candy
Inrikes

Barn pantade burkar och köpte godis – misshandlades och rånades

Publicerad 8/30/2020
Annons

Kenneth och Eva Holm Nordlander lät sina barn, två pojkar, sju och tolv år, och deras tioåriga syster gå själva till den lokala butiken för att panta burkar och köpa godis för pengarna. Där överfölls de och rånades.

Enligt uppgift bor familjen i Tjärna, ett trevligt äldre villaområde i Borlänge, som gränsar till stadsdelen Tjärna ängar, vilken i folkmun kallas Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia, som perioden 2017-18 utgjorde hela 36,8 procent av områdets invånare. Idag är nio av tio i området utrikesfödda.

Mellan Tjärna och Tjärna ängar ligger Hemköpsbutiken som barnen besökte. Utanför affären omringades de och misshandlades av andra barn och tonåringar som slutligen även tog deras godis.

– När de kommer ut från affären blir de omringade av ett gäng yngre killar, som var i deras ålder ungefär, som börjar sparka och slå dem, sen blandar sig även några äldre tonårskillar i. De sparkar på dem, rycker godiset ifrån dem och en av killarna knäar min son i huvudet, berättar pappa Kenneth Nordlander, till Aftonbladet.

Dottern skräckslagen

Några av de som deltog i misshandeln går i samma skola som barnen de rånade. Den tioåriga dottern blev hysterisk av skräck efter händelsen, berättar pappan.

– Vi är helt chockade. Barnen kommer nog inte våga gå till affären mer, säger Eva Holm Nordlander.

Enligt polisen är brottsrubriceringen är inte klar än. Ärendet faller under misshandel och stöld, men det kan komma att ändras under utredningens gång, berättar region Bergslagens presstalesperson Stefan Wickberg. Det omfattande våldet och att barnen tvingades lämna ifrån sig sitt godis gör att rubriceringen kan ändras till rån, enligt Wickberg.

authorimage

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons