Bidragsberoende Malmö satsar bidragspengar på att marknadsföra bidragssystemet

Delningar

För några dagar sen gick Malmö stad ut med nyheten att man delfinansierar vidareutvecklingen av en språkapp riktad till nyanlända migranter. Då en diskussion uppstod på Twitter varifrån pengarna kommer i en kommun som är beroende av utjämningssystemet för att överleva svarade staden med en informationsfilm.

”Hur har ni råd med detta? Våra utjämningsbidrag som bekostar?”, frågade en Twitteranvändare.

I filmen, vars produktionskostnad är okänd, konstaterar man bland annat att ”kommuner har väldigt olika förutsättningar” för att tillhandahålla kommunal service till sina invånare.

Vidare listar man orsakerna till att just Malmö – landets tredje största stad – får pengar från utjämningssystemet: låg skattekraft, hög andel studerande och arbetslösa, många som jobbpendlar till och från Malmö och inte betalar skatt där, stor andel unga som behöver barnomsorg och skola samt att staden är tätbefolkad med många arbetsplatser och ett stort behov av infrastruktur.

Många reagerade på filmen:

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

182 KOMMENTARER

 1. Jag längtar tills den dagen bidragspengarna tar slut, både som utjämningsbidrag till kommuner och socialbidrag till migranter.

  Smällen kommer bli stenhård på många sätt. Värken och baksmällan kommer kännas i många år. Men sedan kommer tillnyktringen.

   • Det är INTE för sent!!

    Många gör den analysen men jag menar att det är fel. Det är fortfarande svensken som härskar och äger all tillgång till systemet och kapitalet. Vi får inte tillbaks 40-talet, visst.

    Men det går att ryka ut alla som inte har här att göra. Man växlar bara alla bidrag mot ett enda bidrag -återvandringsbidrag, i kombination med en stärkt rättsstat. Det är det effektivaste sättet. Varför?

    -Det går inte att sova under en gran i Sverige, det är för kallt.

    Om det är för sent, varför engagera sig med att skriva?

    • När partier som SD kommer till makten lär svenskarna vara i minoritet.

     Dessutom måste då SD komma överens med övriga partier för att få igenom sina förslag även om SD är vid makten.

     Vad som krävs för att det inte ska vara försent är att övriga partier helt plötsligt gör en kovändning i migrationspolitiken och slopar värdegrunds idén.

     Och sen har vi FN avtalet som binder oss att ta emot migranter i sanslösa mängder dom kommande 5-10 åren.

     Sverige som vi kände till det är nog borta redan..

    • Tyvärr är MENA-folket så trögtänkta att dom inte förstår att dom måste jobba. Skulle man successivt ta bort och skära ner rejält på bidragen skulle dom ändå stanna kvar och tjafsa och bråka som aldrig förr..

     Att vara besvärlig har ju alltid funkat förr och då kommer pengarna.

    • andra alla bidrag till skatte lattnader!
     alla loner, bidrag.. osv som betalas med skattemedel skall vara skatte fria.
     endast pa forvarvs arbete betalas skatt och darmed finns mindre pengar i omlopp och sa maste du jobba i ett vorvarvs arbete for att fa nagra fordelar sa som barn bidrag, bostads bidrag osv. osv.

 2. En som ställer en fråga , ”hur har ni råd med det” ?
  Sverige är ett rikt land och det regnar pengar över oss dagligen i form av all invandring. Vi måste se det på sikt hälsar Löfven.

 3. Malmö måste ha en gedigen vinst att vänta lite längre fram om Löfvens plan överensstämmer med verkligheten..

 4. Det kostar att ösa in bidragsberoende muslimer från Mena.

  Stäng kranen tills budgeten är i balans.

  Enkel logik och sunt förnuft.

 5. Detta borde vara politikerskråets sista fadäs, totalt sanslösa och ovederhäftiga och respekterar vare sig medborgarna eller valresultat!

 6. De med svenskt ursprung i Malmö, vilket är halva befolkningen, klarar sig ungefär lika bra som övriga landet. Att Malmö behöver utjämningsbidrag beror på den andra hälften av befolkningen. Det vill säga invandrarna.

 7. Vad gäller bidragsberoende kommuner borde de stå under kontenuerlig uppsikt av speciellt utsedda revisorer. Som ska gripa in redan när tokprojekten är på planeringsstadiet.

 8. socialismen har alltid varit flitig med att slänga folks pengar i sjön, men puckon verkar gilla det. Folk kanske är så rika, då kan de väl höja skatten till 40% för svenne banan vill ju ha det så. röstar man 7k får man bara skräp, så har det varit sen 70talet i alla fall.

 9. Eftersom jag aldrig själv kommer få ta del av det jag betalat skatt för i hela mitt vuxna liv så känner jag detta jävligt provocerande! Måste jag flytta utomlands för att få dräglig sjukvård och ett någorlunda liv när jag blir gammal? Ja tydligen eftersom Sverige bara satsar mina pengar på analfabeter från Afrika och Mellanöstern.

 10. Malmö är ju redan konkursmässigt utan att sno pengar från andra..

  Och så har dom mage att ”marknadsföra2” hur man får fler bidragsberoende parasiter??

  Eller ”hög andel studerande”, vad menar dom då? Dom som går på SFI i all evighet och får just bidrag?? Ha ha..

  Malmös ledande politiker måste helt enkelt vara kommunister.

 11. Höj skatterna och sparka personal i de offentliga systemen samt sänk pensionerna för de allra fattigaste.

  Dvs. mindre välfärd och högre skatter.

  Varför?

  Jo,Sverige måste försörja migranter från Mena,som är ointegrerbara i Sverige.

  Över 80% av väljarna tycker det är en human politik.

  Att försörja skäggbarn utan asylskäl har högre prioritet än att höja fattigpensionärernas pensioner.

  Hur långt ska vansinnet gå?

 12. Den som vill veta hur hela Sverige är om fem eller tio år kan studera Malmö. Den staden är en glimt in i framtiden, bortsett från en mycket viktig detalj: -I framtiden kommer det inte finnas några utjämningsbidrag. (Var skall de komma ifrån om hela Sverige redan är ”utjämnat” med muslimer?)

  Vad folk ännu inte fattat är att man faktiskt kan extrapolera från de data vi har idag och att utvecklingen den närmsta framtiden är glasklar: -Det blir becksvart.

 13. Malmö stad existera endast genom det kommunala utjämningssystemet..

  4 594 442 876:- fick de 2018 för att kunna finansiera sin kamikaze-politik..

  Stäng av kranen och låt Malmö självdö..

  Det är inget att vänta med..

  Malmö-fenomenet kommer sprida sig som cancer i övriga landet..

 14. Så nu när vi ska ta emot hela världens ”fattiga migranter” och försörja dem, hur har staten tänkt det ska gå till? Malmö är blott EN stad, som behöver stora mängder pengar. Tänk er sen när fler tillkommer…

  Då lär väl truten tystna även på de vänsterhängda som ideligen påstår att Sverige är ett rikt land, Sverige har råd. När de inte längre får sitt bidrag, menar jag.

 15. Sossestyret har förstört en gammal fin, tidigare industristad. De partier som kallar sig opposition har bara sett på utan att göra något medan förfallet pågått. Det som samtliga partier är mest rädda för är SD.

  Det Malmös politiker gjort är förskingring av skattemedel och kriminellt. Pensionärer åker fast för ord på nätet. Men skattefifflare i miljon-kanske-miljardklassen går fria.

  Det sjukaste är att sossar ser helt naturligt på att alla Sveriges kommuner tvångsförsörjer det misskötta Malmö…

 16. Nu när FN avtalet är påskrivet så är utjämningsbidraget på fem miljarder nog bara kaffepengar. Det kommer att kosta skjortan nu.

 17. Systemet för kommunalekonomisk utjämning eller kommunala utjämningssystemet fördelar pengar till Sveriges kommuner och Sveriges landsting för att de ska kunna tillhandahålla likvärdig service oberoende av förhållanden som är svåra för kommunen att påverka.

  Systemet finansieras huvudsakligen genom statliga anslag.

  En del av pengarna tas ut som en avgift från kommuner med hög skattekraft och systemet kallas därför ibland för Robin Hood-skatten.

  Det har ersatt tidigare riktade statliga bidrag till kommunerna.

  Följande kommuner bidrog mest till utjämningssystemet 2017[1]

  Malmö 4 594 442 876:-

  Göteborg 2 524 124 179:-

  Norrköping 1 379 823 221:-

  Eskilstuna 1 370 189 025:-

  Södertälje 1 304 346 972.-

  Botkyrka 1 237 095 615.-

  • Det har det redan gjort.I Malmö. Dystopin ” Framtidsstaden:Om alla städer blir som Malmö,hur kommer Sverige att se ut då ?” är en bok skriven av Lars Åberg härom året.Fler kommuner är på väg åt detta håll,t ex Södertälje som får en miljard årligen för att kunna stå upprätt. Vem ska till slut betala alla dessa utjämningspengar ?

 18. Broschyren – hur det kommunistiska utjämningssystemet fungerar – inget till mig och inget till dig fast du och jag betalar och sen allt rakt ner i fickan på byråkraterna

 19. Först bedriver man en vansinnig politik i detta landet sen kriminaliserar man
  dem som protesterar mot vansinnet,man får klia sig många gånger nu i
  huvudet,lever jag i en mardröm eller ? Asså vansinnet måste få ett slut
  ALLVARLIGT !

 20. Och sluta köp bostadsrätter åt migranter för kommunens pengar. Driver upp redan höga bostadspriser och för in människor i bostadsrättsföreningar som inte har en aning om hur konceptet fungerar som sänker trivsel och trygghet i föreningarna. En trea kostar minst 2 miljoner och där skall folk bo som aldrig bidragit med en krona. Tro sjutton pengarna inte räcker till.

 21. Det kostar att ligga på topp
  – i musliminvandring.
  Men socialdemokraterna får bara mer och mer röstboskap medan resten av Sverige får öppna plånböckerna. Ett modernt socialdemokratiskt lyckorike med europarekord i sprängningar, skjutvapen mm.

 22. Utjämningsbidrag är bara en annan form av socialbidrag. Det straffar sig som vanlig att vara skötsam och sparsam i Sverige. Pratade senast idag med en invandrare i Malmö som haft ett enda bidragsjobb på 15 år och vill inte ha något riktigt jobb heller då man då bara har 4v semester och hon då inte kan resa till hemlandet lika ofta som när hon är arbetslös.

 23. I Malmö kommun gäller lyxlägenheter till grovt kriminella.

  Det säger en del om hur omdömeslösheten styr Malmö kommun, som erhåller ca. sextusen miljoner i kommunalt utjämningsbidrag, från övriga skattebetalare i Sverige.

  En konkursfärdig kommun, som hålls under vingarna av skattebetalarna runt om i Sverige.

  Dessutom har kommunen tagit ”egna ” lån i miljardklassen.

  • Kommunen köper bostadsrätter till dessa ”typer” och upplåter dem utan kostnader för dem.Samtidigt trissar man upp priserna och gör det omöjligt för vanliga hederliga arbetssamma människor att kunna förvärva en bostad och skatterna måste höjas för att finansiera typernas boenden.
   Man får spader i detta land. Kriminellt så det stinker om det.

 24. Utjämningsbidraget var väl i första hand avsett för glesbygden och inte för att mätta troglodyter och sossar i Sveriges tredje största stad? Förbannade gökungar.

 25. Just nu politiserat tal under Nobelprisutdelningen.Etablissemanget missar inget tillfälle att smutskasta och angripa den sunda nationalismen.

  • Jag reagerade också kraftigt negativt vilket propagandistiskt pk pladder till tal det var! Skäms på er! Resten av världen kanske är liiite intelligentare än svensken som bara måste pracka på andra sina vanföreställningar och väääärdegrund.

 26. 1miljon väger i tusenlappar ca.1,2kg.
  1miljard väger i tusenlappar ca. 1,2 ton.
  Man får en bättre uppfattning om hur mycket pengar det rör sig om tänker jag.

 27. Kommuner har de förutsättningar som den ledande fallangen inom kommunpolitiken skapar, malmös problem är inte skapade av någon utomjordisk makt.

 28. Kommunens folk älskar ju att vara bäst…………dela ut ett efterlängtat pris med personlig lyx till de i en kommun som kan SPARA mest på invandringen.
  Inte spara som ni gör på de som har bidragit utan SPARA på kostnaderna på de som profiterar, utan att någonsin ha bidragit !

 29. Malmö är den stad i sverige som har absolut mest fördelaktigt läge. Sydligt så låga uppvärmningskostnader och billigare att bygga. Samt beläget vid Öresundsbron.

 30. Det är en av vår tids största gåtor, hur Malmö – Mångfaldens Mekka – trots sin enorma, berikande reservoar av kompetensregn underpresterar och är bidragsberoende av långt mer rasistiska kommuner. Den som kommer på svaret borde belönas med ett nyinstiftat PK-pris till Nobels minne.

 31. Malmö kan minska sina utgifter radikalt. Det är mycket enkelt. Ta de 500 mest kriminella och dysfunktionella invandrarfamiljerna och sätt dem på bussar till Södermalm. Enkel biljett. Thats it. -Öppna era hjärtan!

 32. Bidragsberoende Malmö bör satsa bidragspengar till att kasta ut illegala och kriminella, och det kan börja gå spikrakt uppåt.

 33. När befolkningen består av närmare 50% kulturberikare så blir det inga skattepengar eftersom massinvandring från tredje världen aldrig lönar sig för samhället.

 34. Den tveklöst största faktorn till att Malmö får 15 000 kronor per invånare och år måste väl ändå vara att staden är fullkomligt översvämmad av immigranter som aldrig gör någonting vettigt över huvud taget, men kostar enorma summor pengar då varenda krona som behövs i- och för deras liv och uppehälle måste bekostas av just Malmö stad?

  • först ska väl de svenska arbetarna beskattas upp till 90 % så de nästan svälter ihjäl. sen är det dags att börja trycka upp bidragspengar. det är nog enkelt på digitalt vis att skapa lite nya bidragsmiljarder.

  • Det där hade Malmö stad blivit stolta över att få kalla sig! Om några år kommer städer runtom i Sverige att tävla om den titeln! Med pokal och prispengar och hela skiten! Malmö Stad, stolt vinnare av Banana City 2019.

 35. Varför kan de inte bara säga som det är? Det ÄR immigranterna som är den enda orsaken till detta! De som fyller gator, torg, parker och köpcenter från morgon till kväll när svenskarna själva är på jobbet och arbetar in pengarna som immigranterna sen får för absolut ingen annan anledning än… ja, vad är anledningen egentligen? Att det är synd om dem? Eller kanske att de inte jobbar, helt enkelt?

 36. Utjämningssystemet betyder att ”någon annan” får betala för misskötseln..
  Finns det någon av dagens politiker som minns ordet Budjetbalans?

 37. Vilken skit!!!!! Kommunernas favorit syssla är som sagt att SOPA ALLT UNDER MATTAN!!!!! När Sveriges 3 :e stad behöver försörjas av resten av Sverige, är inte NÅGOT fel!!!!!

  • För mycket invandrare. Det är ingen vinst utan en brakförlust. Men det visste ju vi sedan länge att det bara var en lögn

 38. Vad Joel från Malmö stad inte fattar är att det kommunala utjämningsstödet skapades för att glesbygdskommuner skulle få samma möjligheter som stora kommuner, inte att mångkulturella jättebidragskomplexet Malmö skulle suga åt sig 5 miljarder per år.

 39. Systemet kan vara befogat i en del fall. Kommuner har kostnader för barn och när de nått vuxen ålder flyttar de till den större kommunen, jobbar där, och kommunen som betalat för deras uppväxt får ingenting tillbaka. Vad jag vet är inte Malmö en sådan kommun utan det hela beror på grov misskötsel. Tex ger de illegala socialbidrag.

 40. Om det plötsligt blir trendigt i delstaten Sverige, att Godhet är samma som återvandring?

  Hur ska man göra då med alla insatser, kommer svenskarna att omringas av insatser?

 41. 1-barnspolitik
  Endast tillåtet med 1 medborgarskap
  Stängd dörr vid hemresa dit man uppger sig ha tvingats lämna
  osv

  Det finns goda förslag, som på lång sikt skapar möjligheter även för hemländerna.

  Att tillvarata allt som givits och använda i hemländerna?

 42. Slopa det kommunala utjämningsbidraget så får vi se hur länge dessa kommuner tycker att MENAiterna är en positiv kraft.

 43. Och godhetsknarkarna vill fylla landet med massor utav invandrare som inte efterfrågas på arbetsmarknaden, så fler städer kan bli som Malmö.

 44. Ja förvisso är det skilnad på de kommunala förutsättningarna😊😆 från nettobetalare till utjämningsmottagare har nu Malmö visat vägen för det framtida idealsamhället baserat på alla människors lika värde :ruin

 45. På bussarna i Malmö har man på tv-skärmarna reklam för att alla har laglig rätt till information på sitt hemspråk. Men språket som man ger som exempel är finska … haha.. så sjukt … varför döljer man vilken grupp man egentligen menar?

 46. Det ska bli roligt att följa denna miljard ruljans när nu tuffare tider och besparingar väntas! Kaos kommer det att bli..

 47. o sedan står prästen o mallar på..:::

  från bidrag är du kommen…
  till bidrag återkommer du… o slutet gott alting gott..

  bidrag skannar ropen .. !!!

 48. Malmö ligger i framkant gällande skutningar, bidrag till kommunen, bostadsbidrag, mottagandet av migranter, mottagande av anhöriga, vårdkostnader som går på kod (fri vård), byggandet ligger på topp och allt forsätter. Vi kallade det för för pyramidspel och det fortsätter till det imploderar.

 49. Malmös tillstånd och många andra städers och kommuner i Sverige skulle aldrig behövt hända, om vi haft förståndiga och framtidsseende politiker. I så fall hade vi bara haft – Behovsprövad arbetskraftsinvandring. – En politik som satsat på inhemskt barnafödande – Värnat fosterlandet och den egna befolkningen.

 50. Det kan ju bara gå åt hell där, vänta bara när allt faller ihop, pengar saknas, boende saknas, inga jobb, bidrag dras in etc

 51. Men herregud vi bor ju i Allasland! Sverige har sänkts i botten. Vid saknar iD, land, ursprungsfolk etc snart, lagliga rättigheter, etc
  I Allemansland kommer alla inkommande folk först i kön!!

 52. Men jag shiiiiitttttttttttttterrrrrrrrrrr i vårt land, folk,
  vi får betala ett dyrt pris för fegheten, mesigheten och kor– heten

 53. Malmö är den mest korrupta kommun i SVERIGE, men PK kåren rör inte den – för den är ju rasism att kritisera vansinnet.
  Och just vansinnet, inkompetens , slarv, slöseri, okunnighet, brutal ansvarslöshet är vardag i Malmö.
  Sjukdomen är så djup rotad att inte ens en sprängning av hela kommunhuset skulle hjälpa. De som sitter där är kriminella på många olika sätt.
  Och inte överraskande är de röda allihopa.

 54. Jag kollar videon men förstår inte varför de behöver bidrag ändå. De nämner tätbefolkad och många arbetsplaster som faktorer.. och stor andel unga. Varför ska en stad som Malmö behöva hjälp om det bor många arbetsföra personer där? Jag kan förstå om en kommun i nordligaste Sverige utan företag behöver hjälp men Malmö, vilka nackdelar är det som håller Malmö tillbaka?

   • Om vi går tillbaka till 80-90 talet…
    så skänkte våra värdelösa politiker bort hela kockums område till GM
    Då värderat till 1 miljard svenska kroner.Och då var en svensk krona värd mer än den danske kronan
    Sen har det bara gått utför…med den menlös sosse politiken

 55. Typiskt kommunism någon annan får betala.
  Om Malmö hade varit ett företag,inte faan hade något annat företag stått för kostnaderna.
  Konkurs för länge länge sen.

 56. Kan vi omedelbart strypa malmös vällingtillförsel, låt de jävlarna klara sig själva! Vi ska inte bara betala för invandring utan för massa snyltkommuner som ska leka multikultiparadis.

 57. Malmö har under många år tagit den största flykting- och migrationssmällen. Malmö är således representativt för ett framtida Sverige. Så om, låt oss säga, 20 år är resten av Sverige där Malmö är idag. Frågan är bara vem som ska betala när alla går back…

   • Du har fullständigt rätt i ditt antagande. Vänder man inte skutan snart kommer hela södra Sverige att slås i spillror i bränningarna av flykting invasionen. Mest beklagliga är att de flesta som kommit inte är riktiga flyktingar i ordets bemärkelse.

  • Malmö har ju under flera decennier ”investerat” sig till den situation Malmö nu befinner sig i.
   Låt Malmös väljare på helt egen hand finansiera de ”investeringar” de röstat för. Den dag ”investeringarna” börjar löna sig får ju Malmö ensamma skörda frukterna.
   Finns ingen som skall behöva finansiera Malmös väljares ”investeringar” i migration.
   Malmö måste ju höja skatten tills det att väljarnas ”investeringar” börjar löna sig. Väljarna i Malmö har ju själva valt sina ”investeringar”.

 58. Sanningen är att Malmö har hybris och inte tar underskottet på allvar.
  Om det vore ett företag hade konkursen varit ett faktum. Men det borde sättas en gräns för hur stort underskottet får vara i % annars finns inget incitament för att rätta till problemen.

  Det anses vara otroligt när det gäller arbetande svenskar när det gäller karens och sjukersättning i förhållande till inkomst av arbete. Men Malmö går på i ullstrumporna och satsar på projekt som inte är viktigt i kommunal verksamhet och tveksamma rent ekonomiskt.

  Men huvudfrågan är: varför går inte Malmö i vinst med samma summa?
  De har ju enligt den officiella politiken alla rekvisit, framför allt den lönsamma invandringen.

 59. Vi borde spetta loss Skåne från Sverige.
  Allah Sveriges invällare fraktas dit och alla Svenskar erbjuds gratis flytt bort från NoGoSkå.

 60. Noterar att texten ” stor andel unga som behöver barnomsorg och skola” illustreras med Svenska barn…slumpen? knappast…

 61. Reagerar även på ”staden är tätbefolkad med många arbetsplatser och ett stort behov av infrastruktur”

  Borde det inte vara billigare med infrastrukturen då än i Norrland där det är 18 mil till nästa busshållplats?

  • Det är billigare med busshållplatser i Norrland om det är 18 mil mellan varje. Är det 18 meter mellan dem i Malmö? Det blir många busshållplatser. Sedan så är det nog mer vandalisering av busshållplatserna i Malmö än i Norrland.

 62. Malmö borde väl ha alldeles utmärkta förutsättningar med tanke på det kompetensregn med läkare och ingenjörer som skulle komma.

 63. Från insändare läkare i Malmö:
  I förra veckan kunde jag ha dött vid två tillfällen. Först utanför pizzerian nedanför mitt fönster vid Värnhem, där jag passerade bara 15 minuter innan det small. Dagen efter i en skjutning utanför mitt arbete på sjukhuset.
  Politiker som Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), som privatiserat omhändertagandet av kriminella, gör sig till gängmedlemmarnas bästa vänner. Viktigast är kanske att Malmös politiker, särskilt Socialdemokraterna, erkänner att myten om den lyckade övergången från arbetarstad till ”multikulturell kunskapsstad” är ett fiasko. Utvecklingen i Malmö, inte minst för invandrare med dålig svenska och låg utbildning, är mycket negativ. Vi har dubbelt så hög arbetslöshet som rikssnittet, en omfattande svart sektor och en rekordhög hemlöshet. Därför bör kommunen frysa sitt mottagande av migranter tills de som redan kommit har arbete och bostad.
  https://www.sydsvenskan.se/2018-12-11/det-small-tva-ganger-pa-tva-dagar

 64. Varför behöver inte Stockholm stad roboin hood skatter? Man har politiker som kan sköta ekonomi. Malmö styrs av inkompetenta politiker , som inte kan hushålla med pengarna. Robin hood skatterna är till för Norrlands kommuner inte för Sveriges 3:e största stad.

  När man bränner 70 miljoner på gäng kriminella skall få lyxboende, då är något fel. Gängkriminella skall inte ha några pengar alls ifrån det allmänna. Samhället måste straffa det gängkriminella hårdare, med billigare fängelse , framförallt straffa deras familjer.

 65. Ta bort kommunismen och Sverige blir automatiskt friskt. Bidragssystemet måste bytas ut och låt Sverige bli ett egenföretagarland igen. När bidragen skippas försvinner de individer som inte ska vara här.

 66. I Malmö finns det badhus. Det finns kommuner i Sverige som inte har råd med eget badhus men de får betala för Malmös badhus.

 67. Vissa kommuner kan sköta sin ekonomi och vissa inte enligt kommentarer nedan. Tyvärr, är utvecklingen sådan att alla kommuner i Sverige behöver inom 10 utjämningsbidrag. Frågan är bara vilka av alla kommuner som behöver bidrag som ska bidra med bidrag.

 68. Och varje gång jag åker till Malmö pågår det något pompöst bygge. Märkligt att en kommun som har råd att bygga viadukter och en massa prestigeprojekt ska ha pengar från små kommuner på 15000 kr som ständigt behöver höja skatterna för att få ihop det. Skandal!

  • Tänk vilket underbart land sverige var innan massinvandringen. Man blir bitter, arg och ledsen. Det är som att krossa en vacker och värdefull vas, den går aldrig att återställa.

 69. Märkligt att be om att få ösa ut penar, men för mig 80+ är det mycket svårt att förstå om jag har rätt till bostadsbidrag, det görs så krångligt så jag ger upp, ändå har myndigheter alla siffror för att kontrollera mig så jag inte är oärlig, varför kommer inte pengarna bara som jag har rätt till.

 70. Malmö är bara en förstudie, snart har hela sverige det så. Vem som ska skicka pengar då, det är en gåta. EU vill nog inte.

LÄMNA ETT SVAR