En barnfotograf i Skåne får nu kritik för att inte respektera alla barns lika värde och exkludera barn med viss bakgrund. Detta efter att ha diskriminerat en 1-åring och vägrat föreviga barnets kalas. Skälet som angavs för att säga nej är att föräldrarna sympatiserar med SD.

Men hon är samtidigt bekymrad över och engagerad i Sveriges framtid och har därför politiska uppdrag för Sverigedemokraterna i kommunen och regionen. Det gillades inte av den fotograf som Camilla kontaktade för uppdraget

Camilla Wifralius i Örkelljunga är stolt mamma till ett litet barn som nyss fyllde ett år. Födelsedagen ville hon föreviga med bilder tagna av en proffsfotograf.

När barnfotografen fick klart för sig att ettåringens mamma är Sverigedemokrat blev det stopp och uppdraget annullerades. I beskedet till Camilla att hon nekar fotografera det lilla barnet och dess födelsedagskalas hänvisar fotografen till att hon tror på ”allas lika värde” och menar att Camilla inte gör det.

Får kritik för sitt agerande

Detta menar fotografen är giltigt skäl för att diskriminera ett litet barn på grundval av föräldrarnas åsikter. Kritiker invänder att det i stället är fotografen som genom sitt agerande visar att hon inte tror på alla barns lika värde, och när händelsen nu uppmärksammas stort i sociala medier har fotografens betyg börjat rasa.

Flera personer som tänkt anlita fotografen för barnfotografering väljer nu, i enlighet med hennes egen uppmaning, att ”få napp på annat håll”. Man tycker att det känns olustigt att anlita en fotograf som gör skillnad på små barn, straffar dem för föräldrarnas åsikter och använder ettåringar som slagträ för att få utlopp för sina hatkänslor mot ett politiskt parti.

En mamma som haft för avsikt att anlita fotografen för att fotografera sitt barn känner sig efter att ha fått kännedom om händelsen inte trygg med att utsätta barnet för en människa som inte ”ser alla barns lika värde”.

Avboka fotografen är det flera som meddelar att de avser att göra. Inte därför att hon har åsikter om Sverigedemokraterna – det får man ha – men därför att hon låter det gå ut över oskyldiga barn och inte kan respektera grundläggande demokratiska spelregler.

En annan person påtalar den uppenbara paradoxen i fotografens resonemang om allas lika värde och kritiserar hennes som han menar ”dubbelmoral”

En tredje person menar att dubbelmoral inte räcker för att etikettera fotografens agerande och talar i stället om ”cynism”.

Lågt betyg efter dåliga recensioner

Betyget för den aktuella fotoateljén har nu rasat rejält på Google och ligger nu en bra bit under medelbetyget 3. I programförklaringen på sin webbplats skriver fotografen att hon ”ser fram emot att träffa dig och din familj” men utelämnar där att det inte gäller om barnets föräldrar ha ”fel” åsikter.

Orolig för att fenomenet sprider sig

Camilla Wifralius säger i en kommentar till det inträffade att hon är orolig för var det här kan landa i framtiden om fenomenet sprider sig.

– Ska man inte få vård för sitt barn eller sätta barnet i simskola om man är Sverigedemokrat? Det är fruktansvärt.

Samnytt har, hittills utan framgång, sökt fotografen för en kommentar per telefon och mejl. Till andra medier har hon klargjort att hon inte vill förklara sig eller ge några kommentarer.