faksimil Facebook

Thorén som var aktiv miljöpartist fram till 2014 tjänstgör nu som gruppledare för Sverigedemokraterna i Svenljunga kommunfullmäktige och är även ledamot i Barn- och ungdomsnämnden. Vidare är han ordförande i SD:s lokalavdelning i Svenljunga kommun och andre vice ordförande i distriktsstyrelsen för Sjuhärad.

Nekar till brott – krävde att bli släppt

I samband med häktningsförhandlingen i Borås tingsrätt nekade Thorén till brott och krävde att bli släppt. Efter överläggning meddelade rätten att Thorén – som inte förekommer i belastningsregistret sedan tidigare – häktas skäligen misstänkt för mord, det vill säga den lägre misstankegraden.

Polis och åklagare har nu en vecka på sig att stärka bevisningen och därefter hålls ytterligare en häktningsförhandling.

– I och med att han är häktad på skäligen misstanke, innebär det att det är inte riktigt så starkt som det kanske brukar vara vid häktning. Vi får se var utredningen tar vägen men min uppfattning är att vi avser kunna styrka brott så småningom, men i dagsläget är utredningsläget sådant att det är skäligen misstanke, säger Rinsell till BT.

SD i chock

Samnytt har talat med Andreas Exnér som är SD:s distriktsordförande i området och han är chockad. Vidare har han inte märkt av något extraordinärt med Thorén på senare tid.

(OBS! Patrik Thorén har efter att denna artikel skrevs friats från alla misstankar. Läs mer HÄR.)

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
850Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons