0
Partner

Betting på virtuell sport – så funkar det

Publicerad 9/28/2021
Annons

När man pratar om odds och betting tänker de flesta på sporter som fotboll och ishockey. Den som brukar betta vet dock att utbudet i en sportsbook är avsevärt större än så – här finns som regel möjlighet att betta på de flesta tillgängliga sporter. Vissa sidor låter en också betta på andra events, som inte har något med sport att göra överhuvudtaget. Det kan vara politiska val eller populära tv-tävlingar som exempelvis Idol, Big Brother eller Melodifestivalen.

Något som har kommit stort nu på sistone är en ytterligare typ av betting – nämligen betting på virtuell sport. Det ska inte blandas ihop med e-sport, vilken innehåller spel som Dota 2 och Call of Duty och så vidare. De virtuella sporterna är – precis som det låter – virtuella. Det vill säga att de är datorgenererade. Låter det krångligt? Vi ska förklara närmare.

Som på riktigt – fast på låtsas

Upplägget med virtuella sporter kan skilja sig något åt beroende på vilken bettingsajt man befinner sig hos. Gemensamt för dem alla är dock att de virtuella sporterna alltså inte genomförs på riktigt. Man kan likna dem lite vid när man lirarFIFA 21 på PS4:an – det är en datorgenererad match med en slumpmässig utgång. Vad som är intressant är att grafiken i de virtuella matcherna är riktigt påkostad. Det gör att när man endast ser spelarna på håll, kan man vid en första anblick luras att tro att det är en riktig match man tittar på.

Vilket utbud som finns tillgängligt av virtuella sporter för betting varierar stort. De flesta aktörer erbjuder bara någon enstaka sport – då i stort sett alltid fotboll. Det finns dock andra bettingsajter som exempelvis Campobet, där det gjorts en satsning på den virtuella bettingen. Hos dessa finns virtuella bettingmöjligheter på bland annat fotboll, tennis, hästkapplöpning, greyhound, formel 1 – och även annat. Vill man ha så många valmöjligheter som möjligt kan det därför löna sig att jämföra olika bettingsajter med varandra, då utbudet mellan dem kan skilja stort.

Varför väljer man virtuell betting?

Anledningen till att virtuell betting ens tagits fram från första början handlar såklart om tillgång och efterfrågan. Vissa spelare föredrar att betta endast på specifika sporter – finns inga odds tillgängliga på dessa, låter de också bli att spela. Vissa sporter finns dock inte alltid tillgängliga. Matcher kan ju inte spelas jämt, ochmånga sporter är också säsongsbundna.

För att ändå locka de spelare som under dessa tider inte har något att betta på, infördes de virtuella sporterna. Dessa erbjuder odds på olika matcher och tävlingar hela tiden – oavsett säsong. För att man ska slippa vänta så länge, avgörs också en match på bara någon minut. Det gör att virtuell betting även passar den otålige spelaren som hand i handske. Sen finns det också spelare som kort och gott tycker att denna form av betting är mer lockande än den vanliga bettingen. Det går många gånger att få högre odds, samtidigt som det går undan i svängarna och nya spel finns tillgängliga hela tiden.

Externt Material
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons