Bekräftat: Expressen bakom nedstängning av populärt Twitter-konto

Delningar

På torsdagskvällen uppmärksammade vi att ett av de mest populära kontona på svenska Twitter plötsligt hade släckts ned. Enligt uppgifter hade detta skett efter påtryckningar av Expressen. Nu bekräftas att tidningen låg bakom.

@daccraft var ett av de mer populära och inflytelserika kontona. Darko Crncevic, som lämnade Sverige för Polen för ett par år sen, twittrade ofta om konsekvenserna av den illa skötta svenska invandringspolitiken.

Han ägnade sig även åt satir och det var hans tolkningar av Expressens krönikör Lars Lindströms direktsändningar på Facebook, kallat ”Fredagsmys”, tidningen ska ha använt som förevändning för att få kontot nedsläckt – men även skärmdumpar på rubriker och artiklar.Expressens krav:


Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

114 KOMMENTARER

 1. Expressen, med sina censurfasoner, bereder väg för krafter, som arbetar på annat sätt än de traditionellt demokratiska, en vacker dag kommer dom nog att få erfara detta.
  Orsak, och verkan, kallas det.

 2. Visar bara att Expressen är ett verktyg för globalisterna att vilseleda svenskar och hålla dom i tron att ingen vill dom något ont. Och att arbetet för det globala nya Sverige får fortgå. Dom har ju sju partier med sig utan att politikerna förklarar varför. Att vi blir gamla är ingen förklaring för mig för det blir flyktingarna eller invandrarna också. Många får ju inte ens sitt första jobb här innnan 65.

 3. Bilderberger-deltagarna anses av stora medier styra jorden.

  Oavsett hur de styr, tjänar de pengar.

  Kanske är det utopiskt med krig mellan EU och invasionsmakt?

  Men förmodligen skulle de i toppen tjäna pengar även på kaos.

  Det viktiga är att Svenska arbetarna börjar vakna, och förstår att de betalar skatt för att utplåna mycket av sig själva, sin historia, sitt folk.

  När Svenskarna valde rödgröna och alliansen, kommer det bli mycket svårt att lämna EU!

  Trygghet, Säkerhet och Landet Sverige kommer längre bort…

  • De står upp för något.Ingen annan gör det.Det är obehagligt och fega svenskar kan inte hantera det som för dom uppfattas obehagligt och konfliktsökande.Bättre att ge det gamla nytt förtroende även om det bara leder till samma slags elände(om inte värre) som förr.

 4. För att vistas och må bra i Sverige numera så gäller det att vara svart , brun gärna analfabet och komma från Afrika !

 5. Sånt här hade varit omöjligt i Danmark, där välkomnar man satir och olika åsikter, men som sagt, det är i Danmark det.

 6. ”Copyright” på krafset i Expressen?!

  Men precis som för NIKE heter lösningen att inte köpa Expressen, ännu hellre inte läsa den, utan gå över till AB.

  När läsarundersökningarna så småningom visar att få läser Expressen kryper man till korset och överger sin censuriver.

  För ”money talks” som man säger.

 7. Lugn…lugn… det kommer att hända betydligt värre saker.

  Vi väntar bara på ett lagförslag, där synpunkter på migration och efterföljande eskapader – vilka går på tvärs mot det politiska etablissemanget, d.v.s. 7 – klövern.
  En förmodad gallertid om min. 2år max. 4år, beroende på art av spydighet.
  Förmodligen, så kan vi se ett lagförslag under den kommande mandatperioden.

 8. De fanns ju inget på gab.ai/daccraft. Det var ju twitter det också. Det är stängt.

  Jo nu funkade det ju. Det var inte twitter.

 9. Dansk tv har ett aftonprogram där man ibland diskuterar aktuella ämnen, bland annat har det misstänkta svenska valfusket blivit vädrat; danskarna säger att de svenska politikerna är tillräckligt odemokratiska för att vara kapabla till valfusk, och att den svenska mentaliteten av underkastelse är förödande för landet.

 10. Svensk media är en censurorganisation, som mörklägger alla faktabaserade uppgifter utanför den egna ideologiska boxen.

 11. Ujujuj. Nej Daccraft har helt rätt. Själv är jag avstängd från Facebook i 30 dagar och detta var 3:dje ggr. Varför? Kallade skrikande radikala muslimer och islamister ur Joakims Lamottes livesändning för hyenor, och ja de betedde sig exakt på det viset när en normal kvinna med rötter i Kurdistan försökte förklara för beduintälten att det är föräldrars ansvar att inte barn kallar folk för hora, kastar sten på en gravid kvinna och på hundar. Så sanningen är förbjuden i Sverige. Nu kommer en radikal muslimsk kvinna in i riksdagen för Miljöpartiet på kryss. Och hennes motioner kommer garanterat handla om att genuscertifiera och HBTQ certifiera moskéer. Va tror du inte det?

 12. Expressen anser tydligen att vi enbart ska ha en strömlinje-formad liberalvänster diktatur som dessutom är helt Politiskt Korrekt.
  DIKTATUR!
  Att ni inte skäms ögonen ur er Expressen!
  Diktaturens kreatur……

 13. Tror att det blir ett uppsving för kopieringsmaskiner när vi övergår till att sprida ”samizdat” på papper som dom gjorde i det gamla Sovjet

 14. Ja de där fanstygen…
  FulExpressen med en korkad ”journalist” (nu var jag snäll som titulerade clownen som sådan)
  Och ett Twitter som enkom kör sin agenda gentemot de som inte har samma åsikt som de själva, dvs. Vänsterbliven !

  Usch o tvi fan för hela etablissemanget😡😝

 15. Tusen tack Darko för alla dina obetalbara inlägg.
  Du är för bra, för farlig helt enkelt för demokraturens kreatur och yttrandefrihetens värsta dödgrävare msm och då framför allt åsikstsfuhrern själv Thomas Mattson.
  Hoppas snart dagen kommer då du kan blomma fritt. Med din högkvalitativa satir borde du kunna försörja dig gott till allas vår glädje.
  Ha det så gott i Polen. Som för övrigt börjar bli ett alltmer lockande alternativ till stilleståndet i dårhuset Sverige.

 16. Relaterat: Nya Dagbladet skrev om alla märkliga turer på valnatten, när SD rasade från 22-23% till dryga 17. Artikeln blev nedstängd. Finns på katerina.hem.

 17. Japp det är gloubaliseringen, media etc som styrs av satan
  vänta och se nu när obama kommer tillbaka
  EU tillhör the beastsystemet och alla världsledare också utom Trump
  Jag röstade emot EU, för jag visste det skulle bli ett hell bara

 18. Missade ni Opinion Live igår så måste ni titta på avsnittet på SVTplay. Höjdpunkten var när Bert Karlsson bad kommunisten i studion att åka till Venezuela. Två ögon stirrade därefter på Bert.

 19. Skavlan den fjanten gjorde stor apparat över att Mattias Karlsson (SD) uttryckte ”Segra eller dö”. För fyra år sedan fick han väl nästan erektion när Reinfeldt uttryckte ”Förändra er eller dö”. Skvalan är en nyttig idiot.

 20. ”Hva har hendt med Sverige?”

  Expressen som selv har vært vernet av pressefriheten gjennom alle år har klart å frata en privatperson retten til å fremføre sitt budskap.
  Ved å benytte seg av en multinasjonal tech-gigant som kan utesluta brukere vilkårlig i egenskap av at de driver et privat foretak, har Expressen omgått den pressefrihet som beskytter dem selv og som sørger for at individuelle borgere skal kunne uttrykke sitt budskap og publisere informasjon uten å frykte represalier fra staten (i dette tilfellet Twitter med hjelp av Stasi…, ursäkta…, Expressen).

  250 år er gått siden Sverige som første land i verden innførte lover som beskyttet individets informasjons- og pressefrihet.

  https://www.britannica.com/story/250-years-of-press-freedom

  ”Hva har hendt med Sverige?”

  • Med tanke på att det har ljugits i 80 år nu så är det nog snart dags med ett nytt bok- och tidningsbål.

   Just sayin

 21. Apropå detta, varför har Samnytt tagit bort Twitterflödet? Använder det inte själv, men ibland så dök det upp intressanta inlägg där.

 22. Måste ju dock sticka ut hakan lite och påstå att Darko är ju lite av en posör i mina ögon. Men smaken är ju som baken, att han sedan är trött på Sverige är ju en annan sak.
  Vem är inte det då? Jävligt många som bara betalar och får noll tillbaka!

 23. Vilken tur vi hade i samband med detta val, att Ryssland inte hade några resurser över för att påverka det svenska valet, utan hellre valde att lägga dom på den stora militära övning de nu genomför. För visst har det varit märkligt tyst om främmande makts valpåverkan.

 24. Expressen, tidningen som aldrig hänger ut multidömda åldringskriminella. Men som inte har några problem att hänga ut ickedömda och inte ens misstänkta privatpersoner, för att dessa har avvikande åsikter gentemot vad Expressens anställda vill ska skrivas offentligt.

  Så nedsläckningen av Twitterkontot ligger helt i linje med Expressens agendasättande journalistik. Att agendan är fascism, kommunism och åsiktsdiktatur för hela slanten. Att Expressen vill tysta den som misstycker till det tidningens anställda önskar Sverige.

LÄMNA ETT SVAR