För någon månad sedan uppstod en debatt om att SD förbjöd sina medlemmar att länka till alternativmedia. Nu avslöjar Fria Tider att dokumentet faktiskt kom från SD, närmare bestämt från Mikael Strandman, en av partiets riksombudsmän.

Dokumentet som förbjöd SD:are att länka publicerades av Svegot och skapade snabbt debatt. Men Sverigedemokraterna centralt uppgav att man ”aldrig hört talas om” det.

I listan över förbjudna sidor fanns bland annat Fria Tider medan Samhällsnytt skulle ”undvikas”.

Nu skriver Fria Tider att listan skickades ut av partiledningens ”riksombudsman” Mikael Strandman. En riksombudsman i SD har som uppgift att vara partiledningens ögon och öron ute bland de lokala föreningarna.

Till Fria Tider bekräftar Strandman att det är han som skickat ut den omstridda listan men att inget bett honom göra det:

– Men det är absolut ingen som har bett mig skriva det här dokumentet, utan jag har skrivit det helt själv för att vi hade problem med en viss företrädare, säger han till Fria Tider.

Anledningen till att han skrev dokumentet uppges ha varit att en företrädare ville ha hjälp att förstå vilka sidor som var ok. Strandman skrev då dokumentet som enligt honom ska ha baserats på partiets kommunikationsplan.