Bilbränderna i Frölunda: Två gripna – en efterlyst

Delningar

– Det är unga killar i senare tonåren som bor i Frölunda. De är kriminella och verkar ha gjort det här helt utan anledning. De har bara gett sig på sina grannars bilar egentligen, bara för att de verkar tycka att det är kul, säger Dan Windt, chef för lokalpolisområde Storgöteborg Syd.

Polisen ska ha identifierat flera ungdomar som befunnit sig i närheten av bilbränderna och de gripna är i åldrarna 16-21 samt hemmahörande i Frölunda. De är nu skäligen misstänkta för grov mordbrand och våldsamt upplopp. Ytterligare en person är efterlyst.

I Trollhättan är tre personer identifierade att ha varit på plats i Kronogården under kvällen/natten och efter samtal har de överlämnats till vårdnadshavare. Ingen av dem är straffmyndiga. En av dem hade en så kallad banger på sig när han anträffades.

Ett par av de som sprider konspirationsteorier kring bränderna är Daniel Riazat (V) och Anders Lindberg på Aftonbladet. På polisen avfärdar man alla sådana rykten.

Bränderna har orsakat stor uppmärksamhet utomlands och förklaras med den misslyckade svenska invandringspolitiken.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

909 KOMMENTARER

 1. Bara för att det är kul?
  Skenmannöver från pk-snuten!
  Detta är samhällskrig ärade folk!
  Grattis Löfvén men du är inte klar!
  Väntar med spänning på nästa ”move” från lögnmaffian!

 2. Inte förvånande att kommunister och Aftonbladet försöker blanda bort korten. Samma trick som DDR en gång i tiden när man skyllde på Västtyskland när Berlinmuren byggdes. ”Vi måste skydda oss för alla västtyskar som flyr in i DDR.

  • Medan ni ,svenskarna, gör ingenting. Låter era kvinnor och barn bli våldtagna och ber om ursäkt för att ni finns .
   Kan det bli värre?!

   Att det ska vara en bannad ”främmande makt” som ska sticka era näsor i skiten… Håll till godo. 8-} :-))

   • De flesta som vill göra något vill ge sig på migranter som knappt lärt sig att läsa och skriva, något som skulle väcka omvärldens avsky.

    Att slå tillbaka mot PK-sekten, t.ex. genom att ta till gatorna, som folket tvingades göra då man vill ha bort de korrupta sossarna i Rumänien, skulle få stöd över hela världen.

    • Jag är en arbetsför migrant, och jag låvar att svenska myndigheter gick all in för att fimpa mig från dag 1. Jag svarade med att vinna i rätten och fostra mina barn till stridsdugliga. 😉

     • Bra gjort, du vägrade att låta dig formas till en del av den bidragsberoende valboskap som PK-sekten älskar.

      Mauricio Rojas lät sig inte tryckas ned av PK-sekten han heller.

 3. Det finns ingen bättre förklaring till bränderna än den misslyckade svenska invandringspolitiken. Det finns ingen bättre lösning på problemen, än att rösta på SD, för att visa vad man tycker om den misslyckade svenska invandringspolitiken.

  PK-sekten har ljugit, lurats, förföljt kritiker och berikat sig själva på den misslyckade svenska invandringspolitiken i mer än 12 år nu och de gör det fortfarande. Se till att bedrägerierna får ett slut i valet.

 4. 100 bilar har antänts och brunnit ned och så finns det jubelidioter som vill att det ska få fortgå. De skiter i bränderna, de vill inte disillusioneras. Deras ideologier är viktigare än verkligheten.

 5. Nu när polisen har gripit två (2) stycken så kan de väl passa på att gripa Anders Lindberg också, så länge han kan påverka Sveriges folk så är han farlig för Sveriges väl och ve.

  • Karlen är betydligt skadligare för demokratin än Putin som är rena sanningsmaskinen i jämförelse med Lindberg.

 6. Daniel Riazat och Anders Lindberg avslöjar med freudiansk tydlighet exakt hur de själva jobbar.

  Allt handlar om att manipulera massan. Vänsterns aktioner handlar aldrig om att hjälpa människor i svårighet, bara att utnyttja händelser i politiskt syfte.

  Det är ingen överraskning men tack för att ni klargör hur maktkorrumperade ni är.

  • Vad gör vi med 7 klöv som verkar gilla läget . Det har holt på nu i 12 år, dom snackar bara massa skit och ljuger. Låt dom få söka jobb på Arbetsförmedlingen, men dom har väll fått så mycket bidrags lön av folkets skattekista så att dom klarar sig ett liv till

 7. Utvisning med hela familjen är det enda som kommer att hjälpa.
  Men nu vet vi hur det gick med Ynkemans löfte att 80.000 skulle utvisas.
  20- 30 har kanske utvisas samtidigt som det kommit in 100.000 nya.

 8. Då skall dessa förhöras samt utvisas omgående när fakta av förhören lett till ett erkännande och att även dessa djävla människors släktingar skall drabbas med samma straff

  UTVISNING ÄR DET ÄNDA SOM BITER

 9. Två gripna och en misstänkt. Jaha – men jag räknade till minst 8 flyende, iförda samma svarta overaller och huvor.
  Mörkläggning som vanligt.

 10. Nu går Hans Lippen polisens presstalesman ut med en uppmaning till de vuxna i risk områdena att de skall gå ut och upprättahålla ordningen i No go zonerna. Det var väl vad vi alla har gått och väntat på eller hur polisen,men vad ska ni göra då???

 11. Utan anledning…???

  Jag kan tänka mig 2 anledningar:

  1. dom är dumma i huvudet
  2. dom vill jävlas med polisen och samhället i övrigt.

  Låt föräldrarna betala alla skador!

  • Hmm, det var dålig timing av polisen att beslagta kockset såhär inför valet. Klart att grabbarna blir sura, så nu blir det utpressning. Jag tror detta med bränderna upphör tvärt, när grabbarna har fått tillbaka fest grejerna.

  • Personligen så tror jag att de kommer ändra inställning till krig om de lyckas pressa fram ett!
   Min gissning är att muslimer och islam, snabbt kommer att bli en bristvara vid en sådan utveckling.

 12. Mena tänker lite annorlunda än oss.

  Dom behöver lika som ingen anledning alls.

  Mena är i Sverige nu. Precis som 7 klövern önskat. Mest nöjd av dom alla är Annie tätt följd av Stefan.

 13. Som Rebecca Weidmo Uvell skriver: Anders Lindberg borde jobba på en städfirma för att få bort skit, inte som nu producera skit.

  • Anders Lindberg lär bli historia när SD blir det största partiet bland LO-medlemmarna. LO avtalade sig till att vara den som tillsätter Lindbergs tjänst på Aftonbladet, när man sålde tidningen.

 14. Eftersom vi inte har en regering idag eller nära framtid som vill utvisa denna skit borde föräldrarna stå för alla kostnader. Det gäller även de som ev, har ålder för att bli straffade. Det är inte vi skattebetalare som ska betala böter. Föräldrarna ska då fråntas allt av värde om pengarna inte räcker till.

 15. Jag har min egen konspirationsteori angående bilbränderna och det är att man vill skrämma i väg svenskarna så att de egna kan flytta in i området.

 16. Media går ju nu ut med att flera gripits. Utmärkt, bara att tala om för svenska folket vilka juvelerna är. Så slipper Riazat och Lindberg att spekulera i höger extremism eller ej.

  • De tog ju av sig maskeringen framför en kamera.. Det syntes rätt tydligt att ex skidåkning inte är något de pysslat med innan.

 17. Nog är konspiration med i spelet. Fast inte riktigt den Anders Lindberg menar. Utan i stället en PK-konspiration från höger till vänster för att ta in de klaner i landet som producerat slynglarna.

 18. Förlåt, men kommentarerna ovan är nog ngt av det sinnessjukaste jag läst, grattis alla kommunister o sosseväljare, Ni har fått det Sverige NI förtjänar och tydligen vill ha, hur mår Ni egentligen?

 19. Barn straffas inte i sverige, och de är ensamma dessutom…..
  Ensamma i sitt land och ensammare i sverige, tills tjocka påhittade släkten anländer för att lyfta bidrag.
  Smarta sverige.

 20. Sossarna har ju en arabminister, Shekarabi,sätt in den smilfinken att prata sina Mena-fränder tillrätta. From tanke och förmodligen lika resultatlöst som det nu går vind för våg. Men vill shekarabi landets väl så låt honom bli generaldirektör på det av nödvändighet nya ”återvandringsverket”.

 21. Anders Lindberg hoppas snarare på att polisen ska mörka så länge som möjligt.
  Verklighetsförnekaren lämnar ännu ett minne till framtidens historieböcker.

  • Varför skulle sluta här. Höstmörkret trycker på och då tror stollarna att det är det ”perfekta brottet”: ingen ser, men de räknar inte med övervakningskamerorna, som borde bli fler och fler. Klart att 7-klövern darrar.

 22. Det här är inget nytt, vi har i alla tider haft invandring i Sverige. På 1600-talet kom 900 valloner under en tidsrymd av 100 år (idag har vi väl 900 invällare i veckan ungefär). Tänk vad dessa valonsmeder ställde till det i vårt land! De utbildade svenska smeder i den allra modernaste tekniken. Tänk alla balter som kom under stalintiden, tänk vad de ställde till med! Det som händer nu är alltså inget nytt, så här har det alltid varit, anser sjuklövern.

 23. Fan sa Löfven. Vänta bara till de svarta från stammarna i Sub-Sahara börjar nyanlända. Margot Wallström kommer att ordinera två tredjedelar FN och en del EU. Vi får de om det hjälper. Troligen inte.

 24. De fåntrattar från 7-klövern som står på rad och viftar med regnbågsfanan har skapat eländet och är knappast kompetenta att reda upp kaoset. SD 2018.

 25. Om någon mot förmodan blir dömd eftersom det i Sverige krävs 110% bevisning för att döma medias vänner så får de ett par månaders fängelse. Hela rättsväsendet är en skådeprocess anpassad till vänsterns regler.

  • Anledningen till korta straff är bla att annars så skulle kriminalvården behöva ca40miljarder mer i budget!
   Men det har diktatorn och 7partiet ”glömt” att berätta, eftersom de i lugn och ro vill kunna fortsätta importera valboskap/underklass och genomföra en långsam form av etnisk rensning!
   På oss.. Dig och mig, våra barn och kära!

 26. Vilken besvikelse i vänsterlägret.
  Varken Nordiska motståndsrörelsen eller SD…
  Inte ens judarna att skylla på…

  • Exakt Mariah. Det är svettiga dagar nu på S högkvarteret på Sveavägen. Va gör vi nu ? Vilka ska vi skylla på nu? Och vi som ” BARA” ville prata välfärd fram till valet. Så blev det ofärd i alla fall på agendan. Nu gäller att Stefan ” inte OK” håller tungan rätt i munnen i debatterna fram till valet.

 27. Efter åratal av brunna bilar överallt i vårt land uppstår plötsligt en lucka i ringen av livvakter runt Löfven som ser en brinnande bil och utbrister ”Vad fan håller ni på med?” Nu ska straffen höjas, det är ju val snart…

 28. Bilbränder har pågått sedan åttiotalet och blir bara värre för varje år.
  Glöm inte Husbykravallerna som vänstern var inblandad i.

 29. Har regeringen under sina många år i maktens salar gjort mängder med åtgärder för att stoppa anlagda bilbränder? Hur är det med ansvaret?

 30. Obehagligt att politiker och mediafolk lanserar konspirationsteorier om bränderna. Hur skall högerextrema ta sig in i dessa områden och elda upp bilar, kasta sten på polis, och mera, utan de i området boende ungdomarna säger ifrån? Eller skulle ”någon” beställa detta av ungdomar bosatta i området?

 31. Vi får väl glädja oss åt polisens strategi att inte anhålla någon på plats och istället föra ”orossamtal” med föräldrarna. Nu fick ju tolkarna lite extra arbetsinsatser.

  • Visst låter det bra.. normalt blir polisen som frågetecken när något händer i Förortskalifaten. Men här har man löst allt innan bilvraken hunnit kallna. Alla minderåriga ingen utredning, locket på.. Problematiskt information på Google spärrad.

   Man kan ana att enkla och snabba lösningar är vad cheferna i Rosenbad och polishuset i Stockholm kräver.. Är det val i Sverige??.. det sista fria??

 32. Det brukar vara expo-afa- VU- SSU när det är vandalism. Nedslitna affischer i Stockholms T- bana- ,-nedslitna valaffischer , alltid s.k. antirasister.

 33. Äckligt av Lindberg och kommunisten. Men när MP försökte ta politiska poäng på skogsbränderna var det ingen kritik från V eller AB.

 34. Okej. Då tar vi och använder oss av PK-logiken;
  Om det var några invandrargrabbar som brände av bilparken i går, tror ni då att det redovisats några etniciteter, getts några ledtrådar etc.?
  Om det vore några ur högerextrema grupperingen, tror ni att deras namn och bilder direkt kommit upp på löpsedlarna när deras identitet avslöjats?
  Tänkte väl det, ingen svår nöt att knäcka. Bara att luta sig tillbaka och använda PK-filtrets egen funktionalitet lite grann.

 35. Otroligt att Centerns rätts politiske talesman kastar skulden på sk. högerkrafter. Samma från V. det kan man ju förvänta sig av ett parti som har lögnen som ideologi.
  Även Lindberg på Rövslemmet insinuerar om utomjordingar, tidpunkten passar inte Lindberg. Gud vad många svenska politiker och mediafolk borde ha vård!

 36. Mordbrand och våldsam upplopp. Är dom över 18 år så förväntar man sig ett hårt straff för inte kan det väl bli aja-baja straff?

 37. Daniel Riazat, skulle förvåna mig om muslimska killar med ungefär samma ålder, utseende och ursprung som du själv INTE var inblandade på flera sätt!

 38. AfS är inte sena med att ta upp detta på deras torgmötessturne ”Återvandring” de dragit igång nu och det är mycket bra.
  Det är bra med ett konkret exempel från verkligheten så folk kan vakna upp.

  Samtidigt så ger de bra reklam för alternativ media (William Hahne) där de riktar åhörare till dessa sidor IFALL de vill ha en mer korrekt bild över Sverige och dess demografiska framtid.

  På samma sätt är det Inte konstigt att rikspuckot Löfven blir uppriktigt upprörd över dessa bilbränder. När han säger ”Vad håller Ni på med ?” så läser jjag ingenting annat än ett uttryck för att det är olämpligt att bränna bilar under valrörelsen.

  • AfS gör nytta. Den rädda och konfliktskygga svensken måste få upp huvudet ur sanden.

   Hör ofta ”nej jag vill inte prata om det”. Sen glömmer man problemen

 39. dette er terror mot sivile og ikke krimminell handling. ser man på hele saken og at det skjedde på flere steder samtidig så er det terrorism og det skal de tiltales for.

 40. Militar attack
  18-21 aringar-
  Motattack= Krig

  Terrorism (Sjalvmordsbombare,Branna bilar,Bomba,Forstora,Skramma) –
  15- 21 aringar-
  Gripande, Forsvara samhallet, Livstid = Krig/Motattack eller krossa Terroristgrupp

  Elda upp upp bilar och skapa kaos I Sverige
  ( Terrorism)-
  16-21 aringar=
  Prata med foraldrar, inga gripanden

  Kommer garanterat brinna igen, som det for ovrigt for hela tiden.

  Sverige invaderas och krossas av livstidsforsorjda invandrare.

  Idioter

 41. Svensk hederlig gammal bilbrännar-kultur..

  En uråldrig tradition..

  Enligt bibeln ska Svenskarna ha börjat att eldat upp bilar innan den första bilen ens var byggd..

  Obs ironi..

 42. Vänta bara till de svarta från stammarna i Sub-Sahara börjar nyanlända. Margot Wallström kommer att ordinera två tredjedelar FN och en del EU. Vi får de om det hjälper. Troligen inte.

 43. På tal om konspirationsteorier a´la kommunister/Aftonbladet/Centern. Själv tror jag att det var Löfven som var ute och tände på för att sedan hans vänner skulle skylla det på Sverigedemokraterna. Om det inte var Löfven varför skulle de annars maskera sig? Solklart fall!

 44. Är de mellan 16 – 21 så är de alla straffmyndiga. Nu får vi se hur domstolen dömer. Vad jag har förstått så dömer de efter de riktlinjer som riksdagen gjort, d.v.s. Löfven, Morgan och gänget.

   • Rättegång lär det bli men straffpå-följden blir säkert bara samhällstjänst för de under 18 år. De som är mellan 18-21 får säkert frihetsberövande p.g.a. all uppståndelse men antagligen väldigt kort tid.

 45. Anders Lindberg, snart en f.d. journalist på slaskblaskan AB, tyvärr blir han nog snart upphämtad av SVT, en öppet rödgrön media med skattefinasiering.

 46. Tur för killarna att de bara eldade upp 100 bilar, det blir nog inget kännbart straff. Om de däremot hade kritiserat invandringspolitiken på Facebook hade det kunna gå riktigt illa …

  • 100 bilar à 250000 är 25 miljoner plus kostnaderna för insats och uppstädning/återställning skador på mark och anläggningar. Det hamnar på 30 miljoner. Bara att slanta upp direkt!

  • Ja, och i dessa fall dammsugs Facebook på invandringskritiska kommentarer av frivilliga fd djurplågande poliser för att sätta dit hederligt folk som inte gillar att landet förfaller.
   Men om en samordnad attack från avskummet från förorten planeras via sociala medier är det ”svårt att komma åt” enligt polisen.
   In med folk som kan detta och kan hitta förövarna via IP-adresser. Dessa finns säkert.
   Och sätt in den arbetslösa militären i de ”utsatta” områdena. Lär dem skjuta verkanseld, för inom kort blir detta verklighet, då araberna ökar sina våldshandlingar.

 47. Eftersom de inte är straffmyndiga, ska det vara direkt utvisning tillsammans med föräldrarna, som inte haft förmågan att uppfostra skitungarna!
  Sånt folk vill vi inte ha innanför gränserna.

 48. Var alla våldtäkter också för att påverka valet? All misshandel? Anarkin i skolan? Alla patienter som inte kan få vård? Var alla bostadssökare som inte fått lägenhet en konspiration för att få S att förlora valet? Måste vara världens mest maktfullkomliga organisation som ligger bakom detta då…. S själva!

 49. Paranoian frodas i tokvänstern förutom dessa två ovan så tror Mian Lodalen att MBS, AfS och NMR finns till för att få SD att framstå i bättre dager. Fortsättning följer.

 50. Så syftet kan absolut inte ha varit att vilja injaga skräck i omgivningen, det kan man helt utesluta? Och de svarta ”uniformerna” tyder ej heller på att det hade något med politik att göra?

 51. Enligt Daniel o Anders ”det har ingenting med invandringen att göra!!!” Baaarnen måste vara högerextrema. Hur tänker Ni där, puckon.

 52. Vandalism?
  Storskaliga samordnade attacker på egendom och blåljuspersonal anser jag som terrorism och de borde straffas som terrorism.

 53. Resultatet av tjugo års svensk integrationspolitik imponerar inte direkt. Miljoner och åter miljoner rakt ut i meningslösheten!

 54. Denna 7- klöver regering har mycket att stå till svars för . En blå-ögd mottagning av s.k. flyktingar och en inställning till verkligheten , som saknar motstycke . Hur i h-te skall en sådan regering skydda sina medborgare ?. Genom att ge ut försiktiga broschyrer hur individen skall skydda sig själv ?. Inget reellt försvar utan endast en sak för ögonen : att utesluta SD. T.o..m. i en verklig bananrepublik hade detta gått illa .

  • Gamla Sverige har snabbt förvandlats till en kleptokratisk modell med Sydafrika som föredöme att säga bananrepublik är att vara för vänlig. Donald Trump använder uttrycket SHITHOLE COUNTRY

 55. Om den där Daniel Riazat menar NMR är han totalt ute och cycklar, förmodligen för att skydda sin egen organisation, våldsvänstern. NMR har väl aldrig visat opronoserat våld och ödeläggelse. De har inte värvat några bilbrännare.

 56. Hatar dessa jävlar till vänsteridioter. Sprider konspirationsteorier om ”högern” som eldar upp bilar, VEM FAN FÖRSÖKER PÅVERKA VALET??? En hjärndöd guldfisk fattar vem det är som eldar bilar.

 57. Komiskt: PK-iter menar att bränderna är organsierade och därför måste ha utförts av vita svenskar. Ska våra menainvandrare inte klara av att oganisera bilbränder ens en gång? Vad ska de då klara av?

 58. Utan anledning, kriminella killar, kända sedan tidigare! Polisen marginaliserar också detta terrorbrott, vilket snarare är en samordnad attack över flera områden i Sverige. Hoppas nu polisen beslagtar all kommunikationsutrustning som dessa gynnare har tillgång till och spårar alla kontakter de haft för att se om det varit en gemensam planläggning. Brotten skall bedömas efter det, inte som något pojkstreck!

  • Kulturmarxistiska värderingar och andra etiska värderingar lägger hinder i vägen för en publicering antar jag

 59. ”Va fan håller ni på med” sa tydligen Löven i radion. Men tror inte någon brännare
  förstod svenska. Han skulle använt sig sig av invandrarspråk.

  • Vi har en fegis till statsminister. Han vill , om jag förstått saken rätt ingenting annat än att sitta kvar på ytterligare en mandatperiod i syfte att fortsätta med förstörandet landet.

  • Troligtvis lyssnar de inte på politiska intervjuer eller debatter. Dessa människor är troligtvis helt apolitiska fårskocksindivider den egna gruppen betyder allt eller nästan allt

 60. Rent struntprat av Dan Windt. Vi som varit med länge förstår när polisen, troligen på order uppifrån, avger falsarier och rena lögner i syfte att dämpa ilskan hos de svenska medborgarna.
  Ja, jag skriver svenska medborgare, för alla medborgare är nämligen inte svenskar och kommer troligen så heller aldrig att bli. Vad de har för inställning innerst inne förstår man alltför väl.

  Att det här är planlagt står utom all tvivel. Att vi fått hit alldeles för mycket halalkultur står också utom all tvivel .

  Sverige är, efter nattens händelser, i ett skriande behov av ett effektivt återvändarsystem, strikt styrt efter nationalistisk doktriner och åsikter. Också det får man säga står utom all tvivel.

 61. Är någon verkligen så genuint naiv att den innerst inne inte förstår att det är muslimska invandrare som beter sig såhär? Jag tänker då främst på alla politiker och ”öppna hjärtan” vi har i vårt avlånga land, som inte hade anklagat en muslim om han så sket dem rakt i munnen.

 62. ”…unga killar i senare tonåren…”?????
  Är inte det vuxna män med eget rättsligt ansvar och rösträtt?!!!!!!!!

 63. Ta ner alla valaffischer överallt 7-Klövern
  vi vet redan vad vi ska rösta på.
  Röstar man på de som har förstört vårt en gång vackra land så är man efterbliven!

 64. Det är tydligt att Dan Windt och övriga inom polisen belagts med munkavle i detta, och Public Service mfl jobbar på högtryck med att tvätta bort allt främmande språk på de videor man lägger ut.

 65. Vem minns de så kallade raggarkravallerna vid Hötorget i slutet av femtiotalet? Ibland känns kortsiktigheten och det korta kollektiva minnet ganska frustrerande. Merparten av dessa raggarungdomar är nu stabila medelålders personer med hellyllesvenska värderingar fäder såväl som mödrar

 66. Om det är invandrargrabbar, så blir det tyst fram till valet är över.
  Är det högerextrema så kommer nyheten definitivt ut så fort som möjligt.
  Så det lutar starkt åt det första fallet.

 67. Vore konstigt om högern vore inblandade.Sådana här studentspex inför skolstarten har väl aldrig varit en hobby inom högerflanken?

 68. Det eldas bilar sju dagar i veckan året om i Sverige, vi importerar människor från mellanöstern och Afrika som klumpas ihop där de bildar ”egna” samhällen med egna lagar och regler som om de vore hemma. Varför blir Anders Lindberg så fövånad att dessa nogo-zoner liknar mellanöstern och Afrika? Är han dum på riktigt? Varför blir sossarna så förvånade att röstarna sviker? Sossarna har ju ”bara” svikit och lurat sina anhängare sen 1975, då började förfallet! En del av tiden kan du lura hela folket,
  en del av folket kan du lura hela tiden men du kan inte lura hela folket hela tiden!
  ( Abraham Lincoln)

 69. ”De är väldigt få.” 20 pers!! Polisen relativiserar grovt kriminella som springer runt och ställer till med MORDBRAND.
  Det kokar i en när man hör deras pladder…
  På P1 just nu.

  • Polisen klarar alltså inte ens att hålla reda på ett 20-tal välkända brottslingar. Polisen har i alla fall en god kontakt med föräldrarna, resonerar man.

  • Ok. Om det endast 20 ligister bura in dem på livstid och all terrorism vill ta ett slut. Vad hindrar dem för att åtgärda, när nu kling och klang vet vem står bakom?

 70. Tino Sanandaji använder humor i sin beskrivning av händelserna i Göteborg. Polis och Regering har agerat och problemet är löst.

  “Polisen säger att man har en god bild av vilka det är som varit aktiva i oroligheterna. Vi har redan på morgonen börjat föra orosamtal med föräldrarna till de ungdomar som var på plats. Vi valde att inte gripa några utan har identiferat dem och pratat med dem”

  Regeringen agerar lika kraftfullt: ”Jag blir förbannad på riktigt, säger statsminister Stefan Löfven”. Uttalandet ska ha satt skräck i busen och troligen stoppat bilbränder en gång för alla.
  https://www.facebook.com/tino.sanandaji

 71. Garanterat så får SD allt fler röster efter det här,folk är så jävla trötta på det nya samhälle idiotpolitiker skapar år efter år,det får fan vara nog nu och det lär vi se till valet.

 72. Anders Lindberg tyckte faktiskt att ”tidpunkten var väldigt märklig” för att attackera bilar på det här sättet. Syftet måste således ha varit att påverka valet.. Man undrar ju också vilken tidpunkt som betraktas som mindre märklig att tända på bilar.

 73. Journalist på Studio ett i P1 intervjuade en polis nyss:

  ”Vilket ansvar har polisen för händelserna?”

  Tack för den vinklingen!

 74. Vad fan håller ni på med? = Vad fan, måste ni göra detta precis innan valet, när SD redan har hotfullt bra siffror?

 75. Sossar och kommunister kunde, med regimtrogen medias hjälp, skylla hoten mot judar i Malmö och vandaliseringen av synagogan i staden på nazister, väl vetandes att det var andra grupper som stod bakom hoten och vandaliseringen. Förre kommunalrådet Reepalu höll de skyldiga om ryggen, men så är han balt.
  Nu försöker ”Baby Face” Lindberg och en stalinist göra om bedriften, men denna gång går det inte. Vilka som ligger bakom bilbränderna vet polisen mycket väl. Det är ungdomar i ghettot. Högerextremister, liksom vanliga svenskar vågar sig inte till dessa utsatta områden.

 76. Jag bara längtar efter den dagen när Anders Linderg, storlögnaren, åker ut med det mediala kloakvattnet. Det har luktat illa alltför länge där nu.

 77. Riazat/Lindberg beter sig ungefär som amerikansk tobaksindustri en gång i tiden!

  Tobaksrökning KAN vara ofarligt!!

 78. Vänstern verkar ha god insikt om hur såna här bilbränder egentligen går till, då de säger att just dessa skiljer sig från det ”normala” förfarandet.

 79. Utvisa dom inom max 6 timmar , ta hela familjen . . Ta hela släkten och klanen också . . Äsch . . Töm hela huset på alla ”sådana” när man ändå håller på !

  DET är signalpolitik som jag vet att många uppskattar 😈

 80. Tydligen kom detta olämpligt för svetsaren som tagit till svordomar. Tidigare har han bara slätat över bilbränder, som någonting oviktigt, ungefär som hembränning. Pajasen har med regimtrogen medias hjälp kunnat gömma undan det svenska samhällets baksidor, Men nu sitter fanskapet med skägget i brevlådan, och han har svårt att ta sig loss.

 81. Nu växer SD och det är en djäkla tur. Samtidigt bevisar ett tweet från en vänsterpartist vad som är normalt för dem.

 82. På sjuttiotalet när Anders Lindberg var liten så gick det ett vänstervridet barnprogram
  på regim tv som hette ”Vilse i pannkakan” av Staffan Westerberg. Detta vilsna dras Anders tyvärr med än idag.

 83. Jimmie Åkesson körde nyss live på Facebook.
  Han agerade reporter och intervjuade SD’s företrädare för Göteborg på plats på Frölunda torg.
  Tidigare i dag har Åkesson hållit tal i Umeå.
  Men befinnes sig nu i Göteborg inför kvällens partiledardebatt som sänds 20:00 i expressen.
  Åkesson såg pigg och stridslysten ut och är bäst när han talar från hjärtat utan manus.
  Åkesson är folkets man, vilken annan partiledare ställer sig bland dom brända bilarna med mic i handen och intervjuar folk?
  #SD2018

 84. Klarar inte svenska vuxna karlar av att piska upp 15-16 åriga snorvalpar då är det riktigt illa med vikingablodet.

    • Fängelserna är inte längre som den gamla goda tiden då de bestod till 95% Svenska ikke våldsamma gangstrar med heder. Nu består de till 95% utländska gängkriminella. Du skulle inte överleva 5 dygn utan att få besök i baken.

     • Att piska upp pyromaner tror jag inte leder till så långa fängelsestraff samtidigt om vi är några stycken så går vi fria för vem gjorde vad? Det ska ju bevisas.

     • Mycket möjligt men jag ser inga tendenser i samhället att Svenskarna slår sig ihop i flock för att försvara varandra än.

     • Ja men tyvärr kommer det nog att ske många mord, misshandlar och våldtäkter än innan det börjar gå upp för folk.

 85. Vi vet alla vem som eldar bilar så även pkiterna men de vågar inte ens viska deras tillhörighet. Och sen tror de att de kan vinna över oss att rösta på dem. De är ju riktiga komiker för bövelen.

 86. detta med att låta föräldrar ”prata” med sina barn fungerar för det mesta inte. Därför att före ca 5 års ålder kopierar barn sin omgivning och det då inövade sitter i ”ryggmärgen” och kan inte pratas bort lätt. T.o.m. Lenin sa en gång att ”ge mig barnen för sex års och inget kan ändra deras bolsjevism”.

 87. Vilka jävla puckon! Anders Lindberg skulle inte ens klara av att se sanningen om han såg förbrytarna begå brottet framför hans egna ögon.

 88. Det är klart att de inte bränner bilar utan anledning. Men eftersom skolorna ännu inte har börjat så kan de ju inte bränna skolor,
  så då får det bli bilar i stället.

 89. Lyssnade på Göteborgs sossepamp Ann Sofie Hermansson och de obligatoriska mediefloskler som hon lyckades klämma ur sig i direktsändning under den statliga radions propagandaprogram Studio Ett Hon bagatelliserar händelserna och förväntar sig en positiv samhällsutveckling framöver oavsett vad som har hänt. Vilket universum lever hon i?

 90. Har dessa ufo någonsin rätt, alla vet vem som brukar bränna bilar. Troligare att extremvänstern betalar för detta elände.

 91. Svenska polisen är förjävla duktiga! Hundra bilar brann i västra Sverige igår och dom har haffat hela två personer, hur hinner dom med allt?

 92. Vad hade hänt om en privatperson skjutit några förövare? Hade polisen valt att inte ingripa då också, eller hade man satt in poliser med automatvapen mot drabbade bilägare?

 93. Eller som en professor uttalade sig i gammelmedia angående bilbränderna.
  Han menade att folk var rädda för att andra länder skulle försöka förhindra den demokratiska valdebatten.
  Folk försöker komma på alla möjliga orsaker utom den riktiga.

 94. Jag förstår att polisen har riktigt jobbiga dagar nu. Många korvar att grilla inför orosamtalen. Därefter lite saft och bullar och mer oro.
  Det hela har varit löjligt [email protected] länge nu och man bara fortsätter som inget hänt. Ett hundratal bilar i brand och för varje gång visar buset att det är de som bestämmer i detta mähä-land!

 95. Polisen säger att killarna bara ville busa. Det är inte vad killarna tycker utan hur samhället drabbas av det de gör som ska styra polisens och lagens åtgärder. Utvisning är det minsta.

 96. Löfven är arg på de som eldar bilar!
  Nytt vallöfte blir 5000 nya fritidsgårdar och två veckors samhällstjänst på någon av dessa.

 97. Jag är mest rädd att Svenska ungdomar kan ta efter detta beteende. Vi ser att Samhället skiter i dom men slickar dessa i röven och de får allt medan Svenskarna får slita slav. Varför skulle de se upp till allt hederligt när man förlorar på det. Ungdomar behöver bra förebilder men har inga. Kanske endast såna som AfS och NMR som vågar stå upp mot förtrycket.

 98. Vi klarar inte av att släcka skogsbränder, vikbara inta av att släcka bilbränder, snart klarar VR vi inte av ett djäla dugg i detta sjuka Musse land
  Polska brandmän hjälpte oss att släcka skogsbränder, kan vi inte be polsk polis och komma och hjälpa oss med dessa djävla parasiter också
  Men då får väl svamprökarna problem för då blir det ju inte saft och bullar till parasiterna och ingen dialogpolis heller, för då kommer det att smälla ordentligt, polsk polis daltar inte med buset, som vår farbro blå gör
  9 september, kan du välja om du vill att detta skall fortsätta eller om vi ska ta tag i problemen på riktigt, RÖSTA RÄTT RÖSTA SD = SVERIGES RÄDDNING

 99. Pladderpajasen Löven är förbannad i Rapport efter bilbrandsattentaten i Västsverige. Som vanligt är han handfallen över Sveriges problem och flummar som vanligt om handfasta åtgärder !!!

  • Det har han väl sagt varje gång nu i 4 år, istället forttear han sig på foto med den ena efter den andra kriminella och understryker hur bra de är, tycker jag.

 100. Polisen i Studio ett: det är bara ett fåtal ungdomar som håller på.
  Visst, men vi har bilbränder i stort sett varje dag i landet.
  Relativisera mera.

 101. Bränderna är nog bra för SD och AFS, men svensken är nog rädd att bli kallad rasist och alla likas värde, de röstar nog S,C,M i alla fall finns många dumskallar som aldrig vaknar

  • Tror att 7 partierna vinner på detta just för att svensken inte vill bli kallad rasist och röstar rött p.g.a. dåligt samvete

 102. polisen jobbar snabbt? lindeborg förvirrad som vanligt.

  att störa sd möten ok enligt demokratin men i övrigt om s, v eller mp hade blivit störda så skulle samme lindeborg skrivit i sin pravda att demokratin varit hotad

 103. Såg att en ukrainska som blev ett av terrorns offer på drottningatan inte får stanna i sverige , visserligen hade hon nog inget uppehållstillstånd men har hon inte lidit nog de släpper ju in allt annat raketforskarna

 104. Dom som organiserat dessa bilbränder sitter i Sveriges Riksdag.

  Det är dessa sjuklöverpolitiker, som bär det yttersta ansvaret för dessa kriminella konsekvenser av den egna massinvandringen.

 105. Redan igår skrev jag att valfri vänsterdåre kommer att anklaga fotfolket från SD för att vara under cover-pyromaner i syfte att värva röster. Rätt fick jag.

 106. Media uppmärksammar bara bilbränder om det är ovanligt många bilar som brinner, eller om det är flera som blir skjutna.
  Gäller att vårda Sverigebilden

 107. 150 bilar uppbrända och endast två gripna,polisen har således inte ens gripit en enda på flera orter där mordbränningarna och upploppen skedde.Är detta de styrandes version av hårda tag mot bilbrännarna ?

  • Det är inte märkligt att polisen gripit endast två individer. Politikerna har slagit sönder hela polismyndigheten i den nya polisorganisationen.

  • Och 100 000 tusen totalt de senaste 10 åren…!

   Och varje År skeppas 100 tusen STULNA Cyklar över till Öststaterna, inget att göra åt för dom är Anmälda o Avskrivna….!

   SVÄRIGÄ Tar Hand Om Dej och Dina Ägodelar till 100%….!

 108. Lille lille Anders Lindberg, ditt enda syfte är att påverka valet, tänk om det istället vore att hjälpa svenska folket precis som Sverigedemokraterna.

 109. Hehe, Anders Lindberg, vilken stolle. Men det är klart, är man i maskopi med det ansvariga partiet framför alla så är det ju naturligt att försöka skademinimera. Vi har ju inte att göra med en objektiv journalist liksom. Men iaf, vart är våra brandbekämpningsflyg när man behöver dem!? 🙂

 110. Vem bär det yttersta ansvaret för dessa angrepp på samhället, om inte den svenska regeringen, med
  Löfven som tamburmajor.

 111. Dessa kriminella ungdomar säljer säkert droger och sannolikheten är därför stor att bränderna hade med det nyligen stora narkotikabeslaget att göra. En hämnd för att några förstört deras business.

 112. Vad staten kan göra är att se till att de blir hemlösa. Avsluta bostadskontrakt omedelbart så slår man sönder gängen. Om de är minderåriga så är det skit samma då målsman skall anses ansvariga. Bara släng ut dem. Enda sättet att krossa gängen. Sätt dem på tåget till Södermalm. Enkel biljett.

 113. Forskningen tyder på att intelligens har stor påverkan på allt från brottslighet till sjukdomar. En engelsk studie av intagna på tre fängelser visade exempelvis att deras IQ i genomsnitt var 87, att jämföra med det omgivande samhällets 100.

  En annan studie kom fram till att genomsnitts-IQ för ett antal kanadensiska sexbrottslingar var 82,3 och för våldsbrottslingar 89,1. Forskningen tyder på starka samband mellan allt från IQ och BNP per capita till IQ och livslängd.

  Hur påverkas samhällen av sjunkande intelligens?
  Det tycks finnas en avgörande skillnad mellan ett samhälle med 100 i genomsnitts-IQ och ett där det fallit till 90. Detta är inte minst värt att känna till i Sverige. Genomsnitts-IQ låg här tidigare på 104, men idag kan det vara så lågt som 97 (Hageback utgår här från Pisa-resultat).

  De teorier som finns om följderna av det, ökning av våldsbrott, fler studenter med läs- och skrivsvårigheter på universitetet, angrepp på polis och ambulanser, en hårdare belastad socialtjänst och no go-zoner.

  Den som följer media känner alltså igen dagens situation väl här, under den period som genomsnitts-IQ i Sverige börjat närma sig 90 har också de fenomen Coojimans beskriver brett ut sig.

  Idag förklaras de med allt från socioekonomiska faktorer till vänsterns grepp om skolan och integrationspolitiken, men ska man tro forskare är det alltså snarast följden av fallande intelligens.
  Joakim Andersen driver sedan 2005 den idéhistoriska bloggen Oskorei.

 114. Googlade på Anders Lindberg, gissa var han är född? Jo i Västra Frölunda! Undrar om han känner igen sig när han hälsar på därhemma?

 115. Lite OT kanske inte Såg ett filmklipp filmklipp från Göteborg.
  En del av smällarna lät som raketer, men några lät mer som ett vapen typ gevär.
  En tanke som slog mig, varför reagerade inte polisen med samma hårda taktik som vid till exempel plastleksaks gevär?#svpol #migpol #val2018 #SD2018
  Ps videon är lite ner i texten.

   • Exakt min tanke, ljudet på klippet låter precis som ett gevär mynningsflamman mellan bilarna stämmer med.
    Men svårt att avgöra på en film från ett fönster, dock så borde polisen reagerat skarpt på detta hot, då det förmodligen var på riktigt.

 116. Man måste vara utrustad med väldigt låg IQ om man tar risken att åka dit för mordbrand, för att man tycker att det är roligt att bränna grannarnas bilar.

 117. Hur många år har dessa bilbränder pågått, vad talar för att det skall bli ett slut på detta ?
  Sätt in ett par bataljoner, en i varje / Göteborg/ Stockholm/ Malmö.
  Sätt in stora fordon med vattenkanoner .
  Hur i H-E kan detta bara få fortsätta utan att större åtgärder sätts in ?

   • Det behöver vara en längre tid med med militär insatta bataljoner i dom regioner som nu är drabbade . Detta för att stabilisera situationen och för att hjälpa polisen. Vilka signaler ger vi annars till det som pågår ?. Vi skall ta tillbaka vårt land till ordning och trygghet.

  • Inga vattenkanoner.
   Skjut skarpt.
   Det är det enda dessa avarter fattar.
   Stäng sedan all akutmottagningar för Araber och Afrikaner.
   De ska inte ha någon hjälp då det är de som orsakat detta.
   Det räcker nu.

   • Jag ser att det är likt regionala / lokala kriǵszoner det som nu pågår. Något måste nu hända som avskräcker dessa händelser .
    Dessutom om bevis finns vilka som var där och utförde dessa vidriga handlingar, häng ut dom med namn och foton

 118. Anders och Daniel, vilket syfte har er vänsterpöbel som skriker när Jimmie vill framföra sin sverigevänliga politik? Varför skriver ni inget om det?

 119. Om man tittar på Lena Mellin på Aftonbladet, så säger hon att SD gynnas av detta (!). Hon listar också ”frågor jag brinner för”.

 120. Jo Anders Lindberg , polisen har jobbat snabbt. Dom har redan varit hemma hos dom..

  Vad var det du undrade Anders ?

 121. Som man skrev igår om att SD skulle få skulden var naturligtvis en lågoddsare. Får se om även nästa gissning går in om att informationen om vilka det egentligen var hålls i dunkel tills efter valet, bara för att låta det hänga en fortsatt misstanke på SD – för att senare dementera att det inte hade med dem att göra. Vi får väl se.

  SD 2018

 122. Konspirationsteoretikern Anders Lindenberg tror att bränderna är orkestrerade av Sverigedemokraterna och Putin för att SD ska vinna valet … Vi kan skicka en foliehatt till herr Lindeberg så han inte drabbas av ännu mer farlig månstrålning som förvrider hjärnan på honom.

 123. Anders, som den sanna humanist jag är hoppas jag innerligt att det här kommer påverka valet, du förstår jag värnar våra barn jag värnar våra sjuka jag värnar våra handikappade jag värnar våra pensionärer, varför gör inte du det Anders?

 124. Anders Lindberg twittrar: ”Väldigt märklig tidpunkt för en organiserad massattack mot bilar på detta sätt”.
  Nej inte alls om man kopplar det till knarkbeslaget på 100 kg. Det är säkert en hämnd för uteblivna affärer tror jag.

 125. Hustrun var just hos tandläkaren. I väntrummet satt ett par damer som visste att nästan alla utländska taxichaufförer i Gbg var egentligen läkare och att det nog var SD som låg bakom bilbränderna….. Det finns med andra ord en del att jobba på.

 126. Nu kan vi prata klimatpåverkan på allvar och inte en sommar med bra väder på 260år
  Det verkligt oroande är det klimat som blossar upp i No-Go Zonerna, nämligen samhällsklimatet, det är det som vi ska oroa oss för. När vi tillåtit att 100 tusentals lågintelligenta sandtrampare fått invadera vårt land och förpesta samhällsklimatet så till den milda grad att det snart raserar all välfärd vi har haft och byggt upp i det som en gång var ett fredligt land i Nord.
  Nu får det vara nog, rösta rätt för fan, klockan är en minut i 12.
  Efter valet är det försent
  Anders bryt av din penna och sluta förpesta allt runt dig.

  • Anders L
   Lägg dig ner och självdö så vi slipper dig.
   Du är en av Sveriges största farsoter.
   Värre än både Digerdöden och Pesten.

 127. Om det händer nått dåligt i Sverige är det alltid Sverigedemokraternas fel. Det vet alla. I alla fall så vet Anders Lindeberg det.

 128. Aftonbladets Anders Lindberg sprider FAKE NEWS.Han borde uteslutas från Twitter.Även Daniel Riazat sprider FAKE NEWS och försöker att uppvigla.Uteslut även honom från Twitter.

 129. 6 års fängelse på dessa nu ? Morgan ? Hårda straff ? Få se nu om du är blöjad till detta… tror inte det !!

 130. Hvordan føles å ha tapt sitt eget land? Flytt til Norge, dere er hjertelig velkommen, vi trenger flere som kan stemme på riktige partier her. Tror det er gjort på 5 år å bytte statsborgerskap.

 131. Nu kommer snart en ny myndighet bildas som ska åka på studiebesök i Brasilien, Japan, Nigeria för att sen skriva en meningslös redogörelse om dessa bilbrännare som de kan läsa upp på några konferenser, för inte tusan vill vänsterextremister jobba inom hemtjänsten, ica eller något annat där de kan göra samhällsnytta.

 132. Som vi bäddar får vi ligga.
  Dvs. invtionsstyrkorna jobbar på.

  ””German “refugees welcome” activist murdered after hitching ride with Moroccan truck driver.

  Sophia Lösche, a 28-year-old German “refugees welcome” activist, was found dead yesterday around 3.20 pm at the Egino gas station in the community of Asparrena in Álava, Spain, Bild reports.
  For a week, nothing was known about her whereabouts since she boarded a truck with Moroccan license plates in Schkeuditz, East Germany. She hitchhiked to her hometown Bamberg, about 260 kilometers south.
  A Civil Guard traffic control stopped the truck on Tuesday on a road near the Spanish city of Bailén in Jaén. The driver wanted to go to the Strait of Gibraltar, take a ferry and get off in Morocco, where he wanted to protect himself from European justice.

  On Wednesday he was transferred to the Central Examining Court No. 6 of the Audiencia Nacional. His confession made it possible to locate the body of the young woman yesterday, her case had been reported in the German media after her family reported her disappearance 24 hours after her death.
  She had worked with an NGO on the Greek island of Lesbos, where she helped these so-called refugees. Sources consulted by the media emphasized that the body showed “clear symptoms of violence”. The perpetrator had obviously intended to rape her.
  The autopsy, which will probably be performed today in the Department of Forensic Pathology in Vitoria, will determine the cause of death. Also the approximate time at which it happened, so that we can determine whether it was in Germany, France or the Basque Country. This will clarify which court will handle the case.””
  https://voiceofeurope.com/2018/06/german-refugees-welcome-activist-murdered-after-hitching-ride-with-moroccan-truck-driver/

 133. Dessa luftskallar som skapar kravaller och bränner bilar är minst lika effektiva valarbetare för SD och AFS som hela övriga sjuk-klövern och hela PK-MAFFIAN samt snöskallarna inom media som desperat försöker mörka och aldrig ställa kritiska frågor till politiker som är ansvariga för kaoset.
  Har inte längre några tvivel på att SD får egen majoritet i detta valet. Och jag ska fira ordentligt när MP hamnar under spärren. Önskar att både C och L också går under. Synd bara att KD lär ryka. Är väl det parti som har ungefär samma värderingar som SD.

 134. Eftersom det var en nästan militärisk koordination
  och en ledare som visade killarna vad de gjorde
  kan det vara återvändande IS-soldater som inte har
  något att göra.

 135. Är de gripna SD politiker?
  Bara undrar eftersom vänstern har gått ut med att det förmodligen är ”högerextremister” som har organiserat bränderna. Och, SD är ju ”högerextremister” enl vänsterfjollorna.

 136. Om Anders är lika dålig i sängen som han är på att analysera verkligheten vi alla lever i så tycker jag synd om hans hustru Anna Westlund. Anna, hela Sverige lider med dig!

 137. Den enkla logiken säger att om det överhuvudtaget skulle vara av SD- sympasitörer utfört så hade det läckt ut från polisen till skitmedia som formligen öst ut nyheten i parti och minut.
  Motsvarande – om det var av det inhyrda klientelet som man inte får tala om – ty de finns knappt, då lägger man locket på – och helst vill PK partierna att detta framkommer först efter valet.

  Alltså – klientelet har varit i farten igen.

  SD 2018

 138. Självklart är det SD som står bakom bränderna säger Media från det röda hållet.
  Det varma sommaren, skogsbränderna, dålig skörd och för lite regn är också Jimmie Åkessons fel.
  Allt som är dåligt.
  Däremot allt som är bra står herr Löfven för.
  På det viset är det lätt att förstå att den röda median tror att svenskarna är lallande idioter allihopa och kan matas med vilken bullshit som helst.
  Den som har hjärna och kan använda det kan omöjligen rösta på något annat parti än SD.
  Så enkelt är det.

 139. Polisen uppmanar folk att ge sig ut på gator och torg i no-go-zonerna.
  Hur vore det om de själva kunde föregå med gott exempel?

 140. Vill ni se och höra med egna ögon har @mickeK69 ett klipp där man själv kan konstatera att det varken är ryssar eller NMR…den här gången heller

 141. Det är såklart Donald Trump som ligger bakom bränderna för att han ska kunna säga look what happened in Sweden last night. Det vet alla. I alla fall vet Anders Lindeberg det.

 142. I EN sak har den där Riazat (V) iaf dragit rätt slutsats – extremhögern är ”välorganiserad”. De får väl tacka honom för hans goda omdöme – inte var dag de får beröm väl från en vänsterslashas minsann.

 143. Något stämmer inte med Åkesson. Nu säger han att han kan tänka sig att ta hjälp av EU för att stävja dessa bilbränder. Anledningen Till att han övergav moderaterna tidigare var enligt egen utsaga att han var starkt emot EU. Nu skall man inte driva frågan och han vill utnyttja EUs resurser. Då kan han väl gå tillbaks till moderaterna.

  • Nja…. mer lite så att om vi ändå skall betala, gäller det att utnjuttja EU:s pengar till att stärka vårt land. Å EU kommer nog avskaffa sig själv till slut. Så simma lugnt.

   • Jag är inte ett dugg orolig. EU är det första som rykervi den kommande kraschen. Jag är mer oroad för folks lojalitet och om de har balls nog att stå emot grova hot. Reinfeldt och även Åkesson verkar inte ha the right stuff när när de blir hårt ansatta. Tro inte att en utböling får makten i ett land bara genom ett val.

  • Om vi nu är med i EU och bidrar med dyra pengar så ska man använda sig av det, ungefär som rot och rutmotståndare använder sig av det!

  • Till hans försvar sa han EUländer. Vet inte riktigt vad han menade.

   Men i det här läget BORDE han vara glasklar.

 144. Rubriken: ”två gripna – en efterlyst” är de gripna Reinfeldt och Löfven? men vem av de andra i sjuklövern kan vara den som är efterlyst?

 145. Anledningen till att polisen inte anlade verkanseld mot förövarna var förmodligen att de var maskerade så man kunde inte se om någon hade downs syndrom.

  • Då hade de skjutit. Nu är det regeringens guldkalvar. Där går gränsen sa Eliasson, trots att han inte är chef längre.

 146. Risken för nya kravaller. Är det må hända islams anhängare som skickar ut sina odågor i hopp om att SD då inte får röster. Är det inte så, måste det ju vara brist på IQ. Eller kanske både och??

 147. ”varan håller ni på med” säger en menlös statsminister? Du har makten så ta tag i frågan. Du kan inte svetsat dig loss från det samhälle du skapat.

 148. På de filmer jag sett så är det tamejfan inte ungdomar det handlar om, det är vuxna män.
  Regeringen, via Morgan Johansson, skryter nu med att de sett till att höja straffet för grov skadegörelse till 6 års fängelse. Visserligen är det aldrig regeringen som beslutar om lagändringar utan riksdagen, men se nu för fan till att gripa vartenda slemmig vandal från inatt och ge dem högsta möjliga straff, OCH framförallt UTVISNING!

 149. Idag har världen lärt sig ett nytt svenskt grepp vid massbränning av bilar och liknande hyss. Termen är ”orosamtal” med inblandade och deras tjocka släkt. Jag ser fram mot ett ”orosamtal” med farbror Blå om en av mina bilbaklyktor skulle råka slockna utan min observation. Fast då fördärvas ju polisens uppklarandestatistik så ”orosamtalen” lär vara reserverade för bilbrännare, handgranatkastare och automatvapenanvändare. Å den andra sidan framlever jag mina dagar i ett område som polisen glömt för länge sedan.

 150. Dom har tur grabbarna att detta inte utspelar sig i Mexiko eller nåt annat land t ex i Afrika, då hade polisstationen stormats av vansinniga bilägare och en gatans domstol hade tagit hand om vandalerna/terroristerna på brukligt sätt.

 151. En tanke bara (hoppas jag) Kan det vara träning i hur snabbt dom kan få ihop ett ”riktigt anfall” mot oss… verkar ju nästan genomfört med militär exakthet!

  • .
   Det är den muslimska , trojanska invasionsHären som övar krigföring . Och Generalen = Imamen står i moskén och dirigerar .

   Koranens ord , är det som gäller ,‼️ I tid och evighet för muslimen .
   .

 152. Kommentarer från FOX news:

  – ”You let third world refugees in your country and you soon turn into a third world country.
  – Western Europe; you let these people into your countries. I have no sympathy for you.
  – Import terrorists and this is what you get. Every. Single. Time.

  – There you have it. Take in trouble and you get more trouble. Socialists just cannot see reality even when it’s right in front of them. It’s down hill from now on for Sweden. You made your own bed and you are going to have to deal with it.

  – These countries brought this on themselves.
  – How’s that open immigration working out for you Sweden?

  – Re Swedish Prime Minister Stefan Lofven said he was ”really getting mad”. Did he stomp his foot when he said that?

  – Sweden seems sort of soft on crime.”

 153. Danskarna hårdbevakar Sverige, dom säger att vi har tappat greppet, dansk tv2 skickar sina bästa reportrar till Sverige, det dom säger vill inte svenska politiker höra.

   • Nej, inte direkt, även om dom har mycket duktiga sådana också, danska journalister är riktiga journalister, inga rövslickande töntar, integritet heter det visst.

    • Håller fullständigt med efter att ha både sett och hört deras fria journalistiska jobb.
     Ingen PK översittare som lägger sig i deras arbete precis.

 154. Bara i går ville Annie Lööf att bilbrännare skulle få avtjäna sina straff hos polisen. Idag kallar hon dessa gärningar gör avskyvärda. Allvarligt talat, när ska folk få upp ögonen för detta ego.

 155. Jag vill inte bli avstängd så jag avstår att kommentera Riazat och stolpskottet Lindberg.
  Men en sak i alla fall…hoppas dom får sina bilar grillade av sina vänner på vänsterkanten.

 156. Hade varit bra om vänsterns politiker fick äta upp utalandet om att det skulle vara högerextrema som eldat bilar.

 157. 75% av Sveriges medborgare har då röstat fram problemet och nu är dom arga. Även deras ledare beklagar, trotts att dom har skapat problemet. VALET 2018 kommer att janto röstas, inga förändringar, men klaga kan man.

 158. Nu har svetsaren svurit i TV och sagt att detta inte är OK. Och snuten har haft orossamtal med terroristernas föräldrar. Bra så. Ska vi prata klimat nu istället? Väldans vad varmt det är idag, 14 plusgrader här … puuuh…måste bero på växthuseffekten.

 159. SD:s valstuga i Linköping brändes ner i natt. Är det också högerextremister som gjort det, vad säger ni Arnstad, Riazat och ni andra foliehattar?

 160. Skulle vara intressant och se statistik angående grillade bilar mellan åren 2010-2018, eftersom mer eller mindre alla dessa bränder blir polisanmälda och försäkringsbolag betalar ut försäkring plus att brandkåren gör en utryckning så borde ju siffror finnas.

  Tror man ramlar av stolen när man ser dessa siffror…som antagligen aldrig får se.

  • Det är nog sekretessbelagda uppgifter som försäkringsbolagen inte gärna släpper ifrån sig. Bolagen ÄR lika mycket PK som den flesta media i Sverige!

 161. Världsnyhet nu. Flera stora medier rapporterar om det nu.

  Fake news media i Tyskland säger att det är högerextremister som tror ligga bakom för att ”påverka valet”.

  DDR 3.0

 162. Detta är inte små bilbränder som tidningarna skriver. Det är grov allmänfarlig ödeläggelse som kan ge livstid fängelse. En liter bensin innehåller ungeför lika mycket energi som 1 kilo dynamit. Verkans eld från polisen hade varit befogad även från personer som försvarade sin eller annans egendom i enlighet med nödvärns reglerna.

  • Menar du att de skriver så, små bilbränder? Tänk att de hela tiden ska försöka förminska alla de problem som människor upplever. För vissa kan dessa bilbränder innebära flera månaders inkomst för att reparera och denna media kallar det för små bilbränder.

 163. Dansk tv 2 intervjuar förtvivlade svenskar som fått sina bilar uppbrända, danskarna talar mer med svenskarna än vad svt gör.

 164. Man blir förbannad när man läser Lindbergs inlägg. Men det är ju talande för den tidning där han är anställd. Vem läser den numera.

 165. Daniel Riazat, Anders Lindberg, Arnstad. Alla har de blivit totalt paranoida. Vad är det för skit de röker. Vilka extremt sjuka tankar de har. Man blir helt förvånad.

  • Blivit? Dom är inavlade sjuka exemplar från olika sunk kulturer och det är faktiskt
   en fantastisk bedrift att dom kan gå omkring och låtsas vara vanliga fungerande individer.!

 166. Uhhhh två är gripna!!
  Resten av alla femhundra sitter o darrar i fruktan att de ska bli påkomna av svensk polis???

  Ehhhhh NÄÄÄÄ

  Det värsta de skulle råka ut för är ifall deras mormor/farmor fick reda på att det var just de!!!! som betedde sig som arslen och ….

  Men nu är läget som sådant…. (VI -= polisen) har koll på dessa grabbar… därför = vi vet att de är barn så = de kommer aldrig att bli dömda….

 167. Dags att ta bort gränsen för straffmyndiga helt. Om unga begår vuxna brott ska de också ta vuxna straff. Är det barn i egentlig mening under omkrib ´n fem+nton så kan det bli socialomhändertagnde i stället.

  • Blir det fråga om lagföring och fällande domar kan påföljderna komma att handla om,beroende på ålder, samhällstjänst/ungdomstjänst 30-80 timmar,villkorlig dom+med utan böter,ungdomsvård i HEMMET,1 månads fängelse med straffrabatt 30-80 %,skyddstillsyn med behandlingsplan (drog och motivationsprogram)-ungefär så.

 168. Stefan Löfven i Norsk TV (NRK, dagsrevyn): ”Vi kommer alltid att vara stenfårda mot sådana här saker”. Hahahahaaaaaaa! Sedan när?

 169. Faktagranskaren gör nu allt för påvisa att allt är en chimär, det har aldrig hänt. Det är Ryssland som skickat ut ännu ej analyserade strålar som påverkat den svenska befolkningen. Vi står under en massiv attack från Ryssland.

 170. Vilka puckon, att vräka ur sig något dylikt istället för att invänta bevis och svar, dom måste bu vara helt knäpp. Dom följer regeringens anklagelse metoder, att uttala sig före bevisen och då syftar jag på kem attacken i syrien, giftattacken mot skripal osv

 171. Bilbränderna i Stockholm i maj 2013 upphörde tvärt efter det att politikerna mutat gangsterledaren genom att ge stora pengar till en ideell förening som han kontrollerade. Sedan beordrade han sitt gäng att sluta bränna bilar och det upphörde tvärt. Smart.

  • Så gjorde många paschor också i det osmanska riket. Gav bort vissa delar av sitt territorium för att få behålla sin makt och överflöd.

  • Då hade det varit bättre med en offentlig bestraffning på torget en solig Söndag. Ja och med tillägget att den som fortfarande envisas med att begå dessa brott står på tur härnäst att bestraffas.

 172. Om jag fick råda så skulle jag förespråka riktigt hårda straff. Rådbråkning och stegling. Med lite hårda straff så skulle denna kriminalitet fort ta slut.
  Men i Absurdistan delas inga straff ut till kriminella endast äldre herrar och tanter som inte gillar läget blir åtalade via gummiparagrafen HMF osv.

 173. Jag vill bara uppmana alla som bor i GBG-området med omnejd att hålla ögon och öron öppna de närmaste dygnen då det har iakttagits att folk vid obemannade ST1 mackar med huvor uppdragna stått och fyllt upp pet-flaskor med bränsle.

 174. Det enda eventuelt konspiratorisk jag kommer på er om Antifa, Ung Vänster, de autonome, ”anti-rasister” osv. har råttat sig tillsammans för å øke SD`s uppslutning i valet 9/9.

  Varför? För att komma ett steg närmre ”the final countdown” – den slutliga uppgörelsens timme…

 175. Blir de två gripna straffade eller får de göra ”samhällstjänst” under några timmar? Vill man få bot med detta så krävs det hårda tag, annars kommer det bara att eskalera ännu mer.

 176. Kommunistpartiets lösning på förortsproblemen är att höja försörjningsbidragen så att alla bidragstagare i förorterna får samma inkomst som hårt arbetande svenskar. Detta innebär att skatterna måste höjas så mycket att inga svenskar vill arbeta hårt längre och Sverige förvandlas till ett nytt Venezuela. Kommunisternas önskedröm. Jämlikt samhälle genom att alla är lika fattiga.

 177. Det som förvånar mig är hur Regeringen har kraft att tysta det fria ordet genom Google och Facebook, men att få stopp på dessa terrorister då står de handfallna. En svordom är vad dom lyckas med. Imponerande.

 178. inget signalement hmmm vilka kan dom vara!!!
  en vänster mupp gick ut med att det troligast var höger extremist!!
  vad skal man tro??

 179. Tycker faktiskt ansvarslösa bilägare har ett medansvar här.
  Dom kunde faktiskt ha satt upp en dekal på sina bilat med budskapet ”bränn inte”.

 180. Det känns skönt att veta att SD har så många valarbetare i Frölunda och på västkusten. Tack för att ni påminde svenska folket om verkligheten mitt i valrörelsen.

 181. Bunta ihop alla dessa små söta ligister och sparka ut dem ur vårt land!
  Vem har importerat dessa Sverigeförstörare???
  Det får vara nog nu med daltet kring dessa små AS, som finner glädje i att förstöra vårt,som byggts upp av lojala trogna svenskar.
  UT med dem ur vårt land, inklusive ALL släkt !!!!!”

 182. I Rapport o Aktuellt, intervjuer med slumpmässigt utvalda människor, nästan bara goa Göteborgare. Finns det invandrare i utsatta områden?

 183. Intressant att polisen vill lösa problemen genom att uppmana obeväpnade civila vuxna att patrullera gatorna mot förorternas ligister, numera frekvent beväpnade med militära vapen.

 184. Ingen kommer med andra ord få något straff. Visst är det nästan magiskt att när det kommer till brott och straff så är alla under 18år! Samma sak med den astronomiskt gigantiska bluffen ”ensamkommande”, alla är magiskt nog exakt 17år när dom väller in.

  • Iran utvisar 500 000 afghaner till sitt hemland och i Sverige blir det ett djävla liv om dessa 9000 som skall ”utbilda” sig på vår bekostnad.
   UT med dessa dessa 9000, låt de ”utbilda” sig i sitt hemland, vi har inte ett djävla skit med dessa analfabeter att göra!

 185. Anders Lindberg är ett direkt hot mot rikets säkerhet. Hans spekulationer kan eskalera till ett direkt inbördeskrig.

 186. ”Vi har ju erfarenhet här i stan att det ibland då alla samlar ihop sig inför skolstart, att det blir oroligt, säger Ingrid Larsson” – Alt i sin ordning.
  Flera veckors skollov i hemlandet (därifrån deras föräldrar flydde med livet i behåll), flera veckor under oinskränkt gruppvälde med hårdhänta poliser och strikt religiösdisciplin.
  Nu kom de till friheten – Sverige och vill slappna av.
  https://www.expressen.se/gt/ungdomar-identifierade-efter-stora-brandkaoset/

  • Fullt förståeligt, grabbarna chillar lite, fjuttar på, samlas framför tvn, garvar åt upprörda partiledare på nyheterna.

 187. Bor i det inatt åter brinnande Hbg.
  Trots polisens ”ökade närvaro” brinner bilarna som alltid efter sommaren.
  Blev tillfrågad av invandare vilka undrade om garage är säkrare . Här i denna del av stan är garagebränder ganska vanligt . Tar det fyr brinner snabbt flera andra bilar.
  Även här har invandrare sett åt SD , då hela miljön bara är totalt oförändrad trots fler poliser. Narkotikan flödar och vardagsbrotten ökar igen.
  Trots att polisen rensade bort en liga, har det nu som svampar vuxit upp nya ”ligor” .
  Får välse om detta är en ny trend.
  Hur många blir det i natt ?
  Vänsterpacket kommer säkert att lasta Jimmie, Trump, o Putin …..

 188. Tänk att det behövdes gå så långt och först då klämmer Anders Lindberg fram tesen om att det är personer som kan påverka valet i viss riktning. Är den mannen vid sina sinnes fulla bruk. Och hur kan han vara så högt uppsatt på Aftonbladet.

 189. Det är fullständigt nödvändigt att alla former av ”ungdomsrabatt” avskaffas omedelbart vid våldsbrott som tex mordbrand.

  Mongo-Morgan har visst en viss skärpning på gång. Men det räcker inte och går för långsamt.

  SD bör ställa avskaffad ungdomsrabatt som ett av flera krav för att stödja något block efter höstens val.

 190. Jag har en viss förståelse för Löfven där bland de brända bilarna, men vad gjorde Morgan Johansson där. Bara för två dagar sedan stod han och hånflinade i TV åt SD när man pratade om detta. Osmakligt och vedervärdigt.

 191. Är lösningen att laglydigt folk går ut & långvandrar kring aktuella parkeringsplatser om kvällarna, tillsammans? Är det kärnan i trygghets-samhället?

 192. kolla upp statiken över åren så kommer svaret vara givet, inte f-n brände svenskar sina bilar tidigare för att få förhöjd premie, förstår att vänster människor inte förstår ekonomin men någon måtta för det väl ändå vara att förstå att 1 + 1 = 2 utan att prata om imaginära tal

 193. Kom ihåg att Samhällsnytt bara är uppe i 25 % av vad de behöver för augusti månad. Jag har gett 50 kr, inte alls mycket för att få prata med riktiga Sverigevänner.

 194. Upprepar detta. Halvera bidragen och ta bort bostadsbidraget från den familjen och hela klanen så löser sig resten med resan ut ur Sverige. .

  • Hur ska man nå detta med en folkökning om 300 000 fram till slutet av år 2021 som inte kommer att göra annat än producera skit under decennier framöver.

 195. ”Hoppas polisen jobbar snabbt” skriver AB:s Lindberg!
  Gör de inte alltid det? Eller skall det vara undanstökat i god tid före valet för att ta bort fokuset från detta

  • Varför ska det gå så fort just denna gång. Annars gäller locket på. Vilka förväntningar har denna idiot. Tror han fortfarande på att det är högerextrema som tänder på. Ta ett blodprov på Lindberg, han verkar vara påverkad av olagliga medel.

  • Just det innan valet…Stefan är förbannad ”på riktigt” just för att ligisterna inte kunde vänta med grillningen tills efter valet….knepigt läge nu😨

 196. har polisen nu när de talat med föräldrarna inte glömt ge dem band som det står ”ni skall inte bränna bilar”? bara så att dialogpolsierna kommer ihåg detta att vi skatte betalare är ytterst tacksamma om ni överlmnar dessa band till dessa stackars utsatta ”hen” medborgare,

  mvh

  ytterst frustrerad skattebetalare

 197. 10-12 åringar går runt och röker hasch i dessa områden. Det är den bittra sannigen om Sverige. Så dessa bilbränningar är bara ett förspel vad som kommer att hända i detta land. Sverige kommer att gå fullständigt åt helvete.

 198. Svetsaren behöver regimtrogen media. Bilbränderna har inte gått hans väg. Tidigare har han och sjuklövern kunnat gömma sig bakom regimmedia. Vi minns upploppen för två år sedan som uppmärksammades av Donald Trump (It happened in Sweden,,,), men då satte etablissemangsmedia igång en stor smutskastningskampanj mot USA:s president. Den här gången kan svetsaren inte räkna med lika stor hjälp från regitrogen media.

 199. Rösta på Alternativ för Sverige för de är det enda partiet som verkligen vill massutvisa kriminella, lögnare o parasiter.

 200. Betalar man mer än 50 procent i skatt till staten då är man socialist, och det gör flertalet av det svenska folket, även om de inte säger sig göra det. Det är den bittra sanning vi lever i.

 201. Den hær Lindberg och hans gelikar insinuerar både det ena efter det andra. Precis som om bilbrænder var något nytt,och dessutom før att påverka valet. Vilka jubelnissar!

 202. Vänstern lyser av desperation nu. Deras ursäkter ligger under dagisnivå.
  Bilbrännare i invandrarförorter är högerextrema och den ökande kriminaliteten beror på att rika köper kokain.

  Det är slut på ursäkter nu! Inse det sovande svensk. Den vedervärdiga mångkulturen som förstör västvärlden måste avvecklas!

 203. En så pass samordnad attack med bilbränder på så många olika ställen kan definitivt vara en övning för ISIS inför vidare dåd.
  Det finns tillräckligt många terrorister och dess sympatisörer i Sverige för att just detta skulle kunna vara fallet. Polisen skulle naturligtvis aldrig erkänna om så var fallet och då speciellt inte innan ett val. Polisen är naturligtvis politisk.

 204. Hela Sverige nära på brinner och landet är nästan det mest våldtäkts täta landet på Jorden.
  Men Vänstern och medias största problem är att all denna grova brottslighet gynnar SD.

 205. Visst är det märkligt medan Anders Lindberg gör gällande att det kan vara högerextrema så kniper Arnstad käft, inte ens en bokstav. Två ytterligheter ger sina högst personliga bedömningar vad beträffar nyhetsvärdet när de mest intensiva bilbränderna härjar. Antingen så skyller man på andra eller så kniper man käft. Så fungerar vänstern.

 206. ”..verkar ha gjort det här utan anledning”.
  Jamen dåså, då är det ju nästan ok, räcker med ett föräldrasamtal.

 207. Skulle snarare tro att skogsbränderna var anlagda för att rädda mp som nu går all in för att ”rädda” klimatet. Utan skogsbränderna skulle deras klimatretorik uppfattas som tröttsam av de flesta.

  • Självklart var de anlagda. Antändningstemperaturen för både ved och bensin ligger på över 400 grader Celsius och sådana temperaturer nås inte naturligt.

   • Jo, men alternativet är ju att någon grillade eller motsvarande. Det räknas inte som att anlägga en brand. Frågan är hur stor andel av bränderna som orsakades av detta.

  • Jag bjuder gärna Isabella Lövin på en resa till Death Valley när det är som varmast. Sedan ska hon sitta där på en sten och få en pinne i hand indränkt med bensin och se om den börjar brinna. Nu är det dags att sluta slå lögner i det svenska folket. Fundera ett tag på i vilka länder man producerar olja och bensin och hur ofta brinner det där. Allt handlar om antändningstemperatur, allt brinner, men med olika temperaturer.

  • Givetvis. Intressant också att 13 bilar brann i Stockholm och Uppsala, men det tog man inte upp i Tv4 o Svt.

  • Säkert var det det. Och det skulle inte vara första gången heller. Men att ”SD” skulle ligga bakom, ja, acceptansen för konspirationsteorier är uppenbart skev. Tycker de också borde fråga sig varför så många skogsområden brann. Samt vilket parti som gynnades av det.

  • Till och med Löfven talar om koordinerade insatser. Det gjorde jag själv redan igår, men det blev ju för döva öron, som vanligt.

 208. Polisen rubricerar det inträffade som ”särskild händelse”.

  Kan bara hålla med men blir inte ”lyckligare” av det.

  Mått på effektivitet? I så fall vilken?
  Har någon ”särskild händelse” klarats upp?
  Innebär det flera ”dörrknackare, förhör, rapportskrivare, kontorspersonal etc.?

  Och i slutändan avskrivet.
  Och arkiverat.

  Först när okonventionella metoder används kan resultat påräknas.

 209. Tur att Lindberg o Riazat vet vilka dessa marodörer är – hoppas att de TAGIT KONTAKT MED POLISEN – så att dessa marodörer kan bli identifierade och ta hands om i god ordning!!

 210. Kommer ihåg i början på 2000 talet när det kom en rapport om extremism och man räknade in extrema islamister som hot. Gud vilka protester från pk. folk och media. Minns ni Reva? Jag har inget större hopp om framtiden, man hinner troligen lämna in före harmageddon i Sverige. Och nu ställer Sverige till det för Jehovas vittnen, alla bibelcitat klickar helt åt helvete. Vem kunde tro att striden skall stå i den kalla Nord. Outgrundliga är herrens vägar!

 211. Någon som såg Lammottes sändning från Frölunda idag. Jag frågar mig själv, vad är det för folk som bor där. Fjärran ifrån mitt eget Sverige måste jag säga. Sverige är inte längre ett land, utan består av många olikheter. Frånvaron av allmän värnplikt har satt sina tydliga spår.

 212. Anders lindberg kan det vara vänsterpojken från aftonbladet? Hans våta dröm att nazister skulle ut o bränna bilar?

 213. Kommer det krävas att Daniel Riazat och Anders Lindberg går ut och ber offentligt om ursäkt för deras falska anklagelser mot ”högerextremister”? Även moderaternas Beatrice Ask bör avkrävas en ursäkt för att hon deltog i följet. Samt centerpartisten.

  • De båda utgör ett hot mot Rikets säkerhet. Man får hoppas att SÄPO satt punktbevakning på dessa herrar, det hade jag själv gjort.

   • De enda PK-giltiga anledningarna till att sätta SÄPO på dem är att man tror att de är brunmålade nazister eller ryska agenter som ska påverka ett val igen. IS är inte ett alternativ, speciellt inte före ett val.

  • De brukar väl vara snabba med att anklaga andra för att vara konspirationsteoretiker, dags att se sig själv i spegeln? Eller bedömer man andra utifrån vad man själv är kapabel till? Personligen skulle jag aldrig utnyttja en situation till att gynna min sak genom att förstöra för andra. Men men, folk är ju olika.

 214. Vi måste vara tacksamma att dessa ungdomar tog sitt ansvar (liksom Stefan tar sitt) och återförde debatten till det väsentliga nämnligen asylinvandringen och dess konsekvenser (bort från ”välfärd och miljö” )…det som alla VI brinner för!
  Tack ungdomar!

 215. Jag förstår att Jimmie känner sig trött.
  Såg honom lite grann idag i Dagens Industris partiledardebatt.
  Hur tröga är väljarna egentligen?
  Hur mycket bevis för mångkulturens totala misslyckande krävs?
  Skall gula gräsmattor göra att MP klarar sig kvar i riksdagen trots allt?
  Kan dumheten vara så oändlig (som Einstein i princip bevisade).

   • Man kan vara trött på debattnivån och pigg på att debattera!
    Jag tycker mig ändå märka vissa saker.
    S verkar ha gett upp chansen att få styra fyra år till, de har inga starka kort.
    MP likaså.
    Den som jobbar hårdast (och syns minst) är nog Ebba.
    Om hon bara hade varit mer tydlig med att samarbeta med Jimmie, hade hon kunnat få min stöd-röst.
    Men hon har några veckor kvar och nu vill hon iallafall behålla kärnkraften, en bra förändring.

    Det behövs en stark kvinna i den social-konservativa gruppen.
    Vi får se om KD levererar fler lockbitar innan valet, det är nog deras enda chans att hänga kvar i riksdagen.

  • Jämför en partidebatt med vem som helst detta land och när Trump framträder. Jag ska faktiskt erkänna att när jag lyssnar på Trump så kan det komma en tår. Jag har gjort det till en rutin varje morgon, så nu slår jag först på datorn och sedan bryggaren, fixa gröt och mackor och sedan lyssna på Trump. Så ser min morgon ut numera. Vore trevligt om man kunde få lyssna på en svensk begåvad politiker också, men vem skulle det i så fall vara.

 216. Husbykravallerna för några år sen spred sig också till andra förorter och andra städer. Då kläckte vänsterextrema Loan Sundman från Reseachgruppen ur sig att det var nazister som klätt ut sig till invandrare. Precis som vita klädde ut sig till indianer förtydligade hon…
  Nu verkar det vara huvudspåret bland politiker och MSM media.

  • De är aldrig rädda för att göra bort sig och framstå som pinsamt löjliga, de där ”antirasisterna”. De ordnar med kärleksbombning innan de ens vet om det var högerextremister, muslimer eller en fritös som tuttade på…

 217. Vad mer bevis behövs för årtionden av dåraktig invandringspolitik än att det 2018 springer runt folk i våra bostadsområden som skriker till varandra på bruten svenska och fjuttar eld på massa bilar.

 218. Varför skulle pyromaner lägga ner tid på att ”uppträda” i likadana (uniforms-liknande) kläder om det inte rör sig om en ideologiskt motiverad handling, ett politiskt ”budskap” till omgivningen?

  • Riksdagshuset har aldrig vart säkrare än nu … så dom har rätt…
   O sverige har ju alltid kretsat runt fjållträsk… o nu har det krymp ännu mer…
   Snar är det bara penissalen som är kvar…

  • Intressant, man såg sen hur även ”skötsamma” mörka blev väldigt roade av att de kalla han gris, sen den där som tjata mot den långhåriga verka vara med i nått gäng då han var så försvarande mot just de mörka,,, de mörka är de som står för knarkförsäljningen i området, kanske är han en av deras kunder.

 219. OT
  Alla ni som är så frispråkiga här: var finns ni på arbetsplatserna? Känns så otroligt ensamt ute i arbetslivet när de flesta sitter tyst och de enda som hörs är de med ”klimatångest” eller andra bisarra åkommor. Och yttrar man något som bara gränsar till något som inte är PK så blir det sådär jobbigt tyst, och ibland slutar någon prata med en helt utan uttalad anledning. Idag fick jag underförstådd kritik eftersom min semester resulterade i bränsleförbrukning (nej, jag bad inte om ursäkt). Hur som helst, trevligt att se att det finns tänkande människor någonstans där ute trots allt.

  • Det gäller att hitta dom i rätt läge när inte andra hör… Dom är så PK-Strykrädda fortfarande….
   Själv skiter jag i det….. och har fått min del av PK… men det skiter jag i… Man blir van… Rätta argument och dom försvinner fort…

  • Jag pratar helt öppet om dessa bidragsasylanter på mitt nuvarande jobb, det gör Danskarna också som tycker vi är lite fjolliga som gullar för mycket med dem, det är ett Danskt företag :)… Tidigare när jag jobbade inom staten så hade vi en annan värdegrund tyvärr 🙁

 220. ”utan anledning”, men kan det någonsin finnas och har det någon gång funnits en godtagbar anledning att göra sådana här terrorhandlingar i Sverige i modern tid?

 221. Hört idag att sd skulle ligga bakom detta jag frågade om sd ligger bakom alla gruppvåltäkter och stenkastningar och andra bilbränder innan då blev det ganska tyst

  • Vad jag förstår finns inga som helst andra indicier för att det skulle vara någon false flag än att ”det är för välplanerat för att det skall kunna vara bl—-r” ungefär.

   Det verkar lite fördomsfullt och rasistiskt att resonera så. Fråga gärna dina bekanta vad de egentligen har för värdegrund.

 222. Många hade filmat araberna i sin uniform, svarta huvtröjor och adidasbrallor! Kan dock finnas en del somalier med i gruppen!

 223. Alla politiker står nu i hönsgården och kacklar unisont! ”Detta är helt oacceptabelt, nu ska vi se till att straffa dessa”!!! Jag får fnatt för femtielfte gången, Socialtjänsten får ta över och det innebär nada! Ut med dem, stäng gränserna! Vad är det för politiker vi har?!?

 224. Observera så äntligen, nu står detta val mellan kommunister och så kallade nazister! Alliansen är en bricka i spelet precis som Löfvens garde! SD är en outsider enligt vänstern! Sjöstedt kör hårt nu och ska till varje pris in i maktens korridorer och styra och med den populationbSverige nu har så vet ingen hur det går! Men inse vad som pågår i landet nu!!!

 225. Finns det en chockerande politisk naivism i Sverige där TERROR reduceras till ”meningslös förstörelse” när det gäller saker/föremål (som man påstår sig inte begripa) & där en liberalt sjuk media nickar artigt instämmande om hur obegripliga sådana saker är att förstå..?

 226. Undrar om Anders Lindberg skulle kunna ge ett ärligt svar på frågan om var man hittar de värsta konsprations teoretikerna idag?

 227. Att de skulle gjort detta ”för att det var kul” låter inte som särskilt sannolikt. Hade det varit så hade de ju inte behövt att samordna attackerna på flera ställen och på samma tid. Då är det mycket troligare att detta är en organiserad terrorattack från t ex IS som nu har kommit på metoden att använda unga och inte straffmyndiga personer som soldater. Syftet är förstås att förstöra det svenska samhället och är riktat mot svenskar. Dom vill skapa kaos så att de själva ska kunna bygga upp sitt eget samhälle med sina egna värderingar. Polisen måste alltså gå till botten med detta och hitta de som var de verkliga hjärnorna bakom denna attack.

  • För jobbigt för kling o klang-polisen. Enklare att samtala med föräldrarna kring en kopp kaffe och bulle, alt grilla lite korv. Så är allt frid och fröjd igen.

   • Dette er poilitikernes ansvar, ikke politiet sin skyld. Politiet kan bare gjøre det politikerne tillater.
    Det er tre uker til valget, på tide å se sammenhengene i Sverige nå.

 228. Jag kan garantera att jag skulle få ett mer kännbart straff om jag använde min gasolgrill för en vecka sedan än de som i går eldade upp fulltankade bilar i bostadsområden.

 229. Tycker att det luktar organiserad terrorattack. Måste vara organiserat eftersom illdåden skedde samtidigt på flera ställen. Tack Reinfeldt och Ferm för importen av terroristerna.

 230. Han blir förbannad på riktigt han Svetsarn. Vet han inte att han skänkt bort Sverige till Mellanöstern och Nordafrika under Bilderberggruppens oerhörda jubel?

 231. Märkligt att Löfven är arg och förvånad när han har bidragit till ett kaosartat Sverige.Resultatet av okontrollerat indrällande troligen.

 232. Knäpp tyst om terrordådet mot bilägarna (bilbränderna) i PK media allt för att folk skall glömma så fort som möjligt inför valet. Detta är i högsta grad att påverka valet man vill helt enkelt att korvgubben Löfven skall få fortsätta förstöra sverige.

 233. Nu kommer notan. Kommunerna står i kö både stora och små, hos pappa staten, för nu kommer smällen.
  Vård, skola, omsorg kraschar i kommun efter kommun.
  Just nu är Kristianstads politiker i radion och låter precis som Södertäljes, Botkyrka, Malmös starka kvinns. VI klarar inte det här!

  Den ”kalla” terrorn som hållit på i decennier tär….

 234. Hörde det nog klockan två på natten för övrigt var det livat under nästföljande natt då en granne på morgonen visste att berätta två blivit (be)skjutna och en av dessa blivit bortförd med helikopter. Det börjar bli spännande nu i våra sömniga förorter

 235. Att ett stort antal bilbränder i göteborgstrakten startar inom 15 min på flera olika platser måste naturligtvis vara en slump. Det brinner ju ofta i Sverige nu för tiden.
  Eller är det kanske organiserat i alla fall och är i så fall tidpunkten så märklig som A Lindberg anser?
  Med tanke på nyheten
  ”Parti med 100 kg kokain beslagtogs i Göteborgs hamn” låter det som en varning till polisen från knarkmaffian: ”Sköt ni ert så sköter vi vårt”

 236. Efterlysta och gripna till VAD? Samtal med tjänstgörande socialtant?
  Meningslöst så länge våra domstolar inte utnyttjar lagens möjligheter att få bort dem från gatan

 237. I Italien rasar en felkonstruerad och dåligt byggd bro. I Sverige rasar samhället. Det går snabbt när det händer.

 238. Daniel Riazat bevisar tesen att kommunism/Liberalism kontra intelligens är oförenliga motpoler,
  Anders Lindberg är ett levande och avskräckande exempel på svenska journalister.
  Varför ökar ”Alternativ Media”?

 239. Nu njuter 87% i landet! Detta är ju precis det samhälle de drömt om! Så alla bruschor fortsätt med erat skit det är ju det pajasarna röstat fram!

 240. Helt utan anledning?
  Det är en maktdemostration. Ingen polis, politiker eller socialarbetare gör nåt för att stoppa det här.
  Låt deras familjer betala för skadorna. Eftersom de garanterat inte har pengar, så stoppa alla bidrag tills skulden skulle vara betald. Ingen mat, hyra eller nåt. Då skulle de förhoppningsvis återvända till sina länder som inte är orsaken till varför de är här.

  Låt likaledes vänstern och c m.fl. som är ansvariga betala genom uteblivna bidrag.

 241. Var den där Riazat har sina gelikar behöver man inte ens fundera över. Dessutom kan man funder över var hans lojalitet ligger.

 242. Lindberg borde nu ha fått uppgift om vilka som är de misstänkta. Då kniper han käften som om han limmat ihop den, dessutom drabbats av åkomman skrivkramp.

 243. För många år sedan när terrorn drabbade Sverige föreslog jag en kraftig signalpolitik innebärande att man utvisade alla som togs fast inkl dennes familj. Något annat duger inte.

 244. Tvinga skitungarnas familjer att betala varenda korvöre i skadestånd för vad deras ”barn” har stält till med så kommer dom få vad dom förtjänar. Muslimer hatar att förlora pengar

LÄMNA ETT SVAR