”Blir orimligt kåt på fyllan.” Myra Öhrman Åhbeck talar ut efter det sexuella övergreppet. Läs de avslöjande skärmdumparna!

Efter Samhällsnytts publicering idag med uppgifter om att vänstermannen Johannes Klenell anklagats för sexuella trakasserier gick han till motattack på Twitter:

”Hyfsat tunn soppa det där”, skrev han i en kommentar.

Nu kan Samhällnytt avslöja att Klenell förföljt och tafsat på en annan vänstermänniska, IRM-profilen Myra Öhrman Åhbeck. I en chattgrupp på Facebook i juli 2017 diskuteras Klenells sexattack.

”Han är en klängig typ. Eller blir orimligt kåt på fyllan”, skriver Öhrman Åhbeck.

En annan vänsterprofil, Axel Luo Öhman, instämmer i beskrivningen:

”Han är en literal rapist”.

Vidare beskriver Myra hur Klenell kladdade på henne nyligen:

”Han var mest handsy. Jag är ju rätt så bra på att sätta gränser. Undrar mest vad som hade hänt om jag inte varit det.”

Hon beskriver att Klenell hade följt hem henne och hon hade varit tvungen att ”spöa” honom om hon inte hade sällskap vid tillfället.

När Samhällsnytt når Öhrman Åhbeck för en kommentar är hon mycket försiktig med vad hon svarar om Klenell som hon kallar sin vän:

”Finns inte en chans i helvete att jag hjälper Samnytt efter all skit ni hittat på för att smutskasta vänner till mig. Är övertygad om att Klenell gör ett bra jobb som kulturredaktör och är relativt ointresserad av resten.”

Hon vill dock inte utveckla vad hon menar med ”relativt ointresserad av resten”. På en följdfråga svarar hon att något sexövergrepp inte har skett, men återigen vägrar hon att svara på Samhällsnytts fråga om tafsandet är ett sexövegrepp enligt henne.

Samhällsnytt har varit i kontakt med grundaren för sajten Nyheter Idag, Chang Frick, som själv var med i gruppchatten. Han bekräftar för Samhällsnytt att det är Myra Öhrman Åhbeck bakom användarnamnet ”skribent Öhrman”. Angående övergreppet mot Åhbeck säger han följande:

– Jag tycker Myra är en fantastisk tjej och jag hoppas att hon mår bra. Jag tror, rent generellt, att fler måste våga prata om sexövergrepp. Alla tjejer är inte lika tuffa som Myra, därför är det viktigt att sådana här saker också reds ut ordentligt så inte fler drabbas. I övrigt vet jag inte mer om detaljerna, men kul att du ringde.

Samtidigt duggar bevisen tätt om att uppgifterna om sexuella trakasserier från Klenell har fog. I en statusuppdatering på Twitter rasade Klenell mot den så kallade kulturprofilen som påstås ha trakasserat ett flertal kvinnor:

”Vittnesmålen om kulturprofilen. Saknar ord och har gjort så i flera dagar. Den systematiska misogynin, det psykiska nedbrytandet, hoten med makten. Tystnaden.”

Men långt ifrån alla följare uppskattade hans moraliserande ton. I en numera borttagen tweet går hans kollega, komikern Simon Svensson, till attack mot Klenell:

En annan användare på Twitter visar också sin avsky för Klenell:

Samhällsnytt söker Simon Svensson för en kommentar. I nuläget är det oklart om Klenell har blivit polisanmäld för trakasserierna.

LÄS MER: ”Har tafsat på varenda serietecknare på Galago” – Vänsterpartiet vill bli av med Johannes Klenell efter sexanklagelser