bronco biden feat

Foto: Gage Skidmore/privat

Kronikor

Biden – den store helaren

Publicerad 11/18/2020
Annons

Huruvida Biden kommer att bli USA:s nästa president är formellt inte klart ännu. Trump klamrar sig fortfarande kvar vid Resolute Desk, vägrar erkänna sig besegrad och hävdar att miljontals röster har blivit manipulerade.

I konsekvensens namn förvägrar han Bidens administration tillträde till kontorsutrymmen i Vita Huset under övergångsperioden tills en ny president svärs in den 20 januari 2021. Vi hoppas förstås fortfarande på att ödet, Gud och de fyra ärkeänglarna står oss bi och att Trump på något vis ska kunna vinna racet till slut. Men oavsett vem som får möjligheten att leda världens mäktigaste land de kommande fyra åren är det en sargad nation han tar över.

Det viktigaste valet i vår livstid handlade inte om sedan länge överspelade positioner som vänster och höger. Det är bara MSM som inte kan släppa det här tänket. I stället handlade det om landsbygd mot storstad, globalism mot patriotism, sunt förnuft mot genus- och klimatstollerier och storfinansen mot Ebbetuareds sparbank.

Medan Republikanerna och Trump står för demokrati och den lille mannens rättigheter, står det före detta slavpartiet Demokraterna med Biden i spetsen för Wall Street och ”Big Tech” som ser det som sin främsta uppgift att inskränka den förhatliga yttrandefriheten. Lustigt nog har de flesta fått allt det här om bakfoten och tror att det är tvärtom. Biden, som påstås ha vunnit den sista öppna delstaten Georgia, har redan påbörjat förberedelserna inför maktövertagandet och vill nu visa sig statsmannamässigt försonlig mot motståndarsidan.

Utkräver hämnd

Hans eller Kamala Harris (om ”Sleepy Joe” skulle trilla av pinn i förtid) mandatperiod kommer att bli en återupprepning av de politiskt korrekta Obama-åren, fast än mer radikal. Det ryktas bland annat om att den brödkö-hyllande kommunisten Bernie Sanders, som tillbringade sin smekmånad i Sovjetunionen, kommer att ta plats i en eventuell Biden-regering, en man som kommer att göra sitt bästa för att radera ut de värden som USA är uppbyggt på.

I valets kölvatten har även andra prominenta företrädare för Demokraterna visat upp sitt rätta socialistiska ansikte och utkrävt hämnd, inte försoning. Den omhuldade svarta prinsessan Michelle Obama tweetade att vi inte får glömma att ”miljoner människor har röstat för status quo och understött lögner, kaos och splittring”. Tankepolisen Alexandia Ocasio-Cortez (av sina fans kallad för AOC) vill upprätta listor över tidigare Trump-medarbetare och uppmanar andra att göra detsamma.

”Är det någon som för bok över alla medlöpare som nu försöker utradera sina sympatier för Trump för att stå i bättre dager? Jag misstänker att många tweets, foton och andra sympatiyttringar kommer att försvinna”, twittrade hon.

Vill svartlista

Demokraternas tidigare presstalesman Harry Sevugan går ännu längre och har skapat webbsidan Trumpaccountability.net där man kan svartlista personer som har arbetat för Trumps team. Han anser att samtliga som stått på Trumps lönelistor aldrig ska få ett jobb mer utan ställas inför rätta.

Om det är det här Demokraterna menar med helande av nationen så svajar deras ihåliga logik värre än sjömärkena utanför Helgoland i full storm. I sitt första tal efter vinsten läste Biden av telepromptern att det inte finns några röda eller blåa stater, det finns bara Amerikas förenta stater. Det här onekligen patetiska uttalandet låter som ett hån mot de över 73 miljoner Trump- röstarna, vilka Biden och Demokraterna under valkampanjen stämplade som rasister, fascister och nazister, ja, ni känner igen retoriken från det svenska politiska landskapet.

Som San Andreas-förkastningen drar sig sprickan mellan de två blocken genom hela landet, och de mest pessimistiska USA-experterna utesluter inte att det kan sluta i ett nytt amerikanskt inbördeskrig. Och kanske vi redan ser de första tecknen på det. Häromdagen demonstrerade tusentals Trump-anhängare på Freedom Plaza i Washington, DC. Svensk massmedia fick i vanlig ordning direkt chockbonge när det visade sig att även gruppen ”Proud Boys” närvarade.

Anklagelser mot ”Proud Boys”

De klassar ”Proud Boys” som en högerextrem rasistisk gruppering inom MAGA-rörelsen trots att andelen icke-vita medlemmar utgör mellan 10 – 20 % och deras ledare Enrique Torrio är en svart kuban som tar avstånd från vit makt, rasism, fascism och fördomar mot människor på grund av deras ras, religion, kultur och hudfärg. Även den svarte Wilfred Reilly, professor på det svarta Kentucky-universitetet, anser att ”Proud Boys” inte har något med vit makt att göra.

Deras protest i den amerikanska huvudstaden gick också fredligt till ända tills de verkliga fascisterna från BLM och Antifa dök upp och under skrän, skrik och stök bjöd upp till våldsdans och bland annat sparkade på en liggande Trump-anhängare. Som vanligt tog Trump bladet från munnen och kallade förövarna för vad de är: ”mänskligt vänsterextremt skräp”.

Det uttalandet stämmer även in på de flesta journalister som nu njuter i fulla drag av att Trump har det kämpigt. Skarpögda som få uppmärksammade de nyligen att han har fått gråa hår. Spiegel Online gjorde en lika stor grej av det som när den där flugan satte sig i Mike Pences hår under den tv-sända vice-presidentsdebatten mot Kamala Harris.

Frågetecken om Dominion

För den här veckan har Trump-sidan förkunnat avslöjanden som ska påvisa valfusk och rycka hela historien i ett annat ljus. Michigan har förvisso meddelat att de inte kommer att behandla Trump-sidans överklaganden, men Trumps chans kanske består i det dubiösa rösträkningssystemet Dominion som kom till användning i många delstater.

Dominion ägs av firman Staple Street Capital som grundades av tidigare medlemmar från den av George Soros finansiellt understödda Carlyle-gruppen. Det ryktas om att Nancy Pelosis man är medägare i Dominion och att hennes stabschef sitter i ledningsgruppen. Dessutom lär Kina ha levererat mjukvarukomponenter till systemet.

Dominion ska inte bara ha raderat över 3 miljoner röster utan också genom en särskild algoritm ha förvandlat 435 000 Trump-röster till Biden-röster. Om det kan ledas i bevis är det en praktskandal, men även här upprätthåller MSM sin pressetiska omertà och rapporterar ingenting.

USA:s mest korrupta politiker

Inte heller har de tagit upp det smärtsamt uppenbara fifflet runt ”The Biden Cancer Initiative”. Den här ”välgörenhetsstiftelsen” har sedan 2018 tagit emot 4,8 miljoner dollar i donationer, varav drygt 3 miljoner har gått till arvoden. Stiftelsens ordförande Gregory Simon kammade hem 429.850 dollar under 2018. Resten av pengarna har gått till gått till resekostnader och konferenser.

Gissa hur många dollar som gick till cancerforskning? Enligt New York Post inte en enda korvcent.

Om nu valresultatet står sig har amerikanerna i stenhård konkurrens röstat fram USA:s kanske mest korrupta politiker till landets högsta ämbete. En röst på Biden var en röst på en karriärpolitiker som inte har alla gurkorna i trädgårdslandet. Under sina 50 år i politiken har han inte uträttat något av värde och har myglat sig fram till presidentposten med hjälp av eventuellt valfusk och med stöd från storfinansen på Wall Street samt yttrandefrihetsföraktande sociala plattformar.

Det blir många ryggar som ska klias under de kommande fyra åren. Det är där hans prioriteter kommer att ligga framöver, inte på att hela nationen.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
584Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons