Bernt försökte stoppa åldersfusket – kan förlora sin lägenhet

Delningar

En tandhygienist tipsade Migrationsverket om vuxna ”ensamkommande” – blev därför sparkad från jobbet. Nu kan hela familjens egendom konfiskeras av Region Gotland som anlitade en stjärnadvokat.

Det var i juli förra året som vid den tiden 56-årige tandhygienisten Bernt Herlitz med sin fru kikade in på ett av Almedalens seminarier som handlade om åldersbedömning i rättsväsendet och i idrottsvärlden. Temat var angeläget för paret eftersom båda arbetade på Folktandvården i Visby dit många av så kallade ensamkommande flyktingbarn vände sig för att laga sina tänder. Under 2016 blossade debatten om ensamkommande upp – inte minst på grund av de höga kostnaderna för deras uppehälle, som i vissa fall kunde vara 6-8 tusen kronor per dygn.

– Jag skulle nog uppskatta att upp till 80% av dem var uppenbart vuxna. Det kan man bland annat se på visdomständer som var fullväxta – något som man ser endast hos vuxna människor, säger Bernt.

”Misstankarna ska anmälas”

Ämnet var ett snackis i fikarummet men ingen visste hur man skulle gå till väga med att anmäla misstankarna, enligt Bernt. I seminariets eftersnack deltog bland annat Åsa Carlander-Hemingway, en enhetschef från Migrationsverket, som sa till paret att det visst är viktigt med rätt ålder och att alla misstankar ska anmälas till Migrationsverket.

Sagt och gjort – när han kom tillbaka till jobbet i augusti samma år började Bernt tipsa Migrationsverket om sina misstankar. Sammanlagt skickade han drygt 8 mejl där han påtalade att han var tandhygienist och ansåg att den ålder som står angiven i Migrationsverkets handlingar var fel.

– Det är ju viktigt att rätt ska bli rätt – inte minst för att vuxna personer inte ska bo tillsammans med barn.

Föga anade Bernt vad som skulle ske härnäst. Han fick aldrig något svar från Migrationsverket. Istället vidarebefordrade en av myndighetens tjänstemän hans mejl till en god man för en av personerna som tipsen handlade om. God man har i sin tur kontaktat Bernts chef på Folktandvården, Mats Kvarnberg.  Det tog inte lång tid innan ett fullt pådrag var igång.

– Chefen bad mig att komma till ett enskilt rum där det också satt en annan hög chef från arbetsgivaren, Region Gotland. De meddelade mig att jag inte ska komma till jobbet imorgon, att jag är avstängd och att det kommer att bli en utredning.

Hur kändes det?

– Det kändes tungt. Men jag insåg inte allvaret i det fullt ut än. Jag berättade ju att kvinnan från Migrationsverket hade sagt att jag skulle anmäla. Jag trodde att det skulle klaras upp på några dagar och jag skulle kunna komma tillbaka till jobbet.

Men riktigt så blev det inte. 14 dagar senare blev Bernt avskedad efter 10 års tjänst på Folktandvården. Arbetsgivaren menade att han bröt mot patientsekretess vilket skulle ha varit till men för hans patienter.

Uthängd och förnedrad

Alla tre lokaltidningar på Gotland beskrev honom som en farlig rättshaverist och snudd på högerextremist som ”åldersbedömde flyktingar på eget bevåg”. Nyheten nådde även SVT.

– De skrev om mig på första sidan utan att ens kontakta mig. Man kände sig så enormt utsatt. Visst, de har inte skrivit ut mitt namn, men Gotland är en liten plats och alla känner alla så det är inte svårt att lista ut vem det kan handla om.

Men Bernt är varken högerextrem eller ens politiskt aktiv. Hans öde är på många sätt tidstypiskt. Han är infödd gotlänning och har bott hela sitt liv på ön. Före Folktandvården jobbade han med att bygga mobilbasstationer på en fabrik som tidigare ägts av Ericsson. Fabriken förvärvades av Flextronics som så småningom flyttade produktionen till Ungern och 2003 la ner verksamheten i Visby. Bernt blev uppsagd.

Det var då han och hans fru bestämde sig för att gå en treårig utbildning hos Umeå universitet för att bli tandhygienister.

– Det skulle bli en omstart för oss, säger Bernt.

Och så fick de ett jobb ganska snabbt efter avslutad utbildning, på samma Folktandvården i Visby.

”Det är ganska kört för mig”

– Jobbet är ju det viktigaste. Allt kretsar kring det. Har man inget jobb, har man inga pengar, ingen fritid.

Därför tog han beslut att ta kampen för att få sitt jobb tillbaka. Bernts fack vägrade att hjälpa honom eftersom han råkade gå ur facket ett par månader innan detta hände. Detta innebär att han fick betala för advokathjälp ur egen ficka. Frustrationen och upprördheten över den orättvisa behandling som han anser sig ha blivit utsatt för av Region Gotland var dock så stor att han tog det steget.

– Jag är ju 57 år och det betyder att det är ganska kört på arbetsmarknaden för mig. Region Gotland är en stor arbetsgivare i min bransch på ön och någon ny anställning hos dem är ju uteslutet. Det finns några privata alternativ men deras intresse slutade alltid efter frågan ”Varför slutade du hos Region Gotland?”.

Bernt försökte att hitta ett jobb på fastlandet. Han lyckades få ett temporärt kontakt i Kalmar län dit han pendlade med färjan från ön för tredagarsskift. I längden funkade det inte dock. Samtidigt blev hans fru som arbetade på samma arbetsplats tvungen att först gå ner till halvtid för att sedan säga upp sig helt.

– Hon fick hälsoproblem på grund av hela denna tråkiga situation. Det blev omöjligt att fortsätta helt enkelt. Det hjälpte inte heller att vissa kollegor började titta snett på henne, förklarar Bernt.

Med andra ord hade inte någon i paret jobb när en dom kom från Gotlands tingsrätt efter nästan ett års lång rättsprocess. Tingsrättens bedömning blev att det saknades grund för avsked. Däremot hade arbetsgivaren rätt att säga upp Bernt. I domen vidhåller tingsrätten att ett brott mot patientsekretessen hade skett – men betonar samtidigt att det inte framkommit att de drabbade har lidit skada på grund av det samt att det kan finnas vissa undantag från sekretess.

Region Gotland skulle betala ett litet skadestånd till Bernt – 35 tusen kronor – samt en lön för fem månader. Parterna skulle stå för var och en sina rättegångskostnader, vilket innebär att det fortfarande var en plusaffär för familjen Herlitz.

– Visst, jag fick inte mitt jobb tillbaka och det var tråkigt. Men å andra sidan kunde det bli ännu värre.

Region Gotland strikes back

Då kom nästa chock: Region Gotland överklagade domen till nästa instans – Arbetsdomstolen i Stockholm.

– Detta innebär att om vi förlorar där kommer vi att få betala hela rättegångskostnaden för bägge parter – och det kan handla om 1-1,5 miljoner kronor.

Enligt Bernt anlitade Region Gotland en av de bästa – och dyraste – juristerna inom arbetsrätt som finns i Sverige.

– Han vinner alltid sådana mål, säger Bernt uppgivet. Han berättar även att stjärnadvokaten anmälts för jäv vid Arbetsdomstolen vid flera tillfällen.

Bernts juridiska ombud uppskattar att de totala rättegångskostnaderna kommer att hamna på minst 700 tusen kronor – och ”uppåt”.  Bara i första instansen debiterade Region Gotlands advokat 450 tusen kronor.

På advokatens hemsida står det att mannen är ”rankad bland 1 inom arbetsrätt i Sverige av Chambers Europe och rankad som leading individual av Legal 500”. När Samhällsnytt kontaktar honom på telefon bekräftar han uppgiften om anmälningar om jäv. Mannen vill dock inte säga vilka omständigheter som togs upp i anmälningarna och hänvisar till tystnadsplikt.

Vad händer om ni förlorar och blir tvingade att betala rättegångskostnader?

Det kommer att bli en dödsdom för oss, för hela familjen – även för min femåriga dotter. Vi har inte en miljon kronor, vi är arbetslösa nu. Man ska betala det inom 30 dagar efter domen annars kommer Kronofogden. De kommer att ta vår lägenhet, vår bil, alla möbler… Vi blir barskrapade.

– Jag tycker också att det hela är så omoraliskt. De har obegränsat med resurser, med våra skattepengar. Och de väljer att sätta sprätt på de resurserna för att krossa mig och mitt liv.

Har du försökt kontakta andra medier?

– Ja, jag skrev till SVT men fick aldrig något svar.

Men ett tv-team följde faktiskt rättegången: SVT:s program Domstolen var på plats för att rapportera om stjärnadvokatens arbete. Enligt Bernt, var de föga intresserade av hans historia.

”Jag blir rädd för det här samhället”

Flera källor pekade ut hälso- och sjukvårdsdirektören hos Region Gotland, Maria Dalemar, som den chef som stod bakom beslutet att avskeda Bernt och driva vidare en juridisk process mot honom. När Samhällsnytt kontaktar henne på telefon förklarar hon beslutet att gå vidare till Arbetsdomstolen med att det ska just vara ett avsked till följd av det sekretessbrott som Bernt ska ha gjort sig skyldig till, och inte uppsägning – vilket Gotlands tingsrätt ansåg – samt att ”det är viktigt att pröva detta rättsligt”.

– Det är en skillnad mellan avsked och uppsägning och det har med allvarlighetsgrad i sekretessbrottet att göra.

Men förstår du vilka personliga konsekvenser det kommer att medföra för Bernt och hans familj?

– Jag har inga synpunkter på det, svarar Dalemar och lägger på luren.

Enligt Region Gotlands löneadministration, uppbär Dalemar en lön på 105 tusen kronor per månad. Tidigare uppmärksammades hon av Sveriges Radio när det framgick att hon inte är folkbokförd på Gotland, utan i en annan kommun. Det som inte framgick i SR:s reportage är att skattesatsen för kommunalskatten var ungefär 1,3% lägre i Lidköpings kommun där Dalemar var folkbokförd vid tillfället. Detta gav henne möjlighet att ytterligare maximera sin inkomst och betala en lägre inkomstskatt.

Samhällsnytt har även kontaktat Bernts f.d. chef Mats Kvarnberg som har slutat på Folktandvården.

– Det hela är oerhört tragiskt och beklagligt, säger han på telefon.

Menar du att Region Gotland borde ha agerat annorlunda?

– Nej, jag kan inte uttala mig i den frågan. Men jag menar att om Bernt hade sagt till mig innan han skickade de där mejlen hade vi kunnat undvika detta.

Ska han alltså skylla sig själv?

Det finns ju ingen annan som kan lastas för det.

När jag frågar Bernt om hans syn på samhället har förändrats under den här resan tystnar han för en stund. När han börjar prata igen kan jag knappt höra honom:

– Innan allt detta levde vi ett tryggt liv. Jag räknade med att jag är skyddad, att det finns samhällsinstitutioner som kan hjälpa mig om jag blir orättvist behandlad. Men ingen ville hjälpa mig, ingen… Jag blir rädd för det här samhället.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

1283 KOMMENTARER

 1. Bidragsbedrägerier som utförs av asylanter blundar samhället för…
  Tragiskt att Dalemar tillhör skaran som avlönas av skattebetalarna, inte förstår att vi är hennes arbetsgivare, istället är hon skriven på annan ort. Säkert för att minska skatten på sin höga lön, pengar som kunde gått till de äldre som inte har råd att gå till tandläkaren. De som känner sig kränkta betalar inget eller minimalt!

 2. Sverige är under okupation. Av sina egna politiker och globalisterna som vill styra hela EU i samma riktning som Sverige.

 3. Sverige och det svenska folket måste senast vid valet 2018 få helt nya besluts- fattande politiker och landet måste föras i en helt annan politisk riktning.

 4. Fyfan!!! Detta är vad man får rakt i ansiktet för att man säger sanningen om denna enorma bluff med ensamkommande. Man SKÄMS för vad Sverige har blivit. FYFAN!!!!!. ☠️

  • Man skall göra som alla journalister och politiker. LJUGA, LJUGA, LJUGA tills man blir blå.
   Säger man ett sant ord i Sverige är man körd.

 5. Sverige behöver ingen hemlig stasi-polis för att krossa människor. Man gör det ekonomiskt med statens institutioner i denna värdegrundsdiktatur.

 6. I utlandet har man börjat förstå att det är något som inte stämmer i Sverige. Danskarna tittar över sundet och undrar om vi totalt har tappat vettet.

   • För nån månad sedan sände dansk tv ett helt program, som hade rubriken; hva nu Sverige? Man ställde sig frågan vad som händer med ett land som förlorat sin identitet.
    Danskarna är kloka människor, mer intellektuella än svenskarna, dom är bekymrade, det märker man.

 7. Mannen ifråga har fått instruktioner ifrån Migrationsverket att informera om åldersbestämning, det måste finnas många vittnen om denna uppgift. Felet ligger hos Migrationsverket och Folktandvården knappast hos en anställd, det finns ett principal ansvar här. Arbetsgivaren skall informera personalen om vad regelverket är.

  • Att inte förstå, hur hycklande och lögnaktig landets etablissemang är, är ett svårt handikapp om man inte är tillräckligt stark, för att stå på helt egna ben.

  • Jag tänker att den tjänsteman vid Migrationsverket som kontaktade god man till ett av dessa vuxenbarn måste givetvis ha begått tjänstefel. Informationen var endast avsedd för myndigheten och skulle hanterats inom myndigheten och renderat i att de personer som Herlitz angett självfallet skulle ha blivit föremål för medicinsk åldersbedömning.
   Man tror inte det är sant, hur långt kan vansinnet sprida sig? Är alla galna nuförtiden? Alla som jobbar på olika myndigheter, i regering och riksdag? Sen när är andra länders medborgare viktigare än svenskar, i Sverige? Och varför?
   Det finns inget hopp kvar. Landet går under. En alltigenom vidrig utveckling. Och så tragisk. Vad för gott har kommit ur att förstöra ett av världens bästa länder?
   *Absolut ingenting*

 8. Staten statuerar exempel om du bryter värdegrundsmanifestet.
  Om sanningen inte stämmer överens med värdegrundens lögner i Sverige blir man krossad som en lus av statens hantlangare. Då sparas inga resurser. Du är död.

  • Och alla är med på tåget, hela kedjan exekveras från topp, mellanchefer till närmsta chef. Felaktigheter och ondska frodas endast när massan är tyst och rädd påtalar alltid de gode.

 9. Utan tvekan DDR !
  Diktaturfasoner är lofvens värdegrunder i praktiken då.
  Förfärligt.
  Herlitz måste presentera fallet för allehanda utländsk media som kan skapa opinion,
  och blottlägga svensk DDR demokrati.
  Det måste ändå ta priset.
  Arma Herr och fru Herlitz !

 10. Fy fan för alla dessa lagvidriga kvinnor och PK-troll som sitter på diverse maktpositioner och som missbrukar det. Finns det INGEN inom kommun, landsting, politiker eller rättsväsende som är ärliga och har kurage nog att göra det rätta. Åtminstone någon gång? Ynkliga figurer. Det mest komiska är ju att de tror de är goda. Och säger att de inte gör skillnad på människor. Nä visst. Idioter.

  • Nä, allt i samhället är infekterat av den politiska PK-agendan. Alla myndigheter är politiserade. Precis som Spanien fortfarande har fascister kvar i sitt politiska system och vi ser det just nu. Polisen anfaller sina egna medborgare för att dom vill rösta. Det som sker påminner om jakten på kommunister efter andra världskriget. Nu jagar man nationalister istället.

 11. Detta är som i vilken kommunistdiktatur som helst. Följer du inte med strömmen likt en död fisk och är en ja sägare så kommer du att straffas hårt via ekonomiska sanktioner och utfrysning.
  Allas lika värde gäller endast inom gruppen ja sägare. Sverige är inte bättre än vad DDR eller Rumänien på andra sidan järnridån.
  Tecknen för att vi är på väg in i ett allt strängare styrelseskick kommer in på löpande band.

  Usch usch och usch

  Det är dags att flytta från Sverige medans tid är. Jag känner folk som har bott på andra sidan järnridån och vad de säger om utvecklingen här är att de känner igen den från där de flydde ifrån.

  • Läs boken; ”The new totalitarians”, svensk titel; ”det blinda Sverige”, av den engelske historikern Roland Huntford. Finns på nätet.

     • Klarsynt. Ja, det är nog den mest givande boken jag läst, jag blev aldrig den samme. När jag läst den förstod jag att det bästa för skåne hade varit att lämna. Men som sagt också skrämmande. Han anser Sverige som att potentiellt mycket farligt land.

     • Det säger ju även en del av de norska forskare, politiker, redaktörer, författare m.m. som Rasmus Dahlstedt intervjuar i ”Det goda samhället” DGS-TV, avsnitt 5, ”Vad tänker norrmännen om Sverige?”
      ’Sverige har blivit ett samhälle med starka, totalitära drag.’

  • Katalonien vore kanske inte så dumt att fly till,de har ju sett vad EU ställer till med och bryter sig ur.Längtar till något Svenskt landskap gör detsamma

 12. Sorgligt att konstatera, Sverige idag är lika med gamla sovjet.
  Alla som kommer i öppet konflikt med det institutionaliseade pk samhället förgörs.
  Glöm åsiktfrihet…den existerar inte i dagens Sverige.

 13. Undrar om mannen och hans familj kan söka asyl i Norge.
  Man anger förföljese av myndigheter.
  Sen berättar han för de norska asylmyndigheterna allt man utsatt honnom för.
  någon som vet om detta skulle fungera.

 14. FY FAN jag vlir så lessen på deres vegne ock samtidig jävla forbannet hela jävla systemet!.
  Ja det er så Sverige takker deg for at du har tilfört staten resurser!
  Svenne skal straffws ock böran blir bare tyngre ock tyngre for varje dag.
  Ja skal emigrera i desember, tycker tiden inte går snabt nok.
  Ja blir illa när det bare er byråkrater kvar som skal forsörja deras nya innvånare!

 15. Undrar hur många politiker som sitter djupt ner i syltburken med ensamkommande ”barn”. Lönsamheten på barn är mycket större än på vuxna i branschen.
  Finns också många flyktingaktivister som tycker att systemet med vuxna barn är bra för det ökar chansen att få stanna och att plötsligt hitta sina anhöriga och få hit släkten.

 16. Här har vi en mönstermedborgare. Skötsam och arbetsam skattebetalare som tror på rätt och fel och vill inte att samhället ska luras av bedragare. Det påtalar han till därför avsedd instans efter moget övervägande. Varpå samhällets alla resurser sätts in för att bränna hans liv till marken och hotar ta alla hans tillgångar i anspråk. Bedragarna går däremot fria och överöses med statens frikostiga resurser. Kafka kunde inte skrivit denna skräckroman till nutid bättre.

 17. Man baxnar när man läser detta. Hoppas verkligen att sådana här nyheter kommer utländska media tillhanda. Man pratar här om ”patientsäkerhet”, men säkerheten för oss andra eller tilltron till rättssamhället är det ingen som tänker på.

  Konsekvenserna på sikt av att förtrycka individer på detta sätt kommer att vara oerhört allvarliga. Det ironiska är att i andra fall har läkare anmälningsplikt, t ex då en patient bedöms vara medicinskt olämplig att köra bil. Att ljuga sig in i samhället är däremot helt OK tydligen. Att skilja på grupper och godkänna brott mot vissa lagar, är det demokratiskt och rättssäkert?

  • Land skall med lag byggas var Kung Karl XV:s valspråk.

   Land skall med lögn byggas är Statsminister Löfvens valspråk.

   Motsätter du dig detta, och är rakryggad ärlig sanningssägare, går det dig väldigt illa.

 18. Men vår statsminister har ju sagt apropå Transportstyrelsen att det är viktigt att skydda visselblåsare? Har de inte hört det på Gotland?

 19. Det är exakt den metod som dom kommunistiska diktaturerna använde sig av, ett effektivt sätt att tysta opinionen genom att skrämma omgivningen.
  Man väljer ut någon som inte följt den kommunistiska planen, och med samhällets hjälp försätter personen i ett helt hopplöst läge, och helst skall det framgå att maktapparaten har missbrukat rättsuppfattningen, det skrämmer omgivningen till lydnad, då den förstår att vi alla har en ”väderkvarn” som motståndare.

 20. I Danmark hade denne hederlige man setts som en resurs.
  I Sverige ska han krossas. Av staten. Rena Kafka-processen!

 21. Trodde i min enfald att Gotland var relativt fredat från angrepp från batikhäxor och liknande. Men så är tydligen inte fallet, verkar som om att även Gotland har fallit.

 22. OT. Kan läsa på Svt Text sid 311 att ålderskontroll kommer att ske vid U17-VM.
  Det kommer att ske med magnetkameraundersökning av spelarnas handleder. Till 99% säkerhet kan man se om en spelare är under 17 år.
  Varför är det omöjligt i Sverige???

  • För att våra kära vänster politiker säger att det är det!
   Det ska vi vara nöjda med, det enda vi svenskar ska göra är att betala skatt o hålla käften om allt hemskt som pågår i Sverige tills det går riktigt åt helvete och alla dessa politiker flyr landet med sina stulna lönemiljoner. Då och endast då får vi ha åsikter, men å andra sidan så blir vi nog straffade enligt sharialag stiftningen som gäller då!

 23. Man får vakta sin tunga här i nordens motsvarighet till Nordkorea. Han skulle begärt skriftligt på beskedet från Migrationsverket och dubbelkollat med arbetsgivaren men hur ska man veta det? Det är så skamligt hur makarna Herlitz har blivit behandlade, ren och skär ondska från de ansvarigas sida. Det borde upprättas en privat fond som man kan donera till. Om det finns ekonomiska muskler är dom nog inte så kaxiga, då är det inte så lätt att krossa den lilla människan

 24. Här har vi en man som förtjänar en insamling till hans eventuella rättegångskostnader om det blir som beskrivits.

 25. Vad jag förstår har han inte namngivit någon. Bara påtalat att många är äldre än dom påstår. Hur i HELVETE kan detta vara ett sekretessbrott!?

  Jag skickar utan vidare in ett fyrsiffrigt belopp om Samhällsnytt startar en insamling till stöd för Bernt.

 26. Och den här Maria Dalemar man undrar ju hur hon kan sova på nätterna !
  Förmodligen så sover hon gott i vetskapen att hon kan krossa en svensk arbetande man och hans familj ? Jag skulle skämmas ögonen ur mig om jag skulle vara orsak till att någon utsattes för dessa övergrepp !
  Endast en riktig PK Bolsjevik skulle kunna somna om kvällen efter att ha ställt till med detta.

  Skäms ditt odjur !!!

 27. Så sanningen ska tigas ihjäl om dessa enorma bedrägerier som pågår och som politikerna hjälper till
  med och skickar över räkningen till oss andra med höjda skatter,fy fan vad vidrigt gjort att förstöra livet
  för Bernt och hans fru för att skydda dessa jävla lögnhalsar som ljuger om precis allting och kostar
  miljarder.

   • Otack är världens lön och om man protesterar så har man fel värdegrund enligt
    godhetsmaffian,de kan stoppa upp den där värdegrunden någonstans dit där solen aldrig
    lyser.

    • Värdegrunn både mig her ock der. Er bara Sverige som har denna värdegrunn. Hur kan man overleva när man er bare 8-9miljioner med en värdegrunn att alle skal hjelpas:
     Dom kan ta hela sin värdegrunn ock köra den rakt opp i röven!

     • Imbecilla idioter som jollrar om en värdegrund som ingen vet vad den innebär och det är tur för andra länders invånare att de har Sverige som skräckexempel
      så att de kan stoppa sina politiker från att bli lik de svenska.

   • Ja det finns verkligen ingen tvekan längre och hur var det nu med floskeln allas lika värde som de ältar i tid och otid.

 28. Avskedad och ruinerad för att han har meddelat en MYNDIGHET om misstänkt grovt fusk! Vad kallar man ett sådant samhälle ??
  Dalemar borde vara mycket ängslig för vad medicinsk åldersbedömning av de anmälda fuskarna kan ge. Har hon inte krävt detta så hoppas jag hon blir personligt betalningsansvarig när detta sker!

 29. Det är en oerhört farlig samhällsutveckling som tar form,en nazistdemonstration i gtb bleknar fullständigt med detta som jämförelse.det börjar bli riktigt ruskigt i sverige.

 30. Viljan att visa att man gör rätt och tänker rött är starkare än det sunda förnuftet. Gå över lik för att visa hur PK man är………fy fan!!

  • Då den ekonomiska kris som står för dörren slår till kommer det bli klappjakt på sådana som henne. Folk har fått nog och då de förlorar allt förlorar de respekten för dessa känslokalla vasaller.

 31. De som jobbar kvar borde bli dömda för medhjälp till bedrägeri om de behandlar patienter som uppenbart är äldre än de påstår. Att vara tvungen att hjälpa den som försöker bedra arbetsgivaren är absurt.

 32. Att uppge fel ålder till myndigheter för att tillskansa sig ekonomiska fördelar är brottsligt, vi har alla rätt att meddela eventuell brottslig verksamhet. Upptäcker som i detta fall tandvårds personal att en person som är vuxen utger sig för att vara barn och få tillgång till fri tandvård skall det självklart anmälas för utredning. I detta fall har migrationsverket beställt uppgifter om eventuella felaktiga åldersuppgifter. Det här är ingen arbetsrättsfråga, det hela bygger på felinformation i en inkompetent myndighet felet ligger hos Folktandvården, Migrationsverket som givit instruktioner till en personal som skall ha rätt att lita på vad myndigheterna säger.

 33. Detta är super-allvarligt och visar att rättssamhallet och moralen i Sverige har fullständigt havererat.

  Jag önskade kunde hjälpa Bernt. Herregud, folket som stödjer etablissemanget borde skämmas!!!

 34. Ett klart och tydligt bevis på att denna vansinniga invandring är
  planlagd och uträknad, svensken ska bytas ut.

 35. Patientsekretessen kan inte omfatta ålder och åldersbrott. Eller ?
  Detta skulle isåfall innebära att läkare inte kan anmäla en brottsling efter att de av myndighet utfört en ålderstest. Inte undra på att Sverige är ensamt om att inte kunna avslöja detta mycket omfattande fusk!

  • Regeringen har gjort sig skyldig till allvarliga dataskyddsbrott som har med rikets säkerhet att göra. Dessa individer klarar sig i många fall undan utan straff ! Naturligtvis så skyddar de varandra i PK sfären och sparkar neråt om någon yppar ett minsta lilla pip som inte passar PK etablissemanget.

   Sovjet försvann aldrig det flyttade bara till Sverige

 36. Man tror inte detta är sant! Men tyvärr detta visar att invällande ljugande parasiter är oantastbara!! Detta är Dumsverige i ett nötskal (85%)

 37. DDR och STASI är till 100% infört i LÖFVENS NYA SVERIGE.
  Ps. Orden är klar till alla som vill vara ärliga och påtala bristerna. ” HÅLL KÄFTEN !

  Vi kommer att knäcka dig. Hälsning från NYA SVERIGE.

  • Bra ide. Ett konto som skulle kunna finnas hela tiden och där man kan sätta in en slant när man har lust och användas mot sådana här dumheter.
   Jag är med, jag kan göra en stående månads inbetalning.

  • Ev. så kunde SN starta en stiftelse, vars medel kunde användas till att hjälpa dissidenter vid sådana här myndighetsövergrepp. Det går ju att betala ut som skattefria stipendier.

 38. Bedrägerier som kostar svenska skattebetalare miljarder varje år är inte straffbart i Sverige, om du däremot anmäler bedragarna så blir du utsatt för rena rama lynchningen.

 39. Så här fungerar Sverige nu för tiden. Ett samhälle som det gamla DDR skulle ha avundats. Yrkesförbud är vad som utdelas till dem som vågar stå upp för sanningen! Denne arma människa ska fungera som varnande exempel för andra som dristar sig till att säga sanningen. Håll käft, rätta in dig i ledet och den smala åsiktskorridoren, annars mister du jobbet ”Androm till varnagel”! Det är så vidrigt att det finns inte ord.

 40. Maria Dalemar krossar en hel familj för att det ska stå rätt ord på ett papper som inte betyder något.
  Jag hoppas att hennes vänner och bekanta läser detta och fryser ut henne.
  Jag hoppas att hennes arbetskamrater slutar tala med henne och att hon får äta sin lunch ensam.
  Jag hoppas att hennes man lämnar henne och att hennes barn vänder sig ifrån henne.
  Det här var något av det värsta maktmissbruk jag hört talas om.

 41. Jag väntar bara på att en rättshaverist ska träda fram och skapa ett veritabelt Armageddon för dessa regimens kreatur.

 42. Hela maktpyramiden är genomrutten och behöver krossas. Om SD vinner valet kommer det inte kunna göra nåt, titta bara på Trump hur hat utsätts för sabotage och han är mycket starkare än SD-toppar.

  • Så sant som det är sagt, förhoppningen om SD:s förmåga men framförallt vilja att ändra något är bara en dröm, kommer aldrig ske tyvärr.
   Det är bara folkets vrede och närvaro på gator och torg som kan ändra på detta i nuläget, något jag skrev på Avpixlat redan 2013.

 43. Alla socialistiska stater börjar förr eller senare attackera sina egna medborgare Detta är min grundkritik mot socialismen och historien ger mig rätt igen och igen.

  • Denna gång får du företagssocialism. Det är bossarna på World Economic Forum, Nordic Forum, FN etc som styr alla koncepter av ditt liv.

 44. Ja men det är väl dags att ordna en liten insamling till Bernt.
  Vi har gjort det förut och vi kan göra det igen….VEM var det som håll i dessa insamlingar ?
  Det behöver inte vara några stora summor för om många bidrar krävs det enbart ”kaffepengar”.

 45. Någonstans fick detta mig att fundera över vad man kan åstadkomma med ekonomiska resurser. Låt säga att vi är 2 miljoner som röstar på SD och man kunde förmå var och en att skänka 1000kr. Då hade man en kassa på 2 miljarder. Vad kunde man göra med denna kassa för att återta Sverige?

 46. Så j***a tragiskt och ett både skrämmande men framförallt mycket talande exempel på hur folk skräms till tystnad, och de som inte skräms utan faktiskt står upp för innebörden av ”sanningen” drivs från arbete och i slutändan personlig konkurs.

  Ett Sverige som jag alltid varit stolt över är i dag en spillra av sitt forna jag, och jag kan ärligt och uppriktigt säga att jag idag skäms som en hund över mitt födelseland.:-(

 47. Är det omöjligt att vi Sverigevänner startar en fond för att hjälpa personer som råkar ut för sådana här förföljelser?
  Är det någon därute som vågar ta sig ann en sådan uppgift?
  Något måste hända, det är inte första fallet som har blivit utsatta och förlorat sin möjlighet till försörjning.
  Detta är ett systematiskt agerande från etablissemanget för att skrämma folk som vågar stå upp för självklara saker.
  Problemet med en sådan fond som jag ser det är väl att det skulle behövas enorma insatser, då motståndarsidan har hela skattekollektivet bakom sig, men dessa människor måste få hjälp, ”vi” kan inte låta oskyldiga människor fara illa utan att göra ett försök till hjälp.
  Det är något fel på den Svenska ”värdegrunden” och ”alla människors lika värde” när något sådant här kan hända.

 48. Asylpolitiken är helig, vem ska anmäla fusk och felaktigheter, när de som ser felaktigheterna blir avskedade om de kontaktar Mig-verket som ska se till att rätt ålder innehas på asylsökande, kan det bli mer ankskit av asylpolitiken än nu.

 49. Er det inga som kan tipsa fox news, eller annen utlandsk media ock få detta belyst ute i verden! De er jo så livende redd for at nogot negativt skal komma ut om Sverige?

 50. Jag föreslår att samnytt.se följer händelseutvecklingen i detta fall och att vi tillsammans kan försöka hjälpa denna familj om det går helt åt pipsvängen.
  Jag ville bara vädra idén så får vi se hur utfallet blir och om det finns fler som tänker likadant. Många bäckar små blir till en stor å.

  Det är inte rimligt det som sker och det förstår vi som är mänskliga och av kött och blod. Endast blodtörstiga PK Bolsjeviker kan tycka annorlunda.

 51. Hoppas det går upp för folk vilka stora intressen o krafter som ligger bakom den här utvecklingen i Europa..
  Det sker inte av en slump. Folk måste börja fatta det.

  • Ja grejen är ju att han hade rätt!
   Det händer ju så sjuka saker i Sverige varje dag att han skulle kunna upprepa den där kommentaren dagligen och aldrig ha fel

 52. sådana politiker o höjdare som hon dalemar är de som verkligen förstör det här landet! Att flyktingarna kommer hit är ju hur förståeligt som helst med tanke på hur bra dom får det här! Men de som bestämmer och tillåter det här att hända samt håller dem om ryggen är de som är verkliga anledningen till det här landets megakollaps som infaller inom en överskådlig framtid!
  Hoppas ni är nöjda med allt ni åstadkommit i era karriärer, hallelulja????

 53. Upplysningstidens ideer nådde aldrig träsklandet i norr. Dom kom till skåne, som var danskt, men klarade inte att ta sig vidare genom europas fattigaste land. Sånt här händer inte nere i europa.
  Only in Sweden.

 54. PK-diktaturen visar upp sitt fula tryne.
  Snart kommer det att finnas angivare i varje kvarter som i Nazi-Tyskland och DDR.
  Den som har fel värdegrund ska krossas och sättas vid skampålen.

  Utvecklingen är minst sagt vedervärdig.

  • Snart…skriver du ’A E N’. PK är redan väl organiserade och har
   mycket goda kontakter in i politikervärlden som kan stå till tjänst
   med ’råd’. Men man får inte säga vem man fått rådet från. Sen
   klappar politikern dig på axeln; bra, tack.
   En brunnen bil kan vara en bra start – polisen bryr sig ju inte men
   det har god effekt.

 55. Såhär i efterhand kan man fråga sig ”Hur kunde folk acceptera nazismen och allt hemskt som hände i Tyskland på 30-40-talet? Varför gjorde ingen nåt?” Masshysteri, alla ville vara på den ”goda och vinnande” sidan. Bättre att skydda sig själv än att tänka, opponera sig och ta risken att bli utpekad som ”oliktänkande”. Vad som egentligen pågår runtomkring en och i samhället blir irrelevant.

  Vi tycks gå mot någon slags liknande situation, där sunt förnuft och individer offras till förmån för en intutad men högst diffus ”ideologi” som på sikt kan få oanade konsekvenser.

  Jag kan rekommendera filmen ”The wave”, som baseras på ett socialpsykologiskt experiment en historielärare gjorde med sin klass i Palo Alto i Kalifornien 1967. Eleverna förstod inte heller hur nazismen kunde uppstå och dominera ett land. Han genomförde då stegvis ett experiment på eleverna som visade hur lätt det är att hjärntvätta folk, få dem att sluta tänka själva och slaviskt följa en (påhittad), egentligen ond ideologi.

  För att göra en lång historia kort så avbröts experimentet efter bara fyra dagar. Eleverna hade då antagit ett närmast fascistiskt förhållningssätt.

  • Mot det kan man säga att nazisterna försökte åtminstone verka i det tyska folkets intresse.
   Sedan kan man ha åsikter.
   Men vår såkallade regering verkar ju gå någon helt annan befolknings ärenden.

   • Ja, det har du rätt i. På nåt sätt ska massimmigration vara bra och värdegrund kännas bra, men ingen har ens lyckats förklara hur. Och att resultatet blir tvärtom ser man ju varje dag, förutom alla de som verkar helt blinda.

 56. Gotland liknar detta ärende, även i andra ärenden. Tystnad, utfrysning… småpåvar med små perspektiv och innegänget med sig i sina handlingar…

  Bra artikel, säger förmodligen alla de som har erfarenhet av liknande?

  Det finns chefer inom regionen som har handlat misstänkt felaktigt, som givetvis får sitta kvar…

 57. Ytterligare en ide som dök upp i mitt huvud var att vi skulle kunna hjälpa han o hans fru att starta en egen praktik. Dom är ju båda tandhygienister….och jag är helt säker på att det finns tusentals som vill gå till en privat praktik där man slipper ”asylanter o oönskvärd mångfald”. Frun kan stå för praktiken…då kan ingen ta den ifrån dom.

 58. Ska de verkligen gå till så här , det är så att en annan skäms !
  Då kan man hoppas att den nya tandhygienisten (som ska kraffsa i käften på
  de vuxna asylbedragarna )
  kommer att reagera på bedrägeriet!

 59. I Värdegrunds Sverige hämtade de först de som offentligt sa vad de tyckte, och jag protesterade inte, för jag nämde aldrig offentligt vad jag tyckte.
  Sedan hämtade de som inte officiellt anslöt sig till den proklamerade värdegrunden, och jag protesterade inte, för jag var ansluten.
  Sedan hämtade de som påtalade fel och brister i samhällssystemet, jag protesterade inte för jag gjorde det aldrig.
  Sedan hämtade de alla som inte på anmodan överlät sina sommarstugor till nytillkomna. Jag protesterade inte för jag hade ingen sommarstuga.
  Sedan hämtade de Sverigedemokraterna, och jag protesterade inte, för jag var inte Sverigedemokrat.
  Sen hämtade de alla som vägrade betala alla de tunga extra flyktingskatterna. Jag protesterade inte för jag betalade mina skatter.
  Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade…

  En travesti på pastor Martin Niemöllers (1892–1984) dikt: Först kom de..

 60. Utan att förringa Bernts upplevelse-vad hade han väntat sig?
  Han kunde omöjligt veta vem mottagaren av mailet skulle bli-det kan vara en asylhaveristisk handläggare mos MV eller vem som helst.

  • Jag vet Ewert, men en wisselblower får ju räkna med vissa risker också, speciellt när det handlar om tabun.
   Konsekvenserna av att säga alltför pinsamma sanningar är orimliga.

  • Hur skulle han kunna veta vad som verkligen försigår i samhället om han tex enbart litar till MSM och inte känner till alternativ media. Detta kommer självklart som en chock.

 61. Man ska angripa folktandvården genom att angripa bonussytemet
  inom tandvården där, bonussystemet är som en ond tand som måste dras ut.
  Sedan ska man starta en insamling som den rättrådige Herlitz har i ryggen.

 62. Då är det dags att Bernt Herlitz röstar på SD så kanske på sikt han kan få upprättelse när SD fått samhällsklimatet att bli bättre

 63. Jag blir äcklad… äcklad och sjuk i själen av hur människor som faktiskt försöker stå upp för det som är rätt o riktigt blir behandlade på det här viset. Men det är ju klart… det är ju bara slit o släng varor med tandhygienister nu för tiden… vi importerar säkert såna i parti o minut varje vecka!!

  Kanske om de har tur så kan de flytta till Finland eller Norge och faktiskt bli uppskattade för sitt jobb… om de har råd att flytta vill säga… kanske nästa gång när folk åker på semester till Gotland får se en svensk medelålders man med sin hustru sitta o tigga vid färjelägret…?? Ehhh nääää vänta förresten… svenskar är väl förbjudna till att tigga, det gäller bara koljuds-människorna….

 64. Vore jag arbetsgivare skulle jag anställa honom, vore jag miljonär skulle jag betala hans rättegångskostnader.
  Tvi vale, så jäkla ruttet.
  Är det därför Migrationsverket vill att man ska bli angivare, för att klämma åt alla som vågar opponera sig mot den som försöker skapa rättvisa.

 65. Att han sparkades var för hårt straff. Men jag tror många riskerar jobbet om dom börjar utföra ett uppdrag som dom inte skall utföra. Anledningen att han sparkades var inte en anmälan till Migrationsverket utan att han började göra egna åldersbestämningar.

  • Han sände sin uppfattning om åldern till mig.verket som han var instruerad att göra.
   Eller finns det något förbud mot att bedöma någons ålder inskrivet i brottsbalken?

  • Började göra egna åldersbestämningar?

   Läs människa, en ”13” -åring har inte fullt utvecklade visdomständer.

   Hur svårt är det – gapa – du är inte 13 år.

   Fast det är rasistiskt, och får då kosta hur mycket som helst.

  • Men kan du inte läsa? han hade blivit informerad på ett möte med Migrationsverket att dom skulle meddela om det fanns tveksamheter med åldern. Tandhygienisten såg visdomständer på ett barn, visdomständer får man bara som vuxen, det var historiskt ett bevis på att man uppnått vuxen ålder, därav namnet visdom. Tandläkare anlitas för att göra åldersbedömningar.

  • Ja hur var det nu – gåvor är skattebefriade? Brodern till hon som håller i de där som demonstrerat på Medborgarplatsen/Bantorget, de har ju fått svischat till sig flera hundratusentals kronor…. och används de inte för att avlöna någon så borde det gå bra… så varför borde det inte fungera i Bernts fall också?

 66. OT
  TV4 nyheterna gav just SD en sanslöst fin reklam.
  Man meddelade att SD i sin budget vill ge ”stora skattesänkningar, även till pensionärerna. Det ska finansieras med minskade kostnad för flyktingmottagningen.”
  Många tittar på de nyheterna så det nådde ut till många.

 67. Om det här är sant och korrekt återgivet så är det vidrigt. Det går att jämställa med att medvetet avrätta människor. De som har ansvar för det här är det som borde avsättas!

 68. I en idealisk framtid skall vi samverka för att utfrysa de som frös ut, och liknande. Vi skall kämpa för att godhetsapostlarna skall sluta tandlösa, utsatta och vanvårdade i en vård som inte fungerar, med skulder upp över öronen. Det förtjänar dem!

  • Dessa skulle man beslagta tillgångarna ifrån och hänvisa dom till i bästa fall en lägenhet i typ Rinkeby eller Rosengård.
   Dög inte det så kan de väl alltid göra som våra uteliggare sova i någon portuppgång eller på någon parkbänk. Jag tänker att en tidigare statsminister vid namn Fredrik hade varit en särdeles het kandidat för detta.

   Det vore det ultimata straffet.

  • Precis som med Trump, kommer SwExit att leda till att Sverige höjer sig igen… från alla index som har börjat peka nedåt!

 69. Valet 2018 är ett mycket enkelt demokratiskt val då det endast handlar om två frågeställningar:
  1. Fortsatt invandring.
  2. Invandringsstopp.
  Alla andra frågor för Sveriges befolkning blir en direkt följd av hur svenska folket röstar i dessa två frågor.
  Det är bara att välja.
  SD eller någon av de andra sju.

 70. Regeringens företrädare har satt rikets säkerhet på spel då de outsourcade datahanteringen. Hur många av dessa har straffats för dessa allvarliga brott ?
  Ja just det jag kom just på att är man med i rygg kliar maffian så är man untouchable.

  • Det helt ultimata vore om inte en enda person gick och la någon röst.
   Nu är det en utopi men tänk vad de skulle börja slåss med näbbar och klor.
   Det hade varit obetalbart att få bevittna ett sådant spektakel.

 71. Skriv ut hans swish då så vi kan skicka honom pengar! Jösses. Han har gjort helt rätt och nu får vi hjälpa honom. Alla här har några kronor över.

  • Ja vi får håppas SN följer saken ock skulle han bli dömd måste det bli nogre donationskonto til honom.
   Undrar på om det skal skattes av donationer her i svea? Blir inte fövånad om det er så!

 72. ” Jag blir rädd för det här samhället.” Det är jag också Bernt.

  Hade det varit en svensk ungdom/person Bernt anmält för åldersfusk, hade ansvariga nöjt sig med ett samtal med rapportören. Men nu var fuskaren en omhuldad och helt ”oskyldigt” utpekat ensamkommande barn i vuxen ålder. Att peka ut en sån person som har samma skydd som utrotningshotade arter är absolut livsfarligt.

  Mitt förakt för de styrande och de med makt i Sverige växer för varje dag… .

  • Likavärde, värdegrund, diskriminering, mänskliga fri- och rättigheter, etc… gör väl att alla anställda inom Gotlands Folktandvård kanske får sparken?

   I alla fall de som har ställt grupp mot grupp, låtit en grupp betala endast 50:-???

   • De som är kvar håller nog tyst. Även om patienten är en gammal gubbe som genom MIg.verket klassats som ensamkommande barn…

    • Ja, och det finns andra ärenden där regionens personal har råkat riktigt illa ut, och fått klara sig helt själva…

     • Gruppvåldtäkten av en rullstolsburen kvinna på Gotland där s.k. barn våldtog kvinnan. Hon blev uthängd i Gotlandstidningarna. De vuxna barnen evakuerades under hemlighetsmakeri av polisen till fastlandet. Så agerar samhället mot oskyldiga brottsoffer. Man blir mer än mörkrädd…

     • Det borde vara svårt att glömma såna vansinnigheter. Men det är så många vid detta laget att man måste grubbla en stund för att komma ihåg en specifik händelse. Men jag minns det skamliga fi-fackeltåget mot rasism där förövarna blev offer och offret knuffades åt sidan. Fy farao!

     • Det är inaveln som gör åsiktsfascismen så stark på Gotland.
      Exempelvis har var tredje anställd på Landstinget ett extra revben. Ingen vet varför men en teori bland ärftlighetsforskare är att extremfeminismen hade ett tidigt genombrott på ön ungefär vid inledningen av
      järnåldern och att längtan efter att kvinnor och män skulle ha lika många revben till sist blev så stark bland sådana feminister att det ledde till mutationer hos en del av öns extremfeminister med resultat att många kvinnor har lika många revben som män. Dessa revbensplussare är alltså genetiska extremfeminister och får de plats i beslutande församlingar kan vad som helst hända.

     • Har funderat mycket på om den lilla platsen, där samma personer i en liten grupp ansvarar för rättssamhället, regionen, ekonomin… faller på eget grepp liksom?

     • Minnenas garderob behöver vi inte här! Det händer så oerhört mycket djävulusiskt varje dag så det räcker och blir över!

    • Det är lättare att komma igång i många länder än man tror. Vi har tjuvstartat lite med ett företag med 9 anställda.

   • Ja, man blir sjuk i Sverige! Men jag flyttar inte. Sverige är mitt land. Jag hoppas att vi kan ändra på förhållandena. Sanning är sanning och lögn är lögn. De som hävdar motsatsen i värdegrundens namn ska avskedas om Sverige åter ska bli friskt…

    • Tyvärr kommer det att dröja mycket längre än jag är villig att vänta. Det känns helrätt för mig att dra nu, så att man hinner bygga upp ett nytt företag innan karriären är slut.

  • Förr eller senare kommer dessa beslutsfattare få sitt straff.
   De ska förföljas och förlöjligas precis som de gör mot andra. Det sjuka har blivit det nya normala och ju sjukare desto mer normalt. Tv idag är nog skyldigast för den utvecklingen.
   Man vågar knappast bläddra kanal nuförtiden. Det ena är sjukare än det andra. Ta tex programmen Paradise hotel, Nakwd Dating och det ännu sjukarr Drag show någonting där transpersoner försöker övertyga oss andra att det de gör är helt normalt och coolt…
   Vi bevittnar vår civilisations undergång helt enkelt.

  • Jag hade funderingar på att besöka Gotland någon gång.Men jag vet inte om jag törs.Jag vill ju gärna behålla jobb och lösöre ett tag till.

     • Regionen skulle behöva arbetsrotation på chefer 3-5 år. T.ex. motiverades Socialchefens fortsatta förordnande av Högre ort ungefär med: ”Hon ska få fortsätta det goda arbete som hon har påbörjat”… vilket innebär ungefär 11 år på posten!

     • Jag säger att hon borde få en spark i röven. Maken till otäck kvinna står nog inte att finna inom Gotlands län.

   • Nog bäst att hålla sig borta hela ön verkar ju helt laglös.
    Minns den rullstolsburna kvinnan som blev våldtagen och polis skyddade förövarna. Hotet var som vanligt inte de kriminella utan vanliga svenskar.

 73. Efter att ha läst om detta fruktansvärda som framkommer i denna artikel, drar jag direkt slutsatsen att ”hellre en röst på NMR, som ställer upp i valet nästa år, än en röst på mångkulturen”.

  Vår prekära belägenhet, som består av fruktansvärda och otaliga orättvisor, måste först av allt tillgodoses.

  Hyenor till tjänstemän och politiker betackar man sig för. De skall om möjligt väljas bort vid valet.
  Hoppas innerligt att alla här ställer upp på det!

  Att rösta på 7- klövern ser jag som ett klart förräderi

   • Ja så är det åtminstone sagt.

    Eftersom det här tillsammans med mycket annat skumt gör att jag hellre föredrar en nationalistisk diktatur än demokrati. Systemet demokrati har hittills skapat elände och förnedring för allt som har med det svenska att göra. Jag har fått nog!

    • Du är inte ensam vi lever ju under InternationalSocialism för tillfället och det måste ju vara bättre om socialismen blir nationell. Jag är ju inte sosse överhuvudtaget men eftersom vi bara har sossepartier i detta land så väljer jag hellre ett parti med mera nationell inriktning. Jag gillar inte globalism tjafset jag är för alla länders rätt till egna gränser och egna lagar.
     Dessutom skall man få leva i fred utan att översvämmas av individer från icke skidåkande nationer.

     • Jag delar helt dina idéer och åsikter och hoppas på en markant politisk förändring. Jag ser det som hoppfullt med såna som står stadigt i det svenskvänliga ledet.

  • Det finns en hemsida som handlar om val.

   http://www.val.se

   De kallas endast Motståndsrörelsen tror jag. Myndighetens hemsida är svår att leta på men det skall gå att hitta dem bland registrerade partier.

   Om du lyckas leta bättre än jag så kanske du lägger en anvisning här.

   Med vänlig hälsning.

   Tomas.

  • Och jag anmäler mig som frivillig att koka tjäran! Jag håller själv på att koka över av ilska och vrede om hur vårt ”rättssamhälle” fungerar!

   • Det finns inget rättssamhälle,allt har brakat ihop har sett det med egna ögon och öron.Polisen vågar man inte längre ta kontakt med när brott har begåtts emot en själv och ens familj

  • Jag har en 25 liters dunk med asfaltstjära, jag tar med den ! Något nerpissat gammalt duntäcke kan man säkert hitta på återvinningen.
   Ja och om inte annat så kan man väl pinka på det själv när det väl blir dags.

 74. Då är vi där igen.Diktaturen har visat sitt rätta ansikte än en gång.Att medverka till att sanningen kommer fram är det mest förödande man kan ägna sig åt i denna före detta demokrati.

 75. Tack Egor Putilov, att du skriver om detta omoraliska förfarandet av svenska
  myndigheter. Det är fruktansvärt att någon som gjort rätt enligt Migrationsverket
  ska krossas på detta vis. Ett av alla tydliga exempel på att om man tolkar den
  politiska agendan fel blir man ett fall för avsked och mobbning av samhällets
  företrädare.

 76. Sverigevänner på Gotland gå nu ut och hjälp denne herre med pengar och boende…om det nu går så långt.
  Och du Bernt ge inte upp det finns vänligt folk därute….även om det inte känns som det just nu…Lycka till.

 77. Ett under att myndighetsutövare på Gotland törs öppna käften.Någon kan ju se att de saknar visdomständer hela bunten…..För beteckningen på dessa tänder betyder väl något?

 78. Jag är också rädd för det ”nya Sverige” därför att allt är bra bara då det inte finns problem , går det åt h-vete någonstans så finns det flera exempel på när de människor som betalar ett av världens högsta skatter bara åker ut på gatan !

  Människor kastas ut från jobben när de kliver utanför åsiktskorridoren och barnfamiljer vräks för att asylsökare ska komma in istället ! !

  Sverige är som vasaskeppet , det såg fint och pampigt ut och bekostades enormt . . sedan sjönk skeppet nästan direkt när det blåste lite !

 79. Jag blir också rädd för detta svenska samhälle. Det var en mardrömsläsning. Kan detta vara sant.
  Finns det ingen hygglig tandläkare som behöver en tandhygienist.

 80. Det gäller att stå upp och slå tillbaka mot vänsterdrevet och mot svaga tjänstemän som Bernts chef på Folktandvården, Mats Kvarnberg.

  Det var människor som Mats Kvarnberg som blev nazister på 30-talet. Nu går de islamisternas ärenden istället.

  Egor Putilov framstår som en av Sveriges främsta journalister. Jag antar att vi får höra mer om politikernas missbruk av asylrätten på Gotland.

 81. På Rapport nyheterna ikväll så får en 106 år gammal dam från Afghanistan
  stanna i Sverige.
  En liten skitdetalj kan vara att hennes hedervärda ålder ifrågasättes ej.

 82. Värre komma skall, kommunister & islamister i gemensamt stöveltramp påhejat av etablissemanget. Dumsvensken har röstat och fortsätter att rösta på detta, kanske röstade även Bernt Herlitz för detta..87% gjorde det så enligt statistiken så det är mycket sannolikt. Det är illa ställt med Sverige och dess befolkning, ingen bättring i sikte, mycket värre komma skall.

 83. Vårdguiden, Stockholms läns landsting

  skriver om Tystnadsplikt och sekretess
  Bland annat följande :

  ”Men om du är sjuk och ansöker om sjukersättning från försäkringskassan får vårdpersonalen lämna ut de uppgifter som behövs för att bedöma om du har rätt till sjukersättning.”

  Detta citat visar att sekretessen inte är absolut utan kan brytas i vissa fall.

  Jag menar att detta skulle kunna tolkas analogt.

  Här har vi ju en person som skall erhålla ersättning från försäkringskassan eller Migrationsverket eller liknande. För att bedöma ersättningens storlek behöver man veta personens ålder. Och då kan sekretessen brytas för att avgöra vilken ersättning personen kan få.

  Vidare skriver Landstinget:
  ”Det gäller också om det pågår en utredning av något slag som gäller en minderårigs behov av skydd. Vårdpersonalen är tvungen att lämna ut information som kan ha betydelse för utredningen.”

  Även detta visar att sekretess kan brytas av utredningsbehov. Det är ju av vikt att utreda om en person är minderårig eller vuxen.

  Det kan således ha varit fullt berättigat av tandteknikern att lämna åldersbedömningar.

  Däremot är det kanske ett sekretessbrott av Migrationsverket att lämna dessa uppgifter till gode mannen.

 84. Ensamkommande med skägg är tydligen värda mer än en hederlig svensk arbetare !!! Man mår illa när man läser hur denna man behandlas. Ställ upp dom ansvariga vid skampålen, och klä dom i tjära och fjädrar. Snart kommer bondetåget!!!

  • Det tror jag verkligen inte. Hon bor nog flott i ett område långt ifrån någon ”no-go zon” Men har givetvis en värdegrund som hör till tjänsten och dessutom umgås med likasinnade. Då är det lätt att tycka att vi kan ta emot 30 miljoner flyktingar bara dom inte hamnar utanför mig.

 85. Det är sånt här som svenne banan aldrig någonsin får reda på och därför springer han med fördjupad glädje till vallokalen den 9 september 2018 och lägger sin röst på 7-klövern.

  Svenne kommer inte att upptäcka vilken totalitär makt Sverige har blivit, det gör man nämligen inte om man bor och lever sina liv ihop med andra svennar i sina egna små communitys, lyssnar på public service lögner & fake news och såklart den relativt feta lönen som rullar in den 25:e varje månad.

 86. Rättsväsendet kan inte göra det som har hänt ”ohänt”, rättsväsendet kan endast förvärra för de inblandade. Använd/lita aldrig på rättsväsendet.

 87. Typiskt för Löfvens mörknings och mobbning-Sverige.Rösta rätt nästa gång så vi blir av med dessa bluffmakare och ärekränkare.

 88. Spela aldrig alla dina kort i sådana här kontakter. Var svävande/generell initiellt. Och överväg en proxy/ombud.
  Finns säkert någon ”WikiLeaks” för dessa ämnen också..

 89. Alltså fy fan vilket ruttet samhälle vi har! Hans chef Maria Dalemar borde sättas bakom lås och bom!
  VAD eller VEM är det som driver henne att göra detta????? Det är ju HELT JÄVLA SJUKT!

 90. Det är kanske sådant här som hr Löfven avser när han gång på gång säger att ”det ska vara ordning och reda”?

  • Men han är ju en vit man. Dessutom, kan man inte jobba och betala in skatt till MENA folket kan man lika gärna dö eller flytta utomlands. Det stora folkutbytet har börjat.

 91. Arbetsförbud för oliktänkande. Uteslutning av oliktänkande ur fackförbund. Politiskt motiverade rättsprocesser mot oliktänkande. Förföljning och uthängning av oliktänkande i etablisemangets massmedia.

  Standardåtgärder för att skrämma oliktänkande till tystnad i diktaturer i alla tider.

  Den totalitära demokraturen i Sverige förnekar sig inte!

   • Det är bara att tacka de goda eldsjälarna som skriver för Samhällsnytt och andra nationsvänliga medier som tar folket i försvar! Ni gör skillnad!!

 92. Han gjorde misstaget att anlita sin fiendens rättsväsende. De står ju på PK samhällets sida. Man måste förstå hur rovlystet detta samhälle är.

 93. Vilket vidrigt samhälle vi har fått, dessa ynkryggar som hellre tar människor som utnyttjar våra social system än att ta hand om de som gör som de skall och producerar skattemedel till statskassan ??

 94. Den här som triller.Och varför ska man som privat person (!!)ska tvingas betala rättegångskostnader?!det är nytt för mig.För fan vad är det för land vi lever i??

 95. Mångkulturhelvetets hantlangare hatar sin egen befolkning till förmån för skäggbarn som LURAR sig in i landet
  Hur jävla dum får man bli? Dalemar har du ingen skam i kroppen? Stryk skulle du ha ALLA DAR I VECKAN Bläääää

 96. När någon försöker att avslöja bluffen om flyktingbarnens rätta ålder. Ja då kommer djävulen fram ur dessa vänsterfascister. Deras verkliga agenda är oklar men jag har mina misstankar. Detta lamslår hela vårt land och inte ens profesionen tillåts sköta sitt jobb på ett korrekt sätt. Vänsterfascismen är långt mycket värre än den värsta nazismen det är säkert!

 97. Tandhygienisten borde befordrats och belönats med en månadslön extra bonus.

  Personer som värnar om skattebetalarnas pengar ska prisas,inte risas.

  För övrigt ska gränsen stängas för asylsökare.

  Hela Migverket är en icke fungerande myndighet,som ruinerar landet och göder kriminalitet.

  Ensamkommande barn från Afghanistan ska inte ens erhålla någon prövning av Migrationsverket.

  Finns länder som ligger betydligt närmare Afghanistan än Sverige, där skydd finns att få.

  • Dessutom muslimska länder!De ska ta emot sina muslimska bröder och ge dem asylskydd.Inte kristna land Sverige har sådan plikt!

 98. Migrationverket har naturligtvis också politiska aktivister på lönelistan, som saboterar försök till ändringar.

 99. Han får väl söka jobb i Norge istället. Det finns flera exempel på folk som tycker ”fel” som Norge tar emot med öppna armar.

  • Fel här är rätt i många andra länder. I alla fall ännu så länge. Sverige är det största hotet mot nordiska grannländer. Ett värre hot än vilken militärmakt som helst. Det är värre att förvränga huvudet på folket än om ett normalt krig utbryter. Ett normalt krig kan till och med ge en viss tillnyktring i folks tänkande.

 100. Men vad angavs som skäl för avskedet?
  Det måste väl ändå vara något som rätten kan gå på, att personen inte gjort något fel? verkar skumt, tycker jag.

  Hur som helst, så ska förstås det inte leda till avsked om det var individens frågor kring invandrares ålder. Hoppas han står på sig.

  • Det framgår i artikeln. Han bröt mot patienternas sekretesskydd och det gjorde han pga en uppmaning från Migrationsverket. Att varenda (nästan) hitrest har ljugit och brutit mot allt som finns struntar dom i. MigV struntar i något mycket allvarligare, myndigheten släpper in folk i landet som vägrar visa ID-handlingar trots att det ingår i myndighetens krav. Det gäller ca 93% av de som söker asyl.

 101. Vad ska vi lära av detta???
  Jo, håll käft även om allting du säger är sant.
  Knystar du det minsta krossar Systemet och PK-mafffian dig, helt hänsynslöst!!!
  Låt detta vara ett varnande exempel…

  • Folket är starkare än PK-psykopaterna. Vi, folket, bör gå samman för att hjälpa alla som PK-psykopaterna försöker förinta.

   • Du vet ju vad som kommer att hända om vi opponerar oss för mycket, lite demonstrationer osv. det tål dom, men skulle en del av folket sätta ner foten och verkligen göra nått så ska du få se, det kommer inte att vara någon skillnad här från värsta mördar-diktaturerna !

  • Det är ju det PK-maffian vill med detta, de vill statuera ett exempel så ingen annan visselblåsare dyker upp. Nej, istället man kan vända sig med tips till Samhällsnytt eller Egor Putilov direkt tycker jag.

   • Helt sant.
    Man bör undvika att outa sig själv i dagens Sverige, det finns andra metoder, en del mindre lagliga..

  • För 105.000:- i månaden anser hon säkert att hon kan göra precis såsom hon vill och pengarna gör väl att hon sover gott utan samvete…
   En spark i röven utan avgångsvederlag för ynkryggar såsom denna kvinna är ett lindrigt straff….

  • Låt oss hoppas att hon lider ett bakslag i detta och att hon skall få sota för sin grymma behandling av en ärlig man och hans familj.
   Vore jag bekant med denna kvinna så skulle jag ge henne en spottloska rakt i ansiktet vända på klacken och aldrig titta på henne igen.

 102. Detta är fullständigt sinnessjukt! Dessa ryggradslösa så kallade chefer i ledande ställning som stampar den lilla gräsroten på halsen för att han påtalar det uppenbara. Förbannade empatilösa kräkpulver
  Jag försöker att hålla en god ton när jag kommenterar men medger att det är nästan omöjligt att göra det när man läser om den stackars kraken.

 103. Men vad hände med Åsa Carlander-Hemingway, en enhetschef från Migrationsverket, som sa till paret att det visst är viktigt med rätt ålder och att alla misstankar ska anmälas till Migrationsverket? Bernt blev saboterad av en (spion) tjänsteman på själva migrationsverket och som läste hans mejl som i sin tur kontaktade God mannen av ensamkommande verderbörande.

  • Migverket är väl djupt infiltrerat av IS,vänstermänniskor, klanmedlemmar med egen agenda, med mera.

   En helt galen och opålitlig myndighet.

 104. Vilken fruktansvärd historia Samhällsnytts granskande journalist Egor Putilov här berättar! Bernt Herlitz är sanningens riddare som ismänniskor med stenhjärtan försöker krossa i lögnens Sverige. De ska inte lyckas.

  Skulle inte en insamling till Bernt Herlitz kunna startas så att han och hans familj kan komma på fötter igen efter den politiskt tillsatta hälso- och sjukvårdsdirektören Maria Dalemars avskyvärda agerande? Skulle ingen kunna erbjuda honom och hans fru ett trevligt och välbetalt arbete? Skulle inte alla gotlänningar med hjärtat på rätta stället kunna ge honom sitt fulla stöd?

  Vi kan inte leva i lögnens Sverige. Vi kan inte andas i detta spindelnät av lögner. Snart kvävs vi alla.

 105. Var kan jag sätta in pengar till stöd för Bernt Herlitz kamp för rättvisa och sunt förnuft ? Det borde vara snabbt fixat att få ihop ett par miljoner för detta ändamål.

  Eller vad säger ni andra ?

 106. Politiker och tjänstemän inom Region Gotland gör ej personliga, ekonomiska risktaganden, den enskilde riskerar allt.
  Vid en eventuell förlust i AD borde Region Gotland avskeda ansvarig tjänsteman för oskicklig myndighetsutövning.

 107. Allt prat om värdegrund, rasism och allas lika värde är bara ett nytt akademiskt påfund, en fasad där man kan gömma sig bakom, slippa ta ansvar, driva sin agenda.
  När Kyrkan kände sig hotad, ifrågasatt så använde man ”häxa” för att hantera sina motståndare.
  Givetvis var domar då liksom nu korrekta och lagliga.
  I vatten provet, kastad i vattnet och bakbunden, betraktades den som sjönk som oskyldig, medan den som höll sig flytande ansågs skyldig och dömdes till döden.
  Systemet ser till att dom alltid vinner där dom vill vinna.

  • Ja det var som när Norske imigrationsministeren debaterade med en domsprost om innvandrarna.
   Hun fåreslo at hon kunne dra av 500miljoner av bidraget til kyrkan så kunne hon ordne ett spleise lag for dom som ville ha denna innvandringen!

 108. Ja detta fall måste då vara kvalifiserad til at söka politisk asyl i Norge.
  Han måste forsöka, koster inget at söka, man vet jo aldri hur dom temker! Han er jo direkte politisk forfulgt så möyligheten skal vara til stede!

  • Elinor Grimmark gjorde jo akkurat det etter at hun fikk sparken for å nekte å utføre aborter pga sin kristene overbevisning . Og her gjorde svenskene en kjempejobb når de samlet in penger og vi sendte 500 kr selv .

 109. Så var det med det nu ringer vi alla till Gotlands Folktandvård och frågar vad de sysslar med, om du inte ringer vem ska då göra det?

 110. OT: Wiwi-Anne Johansson lämnar V i protest mot att partiet är ”toppstyrt”. Att lämna ett kommunistiskt parti för att det är toppstyrt är som att utebli från simskolan eftersom det visade sig att man blir blöt.

 111. Der ikke nogen som vil være så venlige act hjælpe med at lave en anmeldelse til menneskeretsdomstolen?

  Galskaben lader til at være total i Sverige!

 112. Sverige behöver en fond för politiskt förföljda i Sverige, dömda av PK och systemet som ingen enskild person ekonomiskt kan rå på.

 113. Regeringen Löven o det politiskt korrekta etablissemanget i Sverige, har samma värdegrund mot dom ”otrogna” som ideologin islam.

 114. Och vad kan man lära av detta? Jo, lita inte på myndigheter. Bernt borde ha vänt sig till dåvarande Avpixlat eller annan alternativmedia, då hade han haft meddelarskydd. Tragiskt fall, hoppas det startas en insamling för att täcka upp en förlust i rätten. Det här är svensk demokratur i praktiken.

 115. Så här ser det snart ut över hela landet, ser faktiskt ingen ljuspunkt nån stans, jag tror att Löfven, Lööf och Björklund får till nått Sept. – 18.
  Sen kommer det att gå fort !
  Läste tidigare vad en nationalekonom skrev, han skrev att om ca. 8 år så har resten av Sverige kommit ifatt Malmö, jag väljer att tro på honom !
  4 år till med ett gäng jubel-idioter och det är helt över !
  Jag tror att mellan 2020 – 2022 så kommer dom som har möjlighet att lämna Sverige.

 116. Sekretesslagstiftningen är väldigt hård. Han lär ha röjt direkta personuppgifter om enskilda personer o inte i allmänhet om icke namngivna individer. Sekretess hindrar inte att uppgift lämnas till polismyndighet eller annan myndighet som ska ingripa mot brott om uppgiften behövs för att förhindra eller avbryta ett pågående brott. Bidrags- o åldersfusk är brott. Men var ligger det i straffskalan för att sekretessen ska hävas?

  • Migrationsverket kanske lockade honom i en fälla. Dvs. lirkade ur honom dessa ”olagliga”, sekretessbelagda uppgifter (varför nu sekretess ska gälla för illegala ID-lösa ”barn”). Sen rapporterade de till arbetsgivaren och den gode batikmannen på Stasimanér.

 117. Överjävligt! Vad är det för samhälle vi har fått? Och dessa förbannade ”gode män” som tror att deras uppdrag går ut på att till varje pris försvara asylanternas uppenbara lögner, har de ingen skam i kroppen? Fy fan vilka ynkryggar!

  • Håller med. Det är många som ser sin försörjning hotad när sanningen börjar komma fram, inte minst gode män och advokaterna.

 118. Fy för den lede, säger jag bara. Men ingenting förvånar längre. Jag hoppas att han kan få upprättelse på något vis. En riktig rättskaffens hjälte är han.

 119. Sverige har blivit som ett Gulag för den etniska befolkningen som skall jobba för att försörja partitoppen och deras utländska gäster !

 120. Stor brist på tolkar är det. Det förvånar mej faktiskt.
  De har väl aldrig funnits så mycket tolkar i bananlandet nån gång

 121. Hej Bernt
  Din chef är ingen chef utan det är en rädd människa som borde stå upp för dig men dom är så jävla rädda för att mista sitt arbete att dom säljer ut sina anställda, gammelmedia fatta inte heller att deras uppgift är att tar reda på vad som är sanning ( har själv arbetat inom media och känner igen dragen), ingen sörjer när dom är borta. Om du blir utan arbete har jag ett förslag, pengar och lägenheter finns om inte så anskaffas det snarast en bostadsrätt åt dig och din familj i Nacka kommun, dom har resurser, Kommunen var Nacka.
  Sörjer med dig.
  Byson

 122. Jag ser ett positiv tecken här också.
  Om familjen förlorar ändå då.. kan de fortare lämna den sjuka Sverige.Även för sin dotters skull.Med deras yrke kan man hitta jobb överallt.

 123. Patientsekretessen är viktig men då ska det ju till 100% gå att identifiera patienten.
  I det här fallen så är ju identifieringen bristfällig i bästa fall och ska då kontrolleras. Vi kan ju inte ha folk som uppger och/eller lever under falsk identitet i en rättsstat.

 124. Alla övergrepp som sker mot skötsamma människor i Sverige, kommer att straffa hårt de som deltager. Av vilken orsak de deltager är utan intresse, deras medverkan skadar för alltid de drabbade !
  De som har möjlighet lämnar landet och………..vad sker därefter ?
  Vad skall ni med valboskap till, när befolkningen byter skepnad ?
  Var skall ni få skattepengar till detta dårskap ifrån ?

 125. En typisk snäll, hederlig och samhällsmedveten svensk. Vill inte att våra skattemedel ska göda bedragare. T o m där fastnar han för den snälla aspekten att ’barn inte ska bo med vuxna’. Skickar meddelande uppåt, enl. mig.verksuppmaning, och tror han nu gjort sin plikt och något bra. Ja, men dessa svenskaste av svenskar dödas av skrupelfria landsman/innor av fegaste/kallaste sort.

  • Säg så här istället att han är naiva svensk. Han borde hållit in med vad han misstänkte eftersom vi idag vet hur samhället är helt genomruttet. Tyvärr faller han på sin godtrogna inställning eftersom den anställde på migrationsverket uppenbart har lurat honom.

 126. Denna berättelse hugger djupt ända in i hjärtat på mig. Jag blir djupt bedrövad – och arg.
  Men inget hjälper längre. Sverige är kört. Dessa onda människor rider på sina djävulskt utstuderade regler medan de själva är fulla av giftormar och all sköns krälande äckliga ondsinta kryp. Deras personliga läggning är värre än hos en gris. De är egentligen ondskan själv. Utstuderad och falsk. Ondsint och beräknande satanisk.

  Sverige går inte att rädda. För hur ska man komma tillrätta med detta onda och elaka klientel?

 127. Vad som inte framgår om Maria Dalemar är att hon rimligtvis även drar av för dubbel bosättning. Så det är mer än de där 1,3 procenten.

 128. Dagens Sverige= Sovjet. Ljugare, tjuvar, skurkar och mördare känner sig här som hemma medan ärliga människor är här fiender. Hur kan vi hjälpa den familj? Skriva på vilket sätt!!!!!SD?!!! SAmnytt!!!!Hallå !!!Hjälp dem!!!!

 129. Stora journalistpriset kommer förmodligen aldrig att utdelas till herr Putilov, men en vassare undersökande journalistik går just nu inte att finna i Sverige. Så länge som MSM arbetar tillsammans med de styrande, i stället för att faktiskt granska dem, så kommer figurer som Maria Dalemar alltid undan.

  • Maria dalemar blir vall nu en kandidat for Lenin priset som har en sa stor prestige i Absurdistan europas nyaste kommunist land

 130. Kan inte Samnytt starta en fond/stiftelse för drabbade och ur den ha rätt att ta typ 10% för att driva sitt viktiga arbeta att informera Sverige om eländet i vårt land.
  Sverigevänner måste nog bli medvetna om att det krävs pengar att bedriva opposition i ett förljuget land.

 131. SE UPP !!

  Till moderator och redaktion !

  Jag har sett inlägg där man uppger mobilnummer att swisha till för att donera. Se till att få bort det !!

  En metod kanske kan vara att spärra alla inlägg som innehåller 10-siffriga nummer.

  • Jag har redan tagit bort den diskussionen. Vi ska inte starta insamlingar och lägga ut personliga uppgifter utan samtycke från både redaktionen och den person det gäller.

   • Bra! Då inväntar vi samtycke från den person det gäller efter att han kontaktats av redaktionen. Ok?

    Utmärkt! Jag har redan reserverat ett par tusen för ändamålet ????

 132. Putilov du är Kung !!!Hur kan vi nu hjälpa denna familj?? finns det ett konto man kan sätta in en slant på?

 133. Observera att det inte ska förekomma några uppmaningar till insamlingar och kommentarer med Swish-nummer och liknande.

 134. Politikerna slår blint mot alla människor som vågar kritisera deras missbruk av asylrätten.

  Sverige hade inte haft världens största population av s.k. ”ensamkommande barn” om det inte vore för att politikerna hjälper dem att fuska.

 135. ”Tand för Tand” heter det enligt kung Hammurabis lagar…

  Och om jag får bestämma kommer den lagen att tillämpas förr eller senare.

  /XE

 136. Jag tycker att Bernt och hans familj ska bege sig till den amerikanska ambassaden och begära politisk asyl i USA.
  Världen måste få veta vad som händer i Sverige och det förtryck folk utsätts för.

 137. Sjabbla bort Transportstyrelsens register fullkomligt i strid med lagen = 70000 i böter för den ansvariga sossekärringen Maria Ågren som tjänar minst en miljon om året.

  Visselblåsa om ljugande baaaaarn = miljonskulder, vanhedrande lögnartiklar i gammelmedia och i praktiken yrkesförbud.

  • Statsmakten tål inga visselblåsare. Då statuerar de ett avskräckande exempel så ingen annan får för sig att avslöja DEN STORA LÖGNEN!

 138. Nu har han bästa chansen att fly detta skitland, Spanien, Frankrike, Portugal osv
  Dom har ju 2 bra utbildningar så jobb lär dom få, och ett bekvämare klimat.
  Usch vad jag spyr på Sverige *uuuääähhh*

 139. OT: ARG! Jag är så arg. Tittade på aktuell på play. Sverige skickar alltså 2 somaliska tjejer som är minderåriga tillbaka till Somalia. För de har anpassad sig till svenska förhållanden och upphävd de könsstympningar som gjorts i hemlandet. Vill bara ta dem å gömma dem hos mig. MEN alla dessa unga män. Alla dessa kärringar med hucklen. De får stanna. Jag är ARG. Så arg. Fy F.A.N för detta hycklande samhälle. Önskade att ha varit i denna studio och läxat upp svenskarna. Så de flesta sjunkit till botten för att de äntligen skäms.
  ARG ARG ARG Såååååååååååååååååå ARG!!!!!

  • Det är ingen idé att fly till Sverige. Sverige har ingen framtid. Mullorna och Imamerna är på väg att ta över här också.

  • Förstår att du är arg skicka tillbaka människor till denna fruktansvärda barbariska tortyr de om
   någon har väl skäl nog att få asyl,förstår inte vilka regler de går efter som bestämmer om asyl,
   ljugande gubbar som kallar sig barn får stanna fastän det är uppenbart för alla att de ljuger.

 140. Detta om något är ett exempel på en ”stark stat”, och förbannat totalitär och hänsynslös, eller hur, Johan Westerholm!?

  • ja så är det läs(ovan) 3F ledord för myndigheter i Sverige gäller sen länge

   det är många som har stuckit från sverige

 141. Just nu pågår insamling för Världens Barn. Och det är ju bra då det är frivilligt och inget som dras från skatten.
  Men vi är många som gärna även skulle se en organiserad insamling för dessa visselblåsare som då och då dyker upp för att de sagt sanningen och för det bestraffas hårt ekonomiskt. Dessa modiga människor som gör det deras samvete säger dem är rätt, men staten bestraffar.

   • Det måste styras upp med vattentäta skott för det kan snabbt trilla in stora summor på ett sådant konto och det får inte finnas nån möjlighet för oskäliga uttag eller rentav bedrägeri. Men det är hög tid att någon som är kunnig börjar skissa på upplägget för ett sådant insamlingskonto nu.

    • Sorry läs ovan, 3F gäller i detta landet och dom sätter inn alla resurser dvs pengar o folk .förintelsen görs120%

  • Varför ska det finnas en insamling till världens barn? Alla ”barn” är ju i Sverige och är dom inte här är dom redan på väg.

   • Det finns riktiga barn ute i världen som lider nöd på riktigt. Det finns små barn som dör av svält och sjukdomar före ett års ålder. Det är de som behöver hjälp, inte alla dessa fullvuxna karlar med helskägg som av feghet, bekvämlighet och snikenhet låter sig omhuldas av PK-patrasket i Sverige.

 142. Jag för min del har inga förhoppningar om att Västvärldens ledare
  någonsin kommer att stoppa eländet med invandringen från den muslimska
  världen. Tvärtom, dessa L.förrädare kommer att fortsätta släppa in
  horder av muslimer och tvinga oss medborgare att försörja den falske
  profetens anhängare. Jag undrar och hoppas att folket tar sin förnuft
  till fånga och stoppar denna vansinne, tvingar bort dessa L.förrädare
  och ställer de inför rätta för L.förräderi!

  • Klart att dom INTE kommer att stoppa det. Det är deras agenda att fylla Europa med folk från andra delar av världen och då allra helst män i en ålder som skall glesa ut den etniskt vita genbanken.

 143. Bernt, hoppas Du läser detta. Jag känner väl till din situation, jag har som psykiater varit i liknande situation där jag sett fusk inom assistansbranschen för 4 miljoner/år och ingen vågade anmäla. Jag fick lösa det på ett mycket avancerat dock lagligt sätt.
  Jag driver själv några juridiska processer för tillfället och skulle gärna utan kostnad se vad som gått fel i ditt ärende. Processen jag för mot jan Helin/Aftonbladet som gäller att Jan Helin på Aftonbladet påstod att min diagnostik (som vi har i England) på s.k. apatiska barn var nationalsocialistisk har beröringspunkter med ditt agerande.
  Jag ska försöka få kontakt med dig. Kanske kan din sak drivas vidare till EU-domstolen,
  Hoppas du ser positivt på mina funderingar, om ej så är det helt OK och jag hoppas det löser sig för Dig.
  Med vänlig hälsning
  Dr. T. Jackson leg.läk/psykiater
  JUMEK – Juridik-Medicin-Etik

 144. Hon verkar ha fått ganska mycket kritik tidigare denna Maria Dalemar av läkare som hon har under sig. Han kanske kan ta hjälp av dessa och föra en kamp mot henne. En seger för hela Sverige att få en sådan här sparkad!

 145. Stäng av norra och södra infarterna till Sthlm. + Essingeleden.
  Stäng av vatten / el till viktiga statliga byggnader.
  Mura för dörren till riksdagen.
  Sittdemonstrera (10,000 pers.) på Arlanda.
  Sen lyssnar dom jag lovar !

 146. Detta får Kafka att te sig liten. Helt otroligt att kommunen agerar som de gör. Orwell bleknar. Detta är fruktansvärt helt enkelt. PK-eliten har anammat sk Doxing, man ser till att ”outa” folk med obekväma åsikter, registrerar dem och se till att de blir bostads och arbetslösa. ANTIFA har i USA blivit terrorstämplade just bla pga av ”Doxing”. I Sverige är de största Doxarna Expo, men den övriga PK-eliten har lärt sig. För närvarande så ”doxas” bara de som är kritiska mot invandringspolitiken eller som i detta fall bara påtalar att uppenbara fel pågått.

  Det är inte helt omöjligt att kommunens tjänstemän pressats av EXPO-folk då de har för vana att ringa upp arbetsgivare för att se till att folk blir arbetslösa.

 147. kan inte samnytt öppna en fond dit vi kan stödja denne mönstermedborgare. det enda vapnet vi har mot diktaturen är att stå upp tillsammans. om vi inte hjälper så kommer ännu färre våga göra vad som är rätt.

 148. Än en gång ett STORT tack till dig Egor för din fantastiska journalistiska gärning, ett synnerligen välskrivet och gediget arbete.
  Såhär ska ett grävande reportage av en riktig journalist se ut, måtte MSM:s så kallade ”journalister” skämmas ögonen ur sig men de har dom väl inte vett till::((

 149. ”Jag blir rädd för det här samhället”
  Du är inte ensam om att vara rädd för det här samhället, det är ett sånt här samhälle man får när socialister och kommunister med diktatoriska tendenser styr.

  • Vi har inte kommit till ändstationen ännu men det kommer. Det är när du inte ens kan lita på dina familjemedlemmar då de kan vara angivare åt den ”store ledaren” här kallad Löfven.

 150. Flytta till Teneriffa det finns svensk skola där för barnet.De har också svensk kyrka med personal som hjälper svenskar.Varmt och skönt varje dag.Finns inte 7klövern där eller andra PK fascister!

  • Intygar…;)..och nära noll brottslighet samt lokal-poliser i minsta by :)..
   Post som fungerar med paket till dörren :)..rena städade gator och parker..
   för att inte tala om den allmänna respekten för kvinnor !
   nåde den slyngel till ungdom som slarvar med skolan…eller inte ger plats
   till äldre på bussar mm..

   Men nää..så kan väl man inte leva..svinkalla dumsverige är såååååååå
   mycket bättre..;)..

 151. Detta är nog ett av det värsta jag läst någonstans.
  En rättrogen svensk medborgare gör en insats och får av myndighet i Sverige livshotande skit på sig.

  ” I seminariets eftersnack deltog bland annat Åsa Carlander-Hemingway, en enhetschef från Migrationsverket, som sa till paret att det visst är viktigt med rätt ålder och att alla misstankar ska anmälas till Migrationsverket.”

  Här säger t.o.m. en chef på Migrationsverket att misstankar ska anmälas och så går det hela helt snett. Folktandvården på Gotland borde uppmuntra sina tandhygienister att anmäla felaktiga åldersuppgifter. I stället medverkar de till ljugeriet om åldern på unga migranter.

  SLUTSATS
  Lita aldrig på en svensk myndighet längre.
  Begär skriftligt i flera exemplar från höga chefer vad gäller besked av vikt för ditt liv och egendom. Lita aldrig på ett muntligt ord från myndigheter. De har obegränsade mängder skattepengar till lismande och överfakturerande advokater.

  Bra Egor att du skriver om sådan här.

 152. Mina egna personliga erfarenheter från svenskt rättsväsende är att där finns en häpnadsväckande inkompetens. Sedan hör man ju om diverse fall i media med mera som bekräftar den bilden.

  Man vill ju gärna vara lite ödmjuk, men ärligt talat tror jag att detta är en yrkesgrupp som befinner sig djupt inne i världsfrånvändhetens dimmor. För några år sedan gjorde de en partisympatiundersökning i advokatsamfundet och det visade sig att knappast någon sympatiserade med sd – de verkar, generellt sett, helt enkelt inte fatta så särskilt mycket om tillvaron bortom paragraferna.

  Så det finns fog för Bernt att vara orolig. Någon rättvisa finns knappast.

 153. Till moderator Mittlandet, gällande ”Utvald kommentar”:
  Var någonstans står det på Samhällsnytts hemsida, att ”det inte ska förekomma några uppmaningar till insamlingar och kommentarer med Swish-nummer och liknande”?
  Det står ju överst på sidan ”STÖD SAMHÄLLSNYTT – vi existerar med hjälp av ert stöd”, med hänvisningar till div. giro och även swisch, för att samla in pengar.
  Är det fel info då?

  Och skulle det inte vara behjärtansvärt att också ge ”stöd” till Bernt Herlitz och andra som samhället straffar för de gör rätt?
  Det är ju ändå sådant vi alla här kämpar och opponerar oss emot!

  • P.S. och det är svårt att förstå att Samhällsnytt är i sådan ekonomisk knipa att man behöver sätta in annonser för sexleksaker!

  • Det står nu i detta kommentarsfält, i klistrad kommentar från moderator, att detta inte ska förekomma. Då är det vad som gäller i kommentarsfälten. Det har inget med Samhällsnytt egen stödinformation att göra utan syftar till att undvika risken för t.ex. felaktigt postade swishnummer som kanske inte alls går till avsedd person. Vi vet inte ens om personen är intresserad av något ekonomiskt stöd från vem/vad som helst. Det är från Samhällsnytt som initiativ till insamlingar ska komma.

   • Jag kanske får påpeka..;).. att moderator då passar på att klistra in
    tillägget ovan då…så att allla förstått..;)..
    och med en moderator med sådana initiativ vore det passande
    att fler än Samhällsnytt kan åtnjuta den nya tekniken
    av nödhjälp till behövande…??…;)..

     • Försökte vara lite rolig bara , tyckte Hans K har en poäng
      och det som duger åt Samhällsnytt vore väl vara värd att beaktas där ni kanske kunde vara till hjälp med
      insamlingar/kontrollera nr mm ?
      T.ex fler nr med hjälp till vissa hemskt utsatta av demokraturen´s illgärningar ?

     • Förslag till redaktionella initiativ kan mejlas till redaktionen.
      Min uppmaning handlar bara om kommentarsfälten.

  • I DDR var de ju i alla fall ärliga nog att tala om för folket att det var Politbyrån som bestämde allt. Här låter de folket tro att de har någon röst i det hela.

 154. I DDR sörjde ju kommunisterna för att man fick en bostad i varje fall. I Sverige ser kommunisterna till att man blir bostadslös som etnisk svensk så att bostaden kan ges till en invandrare.

  • Vänta bara om ni tror detta blir svårtoppat…i morgon är en ny dag !
   Är tur att vi har vår ironi kvar…med något nytt sätt att jävlas med
   folk som har en åsikt utanför ”korridoren”..

   vore livet otänkbart utan ett gott skratt.
   Så Hej till publiken 🙂
   och glöm inte att även vädret är en illusion snart i
   den inom kort totalförbjudna VERKLIGHETEN !… ;)..

     • Det beror delvis på det. Har du några flyg som passerar någonstans inte allt för långt bort så finns risken att även vädret utanför ditt fönster är manipulerat.

     • Nu blev du djup…utanför varje person´s fönster är
      verkligheten för den som öppnar fönstret…

     • Ja absolut men jag tänker mera på den manipulation som görs via chemtrails. Flygplan som släpper ut kemikaler osv 🙂

     • Jag förstår var du menar när jag var liten på 80 och 90 talet så såg man att spåren från flygplanen försvan efter nån sekund nu är det långa remsor på himlen jors å tvärs som efter nån timme blir helt utbrett som ett moln. Blir lika förbanad av det som att läsa dessa orättvisor.

 155. Jag tycker gott att han kan FÅ en hel mottagning att jobba i när eländet är över. Sådant jobb som han har lagt ner ska uppmuntras.

 156. Hoppas att Bernt förstår att han måste sälja allt han äger och har nu direkt. PK samhället kommer inte att ge sig förrän dom har krossat den som sprider sanningen.

 157. Bland det värsta jag läst. Jag skulle nog vara försiktig med att så omänskligt driva en människa rakt i fördärvet så där.

  • Frågan vem är batiktanten som anlitat honom för kommunala pengar?

   Vi får se om tanten har ryggrad att återkalla misstaget hon gjort när hon anlitade denne astronomiskt dyre stjärnadvokat som hon dränker i kommunens pengar.

   Hon borde ställas till ansvar för att hon kastar bort sjukvårdspengarna på Gotland och dessutom vägrar betala inkomstskatt där.

 158. Jag vill tipsa Bernt om att börja jobba i Danmark. Där har tandhygienister 50% högre lön än i Sverige. De kommer säkert att ordna bostad åt honom med, – det gör de då de behöver folk som han. I Sverige är det outbildade araber som inte ens vet deras egen ålder som får bostäderna.

 159. Mycket väl insatt i svensk arbetsrätt kan jag notera att Bernt uppenbarligen var fackligt ansluten vilket är ett krav för att ta upp ett mål i AD. Ett annat mycket märkligt förhållande är att fallet varit uppe både i Arbetsdomstolen (AD) och Tingsrätten men med lite olika förtecken.

  Tingsrättens bedömning blev att det saknades grund för avsked.Däremot hade arbetsgivaren rätt att säga upp Bernt (1). I domen vidhåller tingsrätten att ett brott mot patientsekretessen hade skett – men betonar samtidigt att det inte framkommit att de drabbade har lidit skada på grund av det samt att det kan finnas vissa undantag från sekretess (2).”
  1. Lagen om anställningsskydd gäller i alla anställningar med några få undantag, s k konsistutorial och vissa utnämningar som generaldirektörer bl a. Det ser inte ut som om det skulle finnas ett lagligt stöd för ett avsked med omedelbar verkan. D v s då gäller inga trygghetsregler eller avgångsvederlag.
  2. Brottsvärdet bedöms av Tingsrätten som mycket ringa varav påföljden och konsekvenserna får orimligt stora proportioner.

  Det är verkligen något rejält lurt i det här fallet då två olika instansar kommer till olika resultat och dessutom så tar inte tingsrätter upp fall utan vidare när det gäller fall som här hemma i Arbetsdomstolen – de har fullt upp ändå.

  Det mest anmärkningsvärda är dock är arbetsgivarens roll i sammanhanget d v s landstinget Gotland (sedan får de kalla det de vill).

  Det här är ett alldeles utmärkt fall för Janne Josefsson att ta upp.

  • Hej!
   1. Arbetsgivarens roll, är central som du säger, alltså feminiztnollan Maria Dalemar, nollan till s.k. chef för region Gotland, är den som ligger bakom detta. Jag kan typen väl, döljer sin inkompetens bakom billigt maktagerande.
   2. Jag förstår inte varför alla talar om Janne Josefsson och Uppdrag granskning, jag tror alla svenskar lider av Stockholmssyndromet. Ug är ett propagandistiskt opålitligt program helt i händerna på feminazisterna på SVT/SR.

 160. Jag har blivit hatad för min åsikt, har jag gett upp? Aldrig! Har däremot fått nu uppleva det som jag anser är karma. En SD kvinna som delar det med mig som betyder något. Att ha någon vid in sida som är med dig som kämpar tillsammans är vad vi behöver. Vi måste hålla ihop ställa upp för varandra varje dag hela tiden. Låt inte hatarna vinna över oss!

 161. På landstinget Gotland anställs bara de som redan känner någon eller är släkt med någon som redan jobbar där.

  För ett år sedan motionerades om att landstinget skulle må bättre av fåravel
  än inavel. Förslaget röstades ned och ni ser resultatet.

  • Sedan de militära förbanden lades ner har nog inaveln stigit, möjligen blandas blodet upp något på somrarna.
   Fåraveln har jag inga uppfattningar om.

   • Har hört att det finns folk från icke skidåkande nationer som brukar kunna utöva avel med både får , kor och ja till och med häst.
    Så inget ja absolut inget är omöjligt.

 162. Reinfeldt gav de illegala invandrarna fri tandläkarvård, trots att de inte ens har tillstånd att uppehålla sig i vårt samhälle.

  Migrationsverket har blåljugit det Svenska folket rakt upp i ansiktet gällande ”barnens” ålder.

  Polisen och Migrationsverket har gjort sig skyldiga till ett stort svek mot det egna folket genom att åsidosätta lagen, mörka och att inte verkställa utvisningar.

  Många har mycket att stå till svars för…

  …så lösningen blir att klämma dit en gotländsk tandhygienist.

  • Och samtidigt så om du ursäktar uttrycket så rövknullar de skattebetalarna på Gotland en gång till då de riskerar att få betala advokatkostnaderna.

 163. – Tar risken att Edgor Putilov inte blir högfärdig men den mannen (du) är verkligen en tillgång i kampen för att beskriva verkligheten.

 164. Bernt skall göra så här. – Sälj allt du har och äger nu. Ta pengarna och flytta till Danmark. Där för Ni jobb direkt 50% högre lön och bättre skola och bostad än i dårhuset på Gotland.

 165. (Namnbyten från Landsting till Region (snobberi kallas det) har blivit legio men vilka a län eller geografiska indelningar ingår i Region Gotland?)

   • Ordet ”fack” börjar blir slitet och tvetydigt så ett namnbyte blir nog förr eller senare aktuellt.

    Ex. vis ett exempel från varje huvudorganisation:
    > Profilförbundet Kommunal,
    > Profilförbundet Journalisterna
    > Profilförbundet Sveriges Ingenjörer.

 166. Urskiljningslöst, så var det EXAKT så här det gick till i Östtyskland på den gamla goda tiden. Tack palme, du vann till sist, 32 efter ditt frånfälle!

  • och med kräket..först på försäkringskassan där han raderade allt omkring
   sig innan han tvingades bort..så fortsatte han som polischef att eskalera
   sitt brottsliga CV och sitter ännu kvar …
   så är det nog fler som förnöjt snurrar i sina gravar..
   MAKTEN är obestridlig.

 167. Skulle inte hålla för helt otroligt, att en pensionär kan få sänkt pension om vederbörande har ”opolerade åsikter,” vilka inte stämmer överens med den statsfästa värdegrunden o. människors lika värde.
  Kanske om några år.

  • På sätt och vis så fungerar det så. Du får bara räkna dina 40 år i Sverige efter att du har fyllt 16 år, för att få en överlevnadsstandard så är det andra BIDRAG ( äldreförsörjningsstöd kallas det och det får de som kommer från fjärran direkt när de är pensionärer ) som skall ansökas om !

   Förakt kallar jag det !

     • Det kallas ÄFS (Äldreförsörjningsstöd). Såvitt jag har läst så är ÄFS skattefritt (icke inkomstgrundande) och de som får detta stöd behöver inte betala för t.ex. hemtjänst, fotvård etc. Rätta mig om jag har fel…..

    • Eftersom jag utflyttade ur Sverige för längesedan så har jag inte 40 år i Sverige, flytten berodde inte på mig utan på arbetslöshet i Sverige, alltså gjorde jag något bra för landet. Jag saknar idag 40 år i Sverige efter det att jag fyllt 16 år.
     Garantipension vet jag inte vad det är, fick rådet att söka äldreförsörjningsstöd……..har aldrig haft något bidrag i Sverige förutom barnbidrag för två barn, jag är djävligt kränkt !

     • antar att du som Svensk då bara har rätt till en låg pension
      eller bidrag.
      Lider med dig men vet att en som massinvandrat till vårt land
      och aldrig betalat skatt får 12500 kr skattefritt
      och har rätt till hemtjänst,fotvård mm som tussen skriver nedan.
      Ja du har all rätt att vara vansinnig med slakten på oss som nu pågår.

     • Du skall inte lida med mig , du skall bli lika förbannad som jag är ( att det inte hjälper är en annan sak).
      Pensionen är strax under 5000 sek.

     • Jag är både förbannad och lider med alla Svenskar som hela tiden åsidosätts.
      Även jag får så låg pension trots att jag arbetat och slitit
      tungt genom åren som tack..
      Kan du så flytta tillbaka för i Sverige finns ingen framtid för Svenskar.

     • Kan ju inte gärna ge dig ett gilla på det va ;)..
      men jävlas varje dag med den handläggare du får, ring,maila,gå dit för då blir du besvärlig och sådana vill man bli av med 😉 är mitt tipps.
      Läs på om alla rättigheter och släng fram dessa med lagar och paragrafer..då ser dom att du vet vad du talar om och kan inte avfärda dig och dina krav så lätt.
      Lycka till :)..

   • Visst. Dessutom så har vederbörande från fjärran, en fri sjuk o. tandvård vilket en svensk pensionär får vänta med tills
    85 – årsåldern.
    Människors lika värde, var det…

 168. Sa fungerar en diktatur.

  Ja salg allt tiil vrakpris dra till Danmrk.
  Forlojliga sedan skitlandet Sverige.

  Den politiska flyktingen
  Stefan Bruer

 169. Tja ett gulag läger till detta på Gotland så är det perfekta kommunistbygget klart och kan invigas av Kim Jong Un. Vad fan är det för fel på dessa människor?

  • Tänker man efter så är alla samhällsfunktioner inblandade
   i massinvandringen och på lilla Gotland syns allt igenom lite fortare
   än övriga landet.

   Kommuner och landsting har på skattebetalarnas bekostnad vuxit med nyanställningar i snart alla brancher.
   Sjukvård,skola,omsorg känner alla igen var fjärde år men den sektorn
   har ökat enormt p,g,a massinvandringen och dess spår.
   Tro fan att dom är måna om SINA arbeten och löner då..
   och dumsvensken betalar villigt all..för andra !

 170. Nu ser man faran med att betala höga skatter och ge politiker för mycket makt. Hade Bengt fått behålla mer av sin lön skulle han kanske åtminstone haft råd med rättegångskostnader, oavsett vad tvisten handlar om.

  Tidigare fanns det något som heter rättshjälp värt namnet, nu kan i princip bara medellösa få någon hjälp. Det var Göra Persson som ändrade rättshjälpslagen. Politikerna behåller de höga skatterna, men avskaffar all trygghet. Pengarna går som bekant till något annat. Bättre om vi själva får ta hand om våra liv.

  • Sverige kommer ha ett skyddsnät likt USA där allt i princip får betalas till privata aktörer. Skillnaden är att vi också får betala världens högsta skatt för vi ska agera socialbyrå åt hela mellanöstern och afrika.

 171. Okey . Gotland har nu upprepat signalerat att dom är för mångkultur.

  PK – politikerna tror nog dom är säkra. Dom bor ju långt bort.

  Låt oss visa vad det innebär med mångkultur.

  Låt oss göra hela Gotland till en Miggrationsö.

  Sedan håller vi fast PK iterna när dom försöker fly.

  En ide bara. ( Ingen kan fly sanningen.)

  • Det finns många instoppade länkar i texten, se de blåmarkerade orden. Men du menade kanske en lista på referenser under artikeln, som det brukade vara på Avpixlat? Det ena behöver ju inte utesluta det andra, så det kan kanske vara en bra idé att ha med det också.

 172. De som är ansvariga för att sekretessbelagda uppgifter har läckt – i samband med att Transportstyrelsen lät utländska företag ta över myndighetens IT-drift – förlorar inte sin försörjning och behöver inte riskera att gå från hus och hem. Så var det med likheten inför lagen eller allas lika värde.

  • Och en polischef som vid flera tillfällen innan han blev polischef
   fortsatt bryter mot lagen som polischef !

  • Kent Ekeroth skrev en motion 2011 om att myndigheters datasäkerhet skulle stanna inom Sveriges gränser. Motionen röstades ner av hela 7- klövern ( V lade ner sina).

 173. Finns det någon som vet om det här vidriga såssekräket, Dalemar(S), som la på luren, har ett ”S” efter sitt namn?

 174. Allt som ifrågasätter den styrande elitens agenda och som hotar den bestraffas mycket hårt. Inget att förvånas över, men det är sannerligen för j-igt!

 175. Uppsägningen ska enligt min mening dras tillbaka och missad lön betalas ut retroaktivt med ränta oavsett hur lång tid det tar att ordna. Förloras lägenheten så ska den också återlämnas, oavsett vilka som flyttat in i den sedan de tvingats från den. Gärna också ett hedersomnämnande för att varit rättvisdan behjälplig i att stävja bidragsfusk

 176. Om jag vore den här Maria så skulle jag nog ha ganska svårt att sova framöver.
  Att veta att en stor del av det svenska folket förmodligen avskyr en som pesten
  och att man på sina höga hästar har använt sin makt till att ställa till det för en familj på detta vis.

  Min gissning fröken Maria är att du är en ganska så ”hatad” kvinna idag.
  Kan du möta blickarna när du är ute och går på stan och är din granne fortfarande din kompis ? Frågorna borde vara många i ditt huvud nu.

  Det får du leva med !

   • Även en sociopat kan nog känna blickarna på stan och grannen som aldrig hälsar. Pratet i butiken när hon passerar förbi för att handla dagens gåslever osv.

  • Läkarkåren på lokala sjukhuset skriver under på att dom anser att hon klantat till styret av stället i lokaltidningen, så det finns fler hon inte är så poppis hos

 177. Du har rätt att vara rädd för det svenska samhället. Därför lämnade jag så snart jag kunde, och jag kommer aldrig tillbaka. Låt vänsterförrädarna njuta av sin samhälleliga kollaps. Sverige är fucked, fullstopp. Och du kan inte vinna mot fullt vänstra moroner. De lever inte i verkligheten. Ju tidigare du inser det bättre.

 178. Helt jävla sjukt. Vad är detta för samhälle?

  Den vanliga medborgaren, speciellt om du är etnisk Svensk, ska straffas till max för att man försöker driva lite rättvisa… Detta vore ett fall för UG om något. Helt sjukt!

 179. Jag skulle vilja veta vilka känsliga uppgifter som tandhygienisten har röjt. Glömt att borsta tänderna? För att det ska vara ett allvarligt brott måste det rimligen handla om skyddsvärda uppgifter. Jag kan inte se hur en tandhygienist sitter inne med sådana uppgifter. Uppsägningen verkar inte stå i någon proportion alls i förhållande till det påstådda sekretessbrottet. Hur kan någon anse att det finns saklig grund för uppsägningen? Det hela stinker av PK-tänkande. Synd att man inte är advokat för då skulle jag ha åtagit mig att utan arvode representera honom i Arbetsdomstolen.

 180. Nu er jeg godt nok bare en dansker, og måske lidt naiv, men er dette ikke noget for Uppdrag granskning? Hvis dette var sket i Danmark (hvilket ikke er sandsynligt), så ville det blive optaget i medierne ret hurtigt!

   • Nu har jeg i hvert fald sendt det til Uppdrag granskning. Så må vi se, om der sker noget. Jeg håber virkelig på det. Stakkels, stakkels mand og frue 🙁

  • Nå er vel danske medier like gjennomkorrupte som både svenske og norske medier. Det er venstresiden og sosialistene som styrer den venstrevridde media.

  • Uppdrag Granskning är väl eg. bara ettt alibi för statspropagandan; tror inte de bryr sig. Men försöka kan (och ska) man ju. Och kanske kan någon/några gotlänning/ar hjälpa Bernt med tex. jobb? Det är sannerligen inte lätt för en man med moralisk ryggrad att leva i sossarna stasi-sverige. Bend or break tycks gälla. Blir en intressant uppgift för en god historiker att en dag skriva hur det närmast perfekta samhället kunde gräva sin egen grav.

  • Ja vore bra om danske medier också upptar alla asylsökande som slinker igenom dansk gräns in till Sverige!

 181. ”” Istället vidarebefordrade en av myndighetens tjänstemän hans mejl till
  en god man för en av personerna som tipsen handlade om. God man har i
  sin tur kontaktat Bernts chef på Folktandvården, Mats Kvarnberg. ””

  Av den texten kan följande läsas :
  En tjänsteman på migrationsverket TIPSAR och vidarebefodrar
  en polisanmälan om lagbrott till en GOD MAN !
  Dennes klient är part i fallet så tjänstemannen begår själv lagbrott
  som överlämnar detta .
  Den anställdes chef ser tydligen inget fel att lagen bryts i flera led utan
  väljer att gå vidare med saken …som om inget hänt..väljer man glömma och
  se det självklara alternativet .
  LÖGNAREN i tandläkarstolen som avslöjats med att begå lagbrott
  för att få försörjning resten av livet !

 182. Sverige er et gjennomkorrupt land der myndigheter, politikere og media er kjøpt og betalt av sosialistiske krefter som løper muslimenes ærender.

 183. Om jag kunde förstå VARFÖR Sveriges samlade ”elit” går så emot sina egna, för att favorisera personer som satt i system att ”blåsa” ett så naivt land som Sverige!?! Varför? Reportagen haglar över oss om alla som ”helt säkert” avrättas om de måste återvända! Är det verkligen ingen som kan och bör ”strypa” den sneda info som SVT snyftar ut? Det finns fortfarande så kallade svenskar som köper ”skiten”! Jag känner instinktivt behovet att gå upp i Riksdagens talarstol och säga ”hur verkligheten ÄR”!!!

  • Det är pålagt från högsta nivå. Detta var planerat redan innan EU kom till.
   Europa skulle invaderas av folk från halva världen för att en gång för alla blanda bort det Europeiska folket.
   Vad tror folk egentligen att de pratar om på Bilderbergmötena ?

   ”Flyktingarna” är bara ett redskap att uppnå deras mål. Om de är flyktingar eller inte spelar ingen roll bara de kommer hit.
   Som vi vet så använder man bara detta som ett svepskäl ”vi måste hjälpa flyktingarna”

   När cirka 3 % av de som kommer hit är flyktingar och resten är någonting annat så är det ju inte så svårt att se igenom lögnen !

   Detta är bedrägeri rakt igenom !

   • Sant! MEN min invändning är: Varför är det just Sverige som ska ta hela ”surven”? De överisa länderna viftar lätt igenom alla, för de vill ju till Sverige! Landet som ger alla allt!

    • Nej hela Europa skall förstöras, sedan att Sveriges politiker är extra ivriga att genomföra detta är en annan sak.
     Vi vet ju hur ivriga de är att även komma in och förstöra länder som Polen och Ungern men där håller politikerna i alla fall hittills stången.
     Men med tiden kommer de också att falla tyvärr.

  • Varför ska förräderi enbart vara förknippat med dåtid, nutiden visar upp samma förrädiska beteende.

   Den som förråder ger därmed makt till invasion och ockupant.

    • ”nutiden visar upp samma förrädiska beteende”.

     Nutidmänniskan är grundlurad av att tro att de själva lever i en tid då inte den gamla ”tiden” kan förekomma i det nya ”tiden”. Så blev människan lurad att tro att så det var. Därför så hör man många som skriver ”men att det kan hände i vår nutid”. Men vi har enbart lurat oss själva och upphöjt oss själva att vara förmer. Nu står vi där med skägget i brevlådan och samma sak går igen om det så är kungamakt eller arbetarmakt.

     • Det är därför som makten vill göra oss ”historielösa”, för det är genom historielösheten som folket därmed inte kan finna styrka och kraft från dem som levt före oss, våra släktled som upplevt det samma som vi nu upplever.

     • Det är helt riktigt. Genom att lära sig av forna tiders historia bör man kunna undvika forna tiders misstag. Tyvärr finns det en tydlig tendens numera att man inte ska blicka bakåt för då blir man beskylld för att vara bakåtsträvare. Människans enda sätt att inte begå samma misstag igen är att lära sig av erfarenheten som tiden ger oss.

 184. Så har det blivit sedan alla jävla fastlandssossar ockuperade ön, köpte upp alla sommarställen med palme i spetsen sedan 60-talet! Bringade in sin jävla socialism till ön som var borgerlig där folket röstade på bondepartiet. Kom till ön och spelade allan och förmer än bönderna på Gotland. Varenda jävla myndighetsdirektör på ön har varit och är fastlandssossar!

  Det fanns förr en movement, Bonderepubliken Gotland… det var då då…

 185. Varför region Gotland? VARFÖR??? Utöver att enskilda medarbetare åläggs att skämmas livet ur sig. är ni värsta sortens dumbommar! Inser ni inte hur vansinnet måste sluta?

 186. Jag uppmanar inte till några insamlingar, eller liknande..
  Däremot skulle det vara önskvärt, att om domen skulle gå emot Bernt att Samhällsnytt på ett konstruktivt kunde medverka till, att dom Sverigevänliga krafterna kunde samla sig, så att Bernt som försökte att stoppa åldersfusket inte hamnar på bar backe.

 187. Som sista utväg så får tandläkarfamiljen flytta till Norge eller Danmark och där bedriva opinion mot förtryckarmakten i Sverige. De lär nog finna tandläkare jobb endera i någon av dessa länder och därifrån så skall de göra allt för dem i Sverige som de känner som också är utsatt för förtryckarmaktens våld.

 188. Varför avråder mittlandet högst upp från att uppmana till insamling!!??
  Det vore väl en solidarisk idé om SN startade en officiell sådan?

 189. Har Mig.verket rätt att lämna ut informations uppgifter på det här sättet? Vad har sedan hänt med informationen som Mig.verket fick? Har den gjort att individerna som den rörde undersökts närmare? Om inte borde det finnas skäl för anmälan om brott och medhjälp till brott av dom tjänstehen’en som haft uppgifterna men inte åtgärdat.

  Med tanke ”åtgärderna” mot tandhygienisten bör det vara en relativt hög nivå på Mig.verket som varit informerade om felaktigheterna i åldersbestämning/personuppgifter och dom ökade kostnader för samhället detta orsakat. Tankarna går till Ygerman o Co som inte heller gjorde sin plikt mot folket och samhället.

 190. Det inte folk fattar är att allt handlar om pengar, det är guld för tandläkare
  att ha nästan oändligt med jobb där man får bonus för varje borrning.
  Ett extra borrhål på Afganer är det ingen som påtalar, det kan vara lite vanskligare
  med en svensk, men ett extrahål märks även inte här.
  Tandhyginister som inte dansar efter tandläkarens pipa får inga jobb
  och hyginisten vet när tandläkaren fuskar.
  Fråga polskorna som har jobb inom Folktandvården, de är helt beroende
  att tandläkaren ger patienter till att rengöra tänder.
  Journalerna kan hur lätt som helst manipuleras av tandläkaren i efterhand,
  tider och liknande.

 191. De som bestämmer kan dra åt helvete hela bunten i min åsikt. Myndighetspersoner, politiker, mediafolk, chefer inom offentlig sektor osv. Ofta folk som bara visar vanliga människor förakt och gör allt för att göra livet surt för andra.

  • Jag håller med, skicka dom åt h…
   Vid nästa val, se till att dom inte finns med någonstans. Försök peta bort alla som har haft PK-åsikter från alla samhällsposter.

 192. Läkare får inte enligt svensk lag ägna sig åt tänder överhuvudtaget. Ändå ser man den kulturmraxistiska ordföranden för barnläkarförbundet orera vilt i Bonniers tidkrifter om tänder dessutom på uppenbart ofta vuxna.

  Orwell hade bleknat.

  • Den där Dalemar kan nog också mer eller mindre räknas till de kriminella elementen. Men går tyvärr fri eftersom du idag inte kan utkräva något ansvar av korrupta tjänstemän…

   • Så är det! Så på Jona Sjöstedt(vpk) hans parti har mördat 100 miljoner människor ändå sitter han i vår riksdag.

     • Någon bluff forskare på Södertörn högskola försöker göra Vikningarna till Muhammander..

 193. Består region Gotland bara av PK batikhäxor ? Det verkar ju så. Hans bedömning av att ca 80% är äldre än vad dom uppgivet är troligen korrekt. Dom borde givetvis transporteras till förvar i väntan på utvisning.

 194. Flytta till Norge och jobba med D-nummer. Adressändra inte och se till att inte bli delgiven, då går hela skulden i stå och efter tio år i Norge anses skulden för gammal att driva in. Ha ingen bil och skippa facebook osv. Byt adress i Januari varje år. Då är man svår att hitta.

 195. Det som Bernt Herlitz råkat ut för är ett direkt resultat av 7-klöverns politik. Alla som rekryteras till chefer och alla andra ledande myndighetspersoner måste bedyra att de har politiskt korrekta (pk) åsikter och måste underförstått dalta med alla som sökt asyl i Sverige. Den som på något minsta sätt misstänks för att ha andra åsikter än pk åsikter blir alltid straffad av kommuner, av staten o av det offentliga Sverige. Och det som Bernt Herlitz har råkat ut för .. har tyvärr många liknande fall. Den som offentligt uttrycker minsta lilla gillande av SD:s politik riskerar att straffas och avskedas. Det har hänt ganska ofta att SD gillande personer har straffats och avskedats. Det är bl.a. därför som SD får förhållandevis låga resultat i opinionsun-dersökningar, d.v.s. undersökningar där de tillfrågade inte kan vara anonyma. Många vågar då inte säga att de tänker rösta på SD. Risken för bestraffningar eller avsked är alltid akut överhängande för den som uttalar stöd/gillande för SD och SD:s politik. Och att Bernt Herlitz påvisade att ensamkommande asylsökande ”barn” inte var (är) riktiga barn utan vuxna män är ju något som SD har påtalat länge. Därför tror väl Bernt Herlitz chefer att Bernt är en SDare. Och bara blotta misstanken räckte uppenbarligen i detta fall för att avskeda Bernt Herlitz. Detta avskedande är alltså ett direkt resultat av 7-klöverns pk politik. Sanningen om ljugande asylsökande får inte komma fram till svenska folket. Det var (är) därför som Bernt Herlitz straffas, tror jag. Detta är 7-klöverns personalpolitik. Demokratin fungerar inte längre i Sverige. Den som misstänks för att hysa sympatier för SD straffas alltid. Och Bernt Herlitz och hans familj är bara en av hemskt många som har straffats för att de inte anpassat sig och tigit om att barn inte är barn utan vuxna män.

  /CC

   • Han skulle bli rikt belönad för att ha lyft fram sanningen. Men så fungerar det inte längre i ett land som mer liknar diktatur än något annat.

  • Det är inte på något vis proportionellt och strider sannolikt precis som du skriver mot grundlagen, med all säkerhet i alla fall mot samtliga arbetsmarknadslagar och lagar för individens skydd. Vilken j-la advokat som helst bör kunna slå hål på en dylik situation och om denne stjärnadvokat som nu är anlitad kan få Berndt på fall totalt så visar det bara att vårt samhälle har blivit totalt förstört av PK och måste tas tillbaka till en anständig nivå. Så vad ni än tycker om dagens SD, rösta på dem 2018 så det i någon mån återskapas en balans i riksdagen där även de svåra frågorna tas upp och debatteras.

 196. Skaffa jägarlicens och ta hand om problemet själv.

  Du har väl förstått, att om man fuckar med en tändfen blir konsekvenserna ytterst plågsamma.

  Lagen i Sverige, pussa mig i arslet!

 197. Tycker att Samhällsnytt håller lite koll på hur det går. Jag bidrar gärna med en slant för att lyfta bort deras pådyvlade kostnad, om den skulle uppstå. Hoppas bara att rättvisan segrar… ????

 198. Det är ju ett haveri av helt absurd storlek. Hur pass dum måste man vara för att bli satt i kommunens styre. Tydligen hjärndöd…

 199. Det måste väl finnas utrymme att göra fel på en arbetsplats!?.. Om man gör något fel på en arbetsplats så ska chefen säga till och förklara ”Så här får man inte göra” och sen förväntas den anställde rätta sig. Vill man ändå inte ändra sig – då får man diskutera uppsägning. Men uppsägning/avsked pga något den anställde gjort fel utan att först ha blivit varnad låter orimligt!

  Jag hoppas det funnes någon ideell advokat som kunde följa detta och stå för mannens försvar. Annars hjälper jag också gärna via insamling – förstår inte Mittlandets varning för detta.

  • Vad för fel har begåtts? Bernt Herlitz gjorde bara sin medborgerliga plikt, att till MIG- verket, rapportera det som han uppfattar som fel.

   Det här visar upp region Gotland som en unken del av ett unket land, med ett politiskt system som inte har ett existensberättigande enl. normala förhållanden och normer. Men Sverige av i dag är ett land som för varje dag glider allt längre bort från det normala.

    • Är det sekretessbrott att upplysa folk om någons friska tänder?
     När jag mönstade till det militära en gång i tiden, så uppstod många mycket mer ”känsliga” uppgifter om min person, som knappast var sekretessbelagda.

   • Det var inte många år sedan som ”visselblåsare” hyllades som världens räddare. Men så klart, det gäller väl som vanligt bara åt ett håll.

   • Det hade räckt med en skriftlig varning istället för avsked, om han var medlem i facket fick han inte hjälp från dom ?

 200. Åldersfusket hos ”barnen” är det största bedrägeriet någonsin i hela Europa. Ett bedrägeri som kostar svenska skattebetalare tiotals miljarder varje år. Bedrägeriet är sanktionerat av Stefan Röven och hans anhang av inkompetenta gycklare och kommer därav att tystas ned. Det är vidrigt hur en så pass obildad och på alla sätt inkompetent svetsare som Röven är kan gå runt och kalla sig för statsminister i Sverige. USCH!

  • I fotbollsvärlden ansåg expertisen att man med 99% säkerhet kunde bedöma ungdomsspelare vara under eller över 17 år. Så möjligheterna finns bara man vill.

 201. Från det ena till det andra: jag har läst en artikel om nya rön vad gäller vikingarnas asatro. Den går ut på att vikingarna också skulle ha dyrkat Allah. En kvinnlig forskare, naturligtvis ska det komma från en kvinna i dessa tider, anser sig ha bevis för att våra vikingar måhända dyrkade Allah. Vikingarna erövrade platser och ville med all säkerhet njuta av vackra saker som alla andra har gjort i alla tider. Snacka om tillrättalagd vetenskap numera.

  • En annan skröna är ju att de tryckte i sig flugsvamp för att yrsla till det.Jag tror att de var alldeles för avancerade både för flugsvamp och islam…..

 202. Så mina vänner fungerar en diktatur.
  All heder åt Bernt men det betalar inga fakturor. Vi måste alla av detta lära oss att spela smart och att inte lita på ngn av de som är av ondo dvs kommunister och menaiter.
  Bluffen fortsätter och de som tjänar grova pengar dvs våra skattepengar skyr inga medel att använda våra egna medel mot oss.

 203. Så länge som staten rekryterar sociopater likt Dalemar till chefspositioner kommer saker att bara bli sämre och sämre.

 204. I synnerhet dessa tider borde den här Bernt insett att det inte går att lita på någon, i synnerhet inte en chef eller den här myndighetspersonen. Under nazi-Tyskland var just angiveriet riktigt kraftigt utvecklat.

 205. Sossarna har sysslat med förföljelse av medborgare som haft andra åsikter än de själva mera än 100 år nu. Det sitter så att säga i deras rötter! Vägra använda ordet demokrati i samband med dem, fascister verkar ligga märmast

 206. Svenska staten är sig lik: går du emot den så straffet hårt och mycket kan liknas vid en medeltida bannlysning. Samhället kallar dig sedan rättshaverist.

  Skulle alla dömas på ett liknande sätt när det gäller patientsekretessen, då skulle huvuden rulla på alla Sveriges vårdinrättningar. Alla migrationshandläggare har väl också någon form av sekretess att följa antar jag. Migrationsverket chefer måste ju dock ha möjlighet att kontrollera beslutsprocesserna för varje enskilt fall.

  En viktig fråga är var mailen skickades till och hur. Vi diskuterar ju inte rikets säkerhet här men personuppgifter bör man undvika. Antagligen har han här gjort ett övertramp men att han på det viset skall bli avskedad och uthängt är fruktansvärt. Skatteverket ber om tips när det gäller ”skattesmitare” och uppmanar allmänheten att skvallra och det finns ännu mer om exempel om när polisen ber om ”tips” från allmänheten.

  En normal process, vilket också borde vara OK är att tandhygienisten skickar in ett anonymt tips utan några namn till en chef på migrationsverket. Om sedan chefen frågar efter namnupplysningar bör han naturligtvis kunna lämna ut dessa, eftersom att chefen på migrationsverket också innefattas av sekretess.

  Samtidigt så borde en åldersbedömning ha gjorts, där bland annat en kontroll av tänderna ingått.

  Har något av dessa ”drabbade av patientsekretessen” namn kommit ut till allmänheten? Domen är rent politisk!

 207. Man kan inget annat än att koka av ilska när man hör hur Bernt Herlitz har behandlats.

  SD 2018 TACK
  Mvh / Från en vanlig pappa och före detta Socialdemokrat och aldrig mer.

 208. Om det hade funnits nån rättvisa i världen så skulle Migrationsverket utvisat de ”barn” de handlade om och stöttat Bernt ekonomiskt i rättsprocessen.

 209. Etter å ha slettet en komentar om at jeg støttet insamling till Bernt konstaterer jeg at dere i samhällsnytt oppfordrer brukerne her til å gi penger så dere har en sjanse til å overleve ! Til det vil jeg bare si at jeg synes dere skal gjøre som Bernt og hans familie KLAR DERE SELV .

 210. Myndighetsmissbruk , att våra skattepengar ska användas till att förstöra livet för en familj som handlat för rikets rättvisa . Borde finnas någon som kan sätta stopp för sådana här dumheter ?

  • Tvivlar på att det finns någon instans som fortfarande är så opartisk så de vågar ta sig an detta. Man drar allt fler paralleller till Orwells 1984.

 211. konstigt att inte såsse eliason skickade dit insatsstykan under särskild händelse, för att skydda 7-klövern mot sanningssägaren, gute folk rösta vid nästa val.

 212. DETTA BEVISAR,
  hur genomruttet samhället reagerar mot de som vill säga sanningen om de sk ensamkommande flyktingbarnen!

  • Sanningar som att ”PK-kejsaren har inga kläder” säger du inte ostraffat i det här landet, får du hengrant dennes samtliga lakejer efter dig.

   Hur som helst, redan på 1300-talet gällde att ”Land skall med Lag byggas” i set här landet fram tills nu då ”Land skall med PK förstöras” gäller… och tro det eller ej, men det finns faktiskt folkvalda strutsar som fortfarande in absurdum hävdar att det utopiska multikulturella samhällsbygget blomstrar.

 213. Om nu folk vistas här illegalt, på falska uppgifter är hela deras existens här illegal och de bör inte ens omfattas av patientlagen i vanlig bemärkelse. Givetvis bör man kunna påtala detta till berörd instans och istället för avsked får samhället stöd och beröm.

 214. Det är fantastiskt hur viktigt det blir att driva rättigheter in absurdum för vissa grupper, till och med när man på grund av detta helt slår undan fötterna på en svensk familj. Ett fall som detta kan rimligen inte ha stöd i svensk lag. Hoppas att de som har varit drivande i frågan mot Berndt får känna på samma sak själva förr eller senare.

 215. Lex Maria är ju numera ett välkänt begrepp inom hela vårdapparaten. Detta tack vare en driftig och orädd flicka som avslöjade allvarliga brister inom vården.
  Detta är väl ett solklart fall av andra missförhållanden av en grupp vuxna ”ungdomar” när man på falska grundet försöker tillskansa sig förmåner de inte är berättigade till.
  Lex Bernt borde nu vara benämningen på medborgare som avslöjar dessa bedrägerier mot vårt via skattsedeln gemensamt uppbyggda välfärdssystem!

 216. Jag har (och håller fortfarande efter drygt 7 år på) gått igenom samma sak som Bernt. I mitt fall upptäckte jag att tre anställda i det bolag jag själv startat snott ca 250 000 kronor under det år de varit anställda i bolaget.
  Vad tror ni hände?
  JAG blev AVSKEDAD. Det rättsliga efterspelet slutade inte där utan jag har direkt och indirekt förlorat ca 10 miljoner kronor sedan dess, d v s allt jag ägde och hade.
  Att det kunde bli så fanns inte på min världskarta. Men svenska myndigheter och det bolag jag grundat har haft en intensiv iver att verkligen krossa mig ekonomiskt! Varför förstår jag inte!

  Så mitt råd till Bernt är! Rädda det som räddas kan! Sälj alla dina tillgångar nu och placera pengarna i ett utom Europeiskt land! Gå till socialen och be dem om hjälp!
  Det blir inte lätt men det är det minst dåliga du kan göra!

  • Jag var ute for nogot liknande i Norge for 25 år sedan. Emigrerade då til Sverige. Men nu gör jag som dig ock emigrerar., Sverige har blivet helt sjukt.
   Men forståelig när det bara er helt sinesförvirrad politikere som styrar!

   • Det behövs en förening för personer som råkat ut för samma sak som mig och Bernt. Skall ta kontakt med honom då jag anländer till Sverige nästa vecka, Får tyvärr bli några år i Sverige nu, men det är naturligtvis Filippinerna som gäller långsiktigt eftersom de flesta barnen finns här.
    Ta hand om dig själv och behåll hälsan! Sjukvård och medeciner är svindyra här nere. Jag och sambon lägger en bit över 1 000 pesos på mediciner varje dygn!
    Starta ingen business här nere, du kommer bara att förlora pengar!
    Bara ta det lugnt och njut av klimatet!

    • Forsökte at svara dig men komentasren ligger til granskning. Jag kjenner til Filippinene, har bodd der vintertid sedan 2012. I Baguio ock Manilla ock skall nu flytta til quezon Luzon!

  • Fy f–n vad man blir illa tillmods när man får läsa sådant!
   Sverige är INGEN rättsstat med ett fungerande rättssamhälle utan verkar helt klart ha blivit ett rötsamhälle!
   Man lider med Er som blivit så personligt hårt drabbade!

   • Även om det har varit och fortfarande är väldigt svårt att mentalt ”ta det” så är det trots allt värst för mina barn! Totalt oskyldiga barn tvingas till en uppväxt där de ibland inte kan äta sig mätta och där de inte kan få den utbildning de borde ha.
    Om Bernt förlorar i Arbetsdomstolen, vilket han sannolikt kommer att göra, då börjar det riktiga helvetet! Tro mig!

  • någon har kanske varit inne här och snokat och sett att du har haft åsikter här som kanske inte passat PK folket

 217. Sverige, DDR 2.0 i sin prydno med Stasi och hela rasket i hälarna!
  Jag har röstat SD sedan 2002 och oj,oj…………och oj vad skit jag har fått för detta genom alla år. Vänner och bekanta tyckte det blev obekvämt och försvann i fjärran.
  Några ekonomiska sanktioner har jag inte råkat ut för men tillhör de ”400” vilka granskats av svenska ”SA – trupper” från AFA, Expo, Researchgruppen med flera.
  Man får vara stark i dagens Sverige om man har åsikter som avviker från nomenklaturans. Sverige påminner mer och mer om de gamla totalitära makterna Sovjetunionen, Östtyskland och Nazi – Tyskland!
  Inte undra på att Nord Korea och Kim Jong-un gillar Sverige!

 218. Sverige behöver fler Bernt, inte färre. En person som gör sin plikt borde belönas, ej bestraffas. Invasionen av främst afghanska små gossar, 20-50 år gamla,
  har förstört vårt land.

  • Så länge den råmande valboskapen till stor del fortfarande envisas med att idissla på 7-klöver ängarna får skattebetalarna nog dras med en massimport av analfabeter från mer eller mindre dysfunktionella kulturer.
   Till vem eller vilkas nytta kan man ju alltid fråga sig.

    • Jo, börjar luta åt den åsikten också. Är bl.a mäkta imponerad av de som övergett Äggskallens ”Öppna era hjärtan” parti och nu sympatiserar med den snurrande 30-miljoners Annie’s Centrifugparti

     • Hade gärna likat ditt inlägg men vägrar acceptera det engelska ordet för höna i det svenska språket!

     • Jag förstår.. och så kan det gå när man vill efterlikna en radikalfeministisk primat, både bildligt och bokstavligt.

     • OK förstår. Men jag vägrar bara acceptera det ordet i det svenska språket. Fårstår att vi är på samma sida!

     • Jag har hört siffror som 30, 70 och 200 miljoner från olika politiker. 30 miljoner, Annie behövde inte säga mer för att jag skulle vända C ryggen.
      Jag skulle vilja se ett 1 miljonsparti (som målsättning) i Sverige och det ska vara riktiga svenskar. Det tar 1-2 generationer för immigranter från våra grannländer att bli svenskar. Kommer de längre bortifrån tar det minst 3 generationer om de visar god vilja.

 219. Nu undrar jag hur det är inom vården när det gäller brott. Vad jag vet är det just ett brott om vi svenskar anger falsk identitet mot myndigheter.
  Hur agerar svenska läkare då under s.k. ”sekretess” om de misstänker att ett barn blivit misshandlat?…eller om de misstänker att en kvinna blivit våldtagen eller slagen?

  Följande information är tagen från vårdförbundets hemsida…

  Obs! den här punkten

  ”• behövs för en rättsmedicinsk undersökning,”
  …vilket man gör för att åldersbestämma de s.k. flyktingbarnen.

  Upplysningar till myndigheter

  Även om det råder tystnadsplikt och sekretess har man som hälso- och sjukvårdspersonal i vissa fall skyldighet att lämna upplysningar till olika myndigheter (6 kap. 15 § patientsäkerhetslagen ).
  Detta gäller sådana uppgifter som:

  • huruvida någon vistas på en sjukvårdsinrättning om uppgifterna i ett särskilt fall begärs av en domstol, en åklagarmyndighet, Polismyndigheten, Säkerhetspolisen, Kronofogdemyndigheten eller Skatteverket (man ska bara svara ja eller nej på frågan),

  • behövs i verksamhet för personskydd för riksdagens ledamöter, statschefen och övriga medlemmar av kungahuset, statsråd, statssekreterare och kabinettssekreterare, om uppgifterna i ett enskilt fall begärs av Säkerhetspolisen,

  • behövs för en rättsmedicinsk undersökning,

  • Socialstyrelsens råd för vissa rättsliga, sociala och medicinska frågor behöver för sin verksamhet,

  • behövs för prövning av ett ärende om att avskilja en studerande från högskoleutbildning eller polisprogrammet, eller

  • behövs för prövning av någons lämplighet att ha körkort, traktorkort eller taxiförarlegitimation enligt taxitrafiklagen.

 220. Jag har läst Mittlandets kommentar om insamlingar ovan,och får väl respektera den, men det MÅSTE väl gå att göra NÅGONTING för att hjälpa Bernt ekonomiskt?
  Har donerat 200/mån till Avpixlat/Samhällsnytt under lång tid, (den enda utgift jag har som jag ÄLSKAR att betala), och jag vill så gärna hjälpa till i det här fallet också. Snälla, vad ska jag göra?

  • Det som behövs är främst mentalt stöd!
   Någon att vända sig till som inte bara säger ”beklagar det inträffande” (läs vad jag själv råkat ut för längre ner i tråden).
   Så här efter 7 år så är jag tillräckligt stark för att driva frågan. Visst det behövs ekonomisk hjälp men framförallt PSYKOLOGISKT STÖD!
   Att man kan vända sig någonstans och få råd om hur man bör förfara för att klara sig!
   Jag tänker ta tag i detta när jag återvänder till Sverige senare under månaden. Känns meningsfullt! Jag och Bernt har sällskap av tusentals svenskar som genomlider samma trauma.
   Det här är en viktig fråga som SD borde driva hårt!

  • Jo, och det är ju ämrans skönt att som svensk medborgare veta att åldersresistenta tandtroll är skyddade av den svenska PK-lagen

 221. Syftet med Bernt och avskedandet är att statuera exempel! Den här domen kommer hädanefter vara vägledande för alla branscher som ifrågasätter uppgifter från de som kallas ”ensamkommande barn”. Givetvis kommer det även gälla vanliga svenskar som har synpunkter på ”skäggbarnets” ålder. ”Vi måste värna om barnets rättigheter” kommer det att heta.

  • ”Vi måste värna om barnets rättigheter”

   Hrmm.. kommer det innebära att skäggiga barn även ska ha rätt till fria rakhyvlar om dom är ensamkommande?

 222. När jag läser detta så svartnar det först för ögonen!Efter det blir jag så rasande vansinnig så att jag blir tvungen att gå ut och gå en stund….för att få ner hjärtrytmen och lugna ner mig så att jag kan skriva min kommentar. Jag saknar egentligen ord.Systemfel är bara förnamnet.Ska det inte finnas visselblåsarfunktioner inom stat , kommun och landsting etc…t.ex.

  Här har vi en man som enligt mitt sätt att se det har gjort allt rätt. Han vill se till att lagar och regler efterföljs han vill se till att skattebetalarnas pengar används på ett korrekt sätt etc. Det Svenska Samhället har i sanning blivit ett skammens samhälle.

  Jag uppmanar Samnytt eller nån som vet hur det går till att OMEDELBART dra igång en pengainsamling till denne hjälte.Jag är den förste att skänka. Jag kan inte tänka mig att det är det här som är meningen med det svenska samhällsbygget.Fy Fan..

  Och som jag skrivit förut – det är såna här saker som gör det viktigt att föra personlig bok över vad makthavare och potentater bestämmer…när det gjordes och en snabb notering om vad hur och varför..

 223. Hur många invånare har Gotland? 57-58 000 nånting. I senaste valet fick sossarna drygt 30%. Men det finns åtminstone 3-4 000 SD-are. Ni får se till att batik-tanten Dalemar får den utfrysning hon förtjänar.

    • Vad an detta?
     Läste inte på Avpixlat för två år sen även om jag hade samma uppfattning då som nu. Hade varit bra med en förklaring för oss som inte vet vad saken handlar om.

     • Vi kan knappast hålla på och förklara ingående för alla inläggare här varför folk är avstängda. Det är en hel del kan jag tala om och det beror på att de missköter sig helt enkelt..

     • OK. det kan jag förstå. Samtidigt som man blir rätt fundersam när man läser Vendelas kommentar om en person som då sannolikt misskött sig på ett annat forum. Då undrar man ju vad det hela rör sig om. Är Marianne Lidström nazist eller vad?

     • Det finns ingen anledning att ge dig en förklaring till en avstängning på Avpixlat för två år sen.

 224. Vem är den kände Advokaten Region Gotland anlitat , även denne borde få veta att han lever i synd ?